[]

Acil servis 80 serum 250 tl, bizi çarptılar mı?

Annemi yüksek tansiyon var ve baş ağrısı, baş dönmesi, çarpıntı var diye özel bir hastaneye getirdim. Muayene oldu ve serum verdiler, 330 tl. Acil servis için normal mi böyle? Durumu şimdi iyi şükür parasında değilim de yanında parası olmayan ne yapacak acilde? Peşin almadan muayene bile etmiyorlar.




 
Ben ücret alınmıyor diye biliyordum, baktım internette de şöyle bir yazı var :

Özel hastaneler acil servis ücreti istenmesi, hastanın acil statüsünde bir şikayetinin olması durumunda yasal değildir. Özel hastaneler acil servis ücreti ödemeyecek ve acil statüsüne giren hastalar ise; Sağlık Bakanlığı'nın Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında Yeşil Alan Uygulaması isimli genelgesinde belirtilmektedir.
  • pislick0  (22.07.21 22:00:05) 
Özel hastane acillerinde ücret alınır. Alınmayacak durumlar belirlenmiştir. Ücrette normal gibi. Şikayetiniz varsa sağlık bakanlığına yapılan işlem ve alınan ücretle şikayet edin


  • 1917  (22.07.21 22:11:27) 
Özel hastanelerde durumunuzun acil olup olmadığına doktor karar verir. Eğer Acil bir durumsa para almazlar.mesela elimi kestiğimde 12 dikiş atılmıştı, girişte ödediğim parayı çıkışta iade ettiler. Karın ağrısı için gittiğimde gazdan dolayı olduğu ortaya çıktı. 180 lirami kaptılar.

Kimi hastane ücreti önce alır, kimisi de doktorun ön kontrolü sonrasında kayıt yapın geri gelin der, sonra alır
  • burty  (22.07.21 22:19:52) 
Yeşil, sarı, kırmızı alan diye ayrılıyor herhalde. Şikayetiniz yeşil ise sistem tamamen ücretliye dönüyor.


  • baal  (22.07.21 22:33:30) 
Arkadaşlar yeşil-sarı-kırmızı diye güzelce ayırmışlar zaten de ek olarak belirteyim ücret alınıyor ama serum ve servis ücreti çok fazla ve alakasız. Servis çok ama kısmen anlıyorum lüks hastanelerdendir falan ama o serum ücreti aşırı pahalı. Geçen sene anadolu da bi özel hastanede benzeri durumda 30 muayene 50 serum alınmıştı.

Hastaneniz uluslararası zincir hastane falansa anlarım belki
  • avatar is back  (22.07.21 22:39:04) 
Hangi hastane bu? Ucuzmuş.. acıbademde regl ağrısına 700 tl verdiğimi biliyorum.


  • suicides underground  (22.07.21 23:01:46) 
Valla fiyat iyimiş. Acıbadem 650 lira istedi muayene için. Tabii muayene olmadım. Medipol hastanesi vardı yol üzerinde 250 tl verdim.


  • scholes  (22.07.21 23:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.