Giriş
(1)

excel'de filtrelenmiş sütun hücrelerini başka dosyaya aktarmak

tabudeviren
a dosyasındaki x filtresi uygulanmış hücreleri, b dosyasındaki x filtresi uygulanmış hücrelere aktarmak istiyorum. ilk birkaç hücre ekleniyor. onlar da yalan yanlış. gerisi olmuyor. nasıl yapabilirim?ekleyeceğim şeyler sütunda yer alıyor. kopyaladığım yerden aldığım şeyler yapıştırdığım sütunda eşle
a dosyasındaki x filtresi uygulanmış hücreleri,
b dosyasındaki x filtresi uygulanmış hücrelere aktarmak istiyorum. ilk birkaç hücre ekleniyor. onlar da yalan yanlış. gerisi olmuyor. nasıl yapabilirim?

ekleyeceğim şeyler sütunda yer alıyor. kopyaladığım yerden aldığım şeyler yapıştırdığım sütunda eşleşmiyor. ilk birkaç hücreye yapışıyor.
0
tabudeviren
(18.06.21)
excel yok elimin altinda ama hatirladigim kadariyla soyle:

veriyi kopyalayin ve yapistirmak istediginiz alani secin. Ctrl G yapin ve burda Ozel'e tiklayip sadece gorunur hucreler deyin. ondan sonra yapistirdiginizda filtre disinda kalmis hucrelere yapismayacak.

umarim dogru anlamisimdir.
0
yoggi
(19.06.21)
(4)

Vergi borcum kayıp

akhenaten
Evet, yıllar önce bir kimlik kaybedip kaybetme cezası almıştım. Bir kağıt vermişlerdi bunla ödeyeceksin diye. Sonra kağıdı kaybettim, nüfustakiler vergi dairesine geçmiştir borcun artık buradan ödeyemezsin dediler (bir haftaydı süresi galiba)O zamandan beri ne zaman vergi dairesine işim düşse bu bor
Evet, yıllar önce bir kimlik kaybedip kaybetme cezası almıştım. Bir kağıt vermişlerdi bunla ödeyeceksin diye. Sonra kağıdı kaybettim, nüfustakiler vergi dairesine geçmiştir borcun artık buradan ödeyemezsin dediler (bir haftaydı süresi galiba)

O zamandan beri ne zaman vergi dairesine işim düşse bu borcu soruştururum, başka şubeleri falan ararlar kendi içlerinde uğraşırlar ama şimdiye kadar kimse bulamadı bu borcun varlığına dair bir kanıt.

Online sistemde görünmüyor yani en azından vadesi geçmiş ve gelmemiş borçların olduğu o ana ekranda görünmüyor. E devleti karıştırdım, orda da buna bakabileceğim bir yer bulamadım.

Benim korkum bunun birikip birikip intiharlık bir boyuta ulaştıktan sonra karşıma çıkması. Ne yapılır bunun için?
0
akhenaten
(18.06.21)
Aynı sorun bende de var. Takip edeyim ben de belki bilen biri çıkar:(
0
suicides underground
(18.06.21)
yıllar önceyse affa uğramıştır belki.
0
sutlu nescafe
(18.06.21)
Belli aralıklarla affa ugrayıp siliniyor. Boşuna kafanıza takmayın.
0
limonlu eksi
(18.06.21)
Pardon İbrahim geldi aklıma.
m.youtube.com
0
neymis
(18.06.21)
(4)

Ev sahibi ile olaylar

chn
selamlar konar göçer dostlar,yaklaşık 2,5 yıldır kiracı olarak oturduğum evde dert sahibi olmaya başladım. kısaca özetlemeye çalışacağım. evi kiralarken ev sahibi düzgün bir adam gibi görünüyordu lakin ki öyle de değilmiş. kiraladığım zaman bu arkadaşımız evi 2 yıl kadar bir süre satmaya çalıştığını
selamlar konar göçer dostlar,

yaklaşık 2,5 yıldır kiracı olarak oturduğum evde dert sahibi olmaya başladım. kısaca özetlemeye çalışacağım.

evi kiralarken ev sahibi düzgün bir adam gibi görünüyordu lakin ki öyle de değilmiş.

kiraladığım zaman bu arkadaşımız evi 2 yıl kadar bir süre satmaya çalıştığını, başaramadığını ve artık kiralamaya karar verdiğini söyledi. biz de girdik yerleştik. fakat 2,5 yıllık süre içerisinde, malum 1,5 yıldır da pandemi gibi bir gerçeğin olduğu durumda 2 kere evi satışa çıkardı. bu süreçte konut faizi indirimleri gibi olaylar da olduğu için yardımcı olmaya çalıştım. haftasonumun bazen 1 bazen 2 gününün 3-4 saatini ayırarak evi taliplerine gösterdim. hatta evi görmeye gelenler olacağı zamanlarda riski azaltmak adına ev halkını başka yerlere transfer ettim ki durduk yere bir de hastalık kapmayalım falan dedim. nihayetinde evin alıcısı olmadı, ilan kaldırıldı vs.vs.

şimdi tekrar piyasa hareketlendi düşüncesi ile tekrar ilan çıkardı. tabi ki bunun sebebi bölgede artan konut fiyatları. abimiz satış yapamadığı fiyatın üzerine %30 ek yaparak yeniden ilan çıktı. satışa çıkardığını da haber etti sağolsun.

ben de bu sefer gözü kararttım, yokuş yapmaya başladım ki zaten bu işe ayıracak kadar vaktim de enerjim de yok. sabah 7.00'de başladığım koşturmaca akşam 21.00'den önce bitmiyor. e üzerine bir de haftasonu tek günüm var, onda da çocuğuma vakit ayırıp parka, bağa, bahçeye götürüyorum. zaten bacak kadar bebe 1,5 senedir evde dellenmiş, bir de tek tatil günümde buyrun gelin ev görün diyebileceğim bir durum da yok. emlakçı arıyor ne zaman gelelim diye bugün olmaz, bu hafta da olmaz, haftaya da bakarız diyorum.

bir yandan yeni ev bakayım çıkayım diyorum. hem sözleşmem devam ediyor. hem kiralık fiyatları uçmuş durumda, hem de benim için ek masraf ve vakit kaybı demek. dünyanın kerizi ben miyim bütün bu zahmete katlanayım? bir yandan da mekan ile ilgili herhangi bir problemim yok, komşularla aramız gayet iyi, neden durduk yere tekrar başa döneyim diyorum.

zaten çık evden dese ki emlakçı bu şekilde ufak bir ima yaptı, ihtarıydı ıvırıydı zıvırıydı minimum 6 ayda çıkarım. çıkmak da istemiyorum açıkçası.

siz olsanız ne yaparsınız? sevgiler, saygılar.

(yanıtları hemen okuyamayabilirim, tikler akşama)
0
chn
(18.06.21)
Bunun aslında yasal bi kuralı vardı. Evi göstermek zorundasınız yani. Ama haftada makul bir saatti hatırladığım. Haftada 2 akşam 3 er saat belirlerdim ben. Herkes planını ona göre yapardı.

Evden de çıkmazdım.
0
zimbirik
(18.06.21)
Zimbirik'ın belirttiği gibi yasal bir zorunluluğu var bunun, göstermek zorundasın ama belli bi saat belirle haftalık randevuları o saate versin. öyle çat kapı olmaz. de ki cumartesi 3-5 arası gelin, sabit o saatlerde gelen gelsin baksın.

evden memnunsan çıkma tabii ne gerek var.
0
roket adam
(18.06.21)
evi göstermek zorundasınız ama her gün değil.
ev sahibinizin mahkemeden hangi günler, hangi saatler arasında göstermeniz gerektiğine dair bir karar çıkarttırması lazım.

ayrıca kiralarınızı düzgün ödüyorsanız ve evden memnunsanız çıkmayın.
düzgün kira ödeyen kiracıyı çıkartmak için uğraşması lazım.
kontrat zamanından bir ay önce protesto çekip işleme başlaması gerek ama siz itiraz ederseniz çok uzar.
öyle ihtarla evden kiracı çıkartılmaz yani.

emlakçı da imada falan bulunamaz, anında tersleyin.
0
blatta hiberna
(18.06.21)
Öncelikle telefonda çok konuşmayın mesajla işinizi halledin haftada su gün su saat gibi ya da kovidden şüpheleniyorum siz bilirsiniz falan der arada bir kaç hafta da böyle geçiştirirsiniz. Sizi ihtiyaçtan çıkarabilir fakat aynı ilçe sınırları içerisinde baska bir evi varsa o da olmaz. Geriye sadece evin satılması kalıyor yeni ev sahibi de size evi aldıktan bir ay içinde ihtarname çekmesi lazım yine onunda aynı ilçe sınırları içerisinde evi olmayacak sonrasında ihtarname size ulaştıktan sonra 6 ay icinde evi tahliye etmeniz lazım. Etmem derseniz bu sefer de tahliye davası açmalı. Fakat bu sefer avukat ücreti falan size girer kira +avukat parası maliyet optimizasyonu yapmalısınız. Bir ay içinde size ihtarname çekmezse aynı kontratla kalmaya devam edersiniz. Yine kontrat bitmeye 1 ay kala size ihtarname çekerek yeni ev sahibi ihtiyaçtan dolayı tahliye edin diyebilir evini. Son olarak Kiranızı kontrat tarihindeki ayda TÜFE oranında artırmayı unutmayın. Çıkmam derseniz işleri zor Pandemi de 2 seneyi buluyor tahliye davaları birikmiş çok dosya var.
0
monkey
(18.06.21)
(2)

Askerlik muayenesi sonucu e-devlet'e ne zaman düşüyor?

Başkalaşım
Sb.
Sb.
0
Başkalaşım
(18.06.21)
Evet onu kastediyorum, teşekkürler.
0
🌸Başkalaşım
(18.06.21)
Daha dün sordum, 1-2 gün dedi görevli.
0
kojonotsuki
(19.06.21)
(3)

yazlık lastik için riken mi hankook mu?

i think therefore i am
Riken yumuşak hankook daha sert diyorlar, ben pek anlamıyorum lastiklerden. arada 100 tl fiyat farkı var vermeye değer mi? yaz için hangisi daha iyi olur?
Riken yumuşak hankook daha sert diyorlar, ben pek anlamıyorum lastiklerden. arada 100 tl fiyat farkı var vermeye değer mi? yaz için hangisi daha iyi olur?
0
i think therefore i am
(18.06.21)
3 sene önce 6 senelik artık dümdüz olmuş michelin lastiğimizi hankook ile değiştirtik. Ve eve giderken lastik kayıyo gibi hissettirdi bize. Çünkdeü michelinin ölüsü bile kağıt üzerinde aynı özelliklerde olan hankooktan daha iyiymiş.

Bir daha lastiğe para basmaya karar verdik. Kağıt üzerinde mükemmel de görünse lastiğin kauçuk kalitesi ve miktarı performansı çok etkiliyormuş.

Hankook hakkındaki düşüncelerimiz bu
0
zimbirik
(18.06.21)
petlas al gec.
0
cptxxx
(18.06.21)
model bilmeden yorum yapmak zor.
testlere, kullanici yorumlarina bak, ona gore karar ver.
0
cooperr
(18.06.21)
(1)

Cumartesi Açık Olan PTT var mı?

jangbogo
İstanbul anadolu yakası için soruyorum. Teşekkürler şimdiden.
İstanbul anadolu yakası için soruyorum. Teşekkürler şimdiden.
0
jangbogo
(18.06.21)
enyakinptt.ptt.gov.tr
cumartesi kış dönemi/yaz dönemini seçip listele diyorsun. çıkıyor.
0
sutlu nescafe
(18.06.21)
(2)

Kask için aksiyon kamerası önerisi

mezarkabul
Uygun fiyata ortalama performans sağlayan bir ürün önerir misiniz?
Uygun fiyata ortalama performans sağlayan bir ürün önerir misiniz?
0
mezarkabul
(18.06.21)
SJCAM'den baya memnun olan vardı. Şöyle ki, bu firmanın da çakmaları oluyormuş. Youtube'da sjcam görüntü diye aratın, bakın performansına. Yanında çok zamazingo veriyor. Bazıları bu dikdörtgen formdaki aksiyon kameralarının kasktaki rüzgar performansını beğenmiyor. Özellikle tepede (doğru ama rüzgarı engelliyor) çene ve göğüs kısmında daha başarılılar. Motor takip, kaza vs. kamerası olarak kullanılacaksa da uygun aparatlarla telafi edilir yine.
0
evimin paspasi
(18.06.21)
güncel fiyatını bilmiyorum ama xiaomi yi 4k güzel bir kamera. su altı, bisiklet, kayak ortamlarında kullandım, memnun kaldım. çakma ekipmanı da uygun fiyatlara bulunabiliyor.
0
semyasa
(19.06.21)
(8)

aynı okulda farklı bölümden ders almak

war of the world
makine mühendisliği okurken bilgisayar mühendisliği bölümünden 6 tane ders almak istiyorum. amacım mezuniyetimden önce yüksek lisansa kabul şartı olan bilimsel hazırlık derslerini vermek. böyle bir şey mümkün mü? dersler bölüm müfredatımda yok. nasıl alabilirim bu 6 dersi?
makine mühendisliği okurken bilgisayar mühendisliği bölümünden 6 tane ders almak istiyorum. amacım mezuniyetimden önce yüksek lisansa kabul şartı olan bilimsel hazırlık derslerini vermek. böyle bir şey mümkün mü? dersler bölüm müfredatımda yok. nasıl alabilirim bu 6 dersi?
0
war of the world
(18.06.21)
okula göre değişir ama muhtemelen ön koşulu vs yoksa alabilirsin. hatta bazıları seçmeli bile sayılabilir. seçmeli sayılmayanları da müfredata ek alabilirsin. en azından bizim okulda böyleydi, istediğin dersi alabiliyordun additional olarak. ön koşul sağladığın sürece.
0
jelly bear
(18.06.21)
ön koşul sorunum yok. ama sonuç itibariyle kafama göre ders almış oluyorum. dersleri üzerime almam için bölüm başkanını ikna etmem mi gerekiyor? nasıl bir yol izlemeliyim?
0
🌸war of the world
(18.06.21)
Bizim okulda ( İTÜ) ortalama şartı aranıyordu, belirli bir ortalama üzerinde isen alabiliyordun, buna ek olarak da dersin hocasıyla konuşup seni kabul etmesi için onay alman gerekiyordu
0
purplee
(18.06.21)
"dersleri üzerime almam için bölüm başkanını ikna etmem mi gerekiyor?"

cogunlukla evet.

ben ilk dersi veren hocaya mail atardim. o dersi sana acarim olur derse tamam. yoksa bolum baskanina gitmen veya dilekce falan yazman gerekebilir. tabii senin danismaninin da ok olmasi lazim. genelde "not included" statusunde alinir boyle dersler, eger senin bolumunun secmelileri arasinda degilse.
0
hot potato
(18.06.21)
okulunuzdaki çift anadal ve yandal programını araştırın.
0
halanne
(18.06.21)
Dersin hocasıyla konuş.

