[]

ne yapabilirim?

modlar silmişti. sanırım hakaretten. düzenledim. yardıma ihtiyacım var.


thodex olaylarını biliyorsunuz.

ben thodex ile aynı ofisteki bir reklam ajansında grafik tasarımcıydım. o ajansın sahibi de faruk özer'in abisi güven özer.

2 eylül 2020'de baslamıştım işe. ekim sonunda evden çalışmaya geçmiştik. her şey iyi güzeldi. bu olaylar ilk konuşulmaya başlandığında çalışanlar olarak hiçbirimiz ihtimal vermedik. güvendik. ve 22 nisan gecesine kadar çalıştık. patronlarımız bize çalışmamızı ve sorun olmadığını söyledi. 22 nisan gece 1'de ben tasarım yapıyordum.

23 nisan sabahında 5-6 tane polis kapımı çaldı. anladım neden geldiklerini ama şok oldum. ben thodex çalışanı bile değildim. bütün evi aradılar. telefonuma, iş bilgisayarıma ve şahsi harddisklerime el koydular. komşularımı da çağırdılar o saatte. beni de alıp götürdüler. kedilerim evde yalnız kaldı. anahtarı komşuma verdirtti polis. mamalarını koydum giyindim çıktık.

sadece ifadem alınacak sanıyordum. corona testinden sonra hepimizi fatih vatan emniyete götürdüler. sonra bizi nezarete koydular. evden çıkarken antidepresanımı ve kalp ilacımı almama izin vermemişlerdi. anksiyete atakları ve çarpıntılarım birbirini tetikledi durdu. regldim bir de ve ped bile vermediler ertesi sabaha kadar. antidepresanımı da sabah verdiler ama kalp ilacımı vermediler.

bu arada nezaret pislik içinde. kafam kadar böcekler cirit atıyor. polislerin çoğunluğu kibardı, bizim suçsuz olduğumuzu bildiklerinden iyi davrandılar. yemekler rezaletti. gerçi yiyecek iştahımız yoktu.

neyse işte devam ediyorum. 23 nisan'da girdik nezarete. o gün cuma idi. cumartesi de hiçbir şey olmadı ve orada kalmaya devam ettik. pazar günü avukatlarımızla görüşebildik ve ifadelerimiz o gün alındı. 68 kişi falanız. faruk özer'in abisi ve ablası da geldi pazar sabahı. onlar niye o kadar geç getirildiyse artık...

pazar günü polis ifademi alırken thodex'te çalışmadığımı duyunca şok geçirdi. hiçbir şey bilmediğim için bana çok soru sormadı ve ifade sonrası bana kahve ve lokum ikram etti. sohbet ettik. bana acıdılar. dediğim gibi polisler iyiydi. bizim suçsuz olduğumuzu bildiklerini ve 3-5 kişi üzerinde yoğunlaştıklarını söylediler. o gece de orada kaldık.

pazartesi sabah yine corona testi sonrası kartal adliyesine götürüldük. bu sefer hepimiz aynı yerde bekledik. savcı ifadelerimizi inceledi. gerekli gördüğü 4 kişiyi çağırdı falan. akşam da benle beraber 30 kişi mi ne savcılıktan direkt serbest kaldık. bazıları da adli kontrol şartıyla serbest kaldı. o da laf olsun diye he. 7 kişi mi ne hapse girdi. abisi ablası ve baş yazılımcılar falan.

neyse. birkaç gün sonra ögrendik ki hepimizin bütün bankalardaki hesaplarında bloke var. maaşlarımız zaten içeride kaldı alamadık. olan paramıza da bloke konuldu. yetim maaşım var onu bile çekemiyorum. hepimizin kredi borcu var, hiçbirimiz zengin değiliz. işe muhtacız. ama işe giremiyoruz. çünkü iş yerleri maaş hesabı istiyor. ama biz açtıramıyoruz. elden maaş vermeyi kabul ettiremiyoruz.

savcıya dilekçe verdik. katibiyle de görüştüm. masak'tan rapor bekliyoruz, sonra savcı toplu değerlendirecek dedi. 3 aydır bir raporu yazamadılar. açıp baksalar görecekler 2 bankadan kredim var tek kuruşum da yok.

telefonlarımızı da vermediler. hala incelemedeymiş. şahsi laptopımı açılmıyo bozuk diye almamışlardı ama diğer arkadaşlarınkini almışlar. evli olanların eşlerinin laptoplarını bile almışlar.

