Giriş
(18)

Sizce dünyanın en çekici yeri neresidir?

basond
Size çekici gelen dünya yeri? peki en çok görmek istediğiniz yer neresidir?Kendi adıma peru Machu Picchu ha görsem bu muymuş lan derim belki ama işte merak.
Size çekici gelen dünya yeri?
peki en çok görmek istediğiniz yer neresidir?

Kendi adıma peru Machu Picchu
ha görsem bu muymuş lan derim belki ama işte merak.
0
basond
(27.06.16)
surada olmak isterdim. sadce bir saat bile yeterli olurdu. en cekici yer bana gore
eol.jsc.nasa.gov
iss
0
exlibris
(27.06.16)
Ben Sahra Çölü'nü görmeyi isterdim hep. Hâlâ da isterim. Bi kaç akrep, kertenkele de yesek fena olmaz.
0
/roll
(27.06.16)
yalnız adam dünya demiş ^^
0
sta
(27.06.16)
çorum.
0
washe
(27.06.16)
Bu soruya hicbir zaman cevap veremem. Asiri cekici gelen bir suru yer var.
Ama bir yerin gercegini gorunce cogu zaman "bu muydu..." diyor insan evet.

eclibris'in dedigi yere gitsem kendimden gecer sarhos olurdum ama...
0
stavro
(27.06.16)
sibirya. hem şehirlerini (başta krasnoyarsk olmak üzere) hem de doğasını, tundrasını görmeyi çok istiyorum ama hem türk vatandaşı olduğumdan hem de kısfmetse ukrayna'ya yerleşeceğimden ötürü sanırım çooook uzun yıllar gerçekleştiremeyeceğim bunu. hem çok uzak (dolayısıyla uçak bileti falan öldürüyor) hem de ukrayna vizeli türk pasaportu rusların muhtemelen ret damgasına boğacağı, atıp yırtacağı bi' defter olur herhalde. o yüzden şimdilik mobeselerden izliyom arada.

bana en çekici gelen, yaşadığımı en çok hissedeceğimi düşündüğüm yer sibirya ama güney amerika'yı, özellikle şili'yi de görmek isterdi. bi de kuzey kutbuna yakın yerleri merak ediyom, rovaniemi-tromsö falan çıkmak isterdim oralara.
0
der meister
(27.06.16)
Patagonya.

Güney Amerika'yı genel olarak görmek isterdim.
0
buff
(27.06.16)
Zermatt İsviçre
0
valkin rockefeller
(27.06.16)
yatak odası yada balkon bilemedim
0
hasmetizm 2046
(27.06.16)
Grönland, Antarktika, Sibirya.
Sıcak olarak ise yalnızca Sokotra aklımda.
0
equine
(27.06.16)
su an tatli tatli esen herhangi bir yer diyerek minimalizmin dibine vursam da uzun zamandir en cekici buldugum yerlerden biri hallstatt - salzburg. en yakin zamanda gidiciim.
0
in vino veritas
(27.06.16)
küba

müziği, havası, yiyecekleri, kültürü tam benlik.
0
king lizard
(27.06.16)
Sibirya ^^

Ve iran.
0
kuehles blondes
(27.06.16)
Barcelona
0
tiredpanda
(28.06.16)
Pripyat.
0
utkumon
(28.06.16)
direkt en çekici yerini seçemem gibi geldi şu anda. en favorilerimden birisi kuzey ışıklarının gözlemlendiği yer. oralara çadır kurup takılmak falan, bir tütün sarıp içmek ne hoş olurmuş. yanızında da sizi anlayan, sizin onu anladığınız bir sevdicek olması da bonus olurmuş.
0
matrix
(28.06.16)
wimbledon'da djokovic'i takip etmek burjuva hayallerimin doruk noktası. o yüzden şu an için wimbledon. genel olarak da namib çölü'nü görmek ister(d)im. çöller ilgimi çekiyor.
0
misterturist
(28.06.16)
Senin yazdığını görmeden ben de Machu Picchu yazacaktım, sonra farkettim senin yazdığını.

Genel olarak Güney Amerika'da insanlığın toplu olarak yaşadığı ilk yerleri çok merak ediyorum evet.
0
la rana
(28.06.16)
(34)

En sevdiğiniz 5 meyveyi sıralar mısınız?

/roll
1 - VİŞNEEEE im yeh im yeh2 - Çilek3 - Kivi4 - Nar5 - Muz
1 - VİŞNEEEE im yeh im yeh
2 - Çilek
3 - Kivi
4 - Nar
5 - Muz
0
/roll
(27.06.16)
oo anket dayanamam

muz
çilek
kivi
portakal
ananas
0
kimlanbu
(27.06.16)
1- karpuz
2- kavun
3- yeşil ekşi elma
4- vişne
5- muz
0
animalman
(27.06.16)
karpuz
dut
kiraz
şeftali
erik
0
sta
(27.06.16)
1 - yaban mersini
2 - karpuz
3 - portakal
4 - nar
5 - çilek

dayanamıyorum devam edicem, üzüm, kavun, mandalina, yeşil elma, beyaz kiraz. limon da meyve di mi? limon.
edit : incir ve dut'a çok ayıp etmişim. devam ediyorum incir, dut, böğürtlen, kızılcık.
0
evde liyakat kalmamis
(27.06.16)
incir
şeftali
karpuz
üzüm
kiraz

___
dut, erik, çilek, kavun, elma... çok var :( :(
0
fakyoras
(27.06.16)
1-muz
2-kiraz
3-ayva
4-kavun
5-karpuz
0
zikardo
(27.06.16)
Limon (meyveden sayılıyordu bu değil mi?)
Portakal
Mandalina
Muz
Çilek
0
köstebek kurabiye
(27.06.16)
şu an;

karpuz, muz, kavun, erik
0
Alt4y
(27.06.16)
siralayamiyorum

kiraz
nar
ananas
muz
karpuz
kavun
cilek
seftali/nektar
mandalin
uzum
ayva
0
jimicik
(27.06.16)
kiraz
incir
erik
yeşil elma
muz
0
yuvarlanantencereninkapagi
(27.06.16)
1. Çilek (nickim bile çılek zaten)
2. Şeftali
3. Erik
4. Kiraz
5. Frambuaz/yeşil elma. (Ayrım yapamadım ikisi arasinda)
0
fraise
(27.06.16)
erik
şeftali
ananas
karpuz
kiraz
0
safepassage
(27.06.16)
1) karpuz
2) armut
3) şeftali
4) kivi
5) bilmiyom
0
der meister
(27.06.16)
muz
erik
armut
kiraz

sonuncu siraya da elma kivi ve karpuz uclusunu koyayim.
0
baldur2
(27.06.16)
yeşil erik
yeni dünya
ananas
kayısı
kavun
0
sen git ben geliyorum
(27.06.16)
dut,kara dut
böğürtlen
ananas
yeşil elma
muz
0
mobydick
(27.06.16)
Muz
Kivi
Elma
Mandalina
Domates
0
hasmetizm 2046
(27.06.16)
çilek
erik
kiraz
muz
armut
0
t joe
(27.06.16)
1-üzüm
2-karpuz
3-ananas
4-kivi
5-muz
0
nolmus yani
(27.06.16)
1-Çilek
2-Nar
3-İncir
4-Siyah Üzüm
5-Böğürtlen
0
harvey
(27.06.16)
Karpuz
Kiraz
Malta erigi
Cilek
0
stavro
(27.06.16)
çilek
yeşil elma
dut
kivi
erik
0
ontheroad
(27.06.16)
Şeftali
Kiraz
Bu ikisi kesin, geri kalanlar değişir.
Karpuz, kivi, muz, Hindistan cevizi, ananas.
0
yirmisantim
(27.06.16)
1- Muz ! 2-Mandalina 3- Şeftali 4- Karpuz 5- (....)
0
qazaqwsx
(27.06.16)
hurma seven bi ben miyim lan? (kurusu değil ama tazesi)

bi de muz, o kadar... beşe bile tamamlayamadım asjhg
0
reso aga
(27.06.16)
Çilek
Kavun
Armut
Muz
Kırmızı dut
0
etna
(27.06.16)
1- Nar
2- Kiraz
3- Kavun
4- Elma (Ekşi olmalı ama)

Kestane meyve olsa 3. sıraya onu yazardım tabii :)
0
burya
(27.06.16)
Karpuz
Kiraz
Çilek
Muz
Mandalina
0
basond
(27.06.16)
1-yeşil elma
2-kavun/karpuz
3-şeftali
4-ananas
5-muz

sıralamaya çok kafa yordum, hâlâ kararsızım.
0
blatta hiberna
(27.06.16)
kiraz
muz
kavun
ananas
her tür erik
0
body electric
(27.06.16)
kiraz
cilek
kayisi
karpuz
kara uzum

kiraz da en sevilwn meyveymis, vay be duyuruda ortak nokta
0
exlibris
(27.06.16)
elma
dut (dalından)
karpuz
ananas
kavun
0
sadegazoz
(27.06.16)
1- Antep fıstığı
2- Muz
3- Şeftali
4- Hurma veya Dut
5- Kiraz-erik-badem-mandalina-incir beşlisi
0
etkilenmekicinkotuarkadasariyorum
(28.06.16)
1- nar
2- çilek
3- ananas (taze olan konserve değil)
4- muz
5- kivi

erik nadir yerim, karpuzu samimi bulmuyorum nasıl yiyorsunuz onu :(
0
captainimsi
(28.06.16)
(4)

tipsizlik, karşı davranışlar-ayrımcılık ve moral bozukluğu üzerine

anonymice
Hani insan olgunlastıkca bazı şeyleri kabul eder ya, kendini yaralayan seyleri bile olsa. Şu anda o durumdayım. Ve size beni cok etkileyen bir sırrımı, aslında sır değil ama sinemde yare olan bir konuyu açmak istiyorum.Dostlar işin doğrusu kiloluyum, son 4 yılda muazzam kilo aldım çeşitli sebeplerd
Hani insan olgunlastıkca bazı şeyleri kabul eder ya, kendini yaralayan seyleri bile olsa. Şu anda o durumdayım. Ve size beni cok etkileyen bir sırrımı, aslında sır değil ama sinemde yare olan bir konuyu açmak istiyorum.


Dostlar işin doğrusu kiloluyum, son 4 yılda muazzam kilo aldım çeşitli sebeplerden. bu kilo tipimi oldukça bozuyor. Kilosuzken göz ucuyla bile bakmadığım umrumda olmayan kadınlar kilolu halimde bana kötü davranıyorlar.

ya hadi be diceksiniz, nasıl anladın.

Ulan bankaya gidiyorum, hanfendili manfendili konusuyorum bankodaki kıza,kızdan bi ufflar, mahkeme duvarı gibi surat çekiyorum. Geçen gün birtanesi al-imzala-ver tarzı konusmaya basladı kan beynime sıcradı, bağırdım bana sizli konusacaksın diye. sizli konusmaya basladı.

Olm amsterdama gidiyorum, patates kızartmacısındaki kızlar gülüyolar lan bana. :(((

Eski sevgilim 5 seneden beri ilk kez arıyor, naber nasılsından sonra cam acıyoruz, kamerada gülmeye baslıyor.

Bir tanıdığın arkadaşından hoslanır gibi oluyorum, haber geliyor ''kilo verse çok yakısıklı cocuk aslında'' diye.

Bisürü kızla bulusuyorum, ertesi gün hepsi arazi oluyor...

Ya kardeş tamam beğenmeyebilirsin, ama neden rencide?

olm sanki kilolu değiliz de acaip büyük günahlar suçlar işlemişiz. Tanrının lanetli yaratıklarıyız.

Bakın, tamam benim de aynı durumdaki kişilerden hoslanmadıgım oldu vefakat ben her zaman dogruyu soyleyıp senden hoslanmadım dedim ve o anda kesildi olay.



Diyeceksiniz ki bu durum ıcın bir sey yapmıyor musun? evet basladım yapmaya, kilo vermek ıcın cabalıyorum su anda. 1 haftada 2 kilo verdim. kararlılığım muazzam

Velhasılı kelam, kilolu insanlara iyi davranın. Bilin ki içlerindeki pürrleyen 12 kedi yavrusundan dolayı göbekleri var ^^

Soru da sorayım. Bu ayrımcılığı nasıl aşarız?
0
anonymice
(26.06.16)
ben o yazdıklarının birçoğunun senin kuruntun olduğunu düşünüyorum. senin psikolojin oldukça yıpranmış.

verdiğin örnekler çok absürt. kimse bir insana kilolu diye dalga geçecek şekilde ya da ne bileyim senin anlattığın şekilde alenen davranmaz.

kilolu isen sağlıksızsındır. bitti. hiç kimse sağlıksız insandan hoşlanmaz. ama kolay kolay kimse de dışalyıp hor görmez.

karşı cins seni beğenmez. doğanın, üremenin yasasına aykırı. bu konuda kimseyi eleştirmeye hakkın yok.

bu arada senin de kimseye benimle sizli konuşlacaksın diye "bağırmaya" hakkın yok. normal bir dille uyarmalı idin. bu da aslında senin sıkıntılı bir tip olduğunu gösteriyor.

belki, sende vaktinde kilosuzken o umursamadığın kadınlara, şu an sana yaptıklarını düşündüğün şekilde davranmışsındır?

zayıfla, geçer hepsi.
0
mahone
(26.06.16)
Bana da ilahi adalet gibi geldi.
0
cevahir
(26.06.16)
ilahi adaletin sadece işlenen bir suç için kullanıldığını bilmiyordum. bir suç için adli adaletten bahsedebiliriz zaten. sadece kısaca cevap vermek istemiştim.

eğer ki geçmişte kilolu bir kızla ilişkiniz olmadıysa, ve bu durum ilişkinizde sorun olmadıysa bilemiyorum. yalnız onun dışında duyurudan anladığım zamanında sizin de öyle davrandığınız.

siz açıkca gülmemişsinizdir belki ama erkeklerin "bacımsın" anlamına gelen davranışları, uçan kuşu kaçırmayan erkeklerimizle kıyaslanınca aşağılayıcı bir durum olabiliyor.
0
cevahir
(26.06.16)
Şişmanları sevmiyorum. Zayıfla sonra duyuru aç, o zaman cevap yazarım
0
hasmetizm 2046
(26.06.16)
(15)

mesajlarıma cevap vermeyen adamdan direk soğuyorum

mobydick
eski erkek arkadaşım bu konuda tam bir irrite etme uzmanı olduğu için kalıcı hasar bıraktı 2 yılda. ne iyi geceler ne birşey, o gün konuşmna benim en son yazdığım cümlede kalırdı maşallah. konu ile ilgili hala yazacaklarım varsa da ağzıma tıkılırdı. neyse geçelim o saçma şeyi.artık tahammülüm yok. r
eski erkek arkadaşım bu konuda tam bir irrite etme uzmanı olduğu için kalıcı hasar bıraktı 2 yılda. ne iyi geceler ne birşey, o gün konuşmna benim en son yazdığım cümlede kalırdı maşallah. konu ile ilgili hala yazacaklarım varsa da ağzıma tıkılırdı. neyse geçelim o saçma şeyi.

artık tahammülüm yok. resmen yok.
böyle aşırı gıcık oluyorum.
trip atmam, mesele de yapmam ama çoğu şeyi.
ama şimdi mesela flört aşamasında cool olmak için cevap atmıyorlar ya, telefonu elime alıp küfredesim fln geliyor. aslında o küfürlerin gitmesi gereken yer başka da neyse.

bu durumu aşmak için ne yapayım?
0
mobydick
(26.06.16)
Takma.
0
six packsiz
(26.06.16)
mesajlarına cevap vermeyen insan senden soğumuştur zaten. takma.
0
sen git ben geliyorum
(26.06.16)
Tak. Bariz bir sekil de karsi taraf sizi umursamiyor. Iyi geceler ya da gunaydin mesaji almiyorsaniz o kisi icin degeriniz belirli bir seviyenin altinda demektir.

Uzuldum adiniza.
0
kuvvetle muhtemel troll olacagim dedim
(26.06.16)
iyi geceler ya da günaydın mesajı atmayan eski ilişkimdi. yanlış anlaşıldım galiba. onu nedne artık bukadar tahammülsüz olduğu anlatmak için yazdım.
0
🌸mobydick
(26.06.16)
Flort asamasinda coll olmaya calisan adam, sevgili olunca nasil davranir allah bilir.

Kendi degerinizi yitirmeyin. Bu tarz adamlari da takmayin. Disarida adam mi yok? Sizi anlayan, size dogru yaklasimlarda bulunan insanlarla muhakkak yolunuz kesisecektir. Uzmeyin, sitres yapmayin bosuna.
0
kuvvetle muhtemel troll olacagim dedim
(26.06.16)
biz de kadınlardan çekiyoruz aynı şeyi. insan olmakla ilgili biraz.

benim sırf bu nedenle iki ilişkiyi lök diye bitirmişliğim var mesela. tavsiye ederim. (;
0
avianthem
(26.06.16)
Aynısı komşumda da var.

Bence ben bunu yazmak için buraya taşındım ve komşuma aşık oldum.
0
ikcı
(26.06.16)
Ben de öyle cevap vermiyorum bazen. Kızmamak lazım.
0
Goddard
(26.06.16)
Cevap atmıyor derken hiç mi yazmıyor? İki gün sonra mı cevap geliyor.
0
geçerkenugradım
(26.06.16)
mesela "internetim çok kötü şuan" diyorum, konuşma böyle kalıyor. yarın naberle başlayan yeni bir konuşma.
0
🌸mobydick
(26.06.16)
"ama şimdi mesela flört aşamasında cool olmak için cevap atmıyorlar"

aklına gelen ilk seçenğin bu olması acınası. ben diğer bazı ihtimalleri söyleyeyim mesela, bunları düşün:

- muhabbetin çekilmiyor
- senle konuşacak çok şeyi yok
- senle ilgilenmiyor
- belki çok da umrunda değilsin?

erkekler (en azından loser olmayanlar) "dur şu kıza cool olayım" falan diye kasmıyor. "gülücük yapsam mı, hemen yazmayayım, dur online görsün" bilmem ne, böyle şeylere de kafa yormuyor. bir de genel olarak size göre daha az konuşuyoruz bu zaten hayatın gerçeği.

ayrıca "internetim çok kötü" dedikten sonra düzeldiğinde haber vermen gerekiyor.

hatta ne geldi aklıma bak şimdi eksisozluk.com
0
celeron 300a
(26.06.16)
Ne olursa olsun bu şekilde davranmak saygısızca. Tecrübem bu şekilde davranan insanlar normalde de düzgün cümle kuramayan tipler. Çok kitap okumak herkesi alim yapmıyor malesef. Öyle insanlarla uğraşma, vaktine yazık.
0
hasmetizm 2046
(26.06.16)
bence senin aşmana gerek yok gibi. flörtleşmeye geçtiyse zaten konuşmaktan zevk alınır karşılıklı bırakamazsın telefonu elinden. bazıları da telefonla konuşur bu süreçte. yani karşılıklı ilerler bence. ama bazı insanlar hoşlanmaz yazışmaktan belki de öyle bir durum vardır, yapabiliyorsan da dile getir ilişkiyi çekilmez kılar seni çok zorluyorsa bu durum.
0
tiredpanda
(26.06.16)
haklısın sonuna kadar. "aşman gereken" bir durum da yok bence. o kişilerin aşması gereken yönleri var.
0
matrix
(27.06.16)
yıl olmuş 2016 hala mı mesaj ameka? arar konuşursun 2 dakika bitti gitti.
0
red light in my eyes
(27.06.16)
(10)

Dövmem için kelime lazım (capsli)

hasmetizm 2046
http://i.hizliresim.com/L3G2JJ.jpghttp://i.hizliresim.com/pP2RYm.jpghttp://i.hizliresim.com/GzGvE2.jpghttp://i.hizliresim.com/YbVvqE.pnghttp://i.hizliresim.com/9LbVdo.jpgKedi ve helikopter yapıldı, iki dövme bulutlar ve bulutların içindeki küçük uçak siluet ve paraşütçü siluetleri ile süslenerek bir
i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

Kedi ve helikopter yapıldı, iki dövme bulutlar ve bulutların içindeki küçük uçak siluet ve paraşütçü siluetleri ile süslenerek birleşecek. İşaretli noktaya da yazı yazalım dedik.

Hem kediyle ilgi olsun istiyorum hem de konsepte dair bişey olsun istiyorum. En fazla 3-4 Max 5 harflik kelime lazım.

Claw
Fur
Purr
Bite
Rise
Paw
Hunt gibi....
0
hasmetizm 2046
(26.06.16)
Fury yazısı gibi olacak stili, çerçeve içinde gibi, dövmeyi patlatacak. Büyük harflerle düşünüyorum
0
🌸hasmetizm 2046
(26.06.16)
semiz otu nu buraya mı yazıyoduk?

Şaka bir yana rise güzel geldi bana
0
basond
(26.06.16)
miyav :D

mırr

:DDD

sıfır yaratıcılık. ama kenfi bedenine yapacağın "izi" bizden beklemek riskli kanka
0
ikcı
(26.06.16)
Adam harbiden yaptırmış ya la helikopteri. Vay anasını. Altına da emniyet paraşütü çizdirseydin poponın üstüne :)) şuraya biraz sevimli dağlar koyalım.
0
ikcı
(26.06.16)
Pounce
Prowl
Sly
Lithe
0
ThomasJefferson
(26.06.16)
purr

yazık etmişsin güzelim çilli sırtına.

çok daha güzel dövmeler yaptırabilirdin neden helikopter ya ;_;
0
shotgunwoman
(26.06.16)
@shotgunwoman konsepte uygun diye, ileride tüm kolu kaplarsam uçak ve sniper falan da olacak. Bitmiş hali daha manalı görünecek şuan kompozisyon eksik. Teşekkürler ayrıca <3

@Thomas teşekkür ederim, çok güzel kelimeler düşünmüşsün.
0
🌸hasmetizm 2046
(26.06.16)
İlk fotoğrafı görünce aklıma ilk gelen;

" ta ta ta öldün çık " oldu :(
0
huzunbaz palyaco
(26.06.16)
rawr!!!
hiss
0
godoşu beklerken
(26.06.16)
War
Battle
0
nax
(26.06.16)
(44)

Ailenize para yedirmenizden rahatsız olan nişanlı

benim adim kerim hepinizi severim
Ne yaparsınız böyle bir durumda?Mesela 200-300 bin paranız var birikmiş. Kız biliyor mal varlığınızı. Aileniz de emekli olmuş, kendi hallerinde yaşıyorlar. Bunun hastalığı var, bisürü şeyi var. Sonuçta kazandığınız parada ailenizin payı büyük. Yaşanan bir takım olaylar gereği ailenize 100.000 tl civ
Ne yaparsınız böyle bir durumda?

Mesela 200-300 bin paranız var birikmiş. Kız biliyor mal varlığınızı. Aileniz de emekli olmuş, kendi hallerinde yaşıyorlar. Bunun hastalığı var, bisürü şeyi var. Sonuçta kazandığınız parada ailenizin payı büyük. Yaşanan bir takım olaylar gereği ailenize 100.000 tl civarı para harcamanız gerekti.

Nişanlınız ise biz o parayla aile kuracağız, ev, araba alacağız diye ailenizde para harcamanızdan şikayetçi. Sanki kendi parası gibi içi acıyor siz başka yere harcadıkça.

Böyle bir durumda haklı bulur musunuz yoksa nişanlızı yoksa yol yakınken bunla yaşanmaz hayat boyu, çok maddiyatçı diyip ayrılır mısınız, ne yaparsınız?
0
benim adim kerim hepinizi severim
(25.06.16)
Ailenin önemini ,değerini bilmeyen biri ile aile kurulmaz.
0
Game Over
(25.06.16)
Yol yakınken dön.
0
battal gemalmaz
(25.06.16)
olayları biraz açsanız daha iyi yardımcı olurduk belki. yani nasıl olaylar yaşanmış, para ne için kullanılmış. bence bu önemli.
0
burya
(25.06.16)
Parada gözü var derim. O parayla aile kuracağız derken bir o kadar da kendisi katacak mı? Yoksa sadece paranla mı kutmayı planlıyor o aileyi.
0
six packsiz
(25.06.16)
@burya

ya olaylar farketmez, diyelim gidip 100.000 liralık araba alıyosun ailene rahat etsinler diye. ne farkeder zaten kazandığın her para ailen sayesinde, nişanlının söz söylemeye ne hakkı var senin bekarlık döneminde biriktirdiğin para için.
0
🌸benim adim kerim hepinizi severim
(25.06.16)
ne olursa olsun. o parayı sen kazanmışsın. daha evlenmemişsin. kız şimiden senin paranın nereye gittiğine karışıyorsa ileride daha büyük sıkıntılar çıkar bu konuyla ilgili. velev ki 5 yıl geçti ailene 50.000 tl daha harcaman gerekti. bu sefer sende etkisi daha büyük olacağı için büyük olay çıkarır.

şimdiden bunu söyleyebilmeyi kendine hak görüyorsa yarın bigün iyice yüklenir. maddiyatçı gibi geldi bana. evliliği biraz daha düşün.
0
canercuxy
(25.06.16)
evlenmeden önce kazanmış olduğunuz para sizindir. nasıl değerlendireceğiniz de sizin kararınız. hangi sebeple olursa olsun ailenize ilişkin bir harcama yapıyorsanız buna nişanlının karışması doğru değil bence. ev, araba almak, aile kurmak için dayanak sizin paranız ise nişanlınızın bakış açısında sorun var. "evi al, arabayı al, sonra gel beni al" mantığı bazıları kızsa bile klasik türk kızının bakış açısı. henüz nişanlıyken para konularında tavrı bu yönde olan bir kız evlendikten sonra çok daha ciddi sıkıntılar yaratır. evlendikten sonra sıkıntı yaşanır ve boşanma durumu olursa, donunuza kadar alır. kazanmak için tek bir damla ter akıtmadığı paranın en az yarısını cebe indirir. hukuki açıdan da hakkı doğar ve bu hakkı sonuna kadar kullanır. yol yakınken dönmek lazım.
0
elestirman
(25.06.16)
aileye para yedirmek? öyle bir param olsa hepsi ailemin olur. aile arasında bunun cidden lafı olmaz. paramı tabii ki ailem için harcamak bana mutluluk verir.
0
tute
(25.06.16)
ama sen o parayı harcayınca evliliğinizde sıkıntı çekecekseniz eğer sıkıntı olur bence. zaruri ihtiyaçlar başka bir şey. 300 bin lira param olsa bugün gidip de babama araç almam. bakın sağlık gibi bir olaydan bahsetmiyorum. alsam bile ne bileyim daha basit bir araç alırım belki. ama 1 milyon liram olsa durum farklı. çünkü kalan para zaten bana yetecektir fazlasıyla.
0
burya
(25.06.16)
ha bir de şu şartlarda 300.000 biriktirebilen adam iyi kazanıyor demektir. ister ailenden birinin sağlık masrafı olsun isterse karayiplerde tatile yolla. o para senin. sen kazandın. ailenle aran iyiyse, bir jest yapıp yapabilirsin bunu. şartlar ne olursa olsun hakkı olmayan bir konuda hak iddia ediyorsa açıkça belirt bu konudan rahatsız olduğunu ve gözlemle.
0
canercuxy
(25.06.16)
paranin ne icin kullanildigi onem tasir bence. o parayla ev alacaksiniz diyelim ama aileniz o parayla salliyorum babanizin kumar borcu kapaniyor ya da aile o kadar musrif yasiyor ki zaten oglumuzun parasi var diyor kredi kartlarina yukleniyor her yil mobilya degistiriyor, bu durumda nisanli taraf hakli bence. Ama ailenin sagliginicin kullanilacaktir ya da ne bileyim evlerinin durumu kotudur daha iyi bir ev alinacaktir o zaman haksiz olur.
0
oscar
(25.06.16)
burya +1, dikkate alınması gereken çok unsur var. nişanlının parayı kendisi kazanmış gibi hırlamasını doğru bulmamakla birlikte, "sonuçta ailen sayesinde kazanmışsın" mantığını da çok saçma buluyorum. her fırsatta bunu söyleyeceksen kız sana yarın "git ananla evlen o zaman" diyebilir ve haksız da olmaz yani. aileye değer vermek, nereden geldiğinin bilincinde olmak ve onlara destek olmak süper bir şey ama senin de aile kuracağının bilincinde olman, buna uygun hareket etmen lazım.

ilişkiye bakış açınız, hayat tarzınız falan da çok önemli. "OMG BEN SANA BAĞIMLI MIYIM YHAA" diyen feminist bir hanım kızımızsa, parayı nereye harcadığına karışmaya pek hakkı yok. öte yandan, evlilik konusunda geleneksel bir çiftseniz ve o sana maddi anlamda "bağlı" hissediyorsa, parayı öyle kafana göre harcayamazsın. eşin olacak insana karşı, hele ki ilişkiye bakış açınız bu şekildeyse, büyük sorumluluğun var çünkü.

belki ben çok vahşice düşünüyorum ama kendi aileni kurduğun zaman önceliğin o aile olmalıdır. eğer 300 bin lira birikmişim ve iyi bir işim olsaydı, ana-baba-kardeş üçlüsünü elimden geldiğince desteklerdim hem maddi hem de manevi olarak ama gidip de rahat etsinler diye 100 bin liraya araba almazdım yani onlara. illa alacaksam gidip 40 bin liralık alırım. daha doğrusu, önce eşimi ve kendi çocuğumu gözetirim. onlardan sonra aileme destek olabiliyorsam ne ala, olurum.

bence ikiniz de haksızsınız o yüzden. kadın gayet iyi niyetli olabileceği gibi parana göz dikmiş de olabilir, bilemeyiz ama şu bilgiler ışığında hatunu gold digger'lıkla suçlamak da olmaz. o kazanmamış olabilir ama eşiysen onun da payı olacak o parada. böyle "BEN KAZANDIM SANA NOLUYOR AMK" diyecekseniz evlenmeyin yani.
0
der meister
(25.06.16)
Hazira dag dayanmaz.

Bir bakmissiniz 2-3 kisilik kendi ailenden (nisanlin, sen ve belki cocuk) daha fazlasina yetismeye calisiyorsun, 3 kisilik kazanip 6 kisilik harciyorsun.

Ha bir de gidip 100bin liralik araba almak istiyorsan ve onlar buna izin veriyorsa "oglum daha evleneceksin, colugun cocugun olacak. Onun icin biriktir bunlari" vb demiyolarsa hatun hakli bence. Ileride de kendi esinin ihtiyaclarini ya da evinin ihtiyaclarini ilk plana alacak izlenim vermiyor hic bu davranisin. Ne ailen tarafindan ne de sen tarafindan. Ailen de "bize yap da sonra esine yaparsin. Hem elin kizi zaten"e kadar gider bu bence.

Kizin tabi ki de motivasyonunu bilmiyorum ama su anlattigindan cikardigim sonuc bu oldu.
0
kuehles blondes
(25.06.16)
Ayarı ver
0
EXXE01
(25.06.16)
en azından henüz nişanlı :)

Yakın bir akrabamda böyle bir eş var, düşman başına. En ufak şeyde ayrılıp sizi nasıl soyup soğana çevireceğini planlar bence.
0
noluyo yaa
(25.06.16)
ayrılırım.
0
mobydick
(25.06.16)
"yedirmek" kelimesinin kendi olumsuz. bunu kullanan kişinin bakışını yansıtıyor bence. nişanlı kullandıysa ailenin siz sömürdüğünü, o kadar da gerekli olmadığı halde sizden istediğini düşünüyor olabilir. siz kullandıysanız siz de "ya ben bunlara para vermesem de olur" kafasındasınız sanki. ama sizin öyle bir kafada olduğunuzu düşünmüyorum.

bir de benim birkaç yıl önce böyle bir kız arkadaşım vardı. dandik bir kredi kartı çıkartmıştım 500 tl mi neydi limiti. adres olarak ailemin ev adresini verdim ve kart eve gitti diye baya saçmalamıştı. insanın içi fesat olmayagörsün. hala hayattaki en büyük başarım o kızdan kurtulmaktır. darısı başına.
0
ron dennis
(25.06.16)
"Aileye para yedirmek" ne demek yahu. çok yanlış bir ifade olmuş. siz bu kafada olursanız nişanlınız yüz bulur tabi.
0
nuisance
(25.06.16)
bi temiz siker sokağa atarım.
0
Nox
(25.06.16)
sen o paraları biriktirirken yanında kim vardı? birlikte mi çalışıp kazandınız? o para hakkında konuşma hakkını kendinde nasıl buluyor? birbiriniz üzerindeki emeğiniz ne boyutta şuan?
diğer taraftan sizin de nişanlınızla birbirinize karşı sorumluluklarınız var. ailenize o parayı verirken kendi kuracağınız yuva için gereklilikleri düşünmüyorsanız o da yanlış olurdu. fakat paranın kalanıyla hangi ihtiyacınıza cevap veremiyormuşsunuz mesela bunu mantıklı şekilde argümante edebiliyor mu ? yoksa 100 bin olsaydı "şu da" olurdu gibi öncelik sırası düşük nedenler mi sunuyor mesela. "çalışıp yine biriktiririz hayatım" demek de var. iyi düşünüp tartmak lazım bu konuları. velev ki sağlık sorununuz oldu 300 ün 300 ünü de ona harcadınız tası tarağı toplayıp terk mi edecek?

ha benim ailem öyle bi durumda 100 binlik arabaya ne gerek var 50-60 binlik alalım gibi kendileri için yapacağım harcamayı ufaltmaya çalışırdı hatta onu bile kabul ettirmekte zorlanabilirdim belki o ayrı. bu kısımda düşünülebilir ailenizle ileriye dönük ilişkileriniz için.

raydenin cevaptan sonra gelen edit: bu arada şehir belirtilmemiş ama kalan 200 bine de ev alınır sanki yav...
0
gis
(25.06.16)
Arabaya aileden önem veren insanı tekmeleyip Denize atarım. Ne maddeci insanmış
0
hasmetizm 2046
(25.06.16)
ya belki nişanlın ev alırız kiralarda sürünmeyiz diye düşünüyordu olamaz mı? ikinizin de refahı için. istersen altında iyilik de bulabilirsin fesatlık da. direk fesatlık geliyorsa aklına evlenmeyin siz zaten. ve evet, parana dair son söz sende. karışamaz, fikrini belirtebilir nişanlın. ve para ne için harcandı bu önemli bakış açısını yorumlamak için.
0
rayde
(25.06.16)
ailene eğer sağlık falan gibi konularda harcıyorsan haksız ama keyfi şeylere harcıyorsan haklı.
0
sta
(25.06.16)
"Sanki kendi parası gibi içi acıyor siz başka yere harcadıkça." bence bu cümle kilit. senin zaten içine sinmediği için burada soru açmışsın, ayrıl derim. ikinize de yaramaz bu ilişki sonuçta evlenmeyi düşündüğün biri için "senin paran, benim param" gibi mevzulara girilmesini garipsedim. ve zaten hastalıkla ilgili bi durum olsa kimse bi laf etmez, sende olmayıp onda olsa o verir. ama düğün arefesi planlarınızı bilmiyoruz. balayına nereye gideceksiniz, ev mi alacaksınız, araba mı alırım dedin, şunları yaparım mı. zaten herkesin kazandıgı para ailesinin destegiyle oluyor. olan seyleri anlatmaya gerek yok. ailenizle mutlu mesut yasamlar dilerim. herkes evlenmek zorunda degil.
0
funl
(25.06.16)
rahatsız oluyorsan başkasını bul derdim.
0
false pretension
(25.06.16)
Eger kazandigin para da ailenin payi buyukse ailem icin harcarim. Abi kim olursa olsun hesap cuzdanimn hesabini da veremem. Neden kurusuna kadar bilsinki ne gerek var..
0
bahtiyar
(25.06.16)
İkiniz de haksızsınız. Kızın gerçekten ailene harcamana mı içi acıyor yoksa paranı savurmana mı kızıyor bilemeyiz. Ortakmış gibi davranıyorsa yanlış. Yalnız senin de ailenin üzerimde hakkı var diye bütün maaşını ellerine verecekmiş gibi bir halin var. Hepimizi ailemiz okuttu veya iş sağladı ki kendi ayaklarımız üzerinde durup kendi ailelerimizi kurabilelim. Kendilerine hayat sigortası olalım diye yapmadılar. Evet gerekirse destek oluruz ama sen konsepti çok yanlış anlamışsın. Kenara koyduğun para senin hayatın için lazım şu an. Benim ailem asla kabul etmezdi 100 bin liralık arabayı, hele evlilik planlıyorken ve kendi evim arabam yokken.
0
Lim5
(25.06.16)
ailenizle iliskinizi bilmiyorum ama kendi acimdan bakacak olursam, ailem on plandadir. ve erkek arkadasim da, maddi manevi her anlamda ailemin yanimda olmam gerektigini bilir. eger ki, para harcarsam ailem icin ve en ufak bir laf ederse, beni yavas yavas kaybedecegini (beni demeyim de, iliskimizin bozulacagini) bilir.
bence iyi dusunun evlenme konusunda.
unutmayin ki, sizi her pahasina sevecek tek kisi ''annedir" (istiasnalar kaideyi bozmaz)
0
heygidim
(25.06.16)
Ne için harcadığın önemli; arkadaşların dediği gibi kumar borcu vs gibi bir şeyse, lisira bakmayın ama karışır. Eğer ben bununla evleneceğim diyorsa karışmasına laf edemezsin neticede evlilik bir imzadan ibaret değil, hayatını birlikte geçirmeye karar vermişsen bazen bazı kararlar birlikte alınmalı.