İlla sadece müfredattaki dersleri alacaksın diye bir şey yok, okulun öğrencisisin sonuçta. Ama kontenjan problemi var, hocalar fazladan sınav/ödev okuyacak, bir sürü iş.

Makul bir hocanın istekli bir öğrenciyi geri çevireceğini zannetmiyorum. Normalde "gel dersi takip et, kayıt yaptırmana gerek yok" falan da diyebilir, ama senin durumunda o geçerli değil, o yüzden özellikle yüksek lisansı belirtmeyi unutma. Hatta hocalarla konuştuktan sonra bölüm başkanıyla da konuş ki 1-2 dersi alıp sonrası problem olmasın.

Ben bilgisayar mühendisliği okudum, matematik ve felsefe bölümünden 3-4 ders aldım ekstradan (seçmeliler hariç yani). 155 krediyle mezun olunan bölümden 180 civarı krediyle mezun oldum :D Ama "biz mühendise ders vermiyoruz" diyen sosyal bilimler hocasına da denk geldim, yapacak bir şey yok.
0
plutongezegendegilmi
(18.06.21)
serbest secmeliniz yok mu? bizim okulda serbest seçmeli olarak alabiliyorlar. 4-5 tane oluyor 4 yil içinde.
0
asırlardır yandaş bir süredir çağdaş
(18.06.21)
@cosmic+1
Acikcasi biraz cetrefilli is gibi. Hani bir iki tane olsa neyse de 6 tane ders de az buz degil. Neredeyse bir senelik ders yuku. Bunu direkt bolum baskanligina, alacagin dersin hocalarina hatta ogrenci islerine vs sorman gerekir. Biri alabilirsin dese bile sen yine de digerlerine de sorup kendini garantiye al, atiyorum bir donemde gider 2-3 ders alir deli gibi calisip gecersin ancak sonra 'su su sebep yuzunden kabul edilmedi' olayi olur emegin bosa gider yazik olur.
0
j r r tolkien hayrani
(18.06.21)
(3)

Dolandırıcılık davası

meraklitursucu
Evin içinde oturan kişi evi satmak için kapora sözleşmesi imzalamış. Ama ev sahibi vekalet vs vermemis kişiye. Ev sahibi vazgeçince kaporanin 2 katını vermezse dolandırıcı diye dava açabilir mi alıcı acaba?
Evin içinde oturan kişi evi satmak için kapora sözleşmesi imzalamış. Ama ev sahibi vekalet vs vermemis kişiye. Ev sahibi vazgeçince kaporanin 2 katını vermezse dolandırıcı diye dava açabilir mi alıcı acaba?
0
meraklitursucu
(18.06.21)
Alıcı ancak vekaketi olmadan kapora alana dava açabilir, o da kanıtı varsa. Ev sahibinin hiçbir mesuliyeti yok ki
0
cowboy
(18.06.21)
Hocam alıcının elinde sözleşme var işte. Alıcının dava açma ihtimali düşündürüyor bizi.
0
🌸meraklitursucu
(18.06.21)
Tamam ama sözleşmeyi imzalayan ev sahibi değil, kaporayı alan ev sahibi değil. Hatta ev sahibi o evde oturana dava açsa yeri var. Ev sahibi sizsiniz anladığım kadarıyla. Endişe edeceğiniz bir durum yok anlattığınıza göre.
0
cowboy
(18.06.21)
(12)

Alışveriş merkezleri

dissendium
1. Türkiye'de ve dünyada en güzel alışveriş merkezleri hangileri sizce?2. Türkiye'de en sevdiğiniz alışveriş merkezi hangisi ve neden o alışveriş merkezi?
1. Türkiye'de ve dünyada en güzel alışveriş merkezleri hangileri sizce?

2. Türkiye'de en sevdiğiniz alışveriş merkezi hangisi ve neden o alışveriş merkezi?
0
dissendium
(18.06.21)
Trde hilltown avmyi seviyorum. Avm içindeki cadde-açık hava konsepti güzel. Açık havaya çıkmadan avm içinde 1 saat falan geçirsem başıma ağrılar giriyor.
0
mg3929
(18.06.21)
içinde rahatça gezebildiğim tek avm kanyon.
lazım oldukça gittiğim yer --> akasya ve optimum, yakın diye gidiyorum bu istinye park vs tarzı kapalı avmler inanılmaz boğuyor.
0
roket adam
(18.06.21)
palladium
0
since1907
(18.06.21)
Yeme içme için Kanyon, alışveriş için Hilltown.
0
auroraaurora
(18.06.21)
Kanyon demeye gelmiştim ben de.
0
kedimedi
(18.06.21)
2- kanyon, istinye park, armada ilk acildiginda guzeldi simdi nasildir bilmiyorum.
0
bay b
(18.06.21)
evime yürüme mesafesinde, her daim sakin ve küçük olduğu için capitol.
0
sir gawain
(18.06.21)
TR’de Viaport Tuzla Marina
0
Northern Mariner
(18.06.21)
İzmir'de Agora AVM'yi seviyorum. Evime yakın olduğu için taa ilkokuldan beri çok gittim arkadaş buluşmaları, aileyle gezmeler falan güzel anılarım var. Mimarisi, mağazaları, yeme içme bölümü ve kafeleri de güzel. Ayrıca aşırı kalabalık olmuyor pek etrafta çok avm olduğu için.

Üçkuyulardaki İstinye AVM yapılınca orası kapnacak falan diyolar ama bilmiyorum umarım doğru değildir.
0
nundu
(18.06.21)
2. hilltown.
ilk başlarda evime yakın olduğu için mecburen gittim.
sonra çok sevdim.
bence avm gibi olmaması en önemli özelliklerinden biri.
üstelik açık katında hem alışveriş yapıp hem yemek yiyebilmek çok iyi.
0
blatta hiberna
(18.06.21)
2-Üstü kapanmadan önce Oasis'ti, kapandıktan sonra Karum.
0
heritage
(18.06.21)
busan'da Shinsegae i gezmiştim yanılmıyorsam dünyanın en büyük kapalı avmsi. bu kadar ünlü olmasına rağmen açıkçası bana ilginç gelmemişti.

shen zhen'de coco park isimli bir avm var. bizim zorlu avm'yi andırıyor ancak çok daha büyük. içinde barlar-gece klüpleri var. konsepti ilginç gelmişti.

evime yürüme mesefesi olduğu için sürekli gittiğimiz avm kozzy. aslında avm bile sayılmaz avmcik denebilir. ancak diğer avmlere kıyasla giriş çıkış çok pratik. bu yüzden tercih ediyoruz.
0
orpheus
(19.06.21)
(10)

güneş kremi tavsiyesi

black mamba
Koruyuculugu yüksek bir güneş kremi önerir misiniz? Fiyatı sorun değil. Tabii uygun olursa güzel olur ama ilk beklentim koruyucu olması. Daha ucuzu da işimi görürse gidip gereksiz para vermeyim. Kremler tamamen engelliyor mı yoksa azaltıyorlar mı yanmayı? Amacım ten rengimin degişmemesi. Kollarımda
Koruyuculugu yüksek bir güneş kremi önerir misiniz? Fiyatı sorun değil. Tabii uygun olursa güzel olur ama ilk beklentim koruyucu olması. Daha ucuzu da işimi görürse gidip gereksiz para vermeyim. Kremler tamamen engelliyor mı yoksa azaltıyorlar mı yanmayı? Amacım ten rengimin degişmemesi. Kollarımda hep tişört izi oldu.
0
black mamba
(18.06.21)
50 faktör olanlar tamamen önlüyor
0
jelly bear
(18.06.21)
yıllardır Hamilton kullanıyoruz, memnunuz. Tabii unutmamanız gereken şey gün içinde yenilemeniz gerekir.
0
giovanne
(18.06.21)
tokalon diye bir marka var onun 50 faktör olanı baya iyi.
0
mezarkabul
(18.06.21)
Solante'yi kesinlikle tavsiye ederim. Fındık boyutunda sürdüğünüz krem yüzü gün boyu koruyor. f/p olarak da iyidir
0
anyelios
(18.06.21)
"Amacım ten rengimin degişmemesi."

gunese ciktigin surece boyle bir sey mumkun degil. veya uv protective giyisi giymen lazim uzun kollu.

"Fındık boyutunda sürdüğünüz krem yüzü gün boyu koruyor."
bu kesinlikle yanlis. bu urunlerin faktorleri belli bir (ml) kullanimi uzerinden formule edilir ve 2 saatte bir tekar surulmesi uzerinden hesaplanir. 50 faktorluk bir kremi azicik surup 50 faktorluk fayda alamazsiniz zira icindeki aktif madde o kadar yogun degil.
0
hot potato
(18.06.21)
Sosyaleczaci hesabinda cok guzel aciklamali tavsiyeler var. (her guens kremi duyurusuna da bu cevabi yaziyorum)
0
kuehles blondes
(18.06.21)
instagramda @ciltgercekleri'nin tavsiyesiyle sun ozon meds aldım ben. ilk defa bugün kullandım gerçi ama yukarda denildiği gibi sadece yüzünüze iki parmak uzunluğunda sürmeniz gerekiyormuş (ciltgerceklerinin videoları var bunu gösteren). gerçi ben bir parmak sürdüm o bile çok geldi nasıl olacak bilemedim hahah.
0
kozmosta bir nokta
(18.06.21)
Yıllardır nivea 30 ya da 50 kullanıyorum. Lacivert kutu olanlardan. 200 ml 120 lira galiba şu aralar. Ama kesin çözüm olduğu için alıyorum. Aradığın ürün budur. +50 yi yapıştır geç.
0
baal
(18.06.21)
Rengin bronzlaşmasını engelleyemez mi hiçbiri? Ne için kullanılıyor o zaman?
0
🌸black mamba
(18.06.21)
Avene

Yıllardır kullanıyorum, beyaz tenliyim. Kollarımda yüzümde hiçbir şekilde renk değişikliği olmadı.
0
libby
(19.06.21)
(14)

biontech 1. doz — alkol

taha1907
dün akşam 7 gibi ilk dozumu oldum, şu an sadece kolda hafif ağrı onun haricinde sıkıntı yok.akşam içki içmem sorun olur mu sizce ? sizde durumlar nasıl kaç saat sonra içmeye başladınız?
dün akşam 7 gibi ilk dozumu oldum, şu an sadece kolda hafif ağrı onun haricinde sıkıntı yok.

akşam içki içmem sorun olur mu sizce ? sizde durumlar nasıl kaç saat sonra içmeye başladınız?
0
taha1907
(18.06.21)
Aşı sonrası alkol en az 10 gün süreyle önerilmiyor.
0
dreamnesiac
(18.06.21)
Ben de 3 gün diye duymuştum ama net bilgi değil. Alkol aşının etkisini azaltıyormuş.
0
himmet dayi
(18.06.21)
Burada alkol alınmaması yönündeki tavsiye alkolün yan etkileri tetikleyebileceği için değil bağışıklık sisteminizi zayıflatıp antikor oluşumunu geciktirebileceği/engelleyebileceği için veriliyor. En az 72 saat boyunca tüketilmemesi tavsiye ediliyor.
0
ultranil07
(18.06.21)
3 gun icme
0
bradshaw
(18.06.21)
Evet. 3 gün tavsiye edilen miktar. Hatta Sputnik içindi sanırım. 2 ay demişlerdi, üretici firma 3 günün yeterli olacağını söylemişti. Tabii bu 4. gün gidip rahat rahat 4-5 şişe bira içebilirsin demek değil.

alkol bağışıklık sistemine çok zarar veren bir konu. o yüzden bu süreden sonra 1-2 şişe bira ya da 1-2 kadeh orta seviye alkollü içecek içmen büyük zarar vermez. 2 ay açıklaması da onun için yapılmıştı zaten. 3 gün düzeltmesi de "haftada 2-3 kadeh içiyorum" diyenler için.
0
nawar
(18.06.21)
Tam1Hi0n3
(18.06.21)
alakası yok 100 kere söyledi uzmanlar. (yurt dışındakiler)
0
atacaksinfinke
(18.06.21)
icilmemesi gerektigini bunu okuyarak ogrendim.
16/06 tarihinde saat 11'de asi oldum 17/06/2021 20.00'da bi tanecik bira ictim. kolumda agri vs de olmadi. ama okurken korktum. ulan kimse icme sicma da demedi 10 yil sonra ilk kez 1 kutu bira ictim o da buna denk gelmis arkadas.
0
turbo sadık
(18.06.21)
Valla 24 saat deniyor, o da ne olur ne olmaz,ilaç vs alınması gerekirse etkileşime girmesin diye, sanki sorun olmaz gibi ama bir iki gün sabredin bence sonuçta her gün aşı olmuyoruz:)
0
(18.06.21)
bugün 1. doz aşımı oldum ve hemşire hanım 8 saat boyunca duş almamamı (aşı olunan kola temas olmaması için) ve 3 gün alkol tüketmememi önerdi.
0
einsteinin kedisi
(18.06.21)
içki içilmemesi hakkında kisme bişi söylemedi ve akşamı ocak başında baya içtik.ama kolum öyle bir ağrı dı ki 2 gün uyuyamadım.
0
jamswety
(18.06.21)
afiyet olsun. bana hemşire hiç bir şey demedi
0
ceketimi alip cikcam
(18.06.21)
Bir sure icmeseniz iyi olur. Yurtdisinda tavsiye edilmiyor.
0
kuehles blondes
(18.06.21)
bir iki arkadaş hariç herkes sallamış.
alkolün aşının etkinliğini azalttığına dair bir sonuç yok.

www.prevention.com
www.nytimes.com
www.abc4.com
0
brakgn
(18.06.21)
(1)

Melisa çiçeği kokulu parfüm ?

tekil3.şahıs
Melisa çiçeğinin kokusunu annem özellikle çok beğeniyor ve konusu geçtiğinde acaba bu çiçeğin kokusunu esans olarak kullanan bir parfüm var mıdır diye sormuştu.Ben biraz araştırdım ama şu parfümdür diye net bir parfüm adı göremedim.Acaba parfümlerle arası iyi bir arkadaş biliyorsa paylaşabilir mi ?
Melisa çiçeğinin kokusunu annem özellikle çok beğeniyor ve konusu geçtiğinde acaba bu çiçeğin kokusunu esans olarak kullanan bir parfüm var mıdır diye sormuştu.

Ben biraz araştırdım ama şu parfümdür diye net bir parfüm adı göremedim.