şimdi ben ne yapayım he? işe giremiyorum. yetim maaşımı alamıyorum. teb bankası bir yandan arıyor, garanti bir yandan, halkbankası bir yandan. hepsine borcum var. hepsi takibe girdi. ben yetim maaşımla teb kredimi ödüyordum. o da teb'e yatıyor alın oradan çekin borca diyorum onu da yapamıyorlar.

biz hepimiz bu durumdayız. thodex mağduru diye kullanıcılar konuşuldu hep. ama biz çok daha mağduruz. hayatımızı idame ettiremiyoruz. ne yapalım ya? benim kiram var, iki kedim var, faturalarım var. annem karşılıyor ama o da bir yere kadar çünkü bir de kardeşim var. babam yok zaten dedim yetim maaşım var diye.

ne yapacağım?

cimer'e yazdım, savcılığa dilekçe verdim. avukatları olan arkadaşların avukatları savcıyla görüşmüş. savcıyla direkt görüşen var. sonuç yok.

 
Bir de siyasi tarafı deneyin. Kaymakam, vali, belediye başkanı ile görüşüp durumu anlatın.


  • dissendium  (22.07.21 16:34:00) 
Polisler bu kadar iyiyse, neden ped vermediler peki? İnsan hakları kurumu var, oraya da yazın. acikkapi.gov.tr üstünden ulaşabilirsiniz ama ben bunun en kolay sosyal medya üstünden çözüleceğini düşünüyorum. Alakasız bir çalışan nezarette kalıyor, ablası en son geliyor. Geçmiş olsun. Garibanın suçu ne?

Son olarak KDK ve TBMM e dilekçe komisyonuna da yazabilirsiniz. Aklıma bunlar geldi.
  • gelmeistemem  (22.07.21 16:51:13 ~ 17:28:45) 
durumunuza uzuldum gecmis olsun, ulke cidden zor durumda. yakin arkadasimi yanlislikla 7 ay hapse attilar 7 ay. cikmasi da tam bi misina yumuga hala daha da sikintisi var.

twitterdan ya da sozlukten baslik acip acaba daha fazla kisiye ulasmak istemez misiniz yoksa basima is almayayim diye mi dusunurdunuz bilmem.
  • turbo sadık  (22.07.21 17:20:45) 
turbo sadık +1
kesinlikle twitterda bir flood halinde yaz bu olanları sonra da çok takipçili hesapları etiketle, sesini duyur. muhalif basına ulaşmaya çalış. fox haber vs neyse artık. adalet son dönemde yalnızca twitter gündemiyle harekete geçebiliyor malum...

  • epleindebisous  (22.07.21 19:50:00) 
offf çok fenaymış durum.
twiterda flood yap rt leyelim başlık aç up layalım.

  • rentts  (22.07.21 20:09:38) 
gercekten cok uzuldum. sozlukte baslik acin ve twitterdan flood seklinde yayin ayni zamanda. bir de deniz zeyrek fln ona instagramdan DM fln atin. ismail saymaz fln takipci sayisi yuksek ona ulasamazsiniz.

bir ihtimal de gitmissiniz ama savciya gidip yuzyuze konusmayi deneyin. kadin oldugunuzdan daha anlayisli karsilayacaklarini, gorustureceklerini dusunuyorum. katibiyle degil kendisiyle gorusmeye calisin.
  • oscar  (23.07.21 10:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.