Sağlık harcamasiysa, ailenin durumu yoksa ve bir şeye ihtiyaçları varsa aklı başında insan buna sesini çıkarmaz.

Öte yandan kızın tavrı da önemli. Çıkışları gereksizse ayrıl gitsin zaten senin tavrından belli, notunu vermişsin.
0
piremses
(25.06.16)
Kendiside koyacak mı 200-300 bin para aile kuracağınız zaman? Sizi okutan, kahrınızı çeken aileniz kendisinin ne yararı olmuş bugüne kadar, ailenizin size katkısı ne olmuş bunu tartın öyle karar verin.

Bu arada yazılmış. Ailenize para yedirmek gibi bir cümle kullanıyorsanız zaten birşeyler yanlış.
0
ihanet kac kisilik
(25.06.16)
*kusura bakmayın olacak.
0
piremses
(25.06.16)
ben olsam öyle bir s.ktir çekerim ki, kendi bile şaşırır.

bildiğin terbiyesizlik bu. para için birlikte olmak, sadece parayı düşünmek. başka bişey değil.

iki gün sonra ters bir durumda o para suyunu çekerse yenge de kapıyı çeker çıkar. yukarıdaki arkadaşların dediği gibi, yol yakınken dön derim.
0
avianthem
(25.06.16)
Abi biz nerden bilelim kızın bu cümleyi hangi ortamda neye istinaden söylediğini. Yargilayabilmemiz icin sizi ve nişanlinizi taniyor olmamiz gerekir bence.

"Yaşanan bir takım olaylar gereği ailenize 100.000 tl civarı para harcamanız gerekti." Ne için gerekti, birşey mi satin alindi? (ev, araba vs.) Yukarida da soylenmiş hep, evin mobilyalari mi değişti (gereksizse israftır), kumar borcu mu ödediniz, allah korusun bir sağlik sorunu mu söz konusu? Herkes kizi yerin dibine sokmuş da belki de sen savurgansindir. "Ailemdir yemedi yedirdi, giymedi giydirdi" deyip arabanin en lüksünü aliyor, ailenizi her firsatta pahali tatillere yolluyorsaniz; ve bunlari maddi durumunuz ortalamanin biraz üstü sayilirken yapiyorsaniz, bu sizin müsrif oldugunuzu gosterir.

Belki kiz har vurup harman savurmanizdansa birikim yapmaniz gerektigini dusundugunden boyle demistir.

Benim de eski erkek arkadasim parayi elinde tutmayi bilmezdi. Birikim yapmasi gerektigini, sürekli kiyafete, tatile para harcandiginda bunun sonunun olmadigini ben kafasina sokmuştum. Bunu da yemek, icmek, tatil vb. durumlarda ayni iceriģe daha hesapli alternatifler bularak belli etmisimdir. Baska sebeplerden ayrildik ama ben de hayatimin sonuna kadar hesabini tutmayan biriyle yaşamak istemezdim mesela. Ne kazandigini bilsin, yarinin ne getireceğinin belli olmadigini gorsün. Yoksa çiftlerden birisi biriktirirken öbürü sürekli yük olmaya basliyor öbürüne.

Herkesin mi hayatinda "gold digger"lar var. Kızı gömdükçe gömmüşsünüz :O
0
chitosan
(25.06.16)
yorumları okumadım ama nişanlın hakkı olmayan şeylerde hak iddia ediyor
bence büyük sıkıntı. yol yakınken açık açık konuş,
para ne için kullanılıyor o da var mesela baban audi a4 ü a5 yapalım çak bi 100 lük dediyse o da olmaz ancak hastalıkdır borçtur vs dir o zaman ver tabi ki
0
basond
(25.06.16)
öyle nişanlıyı ben mancınığa koyar afrika'ya yollarım, her şeye baştan başlar sahra'da.

o ne ya, kendi çabasıyla yapsın o zaman. gıdım hakkı yok, densiz ötesi. "ailemin payı büyük" diyorsun, kaldı ki olmasaydı bile bu senin ailenle ilişkin.


"para yedirme" ifadesinde sorun olduğuna katılıyorum ben de bu arada. yine de her şey anlattığın gibiyse, söylediğini esas alacaksak yani, görüşüm değişmez. siz birbirinizin önceliklerini pek anlayamamışsınız herhalde.
0
godoşu beklerken
(25.06.16)
Nişanlın biraz haklı. Madem annen baban emekli, gidip de o yaştaki insanlara bir anda 100 bin TL'lik araba almak çok saçma. Emekleri için 30 ya da 40 bine hediye olarak ev eşyaları alabilirsin, her yıl üç dört kez alış verişlerini yaparsın ama direkt 100 bin vermek saçma bence. Nişanlınla evlenmeyi düşünüyorsan önce kendi hayatını planlamalısın, ondan sonra başka şeyleri düşünürsün.
0
dissendium
(25.06.16)
Yarin obur gun onun ailesine gerekse harcar misin, bunu dusun evet ben o karakterde bir adamim harcarim dersen de o nisani at, cunku anan baban olum doseginde olsa o kiz kilini kipirdatmaz :)
0
chiper
(26.06.16)
Ayak-yorgan ilişkisi.

Eğer yorganın iki ailenin de ayağını örtecekse, kimsenin ayağı üşümeyecekse, nişanlın da belli bi hayat standardını yakaladıktan sonra tatmin olup durulacak biriyse sıkıntı yok.

Her ilişki ya da evlilikte belirli standartlar tutturulmuş olmuyor. Ki zaten ilişkiler için bi standart da yok. Bazen damat kız evine bakıyor, bazen tüm sülalesine bakıyor, bazen kızın babası aileyi maddi anlamda ayakta tutuyor...

Sen bunun muhasebesini yaptın mı? Yani evlenince ne olacak, maddi anlamda kim elini taşın altına ne kadar koyacak, nasıl geçinilecek bunlar hakkında fikrin var mı? Eğer üstüne düşünüp de bir yere vardıysan sorunun cevabını da bulman kolay aslında.

Ne yapmalı?

Eğer eve girecek paranın %80'i senin aracılığınla girecekse, Marx abimizin de dediği gibi, alt yapı üst yapıyı belirler. Senin dediğin olur. Karşı çıkıyorsa zaten evliliğin geleceği sıkıntılı olur.

Eğer maddi anlamda gerçekten müşterek bir yaşam sürecekseniz, o zaman sizin cebinizdeki parayla ilgili çeşitli kaygılarının olması bir nebze doğal karşılanabilir.

Amma ve lakin son zamanlarda şundan çok emin oldum;

Bir kadın ne kadar kültürlü, beyaz yakalı, plaza insanı falan da olsa, maddi anlamda sağılmalık inek vazifesi görecek bir koca için yanıp tutuşuyor olabilir. Ay ben şunu kafalasam bu işi de kariyeri de bırakırım düşünceleri pek bir yaygın.

İyi yetişmiş, eli öpülesi anne babaların çocuklarını tenzih ederim.


Aile demişken son bir şey; nişanlının ailesini iyi gözlemlemeni öneririm. Evlilik sadece iki kişi arasında olmuyor ülkemiz şartlarında. Aileler de evleniyor.
0
la rana
(26.06.16)
Para tamamen benimse ve daha evlilik olmadıysa sana ne çekerim.
0
KaraSakall
(26.06.16)
Ayrıca benim paramla mı kuruluyor o işler, hatun tarafı 200-300.000 koyacak durumda mı, yoksa daha evlenmeden benim param üzerinden evlilik masrafı hesabı mı yapıyor kendi kuş kadar ödeme yapıp?

İkinci durumda sana de demez siktir çekerim.
0
KaraSakall
(26.06.16)
yorumlara şöyle bir baktım da, benim evleneceğim adam "biriktirirken yanımda sen mi vardın?" diye sorsa, asıl ben adamı sokağa atarım, "o zaman yalnız harca paranı" diye.

şaka mısınız ya?

birincisi, (kendi adıma konuşuyorum) mesela benim kazandığım parada benden başka kimsenin hakkı büyük falan değil.
tamam, okuttular ettiler, ama durumları müsaitti, ben de kendi bileğimin hakkıyla okulları kazandım, okudum.
sonra da sabahlara kadar çalıştım, kazandım falan filan.

bu aileye gereğinden fazla minnet duyma olayını toplum olarak bıraksak, belki biraz yükselebileceğiz.

hastalık vs durumu tamamen ayrı olmakla birlikte, 300 bini olan adam ailesine 100 bin liralık araba alıyorsa, zaten o adamla evlenilmez.
çünkü o 100 binlik arabayı kabul eden aile şüphe uyandırır, parasının neredeyse yarısıyla araba almayı düşünebilen adam da güven vermez.

hasta olurlarsa ya da benzer bir hayati durum varsa, son kuruşuna kadar harcanır gerekirse.

biriyle yeni bir hayat kuracaksanız, ona göre ve o kişiyle hareket etmeniz gerekir, bu kadar basit.

yani siz para için "aman sana ne? para benim değil mi?" diye kızı adam yerine koymazken, evlenmeyi düşündüğüz kızın hisleri/düşünceleri yerine ailenize gereksiz harcama yapma zevkini önemserken maddiyatçı olmuyorsunuz, kız birlikte gelecek kuracaksınız diye dikkat etmenizi söylerken mi maddiyatçı oluyor?

kaldı ki, evlendiğinizde o para "kendi parası" olacak zaten.
dolayısıyla kendi parası gibi bir plan program içine girebilir.
uygun olan şeyler olur/olmaz, onlar tartışılır.
ama nişanlıysanız ve evlenecekseniz paylaşmayı kabullenmeniz şart.

---

kız da paragöz olabilir, evet.
ama bu olaydan öyle bir şey çıkarmadım şahsen.
0
blatta hiberna
(26.06.16)
insanlar beraber özveride bulunarak aile kurar. aksine güvenerek mi nişanlanıyor bu kız? e herkesin 300 bin lirası var çünkü biriktirdiği ya; bir başkasıyla tanışıp ona aşık olmuş olsaydı ne olacaktı?

kişi kendi alın terini akıtıp parasını kazanırken belli amaçlara sahipse ve bu amaçlar içerisinde başka insanlar haklı bulsun bulmasın "ailem için şunu şunu yapmak" var ise buna saygı duyamayan, kendisiyle evlenecek diye sevgilisinin araç değiştirir gibi aile değiştireceğini zanneden birinin talepte bulunduğu sevgilisiyle uzun süre birbirini yanlış anlama durumu vardır bence.

kişiyi bırakırsınız kendi tasarrufuyla o noktaya gelir. talepte bulunamazsınız. hele ki "insanlar asgari 300 bin lira ile yuva kurar" gibi bir norm yokken.

ailemin çok payı var diyen birinin gereğinden fazla minnet duyup duymadığınız siz telepati yaparak mı belirliyorsunuz? belki hayat birikimlerinin bir kısmını verdiler çocuklarına, sermaye olarak kullansın diye? size ne, bize ne ayrıca?

talep etmek bu kadar kolay mı ya? maddiyat denilen şey ömür, çaba, emek belki kavgayla geçen yıllar demek. kendi adımıza yapacağımız şeyleri söylesek ve başkalarına varsayımlar yapıp hesap sormasak ne güzel olur.
0
godoşu beklerken
(26.06.16)
-Sevgili ve nişanlı farklı şeylerdir.

-Nisanliyla geleceğe dair maddi planlar da yapılır.

-Aile hayat birikiminin bir kısmını verdiyse, zaten o ailenin parasıdır.

-insan nişanlısı ya da evlenmeyi düşündüğü insan için "kendi parası gibi" diyorsa samimiyetsizdir ya da biriyle hayatı paylaşmayı gözden geçirmesi gerekir.

-evlenmeden önce herkesin 300er bin lirasinin olmaması, evlenmeden once 300 bini olan birinin plan yapmaması gerektiği anlamına gelmez.
Ortada bir para varsa onun üzerinden konuşulur, bu kadar basit.

-ev alabilecek durumdayken, aile için yapılacak "gereksiz" bir harcama yüzünden kirada oturmak zorunda kalmak, günümüz dünyasında sorumsuzluktur.

-herkesin kendi kuracağı yaşam konusunda söz hakkı vardır.

-kızın da ortaya bir şey koyup koymayacagini bilmemekle birlikte, koyacak olsa da, olmasa da nişanlı olduğu kişiyle ilgili maddi bir plan yapma hakkı vardır.

-beraber özveride bulunmak, aile için durup dururken 100 bin lira gereksiz harcama yapmamaktir, hayır diyebilmektir en başında zaten.
Tam tersi olsa, kız ev almayi planladiklari kendi birikiminin üçte birini ailesine öylesine verse, "askiiim nolucak kazaniriz yine ehi ehi" dese, erkek yine aynı soğukkanlılıkla "beni ilgilendirmez zaten" diyebilir miydi acaba?



(Bu yazı, masrafın tamamen gereksiz olduğu düşünülerek yazıldı. Sağlık vb. durumu varsa ayrı.)
0
blatta hiberna
(26.06.16)
evlenilmez. aman Allah korusun.
0
xvyz
(26.06.16)
(2)

Şu cihaz ile CS-GO oynayabilir miyim?

han20
https://www.asus.com/tr/2-in-1-PCs/ASUS_Transformer_Book_T300_Chi/özellikleri iyi gibi ama şu tablet+notebook olan cihazlardan. fanı falan yok gibi sanki. oynanabilir mi ki? hazır indirimde iken alayım diyorum. min. gereksinim tutuyor ama emin olamadım.Çalıştırsa da o cihazda keyif alamazsın diyen o
www.asus.com

özellikleri iyi gibi ama şu tablet+notebook olan cihazlardan. fanı falan yok gibi sanki. oynanabilir mi ki? hazır indirimde iken alayım diyorum. min. gereksinim tutuyor ama emin olamadım.

Çalıştırsa da o cihazda keyif alamazsın diyen olursa satın almam yine
0
han20
(25.06.16)
alet zaten sende sanırım. steam'den al, dene olmazsa iade et oyunu.
0
cern de cayci olmak vardi
(25.06.16)
Can u run it diye arat. Bunun siteleri var
0
hasmetizm 2046
(25.06.16)
(17)

Twerk mevzusu

nawar
Beyler ciddi ciddi bunu seksi buluyor musunuz? Bana hiç seksi gelmiyor. Şunu gördüm demin 9gag'dehttp://9gag.com/tv/p/aBdAbQ/lexy-panterra-freestyle-el-perdon-nicky-jam-ft-enrique-iglesias?ref=fbl9Seksi mi abi bu şimdi? Herhangi bir yerde, her hangi bir zaman diliminde hareket eden (danstan squata n
Beyler ciddi ciddi bunu seksi buluyor musunuz? Bana hiç seksi gelmiyor. Şunu gördüm demin 9gag'de

9gag.com

Seksi mi abi bu şimdi? Herhangi bir yerde, her hangi bir zaman diliminde hareket eden (danstan squata ne gelirse aklına) popo/kalça/göt vs. artık hangisini diyorsanız o ile arasındaki fark, çekici gelen kısım ne? Benim için meme daha önce geldiği için mi çekici gelmiyor?

Beni en çok çeken o dalgalanması, hareketleri... Anlayamazsınız... mı diyorsunuz?
0
nawar
(25.06.16)
ilk çıktığı günden bu yana aynı düşünüyorum seninle. bana da hiç çekici gelmiyor. nuri bilge ceylan filmi seyreder gibi seyrediyorum, en ufak etki uyandırmıyor :/
0
trajikomix
(25.06.16)
Kalca denen seyin kendisi zaten seksi bir sey, twerking de seksi geliyor o yuzden bana. Kalca harekendirildigi icin kalcanin o round hatlarina odaklaniyorsun, estetik bir doyum bir bakima. Ha twerking olmasa da olur, ahim sahim bir sey degil.
0
stavro
(25.06.16)
ııh zerre çekici gelmiyor.
0
benim adim kerim hepinizi severim
(25.06.16)
www.youtube.com gayet seksi. stavro +1
0
Game Over
(25.06.16)
twerk seksi bi' şey değil, ama bu kadının yaptığı seksiyle komik arasında bi' yerde. asfahdagd filan gülerken hmm aslında... diye bazı düşünceler. allah allah halbusi bey de değilim. bey olsam kesin seksi bence.
0
evde liyakat kalmamis
(25.06.16)
@stavro onu diyorum. herhangi bir zaman diliminde, herhangi bir sebeple hareket eden kalçanın sana seksi gelmesi farklı. Ona bir şey demiyorum. Twerk o konudan bağımsız olarak seksi bir şey mi?

@game over izledim. bu da değil. hani işin bir seksiliği varsa (hareket eden) kalça olması. twerk adındaki komik hareketler işi daha seksi hale getirmiyor.
0
🌸nawar
(25.06.16)
Seksi buluyorum. Seksi demek zaten o görüntüyü görünce seksin o pozisyonunun kafanda canlanması demek. Birçok insan böyle pozisyonları denemediği için o hareketi anlamlandıramıyor. Herkesin yaptığı seksi değil tabi ki. Bu hareketi yapan birinin başarılı kabul edilmesi için poposunun biçimi, elastikliği çok önemli. Odun gibi vücudu olan kızlar yapınca pek hareketlenme olmuyor bende. Örneğin videodaki kız odun gibi ve duygusuz bir şekilde yapıyor.
0
dissendium
(25.06.16)
@dissendium "seksi"nin ne anlama geldiğine yönelik tanımına da öyle pozisyon denememekle ilgili yorumuna da kesinlikle katılmıyorum. Seksi kesinlikle öyle bir şey değil. O biraz mastürbasyon bakışı olmuş. Ayrıca hayatında misyonerden başka pozisyon görmemiş 142112544 kişi vardır bunu seksi bulan ya da aynı şekilde pozisyondan pozisyona koşup da bunu seksi bulmayanların olduğu gibi.

Öte yazndan en azından bir şeyler açıklayama, bağdaştırmaya yönelik bir yorum olmuş, teşekkürler :D
0
🌸nawar
(25.06.16)
ben geçenlerde öğrendim iğrenç bişey.
0
freetakilir
(25.06.16)
mide bulandırıcı.
0
empty man
(25.06.16)
kız olsam yapamadığım için seksi bulmazdım
ama seksi lan işte.
www.youtube.com
0
elestirman
(25.06.16)
hayatında lexy panterra görmemiş kişi beyanıdır ayrıca
0
elestirman
(25.06.16)
komik geliyor bana.
0
mattiadestro
(25.06.16)
estetik anlamda hoş değil, görüntü olarak komik ama işin içinde göd olduğu için şeyoluyorum ben.
0
der meister
(25.06.16)
@elestirman paylaştığım linkteki lexy panterra değil mi? Hatta burada özellikle videodakini sevmediğini belirtenler olmuş. Ayrıca yolladığın video da komik, seksi değil. Tek olayı der meister'in dediği gibi popo/kalça/göt olması. Onun da önemli kısmı giyilen şeyler ve kadınla ilgili. Harekette seksi hiçbir şey yok bence. :D
0
🌸nawar
(25.06.16)
Bence güzel, goş, seksiy, izlemesi keyifli.
O değil de ne tokatlanır la bu...
0
Goddard
(25.06.16)
Cinsel aktivite sırasında, sırt üstü yatan erkeğin üstüne ters oturarak yaptığı twerk olanları caiz. Salonda zumba dersine giriyorum bazen, (sebebi malum) hoca mükemmel twerk yapıyor, online izlediklerim manasız gelse de gerçeği çok enfes deneyim
0
hasmetizm 2046
(25.06.16)
(2)

william shakespeare'in en sevdiğiniz eseri ve nedeni?

sakar in san
S.b
S.b
0
sakar in san
(25.06.16)
hircin kiz. anısı var bende.

ayeica oynamasi zevklidir. kate ile petruchio arasi diyaloglar eglencelidir.
0
la traviata
(25.06.16)
Kulağa kaçan
0
hasmetizm 2046
(25.06.16)
(14)

Hangi çalışma şekli?

yue
1. 8-4 haftaiçi + cumartesi2. 8-6 sadece haftaiçisize göre artısı eksisiyle birlikte yazarsanız sevinirim, teşekkürler.
1. 8-4 haftaiçi + cumartesi
2. 8-6 sadece haftaiçi

size göre artısı eksisiyle birlikte yazarsanız sevinirim, teşekkürler.
0
yue
(25.06.16)
ikinci olanı. 8-6.
2 gün sana kalıyor.
0
seyduna6687
(25.06.16)
Ben her türlü 2'yi tercih ederim. Bir iş günü sonrası ekstradan 2 saattense 1 tam gün çok daha faydalı şekilde kullanılabilir. Bunun dışında yolda geçirilen süre 20-30 dk'yı geçmiyorsa ve kişi dışarı çıkmayı seviyorsa 1 tercih edilebilir.
0
harvey
(25.06.16)
haftasonu tatil olması iyidir, cumartesi işe gitmek bir süre sonra işkence olacaktır.
2.
0
devorgilla the gunslinger
(25.06.16)
iş-ev mesafen kısaysa 1.yi tercih edebilirsin, öbür türlü 2 gün sana kalıyor ama geri kalan 5 günden hiçbşey kalmıyor. yorucu bir işse hiç işe gitmeden dinlenmek önemli oluyor, o durumda her halükarda 2 derim. ben 8-5 ve cumartesi öğlene kadar çalışıyorum, 5 buçukta evde olunca o gün benim için bitmiş sayılmıyor, dışarı çıkacaksam çıkıyorum, evdeysem yapacak her şey için zamanım kalıyor. cumartesi de zaten program yapacak olsam öğleden sonra yapıyor olacağım için 1-2 saat az uyumak dışında sorun yaratmıyor.
0
baba jo
(25.06.16)
2
0
yons
(25.06.16)
aynı şey başıma geldi ve ikinciyi tercih ettim. şimdi diyorum ki bir gün iznim olsaydı herhalde kafayı yerdim. iki gün bile yetmiyor.
0
bohr atom modeli
(25.06.16)
Kesinlikle cumartesi tatil olan.
0
stavro
(25.06.16)
2.
Hiç düşünmeye gerek yok. Şehir dışına haftasonu kaçamağı yapabilirsin kimseye sormadan!
0
megalomaniac
(25.06.16)
sadece hafta içi. 1 saatliğine bile olsa işe gidip gelmek çok koyyor adama.
0
trajikomix
(25.06.16)
1.'yi seçmen için, hobilerin, alışkanlıkların vs gibi birşeyin seni zorlaması lazım. yani her akşam 16:30, 17:00 gibi yapmak istediğin birşey vardır vs.

2. seçmemen için bir sebep de şu olabilir:
iş yoğunluğunda vs "cumartesileri de çalışman gerekebilir" gibi bir şey söylendiyse iş yerinden, muhtemelen ayda bir kaç kez tekrarlayacaktır. hem daha geç saate kadar çalışmak, hem de ayda bir kaç cumartesini iş yerinde geçirmek ihtimali doğabilir.

ha bunlar dışında 2.'yi seçmek en mantıklısı.

sabah 8'den 9'a kadar bile iş olsa, mental olarak yoracaktır seni.

x günü 1 saat çalışmak ile
x günü tatil yapmak arasında çok büyük fark var bence.
0
tum haklari saklidir
(25.06.16)
Sebebini de yazayim, megalomaniac +1
CUmartesi tatil olsam gezmedigim ulke kalmaz:)
0
stavro
(25.06.16)
2
0
killerbee
(25.06.16)
2
0
hasmetizm 2046
(25.06.16)
Ben düz mantik olarak cevaplayayim
Cumartesi bir sure sonra kabusa dönüşüyor zaten hafta ici madem uyanmissin 2 saat fazla calis hafta sonu iki gunde sana kalsin . Cuma 6 da cikar cumartesi pazar kacamak yaparsin.
0
hmm
(25.06.16)
(25)

böceklerden korkuyor musunuz?

devilred
böceklerden korkuyor musunuz? gittiğim bir yerde böcek var diye tüm geceyi sandalye tepesinde ayakta geçirmişliğim var benim. dünyada en korktuğum yaratıklar olabilirler. tüm vücudum ürperiyor gördüğüm anda, kendi nefesim tenime değse yerimden sıçrar oluyorum. sert kabuklularsa ya da biraz büyüklers
böceklerden korkuyor musunuz? gittiğim bir yerde böcek var diye tüm geceyi sandalye tepesinde ayakta geçirmişliğim var benim. dünyada en korktuğum yaratıklar olabilirler. tüm vücudum ürperiyor gördüğüm anda, kendi nefesim tenime değse yerimden sıçrar oluyorum. sert kabuklularsa ya da biraz büyüklerse yanlarına yaklaşıp öldüremem de asla, ben ölürüm daha iyi.

biraz sakinleşmek için yazıyorum aslında, evde şu karafatma denenlerden kocaman bir böcek var, tablet ilaç koymuştum bulunduğu yere, öldü sanıyordum, ölmemiş lanet olasıca. uykusuz bir gece geçireceğim sayesinde. kocaman insan olarak benden kat kat küçük bir şeyin bana yaptıkları inanılmaz.
0
devilred
(25.06.16)
Hangi bocek olduguna bagli olarak, evet :/

Ucan bocekleri sevmiyorum. Ve kabuklulari.
Kabuklu ve ucan seyler korkunc bence.
0
kuehles blondes
(25.06.16)
örümcek, akrep vs bunlardan pek korkmuyorum ama uçanlar (kelebek de dahil olmak üzere) ve karafatma benzeri olanları beni en çok korkutan canlılar olabilir. otobüste küfrederek kaçmışlığım, insanları ezerek mekanı terk edişim, bina içinde görünce eve girmeyip öldürebilecek birini beklemişliğim çok.

doktorla konuşmuştum zamanında olur öyle yae ayarında bir cevap vermişti.
0
phoera
(25.06.16)
Gece gece açılacak konu mu bu :(
0
sutlu nescafe
(25.06.16)
korkmak denir mi bilmiyorum ancak huzurumu kaçırdığı bir gerçek. eskiden biraz seksist bir yaklaşımla ''yau erkeğim o kadar korkmamam lazım'' derdim ama artık bunu kabullendim.

görünce irkilerim, mümkünse elleşmem. atmam gerekirse bilimum kürek ve benzeri alet edavatı kullanmayı tercih ederim. yapabileceğim bir şey, herkesin kendince uzak durduğu bir şey var. yablış bildiğin günah çıkardım :D

bu arada üzgünüm ama o dediğin böceklere ilaç pek işlemez :/ radyasyonda hayatta kalan, kafasız bilmemnekaç hafta yaşayan canlılar. o tabletlere hiç güvenmem ben. bir de bunlarla ilgili hiç everimleşmedikleri filan söyleniyor. düşün artık nasıl bir gerekmediyse yeni şartlara uyum, herifler evrilmemişler :D en etkili çözüm sert bir cisim ancak ölünce çıkan ses uzun süre kulağımdan gitmez. mümkün mertebe öldürmeden uzaklaştırmaya gayret ederim.

bu arada ben de sıralamamı vereyim;

bu bahsettiğin canlılar özellikle uçanları en başta geliyor.
sonra örümcekler irkilmeme sebep olur.
bunların ardından diğerleri gelir ancak şöyle bir şey var; zararlı, zehirli olmadıkça böcekleri öldürmemeye gayret ederim. öldürme işlemini de eğer evimin içindeyse yaparım (özel mülküyetin ihlali :P ). yoksa yolda akrep görsem öldürme gayretinde bulunmam

evimin içinde gördüğüm zararlılar yakalayıp dışarı atamayacağım özellikteyse öldürürüm. öbür türlü atabiliyorsam ya da zehirli değilse münkün oldukça öldürmeden atmaya çalışırım.

bu arada gözden kaybolmasına izin verme, çabuk yumurtlayıp ürüyorlar. ya evden çıkmasına neden ol ya da öldür.
0
air
(25.06.16)
@sutlu nescafe

üzgünüm ama gece gece gördüm :/

@air

öldürmek ya da evden atmak olasılık dahilinde değil, olasılık dahilinde olsa bile onları yapabilecek kişi ben değilim.

@j r r tolkien hayrani

kendi hareket alanımı kısıtladım :(
0
🌸devilred
(25.06.16)
eskiden öyleydim. sonra abi hayvan benden korkuyordur asıl, dedim. sonra biraz da tiksindiğimi fark ettim. korkuyu yendim de bazı böceklere duyduğum tiksintiyi yenemedim. sonra bu ikisinin evrimsel olarak bize gerekli önyargılar hatta önbilgiler olduğunu kavrayınca makul bir seviyeye gelene kadar biraz aktif çaba gösterdim.

böcekleri sevmeye arılardan başladım, tavsiye ederim. o sarı siyah göbekleri, çalışkanlıkları vs ile çok şirin hayvanlar. sınıfta kalemkutuma konduydu. aldım kalem kutuyu, pencereden hafifçe silkeledim arı kardeşimizi. bız bız diye gitti o da. daha sonra kahvaltımıza gelen arılar için tabak kenarlarına peynir kırıntıları koymaya kadar vardırdım olayı.

sonra eve dadanan wasp türü olan sarıcalar geldi. ya bunların uzun bacakları falan... tırsıyordum, bir de böyle kıçı başı belli değil, bir topu ortasından sıkmışsın gibiydi. aa dedim ne ince belli.sonra sarhoş gibi uçtuklarını düşündüm, çünkü bazen öyle görünüyorlar (kaldıramıyom kolları) anne sarıca çocuklarına bizim perde üzerinde kibrit kutusu gibi koza örmüştü. nasıl uğraşıyor bütün gün görsen, saygı duyuyorsun.

osuruk böceklerine hep sempatim vardı, uğur böceklerine olduğu gibi. sanki yaprağı koymuş kafasının üstüne uçuyor. bir de hep ışık etrafında bitap düşüyor zavallım. biraz acıtır ısırdığında.

böyle tipli böceklere ısındım. eh ırkçılık yapmış oldum. ama rahatsızlık azaldı.

sonra uzun atlama çılgını toprak örümcekleri. onları ev dışına kovalarım. kedilerimin getirdikleri çekirgelerden yaşar halde olanları alır elimle doğaya salarım falan derken iş ilerledi. yusufçuktan da korkardım çocukken, şimdi pek bir narin pek bir şirin geliyor.

kalorifer böcekleri, hamam böcekleri(hamama git arkadaş, neme git, habitasyonumu işgal etme di mi) vs şeylere alışamadım. bunlara gelince gerekirse maalesef katliam yapıyorum, yoksa dediğin gibi rahatsız moddan çıkamayacağım çünkü. bahçeden çeşitli şeyler geliyor. bu tarz şeyler geldiğinde ya selpakla alıp bayağı uzağa fırlatıyorum, ya tuvalete falan gidiyorlar. terliği çıkardım hayatımdan o açıdan. uçanları gazeteyle dışarı şutluyorum çoğumuz gibi.

uzun oldu devilred. demem o ki bunların tipine, huylarına falan bakınca tiksintiyi garantileyemeyeceğim de korku gidiyor. bilinmeyen korkusu yine yani o. bir de kafanda rol giydirmeyi dene bence. mesela şişko olduğu için yavaş uçan gözlüklü bir arı düşün ne bileyim :) valla oluyor bak.


not: bir bardak veya kova alıp üzerine koyuverebilirsin ilk gördüğünde.sonra alttan hafif kaldırarak bloknot kağıdı falan geçirip bardağı kaldırarak dışarı şutlamaca. kocamansa hamile bir dişi olabilir o, onu şutlaman elzem. her şeyin bir ilki vardır. evet sen kocamansın. kendini attack of the titans'daki taytınlar gibi düşünür müsün, zavallının duygularını düşün sonra :)
0
godoşu beklerken
(25.06.16)
Şu an uyanık olma sebebim. 10 dakika önce hangi nedenle uyandım bilmiyorum, gözlerimi açar açmaz duvarda kafam kadar hamamböceğiyle karşılaştım. Şu an mutfakta sabah olmasını bekliyorum. Huylandığımdan kaşınmam da cabası
0
yineiyisinoxford
(25.06.16)
hareketleri öngörülemez olanlardan korkuyorum diyemem de çekiniyorum. birkaç ay önce eve girmiş bir tane, şu çok hızlı yürüyen, halı saçakları gibi olan büyük kahverengi olanlardandı. hayvanı yakalayamadım, o küçücük şey nasıl benden hızlı hareket edebilir ya? :((

karafatma, uğurböceği, çekirge ve kelebeklerle sorunum yok (ehe, elime alırım) ama örümcekler için aynı şeyi diyemem. ağları var, sallanıyorlar filan, öngörülemez hayvanlar. bunların da ince bacaklıları için geçerli sadece, yoksa minicik siyah olanlarla da sorunum yok.
0
hayirsiz
(25.06.16)
arkadaşlar, yoldaşlar! inanmayın! godoşu beklerken böceksel emperyalist kapitalist düzenin bize oyunu, o bir ajan sadfgh anlattıklarını okurken ben bile ''harbiden yaa'' dedim bir an ama sonra büyük oyunu gördüm :D

bak aklıma geldi, eskiden ben uğur büceklerini severdim ladybug'lar :D ama tersini çevirdim bir baktım, o da ne! hiç de üstten göründükleri gibi narin bir lady değiller. bir de geçen gün elime konup pisledi bir tanesi asdfgasd o gün sınırı geçtikleri gündü
0
air
(25.06.16)
karınca hariç hiçbirine dokunamam, karıncaların da büyüklerine dokunamam. uğru böceği, kelebeği eksik kalsın :/

birkaç gün önce kelebek yüzünden elimdeki kahveyi masaya döktüm, allahtan zarar görebilecek bir şeye gelmedi kahve. lisedeyken üstüme üstüme gelen kara sinek sebebiyle çığlığı basıverdiğim için alay konusu olmuştum. daha gider bu hikayeler...
0
🌸devilred
(25.06.16)
Korku kısmını bilmiyorum ancak tabletin herhangi bir böceğe etki ettiğini görmedim şimdiye kadar.