Acaba parfümlerle arası iyi bir arkadaş biliyorsa paylaşabilir mi ?
0
tekil3.şahıs
(18.06.21)
Ilk önce "night blooming jasmine" olan bütün parfumler;
www.fragrantica.com

Serge lutens à la nuit iyi denilmis.
Bu fragranticada en cok yorum olanlara bakarak bulmaya calisabilirsiniz.
Malesef çoğu parfümü Türkiye'de bulmak zor.
0
logisticsmanager
(18.06.21)
(4)

xiaomi vacuum mop pro kullananlara soru

roket adam
12-13 cm yüksekliğindeki koltuk - yatak altlarına girebiliyor mu?
12-13 cm yüksekliğindeki koltuk - yatak altlarına girebiliyor mu?
0
roket adam
(18.06.21)
evet, girer
0
MiraTaurus
(18.06.21)
Roborock s5 giriyor. Mop pro da aynı boyutlarda aşağı yukarı. O da girer. Hatta 10cm minimum.
0
himmet dayi
(18.06.21)
Net 10 cm koltuk dolap vs altına giriyor.
0
John Bloor
(18.06.21)
Aldım, denedim, evet rahatlıkla koltuk altlarında dolaşıyor. Teşekkürler cevaplar için.
0
🌸roket adam
(22.06.21)
(3)

indirim kuponlarını kullanmaya uygun ürünler

bir soru sorcam
stok yapmaya uygun, tüketim tarihi sorunu olmayan ya da buzlukta dayanabilen, fiyatı düşmesi zor, artması muhtemel ürünleri yazalım istedimgıda ya da ürün olması farketmezmarket kampanyaları varken lazım olanları aldım, bir kaç indirim gelmişbu sebeple konu aklıma geldibir de şunu farkettim ki o par
stok yapmaya uygun, tüketim tarihi sorunu olmayan ya da buzlukta dayanabilen, fiyatı düşmesi zor, artması muhtemel ürünleri yazalım istedim

gıda ya da ürün olması farketmez

market kampanyaları varken lazım olanları aldım, bir kaç indirim gelmiş
bu sebeple konu aklıma geldi

bir de şunu farkettim ki o parayla altın/döviz alıp satsaydım daha avantajlıydı ki market sahipleri onu yaptı :)
0
bir soru sorcam
(18.06.21)
Deterjan ürünleri bu kategoride. Fiyat hep çıkar. Son kullanma süresi diye bir şey de yok. Varsa da 2 yıl üzeri. Bir de konserve ürünler. Benim 1 sene önce 15 liraya aldıgım ton balıgı şuan 28 lira
0
limonlu eksi
(18.06.21)
ayçiçek yağı
deterjanlar, şampuanlar, fairy bulaşık tableti
tuvalet kağıdı
bakliyat buzdolabında saklarsın.
0
xrated
(18.06.21)
Traş bıçağı
0
🌸bir soru sorcam
(19.06.21)
(3)

Uzlaştırma Sorunu

ifsitifi
Selamlar. 3 ay kadar önce aracımızla şehir içinde seyir halindeyken 240 promil alkollu birisi bize aracıyla arkadan 150km hızla vurdu. Biz bir kaç kırık ile atlattık ama kaza anında araçta bulunan köpeğimiz bir ayağını kaybetti. Bize çarpan bu kişiden şikayetçi olmuştuk bugün uzlaştırma bürosundan a
Selamlar. 3 ay kadar önce aracımızla şehir içinde seyir halindeyken 240 promil alkollu birisi bize aracıyla arkadan 150km hızla vurdu. Biz bir kaç kırık ile atlattık ama kaza anında araçta bulunan köpeğimiz bir ayağını kaybetti. Bize çarpan bu kişiden şikayetçi olmuştuk bugün uzlaştırma bürosundan arandık. Açıkçası uzlaşmayalım mahkemeye gitsin süreç adli sicil kaydına işlesin demiştik ama yargının halini düşününce mahkemenin açılması ve sonuçlanması sanırım 3-4 yıl kadar sürecek sonrasında da kişinin alacağı en fazla ceza 2 yıl kadarmış, sevgilisini dövüp camdan atan adamın ev hapsine gönderildiği canım ülkemde büyük ihtimalle bu kişi için hükmün açıklanması geri bırakılır diye düşünüyoruz. Böyle bir durumda da adli sicil kaydı işleniyor mu? İnternette araştırdık ama çok kaynak bulamadık uzlaşmayı kabul edersek ne isteyebiliriz. Sokak hayvanlarına mama alınması veya Löseve bağış yapılmasını isteyebiliriz diye düşündük ama böyle bir talepte bulunmamız durumunda bunun bir üst sınırı var mıdır? Bilen birisi yönlendirebilirse çok sevinirim.
0
ifsitifi
(18.06.21)
avukat değilim ama hagb durumu sanığın geçmiş adli kaydı ile de alakalı olarak farklı değerlendirilebilir. 2 yıl hapis cezası alsa dahi ne kadar cezaevinde kalacak belli değil. neticede bir sürü örnek var, bahsettiğin camdan atan manyak daha önce alkollüyken hamile bir kadını karnındaki çocukla beraber öldürmüş ve o zaman da ev hapsi ile yırtmış mesela.

ama yine de ben olsam dava sürecine giderdim. hem maddi hem manevi tazminatın yanında, hapis cezası almasını da isterdim. dava süreci çok uzun evet, daha bunun temyizi falan da olacak üstelik. ama 3-4 seneye bakarsınız iktidar değişir ve yargı biraz daha iyi çalışır duruma gelir. dava açmakta fayda var diye düşünüyorum.
0
reanarchy
(18.06.21)
HAGB alırsa sabıkasına işlemez (mahkemeler görebilir bunu sadece)

Uzlaştırma içinde istediğinizi isteyebilirsiniz. Kabul ettiği sürece sorun yok. Ama kabul edilebilir olması daha makul. Yani kimisi olur 1000 TL istersin ödeyemez kimi olur 1000000 TL istersin hemen çıkartıp verir.

Kabul etmezse zaten yine dava aşamasına dönülür.
0
infernalcadre
(18.06.21)
Arabulucu avukat bu tarz vakalarda ne kadar talep edilmesi konusunda bilgi sahibidir ona sorun. örneğin siz 500 bin hayal edersiniz ama olayın ederi 100 bin TL'dir.

Ben olsam uzlaşırdım. Ne kadar alkol alıp suçlu olsa da bu bir kaza... Unutmamak lazım
0
senbensennedenbenlen
(18.06.21)
(5)

Alerjisi olanlar sinovac olsun denmiş miydi?

hrvl
Sağlık bakanının falan var mıydı böyle bir açıklaması? Ya da güvenilir kaynakların?
Sağlık bakanının falan var mıydı böyle bir açıklaması? Ya da güvenilir kaynakların?
0
hrvl
(18.06.21)
Herkesin alerji durumu farklı bu nedenle bir doktorunuza danışın ancak bu konuda benim tecrübelerim de şu şekilde;
Alerjisi olan bir çok tanıdığım biontech oldu, hiç birisi de bir sorun ile karşılaşmadı. Ancak, hepsine en azından 30-40 dk hastaneden ayrılmamaları söylendi. Bu arada birisine de biontech öncesi bir avil vurmuşlar.
0
cursor
(18.06.21)
Gluten ve süt alerjisi olan bir arkadaşım anaflaksi yaşadı dün biontech sonrasında. O nedenle mutlaka doktora danışmak lazım. Ancak başka bir arkadaşımda belli ilaçlara karşı alerji var, önce acilde damar yolu açtırdı, aşılandı bekledi bi şey olmadı ona.

Özetle alerjisi olanlar şunu olsun gibi bir şey görmedim, aksine Esin Davutoğlu hoca Biontech yaptırabilirler diyor ama bizzat takip eden doktora danışmak en iyisi.
0
lcha
(18.06.21)
bir profun videosunu izlemiştim. bağışıklığı zayıf olanlar, kronikler biontec olsun, alerjisi olanlar sinovac olsun falan diyordu.
0
dunden beri dimdik
(18.06.21)
Dün bir doktorla konuştum ve kendisi aynen bunu dedi.
0
liberal
(18.06.21)
Benim bünye çok alerjik, 17 yaşında anaflaksi de geçirdim ama dün biontech aşısı olurken söylememe rağmen 15 dk burdan ayrılmayın yeter dediler. Bekledim, bi sıkıntı yaşamadım. Her alerji bir değil
0
cowboy
(18.06.21)
(2)

şirket aracına HGS nasıl alınır?

xrated
ruhsat dışında başka neye gerek var. ptt den alınacak.
ruhsat dışında başka neye gerek var. ptt den alınacak.
0
xrated
(18.06.21)
şirket imza yetkilisi gidecek, imza sirküsü vs falan da isteniyor diye hatırlıyorum. gideceğiniz şubeyi bi arayın derim sonra arıza yapıyolar.
0
bay b
(18.06.21)
teşekkürler. hgs'yi bireysel olarak çıkarttırdım. iki türlüde oluyormuş. şirket adına olunca evrak işleri artıyordu dediğiniz gibi. bilgi olarak dursun burada.
0
🌸xrated
(18.06.21)
(3)

2. Doz Aşı Randevusu

Kaleci Saçlı Forvet
Dün bi arkadaşımla aynı saatlerde farklı şehirlerde aşı olduk, kendisi bugün 2. doz için randevu almış, ben denedim bana aradığınız kriterlere uygun randevu bulunamamıştır hatası verdi, bu 2. doz randevusu kaç günde alınabiliyor acaba? Teşekkür ederim.
Dün bi arkadaşımla aynı saatlerde farklı şehirlerde aşı olduk, kendisi bugün 2. doz için randevu almış, ben denedim bana aradığınız kriterlere uygun randevu bulunamamıştır hatası verdi, bu 2. doz randevusu kaç günde alınabiliyor acaba? Teşekkür ederim.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(18.06.21)
Ben hemen aldım. Birkaç farklı hastane deneyin.
0
condom kurşunu
(18.06.21)
konuma göre ara diyin. tarih olarak yakın tarihlerde çıkabilir, herhangi birine tıklayın. tıkladıktan sonra en erken randevu alabileceğiniz tarihte olan randevuları getiriyor.
0
hayaletimsi
(18.06.21)
182'yi arayarak alabilirsiniz
0
debian
(18.06.21)
(12)

Sorum kadınlara: PMS döneminde çalışma temponuz etkileniyor mu?

gmzo
Regl olmadan önceki bir hafta çalışma tempom çok olumsuz etkileniyor. Sabahtan yine nispeten iyi çalışabiliyorum ama saat 1'den sonra beynim çalışmamaya başlıyor, aşırı yorgunluk çöküyor, sersemlik yaşıyorum. Bu dönemde kendimi çok yormamaya dikkat etmezsem bu hal regl başlangıcı ile birlikte günler
Regl olmadan önceki bir hafta çalışma tempom çok olumsuz etkileniyor. Sabahtan yine nispeten iyi çalışabiliyorum ama saat 1'den sonra beynim çalışmamaya başlıyor, aşırı yorgunluk çöküyor, sersemlik yaşıyorum. Bu dönemde kendimi çok yormamaya dikkat etmezsem bu hal regl başlangıcı ile birlikte günlerce süren bir baş ağrısına dönüşüyor. Benzer şeyler yaşayan, bu durumu hafifletebilen var mı?

Spor yapıyorum, pms döneminde magnezyum+b6 desteği kullanıyorum. Bu bahsettiğim probleme çözüm olmuyor. Magnezyum özellikle uyku düzenimi sağlıyor çünkü bu dönemde gerginlik, sinirlilik ve anksiyete ile birlikte uyku problemi de yaşıyorum ve uykusuzluk her şeyi daha da kötüleştiriyor haliyle.
0
gmzo
(18.06.21)
Ozellikle reglin ilk gunu hicbir sey yapmak istemiyorum ben. Cok yorgun hissediyorum
0
balpolen
(18.06.21)
Etkilenmiyorum. Birkaç ayda bir belki ilk gün biraz canım sıkkın oluyor. Ama işimi etkileyecek kadar değil.
0
ruhen hastayim ben
(18.06.21)
Hem de nasıl etkileniyor. Ayın 15 günü yokum gibi bir şey. Birinci gün kusar ve bayılırım her ay hiç sekmez. Tansiyonum düşer kanım çekilir falan.
0
suicides underground
(18.06.21)
pms haftası yorgun olunca günler çok stresli geçiyor, kafam pek çalışmıyor benim de. reglin ilk 2 günüyle birleşince toplamda 1 hafta dandik geçiyor diyebiliriz.
0
amugochi
(18.06.21)
fiziksel olarak bi halsizlik, ağrı, uzanma isteği oluyor ama genel olarak da kendimi salan biri değilimdir.
0
kestane gürgen palamut
(18.06.21)
Önceki hafta değil de reglin ilk iki günü aşırı yorgun hissediyorum ve ağrılarım oluyor. Ama ben ateşlenen, ateş düşürücü içip sonra kalkıp evi temizleyen; Coronanin üçüncü gününde yüksek lisans ödevini saatlerce yapmaya çalışan bir tür olduğum için yatmaktan nefret ederim. O zamanlarda da ağrı kesici içip tempoya devam ediyorum.
0
fraise
(18.06.21)
Öncelikle hiç etkilenmeyenler veya 1-2 gün etkilenenleri aşırı kıskandığımı belirtmeliyim :)

Ben de haftaiçi haftasonu fark etmeksizin sabah 7'de kalkan, günlerini verimli geçirmeyi seven, hep işleri tıkırında olsun isteyen birisiyim. Bu yüzden de reglin ilk 1-2 günüyle birlikte her ayın bir haftası yarı verimle geçince iyice sinirim bozuluyor. Ama vücudumu dinlemeyip,ağrı kesici içip kendimi zorlarsam o hafta sonucu da acı oluyor. Geçen ay bu yüzden 10 gün boyunca başım ağrıdı pms geçtikten sonra..
0
🌸gmzo
(18.06.21)
regş öncesi 9-10 gün + reglin ilk 2 günü yok bende. öyle gıcık, öyle dikkatsiz, yorgun öfkeli oluyorum ki! normalde 2-3 saatte halledebileceğim işe kafa yorup da 1 hafta da hhalledemiyorum. uyku problemi gece ortasında uyanma vs.

benim bayağı durum ciddi. prozac öneriliyor bazı psikiyatristler tarafından reglden birkaç gün önce almak için. ben başka bir ssri ilaç kullandığım için sadece tranko buskas alıyorum bu dönemde ek olarak ama çok da aşırı bir faydasını göremedim.

bir doktora danışabilirsininiz.

bu arada mg desteği de yazmışsınız onu bütün ay almak bende bir tık daha efektif oldu.

