[]

Biontech 2. doz sonrası alkol

Bugün 2. dozu oldum. İlk dozu olduğumda kol ağrısı dışında bir yan etki hissetmemiştim. Kronik hastalığım yok. Alkol içilmemesi gerektiği söyleniyor biliyorum ama bugün bir arkadaşımla dışarı çıkacağız, iki kadeh şarap içmek büyük risk oluşturur mu?




 
Alkolün aşıya olumsuz etki ettiğine dair bir bulgu yok. Alkol almayın önerisi olası yan etkilerin aşı kaynaklı mı, aşı + alkol kaynaklı mı olduğunun tespiti zor olduğu için yapılıyor.


  • himmet dayi  (22.07.21 16:39:12) 
www.cnnturk.com böyle bir haber çıkmıştı. Alkolün aşının etkisini azalttığına dair.


  • vasatov  (22.07.21 17:04:33) 
Ben ilk aşının gecesi çılgınlar gibi içtim. Ertesi gün aşırı başım ağrıdı ama bol su ile akşamına geçti. Aşının da yan etkisi bu, aşıdan dolayı da olabilir. Çok abartmadan arkadaşınıza eşlik etmek için 1-2 kadeh içkiyi yavaş ve su da içerek tüketirseniz sorun olmaz bence.


  • gak  (22.07.21 17:23:41) 
Aşı sonrası sünger gibi içen bir sürü insan gördüm, hiçbirine bir şey olmadı. Aşının etkisini azalttığına dair şeyler söyleniyor ama onu bilemiyorum.


  • cay koy geliyorum  (22.07.21 17:39:17) 
alkol kullanmayın uyarısının sebebi yan etki değil, aşının antikor oluşturmasını nispeten azaltması.


  • asisamus  (22.07.21 17:49:17 ~ 17:49:29) 
Bol su iç
Devam

  • otopsicocugu  (22.07.21 17:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.