Raid'in ucunda çubuk olan, sıkınca köpük çıkartan çeşidi işe yarıyor. Köşelere, Duvar diplerine, kapı eşiklerine , kısaca yürüdükleri yere sıkınca etkili oluyor.
0
yemrem
(25.06.16)
Korkuyorum. Çok korkuyorum. Hamam böceğinden özellikle ölesiye korkuyorum.

Yaklaşık bir ay önce iki tanesini aynı anda görmem ve ağlamaklı olmamla savaş başlattım. Raid'in kırmızı, köpük olanından aldım. Böceklerin geçebileceği her yere sıktım. Ondan sonra ölülerini toplamaya başladım. Bir de o tabletlerle takviye ettim. Bir hafta kadar her gün hareketsiz duran böcek topladım. En son birkaç hafta önce iki tane gördüm yine hareketsiz halde. O zamandan beri görmüyorum. Yani demem o ki ya o Raid'in köpüklüsünden ya da daha ağır bir ilaç kullanmak istiyorsan K-othrine al.
0
sesee
(25.06.16)
o saatte cam açıktı ve gayri ihtiyari kafamı çevirip baktım böcek vs var mı diye. uçanlardan korkuyorum. arı vb. böceklerden favorim. gelip beni bulurlar niyeyse.
0
sutlu nescafe
(25.06.16)
hepsinden ayrı ayrı korkarım, sineğinden karafatmasına kadar.
0
nice tnetennba
(25.06.16)
çığlık atarım , böcek gördüğüm gün akşama kadar kendime gelemem.eski işyerimde iş arkadaşım bana göya şaka yapmak için oyuncak hamamböceği almış gelmiş telefonu uzatırken elime koyuverdi. bağırmaktan boğazım patlayacaktı iş yeri bir iş merkezinin 9. katındaydı bütün güvenlik görevlileri bizim kata koştu ofisten kaçıp aynı şekilde bağırarak koşmaya devam ettiğim için alt katlar da bizim kata doluştu. kendime hakim olamıyorum sadece bağırıp kaçıyorum bir böceği öldürebilmişliğim yoktur şimdiye kadar.evi her yıl ilaçlarım bütün camlarda sineklik var ve apartumanı da ilaçlarım arada.benden uzak olmalarına dikkat ediyorum başka bir şey yapamıyorum .
0
devilone
(25.06.16)
Ben çok korkarım. Geçen yıl evi onlara bırakıp ben arkadaşımda kalıyordum. Sonra ilaçlandı, bir şey çıkmadı. Bu yıl görmedim apartman iki kere dairem bir kere ilaçlandı. İkinci ilaçlamayı yaptırmadım, içim içimi yiyor.
0
geçerkenugradım
(25.06.16)
Arkadaşım patatesli zehirli bir şeyler yapmış bir daha gelmemiş. İstersen tarihi ayrıntılı bulup yazarım.
0
geçerkenugradım
(25.06.16)
Ölümüne korkuyorum!
Karşıma aslan çıksın, ayı çıksın o kadar paniklemem ama bu uçan şeyleri kontrol edemediğim için, ne yapacağını asla kestiremiceğim için deli gibi korkuyorum.

Geçen gün yemek yerken masaya geldi, son çığlık masayı terkettim, arkamdan ayranlar sular dökülmüş ama ışık hızıyla kaçtığım için farketmedim tabi.
Evin bi odasına arı girse o oda iptal, çıkar kapıyı üstünden kilitlerim.
0
megalomaniac
(25.06.16)
bazı böceklere karşı korkuyla tiksinti arası hisler besliyorum. görsem yolumu değiştiririm, elimde olsa alayını gaz odasına tıkarım. türcülükse dibine kadar icabında :(

misal godoşu beklerken'in yazdıklarını okudum. bol bahçeli, doğanın içinde bir yerde yaşarken ben de aynen onun dediği gibi yapıyordum. örümceklerden hiç korkmuyordum mesela, normalde ürkmeme rağmen. kafamın tepesinde zıplangoç tiplerinden takılırken şapşal yolunu kaybetti herhalde diye düşünüp gülümsüyordum. ulan uyanmışsın, suratından yirmi santim yüksekte bi' tanesi sallanıyo. normal şartlar altında aklımı kaçırmam lazım. yandan sıyrılarak kalkıp bardakla kağıtla alıp bahçeye bırakıyordum.

şehir böceklerini hiç sevmiyorum, korkuyorum ve tiksiniyorum. karafatma mesela. ya senin varoluş amacını karadelikler yutsun, piç. her yerden çıkıyorsun. etrafı sardın mı yok olmak bilmiyorsun. kafanı koparsak 9 gün yaşarsın, radyasyon atsak kafası sonradan geliyo filan dersin herhalde. yavşak. biraz ağzımı bozdum özür dilerim. uçanı da var. allahım. suratıma doğru uçsa herhalde altıma mecazi anlamda değil, gerçekten, sıçarım. sineklerden de ölümüne tiksiniyorum, sanki az evvel vıcık vıcık, mikrop dolu bir boktan kalkmış da benim perdeme, masama, bacağıma konuyor gibi hissediyorum. içinde sinek gördüğüm hiçbir müesseseye girmem, piknik yaptık diyelim, sinek musallat oldu, geçmiş olsun. ben masadaki hiçbi' şeyi yemem. evime yanlışlıkla sinek girince üç gün bunalıma giriyorum, her şeye ıslak mendille dokunuyorum.

bu kadar hunharca tiksiniyor olsam da hiçbir canlıyı direkt yollarla öldürmem, kapı pencere pervazlarına böcek kovucu köpük sıkıyoruz her ihtimale karşın, camlarda sineklik ezelden var. sinek bir şekilde girerse biz de başka şekilde çıkarıyoruz. çıkaramadığımız oluyor, o zaman da evde kediler var, onlar hallediyor ama beş gün ağızdan öbüşmüyoruz.

kedi seviyorsan evine alsana, ben hiçbi' kedili evde böceğe rastlamadım henüz. kedisiz arkadaşlarımın evlerine giderken yüz kere düşünüyorum :)
0
evde liyakat kalmamis
(25.06.16)
Bazılarından sadece tiksiniyorum, bazılarından hem korkup hem tiksiniyorum. Bir de korkup korkmamam yanımdaki kişiye ve yalnız olmama göre değişiyor. Yanımda benden çok korkan biri varsa korkmayabiliyorum, yanımda benden az korkan biri varsa korkabiliyorum. Yalnızken bazen korkuyorum, bazen korkamıyorum, bazen tiksiniyorum, bazen öğürüyorum.

Sabahları abimle hemen hemen aynı saatte kalkıyoruz işe gitmek için. Geçen gün hazırlanırken 'aycho çabuk gel! Çabuk!' diye bir ses duydum ama nasıl canhıraş, çaresiz ve kötü durumda olduğu belli bir ses. Kahvaltı hazırlıyordu 'Eyvah, kendini kesti ya da bıçakladı galiba uyku sersemi' diye aklımdan geçti. Çok korktum, elimde de telefon vardı. Her an ambulansı arayacak şekilde mutfağa girdim. Abimi mutfağın köşesine büyük bir böcek tarafından mutfağın kıstırılmış olarak buldum. Sakince böceği bir kağıda aldım ve balkondan aşağı salladım. Ama benzer büyüklükteki bir böcek için geçen sene koşarak odadan uzaklaşmıştım.

Ofiste bir arkadaşım var, geçen sene odaya böcek girmişti. Öylece duruyordu. Ben korkudan kaçtım, o böceği aldı attı. Bu sene onun odasına giren uçan bir böcekten o bizim odaya kaçtı. Elimde bir tomar kağıtla ben böceği kovdum.

Benim derdim daha çok tiksinti. Büyük böcekleri ve tırıl tırıl hızlı hareket etmeyenleri alabiliyorum da, daha hızlı mobil olan böceklerden korkuyorum. Üstüme çıkacakmış gibi geliyor. Bir de bizim evde bu mevsimde çıkan Temmuz'da biten küçük böcekler var. Onları öldüremiyorum, çünkü ezip de cıvığı çıkınca iğrenip kusuyorum. Onlar kağıda alınıp aşağı da atılmıyor. Onları şarjlı el süpürgesine çekiyorum ama çok fena içim kalkıyor. Mesela abim de onlardan korkmuyor ve iğrenmiyor ama benim çok fena midem bulanıyor.

Bir kere fırının arkasından çıkan bir böcek görmüştük. Abimle çekip arkaya bakalım dedim. Açtık ve şu tepkiyi verdik: Kapa, geri kapa, çabuk kapa, it, it, it! Ertesi gün eve ilaçlama servisi geldi zaten.

Bu arada, geçen sene doğa ile iç içe ve böceklerin dibinde zaman geçirmek zorunda kalmış biri olarak, ağır böcek yemlerini öneriririm. Çoook işe yarıyorlar. Bauhaus gibi yapı marketlerde var onlardan.
0
aychovsky
(25.06.16)
Daha geçen hafta mangalda karides yedim. Korkmuyorum yani o da böcek bir kardeşimiz. Kımıl kımıl şerefsiz.
0
hasmetizm 2046
(25.06.16)
araknidlere ve çıyanlara karşı kaçınma refleksi gösteririm tabii ama diğer böceklerle ilkokuldan beri içli dışlıyım. otopsi yapmışlığım, beslemişliğim, koleksiyon yapmışlığım falan çoktur.
0
dr cucu
(25.06.16)
@evde liyakat kalmamis aynen bende de kedi var ,gerçi kedim çok korkak ve tembel ama duyduğuma göre kedi olan evde böcek örümcek vs olmuyormuş.
0
devilone
(25.06.16)
Kucuklugumden beri korkmam. Hemen hepsine dokunabilirim. Kocaman devasa bir orumcek falansa dokunamam ama gorunce de korkmam.
0
aquarium
(25.06.16)
bazısından korkarım
bazısından korkmam

birde kamp falan kalacaksam tedirgin olurum aşırı böcek popülasyonundan
0
basond
(25.06.16)
(6)

çok yavşak olmak

cenkist
Şimdi her gelen ortalama bir l kıza hoşlanmasak bile pas vermek sizce etik midir ? Yani belki kızla sevişiriz ilkesi esasına dayanarak kızla konuşmak ne bileyim pas vermek doğru mu ?
Şimdi her gelen ortalama bir l kıza hoşlanmasak bile pas vermek sizce etik midir ? Yani belki kızla sevişiriz ilkesi esasına dayanarak kızla konuşmak ne bileyim pas vermek doğru mu ?
0
cenkist
(24.06.16)
niye yanlış olsun? vur geç :)
0
prince legolas
(24.06.16)
kadınlar da çoğu kez aynısı yapıyor zaten. sen yapmışsın çok mu, devam.
0
dead and broken
(24.06.16)
yardır gitsin bişi olmaz.
0
Game Over
(24.06.16)
Bastır gitsin. Kızlara göre çirkinler pis abazan, gerisi yaqıshıklı sherseri, yaptığın hareketler sonucu etkilemez. Yakışıklıysan girişken, çirkinsen yavşak derler. Yardır gitsin
0
hasmetizm 2046
(24.06.16)
etik değildir. adamlığa da yakışmaz. öyle bi konuşursun ama pas vermek olmaz. belki sevişiriz diye konuşulmaz. çaresiz misin sen açta açıkta mı kaldın belki sevişiriz kenarda dursun diye pas vereceksin? kararlarınızı insanların yapıp yapmadığına göre belirlemeyin. herkes yapıyor biz yapsak ne olucak sağlıksız bir düşünce. o yapsın sen yapma. belki bu sayede yedekçi olmaz doğru kişiye denk gelirsin.
0
freetakilir
(24.06.16)
Tiksindirici bir portre cizer, hem olani kacirirsin, cevren senden sogur, hem de bu kafayla hitap edecegin kesim, ne diyim, o seviyede olur.

Istedigim halti ye, kimse bisi diyemez, ama iticilikte liderlige oynarsin. Gentleman olmak ile yavsaklik ayni sey degil. Flörtöz olmak da yavsaklik degil. Yavsak dedigin ne bileyim, vicik vicik, insan ziyanligi lan.
0
wiillii
(24.06.16)
(14)

Bu Bir Ayrılamama Hikayesi

azvodkayoktur_cokenerjivardir
Sevgili Gececi Duyurucular;Dertleşelim istedim.Er kişiyim.8 senelik ilişkimi, aldattığım için zedeledim.(Aldatarak yaptığım hatanın farkındayım)Aldatma sonrasında tam bir ayrılık yaşanmadı, kız arkadaşımın sinir krizleri ve merakı bitmedi.Bitmek bilmeyen sorular, Sokak ortasında defalarca tokat atac
Sevgili Gececi Duyurucular;
Dertleşelim istedim.
Er kişiyim.8 senelik ilişkimi, aldattığım için zedeledim.(Aldatarak yaptığım hatanın farkındayım)Aldatma sonrasında tam bir ayrılık yaşanmadı, kız arkadaşımın sinir krizleri ve merakı bitmedi.Bitmek bilmeyen sorular, Sokak ortasında defalarca tokat atacak kadar saçmalamalar bitmedi.Kollarımda sinirden bayılmaları, hatalı olmam, daha fazla üzülmesini istememem derken bu hareketlere sessiz kalmayı tercih ettim.Onu sevdiğimi, hata yaptığımı söyledim.Bir gün iyi bir gün kötü ilerlerken, En sonunda 'ayrılalım' teklifine ilk defa 'tamam ayrılalım' dedim.Şok oldu, 8 yıllık ilişkimizde o defalarca ayrılalım demesine rağmen ben ilk defa 'tamam' demiştim.

(parantez açıp küçük bir bilgi vereyim)
8 yıllık ilişkimizde benim hiç vazgeçeceğimi, terk edeceğimi hissetmediği için hep çektiren,şımaran taraf o oldu. Başlarda bunlara göğüs gerer, istediği ilgiyi sağlarken, sonlara doğru artık bu davranışları rahatsız etmeye başlamıştı.Ama aldatma bununla alakalı bir durum değil
(kapa parantezi)

Ayrılık teklifine tamam dedikten sonra, işler tersine döndü.Aldatmayla ilgili bitmek bilmeyen sorular kesildi, abartılı bir şekilde sevgi göstermeye başladı.Ama biliyorum ki birkaç ay sonra, ilişkimizin sonlarındaki saygısızlıklar yine baş gösterecek.Ben ise son 2-3 senedir hislerimden emin değilim.Ayrılalım diyecek cesaretim olmazdı, kıyamazdım, monoton monoton devam ederdim.Ama şimdi sevdiğimden emin değilim.Ayrılma fikri aklıma düştü bir kere.
Şu saatten sonra ayrılalım desem;

-Sen aldattığın kişiye döneceksin diye sinir krizleri, kavga,gürültü,ayrılsak bile tacizler olacak
-Beni sevmedin o yüzden aldattın diyecek, üzülecek
-Aldatma sonrası, siniri geçsin diye seni çok seviyorum gibi cümleler kurdum.Gerçi şu an soruyor, yine seviyorum diyorum.Madem sevmiyorsun, niye yalan söylüyorsun diyecek ve 2 kere vurmuş olacağım

Üzülmesine fazlasıyla üzülüğüm gibi, yaşattığımdan dolayı da psikolojisi bozuldu,belalı bir kız arkadaşım oldu.Ayrılık talebi sonrası eve gelecek, beraber aldığımız herşeyi kırıp dökecek, Beraber seçtiğimiz bütün kıyafetlerimi atmaya kalkacak gibi gibi.Bunlar bu süreçte yaşayıp zorla önlediğim eylemler...
Yani yaptığın yanına kâr kalmayacak diyor.

Sevgimin bittiğine mi, kibar,sakin kız arkadaşımı bu hale getirdiğime mi üzüleyim bilemedim...Aldatarak hata yaptım ama mutlu olamayacağım bir karanlığa gitmek istemiyorum.Siz ne yapardınız?
0
azvodkayoktur_cokenerjivardir
(24.06.16)
özet geç insan okuycak bunu, saat olmuş iki buçuk...

ben olsam ona küçük süprizler yapardım.
0
Goddard
(24.06.16)
Aldatma olayi girdikten sonra araya, duzgun bir iliskinin olmasi tekrar cok zor bence.

Hazir bir kez ayrilma konusunu acmisken arkasinda durun bence de. Onun icin de birlikte olmaniz muhtemelen iyi degil daha kotu olacaktir. Yani cok zor seni aldatan biriyle tekrar birlikte olmak, insanin kendine olan saygisi gider en basta. O su an zor olani yapip sizden ayrilamayacagindan dolayi, uzak tutmalisiniz bence kendinizi.
0
yuzır
(24.06.16)
Aldatmasan da aynı psikopat tepkileri alırdın zaten. Ayrılık süreçleri hep böyle işliyor kadınlarda. Kavga etmeden bağırmadan sinir krizleri geçirmeden bi oturup konuşun. Karar verin geleceğinize. Bunu yapamıyorsanız zaten o ilişki ölmüştür.
0
hasmetizm 2046
(24.06.16)
2-3 senedir ayrılmayı düşünen biriymişsin.. O zaman şimdi ayrılmasan da o gücü bulduğun başka bir anda ayrılacaksın. Hazır o yola girmişken dönme, ayrıl.
0
lcha
(24.06.16)
bişey yapamaz dostum ya, korkma dönme kararından. aldatıldım diye sinir krizlerine girmek, ayılmak bayılmak da çok abartılı tavırlar. olay şu; kız senin ayrılacağını düşünmemiş ve bu aldatma mevzunu ilişkinin ileri döneminde kullanmak için iyice abartmış, nükleer santral boyutuna getirmiş. ihanet kötüdür ama bunu öğrenince ya bitirirsin yada affedip devam edersin. olay çıkarmak aşırılıktır.
duyguların da bitmiş, bırak zorlama.
0
vecihi ile fikret
(24.06.16)
zor bir süreç.
Tüm yolların kapalı.
0
Frederick Co
(24.06.16)
Ben olsam ayrılmazdım çünkü başta insan sıkılıyor ama ayrılınca beter oluyor. Birde seninki öyle 2-3 yıllık ilişki değil ;8 yıllık ilişki; insan birbirine o kadar alışmıştır ki bıktığını sanar. Ayrılırsan çok üzülürsün bence.
0
Erensq06
(24.06.16)
son güncelleme;
birlikte olduğum kişi gece hem beni hem de kız arkadaşımı gizliden defalarca aradı.Ses dinledi.Varlığını hissettirdi.İnstagramda da benimle ilgili duygusal göndermeler yapmış.Şu an ayrılık kararını söylediğimde, kız arkadaşım ona döneceğimi zannedecek, bu olaydan dolayı oldu diyecek, kahrolacak.

açık olan yol varsa o da kapandı
0
🌸azvodkayoktur_cokenerjivardir
(24.06.16)
yapacak bir şey yok, büyük bir mallık yapmışsın, daha büyük bir mallıkta hayatının içinde olabilecek kişiyle yapmak.

Her türlü patlamışsın.
0
KaraSakall
(24.06.16)
@naginisy
umut vermiyorum, bu süreçte diğer kızla iletişime bile geçmedim
0
🌸azvodkayoktur_cokenerjivardir
(24.06.16)
insanlar başkalarını ne kolay yargılıyorlar hayret bir şey. senin kızı aldatmış olman ona senin hayatını taciz etme hakkı vermiyor. aldatmışsın üstüne ayrılmak istemişsin, bitmiş yani. hele ki sevmiyorsan iki tarafın da birbirine saygı duymadığı bir ilişkiyi sürdürüp hem kendine hem kıza işkence etmeye gerek yok. al karşına konuş, seni çok seviyorum, ama son zamanlarda yaşadığımız olaylar ikimizi de çok yıprattı burda asıl hata bende ama geldiğimiz nokta sonuçta bu, ben bu ilişkiyi bitirmek istiyorum ikimiz için de hayırlısı olacağını düşünüyorum de bu kadar. hayatını taciz etmesine de izin verme ne demek birlikte seçtiğiniz kıyafetleri atacak evi kırıp dökecek şaka herhalde bunlar. karşındakine öyle bir alan tanımazsan yapamaz. en fazla düşman olursunuz ama olun zaten 8 sene sonunda. bi şey olmaz.
0
freya
(24.06.16)
kızla konuş ayrılmak istemiyorsan pişmanlığını bir tek taş yüzükle beraber ilet kendisine. ama mevzuyu tamamen kapatmak şartıyla. yoksa uzar da uzar.
0
red light in my eyes
(24.06.16)
ayrılamadım, ofise geldi,birkaç şeyi kırdı döktü, sinir krizi, sakinleşme süreci sonrasında 'ayrılalım' dedim. Diğer kızdan kaynaklı gizli numara tacizlerini, sorunları aşarız dedi, sarıldı.Sevgi olsa da aşkımızın sanırım bittiğini, heyecanımız kalmadığını söyledim.'Yeniden aşık olalım' dedi.Yarı soğuk olarak devam etme kararı alık.Biliyorum şerefsizlik ama böyle böyle, gerçek ayrılığa daha yaklaştığımı, daha az acı çekeceğini düşünüyorum
0
🌸azvodkayoktur_cokenerjivardir
(24.06.16)
Bu bu hikayeyi çok duydum.Sen birkaç ay sonra her şey rutine binmiş sanırken kız sana tekmeyi vuracak.
0
turkuaz
(25.06.16)
(9)

Nasıl bi sinek var arkadaş

Goddard
Sizde de bu kadar var mı? Kapatıyorum camı pencereyi klimayla oturuyorum.
Sizde de bu kadar var mı?
Kapatıyorum camı pencereyi klimayla oturuyorum.
0
Goddard
(23.06.16)
Ben daha karsilasmadim,
0
duptıs
(23.06.16)
Kapı pencere fora, sinek yok. Olan bi iki tanesini de kediler haklıyor
0
buff
(23.06.16)
Kediler sinekle bir de konuşuyorlar mı yemeden önce, miyuukkk miyukkkk :)
0
🌸Goddard
(23.06.16)
Yok direkt gömüyorlar
0
buff
(23.06.16)
ne diyosun, teller var bende hesapta, nereden girmişlerse havada seks yapıyolar mütemadiyen. dünyanın sonu geliyor sanki. ileride biz tükenmişken şezlonglarında kokteyl tokuşturup çak yapacaklar, öyle bir hız.
0
godoşu beklerken
(23.06.16)
Klimam olmadığı için onlarla sevişerek yaşamayı öğrendim. onlar beni seviyor ben onları zararsız anlaşıyoruz.
0
vi veri veniversum vivus vici
(23.06.16)
Acayip var bu sene anlamis degilim, kedilerle 4 koldan kovaliyoruz. Acaba diyorum kurbagalidere yuzunden mi nedir?
0
red g
(23.06.16)
beş ısırıgım var simdilik. klimam yok :(
0
yuvarlanantencereninkapagi
(23.06.16)
Burada yok, evin içinde de yok. Beni ısırmazlar zaten hiç.
0
hasmetizm 2046
(23.06.16)
(3)

duyuru'nun yarısı pampiş mi?

brakgn
özellikle ifşalarda dikkatimi çekiyor.millet yorumlardan birbirleriyle şakalaşıyor falan, bilmemkimin yorumunu bekliyorum diyorlar.ben ise kimsenin nickine dikkat bile etmiyorum, yazıp geçiyorum.dün birkaç kişiyle konuştum, öyle mi oluyor bu tanışıklık?yoksa zirvelerde filan mı? zirvelerde 20 erkek
özellikle ifşalarda dikkatimi çekiyor.
millet yorumlardan birbirleriyle şakalaşıyor falan, bilmemkimin yorumunu bekliyorum diyorlar.
ben ise kimsenin nickine dikkat bile etmiyorum, yazıp geçiyorum.
dün birkaç kişiyle konuştum, öyle mi oluyor bu tanışıklık?
yoksa zirvelerde filan mı? zirvelerde 20 erkek toplanıp gelen az sayıda kıza yürüyor diye düşündüğümden hiç elleşmedim.
nedir durum?
0
brakgn
(22.06.16)
değil sanırım.
0
🌸brakgn
(22.06.16)
Duyuru kızları şişman. En azından benim tanıştıklarım. Ha bide deliler var, deli olduğunu bilen ve bilmeyen şeklinde iki grup onlar da. Bi de benim gibiler var işte.
0
hasmetizm 2046
(22.06.16)
valla çok olaylar dönüyo burda sizin haberiniz yok :D
0
elorelia
(22.06.16)
(8)

Bimcell li biriyle sevgili olur muydunuz?

anonymice
Yine çok kola içtim kafeinden kafa bin milyon oldu. Bu soru aklıma geldi.ne zamandır düşünüyordum sormayı aslında. Bimcell li biriyle sevgili olur muydunuz?
Yine çok kola içtim kafeinden kafa bin milyon oldu. Bu soru aklıma geldi.ne zamandır düşünüyordum sormayı aslında.

Bimcell li biriyle sevgili olur muydunuz?
0
anonymice
(21.06.16)
Ben bimcell kullanıyorum, dopdolu tarifesi. Kimse sevgili olmuyor. Evli ve bimden alışveriş yapan hatunlar yazıyor sadece.
0
hasmetizm 2046
(21.06.16)
lisede le cola, le fer ve le porta içen benliğimi reddedemem.

olurdum. olurdum da, ben sevgili olayına karşıyım aga. en son 2014'te g.tüme girdi o olay. bir daha da kalkışmadım, kalkışmam.
0
avianthem
(21.06.16)
Olmam.
0
dissendium
(21.06.16)
bimcell kullaniyorsa butcesini bilen hatundur, evlenilir bile.
0
fakyoras
(21.06.16)
Bimcell kullananla olunur da, bu soruyu soran kafayla olunmaz.
0
murakami
(21.06.16)
olurdum
0
freetakilir
(21.06.16)
bu riski alan biri tehlikeleri seviyodur. ben olurum.
0
sttc
(21.06.16)
Olum bizim bi arkadas bimcelli ve fistik gibi hatunla evlendi herif de kadin da tamamen fiyat performans odakli yasiyorlar. Sen ne diyorsun asdjasd
0
chiper
(21.06.16)
(4)

Taze fasulye yemeğinin tadı değişmiş midir?

titanyum
Taze fasulye yemeği iki gündür dolapta duruyor. Tadına bakamıyorum. Tadında bozulma olmuş mudur? Yenilirken biraz ısıtsam ekşir mi?
Taze fasulye yemeği iki gündür dolapta duruyor. Tadına bakamıyorum. Tadında bozulma olmuş mudur? Yenilirken biraz ısıtsam ekşir mi?
0
titanyum
(21.06.16)
Bozulmaz o hemen. Zyağlı ise soğuk yenebilir daha güzel olur hem öyle.
0
hasmetizm 2046
(21.06.16)
dolap sağlamsa, elektrik kesintisi filan olmamışsa gayette yenir. zeytinyağlı yemek hemen yenmez bir gece bekletilir zaten normalde de. daha lezzetli olur öyle.
koklayınca ekşi koku geliyorsa yeme gelmiyorsa götür gitsin.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(21.06.16)
Dolapta duran yemeğe 2 günde bir şey olmaz. İçinde kıyma/et varsa belki. Kıyma/et yoksa soğuk daha güzel gider.
0
Abdurrahman
(21.06.16)
Dolaptaysa bir şey olmamıştır bence.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(21.06.16)
(12)

Arkadaşım esprimden bayıldı

six packsiz
Arabası nissan juke.Sabah park yeri ararken iki arabanın arasına denk geldik, park ettikten sonra "juke oturdu" dedim.Döndü bana baktı, duyduğuna inanamadı. Pıt dedi gitti.Juke tedavisi uyguladım ama nafile. Sizce doktora falan götürim mi yoksa direk hurda mı?(Sabah bunu yazdıktan sonra duyurunun ve
Arabası nissan juke.
Sabah park yeri ararken iki arabanın arasına denk geldik, park ettikten sonra "juke oturdu" dedim.
Döndü bana baktı, duyduğuna inanamadı. Pıt dedi gitti.
Juke tedavisi uyguladım ama nafile. Sizce doktora falan götürim mi yoksa direk hurda mı?

(Sabah bunu yazdıktan sonra duyurunun veritabanı feryat figan ederek son saatlerdeki bütün duyuruları silmiş. Düşünün yani. Yinede sizi bundan mahrum bırakmak istemedi...)
0
six packsiz
(21.06.16)
teşekkürler artık huzur içinde yaşantıma devam edebilirim.
Espri vasat.
Sana günde 2 doz ayrılsak da beraberiz gündüz veriyorum.

edit: www.incicaps.com
0
basond
(21.06.16)
Belki de senin yuzunden duyuru cokmustu
0
la noix
(21.06.16)
bence komik.
0
elorelia
(21.06.16)
bu espri silinsin diye operasyon yaptılar hala zorluyosun :/
0
cekilmis gayfe
(21.06.16)
ben çok güldüm, ulan yaa helal olsun
0
abyuksuet
(21.06.16)
Şuku
0
hasmetizm 2046
(21.06.16)
çok komik espri lan valla yemin ediyorum baya komik çok üst düzey bir espri bu ya.bunun düzeyini millette öğrenmesi lazım.fazla komik yani mesela bazı espriler yapıyorlar bu kadar komik değil.ben buna şimdi gülüyorum ya yarın buna gülemiyorum diye üzüleceğim kendi kendime.hani genel olarak baktığında espri şeylerine çok üst düzey kalıyor bu espri.lan biraz az komik ol gülmekten altımıza sıçmayalım.yani biraz az komiğini yap bunun yine güleceğim.çıkalım dağların başına hep beraber halay çekerek bu espriye gülelim yani bu esprinin karşılığı çok daha kaliteli esprilerin önünü de açar yani.ülke olarak kalkınırız yani. sen bu espriyi afrikalı cocuklara yap açlıktan deil gülmekten ölsünler, hayır yani bir uçak kirala arkasına yaz 7 cihan gülsün buna.

Not: bunu yazmasam olmazdı :)

istek üzerine: www.youtube.com
0
gilbeys
(21.06.16)
@gilbeys aga videosunu ataydın :)
0
🌸six packsiz
(21.06.16)
hahahaaaaa la memed ne adamsın la hahahahhhhaağğğaa
0
seyduna6687
(21.06.16)
çok güzel espri.

rol modelimsin, büyüyünce ben de senin gibi espriler yapmak istiyorum. ahahahah hala gülüyorum ya çok komik espri.
0
fakyoras
(21.06.16)
artık nickin bu espriyle hatırlanıcak :/
0
komsu komsunun nickine muhtactir
(21.06.16)
aklıma bu geldi 1.bp.blogspot.com
0
yue
(21.06.16)
(23)

spoiler'ları seven var mı?

bellbane
bir tek ben seviyor olamam.
bir tek ben seviyor olamam.
0
bellbane
(20.06.16)
Ben seviyorum, özellikle açıp okuyorum. Bunu namus meselesi haline getirenlerin sığır olduğunu düşünüyorum.
0
angelus
(20.06.16)
ben, hatta spoiler okumadan filme diziye başlama :))

edit: brakgn'nın bahsettiği insan da benim.
0
kuzey li
(20.06.16)
sen ne diyorsun, kitaba sondan başlayan insanlar var.
0
brakgn
(20.06.16)
Spoilersız yaşamın saçma olduğunu düşünüyorum. İnsan sonu belli olan bir şeyin sonunu öğrenmek istemez mi ya?

i <3 spoiler
0
buff
(20.06.16)
spoiler vereni ya da vermeyi sevmek, bir kişilik bozukluğudur diye düşünüyorum. bu ülkede kişilere saygı diye birşey olmadığı için normal karşılanması anormal değil ne yazık ki. kendi emeğiniz ile yaptığınız bir işin çalınmasından en ufak bir farkı olduğunu düşünmüyorum.