şifalar dilerim, çok iyi anlıyorum.
0
ruh i tibbiye
(18.06.21)
Biraz fazla duygusallaşmam dışında fiziksel veya ruhsal bir etkisi olmuyor bende, düzenimi bozacak seviyede bir sıkıntım olmuyor.
0
Josephine.
(18.06.21)
Kusma+ ishal+ baş ağrısı. Ilk gün ben yokum, banyodan çıkamıyorum. Bir de ilk gün gece uyumama. Yani regl baslangıcı öncesi gece uyku yok. Ben gidermek için pek bir şey de denemedim aslında. Magnezyumu spor icin kullaniyordum zaten, bende iyice kas krampalrına sebep olmaya başladı, bıraktım. Zihinsel olarak pek etkilenmiyorum ama bedenim çöküyor resmen.
0
velvetmorning
(18.06.21)
Ruhsal değişiklik regl öncesindeki 1-2 günde oluyor sadece. Normalde aşırı sabırlı ve tahammül eşiği yüksek biri olmama rağmen bu süreçte daha tahammülsüz ve çabuk sinirlenen biri oluyorum. O sebeple birini kırınca ya da sert çıkışınca özür diliyorum yaptığım öküzlük için. Bir de bazı kendimle ilgili konularda duygusallaşıyorum o anlarda 'Saçmalama amaranta bu sen değilsin kendine gelç.' deyip kendimi daha az ciddiye almaya gayret ediyorum:D

Fiziksel değişiklik ise reglden önceki bir gün ve ilk regl gününde zirve oluyor. Ağrı kesici kullanmadığım için daha acı dolu olabiliyor. Haliyle bu iki gün spor yapamıyorum. Verimlilik yüzde 25 azalıyor. Ama fiziksel değişiklik içinde en can sıkan şey ise aynı anda hem terleyip hem üşüyebilmek. Lanet. Hele ki yazın.

Ben bunları hafifleten bir şey ile tanışmadım henüz. Maydanoz çayı ağrıyı bir nebze hafifletiyor sadece.

Geçmişler olsun, yalnız değilsiniz.
0
Amaranta ursula
(18.06.21)
bedensel ya da ruhsal etkilenmiyorum. sadece libidoda bir miktar artış oluyor. :)))
0
naksidil
(18.06.21)
(1)

Xiaomi mi 2 watch lite kullanan var mı

condom kurşunu
Hanıma almayı düşünüyprum doğum günü yaklaşıyor. İphone 11’i var. Telefonu bağlayabiliyor muyuz mesajları görebilşyor muyuz bir de xiaomi tartımız var onla da etkileşime giriyr mu?
Hanıma almayı düşünüyprum doğum günü yaklaşıyor. İphone 11’i var. Telefonu bağlayabiliyor muyuz mesajları görebilşyor muyuz bir de xiaomi tartımız var onla da etkileşime giriyr mu?
0
condom kurşunu
(18.06.21)
Tartiyi bilmiyorum ama mi fit uygulaması ile çalışıyor. Dolayısı ile sağlık verileri tek bir yerde toplanıyor. Saatten uyku, nabız gibi bilgiler gelir. Tartıdan da ağırlık, yağ oranı falan gelir. Mesajları da gösteriyor. Ama Apple Watch gibi cevap verme yok. Sadece bildirim gösterme, mesaj içeriği, mail içeriği, gelen aramayı reddetme ve müzik değiştirme/durdurma, ses açma kapama gibi fonksiyonları var.

Bu arada bu bahsettiğim fonksiyonlar mi band'da olanlar ama mi watch'ta da aynıdır muhtemelen.
0
himmet dayi
(18.06.21)
(5)

bad bear marka şort

benevolent sun
merhaba, umutsuz bir vaka ile karşınızdayım ama yine de sormadan geçmek istemedim.aşağıdaki linkteki şortun aynısını 2017 yılında boynerden almıştım.https://www.trendyol.com/bad-bear/erkek-kargo-sort-experience-17-01-11-001-nvy-p-6981743muhtemelen artık üretilmiyor. bu yüzden 32 bedenini bulamadım h
merhaba, umutsuz bir vaka ile karşınızdayım ama yine de sormadan geçmek istemedim.

aşağıdaki linkteki şortun aynısını 2017 yılında boynerden almıştım.


www.trendyol.com

muhtemelen artık üretilmiyor. bu yüzden 32 bedenini bulamadım hiçbir yerde.

kendime yakışan bir şort bulmak imkansıza yakın bir durum o yüzden aynısını bulmak için belki bir yöntem tavsiyeniz olur mu diye sormak istedim.

şimdiye kadar denediklerim: trendyol'daki mağazayla iletişime geçtim yok dediler. bad bear'in sitesindeki iletişim mail adresine yazdım dönüş olmadı.

şortlarla bu kadar problemim olmasa böyle bir çabaya girmezdim emin olun.
0
benevolent sun
(18.06.21)
bu marka boyner'de satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam, oraya baktınız mı?
0
evde liyakat kalmamis
(18.06.21)
Evet ben de boynerden almıştım ama yok malesef :(
0
🌸benevolent sun
(18.06.21)
bu markanın beş yüz çeşit kargo şortu var. tasarım açısından aralarında küçük farklar bulunuyor sadece, modellerin kalıpları neredeyse tamamen aynı. diğer modellere bakmayı düşünür müsünüz? genelde morhipo'da çok daha uygun fiyatlı oluyor bu markanın ürünleri, orayı tavsiye ederim.
0
kedimedi
(18.06.21)
Boynerde diğer kargo şort modellerine baktim birkac tane. İstediğim gibi olmadı. Başka bir boyner mağazasına gidip bakarım belki yine
0
🌸benevolent sun
(18.06.21)
Eğer İstanbul Anadolu yakasındaysanız maltepe park AVM boynerde badbear bölümü vardı belki orada bulabilirsiniz.
0
astronom bey
(18.06.21)
(11)

Arabaya Bluetooth FM Transmitter Bağlantısı

teritori
Merhaba,Arabamda bluetooth ve aux olmadığı için FM bandından çalışan bir çakmak girişli alet almak istiyorum.Kullanıp memnun kalınan bir model var mıdır?istanbul'da neredeyse her frekans dolu olduğu için sorun yaşar mıyım?Teşekkürler
Merhaba,

Arabamda bluetooth ve aux olmadığı için FM bandından çalışan bir çakmak girişli alet almak istiyorum.

Kullanıp memnun kalınan bir model var mıdır?
istanbul'da neredeyse her frekans dolu olduğu için sorun yaşar mıyım?

Teşekkürler
0
teritori
(18.06.21)
alternatiflere açıksanız fm transmitter yerine bunu da düşünebilirsiniz.
www.merterelektronik.com
0
lazpalle
(18.06.21)
Hocam şu alttaki alet oldukça iyi. Benzer ürünlere göre, hem sağlam, hem şarj amperi yüksek hem de ses aktarımı kaliteli. FM bandında 108 Mhz'ye ayarlayınca neredeyse hiç bir problem olmuyor ancak tabi nadir de olsa parazit olabiliyor.

www.hepsiburada.com

incelemesi de şurada var.
www.youtube.com

PS: tabi şunu da hatırlatmak lazım, bu aletler çakmak soketine takıldıkları ve mikrofonları da üzerlerinde olduğu için, arabanızdaki çakmak soketinin yerine bağlı olarak (eğer altta çok kuytu bir noktadaysa), telefon görüşmeleri için çok başarılı sonuç veremeyebiliyorlar, müzik aktarımında vs oldukça iyiler. Yine konuşabilirsiniz ama orjinalinde bluetooth olan bir arabadaki gibi olmaz.
0
cursor
(18.06.21)
Eski arabada link marka olanı almıştım. 2-3 hafta denedim, cızırtı oldu sürekli, sonra bıraktım.
0
mutlu yillar sana
(18.06.21)
106.8 boş

ben xiaomi roidmi 3s aldım. Cızırtı görmedim. Ama daha çok az kullanma şansım oldu.
0
zimbirik
(18.06.21)
Bir çok arabaya ekstradan Aux bağlantısı eklemek çok kolay.
Marka/model ve yıl belirtirseniz yardımcı olabiliriz.
0
burfak
(18.06.21)
Eski teyplere aux girişi ekleniyor +1, cd ya da kasetli olması fark etmiyor. İnternette bir çok uygulama var, teyp modeli yazarsanız yardımcı olacak da çıkar buradan.

Büyükşehirlerde fm transmitter çok karışıklık yapıyor yorumları var.
0
John Bloor
(18.06.21)
a101'den mağazadan kendim aldım. gayet memnunum.

www.a101.com.tr
(görseldeki değil, şu videodaki versiyon var bende: www.youtube.com )
0
feel the blanks
(18.06.21)
@burfak, @johnnloor: aux çıkışı açtırmaktan daha az maliyetli ve daha pratik diye bunları tercih etmiştim ama belli ki iyileri ile aux çıkışı açtırmak aynı maliyet. Bir elektrikçiye gideyim madem.
0
🌸teritori
(19.06.21)
Yav bi dur, hemen ne elektrikçisi? Teyp ya da araç modelini söyle bi bakalım hele.
0
John Bloor
(19.06.21)
2011 citroen c4 picasso
0
🌸teritori
(20.06.21)
Yanlış bakmadıysam kullandığı teyp modeli, "Clarion RD4"

Youtube'dan baktığım birkaç video ile anladım ki uygulama aşırı kolayi teybi söküp lehim modifiye vs bile gerekmiyor.

Dİrekt arkadan girişinden bağlantı yapılabiliyor, hatta hazır soketli aux kablosu da var satılan;

urun.n11.com
0
John Bloor
(21.06.21)
(4)

eu yasaları gizli çalışan

duyurukullanıcısı
şimdi bizde mesela şöyle kanun var. sen bir çalışanı sgklı göstermedin 3-4 yıl çalıştırdın. sonra bu çalışan seni dava etti 4 yıldır burada çalıştığını kanıtladı. firmaya 4 yıllık sgk borcu ve çalışanın kaydı yapılıyor. firmaya artı ceza vs vs.aynı şey eu firmaları içinde geçerli mi?adam mesela beni
şimdi bizde mesela şöyle kanun var. sen bir çalışanı sgklı göstermedin 3-4 yıl çalıştırdın. sonra bu çalışan seni dava etti 4 yıldır burada çalıştığını kanıtladı. firmaya 4 yıllık sgk borcu ve çalışanın kaydı yapılıyor. firmaya artı ceza vs vs.

aynı şey eu firmaları içinde geçerli mi?

adam mesela beni 3 yıl çalıştırmış ama eu firmasına kayıt ettirmemiş, el altından kendi hesabından para göndermiş kendi ülkesine çağırmış başka ülkelere göndermiş vs. fotolar, ödemeler, iş sözleşmeleri vs vs herşey var.

ben o ülkeye gidip bu beni kendi ülkesinde çalışan gibi kullandı buradaki firmada kaydımı istiyorum diyebiliyor muyuz?
0
duyurukullanıcısı
(18.06.21)
eu vatandaşı değilsen yapamazsın, senin hakkını senin devletin savunur.
0
Jux
(18.06.21)
Jux+1
Eu ulkesi senin hakkin icin uğrasmaz çünkü vatandas ya da resmi olarak orada bulunan biri degilsiniz.
Ama demek istediginiz eu firmasina calistim ama freelance tarzi. Simdi bu belgeler ile Türk mahkemesine gidip beni bu firmanın Türkiye ofisine aldirin mi demek istiyorsunuz? Bu durumda da olmaz çünkü o firmalar isim olarak öyle dursa da ayni sirket degiller. Misal benim çalıştığım firmanın Fransa'da 4 farkli firmasi var, hepsi ayri yasal yapilanmalar. Eu tarafinin yaptığı türk tarafini ilgilendirmez. Sizin yapabileceginiz sey heralde uluslararası mahkeme o da size maasiniz düzgün verilmediyse falan anca.
0
logisticsmanager
(18.06.21)
üsttekilere ek olarak,
freelance olarak mı çalıştın yoksa önce personel olarak bir iş sözleşmesi imzaladın mı?
O ülkeden mi çalıştın, yoksa uzaktan mı?
çalıştığın ülkeye ait bir çalışma iznin var mı ve vergilerini vs. bildirip yatırdın mı?

bunlar hakkında da bilgi versen belki bir fikrimiz olabilir.
0
cursor
(18.06.21)
Jux +1

Orada imzaladığın sözleşmeye ek olarak şirketin kurulu olduğu ülkeden oturum ve çalışma izni yoksa kayıt zorunluluğu yok.
0
Northern Mariner
(18.06.21)
(2)

ilk aşı ve schengen

duyurukullanıcısı
ilk aşıyı olduk şimdi schengen'e başvurabiliyor muyuz?italya'ya turist olarak başvurayım diyorum.
ilk aşıyı olduk şimdi schengen'e başvurabiliyor muyuz?

italya'ya turist olarak başvurayım diyorum.
0
duyurukullanıcısı
(18.06.21)
Almanya da 2. dozun üzerinden 14 gün geçmesi koşuluyla açacakmış 25 Haziran sonrası.
0
marla is in my head
(18.06.21)
İtalya'yı bilmiyorum ama Avrupa'nın geneli 2.dozu şart koşuyor. Eğer ikinci aşı randevunuz varsa olabilir sanırsam galiba.
0
put it in your appropriate place
(18.06.21)
(2)

Amazon - Altyazı Senkron Sorunu

auroraaurora
Merhaba,Sadece bir dizide sorun var. Telefondan kontrol ettim, sorun yok. Haftalardır izlediğim dizi. Televizyonu kapatıp açmak, uygulamaya çıkış yapmak kar etmedi. Fikri olan var mı? Teşekkürler.
Merhaba,
Sadece bir dizide sorun var. Telefondan kontrol ettim, sorun yok. Haftalardır izlediğim dizi. Televizyonu kapatıp açmak, uygulamaya çıkış yapmak kar etmedi. Fikri olan var mı? Teşekkürler.
0
auroraaurora
(18.06.21)
Dizi X Files bu arada. Sevabına biri televizyonunda açıp deneyebilir mi?
0
🌸auroraaurora
(18.06.21)
hangi diziydi unuttum ama bölümün birinde başka bir bölümün altyazısını koymuşlardı amazonda. arayıp söylemiştim teşekkür edip düzelteceklerini söylemişlerdi.
0
dunden beri dimdik
(18.06.21)
(6)

Geç yaşında avrupaya taşınınca emeklilik

vatanperver
22 yaşında çalışmaya başlayan birisi, 35-40 yaşında avrupada (mesela almanya) iş bulup orada çalışmaya başlasa ve geri dönmese, türkiyede brüt maaşından kesilen emeklilik primleri boşa mı gitmiş olur? Almanyaya gidince 10-15 sene kalıp geri dönse, almanyada ödediği primler boşa mı gitmiş olur? Bu ki
22 yaşında çalışmaya başlayan birisi, 35-40 yaşında avrupada (mesela almanya) iş bulup orada çalışmaya başlasa ve geri dönmese, türkiyede brüt maaşından kesilen emeklilik primleri boşa mı gitmiş olur? Almanyaya gidince 10-15 sene kalıp geri dönse, almanyada ödediği primler boşa mı gitmiş olur? Bu kişinin emekliliği nasıl olur?
0
vatanperver
(18.06.21)
bildiğim kadarı ile ödemeler boşa gitmez,

ama doldurman gereken bir gün var. o gün hesaplanır ve değeri ile çarpılır. sen bu değeri elden ödemeyi kabul edersen emekli olup maaşını alırsın.

mesela atıyorum 320k öde sana 3200tl maaş bağlayacağız dediler. 100 ay 9 yıla çıkarırsın. şimdi tabi binbir türlü hal var o sebeple yaşlılık zamanlarında gelen garanti ödeme bence yaşlılık için faydalı. bildiğim kadarı ile herşeye haciz geliyor ama emekli maaşına gelmiyor mesela.
0
duyurukullanıcısı
(18.06.21)
Bir fikir söyleyeyim, emekli sandığı - sgk geçişleri şu şekilde oluyor,

Emekli sandığının daha çok kesintisi var, emekli olduğunda daha çok maaş alıyorsun. ama atıyorum 100 günlük prim için senden 200 birimlik para kesiliyor.

