[]

ölümüne korkan kedi

selamlar.

bu sabah apartmanımın önündeki arabanın iç tekerine girmiş olup, saatlerce çaresiz bir şekilde miyavlayan yavru bir kedi vakası ile karşılaştım. su veya yem bırakınca tekerden iniyor, iki dil atıyor, sonra hop tekrar aynı yere pıhıyor ve saatlerce miyavlamaya devam ediyordu. tüm sokak sakinleri yardım etmeye çalıştı saatlerce ama sonuç alınamadı. yarım saat önce artık allah ne verdiyse arabanın altına dalıp bacağından tuttum çıkardım. eve gidene kadar elimi doğramasyon yaptı neyse. şimdi evde gardolabın arkasına saklanmış durumda mama ve su koydum önüne dokunmuyor. iyice görünmez bir alana kaçtı. sizce bunu bu ruh haline büründüren şey ne olabilir. atlatamadığı bir travma yaşamış olabilir mi. sokakta kendi yaşıtı olan 4-5 tane daha yavru kedi var hepsi insanlara yanaşamayacak kadar ürkek de olsa, yakınlarında kimse yokken dolaşıp oynuyorlar. bundaki sorun ne olabilir. ve ayrıca bu kediyi normale döndürme hususunda zaman geçmesini beklemek haricinde başka ne yapılabilir. görüşlerinizi rica ederim.

teşekkürler.

 
bu arada buna benzer bir durumla ilgili 7 sene önce yine bir başlık açmışım. sanırım çevreye kayıtsız kalamadığım için tekerrür etmesi kaçınılmazdı.


  • secim  (22.07.21 17:34:12) 
ne kadar yavru?
annesi olmadığı için korkuyor olabilir.
eğer bir aylık olacak kadar küçükse çişini falan yaptırmanız lazım ama kendi kendine mama ve su yiyip içebildiğine göre iki aylık vardır en az.
bunu göz önünde bulundurarak yazıyorum.

bir şeyden korkmuştur.
belki köpek kovaladı, belki bir insan bir şey yapmaya kalktı ya da o öyle zannetti.

dolabın arkasından çıkması için zorlamayın.
üç gün de oradan çıkmayabilir, hiç ısrarcı olmayın.
sadece yaşayıp yaşamadığına bakın, yani sıkışmasın.
onun dışında üç gün yemek yemeyip ölmez merak etmeyin.
kendiliğinden alışır, siz zorlarsanız daha çok korkar.
yokmuş gibi davranacaksınız.
  • blatta hiberna  (22.07.21 17:38:54) 
1-2 aylık sanırım.
çıkması için zorlamayı hiç düşünmedim. kendi kendine sıkışabileceğini hesaba katmadım ama siz bunu belirtince dolabı çektim baktım yok. yatağın altına falan girmiş olmalı. tek derdim artık zihinsel olarak ne yaşadıysa onu atlatamayıp yemeden içmeden kesilmesi.beklemekten başka yapacak bir şey yok. teşekkürler.

  • secim  (22.07.21 17:50:27) 
youtube dan anne kedi sesi açın geliyorlar, bu arada tick de koyun mesajlara cevap olduysa.


  • yeahbutso  (22.07.21 18:53:13) 
sahiplendirdiğim bir kedi vardı çok benzer. mutfak dolabının arkasına kaçmıştı, çıkmıyordu. mama, su ve kumunu kaçtığı deliğin yanına koyduk ve kendi haline bıraktık. kimse yokken mama yemiş, çişini yapmış kuma. 2 gün kendi haline bıraktık, daha çok görünmeye başladı. 4. gün kucağımızda uyuyordu:) tamamen güven meselesi. yavaş yavaş alışacak size. sabırlı olmanız gerekiyor.


  • delidir yakalayin  (22.07.21 21:17:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.