1 hafta maaşı geç yatsa paramı çaldılar diye yaygarayı koparacak tipler gelip burda spoileri seviyorum diyor ya, ona üzülüyorum.
0
hakim oynayin dedi
(20.06.16)
Ben seyrettikten sonra okumayı seviyorum. Kaçırdığım ayrıntıları veya değişik yorumları okumak güzel oluyor.

Bazı spoilerlar zararsız olsa da bazıları kesinlikle seyir zevkini öldürüyor...
0
kartallar yuksek ucar
(20.06.16)
spoiler başlık olmadığı sürece sorun değil. yoksa bugün her yerde got spoylırı vardır. internete bile girmedim akşam izleyene kadar. efso bölüm olmuş yannız hee.
0
hasmetizm 2046
(20.06.16)
Ben seviyorum. Game of thrones'un bütün bölümlerinin spoilerlarini açıp açıp okudum. Akşam da heyecanla izledim.

Kitapların da elime alır almaz Son sayfasını okuyan bir insanım ama ben. Sabırsız olabilirim azıcık.
0
fraise
(21.06.16)
ben. spoiler okumadan film izlemem
0
sta
(21.06.16)
ben de bu spoiler mevzusunun aşırı abartıldığını düşünüyorum. aynı filmi diziyi 20 kere izleyip aynı zevki alabilen bi adamım. bence önemli olan ne olacağını bilmek değil de o sahnenin nasıl çekildiği, oyuncuların nasıl oynadığı vs. özellikle açıp nolmuş diye okumasam da spoiler yiyince küfretmem hiç.
0
xenophobe
(21.06.16)
yani diyelim ki usual suspects'i ilk defa izliyorsunuz. ama aranızda bir turşu ikinci kere izliyor aslında. film başladıktan kısa zaman sonra "x kişi kayzer soze" dese, siz çok keyiflenecek misiniz?

böyle bir şey olamaz. nayır. sevmiyorum, spoiler adı üstünde spoil eden şey. dolayısıyla siz seçerek spoiler'ı açıp okuduğunuzda çok spoil etmiş olmuyorsunuz. ama ben seçmeden birinin ibare koymaksızın yazdığını görüyorsam benim için spoil oluyor.

edit: ne olacağını bilmemek biz thriller, mystery vs sevenler ve tahmin yürütmeden duramayanlar için çok elzem. filmin kalitesi başka bir konu.
0
godoşu beklerken
(21.06.16)
Gemi batiyor.
0
duptıs
(21.06.16)
bunu uzatmanın ne anlamı var? siz spoilersız yapamıyor olabilirsiniz, zevk alıyor olabilirsiniz, aynı şeyi defalarca izlemekten hoşlanıyor olabilirsiniz ama aramızdan bazıları da hoşlanmıyor, sevmiyor. bunu kabullenmek neden bu kadar zor anlamıyorum. aramızdan bazıları dizi/film izlerken gerilmek heyecanlanmak istiyor.

şurada iki gramlık zevkimiz var onunda işgal edilmesini istemiyoruz. gerçekten anlamıyorum bunu delmeye, aşağı görmeye niye bu kadar çok isteklisiniz...

bilmiyorum sizin değer yargılarınız, kırmızı çizgileriniz neler ancak burada birisi o çizgiyi geçmeye görsün ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz ama başkalarını rahatsız ederken bir saniye bile düşünmüyorsunuz ve evet söyleyeyim; spoiler benim dinime göre haram, dinimin şartları arasında dizi/film/kitabı spoiler almadan izlemek/ okumak var desem bile hiçbirinizin bunun üstüne söz söylemeye hakkı olmaz.
0
air
(21.06.16)
güzel soru takipteyiz

sevmediğimi söylememe gerek yok sanırım.
0
mobydick
(21.06.16)
ben de seviyorum.

got'un nasıl sonlanacağını mesela bir ay önce falan okudum. her şey de o spoiler'a göre gitti, gidiyor. ama zerre umurumda olmadı. yarın yeni bir spoiler çıksa yine severek okurum.

bu spoiler geyiği yapıp ortalığı velveleye verenler çok yapmacık geliyor. aynı yeşilçam komedisini 373828828228 kere izleyip 373838383838338 kere aynı sahneye gülen adamlarsınız, havanız kime lan?
0
avianthem
(21.06.16)
Seviyorum ama uzun vadeli, o gün izleyeceğim bölümde ne olacağını bilmek istemem ama dizinin sonraki aşamalarında neler olacağını açar okurum.
0
gmzo
(21.06.16)
hitchcock +100000000
godoşu beklerken +10000000
air +100000000

hadi the game'i spoiler okuduktan sonra izle yiyosa. filmin tüm esprisi o okuyacağın spoiler. izlerken tahmin yürütmek, merak etmek isterim ve soruna "ben :)" diye cevap verenleri anlamıyorum. savaş sahnesinin ışık, cgi efektine, konuşmada yapılan tonlamalara mı dikkat ediyorsunuz. olayı zaten biliyosunuz neyini, niye izliyosunuz ki?
0
olutaklidi
(21.06.16)
sevmem,seveni de sevmem.
0
nikex
(21.06.16)
yalnız değilmişim çok sevindim :D bugünkü bölümü spoilersız izledim çok gerildim ne olcak diye, gerçi bu redditte yazılan yazıyı okumuştum az çok biliyordum ama çok da güvenememiştim. sürpriz sevmediğim için önce spoiler okuyup sonra diziyi izliyorum genelde

edit:usual suspects'i keyser söze'nin kim olduğunu bilerek izledim mesela örnek verildiği için diyorum. filmden gayet yüksek zevk aldım. bilmeden izlesem ulan kim bu diye düşünmekten olayın işlenişine dikkat edemezdim. bilinemezlik duygusunu hiç sevmiyorum. ayrıca spoiler sevmeyenleri anlayabliyorum ama seveni sevmemek ne la? ben sana zorla spoiler vermiyorsam ki vermem, bana niye uyuzsun arkadaşım. kendi halimde filmin sonunu öğrenip izleme hobim var.
0
nundu
(21.06.16)
bir filmin, dizinin tek dayanak noktası spoiler'i ise o dizi film vasattır. gerçek sinema, gerçek dizi bu değil.
0
matrix
(21.06.16)
bende arada severim
burada önceden açıldı bu konu seven çok çıkmıştı
0
basond
(21.06.16)
pazartesi günleri G.O.T. spoileri yiyeceğim diye instagrama bile bakamıyorum. Yapanları yağsız kazığa oturtmak istiyorum.

dün arkadaşım facebook'ta hayvan gibi spoiler verdi, linç ettiler :)

ak çok mu zor spoiler yazmak.

bir de direkt "bruce wills aslında ölüymüş" diye başlık açan huur çocukları var, onlara hakikaten dalasım geliyor.
0
kimlanbu
(21.06.16)
ben seviyorum ancak finale birkaç bölüm kala okumuyorum
0
cirkiiin
(21.06.16)
(16)

duyuruda kimlerin cevaplarını önemsersiniz?

dedim ben sana
kendi duyurunuzda ya da başkasının açtığı bi duyuruda kimlerin cevaplarına güvenirsiniz? neden?
kendi duyurunuzda ya da başkasının açtığı bi duyuruda kimlerin cevaplarına güvenirsiniz? neden?
0
dedim ben sana
(20.06.16)
troll tipler hariç herkesin. 100% güvendiğim isimler yok. zaten nicklere bakmıyorum pek.
0
sttc
(20.06.16)
Saçmalamayanların. :)
0
chiper
(20.06.16)
ya ben lan neyse'ye çok güvenirim.
0
ya ben lan neyse
(20.06.16)
isim vermem ama vardır bir 15-20 kişi. en son tanımadığım birine güvenip gillette fusion diye bir jilet almıştım, o kişi çok ahımı aldı.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(20.06.16)
kimsenin cevaplarını önemseyecek düzeyde soru sormuyorum burda. genelde teknik konular. geri kalan için eğlence diyorum.
0
Goddard
(20.06.16)
önemsemekle güvenmek farklı şeyler. ciddi olduğunu anladığım bir cevabı önemserim. cevabı vereni her zaman önemsemem.


kimin cevabına güvenirim? bu bambaşka. yerine göre herkesin, yerine göre kimsenin. konu yorumdan uzak, bilimsel veya olgusal bir konudur, orada bilgi paylaşılıyordur, ona güvenirim. yani yazan akit gazetesi bile olsa, logosunun altında yazdığı tarihe güvenip "bugün günlerden x"miş demek gibi. şüphe duyarsam ararım bakarım vs. zaten.


bir de sadece ve sadece cevap verdiklerini düşündüğüm küçük bir insan grubu var; onları, baktığım bir duyuruya yazmışlarsa ve ben de görmüşsem, okurum. bu da önemsememden kaynaklanır.

yani iş daha karışık ama kaba hatları böyle.
0
godoşu beklerken
(20.06.16)
Aychovsky. <3
0
yirmisantim
(20.06.16)
Aychovsky. güzel ve uzun yazıyor. güvenmemek ayıp olur.
0
hasmetizm 2046
(20.06.16)
arnold, angelus, hiko seijiro. spor akademisi mezunuyum ama benden daha bilgililer.
0
xenophobe
(21.06.16)
aychovsky'nin uzun çıkarımları çok hoşuma gidiyor.

müzik-ekipman konusunda hep dikkatimi çeken bi alperz var.

kamera, kurgu vb. şeyleri rodriguez2 iyi biliyor diyorlar :P

gönül işlerinde arnold'un kısa ve net cümleleri hoşuma gidiyor.
0
rodriguez2
(21.06.16)
yirmisantim, arnold, aychovsky, baba jo.
0
lucius marcus
(21.06.16)
Avrupa konusunda kuehles, konusma ve shi aila

Saglik konusunda fayfim

Geyikli cevap konsuunda der meister

Eskiden ayril coco'ya da guvenirdim ama son zamanlarda goremiyorum :(

Edit:
Akademik konularda ron dennis

Mutfak sirlari olarak fraise

Bebek konularinda da biri var ama simdi tam hatirlayamadim niki, yanlis da yazmak istemiyorum. Baba tarafi 3-3.5 yaslarinda cocugu
0
la noix
(21.06.16)
Dogru duzgun aranan ve yardimci olan cevabi yazan herkesi onemserim.
0
neferkitty
(21.06.16)
derdime gerçekten derman olmaya çalışıyorsa önemser hatta bazende teşekkür mesajı atarım.
Ama direk şu şahıs yazarsa diye bir olayım yok.
0
basond
(21.06.16)
Belli bir sahis ya da sahislar yok onemsedigim. Soruya cevap veren herkesi onemserim doyurucu cevap olduktan sonra.

godosu beklerken gibi dusunuyorum aslinda bu konuda.
0
stavro
(21.06.16)
ben bu konuda aychovsky kadar tutarlısını görmedim. muhtemelen bilmediği konularda cevap yazmadığı için ama şu ana kadar "cıks yanlış bu, saçmalamış" dediğim bi cevabını hatırlamıyorum. o açıdan kendisinin her cevabına güveniyorum. başka da var tabii ki genel olarak güvendiğim ki genelde troll olduğunu düşünmediğim herkesin cevabına itimat etme yaklaşımındayım, özellikle "bunun bunun cevabı güvenilir gerisi yalan" demiyorum. ama ne oluyor mesela, bu ne biçim cevap la diyip nicke baktığımda aynı nicki çok görmüşsem o nicke karşı bi güvensizlik oluşuyor.

microfiction da az yazıyor sanırım çok rastlamıyorum ama güvenilir imajı bıraktı bende, az ama öz olduğu için olabilir. protector var bir de, o da çok sağlam, ayakları yere basan cevaplar veriyor.
0
baba jo
(21.06.16)
(7)

İngilizcede "At Hırsızı tipli" nasıl söylenir?

elektr10
SB
SB
0
elektr10
(20.06.16)
not good looking?
0
anonymice
(20.06.16)
güncel konuşma içinde tarif ederken game of thrones wildling'ler üzerinden anlatılır. wildling gibi derseniz karşı taraf anlar işte saç sakal karışmış, kaba saba vohşi.
0
nickimin hakkini veremedim
(20.06.16)
konusma dilindeyse looks like a hobo da diyebilirsin
0
konar konmaz omer konur
(20.06.16)
hobo, at hırsızından çok evsiz, kendi halinde avare tipleri çağrıştırıyor. at hırsızı daha tehlikeli bir tip, onun için wanker daha uygun bence.
0
battal gemalmaz
(20.06.16)
shady person or people. kullanabilirsin.

guvensiz tekinsiz insanlar icin soylenilir.
0
zorkun
(20.06.16)
Hillbilly de denebilir aslında ama suratla kalmaz komple ucube gibi bir anlam taşır
0
nucleon
(20.06.16)
ewok diyebilirsin ama kavgada söylenmez bence.
0
hasmetizm 2046
(20.06.16)
(24)

Taş hatun/herif kriterleriniz nedir?

limoncello
Sb. Ayrıca bugüne kadarki bütün sevgilileriniz size göre taş klasmanında mıydı?
Sb. Ayrıca bugüne kadarki bütün sevgilileriniz size göre taş klasmanında mıydı?
0
limoncello
(20.06.16)
İnce fit vücut + büyük meme.
0
hasmetizm 2046
(20.06.16)
yüz önemli, değildi ne yazık ki.
0
ron dennis
(20.06.16)
fit vücut, düz karın, büyük meme, geniş kalça.
0
ruhu sarisin
(20.06.16)
atletik, uzun boyluluk, küçük popo, güzel eller ve yüz
evet ama sonradan saldılar:(
0
peggy
(20.06.16)
Şu herkesin beğendiği tipler bana soğuk geliyor.
Bel göt göğüs oranı iyi olsun yeter. Bubble butt olursa daha iyi. Tokatlanabilir yerleriyle kıyaslarım bir de. Eş seçerken de bakıyorum bunlara. Biriyle kışın tanışmıştım montla geziyordu hep. Sonradan fark ettiğimde ben bunla mümkün değil aga dedim. Yüzü çok güzeldi ama bel nerdeyse yok gibi dümdüz iniyor gibi bi durum. Kütük gibi diyeyim sen anla.
0
Goddard
(20.06.16)
İnce bel, bilek, parmak. Beyaz ten. Bel ile orantılı göt ve meme.

Olmayanını şekle sokuyorum.
0
arnold schwarzeneger
(20.06.16)
Fit vücut, geniş omuz, beyaz ve yumuşak ten, kilsiz/az kıllı vücut.

Sadece şu andaki sevgilim.
0
of dream and drama
(20.06.16)
İki uzun süreli ilişkim de tarif ettiğim şekildeydi.
0
Goddard
(20.06.16)
ince zeka, pratiklik, problem çözme yeteneği.
hepsi böyle değildi içlerinde gerizekalı olan da vardı malesef
0
sta
(20.06.16)
yüz güzelliği, cam gibi gözler
0
abyuksuet
(20.06.16)
valla bana daha çok kıvrak zeka, espri yeteneği, bilgi birikimi, hikaye anlatma yeteneği, makyajsız modifikasyonsuz doğal görüntü, açıksözlülük falan seksi geliyor. ben kendimi severim de muhtemelen ortalama türk kızının gözüne öyle pek yakışıklı görünemediğim ve koca memeli kızlar da genellikle beni görmezden geldiği için ilgim bu yöne kaymış da olabilir :)

evet bütün sevgililerim bu özellikleri taşıyordu. hilkat garibesi falan da değillerdi, bildiğin eni boyu, eli yüzü orantılı hoş insanlardı.
0
i ve been mistreated
(20.06.16)
anlatmaya üşendim ama şöyle bişey

www.google.com.tr
0
ambrosia
(20.06.16)
baltayla vurdun mu balta kırılacak.
0
godoşu beklerken
(20.06.16)
encrypted-tbn0.gstatic.com

Şöyle bir şey olabilir. Minyon tipli, kısa boylu, ince belli, sıkı, zarif. Memeler portakaldan büyük olmasın mümkünse. <3

Son sevgili öyleydi.
0
yirmisantim
(20.06.16)
Kesinlikle güzel bir yüz. Yüzü güzel olmayan adamın beni etkileme şansı sıfır. Bu arada güzellikten kastım erkeksilik, güçlü hatlar falan değil. Ben bildiğin bebek gibi kız gibi yüzü olan erkekleri seviyorum. Tercihen sarışın ya da maksimum açık kumral olmalı, ayrıca bembeyaz kaymak gibi kılsız tüysüz bir teni olmalı.

Yüzden sonraki en önemli kriterim uzun boy, orantılı vücut ve geniş omuzlar. Kesinlikle fazla kilosu olmamalı, aynı şekilde çok zayıf da olmamalı. Öyle herkül gibi olmasına gerek yok ama kasları biraz belirgin olsun yine de.

Güzel yüze ve vücuda sahip değilse karşımdaki insanı tanımaya uğraşmam bile. İsterse dünyanın en şahane karakterine sahip erkeği olsun yine de olmaz o iş. Böyle de sığ ve şekilci bir insanım işte.

Not: Şu ana kadar hayatıma giren erkeklerin büyük çoğunluğu bu kriterlere uyuyordu.
0
köstebek kurabiye
(20.06.16)
Fit orantılı vucut. Ama yüzünü beğenmiyorsam hiç bir işe yaramıyor.
Sakalsız olsun bir de beyaz tenli olsun yeter.

Zaten iki sevgilim oldu. Biri çok yakışıklı ama çok zayıftı. Diğeri de yakışıklı ama çok fit değildi ben daha fit duruyordum.
0
jazzabel
(20.06.16)
Taş gibi erkek uzun boylu olur. burnu çok kalkık olmaz umut ekere falan benzemez burnu yani. saçları genelde kısa olur, kirli sakallı olur. gözleri de yavru köpek gibi küçük küçük kısık olur.
sevgililerim genelde ciguliye ve İlyas salmana benzerler :)
0
madeleine elster
(20.06.16)
taş hatun: www.instagram.com

3 gün 3 gece aralıksız emerim. <3
0
dead and broken
(21.06.16)
Kimse de dik memeli dememiş
0
turkuaz
(21.06.16)
esmer tenim ve kıllı vücudumla pek talibimin olmadığını anladım.
0
johnnykilroy
(23.06.16)
Kısa olmayan ( +1.75 boy) fit, orantili, güçlü bir vücut. Karizmatik olması. Yüzü güzel erkekler bana göre değil. Şimdiye kadarkiler böyleydi diyebilirim
0
yuvarlanantencereninkapagi
(10.11.24)
kadınların dış görünüşe daha çok önem verdiklerinin kanıtı bir başlık olmuş:)
0
nothing in my way
(10.11.24)
Minyon
İnce bel
Küçük ama yuvarlak kalçalar
Küçük ama şekilli göğüsler
Düzgün postür ve özgüvenli duruş ve yürüyüş, bunun için de en azından pilates falan yapıyor olmalı,
Hoş bir surat, güzel saçlar, zeka ve espiri yeteneği ile de kombini tamamlayalım.

Ben yumurta bile kıramam yaa falan deyince de bunların hepsi çöp oluyor bir anda.
0
Mirket
(10.11.24)
(4)

Sıcaklar ve kedi

şapşiko
İzmirde hava çok sıcak kedimde 2 gundur çok hızlı nefes alıp veriyor.anormal olup olmadığını da anlamadım.kedi İzmirin sıcağına da alışık değil nette yazan önlemler dışında ne yapayım ?Durumu iyi mi merak ediyorum nabzı / kalbi hızlı atıyor. Onun dışında iştahı vs yerinde sayılır
İzmirde hava çok sıcak kedimde 2 gundur çok hızlı nefes alıp veriyor.anormal olup olmadığını da anlamadım.kedi İzmirin sıcağına da alışık değil nette yazan önlemler dışında ne yapayım ?
Durumu iyi mi merak ediyorum nabzı / kalbi hızlı atıyor. Onun dışında iştahı vs yerinde sayılır
0
şapşiko
(19.06.16)
Bize göre daha hızlı nabızları zaten. Sıcak basmıştır hayvana normal. Kürkü var
0
hasmetizm 2046
(19.06.16)
Nette yazılan önlemlerin ne olduğunu bilemiyorum, ben aklıma gelenleri yazayım.

Susuz kalmaması önemli, sık sık suyunu tazelemek ve mutlaka içmesini sağlamak lazım. Sıcaktan etkilenmiştir, klima/pervane de çarpar, zarar verir, o yüzden evin en gölge, havadar yeri neresiyse orada tutmak en iyisi olur.

Eğer hırıltısı varsa astımlıdır ve bu durumda vakit kaybetmeden mutlaka bir veterinere götürmek gerekir.

Edit: Kürkü ısı yalıtımı da sağlıyor. Kışın nasıl ısıtıyorsa, yazın da sıcaktan koruyor yani benzer şekilde; ama nihayetinde kürk tabi.
0
whimsical
(19.06.16)
Benim kedim banyonun kapı eşiğinr uzanırdı. Mermer de soğuk olduğu için öyle rahat ederdi. Bu arada hafif ıslatıp tarayın serinler belki.
0
cemallamec
(19.06.16)
Furminatoru ıslatıp taradim.
Soğuk jel torbasini kafasının üzerinde, vucudunda gezdirdim.
Suyunun icine buz attım
Bugunu de atlatti.sokaktakiler için de yapabileceklerimiz yapalım lütfen.tesekkurler herkese
0
🌸şapşiko
(20.06.16)
(11)

google'in klavyesini mutlaka deneyin

mayeskuel
bi ay once gorup bu ne lan deyip silmistim. simdi kullanmaya basladim. hakkaten super inovatif birseymis. not: apple ve android telefonlar icin konusuyorum. bir kere istediginiz harfe tiklayip gerisini ninja fruit oyunundaki gibi yazmak istediginiz harflerin uzerine getiriyorsunuz otomatik en uygun/
bi ay once gorup bu ne lan deyip silmistim. simdi kullanmaya basladim. hakkaten super inovatif birseymis.

not: apple ve android telefonlar icin konusuyorum. bir kere istediginiz harfe tiklayip gerisini ninja fruit oyunundaki gibi yazmak istediginiz harflerin uzerine getiriyorsunuz otomatik en uygun/istediginiz cumleyi yaziyor. parmaginizi kaldirinca bir karakter bosluk vermis oluyorsunuz.
0
mayeskuel
(19.06.16)
mehh pek kullanışlı bulmadım ben onu
0
cekilmis gayfe
(19.06.16)
Sony'de de ondan, ben de sevmedim
0
hasmetizm 2046
(19.06.16)
@mayeskuel valla ukalalık olarak alma da bu anlattığın belki 6-7 yıldır var. yani google keyboard'ın da sahip olduğu özelliklerden biri o kadar.

iki parmakla yazmaktan iyi değil ama araba kullanırken, metroda falan tek elle inanılmaz kolaylık sağlıyor.
0
celeron 300a
(19.06.16)
Android için konuşuyorum en iyi klavye samsung'un kendi klavyesidir. Tüm klavyeleri (ücretliler dahil) kullanmama rağmen samsung'u geçen olmadı. Tek parmak, kelime önerisi, kelimeleri hafızaya alması, kaydırarak yazma filan hepsi iyi.

iPhone kullanıyorum şu an ama klavyesi pek matah değil. Özellikle kaydırarak yazma özelliği yok ya da kelime önerileri çok yetersiz ve kelimeleri hafızaya almakta kötü.

Google'ın klavyesi AppStore'da yok galiba.
0
cemallamec
(19.06.16)
xperia z2 kullanıyordum.
şu an iphone 6 kullanıyorum.

iphone'un kelime tavsiyeleri iğrenç ötesi. xperia ile müthiş hızlı yazıyordum. 6 harfli kelimede 4 harfi hatalı yazsam bile doğrusunu öneriyordu. ios'un gerçekten çok ekmek yemesi lazım bu konuda. hemen bu google klavyesini ios'a yüklemem lazım
0
burya
(19.06.16)
o benim 3 sene önceki sony xperia telefoumda vardı. yeni bi teknoloji değil.
edit: @burya haklı, iphone6 kullanıyorum, bu dediğim 3 sene önceki xperia p telefonumun kelime işlemcisi çok daha iyiydi. hiç yazmadığım kelimeleri bile doğru tahmin ediyordu.
0
Goddard
(19.06.16)
Swype her iki platformda da çalışıyor, iOS'cular onu kullansın google klavye yerine. Ben Android'de kaydırma özelliği olmadan kullanıyorum da tahminleri bile yetiyor.
0
an engineer
(19.06.16)
google klavye ios için var mı?
yoksa swype'ı deneyeyim ben de.
0
burya
(19.06.16)
Swiftkey çoktan bu özelliğe sahipti zaten. Google klavyede hala türkçe karakterler olmadığı için kullanmıyorum.
0
fuzzy olmak istemistim
(19.06.16)
@burya gboard olarak appstore'da arat
0
fuzzy olmak istemistim
(19.06.16)
gboard olarak aradım çıkmadı. almanya appstore'unu kullanıyorum ben yalnız. Türkiye mağazasında var mı? bana da türkçe karakterler lazım yalnız. türkçe karaktersiz pek işime yaramaz.
0
burya
(19.06.16)
(49)

Bakire Olmayan Bir Kız ile Neden Evlilik Düşünülmez?

denizaya
Görüştüğüm çok hoş bir kız vardı, bana geldi beni sevecek kişi geçmişimi sorgulayıp yargılamamalı falan diyince içimden acaba demiştim.sonra uzun bir ilişkiden çıktığını falan öğrendim. onunla bişiler yaşadığını ama oldu bitti, hissetmedim bile falan dedi.dedim tamam sevmiş bişiler yaşamış sen de ba
Görüştüğüm çok hoş bir kız vardı, bana geldi beni sevecek kişi geçmişimi sorgulayıp yargılamamalı falan diyince içimden acaba demiştim.

sonra uzun bir ilişkiden çıktığını falan öğrendim. onunla bişiler yaşadığını ama oldu bitti, hissetmedim bile falan dedi.

dedim tamam sevmiş bişiler yaşamış sen de bakir değilsin deniz dedim içimden ama sonra o ilişkisinden sonra birkaç tane daha 6-7
aylık ilişkileri olmuş ve 1 erkek ile değil 3 farklı erkekle yatmış. bana hep söylediği çok uzatmadım bu hatayı oldu bitti falan.

*sayısıda bi gece karambole erotik muhabbet yaptığımız zaman kendisi ağzından kaçırdı. işte bi erotik konu hakkında konuşuyorduk, ya dedi benim o kadar çok tecrübem yok falan derken söyledi işte.

ve bu bir kız öğretmen ve ben bundan çok hoşlanıyorum ama o anlattıkça sinirlerim bozulmaya başladı. bi yanım yuh amk siktir et kızı gitsin diyor, bi yanım ondan çok hoşlanıyor evlen gitsin diyor.

durduk yere canım sıkıldı.
0
denizaya
(19.06.16)
keşke anlattırmasaydın. bir de üçte bir kuralı vardır. yani o 3 kişi değil 9 kişidir aslında :)
bi daha aklında olsun geçmişinizi kurcalamayın.

edit: bu :) işareti ne anlama geliyor gençler bi araştırın. mal mal diyalektik kasmayın ondan sonra. tam andonsunuz yemin ederim.
0
cekilmis gayfe
(19.06.16)
Öğretmenin hormonu yok mu asdffghjj

Senin de ilişkin olduysa kafaya takacak bir şey yok, sen ne yaptıysan o da onu yapmış. Yok benim sadık yarim sağ elim diyorsan kolay bir durum değil, hele sayıyı falan bilmek tam saçmalık. Bir sonraki ilişkinde lüzumsuz detayları öğrenmemek konusunda tecrübe kazanmış olursun..
0
nrmnm
(19.06.16)
Çeteleyi öğrenince ne olacağını düşünüyordun ki? Sayının ahlaki değere etkisi pek yok.
0
hasmetizm 2046
(19.06.16)
Bence bunu düşünmeyin. Erkek arkadaşımın birileriyle birlikte olmuş olma düşüncesi beni de çok rahatsız ediyor ama yuzeysel bir şekilde,ki böyle olmalı. İşin özü bu olmamalı. Yaşanmış bitmiş.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(19.06.16)
sevişenden değil sevişmeyenden kork (illa ki birinden korkacaksan). sevişenin gözü dışarıda olmaz, seni sevmiştir, seni tercih etmiştir. diğeri merak eder, denemek ister, aldatmaya daha yatkındır doğal olarak, tecrübesiz olduğu için.

herkes sevdiği insanın geçmişini dinleyince rahatsızlık duyar (onu başkalarıyla paylaşmak istemediğinden), çünkü gözünün önüne getirebilirsin elinde olmadan. sevişmenin doğal bi şey olduğunu kabul edip bununla yaşaman lazım. 3 erkek de yüksek bir sayı değil bana sorarsan (3 değil 30 olsa yine sana hak vermezdim, ama bir "kaşarlık" durumu da yok yani) tek gecelik ilişkiler de yaşamamış anladığım kadarıyla, tanıdığı, bir şeyler hissettiği insanlarla birlikte olmuş. (tek gecelik ilişki yaşasa ondan da sana ne zaten, o da olabilir, isteyen yaşar).

yargılamanın nedeni belki yarın öbür gün beni bırakır gider mi, ben onu mutlu eder miyim gibi korkularını gizlemek için zihninin sana oynadığı bir oyundur.

evlilik için kriterler çok farklı olmalı. evlilik bir hayatı paylaşmak demek. karşındakinin kaç kişiyle yatıp yatmadığı öncelik sırasında çok sonlarda geliyor. hayatı paylaşıyorsun hayatı. ev arkadaşı oluyorsun en basitinden, öyle düşün.

@cekilmis gayfe'nin dediği kural da abazan ergenlik filmi american pie uydurması bir şey; 3'se 3'tür yani, sıfır mı desin 3'ten fazla değil diye. çok manasız.

edit: parantezdekileri sonradan ekledim, eksik kalmıştı.
0
whimsical
(19.06.16)
sen de bakir değilsin deniz dedim!den sonrasını okumadım

yazık kıza+1
0
haydudd
(19.06.16)
zaten bu zihniyetle sen o kızla evlilik hiç düşünme, yazık kızın hayatını mahvetme.
0
medusa
(19.06.16)
evlenme sen. pazardan elma armut al onun yerine. seçtirmeyen tezgahtan al yalnız ellenmemiş olsun. hadi kendin hiçkimse ile beraber olmamış olsan yine bir derece mantıklı bulabilirim bu isteğini, yine de saçma ya.. karşındaki insanın geçmişte birilerine karşı sevgi duyması, onu doğru insan sanması birer hata damga etiket olamaz ya olmamalı. sen ne sanıyorsun kendini? erkek olduğun için ne üstünüğün ve "bakire isteme" hakkın olduğunu sanıyorsun? cidden mantıklı bir tane sebep söyle , ben şuyum bu yüzden bunu isteme hakkına sahibim de. değil 3 50. dünya ülkesi yemin ederim mk ya..

cekilmisin aklına da uyma bence, herif 40ına gelmiş hala vizyon 3x3 yazık lan bi de allahla konuşuyorum ama dün gece meyhaneden çıktım kafasında. insanda biraz tutar olur. tamam herkes hissettiği dini yaşasın mk da din bu değil ya. en güzel din ahlaktır. eşitliktir. sen bu zihniyetle öyle bi insanla mutlu olmayı hak etmiyorsun zaten sktiret.
0
shotgunwoman
(19.06.16)
:) üçte bir kuralı aynen.
3 dediyse 9 kişidir o.
0
Alt4y
(19.06.16)
ya sen haklısın bence ama buraya sorulacak soru değil bu. mesela ben biraz eski kafayımdır sevdiğimin ilki olmamı isterdim -ama öyle olmasa vazgeçmezdim.- sadece içimde bi burukluk olurdu. buradaki insanlar o burukluğu anlayamaz.
0
freetakilir
(19.06.16)
shotgunwoman +1

sen bu kafayla yalnızca o kızın değil mümkünse hiçbir dişinin hayatına girme. oksijen israfından başka bir şey değilsin.
0
köstebek kurabiye
(19.06.16)
Ne evlenmesi afedersin hemen?

Bununcevabini ancak kizla uzun sure bir iliski yasayarak kendin cevap verebilirsin. Sevgili oldugunda belki aklina gelmeyecek bu deneyimleri, ya da gercekten dert edeceksin ve ayrilmak isteyeceksin, belki ayrilma sebebin bunun yerine bambaska bir sey olacak ve simdi bos yere kafani yormus olacaksin.

Sonuc:

kizla evlenmek icin birlikte olmuyorsun; cekici bulup, iyi anlasip, vakit gecirmek istedigin icin birlikte oluyorsun. Bu surede de duygu ve dusuncelerinin aldigi sekle gore iliskiye yon veriyorsun. Boyle, troll yuvasi, yas ortalamasi 21-22 olan bir sitede yazilanlara bakip, koru korune hayatini yonlendirmiyorsun.


"Pazardan elma secer gibi kiz seciyorsun kahrol o zaman" mantigi da cok sacma. Siz karsi cinsinizi begenmek icin nelerine dikkat ediyorsunuz, bir dusunun. Boyu, kilosu, tipi, fizigi, yuz sekli, geliri, kariyeri, diksiyonu, yabanci dil bilgisi, ten uyumu vs. vs. @denizaya nin da kriteri de bu demek, yadirganacak bir sey goremiyorum.( her ne kadar bu benim kriterim olmasa da) aslinda iliskilerin temeli de budur, kendi niteliklerinle, tercih ettigin niteliklerdeki bir karsi cinsle birlikte olabilmek; yani aslinda tam da pazardan elma secmek seklinde yapilir bu.

www.youtube.com
0
scars dont fade
(19.06.16)
Kadinlarin partner sayisini oldugundan daha az soylemeleri de arastirmayla kanitlanmis bir gercek:

www.returnofkings.com

Bunun sebeplerinden biri de, 1st world ulkelerinde bile ataerkil sosyal kimligin hala egemen olup, bu toplumsal gorus/baski yuzunden, partner sayilari arttikca kendilerini daha "slutty" hissetmeleriymis .