SGK da ise daha az kesinti var. Emekli olduğunda daha az maaş alıyorsun. 100 günlük prim için senden 150 birimlik para kesiliyor.

Emekli olacağın zaman hangisinden emekli olacaksan diğerindeki iş günün emekli olacağın sisteme devrediliyor. Ama yalnızca iş günün devrediliyor. eğer emekli sandığından ödeyip sgkdan emekli olursan daha çok prim kesintisi olduğu halde sgk nın aldığı maaşı alırsın.

Bu tip bir mantık var mı bilmiyorum. Ama iş günü devrin olur merak etme diyenlere önemli olan iş gününün devri olmadığını söylemek istiyorum.
0
zimbirik
(18.06.21)
turkiye-almanya (ve bir cok ulke) arasinda karsilikli anlasmalar var, hicbir priminiz yanmaz.
0
bay b
(18.06.21)
alttaki linki ve ornekleri iyice oku.Tum sorularinizin cevabi bu linkte

www.dunya.com
0
turkuaz
(18.06.21)
hiç çalışmasanız dahi adınıza yapılan prim ödemeleri yanmaz. emeklilik yaşınızı doldurduğunuzda toplu ödeme alabilirsiniz.
ayrıca ülkemizin birçok avrupa ülkesiyle sosyal güvenlik anlşması vardır dolayısıyla bu ülkelerdeki çalışmalarınız anlaşma kapsamında birbirine eklenir veya borçlanırsınız.
0
windymimas
(18.06.21)
Ben size bu meselenin Türkiye ayağını anlatayım.

Almanya ya da Nikaragua farketmeksizin, Yurtdışında sigortalı olarak çalıştığınız süreleri daha sonra belgelendirmek şartıyla borçlanarak ödeyebilir ve Türkiye'deki günlerinizde ekleterek gerekli şartları sağladığınız takdirde emekli olabilirsiniz. Eğer çalıştığınız esnada TC vatandaşlığından çıktıysanız, sadece Türk Vatandaşı olarak çalıştığınız süreleri borçlanma hakkınız oluyor.

Çok gelen bir soru:

Almanya'da senelerce çalıştınız diyelim. Zaten bir dünya para kesildi sizden, yine de mi para ödeyeceksiniz?

Evet, ödemeniz lazım maalesef. Günlüğü en düşük 53,66 TL ve yatırdığınız primler Bağkur primi sayılıyor. Emekli olunca en çok ne kadar maaş alırsınız bilmem ama en az 1500 TL maaş alırsınız. Gerçi günlük 53 TL den fazla ödemediyseniz de zaten muhtemelen en fazla da o kadar alırsınız.

Aslında arada sözleşme olan bazı ülkeler için (mesela Almanya) iki ülkedeki primleri birleştirerek emekli olma yolu var ama kimse kullanmıyor bu yolu çünkü nihayetinde aylık 100 - 200 TL maaş bağlanan saçma sapan bir uygulama. Sözleşme aylığı deniyor buna.

Yeryüzünde 200'e yakın ülke içinde gerçek anlamda prim transferi yapabileceğiniz tek ülke ise İsviçre. Oradaki çalışmalarınızı Türkiye'ye transfer ederek normal bir şekilde emekliliğe hak kazanabilirsiniz.
Tabi ki yeteri kadar çalışmak ve diğer normal emeklilik şartlarını da taşımak kaydıyla.

Bazı ülkeler şahsa prim iadesi yapıyor ama tabi bir sürü şartı olabiliyor bunun. Kaldı ki neticede size yapıyor o iadeyi. Oradaki haklarınızı kaybetmiş oluyorsunuz. Siz iade aldınız diye buradan emekli olacağınızın da bir garantisi yok. Türkiye'de ise kadınlar 58, Erkekler 60 yaşına gelmeden prim iadesi alamıyor.
0
nihayet
(19.06.21)
(1)

Mecidiyeköy'de PC kablosu/dönüştürücü alınacak yer

ufoozgur
Selamlar, Mecidiyeköy'deki HP servisine uğrayacağım. Hazır gitmişken Molex'ten PCIe 6-pin'e dönüştürücü vs. gibi kablolar alayım diyorum. Modüler PSU'm için de 6-pin to 6-pin kablo da alacağım. Bunları bulabileceğim ve uygun fiyatlı satan bir yer var mıdır oralarda?
Selamlar, Mecidiyeköy'deki HP servisine uğrayacağım. Hazır gitmişken Molex'ten PCIe 6-pin'e dönüştürücü vs. gibi kablolar alayım diyorum. Modüler PSU'm için de 6-pin to 6-pin kablo da alacağım. Bunları bulabileceğim ve uygun fiyatlı satan bir yer var mıdır oralarda?
0
ufoozgur
(18.06.21)
Anadolu yakası kadıköy, avrupa yakası mecidiyeköy bu işin membası, ziraat bankası ila finanasbank arasındaki sokaktan sal kendini aşağı doğru, çok firma var oralarda.
0
John Bloor
(18.06.21)
(3)

Kavrulmadan bronzlaşmak

hrvl
Bu yanma, bronzlaşma, güneş kremleri, kakao/havuç yağları konusunda fazlasıyla acemiyim. En sağlıklı şekilde bronzlaşmak için ne zaman neyi ne kadar kullanmam lazım. Hiç bilmeyen birine anlatır şekilde anlatabilecek var mı? Mesela 4 gün tatile gideceğim, hangi gün kaç faktör ne kullanmalıyım? Vücut
Bu yanma, bronzlaşma, güneş kremleri, kakao/havuç yağları konusunda fazlasıyla acemiyim.
En sağlıklı şekilde bronzlaşmak için ne zaman neyi ne kadar kullanmam lazım. Hiç bilmeyen birine anlatır şekilde anlatabilecek var mı?
Mesela 4 gün tatile gideceğim, hangi gün kaç faktör ne kullanmalıyım? Vücut yüz aynı ürün mü kullanılmalı gibi.
Teşekkürler şimdiden.
0
hrvl
(18.06.21)
ten renginizi söylemden kimse bir şey söyleyemez, çok mu beyaz tenlisiniz, esmer misiniz vs..
0
benaslinda
(18.06.21)
öğlen 12-14 arası yarım saatten fazla güneşte kalmayınız. güneş ışınlarının en tehlikeli ama en yüksek d vitamini içerdiği aralıktır. yarım saat herhangi bir koruyucu olmadan uzansanız yeterli.
saat 16 dan sonra bence en fazla 30 faktörlük bir koruyucu ile güneşlenmeniz yeterli. akşam da bol nemlendirici ve bronzlaştırıcı sürebilirsiniz.

güneş ışınlarının kansorejen olduğunu ve ciddi tahribatlar yaptığını unutmayanız
0
windymimas
(18.06.21)
Buğday ten denilebilirim sanırım.
0
🌸hrvl
(18.06.21)
(6)

3. doz için

reanarchy
mayıs ayının başında 2. doz aşıyı sinovac şeklinde olan birisi, 3. doz aşı olacak mı?olacaksa biontec olacak mı?olacaksa ne zaman olacak?şu an mhrs'de aşı süreciniz tamamlanmıştır diyor.
mayıs ayının başında 2. doz aşıyı sinovac şeklinde olan birisi,

3. doz aşı olacak mı?
olacaksa biontec olacak mı?
olacaksa ne zaman olacak?

şu an mhrs'de aşı süreciniz tamamlanmıştır diyor.
0
reanarchy
(18.06.21)
65 yaş üstü ve sağlık çalışanlarına ağustosta 3. doz başlayacak diye okumuştum bir yerlerde, yüksek ihtimal aynı risk grubu sıralaması ile gider aşılama, o tarihte ellerinde olan aşılardan birini seçtirirler herhalde, mayısta 2. doz aşıyı olan birinin 3. dozuna daha vakit var gibi.
0
(18.06.21)
2. dozlar bitmeden, sağlık çalışanları/65 yaş hariç 3. dozlar başlamaz diye düşünüyorum.
0
jelly bear
(18.06.21)
3. doz aşının gerekliliği bilimsel olarak bile henüz netleşmiş değil. Henüz ülkeler 3. doza başlamadı yani genel olarak. Tahmin ediyorum yurt geneli 2. doz ciddi şekilde tamamlanmadan 3'e başlaması imkansız.
0
roket adam
(18.06.21)
Büyük ihtimal Eylül Ekim gibi olur. Sağlık çalışanları 3. Doz aşıyı çoktan olmuştur. Benim arkadaşım bile oldu hakkı olmamasına rağmen gelmeyenlerin yerine.
0
Mistyimage
(18.06.21)
@mistyimage 3. Doz filan olmadı sağlık çalışanları, bir şeyi bilmiyorsanız insanlara yanlış bilgiler vermeyin.

Jellybear +1 En azından 1. Dozlar herkese yapılmadan 3. Doz başlanmaz, o da ilk sağlıkçılara ve +65’e gelir muhtemelen
0
helena
(18.06.21)
Hekim olarak cevap vereyim Saglik calisanlari 3. Doz olmadi ve olup olmayacagi belli degil, canla basla eldekileri asisizlara yapmaya calisiyorlar. Aldigim bazi duyumlara gore yerli asiyi ucuncu asi olarak once saglik calisanlari sonra topluma uygulama gibi ultra deneysel bir plan var, net bir sey yok ama su an icin.
0
gibicibicis
(18.06.21)
(6)

Hepsiburada - Kargo Ücreti Hesaplamada Bir Yığın Hata

pantepember
Kargo ücreti hesaplamada bir yığın sorun (bug) var. En azından dünden beri durum böyle.Nasıl oluyor da böyle büyük bir firma böyle kritik bir hatayı fark edip hemen çözemiyor?Hata 1- Aynı ürünler farklı sırayla eklendiğinde farklı kargo ücreti talep ediliyor. (imaj 1 ve 2)Hata 2- Sepetten ödeme aşam
Kargo ücreti hesaplamada bir yığın sorun (bug) var. En azından dünden beri durum böyle.

Nasıl oluyor da böyle büyük bir firma böyle kritik bir hatayı fark edip hemen çözemiyor?

Hata 1- Aynı ürünler farklı sırayla eklendiğinde farklı kargo ücreti talep ediliyor. (imaj 1 ve 2)

Hata 2- Sepetten ödeme aşamasına geçince toplam fiyat biraz artıyor:
prnt.sc
prnt.sc

Hata 3- 50 TL üzeri alışverişte kargo ücretsiz deniyor, ama ücret talep ediliyor: www.hepsiburada.com
Ürünlere tek tek bakılınca da ücretsiz kargo uygulanacağı iddia ediliyor: prnt.sc

Hata 4- "En az 2.16 TL'lik ürün ekle, kargo ücretsiz olsun" diyor, ekliyorsun, ücretsiz olmuyor.
prnt.sc

Bu hataları Amazon'da görmeyeceğime bahse girebilirim.

Not: "Ne var DA bunda?" yorumu da gelmiş hemen. Kafalar aynı demek ki.
0
pantepember
(18.06.21)
ne var da bunda? olabilir
0
messina123
(18.06.21)
"Büyük" firmaların çoğu ölücü çünkü hocam. Hepsiburada geçen hafta aradı beni, mevcutta aldığımın yarısından az ücret teklif ettiler.

Yazılımda "kalite ortalaması", kas gücünden önemli bir faktör, ama sektörde yeterince oturmuş, anlaşılmış bir şey değil bu.

10 tane çok iyi developer, 100 tane ortalama developer'dan daha iyi/çok iş yapabiliyor uzun vadede. Ama bu durum o elemanları daha zor "replace" edilebilir yapıyor. Türk iş ahlakı da karşılıklı güvene değil, "kendini garantiye almaya" dayalı olduğu için bunu tercih etmiyorlar.

Durum bu olunca da sürekli hata/sorun çıkıyor. Bunu tespit edip çözerler, bişey olmaz, yarın başka bir şey çıkar. Piyasadan silinirler mi, piyasa koşulları nedir vs. hiç bilmiyorum. Ama bu "kültür" yüzünden hem çalışanları, hem de müşterileri için eziyete dönüyor süreç.
0
plutongezegendegilmi
(18.06.21)
bug degil feature.
Fark ettiysen hep senin alehine gelismis konu.

Buna bug denmez isine gelirse bizde fiyat bu denir.
E ticaret sirketleri esas kari kargodan ediyor, sana 10 yaziyor ama kargo firmasina 10 vermiyorlar.
0
divit
(18.06.21)
Bu hatalardan fazlasını amazonda göreceğinize bahse girerim :D
Amazonda şimdiye kadar lehime kullanabileceğim 3-4 bug buldum. Bir tanesi amazon.de'de bedava kargo yapıyordu TR'ye bedava kargo bittikten sonra.
Güncel bir tanesi hesaplanan vergiyi düşürüyor mesela. He tr'de bulduğum bi bug yok şu anda.

Bu tip şeyleri fazlasıyla normal görüyorum, hele ki bu kadar büyük organizasyonlarda. Ben tek ürün için amazonun shipping hesaplama metodunu çözmeye çalışmıştım ve bakılınca işin içine o kadar farklı şeyler giriyor ki bunların hepsinin bir arada doğru çalışması baya zor veya çalıştırmak için yapılacak çalışma hatanın yarattığı maliyetten daha büyükse önemsiz oluyor.

Mesela sizin hata 1'inize bakarsak, benim aklıma ne geldi;
HB 1 siparişte sabit bir kargo ücreti alıyordur ama sabit ücret ürüne göre veya kategoriye göre değişiyordur, örnek veriyorum kitap için 1 lira artı kitabın ağırlığına göre kargo ücretidir, köpek maması alırsınız, 5 lira artı mamanın ağırlığının kargo ücretidir. Önce kitabı eklerseniz X lira çıkarken önce mamayı eklerseniz X+4 lira çıkıyor olabilir.

Hata-2 Normaldir, asıl hesaplama yerine veritabanında yaklaşık olarak tutulan değerler kullanılıyordur, ödemeye geçtiğinde hesaplama yapıyordur sistem.

