[]

[Gitar amfisi] 9V vs 1.5Vx6 kalem pil

Selamlar.

Arkadasim gitar amfisi alacak ama pil mevzusunu biraz arastirdik ve sonra bilene sormak istedik.

Ornegin 9V pille calisan modeller var 6x1,5V kalem pil ile calisan modeller var.

Sarjli pil kullanmak istiyor ama kalem pillerde 1,5V yok sanirim. (bir tane model buldum sadece cok pahali)

sorumuz su, 1.2 olan kalem pil bu cihazlarda calisir mi? (mAh degeri 2400-2700) hani totalde 9 etmeyecek o sebeple soruyorum.

ote yandan 9V daha iyi mi olur dersiniz mAh degeri cok daha dusuk olsa da?

benim sahsi cihazlarimda hic sorun cikarmadi ama hepsi 2-3 pille calisan basit seyler. amfiden emin degilim.

simdiden tesekkurler cevaplar icin.

 
merak ettim hangi model? youtube da incelemeler oluyor tam model adıyla aratırsanız, belki şarjlı pil ile deneyen de vardır


  • grimavi  (22.07.21 12:46:21) 
model cok... (yunan'dayiz o sebeple linkler yunandan)

1- www.nakas.gr

2- www.nakas.gr

3- www.nakas.gr

4- www.nakas.gr

5-www.nakas.gr
  • supergirl  (22.07.21 12:50:23) 
Yunanistan'ı bilmiyorum ama türkiye'de 1.5V şarjlı kalem pil var.
Pillerin fiyatı mAh değeri artıkça pahalılaşır bu zaten pilin kullanım ömrünü ifade eder kullanım süresine göre mAh değerini düşürüp fiyat avantajı sağlayabilirsiniz.

9V isteyen cihaz 6x1,2V ile çalışmaz.
  • catamenia  (22.07.21 14:14:10) 
zahmet olmazsa 1,5V sarjli kalem pil linki verir misiniz Turkiye'den? 1,5 diye arayinca cikanlar hep 1,2 cikti ya da AA degil.


  • supergirl  (22.07.21 14:29:11) 
aaa bu enteresan bir urunmus. sarj aleti ihtiyacini kaldirmasi da guzel. pahali birazcik sadece. (edit: pardon, dortlu fiyatmis o zaman pahali da degil)

benim buldugum tek urun de Li-Ion'du Fenix marka. ama boyle usb'li degil.

netice olarak 1.2X6 riski alinmaz diye algiliyorum.


aylar sonra edit: 1.2x6 gayet guzel calistiriyor.
  • supergirl  (22.07.21 15:17:22 ~ 13.03.22 16:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.