Sahsi gorusum, kadin isterse 100 kisiyle birlikte olur, bu benim sorunum olmamali. Ama senin sorunun ise senin tercihinin de bu yonde olmasinda bir sakinca yok. Ozgur secimin.
0
scars dont fade
(19.06.16)
Bu tarz düşünceleriniz varsa sizin gibi düşünen biriyle olmalısınız. Burda istediğimiz kadar anlatalım yok ahlak bekaretle ilgili değil, yok zarın delinmesi dışında her şeyi yaşayıp yalan söylese daha mı iyi diye. Bugün olmazsa yarın muhakkak takarsınız bu konuya. Kendinizide onuda boğmayın boşuna.

Ama kızın tavrıda doğru değil. Şöyle ki; seçimlerinin arkasında sapasağlam durabilse, ya hataydı falan filan demese, siz bunu sorgulayacak alanı bulamazdınız. Kendini savunmaya ve haklı çıkarmaya çalışmayacak. Bu topa hiç girmeyecek, paşam bi sürü bakire var hadi yürü onlara diyecek.
0
Phoebe
(19.06.16)
Bana diyecek bir şey bırakmamışsınız, güzel linç olmuş. Duyuru ahalisini tebrik ediyorum.

En çok da phoebe'ye katılıyorum.
0
yirmisantim
(19.06.16)
daha ne olsun. kız yol geçen hanına dönmüş. hala yok bi şey hissetmedim yok pişmanım sanki tecavüze uğradı. aynı yalanlar. inim inim inledi çarşafı ısırdı. aklına bunları getir. boşver. başka kız mı yok.
0
kelepir
(19.06.16)
geçmiş ilişkilerine hata diyen kızın kendisi hatadır.

kızın geçmişine takan erkek de komple yine kendisi hatalı üretimdir.

dolayısıyla ikinizden bir halt olmaz.
0
elestirman
(19.06.16)
o seninle evlenmeyi düşünüyor mu? bunları anlattıysa seninle evlilik gibi bir düşüncesi yoktur.
0
kiss my irish ass
(19.06.16)
Mars'ta yaşayacak gönüllüler aranıyor falan filan.
0
stratejisizsiniz
(19.06.16)
Başlıkta yazdığın gibi bir gerçeklik söz konusu değil kardeş onu sadece senin gibi sırf erkek olduğu için kendini kadından üstün gören ataerkil zihniyete sahip tipik Türk erkeği yapıyor. Yoksa dünyanın yarıdan fazlası ilk deneyimini 15 yaşında yaşamış kadınlarla evleniyor hem onla bunla yat kalk ciddi düşünmediğin zaman Canın evlenmek isteyince bakire kız isterim. Yok ya. Kız da ayrı şuursuz hata falan diyor. Yeminle size dikilmiş müstahak. Bu arada belli bir yaşta bakire kadın yok. Ya arkadan çalışmış ya da diktirmiş denk gelecek sana da bakirenin derse de bunu da kafana iyice sok
0
limoncello
(19.06.16)
Bakire olan birisi ise belki anal, oral her şeyi yaptı, veya kızlık zarını diktirdi, nereden bileceksin?
Kız dürüstçe söylemiş, rahatsız olman normal ama hiç bilmemenden daha iyidir.
Birlikte bir ömür geçireceğinin birinin sahip olduğu ufacık zar, karakterinden, kişiliğinden, zekasından daha önemliyse başka bir şey demek istemiyorum:(
0
peggy
(19.06.16)
Bir de kadınları elma seçer gibi bakire bakire değil gibi kategorilere ayırmayın yeminle ifrit oluyorum yazıktır günahtır. Kadın da insan onun da ihtiyaçları arzuları ve dürtüleri var ve belli bir yaştaki kadının bakire olmaması normaldir bakire olması değil. Senin mantığa göre en namuslu kadın vajinismus hastası kadın baksana istese bile ilişkiye giremez adghdsh
0
limoncello
(19.06.16)
önemli olan dürüstlükse gidip genelevden alalım o zaman onlar da dürüst. önemli olan daha önce verip vermemesi. kriter bu.
0
kelepir
(19.06.16)
E sen de bir şeyler yaşamışsın neyin tatavasi bu? İçimdeki burukluğu burdakiler anlayamaz yazmış biri de, sizin ortadoğulu arabesk romantizminizi yesinler lan alansbsns. Allah in çarıklı yobazları, sizin neyinize ilişki yasamak, aşk meşk. Oturun evinizde ananızın köyden başı önünde kız bulmasını bekleyin. Sonra evlenince "türk kızı odun gibi yatıyor" diye paralı sekse koşarsınız. Genlerinizde var.
0
piremses
(19.06.16)
@kelepir troll troll konuşma para karşılığı meslek olarak cinsel ilişkiye girmekle kişinin hür iradesiyle sevgilisiyle ya da hoşlandığı biriyle birlikte olması bir mi
0
limoncello
(19.06.16)
aslında gerçek şu ki bir erkek sevdiği kızın daha önce birisine verecek kadar çok sevmesini kaldıramaz. o açıdan bakınca eskortların sevmeden birlikte olması daha önemsiz oluyor. para alıp almaması bu denklemde bir değişken değil.
0
kelepir
(19.06.16)
Her kadının deli gibi aşık olup da mı seviştîğini sanıyorsunuz. Ha çok sevmiştim alkollüydüm hataydı hiç bi şey anlamadım gibi saçma sapan suç işlemiş gibi konuşanlara ben de uyuz oluyorum o ayrı. Kısa zaman önce Türk kadınlarının çoğu ezik diye soru sormuştum da topa tutulmuştum. Bu kız da o ezikliğin kanıtı işte
0
limoncello
(19.06.16)
"verecek kadar çok sevmek" mi?

temel ihtiyaç yahu cinsellik. yemek, içmek gibi. bizlere toplumun belirlediği ahlak öğretiyor önüne gelenle yatmamayı, seçici davranmayı yahut evlenene kadar beklemeyi. hepsi de farklı seviyelerde ahlak. insan doğal ortamında çok sevdiği için sevişiyor filan mı sanıyorsun, çok komik. mağaradaki adamın/kadının giyinmek, ortalıkta sevişmemek gibi bir kaygısı mı vardı; çok sevdiğinden mi yatıyordu diğeriyle.

hayvanlar da zaten sokak ortasında çok sevdiğinden çiftleşiyor.

ne acayip kafalar ya.

bir kadını ya da bir erkeği başka birinden çocuk yapacak kadar sevdiği vakit kıskanın, sevişmek bu kadar ciddiye alınacak bir şey değil.

patolojik vaka bizim ülkenin erkeklerinin çoğunluğu.
0
whimsical
(19.06.16)
Kızların birine "vermesi" için çok seviyor olması falan gerekmez. Erkekler bu işe nasıl "ihtiyaç" olarak bakıyorsa, kadınlar için de ihtiyaçtır. Doğanın gereği, bütün hayvanlar gibi insanın da sahip olduğu bir dürtüdür cinsellik. Saçma sapana mantalitenizle tespit kasmaya uğraşmayın.
0
peggy
(19.06.16)
sen daha önce birisiyle birlikte oldun mu? olmadıysan tamam dert edebilirsin de, sen birisiyle olduysan neden dert ediyorsun bunu?

erkeğim
0
metalika
(19.06.16)
@denizaya, bu soruyu buraya sormakla yanlış yapmışsın. çünkü bu mevzu her açıldığında buralar karışıyor ve yüzlerce klişe argüman söyleniyor. hiç değişmiyor.

ayrıca, kadınlar karşısındaki insanı çok masumca şeylerle değerlendiriyormuşcasına tutup da bakireliğe önem veren kişilere hakaretlerde bulunmaları yanlış.

senin kriterlerin doğru, onunki yanlış? hadi ordan.

ayrıca, "önemli olan dürüstlükse gidip genelevden alalım o zaman onlar da dürüst. " @kelepir'in bu yorumuna +10000000
0
dead and broken
(19.06.16)
Tamam o zaman yalan söyleyin diktirin kızlar analdan anala koşun emmediğiniz s.k kalmasın nasıl olsa bakireyim diye kandırırsınız bi sünepeyi. Ya yazmıyım yazmıyım diyorum ama kendi genelevden çıkmayan herifler kadınların sevişmesini kendi genelev maceralarıyla bir tutuyor vay amk
0
limoncello
(19.06.16)
Bu arada kadınlar kulübüne sorsan beklediğin cevapları alabilirdin burası yanlış platform
0
limoncello
(19.06.16)
@limoncello, o yorum, hangi akışa göre verilmiş tekrar bir oku istersen.

bakire olmayan kız dürüsttür, bakireler dürüst değildir anlamına gelen kaç tane cümle var yukarda.

"bakire değil mi? haa, çok dürüst o zaman yahu. bakireler zaten hep anal/oral takılıyor." bu nasıl savunma biçimi.

bunun üzerine @kelepir söylemiş bunu ve diğerlerinin mantık çerçevesinde çok da mantıklı.

aman ya, kim ne düşünürse düşünsün, yalnız şunu unutmayın, siz bir insanın "ben karşımdakinin bakire olup olmamasıyla ilgilenirim" düşüncesine saygı duymayıp, ona "ortadoğulu, çomar" diyorsanız, kusura bakmayın da siz de en az onun kadar "ortadoğulu, çomar"sınız. herkes, her konuda sizin gibi düşünsün istiyorsunuz. düşünün bakalım bu zihniyet size kimi hatırlattı :)
0
dead and broken
(19.06.16)
ha, @denizaya'ya konu ile ilgili hiç yorum yapmadım, onu yapayım.

bakir değilsen, senin de bunu yargılama hakkın olduğunu düşünmüyorum. kurcalamamak en iyisi. seviyorsan seviyorsundur, bunun önünde herhangi bir engel olamaz. ha ben bakire istiyordum diyorsan da, kendin bakir kalacaktın. her şey karşılıklı olacaktı yani.
0
dead and broken
(19.06.16)
Uc kişi ile aynı anda mı yatmış?
0
thewizardofearthsea
(19.06.16)
Bende soğuyorum hele at hırsızı tiplerle sevgili olup bu eve alınmayacak tipi içine alıdığı aklıma gelince bende bu kızla eğlenir geçerim diyorum.
0
mrthany
(19.06.16)
buraya başlık açıp yardım isteyecek kadar seksten yoksun, seksi ilahlaştıran, sevişmeyi dünya sorunu halinee getiren ilkelliğinizi okudukça etrafımda sizler gibi insan olmadığı için dua ediyorum. umarım, umarım o kızla bi geleceğiniz olmaz da herhangi bir kavgada, küçücük tartışmada anlamsızca geçmişinin yüzüne vurulacağı günler yaşamaktan kurtulur o kız.
0
lost aci soyler
(19.06.16)
cok sacma seyler yazılmıs misal sevişenden korkma sevişmeyenden kork merak eder seni aldatır en saçmalarından biri, zaten kız sevişmese merak etse onunla dener heralde sokaktan sucu çevirmez, ki bunun sıkıntı olacagını da sanmıyorum?

bence evlenme, cunku bunu aşan genişlikte bir adam değilsin, her zaman seni mutsuz edecek.
madem kız da bu kadar rahat bir sürü kişiyle beraber olmus kendi gibi bir adamla evlensın, hassasiyeti olan biriyle degıl.

he ama sen bi kız bulursun kimsenin eli eline degmemiş o da seni bakir degilsin diye istemez ona da saygı duycaksın
0
hopp
(19.06.16)
bir de son olarak duyuruda bu gibi sorulara cevap verenler hep karsıt fikirliler oluyor, yoksa yüzlerce adam var ama cogu yazmaz bişey oysa sorarsan bakire kızla evlenmek isterler, ama yazanlara bakarsan hep aynı baslıklara aynı seyı yazanlar. o yüzden ben de dahil kimseyi ciddiye alma seni tanıyan bırıleryle konus
0
hopp
(19.06.16)
bir kadinin cok fazla erkekle birlikte olmasi dunyanin her yerinde kotu karsilaniyor. slut is slut wherever you go.

ne kendinizi kaptirin ne cok ne az deger verin; iste o zaman, bu tarz seyler umrunda olmaz.

valla suana kadar tecrubelerimden konusayim, kadinlara gore tum eski iliskiler hatadir, hic zev almamislardir, bir defa olmustur..."senin bedenin senin kararin".

amann evlenmeyin olsun bitsin..evlilikte ne var, bok mu var. kendi sorunlulugun yetmiyor, bir de baskasinin ki cikacak. ananiza soyleyin, o bulsun. sizin, bizim bulduklarimizdan daha hayirli oldugunu dusunuyorum.
0
ubi dubium ibi libertas
(19.06.16)
Bu arada kız zaten uzun süreli ilişki yaşamış diyorsun tek gecelik de değil yani ee napsın bu kız tek gecelik de yaşayabilir senle ilişkide olup birlikte olmasa baskı yaparsın Kezban dersin bu kızlar sizin sikinizin keyfine göre hareket edemez ki kadınlara yalan söylemekten ya da diktirmekten başka çare bırakmıyorsunuz. Kadının çok erkekle birlikte olması dünyanın her yerinde... diye cinsiyetçilik yapmaya gerek yok. Avrupa'da Amerika'da 20 yaşında bakire görseler dalga geçerler ayrıca 3 çok bi rakam da değil. Ayrıca benim lafım özellikle kendi her haltı yiyip canı evlenmek isteyince el değmemiş mal arayan kadınları ezen eziklere
0
limoncello
(19.06.16)
neyi ararsan onu bulursun.
eger sen beraber oldugun kadina hep bu dusuncelerle yaklasiyorsan senin de gecmisin temiz degildir o kadar?
Kendi gecmisin temiz degilken nasil karsindaki insanda bunun yargilamasini yapabilirsin?

Sen kimsin ? Evet dogru
Kimsenin kimseyi kandirmaya hakki yok.
ama su var.
Cidden bu ulkede kadin olmak zor.
durust bir kadin olmak daha da zor.
bazen ben de kendime soruyorum onu bunu kandirsam daha mi degerli olurum diye ?
Ama sonra bos ver diyorum. onlari avlayanlar zaten var.
su basligi okumak cidden aci vericiydi. yazik ya.
0
lithu
(19.06.16)
@prince kardeşim fazla porno zehirlenmesi yaşamışsın belli sekse ve cinselliğe bakışın porno seviyesinden ibaret yaşın da küçük belli 30lu yaşlarda görüşelim. Bu arada sen bu dediklerini elalemin kızına yapıcan sonra senin müstakbel eşine bacına vs yapılınca çok ayıp. Bakire istiyorsan sen de uçkuruna sahip çık kadının midesi seni nasıl kaldıracak kimbilir hangi hastalıklı kadınlarla escırtlarla vs oluyorsunuz
@antikadimag katılıyorum mesele bekaret değil seçici olmak yoksa önüne gelenle birlikte olan kadın da erkek de hastalık taşıma riski var ama zaten kadınlar erkeklere göre çok daha seçici
0
limoncello
(19.06.16)
işin din ile alakası yok.
din ile alakası var diyenin aklına tüküreyim.
0
Alt4y
(19.06.16)
daha en başta başlığın kendisi doğru bir önerme içermiyor: "Bakire Olmayan Bir Kız ile Neden Evlilik Düşünülmez?"

neden düşünülmez'i bilmiyorum. "neden düşünülmesin" kısmındayım.
0
matrix
(19.06.16)
Sen evlilik kafasına girme daha.
0
arnold schwarzeneger
(20.06.16)
atalay filiz de dürüst yakalanınca itiraf etti nasıl öldürdüğünü yalan söylebilirdi.
0
kelepir
(20.06.16)
Bakire olmayan kızlar değil de, piyasada kısa/uzun süreli bir çok ilişki yaşayıp, hepsiyle de sevişen kızlar var. Bunlar duygusal anlamda param parça olmuş durumdalar.
Senin örneğinde 9-10 kişiyle ilişki yaşamış, hatta biri uzun süreli bir ilişki olan biriyle sağlıklı ilişki kurmak son derece zor. Hiç bir şey hissetmedim, sevmiyorum işleri de yalan. Kadınlar kolay kolay unutamazlar bu ilişkileri.
0
kartallar yuksek ucar
(20.06.16)
(9)

Şu pili nereden bulabilirim :((

yue
Aşağıda resimleri olan pili bulamadım hiçbir yerde. 5 yıllık braun epilatörüme ait artık şarj tutmuyor yenisini almam lazım. aynı mak. den elimde iki tane olduğu için 2 adet bulmam lazım. Üzerinde SANYO UR18500L yazıyor iki tarafı çıkıntılı.Küçük bir ilçedeyim elektrikçileri falan gezdim bulamadım.
Aşağıda resimleri olan pili bulamadım hiçbir yerde. 5 yıllık braun epilatörüme ait artık şarj tutmuyor yenisini almam lazım. aynı mak. den elimde iki tane olduğu için 2 adet bulmam lazım. Üzerinde SANYO UR18500L yazıyor iki tarafı çıkıntılı.

Küçük bir ilçedeyim elektrikçileri falan gezdim bulamadım. İnternetten de bir sonuç çıkmadı. Acaba yabancı sitelerden falan alabilir miyim bilenler yardımcı olursa çok sevinirim, teşekkürler.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
0
yue
(19.06.16)
Bulamazsan mesaj at Çankayadan bakayım haftaiçi. Elektronikçilerde vardır belki
0
hasmetizm 2046
(19.06.16)
www.pilurunleri.com

Fiyat yazmiyor ama telefonla siparis edilebilir.ur18500l istediginiz pil
0
duptıs
(19.06.16)
hasmetizm 2046 çok teşekkür ederim haber vereceğim mutlaka.
0
🌸yue
(19.06.16)
Şuradaki listede var, bi arayıp sor belki kargo ile falan gönderirler www.pilsanelektronik.com
0
nrmnm
(19.06.16)
duptıs
(19.06.16)
duptıs
onları aradım ama elimizde yok ara ara arayın dediler bir sonuç çıkmadı.
pilburada yazanda benim makinaya uymuyor çıkıntılı olması lazım.
0
🌸yue
(19.06.16)
Ben kameram icin piyasada cok zor bulunan pilleri n11'fen buldum. Bi de oraya bak istersen
0
la noix
(19.06.16)
Sana kadikoy karakoy vapurunu kullanan bir arkadas lazim,tam indigi yerde pilciler,sorup barsa telefonunu sana yazacak gibi.ben giderim oraya ama hafta ici carsamba falan olur.
0
duptıs
(19.06.16)
duptıs yardımcı oldu sağolsun, eski pilin çıkıntılarını yeni pile geçirebiliyorlarmış eski pilleri gönderip yeni sipariş vereceğim. belki başka arayan olursa ona da faydası olsun.
0
🌸yue
(21.06.16)
(11)

Size kendimle ilgili bi'şeyler anlatmak istiyorum

top_secret
Merhabalar.Bu anlatacaklarım tamamen gerçek ve hissettiğim şeylerdir. Bazılarına farklı, saçma, iğrenç gelebilir. Lütfen olabildiğince beni anlamaya çalışın.Ben 24 yaşında bir erkeğim. Çok atletik ve yakışıklı olmadığım doğru. Kendime göre bir işim ve sıradan sayılabilecek bir hayatım var. İnsanlarl
Merhabalar.

Bu anlatacaklarım tamamen gerçek ve hissettiğim şeylerdir. Bazılarına farklı, saçma, iğrenç gelebilir. Lütfen olabildiğince beni anlamaya çalışın.

Ben 24 yaşında bir erkeğim. Çok atletik ve yakışıklı olmadığım doğru. Kendime göre bir işim ve sıradan sayılabilecek bir hayatım var. İnsanlarla ilişkilerim çok başarılı değil. Yani evet arkadaşlarım var ama ben kimseyi aramazsam kimse beni aramaz. Aranan bir kişi değilim anlayacağınız.

Bu beni az çok tanımanızı sağlayacak kısımdı. Şimdi gelelim asıl sorunuma. Cinsel açıdan biraz farklı hissediyorum. (bkz: acrotomophila) diyorlar buna. Yani engelli bireylerden hoşlanmak gibi. Durun hemen saldırmayın. Benim hoşlandığım şeyler yine kadınlar ama mesela eli yada kolu olmayan yada protez kullanan kadınlardan hoşlanıyorum. Aslında düşündüğümde hoşlandığım şey bir organı benden ve diğer insanlardan farklı olması. Mesela elinde parmakları olmaması, yada kol-bacak protezi kullanması. Bu şekildeki kadınlar beni etkiliyor cinsel açıdan ama "normal" kadınlar beni etkilemiyor.

Daha önce "normal" kadınlarla çeşitli birlikteliklerim oldu ama gerçekten zorlama oluyor. O hazzı alamıyorum.

Fakat sakın benim sapık, yada ahlak dışı biri olduğumu düşünmeyin. Böyle hissettiğim için kimseye bir saldırıda bulunmuyorum. Kimseyi rahatsız etmiyorum. Fakat böyle insanları görünce çok heyecanlanıyorum. Şöyle düşünün mesela, hani bir kız görürsünüz memeleri büyüktür, kalçaları çok hoşunuza gider, dudaklarına hayran kalırsınız bu sizi cinsel açıdan tahrik eder. İşte bendeki de tam olarak bu. Bende mesela kolu olmayan kızın o koluna bakınca etkileniyorum.

Bu içimden gelen bir şey. Hatta hiç unutmam çok küçükken haberlerde engelli kadınlar filan gördüğümde bir tuhaf hissederdim kendimi nedenin anlamazdım o zamanlar. Şimdi anlıyorum.

Bunları anlatma sebebine gelirsek; bugün bir alışveriş merkezinde tam aradığım tipte bir kız gördüm. Bakın engelli insanlar özellikle de kadınlar sosyal hayatta çok aktif değiller. Aktif olanlar da engelleri konusunda çok katılar. O yüzden böyle birini bulmak benim için çok zor.

Kızın engeli elinin birinde parmaklarının olmaması. Çok tatlı bir kız. Bir mağazada çalışıyor. Görünce ne kadar etkilendiğimi anlatamam. Yanlış anlar yada ne bileyim rahatsız ederim diye yanına yaklaşmadım ama hayaller kurdum hep. Onu ne kadar çok sevebileceğimi düşündüm.

Sonuç olarak böyle bir durumum var.

Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
Sizce tıbbi bir yardım mı almalıyım ?
Bugün gördüğüm kız hakkında yorumlarınız neler ?

Şu an çok karmaşık bir durumdayım. Buraya yazacaklarınız benim için gerçekten önemli.

Uzun uzun okuyanlara ve cevap yazanlara teşekkürler...

Ayrıca bu durumumla ilgili bana soru soracak yada fikirlerini özelden paylaşacak olanlara kapım hep açık.
0
top_secret
(19.06.16)
Umarım engelli bir bireyle çok mutlu olursunuz ve bu hissin geçici değildir.
0
Goddard
(19.06.16)
doktor değilim ama burada bir yönelim bozukluğu var tavsiyem bir uzmana görünmeniz. bir engelliden hoşlanmayı temel olarak yanlış bulmuyorum ama bu durumda bir fetiş olmuş böyle sağlıklı bir ilişki de kurulamaz.
0
Ufuk
(19.06.16)
göğüs, kalça veya dudakların biriyle sevgili olmak için ne kadar yanlış/doğruysa o kadar yanlış olduğunu düşünüyorum. ayak fetişlerinin de tıbbi yardım aldığını düşünmüyorum. fetişleriyle mutlu mesut yaşıyorlar.
0
olutaklidi
(19.06.16)
b.i.i.d'ye kadar yolun var. acrotomophila bir çok konsey tarafından psikolojik bir rahatsızlık olarak kabul edilir. O yüzden bi gidip görünmen şart.
0
chiper
(19.06.16)
Psikolojik sorun diye görmedim direkt ama bence profesyonel yardım al. İyi analiz et bu durumunu.

Göt meme görüp tahrik olmak gibi tahrik oluyorsan bu bence sapkınlık.

Ama yeşil gözlü, kıvırcık, kızıl vs fiziksel yönlerden hoşlanma gibi çekici buluyorsan bu normal geldi bana.

Yani cinsel boyutta kaldıysan üzücü ve acil yardım diyorum. Diğer türlü de kafan daha netleşsin rahatla diye yardım.

Kız konusunda da. Ona engelli olduğu için ondan hoşlandığını hissettirirsen kalbin kurusun. Ne kadar üzücü bir durum. Az empati.

Götü güzel kıza bile sevgili olmak için gittiğinde götün güzeldi de seni tanımak istedim desen hoşuna gitmez.

Bi insan tanımak için dış görünüş başta eleyicidir ama belirleyici değildir bence.

Yani kız genel anlamda(sadece engelliliği yüzünden değil) senin hoşuna gittiyse, bir şekilde yürü ordan. Aksi halde bence üzme kimseyi daha içindeki düşüncenin sebebi ne emin olmadan.


Yukardakilerden tamamen bağımsız ve bunları yazarken bile içten içe kendimden utanarak: engelli insanlara ilgi duyarak onların engellerini kolayca görmezden gelmek ve hatta olumlu bulmak da güzel bir şey. O insanlar maalesef toplumda biraz çekinik oluyorlar. Kötü bir genelleme ama bence öyle ve suç bizde. Biz derken de belki benim gibi düşünen azınlık için konuştum. Umarım azınlık. Ve toplumda bir adım geride durmak için protez bacağa gerek yok bazen diğer insanlardan daha fazla göbek bile buna sebeptir ve bunu yaratan, sebep olan yine bizleriz.

Not: benim de geride durduğum oldu. Sallamıyorum.
0
bir ileti paylastim
(19.06.16)
@chiper b.i.i.d ile alakam yok. Bendekinin temel noktası organdaki farklılık. Mesela bugünkü kızın benimkinden farklı bir eli vardı. Kendimi yada başka birinin vucut bütünlüğüne karışmıyorum. Dediğim gibi kimseye yada kendime zarar vermiyorum. mesela birinin ben sarışın hatunlardan çok hoşlanıyorum demesi gibi düşünün.

Sevgili duyuru insanları. Bazı şeyleri yazıya dökmek zor. tabi ki @olutaklidi haklı ama sevgili olacağın kişinin dış görünüşünde de bir çekim olmalı değil mi ?
0
🌸top_secret
(19.06.16)
Yaşın daha çok genç. Bugün hissettiklerine şartlandırma kendini. İlerde fikrin değişebilir. 30-40 yaşından sonra cinsel tercihini veya cinsiyetini değiştiren insanlar var biliyorsun.

Bu tür işlerde uzman bir psikologa gitmende fayda var. En azından bizden daha açıklayıcı cevaplar verir.

Bu konuda uzman olması önemli ama sıradan psikologlar ezberden bir kaç cümle edip hiç bir fayda sağlamıyorlar.
0
pardonan
(19.06.16)
Eğer o kişilerin eksikliğinden beslenip kendinizi güçlü konumda görüyorsanız bir sorun vardır. Bu sizin için bir sorun olmaz ama aileniz engelli biriyle evlenmenizi istemez diye tahmin ediyorum. Durumunuz bence sağlıksız. Sevgililik kavramındaki asıl sevgi, kişinin tümüne karşı duyulan bir sevgidir. Ama siz karşınızdakine karşı bütünsel bir sevgi hissetmiyorsunuz. O kişiye sadece belli bir özelliği taşıdığı için sevgi besliyorsunuz. Böyle bir ilişki pek sağlıklı olmaz. Birçok insan karşısındakini tanımak için yıllarını verirken sizin ilk görüşte birini sevebileceğinizi düşünmeniz fazla iyimser. O kızı normal bir kız olarak görüp hoşlandığınızı söyleyecekseniz olur, diğer türlü olmaz. Sizin parmaklarınız yok, bana da tam böyle biri lazımdı gibi bir izlenim asla uyandırmayın.
0
dissendium
(19.06.16)
Bu bir kadindan memesi büyük diye mesela, hoşlanmak gibi. O kişinin bundan haberi olsa rahatsız olmaz mı? Ben olurum açıkçası.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(19.06.16)
Tedavi gerektirecek bir durum yok çünkü bu bir hastalık değil. Böyle bir fetişim hiç olmadı ama seni anlayabiliyorum. Psikologlar fetiş konusunda çok yobazlar, birçok şeyi sapkınlık olarak nitelendiriyorlar bu yüzden onlara bu konuda itibar etmiyorum.

Burada seni zorlayacak olan şey, senin bu fetişini anlayıp kabul edebilecek bir engelli kadın bulmak olacak. Çünkü anlamaları çok zor. Engelli kadınlar tarafından sapık damgası yemen kuvvetle muhtemel. Umarım karşına seni anlayabilecek biri çıkar.
0
yirmisantim
(19.06.16)
Minyon yada çok şişman kadın arzulamak sevmek gibi. Ben normal buldum. Cinsler arası cinsel çekim değil mi zaten bütün ilişkilerin başlangıcı? Parmakları yok diye kızı neden aciz durumda görmüş arkadaşlar anlamadım. Hayatı daha zordur bize göre o kesin ama işinde gücünde herkes. Engelliler aynı engele sahip insanlarla evlenir algısı çok yaygın, öyle de oluyor zaten. Bırakın adam hislerini yaşasın. Olayın sonu kötü bitecekse bile bunun eksik parmakla ilgisi oldukça az olacaktır
0
hasmetizm 2046
(19.06.16)
(16)

Size cekici gelen meslek

Esinsin
Var mi ? Karsinizdaki insanin meslegi ne derece onemli ?
Var mi ? Karsinizdaki insanin meslegi ne derece onemli ?
0
Esinsin
(18.06.16)
o mesleği yapan kişinin ne kadar çekici olduğu önemli benim için, ama sanatlı işler müzisyen, ressam, oyuncu falan hep hoşuma gitmiştir
0
tiredpanda
(18.06.16)
yakışıklı olsun da torbaci da olabilir np
0
madeleine elster
(18.06.16)
çekici derken cinsel anlamda mı diyorsun?

öyle diyorsan savcı. kadın savcı ama. cübbe fantezim var. hakim de olur. zabıt katibinden aşşası olmaz.
0
ya ben lan neyse
(18.06.16)
Karsi cins icin soruyorsan meslegi cekici gelmez. Kendisi cekici degilse mesleginin bir onemi yok. Kendisi cekici olmayip meslegi cekiciyse sadece meslegi cekici gelir, kendisi degil.
Ama bir kadin bilimciyse o zaman etkilenebilirim. Feminizm dernegi baskani falansa guzel de olsa sogurum.
0
stavro
(18.06.16)
Savaş pilotluğu cesaret anlamında ilgi çekici. Ben erkeğim, makine mühendisi adayıyım. Bir kızın doktor olması bana çekici geliyor. Ne bileyim bir üniversitede turizm gibi bir bölüm okuyan rahat kızlar var, bir de canla başla tıp, inşaat mühendisliği falan okuyan kızlar var. Bence meslek önemli. Çünkü insanın yaptığı iş onun karakterini temsil ediyor çoğu zaman.
0
dissendium
(18.06.16)
Gerçek hayatta hoşlanılan bir insan olduğunda meslek çok da önemli olmuyor. Ama diyelim ki bir fantezi düzeyinde hoşlandığın meslek var mı dersen mühendis, fizikçi vs gibi daha mekanik kafalı, nerd adamlardan hoşlanıyorum.
0
buff
(18.06.16)
Var. Kas gücünü, zekayı, riski, macerayı, gezginliği barındıran her türlü iş. Ajanlık mesela. :)

Herkesin mesleği önemli çünkü ne yapıyorsan o'sun. Seni oraya getiren ne oldu, neler yaşadın hangi tercihleri yaptın da o noktaya geldin? Bunlara kafa yorarım, karşımdaki insanı tanımamı, anlamamı sağlar.
0
whimsical
(19.06.16)
kasada duran tezgahtarlık.
0
Goddard
(19.06.16)
Cekici gelen mesleklerin maasi dusuk (2000 tl mesela) olsa yine cekici gelir miydi? Bi de boyle dusunmek lazim.
0
yons
(19.06.16)
Biri de dişhekimi yazmamış. Dişi ağrıyan tatlı qızlar eqlesin.
0
bir ileti paylastim
(19.06.16)
karşı cinsim için doktor ve mühendis ciddi itici geliyor.öyle bir aday olunca baştan ön yargıyla giriyorum olaya ne yazık ki. (hemcinslerim doktor, mühendisse sorun değil, neden böyleyse)
bana çekici gelen mimar ve arkeolog gerçekten haa bi de anadili dışında 2 den çok dili çok iyi bilen biri o hepsinden çekici
0
gis
(19.06.16)
Pompacılık.
0
Goddard
(19.06.16)
@gis tanışalımmı^^

Benim çekici bulduğum meslekler insanların yaratıcı olduğu, edindiği bilgiyi harmanlayıp yeni şeyler ortaya çıkarabildikleri, tekdüze olmayan şeyler. Mesela donanımlı bir edebiyatçı, pollock'u da, osman hamdi'yi de, rafael'i de ayrı seven ressam, ezberci olmayan, idealist akademisyen. Temel bilimler ama. Bir şeyleri merak edip yeni bir şeyler öğrenmeyi, devamlı değişmeyi gerektiren ve özellikle de dünyaya yeni bir şey katabilmeyi sağlayan meslekleri çok çekici buluyorum. Seyyahlık ve gurmelik tam meslek değil ama macera olduğundan çok heyecanlı bence.