Hata-3'e bir şey diyemedim sebebi vardır yoktur diyemem.
0
atom karincanin torunu
(18.06.21)
umurlarinda degil cunku cok belli. bu cok basit bir hata ya da kotu niyetle yapilmis artik bilmiyorum ama cok basit bir kurali siteye uygulamamis olmak ya aptallik ya da kotu niyet gerektirir.
0
bay b
(18.06.21)
Büyük firmalar çok büyük ekiplerle ve yazılımcılarla çalışıyorlar malum, bir sürü süreçleri var. Geliştirmeler esnasında evet kontrol edilse bile yanlışlıklar çıkabiliyor. Bu tarz hatalar eğer gerçekten dediğiniz gibi varsa, gideriliyor. Kimse çakallık yapalım demez zannetmiyorum. Kullanıcı veya ekip hatası olabilir, düzeltilir. Birsürü ek özellik geliştiriliyor büyük sitelerde. Bir özellik başka bir şeyi sonradan patlatabiliyor. Bazen erken bazen geç fark ediliyor ama müdahale ediliyor.

Amazon, trendyol, n11 hepsinde olur böyle şeyler.

Facebook ve instagramda bile oluyor tonla bug. Bırakın hepsiburadayı... yani
0
ananiyimioguz
(18.06.21)
(3)

yalnız tatil-tur organizasyonu

dembudemdirdembudem
Merhaba,tatil vb etkinliğim çok çok az. Ağustos ayında 1 haftalık bir boşluğum olacak ancak nasıl değerlendireceğime dair bir fikrim yok. kesin olan bir şey var ki, o da Yalnız olacağım.Bu çerçevede; -tek başına- özellikle tur, kamp, pansiyon gibi alternatiflerden hangisini tercih etmeliyim ? *ikame
Merhaba,

tatil vb etkinliğim çok çok az. Ağustos ayında 1 haftalık bir boşluğum olacak ancak nasıl değerlendireceğime dair bir fikrim yok. kesin olan bir şey var ki, o da Yalnız olacağım.

Bu çerçevede; -tek başına- özellikle tur, kamp, pansiyon gibi alternatiflerden hangisini tercih etmeliyim ?

*ikamet istanbul.

28/E
0
dembudemdirdembudem
(18.06.21)
Aktivite tatil paketleri var fethiye marmaris civarında. Onlara gidebilirsin. Yalnız insanlar da gidiyor, arkadaş ortamı oluşuyor.

Tatil doğa marmaris
Rota fethiye
Doğadayız
0
zimbirik
(18.06.21)
Dalış 1* eğitimine katılabilirsin, daha çok eğitmenlerle muhabbet ediliyor zaten. Ve 3 4 gün aynı teknede olduğun için diğer kişilerle kaynaşıyorsun.

Kite eğitimi olabilir, o da 3 4 gün sürüyor, akyakada. Yine kaynaşılabilir başka insanlarla.

Aktivite odaklı bi taril planlarsan daha rahat edersin, çevrendeki insanlarla muhabbet etmen daha kolay olur.
0
zimbirik
(18.06.21)
tekseniz kamp bence. hem istersen kafana göre tek takılabilirsin, hem de hadi sıkıldım birileriyle tanışayım dersen kamp ortamı çok uygun, akşamları ateş yakıp oturulur en kötü, vakit geçirmelik arkadaş edinebilirsin.
0
veritaslibertas
(18.06.21)
(4)

Kapı Zili, Yönetici, Ev Sahibi

solskjaer
MerhabaKapımızın zili çalmıyor. Ne aşağıdan basınca ne de evin kapısından basınca zil çalmıyor. Bunu yaptırmak kimin sorumluluğundadır?Kiracının mı, yöneticinin mi yoksa ev sahibinin mi?Yardımlarınızı rica ederim.
Merhaba

Kapımızın zili çalmıyor. Ne aşağıdan basınca ne de evin kapısından basınca zil çalmıyor.

Bunu yaptırmak kimin sorumluluğundadır?

Kiracının mı, yöneticinin mi yoksa ev sahibinin mi?


Yardımlarınızı rica ederim.
0
solskjaer
(18.06.21)
çalışmayan sadece sizin zil ise yöneticiyle alakası yok konunun. siz bozmadıysanız da ev sahibinin sorumluluğunda. ulaşın ev sahibine ister kendi yaptırsın ister siz yaptırıp fiyatını kiradan düşün.
0
hadsafhada
(18.06.21)
Yönetimin yaptırması lazım. Siz müdahale ettirirseniz gelen tamirci sistemi bilmiyorsa tüm sistemi de bozabilir.
0
malheiros
(18.06.21)
Kapının önünden de çalmadığına göre yüksek ihtimal daire içi şube/zil bozuk.

Silerken filan sesini kısmış olmayın? Yeni nesil diafonlarda/şubelerde yanda ses kısma tuşu var.
0
John Bloor
(18.06.21)
bu zil dediğiniz diyafon sistemine bağlı, aşağıdan çalınca farklı melodi, kapıdan çalınca farklı zil şeklinde bir sistemse apartmana ait.

ama yok kapıdaki düğmeye basınca evde ciyüükcikcikcikikcik diye veya ding donnngg diye öten kendinize ait bir zil ise size, daha doğrusu kiracıysanız ev sahibine ait.
0
kibritsuyu
(18.06.21)
(3)

biontech aşısı sonrası kol ağrısı?

su492
bende sinek ısırığı şeklinde var ama annemin kolu baya ağrıyor ve biraz da şişlik var gibi. 70 yaşında. bunu deneyimleyen oldu mu acaba?
bende sinek ısırığı şeklinde var ama annemin kolu baya ağrıyor ve biraz da şişlik var gibi. 70 yaşında. bunu deneyimleyen oldu mu acaba?
0
su492
(18.06.21)
2 gün önce elimi cebime götüremiyordum kol ağrısından aynı zamanda çok sertti, şişmişti. bugün hiçbir şeyim yok. yani normal ve geçecektir. geçmiş olsun.
0
amugochi
(18.06.21)
eksisozluk.com

debede soyle bir entry vardi bi boz atin isterseniz
0
bay b
(18.06.21)
Bende de Cok agri yapti, sislik yoktu ve agri bi gun surdu ertesi gun bayaa hafifkemisti. Corona gecirdim ve o zaman bile boyle bir agri yasamamistim
0
euteamo
(18.06.21)
(6)

askere giderken ve askerden dönerken

levybroo
yol parasını siz mi ödüyorsunuz? soru saçma olabilir ve sanki siz ödüyorsunuz gibi ama bence devletin karşılaması gerekir mantıken.edit: bu devletin napacagi belli olmuyor valla sasirsim mantikli bi sey yapmasina. bravo devletim bravo. gerci bunu da yarim yapiyor galiba
yol parasını siz mi ödüyorsunuz? soru saçma olabilir ve sanki siz ödüyorsunuz gibi ama bence devletin karşılaması gerekir mantıken.

edit: bu devletin napacagi belli olmuyor valla sasirsim mantikli bi sey yapmasina. bravo devletim bravo. gerci bunu da yarim yapiyor galiba
0
levybroo
(18.06.21)
Bedellide bile yol parası veriyor devlet diye biliyorum.
0
mezarkabul
(18.06.21)
Devlet veriyor belirli bir ücret, askerlik yaptığın yerin uzaklığına göre.
0
Jux
(18.06.21)
Geçenlerde bir arkadaşım giderken adına pttden yatan 200 liraya yakın parayı çekmişti.
Dönerken ne oluyor bilmiyorum.
0
dre mithatoğlu
(18.06.21)
Gitmeden birkaç gün önce devlet hesaba yol parasını yatırıyor. Bulunduğunuz yerden gideceğiniz konuma göre ama en düşük toplu taşıma bilet ücretini yatırıyor. O fiyata bilet bulabilirseniz karşılıyor, o da otobüsten daha yavaş giden normal tren ücretine denk geliyor. Yani üzerine biraz eklemeniz gerekebilir.

Dönüşte de aradan biraz zaman geçtikten sonra yine banka hesabına hem yol parasını hem de orada bulunduğunuz süredeki maaşınızı, alacaklarınızı yatırıyor.
0
ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
(18.06.21)
Bana tasinma parasi bile verdi ikametgaha oranlayip.

Doguya dusenler dehset para almisti yol uzak diye.
0
divit
(18.06.21)
İki gün önce bedelliden geldiğim ve tüm bölüğün tek tek yol paralarını yazdığım için hakimim olaya.

Gitmeden ptt'ye yol parası yatırılıyor (uzaklığa göre yemek parası da ekleniyor) gidip ptt'de içeriden alabiliyorsunuz.

Askerlik bitmeden hemen önce de içeride dönüş için yol parası + maaş (aylık 100tl mi ne) elden verildi bize, bazı yerlerde iban soruyorlarmış.
0
aguen
(18.06.21)
(3)

Kötü rüyadan sonra ne yapilir

sanguine
Ya gecenin bu saatinde öyle kötü oldum ki anlatamam. Allah'tan evde tek değilim yoksa herhalde kalp krizi geçirip hastaneye giderdim. Bir de tek başıma yaşamayı düşünüyorum mesela ne yapacağım bilmiyorum yalnız kalınca en ufak şeyden korkan irkilen korkak bir adamım.Rüyamda annemle beraber bir evde
Ya gecenin bu saatinde öyle kötü oldum ki anlatamam. Allah'tan evde tek değilim yoksa herhalde kalp krizi geçirip hastaneye giderdim. Bir de tek başıma yaşamayı düşünüyorum mesela ne yapacağım bilmiyorum yalnız kalınca en ufak şeyden korkan irkilen korkak bir adamım.

Rüyamda annemle beraber bir evde bir şeyler izliyoruz o sırada elektrikler kesiliyor sanırım. Hatta öncesinde izlediğimiz şeyle alakalı da tonla referans hatırlıyorum komik olan, rüyanın başı normaldi yani. Ben komik yorumlar yapıyorum, sosyal medyaya yazıyorum vs her neyse. Sonra elektrik gidiyor ama birden değil, rüyada sahne atlama gibi, ne zaman kesildiğini hatırlamıyorum çünkü rüyanın devamında elektrik yok.

Rüyanın başında da yalnızdım, annem ne ara rüyama girdi bilmiyorum, görsel olarak da aklımda yok sadece sesi.

Annem ışıklar yokken dışarıda karanlıkta askere benzeyen iki kişinin ormanlık alana ışık tutarak bir şey aradığını veya devriye gezdiklerini görüyoruz. Annem de (rüyama o sırada giren aslında çünkü öncesinde yok "meğer" oradaymış) konuşmaya başlıyor. Ben disardakilere bakarken. Bir şeyler anlatırken de artık süs diyorum dikkat cekmeyelim, o sırada da tam dediği şu "Adana'da yaratıklar vardı onu yazmamışlar/bilmiyorlar/yanlış biliyorlar (cümlenin fiilini hatırlamıyorum)" tam bunu dediği sırada anneme diyeceğim ki anne adana ne alaka Adıyaman mi demek istedin (Adana'yla alakasi yok çünkü) bu cümleyi kurmayı aklımdan geçiyorum tam.

O esnada rüyanin kendisi de karanlık yani, tek gördüğüm birisi ormanlık alana ışık tutuyor, diğeri silahiyla ışığın olduğu yöneldigi yere bakıyor, hatta bir tane de güzel bir kedi gördüm ışık etrafta gezerken. Ben de pencereden bakiyorum. Tam o esnada belimde iki tane el hissettim. Yemin ediyorum aklım yerinden çıkacaktı, gerçeklik algim birbirine karıştı. Çığlık atarak uyandım. Sözlüğe giriyorum, ayilmaya çalışıyorum deli gibi de uykum var. Coinlere falan bakıyorum dikkatim dağılsın diye ama titriyorum da. Kalkıp su içmeye mecalim yok. Bir şeyler söyleyin Allah aşkına da rahatlayayim, zihnimi durduramıyorum.
0
sanguine
(18.06.21)
çok da şeyapmayın. ben çok daha korkunç maceralı rüyalarımdan uyanınca acaba devamında ne olacaktı diye geri uyumaya çalışıyorum, sonunu getirmeye çalışıyorum, uyuyamazsam kendim yazıyorum. rüyanın sadece bir rüya olduğunu kabullenin, "oh be rüyaymış" deyip rahatlamanız lazım aksine. bu şekilde kendinizi telkin edin gelecekte. yalnız yaşarken de bunun bir farkı yok, şimdi uyanıp annenizin odasına gitmediğinizi varsayarak.
0
nonik
(18.06.21)
bazen ben de sacma sapan ruyalar goruyorum. dua okuyup yatiyorum.

dun ruyamda cennete gidiyorum. melekler geliyor diyor ki, sef cehenneme cok sayida insan geliyor bunlarin yatacak yanacak yeri yok. gelip bunlara odalar yapacaksin. emir geliyor mecburen gidiyorum.

cehennnem kalabalik siccak anababa gunu. insanlarin yaglari eriyor o derece. yanmayi bekleyenler var ama oda olmadigi icin hicbir sey yapilamiyor ve izdiraplari ariyor. ben hemen ise soyumuyorum.
zebaniler bura hemen bitmeli diyor.

hesap kitap derken hemen basliyoruz. mikser geliyor pompa yanasiyor perde dokecem. o kadar sicak ki mikserden cikan beton fil hortumundan daha cikmadam oradacikta donuyor. beton basmiyor. isi yetistiremiyoruz.
sabah kalktigimda cenem agridan gecilmiyordu dislerimi sika sika bir hal olmusum.
0
turbo sadık
(18.06.21)
@turbo yuh sizinki de nasıl bir şeymiş,

Annemle yaşamıyorum bu arada o yüzden daha da korktum zaten, sırt üstü yatmak zorunda kaldım bi tarafa dönünce biri yine bana dokunacakmis gibi geldi sabaha kadar. Bi de kedim var mesela alışkınım yatağa birinin çıkmasına, hareket etmesine ama o kadar gerçekçi bir histi ki tarif edemem. Bildiğiniz birisi dokundu yahu, beyin korktuğunu bile bile kendi kendini mi korkutmaya çalışıyor valla anlamadım.

Ben de hep dua okuyorum böyle durumlarda otomatik olarak ağzımdan Ayetel Kürsi çıkıyor.

Esas korkum yalnızken yaşamam umarım bunlari.
0
🌸sanguine
(18.06.21)
(14)

laptop şarj etmek için powerbank

zikardo
Bir süre mobil takılmaya karar verdim, çadır kamp vs.Ama şirket laptobu sürekli yanımda olmak zorunda ve elektrik hattı bulamadığım acil durumlar için bir yedek çözüm lazım. İnternette biraz bakındım ama hep yurtdışında var bu tarz ürünler, yerli sitelerde bu tarz bir alet bulamadım.Bu şekilde lapto
Bir süre mobil takılmaya karar verdim, çadır kamp vs.
Ama şirket laptobu sürekli yanımda olmak zorunda ve elektrik hattı bulamadığım acil durumlar için bir yedek çözüm lazım. İnternette biraz bakındım ama hep yurtdışında var bu tarz ürünler, yerli sitelerde bu tarz bir alet bulamadım.