Gidip iibf, hukuk, yok iş güvenliği bilmem ne akademisyeni olanlar çok bayık tipler bence. Poliklinikteki doktor, inşaatta takılan mühendis, bürodaki avukat, herhangi bir kamu çalışanı, maaşımı alırım dümdüz anlatır çıkarım kafasındaki öğretmen, her türlü asgarili iş, esnaflık vs bunlar hiç çekici değil :( bir de sırf para için yapılan, aslında bir yetenekten çok işin başında beklemeyi ya da bıt bıt bıt veri girmeyi gerektiren işler de çok sıkıcı geliyor.
0
i ve been mistreated
(19.06.16)
@mistreated

haha yalnız üçüncü dilinin de farklı bir dil ailesinden olması gerekiyor^^ fransızcanın yanına ispanyolca ekleme kurnazlığı sayılmaz. hem ben de temel bilim akademisyeni,ressam filan değilim :P
0
gis
(19.06.16)
@gis Farsça da öğrenicem inş :( planlıyorum yani ^^
0
i ve been mistreated
(19.06.16)
Spordan anlayan spor hocaları. Branş fark etmez, fit olsunlar yeter ki.
0
hasmetizm 2046
(19.06.16)
(3)

Dövme Süreci.

mutekebbir
Bünyeden bünyeye değişir elbet ama genelde yaraları öyle uzun süre kalan biri değilim. Yapılması gerekenleri harfiyen yaptığımda 1 hafta içinde tatile çıkacak durumda olabilir miyim çok tereddütte kaldım. Detaylar: Dövme öyle çok yoğun bir şey değil, ince basit bir model.Gün yüzü gören bir yerde olm
Bünyeden bünyeye değişir elbet ama genelde yaraları öyle uzun süre kalan biri değilim. Yapılması gerekenleri harfiyen yaptığımda 1 hafta içinde tatile çıkacak durumda olabilir miyim çok tereddütte kaldım.

Detaylar:
Dövme öyle çok yoğun bir şey değil, ince basit bir model.
Gün yüzü gören bir yerde olmayacak hep tişört kapatacak.
Tatil de deniz tatili değil dinlenme tatili olacak bu yüzden denize ve güneşe maruz kalmayacak ama benim derdim ağrısı sızısı geçsin rahat edeyim aklım onda kalmasın.

Bir de canım yanacak diye bayağı tedirginim, bu anlamda özellikle bana güven veren bir sanatçı buldum ki tarihlerin çakışmasının sebebi de kendisinin uygun olduğu zamanla benim uygun olduğum zamanın sonucu oldu.
ilk konuşmamızda bu konuda da moral verdi ama ben hala çok takıyorum.

Bana biraz moral biraz cesaret lazım yani yardım eder misiniz acaba?

Teşekkürler.
0
mutekebbir
(18.06.16)
Kızgın kumda yürümek gibi düşün acısını. Makinayı her çektiğimde rahatlıyorsun tabi, arada bişeyler sürüyorlar, denize girmiş gibi oluyorsun. İki üç gün güneş yanığı gibi hafif sızısı olabilir. O kadar yoğun değil ama. Bol bol krem sürünce bi haftada düzeliyor zaten. Biz gene de iki hafta krem sürüyoruz
0
hasmetizm 2046
(18.06.16)
ya acısı katlanılmayacak bir acı değil. kemiğin üstüne geldiği yerler acıyor biraz onun dışında rahat. bu anlattığın koşullarda ise yaptır. ama sonrasında 1-2 gün yıkanamıyosun.
0
shotgunwoman
(18.06.16)
yaptırırken acımıştı, ama 1-2 gün sonra hiçbir şey hissetmedim bile. küçük bir dövmeyse sıkıntı olmaz.
0
ambrosia
(18.06.16)
(6)

evde soğuk kahve yapımı

mr.goodcat
soğuk kahve yapmak için filtre kahve yapıp direkt soğutuyor muyuz? sizin farklı yöntemleriniz var mı?
soğuk kahve yapmak için filtre kahve yapıp direkt soğutuyor muyuz? sizin farklı yöntemleriniz var mı?
0
mr.goodcat
(18.06.16)
1.5 kaşık nescafeyi ayrı bir bardağa koyup 1 parmak kadar sıcak su döküp karıştır.nescafe eriyince üzerine soğuk suyu koy az bir şey sıcaklığı düşsün.sonra bi bardağı ağzına kadar buz koy(4 tane oluyor genellikle) sonra nescafeyi oraya dök üstünü buz gibi suyla tamamla mis gibi americano.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(18.06.16)
Süt buz nescafe, kavanozda çalkalayın. Ta daaa
0
hasmetizm 2046
(18.06.16)
french press'e normalde yaptığın oranlarda oda sıcaklığında su ve kahveyi koy. iyice karıştır. pressin kapağını kapa ama filtreyi indirme. gece boyu veya eş değer saatler boyunca buzdolabında soğumaya ve demlenmeye bırak. en sonunda pressi indir ve kahven hazır.
0
Goldstein
(18.06.16)
4 cevaptan 3'ü nescafe ile tarif vermiş. arkadaşlar nescafe kahve değildir !
0
🌸mr.goodcat
(18.06.16)
Ben normalin iki katı kahveyle yoğun bir filtre kahve demliyorum, sonra onu buz dolu bardağa doldurup öyle içiyorum.
0
Haldamir
(18.06.16)
şöyle ki ben evde v60 kullanıyorum kahve demlemek için. bunun için normalde 20g kahveye 300ml su kullanıyordum. soğuk kahve yapmak içinse bardağa 150g buz koyuyorum, üzerine yine 20g kahve için 150ml su kullanıyorum. böylece hem su - kahve oranını tutturabiliyorum, hem de kahveyi yaptıktan sonra bekletmeden tüketebiliyorum. french press için de buna benzer bir yöntem deneyebilirsiniz.
0
bugraok
(24.07.16)
(9)

Neden anonim yazıyorsunuz?

pardonan
Sevgili Romalılar,"İnternette anonimlik" konulu bir yazı hazırlıyorum. İnsanlar neden online platformlarda (twitter, sözlükler, forumlar vs.) yazarken anonim olma ihtiyacı duyuyor diye sorduğumda aşağıdaki nedenler aklıma geliyor. Ama biliyorum ki yetersiz bir liste bu.- Hukuk ve bürokrasiden gizlen
Sevgili Romalılar,

"İnternette anonimlik" konulu bir yazı hazırlıyorum. İnsanlar neden online platformlarda (twitter, sözlükler, forumlar vs.) yazarken anonim olma ihtiyacı duyuyor diye sorduğumda aşağıdaki nedenler aklıma geliyor. Ama biliyorum ki yetersiz bir liste bu.

- Hukuk ve bürokrasiden gizlenmek.
- Stalklanmak istememek.
- Yakın çevre ve toplumdan gizlenmek.
- Mahalle baskısı hissetmeden rahatça yazabilmek
- Önyargıları savuşturmak (cinsiyet, cinsel yönelim, sosyoekonomik statü, medenli hâl, meslek, yaş vs.)

Katkı yapmak ister misiniz? Neden anonim yazıyorsunuz?

Anonim olmakla ilgili eleştirileriniz varsa onları da eklerseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler.
0
pardonan
(18.06.16)
Önyargıları savuşturmak ilk nedenim. İkinci olarak insanın bir olduğu kişi var bir de olması gereken kişi. Anonim olarak olduğum kişi oluyorum sanırım.
0
pomknos
(18.06.16)
Siyasi nedenler. Onun dışında bir sıkıntım olmazdı sanırım.
0
angelus
(18.06.16)
Yakın çevre ve toplumdan gizlenmek

tamamen bu sebepten. gerçek hayatımı hiç karıştırmadığım sanal ortamlarda gerçekte yansıtamadığım şeyleri özgürce dışavurmaktan büyük zevk alıyordum. yeri geliyor olmak isteyip olamadığım kişi gibi davranıyordum, yeri geliyor etrafımdakilere diyemediklerimi, içimdekileri döküyordum. kimsenin bilmemesi, tanımaması, yargılamaması büyük konfordu. "her şeyden uzaklaşmak istiyorum ühühüh" modu işte, ne eksik ne fazla.

ama çok zor artık anonim kalmak, eskiden bi nebze daha kolaydı, şimdi herhangi bir yerden açtığın bir hesap illa feysle bişeyle bağlanıyor. ayak izi bırakmadan dolaşmak zor internette, biraz arasan bulamayacağın kimse yok. bu gibi sebeplerden anonim olma merakımı bırakmak zorunda kaldım, haliyle çok rahat hissetmiyorum kendimi sağda solda yazarken.
0
baba jo
(18.06.16)
Mahalle baskısı hissetmeden rahatça yazabilmek. Keskin görüşlerim, hoşa gitmeyen sert ve dürüst cevaplarım var. Gercek hayatta çoğu zaman dilimi tutup kendimi bastırıyorum ama anonim kimliğim tamamen özgür. Yasal sıkıntı-sınırlandırmalar var ama o kadarı dokunmuyor.
0
Sulfoxaflor
(18.06.16)
Rahatça ibnelik yapabilmek için, kadın düşmanı gibi takılmak eğlenceli geliyor, önemsemiyorum gerçi ben anonim kalmayı, önemli biri değilim. Kimliğim kimse için anlam ifade etmez
0
hasmetizm 2046
(18.06.16)
Anonimken herhangi bir sınıf ayrımcılığına maruz kalınmadığı için. Aslında burada kimin hangi meslekten olduğu, nasıl bir eğitime kültüre, hayata sahip olduğu gibi bilgileri duyurulardan (soru ve cevap olarak) edinebiliyoruz; o yüzden tam bir anonimlik var diyemeyiz bence, ama yine de bir derece anonimlik var ve bu sayede karşımızdakini belirli kriterlerle yargılamadan anlamaya çalışabiliyoruz. Anonimliğin buna imkan vermesini seviyorum. Eşitlik sağlıyor.
0
whimsical
(18.06.16)
- aklıma gelen ilk sebep; yeni çağın bize dayattığı "her an ulaşılabilir olmak" hadisesine karşı bir duruş göstermek. telefondan da her an ulaşılabilir olmak zorunda değilim, internetten de.

mesela; çalışanlarına iş telefonu veren bir patronun, o telefondan aradığı her saniye çalışanlarının o aramayı cevaplamak zorunda olduğu bir sisteme ifrit oluyorum. fakat bu bile daha dürüstçe bir davranış/yaklaşım. en azından, gecenin yarısı bile olsa patronun seni aradığında sen arandığından haberdarsın. gözlerine perde inmiş şekilde internete saçtığımız tüm verilerin kimler tarafından hangi an erişildiğine dair en ufak bir fikrimiz olamayacakken, bu kadar cesur olunabilmesine hayret ediyorum.

- diğer bir sebebim, sırtımdan mark zuckerberg gibilerin zengin olmasını istememem. içerik üretmek hadisesi internet dünyasında bir site (ya da oluşum olabilir, bu örnekte şirket) en değerli işi iken, biz hiçbir ücret talep etmeden "alın tüm hayatıma dair bilgileri içerik olarak sizin kucağınıza bırakıyorum, beni istediğiniz gibi pazarlayabilirsiniz" diyoruz.

facebook'a da reklam vermiş bir kişi olarak söylüyorum, tanıtacağım ürün için reklamın gösterileceği hedef kitleyi seçerken, pazardan armut seçer gibi, örneğin "istanbul'un x bölgesinde yaşayan, üniversite mezunu, 23-29 yaş aralığındaki, mütemadiyen starbucks'a giden kişiler" gibi bir hedef belirleyebiliyor olduğumu gördüğümde, tedbirsiz davranmış olsaydım o 'armut'lardan biri olarak seçilebilir olacağımı gördüğümde bu durum epey sinirlerimi zıplatmıştı.

bireysel olarak benim sırtımdan kazanılacak belki de birkaç cent civarındaki paranın mark zuckerberg için hiçbir şey ifade etmediğinin elbette ki farkında olmakla birlikte, yangına su taşıyan karınca misali, kendimce "ben senin pazarlayabileceğin bir armut değilim" demiş oluyorum.

- başka bir sebebim ise, bu fütursuzca paylaştığımız kişisel verilerimizin nerelerde depolandığına dair hiçbir fikrimiz olamayışı, bundan 30 yıl sonra karşımıza nerede nasıl çıkabileceğini ve bizi hangi konuda zor duruma düşürebileceğini öngörmemizin imkansız oluşu. bugün arkadaşlarımızla çekildiğimiz ve bize o anın büyüsüyle çok tatlı gelen bir selfie, 15 yıl sonra çok komik ya da absürd karşılanıyor hale gelmiş olabilir. şimdi 20 yıl öncenin bazı fotoğraflarına bakıp "ulan ne salaklarmış, hele şu kıyafete bak" diye dalga geçtiğimiz fotoğraflarda bile insanlar en azından azami şekilde düzgün poz veriyorlardı. eh, gün geldiğinde bu fotoğraflar -abartarak örnek veriyorum- cumhurbaşkanı, yahut da önemli bir şirketin kritik bir pozisyonuna geldiğimizde (ya da gelme ihtimalimiz olduğunda) hakkımızda yapılacak background check'te karşımıza çıkabilir. o şirket, kendi PR'ını düşünerek "kusura bakma, seni bu pozisyona getirmek istiyorduk, ama rakiplerimizin eline, halkın önemli bir kısmının alenen dalga geçmesiyle sonuçlanacak bir koz vermek istemiyoruz" diyebilir ve bir bakıma haklı da olur.

aslında daha başka sebepler de sayabilirim. ama bence bunlardan herhangi bir tanesi bile anonimliğe azami ölçüde dikkat etmeyi gerektirmeye yeter sebeptir.

son olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim; anonim olmaya çalışan insanlara, böyle bir endişe taşımayan insanların "aman be, sen de kendini fasulyeden nimet sayıyorsun", "ya sen de sanki bana FBI başkanı öfff" gibi şeyler söylemeleri, neresinden bakarsak bakalım tercihlere saygı göstermemektir. o hep eleştirdiğimiz, kendinden farklı herkese ateş püsküren, dışlayan/başkalaştıran anadolu çomarlarının yaptığı da tam olarak budur.
0
cevap botu
(18.06.16)
biri şirkette anonim mail atınca ortam bir anda katil kim oyununa döner. insanlar göz ucuyla birbirine bakar, bu cümleyi kim kurardı diye düşünür. bazen içeriği doğru bile olsa, üslubu yüzünden dikkate alınmaz. oysa çoğu zaman anonim değil de açık açık yazılsa, gerçekten değişim başlar. ama gel gör ki, herkes işten atılmaktan korkuyor. cesaretin kimliksiz hali gibi bir şey..
0
teutonic-terror
(06.08.25)
sadece dusunceler ve yorumlarimla var olmak cok cazip. gundelik hayatta bizi kisitlayan cok fazla sosyal paradigmalardan siyrilmak...
0
antikadimag
(07.08.25)
(4)

Home Cam?

lat menat uzza
hanı mesela çiftler evde kamera açıp görüntülerini diğer insanlarla paylaşıyorlar ya... hayatlarını 24 saat camerada sergılıyorlar, bunun adı neydi?
hanı mesela çiftler evde kamera açıp görüntülerini diğer insanlarla paylaşıyorlar ya... hayatlarını 24 saat camerada sergılıyorlar, bunun adı neydi?
0
lat menat uzza
(18.06.16)
Stream?
0
hasmetizm 2046
(18.06.16)
livecam diye aratınca bambaşka şeyler çıkıyor... home live cam yapınca da olmuyor.. bir adı olmalı dıye dusundum.
0
🌸lat menat uzza
(18.06.16)
bu işi yapanları ne şekilde aratıp bulurum.

mesela sözlük yazarlarını genelleyen bir ad olarak sözlükçü var ya... bu işi yapanlara ne deniliyor?
0
🌸lat menat uzza
(18.06.16)
Vlogger olabilir mi?
0
bilemedik biz onu
(18.06.16)
(4)

Bu sene iyi bomonti yaptı ha

bigbadabum
Hem de filtresiz. Mevsimi gelmiş. Koparayım mı, düşmesini mi bekliyim?http://i.hizliresim.com/AJyapq.jpg
Hem de filtresiz. Mevsimi gelmiş. Koparayım mı, düşmesini mi bekliyim?
i.hizliresim.com
0
bigbadabum
(18.06.16)
İş güvrnliği uzmanı benim.
0
🌸bigbadabum
(18.06.16)
Kopar bence çünkü çok çirkin.

Ağaç tek başına yetmiyor mu acaba neden illa üstüne bir şeyler ekleme, bir şeylerle süsleme derdine düşüyor insanlar? Bir de süsleyeceksin, süslemezsen öleceksin tamam da değişikli olayım diye salak salak, sıfır yaratıcılığı olan şeylerle süsleme bari be kardeşim, bira şişesi nedir? Fuzuli ağırlık bi kere bitkiye.

Yapan sensen sana da kızdım.
0
buff
(18.06.16)
mirana
(18.06.16)
Ne zevksiz dekorasyon o öyle. Belediye yapsa anca o kadar kötü olur
0
hasmetizm 2046
(18.06.16)
(4)

Karatay Diyetine Göre Ne İçeceğim

Frederick Co
Sağolsun, eski sevgilim, hala sevdiğim, ilerde de seveceğim, güzel yarim, inci dişlim, davşanım; varlığında bana karatay diyetini alıştırdı.şeker yok un yok tuz yok, bu sıcakta serinlemek için ne içeceğim kardeşlerim ben? Su dan başka serinletecek ne olabilir?
Sağolsun, eski sevgilim, hala sevdiğim, ilerde de seveceğim, güzel yarim, inci dişlim, davşanım; varlığında bana karatay diyetini alıştırdı.

şeker yok un yok tuz yok, bu sıcakta serinlemek için ne içeceğim kardeşlerim ben? Su dan başka serinletecek ne olabilir?
0
Frederick Co
(18.06.16)
Maden suyu, ayran.
0
angelus
(18.06.16)
Limon+maden suyu,
Kahve+maden suyu,
Buzlu yeşil çay,
Yeşil cay+maden suyu+kahve...
0
anily
(18.06.16)
kefir
türk kahvesi (şekersiz)
filtre kahve (şekersiz)
limonata (şekersiz)
0
gezegen olan pluton
(18.06.16)
Soda ayran, çörçil. İce latte (süt buz ve nescafe yi çalkala kavanozda)
0
hasmetizm 2046
(18.06.16)
(10)

Tüylü dost sahiplerine temizlik ipucusu capsli :)

yue
Dostlar geçen youtube'da şu videoya rastladım:https://youtu.be/CWJZQVSYT8wBugün denedim ve gerçekten inanılmaz bir yöntem. Koltuklar, halılar, kedi ağaçları aklınıza gelen heryer için koli bandı, yapışkanlı rulo vs.den çok çok daha etkili ve ucuz bir yöntem. Süpürgesinden memnun olmayanlar içinde ço
Dostlar geçen youtube'da şu videoya rastladım:

youtu.be

Bugün denedim ve gerçekten inanılmaz bir yöntem. Koltuklar, halılar, kedi ağaçları aklınıza gelen heryer için koli bandı, yapışkanlı rulo vs.den çok çok daha etkili ve ucuz bir yöntem. Süpürgesinden memnun olmayanlar içinde çok iyi. Büyük bir halıyı 10 dkdan kısa sürede rahatlıkla temizlersiniz.

Evde birkaç çeşit çekçek vardı (zamanında eşim arabaya almış aldığını unutmuş bir daha almış falan) hepsiyle deneme yaptım. 2-3 çekmeyle tüyleri toplayıverdi. Öyle baskı falanda yapmadım hafifce çektim. Aşağıda resimlerde gördüğünüz çekçeklerden ucu yeşil gövdesi beyaz renkli olan en iyi toplayanı oldu bence. En küçük boy olanda kedi ağacı gibi yamuk yumuk yüzeyler için ideal. En küçük olan biraz yıpranıktı, ucu neredeyse bozulmuş ona rağmen iyi iş yaptı. Birkaç boy daha alıp battaniyelerde falan denemeyi düşünüyorum açıkcası.


i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

Son bir ekleme yapayım çekçek çok eskiyse veya özellikle siyahsa falan yüzeye renk bırakabilir deneme yapmayı ihmal etmeyin.

Bonus benim şebelebettin :D
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

Bilenler bilmeyenlere yaysın sevaptır ^_^
0
yue
(18.06.16)
Ben amele gibi elimi ıslatıp onunla topluyorum bütün tüyleri. Bir halıyı elle temizlemek 20 dakikamı falan alıyor. Gerçi şu anda halım yok ama koltuklarda deneyeyim bu taktiği, güzel gözüküyor.

Bir de plastik mutfak eldivenleri ile de yapılıyor bunun aynısı. Eldiveni ele geçirip işte yüzeyi tarar gibi topluyorsun tüyleri.
0
buff
(18.06.16)
buff
o zaman bu yöntemle 5 dkda bitirirsin halını. varsa halının havını da alıyor o açıdan da güzel.

plastik eldiven işini denedim ben ama çok randıman alamadım. toparlamak zor oluyor. videoda adamın yaptığı gibi toparlayıp süpürgeyle çekince süper oluyor.
0
🌸yue
(18.06.16)
Bunlarin adi ne tam olarak? Uc kismi metal mi plastik mi?
0
neferkitty
(18.06.16)
Normal çekçek di mi bunlar. Güzel iş valla
0
hasmetizm 2046
(18.06.16)
Neferkitty ben adını çekçek diye biliyorum cam silmede kullanılıyor başka bi adı var mı bilmiyorum. Ucu plastik kesinlikle metal olan hiç görmedim.

Edit: küçük olanı buldum nette camsil çek çek yazmışlar. Bir milyoncularda falan bulabilirsin rahatlıkla en pahalısı 5 tldir herhalde.
www.hepsiburada.com
0
🌸yue
(18.06.16)
Benim makine iyi cekiyor ama bunla daha pratik olur ben de deneyecegim mutlaka emegine saglik tesekkur ederiz :3
0
neferkitty
(18.06.16)
Neferkitty, rica ederim umarım işine yarar. Benim elk. süpürgeside çok iyi süpürdüğüm halıdan bir şey çıkmadı çok mutlu oldum :)

burada zaman zaman duyuruları açılıyor süpürge çekmiyor ne yapacağız diye onlar için güzel bir yöntem. Bide süpürmesi zor olan süpürgeye yapışan ufak paspas tarzı şeyler ve kedi ağaçları için çok iyi.
0
🌸yue
(18.06.16)
Koli bandıyla halılara ağda yapmaktan cok daha iyi gorunuyor yue, teşekkür ederiz.
0
physcos physcos
(18.06.16)
Evet bu yöntem çok işe yarıyor ama ben de bir teknik ilave edeyim.
Bulaşık eldivenini takın, ıslatıp halılara koltuklara sürün, aynı çekçek gibi bütün tüyleri topluyor.
0
innerbliss
(20.06.16)
ufak bir update yapayım. bu yöntem daha çok halı gibi kadife gibi tüylü kumaşlar ya da naylon oranı yüksek kumaşlar için iyi.

salon koltuklarım tay tüyü denen leke falan tutmayan kumaş türünden onda pek başarılı olmadı. yapışkan rulo daha iyi topluyor. zaten plastik eldivenle toplamayı daha önce ben bu koltuklarda denemiştim iyi toplayamamıştı muhtemelen kumaşın elektriklenmeyen yapısından. ama oturma odasındaki koltuklarım daha naylonumsu böyle çekyatlarda kullanılan basit döşemelik kumaşlar var ya onlardan, onda çok iyi topladı. kedinin dikdörtgen bir minderi var polar kumaşlı onda da çok iyi iş yaptı. eskiden bir tomar koli bandı harcardım, hala tüy olurdu kenarlarında falan, çekçekle 30 snde tertemiz oldu :)
0
🌸yue
(20.06.16)
(1)

sesi kalınlaştıran bir içecek var mı bildiğiniz ?

susuz koye hamam
alkollü alkolsüz farketmez.sabahları çok güzel çıkıyor sonra geçiyor lanet olasıca şey. hayır yani bazı adamların sesi 40-50 yaşlarına gelince kalınlaşıyor bunlar eksin bişeyi tüketmekten oluyor rakımıdır nedir artık aq
alkollü alkolsüz farketmez.

sabahları çok güzel çıkıyor sonra geçiyor lanet olasıca şey. hayır yani bazı adamların sesi 40-50 yaşlarına gelince kalınlaşıyor bunlar eksin bişeyi tüketmekten oluyor rakımıdır nedir artık aq
0
susuz koye hamam
(17.06.16)
Fanta ve eski uzun lm güzel balgam yapar, gırtlaktan konuşursun
0
hasmetizm 2046
(17.06.16)
(9)

Meme kanseri sorunsali

scars dont fade
1 yıldır birlikte olan nişanlı çiftimiz evlilik hazırlığı içindeler. ev bakıyorlar vs. kadin kisi meme kanseri oluyor ve memelerini aldirmak zorunda kaliyor. bu durumu nişanlısıyla paylaşıyor. erkek önce sorun degil, bunlar onemsiz seyler diyerek olumlu yaklaşıyor. ancak daha sonra cinsel hayatlarin
1 yıldır birlikte olan nişanlı çiftimiz evlilik hazırlığı içindeler. ev bakıyorlar vs. kadin kisi meme kanseri oluyor ve memelerini aldirmak zorunda kaliyor. bu durumu nişanlısıyla paylaşıyor. erkek önce sorun degil, bunlar onemsiz seyler diyerek olumlu yaklaşıyor. ancak daha sonra cinsel hayatlarinin eskisi gibi olamadigini, artik onu cekici bulamadigini farkediyor ve nişanlısından ayrılıyor.

bu hikayede erkek suçlu mu?
0
scars dont fade
(17.06.16)
Kadın için üzüldüm ama erkeği de suçlayamam, sırf kadın kırılmasın diye yani kadına acıdığı için onunla olmaya devam etmesi çok aşağılıkça olurdu.
0
whimsical
(17.06.16)
suçlu demeyelim de vefasız diyelim. hamilelik sonrası kadının göbeği sarkınca da terk edecek ya da aldatacaktı demek ki.
0
cilekli krep
(17.06.16)
Göbek sarkmasıyla mastektomi aynı dramatik etkiye sahip değil tabi.

Edit: "Göbek sarkması" yerine "göbek sarması" yazmışım da, düzelttim.
0
whimsical
(17.06.16)
Suclu filan diyemeyiz. Adam tutup da aldatmamis, yalan soylememis acikca duygularini ifade etmis. Kotu bir durum ama suclu degil bence. Zaten adam sevmiyormus sevse boyle bir sey yapmazdi.
0
neferkitty
(17.06.16)
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(17.06.16)
Meme kanseri sonrası silikon takılabiliyor. Az daha sabretselermiş, kadın iyileştikten sonra porno bile çekebilirlermiş.

Kadın zaten memeleri olmadığı için kendini seksi hissedemez ve seksten alacağı zevki tamamen alamaz. Bir süre cinsel hayatın garip olması normal. Sperm sayısına verdiğim cevap burada da geçerli, suçlu değil ama sevmemiş.
0
aychovsky
(17.06.16)
Suçlu.
Ayrıca bütün hastalıkları tek tek sor bence. İyi tuttu bu senin format. Çok popi oldun şuan
0
hasmetizm 2046
(17.06.16)
hikayelerinde tıbbi açıdan çok eksikler var bence yeter sorma artık.
0
shotgunwoman
(17.06.16)
@shotgunwoman, @hasmetizm hangi hikayelerim ve sorularımdan bahsediyorsunuz?
0
🌸scars dont fade
(17.06.16)
(24)

sperm sayısı sorunsalı

make a wish
1 yıldır birlikte olan nişanlı çiftimiz evlilik hazırlığı içindeler. ev bakıyorlar vs. erkek kişi kontrol için gittiği doktor muayenesi sonucunda sperm sayısının çok düşük olduğunu, sperm verimliliğinin çok az olduğunu öğreniyor. bu durumu nişanlısıyla paylaşıyor. kadın önce beraber çözüm ararız diy
1 yıldır birlikte olan nişanlı çiftimiz evlilik hazırlığı içindeler. ev bakıyorlar vs. erkek kişi kontrol için gittiği doktor muayenesi sonucunda sperm sayısının çok düşük olduğunu, sperm verimliliğinin çok az olduğunu öğreniyor. bu durumu nişanlısıyla paylaşıyor. kadın önce beraber çözüm ararız diye olumlu yaklaşıyor. ancak konuyla ilgili araştırma yapınca çocuk sahibi olma ihtimallerinin çok az olduğunu öğreniyor ve nişanlısından ayrılıyor.

bu hikayede kadın suçlu mu?
0
make a wish
(17.06.16)
yaşamadan, içinde bulunmadan böyle durumlar hakkında yorum yapmak çok güç. kadına suçlu demek doğru olmayabilir belki. ama yaptığı da pek hoş olmamış açıkçası. çocuğu olmayan onca çift var, sorun bazen bir tarafta oluyor ama bu yüzden ayrılmıyorlar. çocuğu olan çiftlerden daha büyük bir sevgiyle bağlılar gibi birbirlerine.
0
swalloww
(17.06.16)
Aynı sorun kadında da olabilirdi, kadının yaptığı suç falan değil net şerefsizlik. Çocuk isteğin varsa milyon çeşit yol var elbet denersin birisi sonuç verir. Demekki adam sakat falan da kalsa bırakıp gidecek adam için hayırlısı olmuş.
0
gozu acik sevisen yahudi
(17.06.16)
Tüp bebek denilen bir yöntem var ve oldukça da başarılı artık. Üreme illa ki doğal yollarla olmak zorunda değil ki. Ki kadının da bu bilinçte olduğunu düşünüyorum, yani bu bahane gibi geldi bana. İlişki içerisinde muhakkak başka bir şeyler vardır. Dolayısıyla kimse suçlu değil, ilişki içerisinde suçlu/suçsuz aramamak gerekiyor.

edit: zorlu bir süreç tüp bebek evet, krem peynir'e katılıyorum. ancak ilişki içerisinde karşılıklı sevgi falan varsa bu zorluğa göğüs gerilebilir diye düşünüyorum ki benim kendi görüşüm bu. ha kadın bunu istememişse kendi tercihidir elbette.
0
sefil
(17.06.16)
suclu filan değil gayet normal.
0
Lola90
(17.06.16)
Adam kurtulmuş yol yakınken.
0
hasmetizm 2046
(17.06.16)
kadın baktırmış mı bilmiyorum ama inşallah onda da infertilite vardır, sorunsuz bi adamla tam evlenecekken adam bunu öğrenip siktiri çeker buna.
0
animalman
(17.06.16)
evlilik çocuk için bir araya gelmek demek değildir. bunu bilmek gerekiyor. tıptaki çözümler bittiğinde evlat edinme seçeneği de var. hadi o olmadı, kıbrısta sperm bankası vardı sanırım. ne bileyim, gerekirse çocukları olmaz. çocuk yapmak hobi olmuş zaten, çocuğu olmayan ve uzun yıllar evli olan kişiler bana daha gerçekçi bir aşk yaşıyormuş gibi geliyor zaten.
0
nathanieltroy
(17.06.16)
Kadının yaptığı yanlış. En başta, sırf çocuk yapmak için evlenmek yanlış.
0
peggy
(17.06.16)
Kadin suclu degil cahil
0
la noix
(17.06.16)
Sadece çocuk için evleniyor adama karşı bir duygusu yoksa çok normal, suçlu falan değil.

Şimdi kendimi onun yerine koyuyorum; evliliği sadece çocuk sahibi olmak için kabullenirim herhalde, eğer böyle bir sorunla karşılaşırsam devam etmemin tek sebebi adamı sevmem olur. Seviyorsam kalırım, sevmiyorsam giderim net.
0
mutekebbir
(17.06.16)
bir insanı sevmek bir insanla bir yola çıkmak bir proje değil.
hımm tıkandık burada projeyi iptal edelim gibi.
Allahım yine büyük konuşuyorum sen sınama Allah'ım.
bu denildiği gibi kadının da başına gelebilirdi. hayat bu, herşey insanlar için. bence yarı yolda bırakmak olmuş. bişiler denenebilirdi, evlatlık düşünülebilirdi hiç olmadı. üzücü olmuş.
0
hushhush
(17.06.16)
Kadın suçlu değil, adam şanslı.
0
babilbaligi
(17.06.16)
kadın suçlu diyemeyiz bence. bunun kadın veya erkek olmaklada alakası yok. herkes her şeyi göze alabilir, almak zorundadır gibi bir dayatmada bulunamayız. anlaşılabilir bir şey kadının davranışı ama elbette ideal olan sevdiği insanın yanında kalması ve birlikte çözüm üretmeleri. ama diğer taraftan böyle bir teşhisi olan ve bunu komplekse dönüştürüp kendisine destek olan eşine, sen beni kesin aldatacaksın diye psikolojik şiddet uygulamış adamda tanıyorum eski işyerimden. ilişkilerin iç dinamiklerini hiç bilemeyiz dışarıdan, genellemek çok doğru gelmiyor bana.
0
Phoebe
(17.06.16)
kadın suçlu değil.
kadına güvenen erkek mal.
ciddiyim bak öylesine yazmıyorum.
bir çok erkekten şunu duydum; her şey güzelken sorun yok ama bir hata yap karın bile sana düşman oluyor.
bir çok erkek bu cümleyi kuruyorsa bir durup düşüneceksin.
tüm kalbimle söylüyorum kadının suçu yok ve bence doğru olanı yapmış.
0
seyduna6687
(17.06.16)
Yazık. Aşk bu değil. İsabet olmuş, adam kurtulmuş.
0
six packsiz
(17.06.16)
kadın ya da adam fark etmez, sevdiği için değil de çocuk yapayım diye evlenme niyetiyle bu işe girdiğinden, ayrılmaları isabet olmuş. işin içinde duygu olmayınca "o dişiyi dölleyecek çok fazla erkek var doğada" desek abes olmaz.
0
coder6006
(17.06.16)
kadın haksız.
0
basond
(17.06.16)
yani kadın üremeye programlıysa demek, onunda kontrolü dışında gelişmiştir. suçlu yok.
0
gokhan atestepe
(17.06.16)
İlişkinin en başında böyle bir sorun açık açık söylenseydi, ayrılınabilir bir şeydi ama nişanlılık bu. Bunun benim için anlamı 'Ben bu adamla hastalıkta sağlıkta bir arada olmayı kabullendim, bu niyetle bir adım attım' demek. Yargılamak olmasın, yaşamadan bilemeyiz ama empati kurmakta çok çok zorlanıyorum. Nişanlı demek, canından çok sevdiğin adam demek. 'Seni on yıl beklerim' ya da 'İstersen, on hastalık yakana yapışsın, ben yanındayım' demek gibi geliyor bana. Varsın, çocuk olmasın. Tabii, çocuk için evleniyorsa haksız değil.

Adamın yerine kendimi koydum ve 'Çocuğumuz olmayacak' diye ayrılındığını düşündüm. 'Bu adam beni hiç sevmemiş' derdim içimden herhalde. Zaten adam kendini eksik ve suçlu hissediyordur, üstüne nişan da atılınca iyice yıkılmıştır. Bana ayıp geldi ama haklı olabilir.

Sevgilimin çocuğu olmayacak olsa 'Woohoo! Korunmasız sevişeceğiz bundan sonra!' diye zil takarak göbek atarım, dilencilere para dağıtırım. Çok çocuk istersek evlat ediniriz, hem de doğum yapmamış, o süreci geçirmemiş olurum; bir taşla iki kuş. Ama doğum yapmak istemesini de anlıyorum.

Oda arkadaşıma 6 yıl önce benzer bir şey söylemişlerdi. Yumurtası tutunmuyordu, kalitesizdi, vb. Art arda ameliyatlar geçirdi birkaç yıl boyunca. 'Çocuk olma ihtimali çok çok az' demişlerdi ama bu Mart'ta doğum yaptı. Hem de tüpsüz müpsüz. Tabii, erkek için belki biraz zordur. Tıp hızlı gelişiyor, hemen çocuk sahibi olmazlar veya en az üç çocuk yapmazlar ama bir zaman çocukları olabilir bir şekilde.

O kadının dünya görüşüdür, suçlu diyemem ama ben öyle biriyle olmak istemezdim.
0
aychovsky
(17.06.16)
7 milyon sperm ile tip bebek deneyip olmayıp kendiliğinden çocuk sahibi olan arkadaşım var.

İlerlemiş tıp ile sperm sayısı aşırı büyük sorun dahi sayılmıyor.
0
ihanet kac kisilik
(17.06.16)
mahkeme değil ki birisi suçlu olsun.
0
turkuaz
(17.06.16)
suç muç bilmem de adam buz gibi doğal seçilime uğramış.
0
dr cucu
(17.06.16)
tam aksi bir durum icin:

www.eksiduyuru.com
0
scars dont fade
(17.06.16)
eğer kadın "bu adamla" hayatı paylaşmak isteseymiş ilişkiyi bitirmezmiş; ama kadının amacı "bu adamla hayat arkadaşı olmak" değil adamın biriyle evlenip çocuk doğurmakmış, kiminle evlendiği mühim değilmiş.

kadın suçlu değil ama bencil ve ikiyüzlü. adam evlendikten sonra da bu durumu nişanlısıyla paylaşabilecekken dürüst davranıp öncesinde söylemiş, yani adam kadının aksine bencil ve ikiyüzlü değil. o yüzden de hayırlısı olmuş.
0
whimsical
(17.06.16)
(6)

Gölgelik mi güneşlik mi?

hasmetizm 2046
Arabalarda ekrana ışık vurmasın diye yapılan ekstra çıkıntı, ne deniyor?
Arabalarda ekrana ışık vurmasın diye yapılan ekstra çıkıntı, ne deniyor?
0
hasmetizm 2046
(17.06.16)
Dashboard deniyor abi cizgisi oyle ,islevsel olarak oyle tasarlaniyor ozel bir adi yok

Tepede duran ise bizde guneslik gavurda visor olarak geciyor.illa isim vermek gerekirse dashboard visor denebilir mi ki?
0
duptıs
(17.06.16)
Rüzgarlıktan bahşediyor sanırım
0
Frederick Co
(17.06.16)
Bilgi ekranı yada radya ekranı üstündeki, yada hız göstegesi üstündeki hede
0
🌸hasmetizm 2046
(17.06.16)
Yok abi rusgarlik degil bahsettigi hani gosterge ekranin ust kismi sana dogru cikik olur ve isigin ekrana gelmesini engellerya ondan bahsediyor.
0
duptıs
(17.06.16)
Rusgar ne lan ruzgar o.
0
duptıs
(17.06.16)
öyle bir şey yok. kapı üstlerinde rüzgarlıktan bahsediyorsan onu yaptıyorsun bir de arabanın üstüne sarı taxi tabelası asıyorsun oluyor sana ticari
0
gokhan atestepe
(17.06.16)
(61)

Sevişirken söylenen garip cümle

pompeininkulleri
Şimdi genelde erkeklerin sevişirken bu gece benim orospumsun tarzı şeyler dediği oluyor. Bunu biliyoruz.Ama busefer seviştiğim adam "seni bedavaya sikmek çok güzel" diye bir laf etti. Ve bu lafı ilk defa duydum bir garibime gitti.Sizce diğer laflardan pek bir farkı yok mu? Yahut ne demek istemiş?Ek
Şimdi genelde erkeklerin sevişirken bu gece benim orospumsun tarzı şeyler dediği oluyor. Bunu biliyoruz.

Ama busefer seviştiğim adam "seni bedavaya sikmek çok güzel" diye bir laf etti. Ve bu lafı ilk defa duydum bir garibime gitti.

Sizce diğer laflardan pek bir farkı yok mu? Yahut ne demek istemiş?

Ek bilgi: 1 aydır sevistiğim, ve oldukça kültürlü entel biri. Hani öyle bir kıro dese bu lafı çok daha farklı anlayabilirdim.

Ek bilgi 2:Arkadaşlar adam sürekli erasmus ortamlarinda fln olan biri. Eskort muhabbetine en son girecek kisilerden. Yeniden yorumlayabilir misiniz?

Ek3: erasmus dedim entel mi olunuyor dediniz, arkadaşlar burdan ne desem boş siz de haklısınız. tanımadan anlamaniz zor. ama gerçekten oldukça kulturlu birikimli açık görüşlü saygılı biri.
0
pompeininkulleri
(17.06.16)
Dirty talking'in de şeyini çıkartmamak gerek. Olmamış.
0
Lim5
(17.06.16)
seni belese getirdigi bir parali asker olarak goruyor bence, bunun dirty talking'le alakasi oldugunu sanmiyorum. yani "bugun ise yuruyerek gittim" kadar acik ve net bir cumle
0
der meister
(17.06.16)
soru nick uyumu demek istedim bir an

cevap: OHA senden ziyade kendisi için çok küçük düşürücü bir durum bence ne yani hiç sağlıklı ilişkiler yaşayamamış cinsel ihtiyacını hep para karşılığı gidermiş de şimdi ooh beleşe geldi moduna giriyor.

böyle bir şey duysam çevirir bi de ben skerim adamı o ne ya ;_;

dirty talk türkçe de olmuyor malesef, çok dikkatli seçmek lazım kelimeleri
0
shotgunwoman
(17.06.16)
Herif sana açık açık bedava o... demiş.
0
i ve been mistreated
(17.06.16)
yuh! hani dirty talking ok da bu bence o kritere girmemeli.
0
fernandoenes
(17.06.16)
bence çirkin olmuş. öncesinde "orospu olsan bıdı bıdı" gibi bir fantazi kurulmadıysa durduk yere söylenmiş cümle baya adamın boşluğuna gelip içindeki çomarı salmış anlamına geliyor bence
0
shubulubapshubaptishaluva
(17.06.16)
ne demek istemiş yazıyorum;

seni bedavaya .ikmek çok güzel

tam olarak bu. devam edersen sende onaylamış olursun.
0
speranza
(17.06.16)
ahhahahah D: o nası cümleymiş ya.

iki cümle arasında hiçbir fark bana göre.
0
murakami
(17.06.16)
arkadaşlara katılıyorum, gerçekten onu ima etmiş bence.
0
dead and broken
(17.06.16)
Yav ne garip fantazileriniz var.. Biri bana böyle bir şey dese o an ağzına kafa atarım ve ortamı terk ederim. Bir daha da hiçbir şekilde aynı ortamda bulunmam. Aşağılamak da aşağılamaktan hoşlanmak da çok derin bir psikolojik bozukluk bana kalırsa. Ben de kendime ruh hastası diyordum daha neler varmış.
0
köstebek kurabiye
(17.06.16)
benden önce yazanlara +1

Çok güzel biri (escort/hayat kadını vs.) olduğunu/olacağını düşünüp, parasız olarak bunu yaptığı için şanslı olduğunu belirtmiş ya da işte kan beyinde olmayınca sıkıntı çıkmış.

Bu arada "orospu" içerikli bir dirty talk hayatımda yapmadım. Cevap için baz alınır mıyım bilemedim o yüzden.
0
nawar
(17.06.16)
Vay arkadaş adam escorttan çıkmamış belliki :Dd
0
six packsiz
(17.06.16)
Şunu eklemeden geçemeyeceğim;

"Dua et anana küfür etmemiş"

Gece gece komik geldi yarıldım şu anda.
0
notinhere
(17.06.16)
bu gece benim orospumsun" u da bilmiyoruz ki.

Oldukça entel biriyse belki "Auletrides" demek istemiştir :(
0
shadowcat
(17.06.16)
Ne demek istemiş bilmem ama gül gibi Ekşi Duyuru'nun Kızlar Soruyor'a dönmek üzere olduğunu biliyorum artık :(
0
totkymotky
(17.06.16)
İltifat etmiş. Dirty talking'de yaratıcılık sınırı. Abartmaya gerek yok. Güzelsin demiş.
0
pazar gunu seni kilisede goremedim john
(17.06.16)
Ek bilgi 2 ye göre yeniden yorumlayın madem.
0
🌸pompeininkulleri
(17.06.16)
Bu dirty talk mevzulari bence karsindaki kisiyle belli bir zaman gecirdikten sonra yapilabilecek bisey. Yani atiyorum bi gece disari cikarsin, biriyle tanisirsin, o gece mevzu olur ve benim aklima boyle konusmak gelmez mesela. Kadin baslatir, devamini getiririm ama ben baslatmam. Aradaki samimiyet cok onemli, yoksa iste boyle abuk subuk insanlardan abuk subuk cumleler duyup buraya soru soruyorsunuz. Olan olmus ben boyle bisey duysam hayvan gibi gulerdim galiba nayaksin sen deyip, konsantre sifir tabi sonra.
0
bruceandwayne
(17.06.16)
Ek bilgiye ithafen; adam sandigin kadar entel filan degil ablacim. Her erkegin yaptigi gibi kendini iyi pazarlamis ve devam ettirmis ban kalirsa. Zira erasmus bir kriter degil.
0
bruceandwayne
(17.06.16)
erasmus ortamları karizmatik mi oluyor anlamadım ki:)))) kahkaha attım ek bilgiye. az parayla gezmek isteyen öğrenci aktivitesi erasmus. ayrıca kültürlü diyorsun ama senin seviyene göre kültürlü belki sen kimsin bilemiyoruz ki, cinselliğe kadına nasıl baktığına bakılırsa tam bir hanzo bana göre mesela
0
speranza
(17.06.16)
güzel taktikmiş demek ki böyle söyleyince entel ve kültürlü oluyoruz beyler :))
teşekkürler @pompeininkulleri
0
gilbeys
(17.06.16)
vay be. beyninin kıvrımlarında gizlediği gerçek düşüncelerini ortaya çıkarmış. realistliğe hayran kaldım ama o kişiyle olmaz.
0
freetakilir
(17.06.16)
o değil ben su an cinsel yolla bulaşan bi hastalığı var mı diye endişelendim :(
0
yuvarlanantencereninkapagi
(17.06.16)
ya abla yaptık yorumumuzu aa durun beyler adam erasmus ortamındaysa bu iş böyle olamaz yorumlarımızı silelim/değiştirelim mi diyeceğiz? bence sen aç biraz gözünü, bir hemcinsim olarak bu sözü işitmene üzüldüm.
0
shotgunwoman
(17.06.16)
Sadece arkadaş ediniyor oralardan duzenli bir yabanci cevresi var, seviserek bka sarsin istemiyor sanırım. Okadar uckr duskunu biri degil.

O da benim gibi oldukca secici sevisrken onune gelenle yatan bir tip degil. Bulasici hastalik orani herkes kadardır. Sıkıntı yok. Test de yaptırdigini söylemisti
0
🌸pompeininkulleri
(17.06.16)
alkislarlayasiyorum.com

:D

sürekli erasmus ortamlarında olup oradan "kız düşürmeye" çalışan nadiren başarılı olan arkadaşlar var. Gerçekten entelektüel mi yoksa "kız düşürmek" için mi öyle dersen...bence seninki ikinci türden ve işe yaramış bak :D

ya dirty talk olayında... ne biliyim hep orospuluk muhabbeti yapılır ya ingilizcede, onu türkçeleştirip lafı oraya götürmek istemiş olabilir iyi niyetlidir belki ama Türkçe olmuyor bu işler zorlamanın alemi yok sadfsd :D
0
rodriguez2
(17.06.16)
o kadar erasmus ortamlarında takılıyorsun at bi 20'lik de yolumuzu bulalım de abiye..
0
nrmnm
(17.06.16)
@rodriguez 2

Erasmus ortamlarina gidip kız düşürmeye çalışan biri değil. Ya tanıyorum işte birazcik. Ki gece degil gunduz bir etkinlikte tanıştık.
0
🌸pompeininkulleri
(17.06.16)
Ek bilgiler ışığında yeniden değerlendirdim ama fikrim değişmedi. Söylemi hoş değil. Ortam koşullarına göre asıl niyetini sen okuyacaksın.
Bir de;
''Bulaşıcı hastalık riski herkes kadardır, test yaptırdığını söylemişti.''
Yoksa siz hala kondom kullanmıyor musunuz?
0
Lim5
(17.06.16)
Amsterdamda yaptıydım erasmusu, bende aristokrat oluyorum heralde bu durumda.
Amsterdamı bi kenara bırakırsak, kızlar Allah aşkına bu kadar ucuz göstermeyin kendinizi. Görürlersede kabullenmeyin be.. Sevişin, sevişmeyin demiyorum,fındık sizin sonuçta, kırın istediğinizle ama sırf fındıkkıranınız diye de kimsenin içindeki barzoya katlanmayın..
0
placebo z
(17.06.16)
Kışkırtıcı/kızdırıp tahrik edici amaçla yapmıştır büyük ihtimalle. Nasıl anlatayım bilemedim. Altındasın ve sana bunu diyor, sen kötü olarak alıyorsun lafı ama tahrik de oluyorsun aşağılanmayla/direkt "kötü" lafla ama kaçamıyorsun. Bu seni daha da tahrik ediyor, üstteki bu bağlamdaki konuşmayı daha da sürdürüp "hate fuck"ımsı bir şeye dönüştürüyor. Düzgün olduğunda direkt hayvani bir şey oluyor ve olumlu da oluyor. Ben aynı bağlamda fakat başka cümlelerle yapmak istemiştim, kız arkadaşım ağlamaya başlamıştı. Boka dönmüştü.

Bence durum bu.
0
podrostok
(17.06.16)
kültürlü ve entel biridir tamam. ama bence; özgüveni olmayabilir bu konuda. hatta hep bu uğurda para yatırmıştır ilk kez para yatırmadan böyle bir şey yaşamıştır. onun gazıyla söylemiş olabilir. (bence diyorum.)
0
watcher
(17.06.16)
Lim5 +1

dirty talking olayı türkçe'de de olur. kişilerin fantezilerine, aralarındaki muhabbete bakar. ama bu demek değil ki içine edilsin.

insan mesela seviştiği insana nasıl olur da "bu gece benim orospumsun" diyebilir ki yaf. atmosferi bırak iyileştirmeyi daha da soğutur bence bu. hele ki sonraki cümle tam saçma olmuş. dirty'den hoşlanan söylenen sözlerden daha bir tahrik olmalı matematiksel olarak. yani bu durumda "orospumsun" denilen kadının "evet ben bir orospuyum, uvvv ne kadar da kışkırtıcı" şeklinde algılaması gerekir durumu ama hangi normal kadın bunu kendine yakıştırabilir ki acaba?

hatta şöyle diyeyim. sado-mazo olayları bunun yanında daha efendi, erdemli kalıyor.

entelliğinin bir bölümü dantellikmiş bence bu arkadaşın.
0
matrix
(17.06.16)
Beleş o +1
0
hasmetizm 2046
(17.06.16)
ahahahhahaaha muhteşem bir laf
0
roket adam
(17.06.16)
eskort olmasa bile yatağa gidene kadar bir çok masraf yapıyoruz erkek tarafı olarak, yemekti hediyeydi vs.

yani bu işlere para harcamış, en masrafsızı sen çıkmışsın ve bunu bilinçaltına yazmış.
0
Absinthe75c
(17.06.16)
püskürdüm yahu hiç böyle bişey beklemiyordum.

arkadaşı harcamak istemem ama bilinçaltı çok fena :D kendisi kültürlü, entel, bilgili erasmus fln fakat kesinlikle kibar değil.
0
groovettyn
(17.06.16)
Durup dururken kahkaha attım ya. Utanılacak bir şey bu ama bunu söyledikten sonra "hassktr ehehehe" falan yaptı mı sjhdf

Cevaplardan gördüğüm kadarıyla sen kabul etmek istermiyorsun ama o entel, erasmuscu diye yere göğe sığdıramadığın adam hala yapmıyorsa bile, zamanında para vermiş bu iş için.
0
naberabi
(17.06.16)
Arkadaşlar siz dirty talking yapmıyor musunuz? Neler diyorsunuz?

Yani ingilizce nekdar yapabiliyorsunuz ki herkesle. Ozmn kendi cumlelerinizi kurabiliyor musunuz ki. Yoksa ordan burdan duyduklarınızı söyleyip kendiniz yapmış gibi mi hissediyorsunuz?

Dirt talking türkçe de olur. Bütün dillerde olur arkadas. Sadece yapmayı bileceksin.

Suana kadar 2 adet uzun süreli iliskim oldu. İlki 2 yıl onda böyle birsey yoktu. Sonra 7 ay bir adamla çıktım, ve dirty talking de orospu tarzi kelimeler geçiyordu evet. Ve asla kendimi kötü hissetmedim. Yahut hissettirecek bir durum olmadı. Hatta bence ufak bir sehvet katıyor işin içine.

Daha sonra 2 kişi ile takıldım ve ikisi de yine orospu kelimesini arada kullanıyordu. Farkettim ki adamlar bu lafı seviyor, ben de adamların istedikleri gibi özgür davranmasını seviyorum.

Buarada dirty talking de neler söylediğinizi merak ettim. Onun için de duyuru açacam yakın zamanda.
0
🌸pompeininkulleri
(17.06.16)
bence adam ne kadar entellektüel olursa olsun seks sırasında ilkel benliği(id) ortaya çıkıyor, o sırada en önemli şey o anlık hazzının doyumu. yaptığı şeylerin toplumda bulacağı karşılık yani süper ego ikinci planda o sıra. senin için de aynen bunlar geçerli istediğin kadar oku, et ne bileyim salon hanımefendisi ol, seks esnasında ağzından çıkanlar bilinçaltında sakladıklarındır. yazar burada kadınların ondan hep birşeyler talep ettiğini, seksi de ona bir ödül gibi sunduğunu düşündüğünün altını çizmiş fikrimce.



Çooookk sonradan gelen edit: şunu da ekleyeyim bana biri sevişme sırasında böyle bişey dese tabiki salim kafayla duyuruda kurduğum neden sonuç ilişkisini kuramayacağım için "ne demek lan bedava sikmek" derdim, bütün konsantrasyonum bozulurdu iki taraf için de sonuç iyi olmazdı o anlık :)
0
gis
(19.06.16)
tatmin edici açıklaman için teşekkür ederim sevgili gis.

"yazar burada kadınların ondan hep birşeyler talep ettiğini, seksi de ona bir ödül gibi sunduğunu düşündüğünün altını çizmiş fikrimce."

sanırım çok doğru.
0
🌸pompeininkulleri
(19.06.16)
"orospu" dese bu kadar agir bir hakaret olmazdi bence, adam "orospusun"un 3-4 level daha agirini ifade edebilmis.

bir de "genelde erkeklerin sevisirken bu gece benim orospumsun tarzi şeyler dediği oluyor" diye bir sey yok. yani genelde yok, yiyorlar bence seni.

bu mantikla "genelde erkekler sadizmi sever, o zaman bana birkac tokat atip, kazara dudagimi patlatmasinda bir sakinca yok" da demeniz gerekiyor.

yani, partnerinizin davranislarini begenmiyorsaniz, bunu sineye cekmeyin.
0
scars dont fade
(19.06.16)
senin de söylediğin gibi adam entelektüel değil, entel. o yüzden bunların olması normal.

(bkz: entel ile entelektüel arasındaki fark)
0
metalika
(19.06.16)
ya bu duyuruya bir ayar cekilsin lutfen, birisinin troll olup olmadigini anlamak icin illa butun duyurularini okumamiz mi gerek, belli ki bu arkadas da troll mus, yok yere cevap vermisim.
0
scars dont fade
(19.06.16)
Belli ki bi eskort geçmişi var belli ki. Erasmusda olması bunun olmadığını göstermez.
Onu kültürlü entel biri olarak tanımlaman kültürlü entel biri olarak göründüğünü gösterir öyle olduğunu değil.

Adamın dediğinde gizli bi anlam aramayın işte seni beleşe sikiyom ehe ehe demiş.

Bu arada baya komikmiş ananı sikeyim falan diyenleri duymuştum da bu ne amk ahfaskgjfsgdad :D
0
Nox
(19.06.16)
Gelen cevaplara göre

1. İçindeki çomari salmış olabilir

2. Dirty talkingin seyini cikartmis olabilir

3. Gerçekten iltifat etmeye çalışmış olabilir. senin gibi hoş bir hatunla para akıtmak zorunda kalmadan beraber olmak manasında.

4. Eskort geçmişi olabilir.
hiç ihtimal vermiyorum. kendisine sordum bunu gerçekten bana sorabiliyor musun dedi? uzun uzun konuşunca, ilk kez 20 yaşında beraber olduğunu bunun erkekler için oldukça geç bir yaş olduğunu, ilk sekslerinin daha önce hiç sevişmediği için çok kötü olduğunu, kadınların çok daha fazla şey beklediğini, ozmnlar çok zorlandığını, aşık olduğu kızla sevgili olunca düzene girdiğinden bahsetti. şahsen bana oldukça samimi bir açıklama olarak geldi.

5. O anın etkisi ile kışkırtıcı/kızdırıp tahrik edici amaçla yapmış olabilir.

6. Kadınların büyük bir yüzdeye sahip olan bir kısmı, dışarı çıkınca karşısındaki erkeğe içki ısmarlatır, birşeyler ister, talepkar davranır. Bunu da normal olarak görüyorlar işin kötüsü. Seksi de karşılarındakilere bir ödül gibi sunuyorlar çoğu zaman. Ve erkekler de bu duruma uymak zorunda kalıyor.

(Erkeklerin kafalarındaki kadın algısının bukadar kötü olmasının -kadınlar paraya gelir gibi- bir sebebi de budur belki)

Ben öyle değilim, eşit olarak gördüğüm için kendimi, herşeyin de eşitliğe yakın olması gerektiğini düşünüyorum. Benim için para harcamasına gerek yok buyüzden. Belki de bunu kast etmek istemiş olabilir.

bu çıkarımları yapmama katkıda bulunan bütün yazarlara yazıları için teşekkür ederim.

dipnot: troll olduğumu sanmam. günlük hayattaki olağan durumlardan sormadığım doğrudur ama. bunları da biryerde sormam gerek değil mi ama?
0
🌸pompeininkulleri
(19.06.16)
bu gece benim orospumsun lafından hiçbir farkı yok ki?
yani sen bi oropusun, paralı olman gerekirken bi de bu hizmeti bedavaya getiriyorum gibi bi cümle kurmuş işte. orospuya takılmıyosan buna da takılma. sadece orospu kelimesinin içini açmış.
ayrıca escorttan çıkmıyor yorumu da yanlış bence. hiç gitmemiş ama çekici bi eylem olarak buluyor olabilir ve bu içinden çıkmış sevişirken.
0
lost aci soyler
(19.06.16)
orospu kelimesine neden bu kadar takıldınız bilmiyorum. birazdan dirty talkingle ilgili geniş bir tarama yapacağım ve akşam da sorusunu açacağım.

7 aylık ilişkim de duygulu sevişme de oldu, bu kelimenin geçtiği kışkırtıcı seksler de. ve hepsinin tadı ayrıydı.

bence çok bir önemi yok. kendimi öyle hissetmediğim için takılmıyorum belki de.

zira erkeğin parasını yiyen (biramı ya da yemeğimi ısmarlatmak gibi küçük şeyler de dahil), bir kadın olsam çok fena takılırdım belki de. ağrıma giderdi belki ozmn işte.
0
🌸pompeininkulleri
(19.06.16)
gis'in net/destekli açıklamasına saygı +1
0
schopenowski
(19.06.16)
"7 aylık ilişkim de duygulu sevişme de oldu, bu kelimenin geçtiği kışkırtıcı seksler de"

1-duygulu sevişme nedir?
2-or.spu kelimesi ile kışkırtıcı nasıl seviştiniz kadın olarak? Erkek olsanız anlarım.
0
Absinthe75c
(19.06.16)
Ek bilgi 1 ışığında cevap bir: adamla bir aydır sevişiyorsan ve bir aydır her sevişmende para veriyorduysa ama bu sefer sen onunla bedavaya seviştiysen garibine gitmeli.Para açısından bakacak olursa her sevişmende para verdiyse (ya da hiçbir şekilde vermediyse) garipsenecek bir durum yok.
0
rakicandir
(19.06.16)
dirty talking'de mantık aranmaz.Çok takılma
0
turkuaz
(19.06.16)
Bu hafta uykusuzdaki "ve sinem" köşesini biri yüklesin şuraya :)) ya da gidip hemen oku lütfen. O zaman anlayacksın.

Spoiler: "Ataşehir escort 34"
0
jimjim
(19.06.16)
anlamamış olamazsın.
0
Alt4y
(19.06.16)
Belki paralı çalıştığını sanmış. Diğeri de arkadaşın parası yoksa artık yokluktan sex muhabbetini bile etkilemiş.
0
evimin paspasi
(19.06.16)
Benim arkadaşım "Seni 72 saat ust uste siksem yine doymazsin kaltak" demisti kiza. O sirada beyne kan gitmiyor pek.

Dert etmeyin. Olur oyle.
0
ihanet kac kisilik
(19.06.16)
gençler doktorum. paralı çalıştığım başka mesleğim var yani. şu paralı seks muhabbetini sonladırsak diyorum, tadı kaçtı hoş olmuyor.

buarada bilmiyorsanız söyleyeyim; her soruya cevap yazmak zorunda değilsiniz. objektif olamayacaksanız kendi karın ağrılarınızı yazacaksanız yazmayın. dert etmeyin başkaları yorumlar.
0
🌸pompeininkulleri
(20.06.16)
ne alaka amk yok "sana orspu demek istemiş" yok "orspunun 3-4 kat fazlasını söylemiş" yok bilmemne. ne güzel dirty talking yapmış abi. arada söylenir böyle laflar neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz ki? bu lafa bu kadar bozulanlar sevişirken kan verir gibi yatan insanlar.
@pompeininkulleri sen keyfine bak, libidonuz yüksek olsun
0
ruhu sarisin
(20.06.16)
aynen öyle
0
mermize
(20.06.16)
ahahah süper duyuru açıp açıp okurum arada.bu arada soruyu soran sensin, "sana orospu demiş"çilere, "ama o kültürlü entel biri tam bir erasmus erkeği" diye cevap veriyorsun bu ne ya?orospu demiş işte eleman bu kadar basit.iş esnasında düşünmeden söylemiştir rahat ol ya.
0
mungojerry
(26.08.16)
orospu kelimesini dolaylı olarak belirtmiş. çeşitlendirmiş işte. rahatsız olduysan söyle, bir şey olmaz.
0
zgrydn
(27.08.16)
(21)

Evlat Edinme fikri :((

Özlen_06
31 yaşındayım, bir süredir kafamda kız bebek evlat edinme fikri dönüp durmakta. Evlilikten ümidi kestim zira, 6 senedir yalnızım bu yaştan sonra da daha da zor işler. Beni hayata bağlıycak bir amaca ihtiyacım var, bir çocuk yetiştirmek ve hayatını değiştirmek çok kutsal.Gelgelelm ailem karşı çıkıyo
31 yaşındayım, bir süredir kafamda kız bebek evlat edinme fikri dönüp durmakta. Evlilikten ümidi kestim zira, 6 senedir yalnızım bu yaştan sonra da daha da zor işler. Beni hayata bağlıycak bir amaca ihtiyacım var, bir çocuk yetiştirmek ve hayatını değiştirmek çok kutsal.

Gelgelelm ailem karşı çıkıyor. Evet paylaşmak gibi bir aptallık yaptoım ve asla olmaz diyolar. Sundukları gerekçeler:

-anası babası katilmi, hırsız mı, hayat kadını mı nasıl bileceksin, soy illa ki çeker, gazetelerde evlatlıkların öldürdüğü ana baba haberleri çok var (ya tamam yuvaya bırakılan bebklerin ana babasının kriminalite oranı diğer çocuklardan fazladır da yani gen çok mu etkilidir, iyi yetiştirsen değişmez mi)

-kendi kanından kendi canından evlat doğur. elin evladını kendin gibi sevemezsin olmaz. el sonuçta, elin evladı, elin çocuğu el el el el !!! kendi kanın kendi canın kan can kan can !!!

-malın mülkün elin çocuğuna kalacak (ulan yani koç ailesi bile evlat ed,inmiş o servetle, ipek kıraç evlatlık ve 1 milyar doları var . sanki sabancıyım töbe töbe)

-sen agresifsin sinirlisin (6 senelik mecburi yalnızlık hafiften kafayı sıyırttı da bebek bu yani dünyanın en masumşeyi yahu)

- sçmalama. daha 31 yaşındasın.çıkmadık candan ümit kesilmez.elbet koca bulursun. bol bol koca çalışması yap. ortamlara gir arkadaş edinmeye bak. (benimümidim kalmadı anlamıyolar. delircem)

yani evlat edinirsem aileden hayır yok. ayrı eve çıkmam gerekecek. yalnız başıma nasıl üstesinden gelirim ? bakıcı bebeğe işkence eder diye korkarım.yerimde olsanız napardınız ? 40'ıma kadar mı beklicem yahu,yok işte bulamıyorum koca moca bıktımö
0
Özlen_06
(16.06.16)
Beni evlat edinsene.
0
Goddard
(16.06.16)
Özlenciğim,

Her şeyi geçtim, neden ortaokul talebesi gibi yazıyorsun?
0
anonymice
(16.06.16)
1- sana çocuk vermezler. yalnız yaşıyorsun. babasız çocuk mu büyüttürecekler sana? akla bak petshoptan hamster alıyo sanki teallam
2- trollüğü bırak. yapamıyorsun. gerçekten biraz ışık olsa devam et derim ama olmuyor. ı ıh.
0
cekilmis gayfe
(16.06.16)
seni şu siteden atmayan modlar seni evlat edinir inşallah da kurtuluruz.

(bkz: şu güzel ortamı bozuyorsun)
(bkz: dont feed troll the troll)
0
sorularimicinfeykhesap
(16.06.16)
srularımiçinfeykhesa nickinden belli ki troll sensin. şurda ciddi bişey soruyoruz bi çocuğun hayatı değişicek böylebununla bile dalga geçeicek kadar kararmış yüreğin.
0
🌸Özlen_06
(16.06.16)
cekikkahve çok cahilsin be. bekar kadınlar da evlat edinebiliyo en azından bununiçin kocaya ihtiyaç yok. çok mu rahatsız oldun ?
0
🌸Özlen_06
(16.06.16)
evlat edineceğine genetik havuzu iyi birine rica et hamile bıraksın seni, ya da sperm bankası

hiç değilse kendi karnında taşımış olursun, öz annelik bağı olur.
0
benim adim kerim hepinizi severim
(16.06.16)
@kerim, ya bu hiç aklımagelmemişti !!! sonra elaleme nasıl açıklıcam peki ? toplum hangisini kabul eder ? "sperm bankasından bebek yaptım vs. yuadan evlatlık aldım"
0
🌸Özlen_06
(16.06.16)
babasız çocuk mu büyüttürürler sana aklını başına devşir
0
cekilmis gayfe
(16.06.16)
Şu kıza bir koca bulun artık. Ben 24 yaşındayım genç gösteriyorsan gel evlenek valla herkes kurtulsun.
0
gozu acik sevisen yahudi
(16.06.16)
çocuk illa babalı büyüycek diye bir kaide mi var ? anayasa maddesi var da haberim mi yok aceba
0
🌸Özlen_06
(16.06.16)
alsancakta ki trolar bile koca buluyor :D sen eksik bir şey yapıyorsun kesin..
0
redeath
(16.06.16)
ailenden şimdi ayrıl, kendi hayatını kur, yalnız başına üstesinden gel.
evlatlığı sonra düşünürsün.
0
niye ama
(16.06.16)
burda konumuz kocalar bulmak değil. konumuz evlat edinme. hiç mi evlat edinen yok burada ?

@niye ama yalnız başına zor. evli olsam ve bebeğim olsa güle oynaya bakardı annem. evlat edinme olunca ben elin dölüne bakmam, elin dölünü sevmem öpmem diyor :(((

var mı burda evlat edinen eya kendi evlatlık olan ? illa kan bağı mı lazım hani önemli olan gönülde büyütmekti karında büyütmek değildi ?
0
🌸Özlen_06
(16.06.16)
"Beni hayata bağlıycak bir amaca ihtiyacım var"

lütfen bu yüzden çocuk sahibi olma

onun dışında koruyucu aile olmayı düşünebilirsin belki
0
peki madem
(16.06.16)
@gözü açık sevişen yahudi abi yapma bizim için kendini feda etmene gerek yok iyi kötü katlanıyoruz.
0
shotgunwoman
(16.06.16)
"bir çocuk yetiştirmek ve hayatını değiştirmek çok kutsal"

hayır kutsal mutsal değil ama evet çok güzel ve değerli. "kutsal değil" diye vurgulama sebebim başka duyurularında 30 yaşında bekar kadın olmayı çok kafaya takman, kompleks haline getirmen. açıkçası aklımdan evlat edinmeyi bir kompleksi telafi etmek için düşünüyor olabileceğin geçti, o yüzden evlat edinme durumuna kutsallığı atfetmiş olabileceğini düşündüm. belki de evliliğe, anneliğe vb. bütünüyle kutsal bakıyorsundur bilemem, belki ondan takmışsındır bu kadar kafaya milletin ne söylediğini? sadece ihtimal veriyorum, yargılamıyorum.