Bu şekilde laptop şarj etmek için powerbank kullanan var mı aramızda? eğer kullanıyorsanız hangi marka/model cihazı kullanıyorsunuz? Memnun musunuz?

cihazın modeli dell latitude 5491, yaklaşık 2 senedir bende, halihazırda 6 saate kadar gidiyor full şarj ile. alacağım powerbank en az 2 defa tam şarj etmeli bu cihazı.
0
zikardo
(18.06.21)
Kapasiteden ziyade watt önemli. Benim chromebook'u 35 watt quick charge 3.0 telefon adaptörü ile şarja takınca yavaş dolum diye gösteriyor. Bildiğim kadarıyla standart powerbanklerin en güçlüsü 18w veriyor.

Laptop için özel powerbankler var, 60-100w civarı ama hem bulması kolay değil hem pahalı.
Ankerin powercore 3 elite modeli var benim bildiğim, biraz baktım ama tr satışı bulamadım.

Bunlar arasında da var ama diğerleri burada bilinen markalar bile değil ve fiyatlar 100 dolar civarında.
0
Jux
(18.06.21)
Jux
(18.06.21)
efreet sultan
(18.06.21)
Bir de Solar Sarj Aletleri var. ben kullanmadim ama gündüzleri içi iyi bir alternatif olabilir.
0
Ruprect
(18.06.21)
cihazınızın donanımı powerbank ile 2 defa şarj olacak bir donanım değil.

Bir tane xiaomi atılmış, o bende de var ve son nesil ryzen 4700u'lu thinkpadimi (dikkatinizi çekerim işlemcisi düşük enerji tüketimli) %60 civarı zor şarj ediyor. Hatta %50 diyebiliriz.
0
denizgonen
(18.06.21)
Üstteki Xiaomi'den var bende, thinkpad i şarj ediyor ama onboard ekran kartı devredeyken ediyor. Harici çalışırken edemiyor muydu uyarı mı veriyordu ne hatırlayamadım ama sorun oluyordu. 45W çünkü genelde güçlü powerbankler. Sorun olmaması için 65W olması lazım sanırım. Kendi adaptöründe o yazıyor çünkü.

Yani ya düşük güç tüketimi modunda kullanırken aktif şarj edilebilir ya da uyku moduna alınır, kapatılır falan öyle doldurulabilir.

O Xiaomi dışında bir de Anker'in vardı us.anker.com

45W ve üstü powerbanklerin hepsi şarj eder bence typeC ile şarj olan cihazları.

Benim thinkpad in batarya 4000mah falan. Mantıken 10 binlik bir powerbank in fullemesi lazım rahatlıkla. Biraz kayıp oluyor çünkü onu düşsek bile tamamını şarj etmesi lazım. @denizgonen, nasıl yarıya kadar şarj ediyor anlayamadım o yüzden. Kullanırken falan mı denedi acaba.
0
ananiyimioguz
(18.06.21)
@ananiyimioguz

Açıkcası bu cihazların hiç birinin matematiksel hesapla dediği kapasitede dolum yapabildiğini duymadım. Mesela bende iphone 8 var, 1800 bilmem kaç mah. 2000'e tamamlasak en azından 10 defa şarj etmesi gerek.

Fakat pratikte asla öyle bir şey olmadı. Telefon kapalıyken 6-7 defa anca şarj etmiştir.

Eski 10000 mah powerbankımda da benzer durum vardı. Powerbanklar benim gördüğüm tam değerleri tutturamıyorlar, ya da bir kayıp oluyor dolum sırasında daima.
0
denizgonen
(18.06.21)
@denizgonen, dolum sırasında değil de dolan enerjiyi başka bir yere aktarırken kayıp oluşuyor. Yani 10bin powerbank 2binlik telefonu 5 kere dolduramıyor kapalı bile olsa.

Xioami powerbanklerde yazıyordu, kapasite 10bin ama aktarırken 8200 lük olur gibi bir ibare vardı, kayıplı halini de yazıyorlardı. Şuan yanımda yok bakamıyorum ama 20binlik 16bin kadar şarj edebiliyor mesela.

O normal o yüzden. Teknik olarak sebebini bilmiyorum ama taşınırken bir enerji kaybı söz konusu. Artık hareketten ötürü mü sıcaklıktan ötürü mü bilmiyorum.

Laptoplar için 10k üstü yeterli o yüzden ama Watt değeri yüksek olan powerbankler 20.000den aşağı değiller zaten.
0
ananiyimioguz
(18.06.21)
Benzer bir durum ben de yaşadım. 2 defa şarj edebilecek kadar güçlü olanlar cihaz oldukça büyük ve mobil olarak kullanmak büyük sıkıntı ayrıca kalitwli olanlar oldukça pahalı.
Son çare olarak yedek laptop bataryası daha kullanılabilir bir çözüm gibi görünüyor..
0
porn star
(18.06.21)
www.amazon.de

linkteki aleti aldım, 1 hafta-10 güne elimde olacak. Bakalım inşallah beklentiyi karşılar
0
🌸zikardo
(21.06.21)
@zikardo,

Bu powerbank değil ama sanki, adaptör
0
ananiyimioguz
(21.06.21)
@ananiyimioguz

Harbiden değilmiş, iptal ettim şimdi. eyvallah sağol uyarı için
0
🌸zikardo
(21.06.21)
Baseus Amblight 65W aldım, deneme sonuçları aşağıdaki gibi.

Laptop: DELL Latitude 5491
Laptop Başlangıç Şarj Seviyesi: %6
Powerbank Başlangıç Şarj Seviyesi: %100
Tam Şarj Süresi: 2 saat 10 dk (laptop açık teamste toplantı + excelde çalıştım)
Powerbank Bitiş Şarj Seviyesi: %25
Laptobun pili bayağı iyi durumda yalnız, full şarjla 5 saate yakın gidiyor.

Laptopu sıfırlayıp powerbankta kalan %25 ile doldurmaya çalıştım, laptop %10 arttı, powerbank %15 seviyesinde şarj etmeyi bıraktı. bu arada laptobun orjinal şarj aleti 90W ve laptop uyarı veriyor, orjinal şarj aletini kullanın diye ama gene de şarj oluyor.

Laptop tamamen kapalıyken %5 ten %100 1,5 saatte şarj etti, powerbank ise %100 den %49 a düştü.

Buna göre full dolu powerbank yaklaşık 7 saat extra kullanım sağlıyor bana, evden laptop şarjı full dolu iken çıkarsam toplamda 12 saat priz aramadan kullanabiliyorum, benim için gayet yeterli
0
🌸zikardo
(13.07.21)
🌸zikardo
(13.07.21)
(2)

Tanrı kavramının evrimini anlatan video nasıl?

summerof69
Bir inancsiz olarak su videodaki tanri kavramina katiliyorum ve ilk izledigimde de bayağı aydinlanmistim.Bu videoda anlatılan tanrı kavrami icin neler dusundugunuzu merak ediyorum (ozellikle inanclilarin goruslerini merak ediyorum, ama inancsizlar da yanit verebilir). "Zırva" ise, sizce zirva olduğu
Bir inancsiz olarak su videodaki tanri kavramina katiliyorum ve ilk izledigimde de bayağı aydinlanmistim.

Bu videoda anlatılan tanrı kavrami icin neler dusundugunuzu merak ediyorum (ozellikle inanclilarin goruslerini merak ediyorum, ama inancsizlar da yanit verebilir). "Zırva" ise, sizce zirva olduğu kısım nedir ? " Bize kuranda tek tanri var o da allah'tir " gibi aciklamalar yerine mantiksal acidan zayif buldugunuz noktalari merak ediyorum.


Teşekkürler.


youtu.be
0
summerof69
(18.06.21)
Valla inancli biri değilim ancak bu videodaki Tanrı kavramı da çok eksik kalmış. Şu istatistikte falan çok meşhur bir söz vardır, "korelasyon nedensellik değildir" diye. Ha işte burdaki olay da onun gibi olmuş.

Yani bilinmezlikler ve Tanrı kavramı arasında bir korelasyon ya da bir bağlantı olduğu doğrudur ancak bu tek başına tanrı kavramını anlatmaya yetmez bence. İşin içine bilinmezlik dışında otorite, otoriteden korkma, sorumluluktan kaçma, ödül istemi, kitleleri manipüle etme vs gibi bircok şey daha girer.

Bunun da ötesinde ikinci hipotez ile ilk hipotez birbirinin aslında pek zıttı değil. İnsanın zihnindeki ya da toplumdaki Tanrı kavramı yukarda saydığım şeyler yüzünden farklı bir şekilde oluşmuş olabilir ancak bu demek değildir ki Tanrı yok. Bu durum sadece zihindeki Tanrı kavramı hakkında bir bilgi verir, tanrının varlığı ya da yokluğu ile ilgili bir sonuca ulaştırmaz. Yani gidip hipotezini kesin olarak doğrularsan "tanrı yoktur" sonucuna ulaşamazsın ya da kesin olarak yanlışlarsan "tanrı vardır" sonucuna ulaşamazsın.
0
j r r tolkien hayrani
(18.06.21)
Zaten cift tarafli kör test yapilamayan iddialar icin nedensellik bağı kurmak dogru olmaz. Tanri kesin vardir, yoktur demek de dogru olmaz.


Sadece sunulan "degisen toplum ile tanri kavraminin degismesi" ve "bosluklar tanrısı" na benzer bir iddianin baskalari icin de ne kadar makul gozuktugunu merak ediyorum.
0
🌸summerof69
(18.06.21)
(5)

iyilik güzellik için uğraşan insanlar nerede?

cosmicgadin
insana,dünyaya,çevreye,hayvanlara duyarlı insanların bir araya geldikleri aktif çalışmalar yapan mecralar biliyor musunuz?
insana,dünyaya,çevreye,hayvanlara duyarlı insanların bir araya geldikleri aktif çalışmalar yapan mecralar biliyor musunuz?
0
cosmicgadin
(18.06.21)
Daha detay verirseniz belki nokta atışı önerilerde bulunabiliriz.
0
paramolacak
(18.06.21)
* Uluslararası Af Örgütü (Amnesty)
* İnsan Hakları İzleme Komitesi (Human Rights Watch-hrw)
* Uluslararası Çalışma Örgütü (International Labour Organization-ilo)
* Sınır Tanımayan Doktorlar (Médecins Sans Frontières)
* Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (oie)
* İşkence Karşıtı Birliği (World Organisation Against Torture)
* Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Sözleşme
0
alessandro del pieroglu
(18.06.21)
sivil toplum kuruluslari. baskılara, yıldırma politikalarına rağmen güzel bir türkiye ve dünya için çalışan bir sürü insan var.
0
levybroo
(18.06.21)
Ahbap gibi mi?
Bireysel olanları kırdılar, öldürdüler maalesef.
0
neymis
(18.06.21)
@alessandro bunları biliyorum da daha minimal örgütlenmelerden bahsediyorum
0
🌸cosmicgadin
(18.06.21)
(2)

Süpürge makinasının kablosunu uzatmak için?

gezegen olan pluton
Gidip normal elektrik kablosu alsam ortadan bir yerden kesip ek yapsam sorunsuz çalışır mı, bir şeylere dikkat etmek gerekir mi?
Gidip normal elektrik kablosu alsam ortadan bir yerden kesip ek yapsam sorunsuz çalışır mı, bir şeylere dikkat etmek gerekir mi?
0
gezegen olan pluton
(18.06.21)
Elektrik süpürgesi 1000 W kadar çekebilir, bakır teli birbirinin üzerine sararak bu kadar akım geçirmek sağlıklı değil, ısınıp yanabilir, onun yerine topraklı kabloyla birlikte birer tane dişi ve erkek fiş alıp uzatma kablosu yapın, her yerde kullanırsınız. Bir fişteki toprak hattına bağlı kablonun diğer fişte de toprak hattına bağlandığına dikkat edin.
0
mikro patlama
(18.06.21)
Çok ekstrem bir makine değilse (sanayi tipi vs), standart elektrik süpürgeleri 3x1,5 kablo kullanır.

Siz de size yeten uzunlukta 3x1,5 kablo alıp ek yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şeyler;

sarı renk çizgili kablo topraklamadır, bunda renk değişikliği yapmayın, diğer iki tane genelde mavi-kahve olur. Ama mavi-siyah da olabilir, zor ama farklı da olabilir. Diğer ikisinin önemi yok, rengi uyanı aynı renge uymayanı diğer renge bağlayın ve güzelce izole edin.

Orjinalden uzun olacak olan kabloyu makine saramaz ama bilginiz olsun, gereğinden fazla uzun ek yapmayın mesafe uzadıkça güç düşer.

DOğru kablo eklemenin yöntemlerini izleyebilirsiniz netten, hatalı ekde kabloyu çekince ayrılabilir.
0
John Bloor
(18.06.21)
(1)

Sınav için rapor

spackinq
17'sinde sınavım vardı fakat giremedim sağlık sorunları yüzünden. Aile hekimliğinden 16'sı ile 18'i arası 3 gün rapor aldım fakat hoca kabul etmedi.Ne yapılır bu durumda? Mr raporu var, salı günü de nörolojiden rapor alıp dilekçe verirsem sınava girmeye tekrar hak kazanır mıyım? Hocanın hastalığımı
17'sinde sınavım vardı fakat giremedim sağlık sorunları yüzünden.
Aile hekimliğinden 16'sı ile 18'i arası 3 gün rapor aldım fakat hoca kabul etmedi.

Ne yapılır bu durumda? Mr raporu var, salı günü de nörolojiden rapor alıp dilekçe verirsem sınava girmeye tekrar hak kazanır mıyım? Hocanın hastalığımı öğrenmemesi için de dilekçeye ek bir şeyler yazmalı mıyım?

Bürokrasi nasıl işliyor?

Teşekkürler
0
spackinq
(18.06.21)
3 gün raporluysan nasıl kabul etmiyor? kabul etmek zorunda. bölüm üziernden dilekçe ver. a) kabul etmeyebilir, dekanlığa şikayet edebilirsin. b) bölüm kuruluyla kabül eder ama aşırı kazık sorabilir.

bu sefer de asıl sınavla eşdeğer değil şikayet edersin, incelenir. adam gibi bir kurum ise hakkın korunu ama tırt bir yer ise burnundan gelebilir.
0
renegade
(18.06.21)
(1)

Şampanya tercihi

Una mujer
Daha önce hiç şampanya içmedim, tadı hakkında bir fikrim yok. Bir kutlama için uygun fiyatlı bir şampanya arıyorum. Googledan bulduğum kadarıyla ucuz seçenekler şunlar. Daha önce bu şampanyalardan içen var mı? Her türlü yorum ve tavsiyeye açığım.Krug Rose : 135,00 TL75 cl Bottega Gold : 180,00 TL75
Daha önce hiç şampanya içmedim, tadı hakkında bir fikrim yok. Bir kutlama için uygun fiyatlı bir şampanya arıyorum. Googledan bulduğum kadarıyla ucuz seçenekler şunlar. Daha önce bu şampanyalardan içen var mı? Her türlü yorum ve tavsiyeye açığım.

Krug Rose : 135,00 TL

75 cl Bottega Gold : 180,00 TL

75 cl Kavaklıdere Altın Köpük : 100,00 TL

75 cl Kavaklıdere İnci Damlası : 100,00 TL

75 cl Kayra Balo 2005 : 100,00 TL

75 cl Garrone Prosecco : 180,50 TL

75 cl Cafe De Paris : 147,00 TL

75 cl Cafe De Paris Rose : 147,00 TL

75 cl Garrone Prosecco : 180,00 TL
0
Una mujer
(17.06.21)
Cafe de paris iyidir. Rose alma.
0
helena
(18.06.21)
(3)

en iyi legal bahis sitesi

duyurukullanıcısı
nesine, bilyoner vs...hangisi iyi?
nesine, bilyoner vs...

hangisi iyi?
0
duyurukullanıcısı
(17.06.21)
hepsi aynı oranlar, maçlar vs.

ama kullanım ve app bakımından bilyoner en iyisi
0
Northern Mariner
(18.06.21)
ben nesineden spor toto oynuyorum. bi sıkıntısını görmedim. güzel.
0
error522
(18.06.21)
bu aralar oynamıyorum ama misli'nin mobil uygulamasıydı son tercihim.
0
dunden beri dimdik
(18.06.21)
(2)

200 metrekare rulo hazır çim ve 60 adet leylandi ağacı

kleider
Tekirdağ da bulunan müstakil evimin bahçesine 200 m² hazır rulo çim ve etrafını kapatacak leylandi ağacı almak istiyorum, bahçe konusunda bilgisi olan ve nereden nereden alınacağını bilen yazar arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler şimdiden
Tekirdağ da bulunan müstakil evimin bahçesine 200 m² hazır rulo çim ve etrafını kapatacak leylandi ağacı almak istiyorum, bahçe konusunda bilgisi olan ve nereden nereden alınacağını bilen yazar arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler şimdiden
0
kleider
(17.06.21)
hazır rulo çim için internette yorumlar mevcut, biraz pahalı olabilir.
ben leylandi için geldim :)
leylandi için boyu ve yaşına bağlı olarak fiyat değişmekle birlikte, orman genel müdürlüğü'nün fidanlıkları eğer ellerinde varsa cazip olabiliyor. internet sitelerinden hangi fidanlıkta kaç adet kaç yaşında oldukları yazıyor. bulunduğunuz lokasyona yakın bir fidanlığa giderek seçip alma şansınız olur.
ihtiyaç halinde Bolu ilinde bulunan fidanlıkla ilgili yardımcı olmaya çalışırım.
0
pccopath
(17.06.21)
Sadece ucuz fiyatı bulmak yetecek mi? Yani gidip alıp gelecek araç var mı? Uygulayacak beceri, bilgi ve güç var mı?

Eğer yoksa en mantıklısı yakınlardaki fidanlıklardan pazarlık yapıp almak.

Leylandi boy boy değişiyor +1

Uzun olsun diye fazla para vermeyin bence, çok hızlı uzuyor zaten kerata.

Çim için ise benim tavsiyem yeni icat olan hazır çim tohumu halısı olurdu, ama atık mevsim uygun değil. Eğer hemen uygulayacaksanız hazır rulo çim şart, ama beklerim Ekim gibi uygularım derseniz tohum halısı ya da tohum ekimi çok daha ucuz olacaktır.
0
John Bloor
(18.06.21)
(1)

hayvanların renkleri görüp göremediğini nasıl bilebiliyoruz?

silent enigma
mesela, ahtapotların renk körü olduğu bilgisini bilim adamları nasıl elde ediyor?
mesela, ahtapotların renk körü olduğu bilgisini bilim adamları nasıl elde ediyor?
0
silent enigma
(17.06.21)
divit
(18.06.21)
(2)

Legal500’deki bürolara başvurmak hk.

binlercedansozvar
Son bütümün açıklanmasını bekliyorum olmazsa tek ders sınavına girerim yani okul bitti sayılır. Pekin gibi en üst düzey öğrencilerin girdiği bürolara hem okulumdan hem ortalamamdan falan almazlar zaten de diğer bürolarda denemek istiyorum şansımı. Mesela legal500’deki büyük bir büronun çalışanlarına
Son bütümün açıklanmasını bekliyorum olmazsa tek ders sınavına girerim yani okul bitti sayılır.
Pekin gibi en üst düzey öğrencilerin girdiği bürolara hem okulumdan hem ortalamamdan falan almazlar zaten de diğer bürolarda denemek istiyorum şansımı.
Mesela legal500’deki büyük bir büronun çalışanlarına baktım toefl’dan 90 almış biri.
Ben 88 aldım, ağustosta bir daha gireceğim 90-95 civarı almak için.
5 büroya falan 2 3 gün önce cv attım. Sizce daha atmayım ağustostaki toefl’ı mı bekleyim çünkü ağustosta daha yüksek alıp cv atsam bile “bu tip daha önce de başvurmuştu” deyip bakmazlar sanırım. Zaten ilk 6 ay adliye stajı oluyor.
0
binlercedansozvar
(17.06.21)
Bizim ofis bugün, eylülde baslayacak stajyerleri duyurdu. Bu dönem için biraz geç kalmış olabilirsiniz :/
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(18.06.21)
yazın staja başlamak için mart gibi başvuruları alıyor büyük bürolar. büyüklerden ziyade "butik büyük" tabir edebileceğimiz bürolara başvurmanda fayda var. ben de staj ararken legal 500 listesinden giderek iş bulmuştum.
0
karsiyakaliyiz
(18.06.21)
(2)

Bluetooth araç kiti

balik kraker
2004 model arabada kullanılmak üzere, önceliğim eller serbest telefon kullanmak olan bir Bluetooth araç kiti almak istiyorum. Bütçem max 75 lira. Var mı bir öneriniz? Bu aletler hakkında bilgim sıfır diye de ekliyeyim, cehaletim bilinsin.Teşekkürler.
2004 model arabada kullanılmak üzere, önceliğim eller serbest telefon kullanmak olan bir Bluetooth araç kiti almak istiyorum. Bütçem max 75 lira. Var mı bir öneriniz? Bu aletler hakkında bilgim sıfır diye de ekliyeyim, cehaletim bilinsin.

Teşekkürler.
0
balik kraker
(17.06.21)
Normalde Parrot tarzı markaların güzel araç kitleri var ama o bütçeye bulabileceğimizi sanmıyorum.

Sanki Bluetooth kulaklık daha mantıklı olur gibi.
Yine de bazı ürünler var.
Buradan bakabilirsiniz örneklere:
www.hepsiburada.com


Kullanmadığım için tavsiye edemiyorum.
0
mhm
(17.06.21)
a101'den mağazadan kendim aldım. gayet memnunum.

www.a101.com.tr
(görseldeki değil, şu videodaki versiyon var bende: www.youtube.com )
0
feel the blanks
(18.06.21)
(4)

Karadeniz turu mu Ege turu mu?

amusan
Arkadaşla tatil için tur bakıyoruz da ilk defa tura çıkacağız. Temmuz ortası için düşünüldüğünde hangisi daha mantıklı?
Arkadaşla tatil için tur bakıyoruz da ilk defa tura çıkacağız. Temmuz ortası için düşünüldüğünde hangisi daha mantıklı?
0
amusan
(17.06.21)
Yayla, temiz hava, orman, huzur, trekking: Karadeniz

Deniz, kum, güneş, parti, konfor, tarih: Ege
0
mhm
(17.06.21)
temmuz ortasında serin serin gezelim, yağmur yağsın; hatta kazak giyelim (yayla) diyorsanız karadeniz.
0
iddaaci
(17.06.21)
Karadeniz kesinlikle.
0
levent bilgen
(17.06.21)
Dün karadeniz turundan geldim. Mhm çok güzel özetlemiş, doğayı seviyorsanız, trekking yapmak, çamura girmek, toprağa basmak falan hoşunuza gidiyorsa karadeniz turu müthiş olur, hem de yazın o boğucu sıcağından uzak olursunuz. Ama deniz kum güneş tatili yapacaksanız ege tarafı bu konuda tabii ki rakipsiz.

karadeniz turu için iyi bir aracınız ve iyi bir yol arkadaşınız olması gerektiğini unutmayın, öyle yol tutan falan bi tip varsa yanınızda yaylaya çıkmak hayal bu arada.

bir de son olarak maliyet olarak bakmak lazım, karadeniz egeye göre çok çok daha ucuz her anlamda.
0
roket adam
(17.06.21)
(4)

Yds'ye nereden başlanır?

rose parks
Beginner değilim tabii ama şu an girsem 20-30 civarı alırım diye tahmin ediyorum. Nereden nasıl başlayabilirim? Hedefim en kötü 70 almak.
Beginner değilim tabii ama şu an girsem 20-30 civarı alırım diye tahmin ediyorum. Nereden nasıl başlayabilirim? Hedefim en kötü 70 almak.
0
rose parks
(17.06.21)
20, 30'dan fazla alırsınız. Önce baştan sona grammar bitirin. Kelime öğrenin bol bol. Her gün 1, 2 saat BBC yazılarını okuyun.
0
dissendium
(17.06.21)
Önce bir deneme sınavı yapın ve seviyenizi öğrenin. 20 soru çözdüyseniz 20 soru, 5 ise 5. Sınav ortamı oluşturun ve son soruyu görmeden sınavı bitirmeyin. Başlangıç bu. Tavsiye çok.
0
ryhmer
(17.06.21)
Grammar'e zaman ayirmayin, hepsi hepsi zaten 5 soru.

Onun yerine hizli paragraf okuma tekniklerine yogunlasabilirsiniz. OSYM 30 senedir ayni formatta soruyor, bu yil da degisir bisi olmicak.

Ote yandan "anlamca en yakin" cumle sorularinda da cok basit trick'ler mevcut.

Sinav sorulari zor degil ama sacma, siz de taktik ogrenin bol bol.
0
Avoiding The Puddle
(17.06.21)
Yanlış anlamayın ama hepsini aynı isaretleyince 20-25 puan arasi alınıyor zaten.

Öncelikle geçmiş yılların çözümlü sınavlarını içeren bir kitap alın. Bir iki deneme yapip çözümleri ne derece anlayabiliyorsunuz ve bunun sonucunda bir sonraki denemede puanınız artıyor mu buna bakmanizi tavsiye ederim
0
nucleon
(17.06.21)
(6)

Pfizer Biontech sorusu

Ranchoddas
COVID aşılarıyla ilgili kafamı kurcalayan bir şeyi size sormak istiyorum, çünkü ben kendim açıklığa kavuşturamadım.Pfizer-Biontech aşısının uzun vadede Prion disease gibi nörodejeneratif hastalıklara yol açabileceğine dair, güçsüzce ve sallamazca yazılmış bir makale var. Ancak fact check sitelerinin
COVID aşılarıyla ilgili kafamı kurcalayan bir şeyi size sormak istiyorum, çünkü ben kendim açıklığa kavuşturamadım.

Pfizer-Biontech aşısının uzun vadede Prion disease gibi nörodejeneratif hastalıklara yol açabileceğine dair, güçsüzce ve sallamazca yazılmış bir makale var. Ancak fact check sitelerinin tek söylediği bu makalenin ve iddiaların düzgün temellere dayandırılmadığı yönünde. Dayansa da dayanmasa da bu hala ürkütücü bir iddia ve iddiayı factlerle yanlışlayan veya böyle bir şey olmadığına dair ispat paylaşımı yapan bir article veya research bulamadım. Konuyla ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum veya varsa yanlışlayıcı bilgilerinizi okumayı incelemeyi çok isterim.
0
Ranchoddas
(17.06.21)
Şimdi ben sana pfizer biontech aşısı üçüncü bir kol çıkarıyor diyen güçsüzce ve sallamasyon bir yazı versem, bunu yanlışlayıcı bir yazı bulabilir misin? Söylediğin şey buna varıyor çünkü.
0
helena
(17.06.21)
İyi de aşı virüsün mrna’sını veriyor ve kopyalatıyor. Sonuçta rastgele bir şey değil bu. Virüsün genetik dizilimine göre üretilmiş bir mrna veriyorlar. Herhangi ekstra bir risk getirdiği kanısına nasıl varıyorlar? O zaman covid + olan kişiler de bu hastalıklara yakalanabilir.
0
zoghurt
(17.06.21)
Sorun icin tebrik ederim. Fact check siteleri en son guvenilecek siteler ve bir iddiaya sirf anlamiyoruz diye sallamasyon diyemeyiz. Bahsettigin makale Classen'in makalesi sanirim. Biontech asisina bakip bu asi norodejeneratif hastalik yaptigi bilinen su su protein formlarina sokabilir diye teorik bir analiz ortaya atiyor. Bunun sonraki adimi asinin bu proteinleri ortaya cikarip cikarmadiginin test edilmesi. Bu makeleyi alintilayanlara baktigimizda scholar.google.com ben de boyle bir calisma goremedim. Benim gordugum calismalar "boyle bir mekanizma ile suna yol acabilir" duzeyinde. Asi yeteri kadar test edilmedi derken zaten bunu kastediyoruz. Hicbir calisma yapilmasa 1-2 sene icinde bu tarz hastaliklarin cikip cikmayacagi belli olur sanirim.
0
dunal
(17.06.21)
mrna aşıları 30 senelik bir teknoloji. böyle birşeye neden olmuş olsa şimdiye çıkartılırdı. bu aşıların pıhtı yapabildiği nedenleriyle açıklandı ama sizin bahsettiğiniz olayın bir temele dayandırılamamış.
0
false pretension
(18.06.21)
Bu konuyla alakalı bilgim yok ama yaziyi yazan kisinin dediklerini cok fazla kafaya takmadan iki seye bakmak lazim;
-kendisi asi karsiti. Sadece bu asi değil, hepsine karsi
-yazdigi makale peer review olmayan, parasini verdigin sürece yayinlayabilecegin bir platformda

Kendisi bütün asilarin obezite, diyabet, autizme sebep oldugunu soyluyor.
Yani dediği doğru yanlis demiyorum ki zaten adam da demiyor, iddaa ortaya atmis, ayni asilar obeziteye sebep oluyor gibi.
0
logisticsmanager
(18.06.21)
Sorun su ki sirf biri "asi karsiti" diye soyledigi seyin ne olduguna bakmazsak bu ad hominem oluyor. Bu sizin kendi kararlarinizi almaniza yardimci olabilir ama gercegi bulmada yardimci olmaz.

Ilgili iddianin "prestijli" yayin mecralarinda ciddiye alinmadigini goruyoruz. Iddia zaten teorik bir fikir asamasinda. Ancak bunlarin hicbiri asi hakkindaki yetersiz test surecini ve bu tarz iddialari arastirmanin akademik kariyer icin cekici bir konu olmadigini anlamamiza engel degil.
0
dunal
(18.06.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.