- anası babası neyse ne, evlat edinirsen anası sen olacaksın. sen yetiştireceksin. "soy illa ki çeker" gibi laflar çok cahilce.

- kendi canından olanla evlatlık arasında annelik içgüdüsü bakımından fark oluyordur herhalde; ama kendi kanından canından çocuk doğurup da sevmeyen çok anne baba var... demek ki sadece kanla canla alakalı değil bu işler.

- mal mülk elin çocuğuna kalacak düşüncesi çok çirkin. kalbi tertemiz bir çocuk bu kafada bir ailede çöp olabilir.

- agresiflik sinirlilik çocuğa yansıtılırsa problem, yansıtılmazsa problem değil. terapi diye bir şey var ayrıca.

- koca konusuyla ilgili diyecekleri yukarıda dedim zaten. "ümidim kalmadı" gibi laflar bu arada çok garip geldi. sanki dünyada en önemli şey evlenmekmiş gibi...

eğer gerçekten bir çocuğun hayatını değiştirmek istiyorsan bunu evlat edinmeden de yapabilirsin. eğer anne olmak istiyorsan ama sırf evlilikten ümidin yok diye evlat edinmeyi düşünüyorsan evlat edinme.

@niye ama +1

bence o aileden ayrılırsan zaten otomatikman daha özgüvenli bir insan olursun ve haliyle kendine güvenir, uzun vadede bir hayat arkadaşı da bulursun.
0
whimsical
(16.06.16)
çocuk büyütmek sandığın kadar kolay değil.
gece ağlar, beziydi mamasıydı yemeğiydi kendi işlerindi.
kafayı yersin.
ailelerinden alınan nice çocuklar var.
5-6 yaşında olan bir kız çocuğunu evlatlık edin.
sevgiye deli gibi açlar.
0
Alt4y
(16.06.16)
Aile de trol galiba :(
0
shadowcat
(16.06.16)
evlenemeyecek ruh halinde olan birisinin çocuk yetiştirebilme ruh halinde olması ne kadar mümkünse senin trol ruhlu olman ihtimali de o kadar göz ardı edilemez.
0
il padrino
(16.06.16)
33e, 40 cm bicepslerim ile izdivacınıza talibim hanımefendi
0
hasmetizm 2046
(16.06.16)
(1)

hz isanın çilesi tarzı acı çeken adam konulu film önerisi ?

susuz koye hamam
böyle sürekli acı çeken bir adam, zulmediyolar buna falan böyle bildiğiniz film var mı the passion of hz isa gibi
böyle sürekli acı çeken bir adam, zulmediyolar buna falan böyle bildiğiniz film var mı the passion of hz isa gibi
0
susuz koye hamam
(16.06.16)
Jean de Florette
Milleti öyle sinir etmişki devam filmi çekmişler. İşkence değil tabi.
0
hasmetizm 2046
(16.06.16)
(28)

Erkekle evlenmek

stavro
Dusundum de, eger seks sorunu olmasaydi kadin yerine erkekle de gayet evlenilebilirdi bir erkek olarak. Haksiz miyim simdi? Bunu gecen birine soyledim cok tuhaf karsiladi:) E dedim bir erkekle takilmamanin tek sebebi - gay falan da olmadigin icin - seks sorunu degil mi en nihayetinde? Buna cevap ver
Dusundum de, eger seks sorunu olmasaydi kadin yerine erkekle de gayet evlenilebilirdi bir erkek olarak. Haksiz miyim simdi? Bunu gecen birine soyledim cok tuhaf karsiladi:) E dedim bir erkekle takilmamanin tek sebebi - gay falan da olmadigin icin - seks sorunu degil mi en nihayetinde? Buna cevap veremedi ama yine de sacmaladigimi soyledi:)
Erkek olarak bir erkekle evlenmek bizlere sacma geliyor cunku seks. E seks sorunu olmasaydi niye erkekle evlenmeyeyim ki? Dusunuyorum ve seksten baska bir engel bulamiyorum:) Sohbet, muhabbet, hayat arkadasligi, aklina ne geliyorsa bir erkekte de var, tek sorun seks yapamiyorsun.
Tamam bana da sacma ve igrenc geliyor erkek-erkege ama bunun sebebi normal straight bir adam olmam, erkekle yataga asla giremeyecek olmam:) Biz insanlar seks yapmiyor olsaydik ya da her iki cinsiyetle de yapabiliyor olsaydik ve evlenmeye niyetim olsaydi erkek adaylara bakardim gayet. Hatta sadece erkek adaylara bakardim belki.
Seks disinda yapamayacaginiz veya paylasamayacaginiz bir sey var mi bir erkekle? Duygusal iliski falan demeyin, o da en nihayetinde seksten ileri geliyor.

Pesin not: Gay falan degilim:)
0
stavro
(16.06.16)
ev arkadaşı oluyo o?
0
basond
(16.06.16)
Basond
Yine yaptin yapacagini:))
0
🌸stavro
(16.06.16)
Erkek ayılığı çok çekilmezdi bence olay sadece seksle bitmiyor.
0
angelus
(16.06.16)
Seks insanlığın en büyük belası zaten ya. Her bokluğun sebebi bu.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(16.06.16)
Bende ayilik yok sahsen, benim gibisi cekilebilirdi.

@konusm
O baska konu. Nasil desem simdi, isin tercih kismina bakiyoruz, sonuclarina degil.
0
🌸stavro
(16.06.16)
bir abimiz evlenmemiş ve evlenmek istemediğini söylemişti muhabbet anında,
ailesi ona demiş ki e soyumuz devam etmicek o nolacak diye sormuşlar?
Abimiz de ulan bizimkisi peygamber soyumu ki devam zorunluluğu mu var? devam etmesin ne olur demişti.
O an abimizi çok haklı buldum.
0
basond
(16.06.16)
seks yapamıyorsun dolayısyla çocuk olmuyor dolayısıyla aile olmuyor-soyun devamı anlamında.
aile kurumu ve evliliğin en büyük olayı bu.
pek çok insan tercihlerini çocuk yaparım/bakarım bu insanla diye kullanıyor evlilikte.

ayrıca duygusal iliski sadece seksten mi ileri geliyor? kadın ve erkeğin yapısı, beyninin işleyişi, yetenekleri pek çok şeyi farklı. Ha tamam 2 erkek birbibiyle şahane anlaşabilir de 1 erkekle anlaşmanı gerçekten bir kadınla anlaşman, muhabbetin, aldığın keyifle eşdeğer mi görüyorsun? (burada kadın kişisi herhangi bir kadın değil tabi ki özel bir kadından bahsediyoruz). Özel olmayan karşı cinsi lişkisi bile hemcinsle olan muhabbetten farklıdır. Birebir aynısı değildir.
0
niye ama
(16.06.16)
@niye ama
Erkekle anlasirken alacagim keyfi kadinla alacagim keyifle bir tutmamam icin nasil sebep var?
Herhgi bir kadindan degil ozel bir kadindan bahsediyorsak ayni seyi herhangi erkek degil ozel bir erkek icin de dusunebiliriz?
Kisi icin "ozel" bir kadini "herhangi" bir erkekle kiyasliyorsun.
0
🌸stavro
(16.06.16)
Seks olmasaydı evlilik diye bir şey olmazdı zaten. Bir erkek olarak hiçbir erkekle futbol, basketbol, bilgisayar oyunu, okul-iş-güç gibi klasik konular haricinde muhabbet etmem. Bir insan bir erkekle ne yapabilir ya, fıstık gibi kızlar varken.
0
dissendium
(16.06.16)
Dediklerinde bence çok haklısın cidden birkaç tane lgbt arkadaşım olmasından dolayı mı bilmiyorum ama ben de gayet geniş bir insanım bu konuda. Lakiiiin! Kadın olmama rağmen bir kadınla evlenmem :) çünkü kadının dırdırı, hormonları, menapozları bitmiyor gerçekten. Genel olarak kadınlar daha karmaşıklar o yüzden işi zorlaştırmaya gerek yok erkekler her zaman daha sade ve düzler "bana göre"
0
powerpufgirl
(16.06.16)
Erkek erkeğe kadınlardan bahsediyoruz zaten olm. Konuşacak konu bulamayız. Dayınla evlenip napıcan zaten boşver
0
hasmetizm 2046
(16.06.16)
@basond

Daha duyurunun ilk cümlesinde "onun ismi ev arkadaşlığı değil mi" dedim içimden:)
0
mytituaEd Yourvenom
(16.06.16)
@dissendium
"Fistik gibi kizlar varken" demissin. Biz ne diyoruz sen ne diyorsun:) Onlar "fistik gibi kizlar" cunku seks.

@hasmetizm
Erkek erkegeyken kadinlardan konusuyorsunuz, cunku seks.

Cember daraliyor efendiler:)
0
🌸stavro
(16.06.16)
@ stavro
eyvallah, sen çok naif bir adamsındır, sohbet, muhabbet, hayat arkadasligi, aklina ne geliyorsa paylaşıyorsundur, paylaşabilceksindir bir erkekle de
bak erkek arkdaşlar kendileri diyor erkek-erkekle kadınları konuşuyor zaten diye
ya da top-para-araba konuşuyor diye.
kadın-kadına muhabbet de çok sarar, eğlencelidir, değildir demem. ama kadın-erkek muhabbetinden "farklı"dır ben daha iyidir kötüdür demiyorum. straight bireyler için arada fark vardır diyorum sadece.

"herhangi" bir erkekle kiyasladığm çünkü aşk yok, seks yok diye düşündüm. Aşk ve seksin olmadığı ilişkilerde (bazı evlilikler) bile kadın ve erkeğin rolleri var. farklılıkları var. Kadının anaçlığı erkeğin koruyuculuğu, kadının titizliği erkeğin sağlamcılığı filan var. Ben kendim gibi bir kadını n'apayım mesela, istemem, ben zaten varım yetiyorum kendime.
0
niye ama
(16.06.16)
beni kafaladı beyler. al beni stavro'm
0
anonymice
(16.06.16)
e zaten çoğu erkek bir kere düşünmüştür "ulan keşke gay olsaydım da erkek arkadaşlarımla sevgili olabilseydim" diye.
0
olsen
(16.06.16)
kısa bir süre önce ben de aynı şeyi düşünmüştüm, üstelik kadınım. çevremdeki sıkıntılı erkek ve kadın oranına bakınca ciddi bir dengesizlik çıkıyor ortada. bu benim çevremden kaynaklıyor olabilir ama erkekler cidden beraber iş yapıp yaşaması, geçinmesi daha kolay tipler ''bence''. erkek olsam gay olurdum herhalde :)
0
shin
(16.06.16)
Muhteşem bir bakış açısı (kinaye yoktur).
Kadın olarak baktığımda değil de erkek olarak baktığımda gayet mantıklı geliyor.
Bunun sebebini şuan için bulamadım.
0
mutekebbir
(16.06.16)
@stavro, fıstık gibi kızlar, çünkü seks değil. fıstık gibi kızlarla finalde seks yapmasan da güzel oldukları için keyif alıyorsun. güzel bir kızın yüzüne bakarken bile mutlu olabilir insan. erkekler kızlara göre daha çirkin oldukları için bir erkeğin muhabbeti esnasında bakılacak bir tarafı yoktur. güzellik seks demek değil, güzel bir tabloya bakan insan tabloyla seks yapmak isterdi o zaman. gönül ister ki göz de güzel şeyler görsün. bunun seksle hiç alakası yok.
0
dissendium
(16.06.16)
ya burda yıllardır binlerce duyuru okudum ama bu kadar saçmasını ilk defa okuyorum. cesario yu bile geçtin bu duyurunla tebrik ediyorum seni.
0
shotgunwoman
(16.06.16)
Senin mantiginla kadinlar ve erkekler seks disinda hicbir paylasim yapamiyorlar. Sen bence bir deneyebilirsin hemcinsinle seks olayini, kisitlama kendini, hayat kisa.
0
mrsmoon
(16.06.16)
Nağlakası var? İleride eşin olacak insana acıdım, vajinası olmasa yüzüne bakmayacakmışsın.
0
Lim5
(16.06.16)
basond +1

ayrıca auashahfasfasf :)))
0
Alt4y
(16.06.16)
@lim5
Penisi olmayan bir adamla evlenir miydin gercekten? Birakin allahaskina:)

Yukaridaki cevaplardan bana katilmayanlar da dahil guzel cevaplar var ama birkac tanesi gercekten guldurdu beni:)
Kimisi soruyu okumamis.

@dissendium
Hayir, fistik gibiler cunku seks. Cok yakisikli ve guzel yuzlu erkekler var pekala, kadinlar erkeklerden daha guzel derken kendi argumanini kendin curutuyorsun aslinda. Mantikli bir seyle gelsen "adam hakli" der giderim.
0
🌸stavro
(17.06.16)
duyuruda gezinirken gördüm de...

katılıyorum.

ama çocuk, evet. soyun devamı falan bir yana da... çocukları seviyorum ve bir çocuğum olmasını istiyorum.
0
runfor
(01.03.17)
Sıkıntı sanırım arkadaş olmadığın insanlarla birlikte olmuş olman.
Ben direk muhabbet edemediğim insnala birlikte olmuyorum zaten.
0
fasulyek
(01.03.17)
ürkütücü.
0
Apocalypse
(01.03.17)
Ben kadın olsam hiç bir şekilde erkeklerle uğraşmam. Direk bir kadınla evlenirim. Duygusal tatmin,sadakat ve erkekler kadar cinsellik istememeleriyle harika bir partner olur kadın kadına. Çok penissel aktivite isterlerse efsane straponlar var zaten.
0
basubadelmevt
(01.03.17)
(4)

Geçmişi hatırlamamak

tamamen hayal urunudur
Simdi facebook hesabima bir goz atayım derken gordum ki bizzat yazistigim ama hocbir sey hatırlamadığım mesajlasmalar var. Konusmalarin ustunde 5-10 yil gecmis olabilir. Ne olursa olsun yazdigim seyleri bu kadar kolay unutmazdim. Zor donemler gecirmis olmamdan midir? Nedendir bilmiyorum hatirlamiyor
Simdi facebook hesabima bir goz atayım derken gordum ki bizzat yazistigim ama hocbir sey hatırlamadığım mesajlasmalar var. Konusmalarin ustunde 5-10 yil gecmis olabilir. Ne olursa olsun yazdigim seyleri bu kadar kolay unutmazdim. Zor donemler gecirmis olmamdan midir? Nedendir bilmiyorum hatirlamiyorum yazistigim kisileri ve attigim mesajlari. Dahasi sanki ben yazdigim kisi degilmisim gibi hissettim. Garip geldi. 26 yasindayim ama bir an düşününce aglayacak gibi oldum. 17-22 arasını sanki hic yaşamamış gibi hissediyorum.

Siz de boyle yaşadığınız seyleri unutur musunuz? Yani unutmam dediginiz seyleri kastediyorum. Ben hafizama guvenen biri olarak cok şaşırdım kendime. Ama bu durumu yasadigim yogun depresif donemlere bagliyorum. Ne dersiniz?
0
tamamen hayal urunudur
(16.06.16)
Depresyonda oldugum doneme ait her sey flu bende, bir tur savunma mekanizmasi beyindeki.
0
neferkitty
(16.06.16)
İki yıl sonra herşey siliniyor bende. Sen gene iyisin
0
hasmetizm 2046
(16.06.16)
Benim 22-26 yaş arası yok. Sildim o kısmı. Hayatımda geçirdiğim en berbat dönem idi ve o dönem ile ilgili her şeyi sildim kafamdan neredeyse. Derinlere bir yerlere ittim muhakkak, günün birinde bir tarafımda patlayacak o bastırdıklarım ama neyse. Şimdi hatırlamak istesem de hatırlayamıyorum. Halbuki o dönemden öncesini de sonrasını da gayet iyi hatırlıyorum.
0
köstebek kurabiye
(16.06.16)
Ben de siliyorum, doğru düzgün bir anımı anlatamam
0
Lim5
(16.06.16)
(26)

Bir insan neden survivor izler?

alttaraf
Zaplarken aklima yeniden geen soru..Sozlukte falan da goruyorum iste "su baslikta survior basliginin onda biri entry var" falan diye, sanirim malesef gercekten isleyen var bunu, Yahu bir tek kisi bile izliyorsa, bir insan bunu niye izler, gercekten bunun psikolojik, sosyolojik faan sebebini merak ed
Zaplarken aklima yeniden geen soru..
Sozlukte falan da goruyorum iste "su baslikta survior basliginin onda biri entry var" falan diye, sanirim malesef gercekten isleyen var bunu,
Yahu bir tek kisi bile izliyorsa, bir insan bunu niye izler, gercekten bunun psikolojik, sosyolojik faan sebebini merak ediyorum, daha dogrusu fikirlerinizi merak ediyorum
Magazin programlari, televoleler, muge anlilar, evlilik programlari falan bir yana da bir insan nasil ve neden oturupta 30 saniyeden fazla bu survivor denen sacmaligi izler bi anatin yahu, ozellikle izleyenler..
0
alttaraf
(15.06.16)
niye izlemeyelim? saydığın programlardan ayıran ne survivoru.
0
bobinhoo
(15.06.16)
Bir insan neden dahi anlamındaki ekleri ayıramaz? Gerçekten bunun sosyolojik, psikolojik boyutunu merak ediyorum. Sonuçta senelerce eğitim görüyoruz, hadi okulda öğrenemedin entelektüel seviyesi yüksek biri yaptığı hatayı neden fark edemez? Gerçekten anlatın yahu, özellikle ayıramayanlar...

Bu arada yemişim Survivor'ı belki çıplak hatunlara bakmak için izliyorlardır belki de kaslı adamlara. Hiç olmadı adam kafa dağıtıyordur. Kullandığın dilin inceliklerini bilmeden başkalarını aşağılamak kadar acı değil bence.
0
komsu komsunun nickine muhtactir
(15.06.16)
herkesin kendi bileceği iş ama açıkçası survivor ı ciddi ciddi tartışan insanları herahngi bi konuda ciddiye alamıyorum. tv izlemek başlı başına gereksiz
0
washe
(15.06.16)
dahi anlamındaki eklerin veziri de gelmiş tam olmuş. adsdgdhj. ben izlemiyorum çünkü sıkıcı. izleyenlere sorduğumda televizyon da başka birşey olmadığı için izlediklerini söylüyorlar.
0
allanpoe
(15.06.16)
emekli babam izliyor. favorisi de damla. içerden "hadi damla hadi" diye tezahüratını duyuyorum.

bence de büyük bir saçmalık ve tamamen zaman kaybı. meyve yerken beş dakika maruz kalınca bile zamanımı çöpe atmış gibi hissediyorum. ayrıca atomu parçalamıyorum elbet ama survivordan başka yapacak daha iyi bir işi olmayanların anlayamayacağı işlerle meşgulüm.
0
ruhen hastayim ben
(15.06.16)
Derdim entellik kasmak falan degil, gercekten aklima takilan bir sorunun cevabini ariyorum, de ler da lar ve diger yazim aksakliklarina da cok takilmayin, telefondan yaziyorum ve hakki dewrim rahmetlinin tirnagi degiliz hicbirimiz... Takilmayin boyle seylere azizim..
0
🌸alttaraf
(15.06.16)
takım tutunca ve kalabalık izleyince güzel oluyor.
0
damdanakan
(15.06.16)
hakkı dewrim dedin, adam mezarında ters döndü şu an :P
0
damdanakan
(15.06.16)
Bunu hicbir zaman ogrenemeyecegiz, bu soruyu sorma bence:)
0
stavro
(15.06.16)
hakkı bey yeni mi öldü? allah rahmet eylesin.
0
damdanakan
(15.06.16)
ya bu göstermelik entelektüeliteye de ayar oluyorum ha. sana ne birader? her izlediğimiz, dinlediğimiz ya da okuduğumuz şeyin ille de bi anlamı mı olması gerekiyor? anlamsız olsa da izliyorum ve bu beni senden daha mı salak, cahil ya da zevksiz yapıyor?

metafizikle ilgili belgesel izleyince "neden onu izliyosun?" diye sormuyoken survivor izleyince de "neden?" diye soramazsın abi. sorarsan da gayet açık "sana ne" derim. sürekli izlemiyorum, arada bir denk geliyor ve gayet de keyif alarak izliyorum. mesela ben de evlilik programı izlemem hiç ama izleyene de "abi nasıl izliyosun ya, kıro musun?" demem. izler izler, bana ne?..
0
reso aga
(16.06.16)
bi ara da bbg 24 saat yayındaydı ve izleniyordu. yeni bir şey değil ki bu.

aradığın cevap: insanlar bunu talep ediyor.
insanlar posta gazetesi okumak istiyor. insanlar tayyip'in yönetmesini istiyor. serdar ortaç'ı demet akalın'ı dinlemek istiyor.

ulan iki dakkada depresife bağladım ya :(
0
yons
(16.06.16)
Yazdim bir daha yazayim, derdim entellik satmak degil, ayrica entelligin survivor izlemeyerek olmayacagini bilecek kadarcik da izanim var, keske " sana ne bilader" den baska yazacak seyler de bulabilse bazi arkadaslar..
0
🌸alttaraf
(16.06.16)
Arkadaşım yarıştığı için :)
0
tsubasacandy
(16.06.16)
bırak survivorı evde tv8 kanalını silmiş biri olarak sana ne be kardeşim millet ne izlerse izler. bu tür programları izlemenin tek amacı kafayı dağıtmak olmalı.
0
mrthany
(16.06.16)
Onu birak neden ertesi gun işyerinde orda olanlari tartisir. Bu konuda tavrim nettir. Survivor gibi seyleri izlemem izleyenden hazzetmem. Asagilarim. Uzgunum
0
koca dost dev
(16.06.16)
Keyif alinir izlenir bu kadar basit.Onemli bi etken daha ise merak.. Izlemeye basladin ki 3-5 bölüm ister istemez sonraki bolumler icin merak duygusu oluşuyor. Bastan bulasmazsan mesele yok.
0
trejemu
(16.06.16)
Tv izlemekten farkı yok. İnsanlar akşam iş dönüşü ailesi ile başbaşa kalınca sıkılıyor. Tv hayat kurtarıcı. İnsanları cümle kurmaktan kurtarıyor. Ben 15 yıldır izlemiyorum. Eksik hissetmedim. Bazen misafirlikte falan açıyorlar, acunun programları hipnoz edici. Kitleniyor insan manasızca. Ondandır belki de.
0
hasmetizm 2046
(16.06.16)
telefondan yazmamak türkçe konuşamamaya neden engel değilse, o yüzden. adam konuştuğu dili yazamıyor, survivor izleyenlere sallıyor burda. hayatınızda neyi başardınız ki insanları ne izlediğiyle yargılamak haddinize oldu, bazen insan hayret ediyor.
0
piremses
(16.06.16)
hiçbir survivor'ı izlemedim bu yaşa kadar. bu son survivor'ı ise yunus arkadaşım diye izledim ara ara. o da elenince açıp da bakmıyorum.

zaten yunus da berbattı oyunlarda. herif o kadar vücut kastı sivil hayatta sözumona; sıfır sonuç, sıfır sonuç. kaliteli elemandır ama kendisi.
0
mermize
(16.06.16)
Bizimkiler işsizlikten izliyor. İnsanların tek eğlencesi, ya da meşgalesi diyeyim, TV olunca birşeyleri takip etmek zorunda, bu bazen TV dizisi oluyor, bazen amarikan filmi oluyor, bazen evlilik programları, bazen de survivor.
0
Tutkun
(16.06.16)
çünkü içinde acı var, zafer var, yenilgi var, ihanet var, dostluk var, kardeslik var, her bölümün sonunda bir beklenti var, kendini özdeşleştirebileceğin karakterler var. herhangi bir televizyon dizisinden tek farkı, görece olarak survivor'un anlik insan tepkilerine dayanmasi. genel bir cerceve icinde herkes gercek davranarak rolünü icra ediyor. televizyon dizilerinden daha iyi bu sebeple de.

bir de hakikaten sanane.
0
thewizardofearthsea
(16.06.16)
Aptal eğlencelerle zihinlerini meşgul edip, can sıkıntısından kurtulmak için zamanlarını öldürüyorlar işte. Futbol, diziler, tv vb. Hepsi aynı şeyi sağlıyor.
0
harvey
(16.06.16)
Adam nasıl ve neden diye sormuş. Belki bilimsel toplumsal bireysel analizler beklemekte. Birileri de gelmiş "hayatında neleri başardın" diyor. aşsdfhsh.

değişik kafalar

reytingi yüksek olan program ilgi çeker-algı yönetir. sonra da bir şekilde bağımlılık yaratır.
iletişim terk.

@allanpoe

vezirim çok yaşa! kılıcın değsin daşaa! (Yok lan böyle değil miydi?)
0
ikcı
(16.06.16)
yakın zamanda başladım izlemeye. daha doğrusu kendimi izlerken buldum resmen. bu zamana kadar da izleyene gerizekalı gözüyle bakardım, doğru bir bakış açısı olmadığının farkındayım o zaman da farkında olduğum gibi.

sebebe gelecek olursak, baya yoğun çalışıyorum, eve giderken araç kullanmayıp 15 dakika falan yürüyorum. kafamı boşaltıyorum. yemek yediğim saate denk geliyor, dizi takip etmektense oyunu izlemek daha eğlenceli bence. aradaki konuşmalarda vs sessize alıyorum. tamamen işten uzaklaşınca da kapatıp kendi kişisel işlerime başlıyorum. özetle arada geçiş olarak kullanıyorum. kişisel iş kısmında bir şeyler yazmak, çalışmak kadar kitap okumak vs de dahil.
0
kulakligin calismayan teki
(16.06.16)
neden diye sormasının altında yatan nedeni hepimiz iyi biliyoruz ikcı, en değişik kafa seninkiymiş. "Magazin programlari, televoleler, muge anlilar, evlilik programlari falan bir yana" diyerek aslında aynı minvaldeki programları ayrıştırmakla gerçekten süper bir analiz yapılabilir. her analizin bir matematiği vardır, sen pek eğilmemişsin oralara.
0
piremses
(16.06.16)
(42)

Seks çok güzel birşey değil mi

mobydick
Soru başlıkta
Soru başlıkta
0
mobydick
(15.06.16)
değil
0
nrmnm
(15.06.16)
Evde yapılanı güzel. Dışarıdakinde gluten var.
0
arnold schwarzeneger
(15.06.16)
cok degil ama guzel.
0
baldur2
(15.06.16)
bence bir numarası yok, abartılacak kadar kesinlikle değil.
0
hakim oynayin dedi
(15.06.16)
Yapabilene güzel.
0
chicha
(15.06.16)
öyle arkadaşlarla açık havada falan güzel oluyor.
0
dedim dedim de kime dedim
(15.06.16)
olayın tamamen hormonlarla ilgili olduğunu düşünmeye başladığın zaman, yani o seks yapma isteğinin aslında soyunu devam ettirmeni sağlayacak bir dürtü olduğunu anlayabilecek duruma geldiğin zaman gerçekten anlamsızlaşmaya başlıyor.
0
quamos
(15.06.16)
ihtiyacın olan herşeyi karşılamak çok güzel. uzun süre aç kal, uzun süre susuz ya da, uzun süre güneşi göreme hatta onlar da çok zevkli olacak.

toplum olarak uzun süredir sekssiz olduğumuz için biz fazla abartıyoruz evet.
0
dahili meddah
(15.06.16)
yemek yemekten, nefes almaktan bir farkı yok.
0
fakyoras
(15.06.16)
Keyifli
0
naberabi
(15.06.16)
20-25 arasi cok guzeldi, bir kuku ugruna ya rab, nr gunesler batardi.

30unda cok buyuk anlam yitiriyor. birini yataga goturme mucadelesi/oyunu cok zevkli (lan acaba yatabilecek miyiz? challengei). ama gerisi cok siradanlasti, cok anlam yitirdi.
0
no christ requires
(15.06.16)
Mastürbasyon varken
0
Cursed Chico
(15.06.16)
birisiyle yaparken güzel de tek başına çekilmiyor. yani çekiliyor da ama birisiyle olduğu kadar hoş olmuyor.
0
elestirman
(15.06.16)
Güzel ama inkiliççe
0
i ve been mistreated
(15.06.16)
Seksin niteliğini sekse giden süreç belirliyor.
0
roket adam
(15.06.16)
Zeks igidir hojdur ama benana, benana.
0
Dr_Stat
(15.06.16)
kapitalizm seni hergün sikiyorsa değil.
0
babaganus
(15.06.16)
Sevdiğinle güzel
0
jazzabel
(15.06.16)
şu amcanın ses tonuyla,

www.youtube.com

"bilmem oğlum ölçmedim ki amuğhğhu"
0
der meister
(15.06.16)
Ben seviyorum ya. Aslında kadını mutlu etmeye yönelik çalışıyorum, o mutlu oldukça; mutlu ediyor zaten. Davar gibi girmiyorum. Bence seks hala dünyada bulunabilecek en güzel şey.
0
Polaroid
(15.06.16)
@no christ requires katılıyorum. Bu arada cevaplara çok güldüm ya harikasınız:)
0
lynda.com
(15.06.16)
ithal olanı güzel.
0
seyduna6687
(15.06.16)
Bravoooo zaten güzel olduğu bilinen bir naneyi sabah sabah gündeme getirdiğin için. Şimdi sabah ereksiyonunu bırak ve elini yüzünü yıka.
0
chiper
(15.06.16)
güzel olan hiçbir şey hülasa edilemez demiş valéry ;_;
0
shotgunwoman
(15.06.16)
kadınlar daha güzel :)
0
redeath
(15.06.16)
ben aynısını evde yapıyorum daha güzel oluyor.
0
piremses
(15.06.16)
dünyada her şey seks uğruna:(
0
peggy
(15.06.16)
aşk daha güzel
0
Alt4y
(15.06.16)
zevklerin uyuştuğu biriyle/birileriyle yapılınca muazzam. insanın kapalı (bazen açık) bir alanda ve fizyolojisinin izin verdiği süre kadar da olsa özüne döndüğü, içindeki hakiki insanı ortaya çıkarabildiği az sayıdaki aktivitelerden biri.
0
lucius marcus
(15.06.16)
Sonraki birkaç gün devam eden 'ait olma hissi' de süper. Bir de sevip de seviliyorsan muazzam.
0
damdanakan
(15.06.16)
@damdan, ne güzel bi ait olma hissiymiş o öyle, tam benlik :)
Güzel tabi. Bu konuyu neyzen tevfik mecnun isimli şiirinde çok güzel dile getirmiştir. Saygıyla eğiliyoruz önünde.
0
bigbadabum
(15.06.16)
Cinsel olanı güzel evet
0
hasmetizm 2046
(15.06.16)
En güzel seks zor olandır
0
Cursed Chico
(15.06.16)
pamık gibi yapıyor

rx
adına da derler seks dib (bir) s:3x1
0
la noix
(15.06.16)
güzel. ama birazda hayal gücü lazım fantazili daha güzel:)
0
Game Over
(15.06.16)
matematiksel olarak hücrenin kendini devam ettirmek istemesi sadece. hücre var olmak ister. yok olmak istemez. bunu da 2 şekilde yapabilmesinin yolu var. ya ölümsüz olacak. ya da miras yoluyla sürdürecek kendini. ölümsüzlük şu anda mümkün olmadığından 2.si gerçekleşiyor. güzel bişey çünkü haz veriyor. zaten haz veriyor olmasaydı kimse katlanmazdı kolay kolay üreme aktivitesine. her seks de üremeyle sonuçlanmadığı / engellendiği için bir anlamda seks için "üremenin simulasyonu" diyebiliriz. (tam olmadı ama olsun..) güzelden daha çok "doğal" bir şey. yapmayan canlı yok gibi bir şey. dünyanın en güzel şeyi değil elbette. abartılmasını gereksiz buluyorum. atıyorum 30 kez seks yapmış biri "neden 40 olmasın" diyip açgözlülük yapmamalı. birbirini arzulamayan 2 kişiyi bile uygun koşullara getir (ne bileyim gözlerini bağla, alkol ver vs) bir şekilde seks yapabilirler. sokaktaki 2 kediden farkı da yok 2 insanın seks yapabiliyor olmasının...
0
matrix
(15.06.16)
Merhaba.
Yapmadan once cok guzel.
Yaparken o kadar da degil.
Yaptiktan hemen sonra hic guzel degil.
Ha bi de hepimiz olucez.
Tesekkurler.
Seks.
:)
0
stavro
(15.06.16)
karikaturistan.com

araba yerine seks koyun burada :D
0
nhk ni youkosu
(15.06.16)
Bu da "yatacak adam arıyorum" demenin başka bir yolu sanırım.
0
yirmisantim
(15.06.16)
@yirmisantim

yanımda biri uyurken açıldı bu başlık.
0
🌸mobydick
(15.06.16)
yanında uyuyan biriyle ilgileneceğine kalkıp başlık açıyosan ne bileyim demek gerçek anlamda soru içeriyormuş. Ciddi ciddi cevap vereyim ozoman; evet güzel bir şeydir, kısmet yanında uyuyacak başka birilerine :)
0
chiper
(15.06.16)
Yapamayip da guzel yaptigini dusunenlere guzel. Gerisi iyiyi bulmaya calisiyor bence.
0
senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine
(05.07.16)
(5)

Midem çok fena !!!

Özlen_06
Az önce 9 tane çikolatalı Bisküvi yedim şu an midem çok fena. Midem dalgalanıyor gibi, kusmak istemiyorum çünkü bünyem Zayıf direk yatağa düşüyorum. Uzandım geçsin diye bekliyorum alma seltzer var alsam geçer mi, daha beter ol aktan korkuyorum. Evde yalnızım
Az önce 9 tane çikolatalı Bisküvi yedim şu an midem çok fena. Midem dalgalanıyor gibi, kusmak istemiyorum çünkü bünyem Zayıf direk yatağa düşüyorum. Uzandım geçsin diye bekliyorum alma seltzer var alsam geçer mi, daha beter ol aktan korkuyorum. Evde yalnızım
0
Özlen_06
(14.06.16)
Demin yatış pozisyonumu değiştirdim o anda midem daha fena oldu. Ayağa kalkarsam beter olucak biliyorum. Nasıl geçer bu bulantı
0
🌸Özlen_06
(14.06.16)
adet mi paket mi?
pakette 10 adet oluyor genelde bi paket desen olurdu.(derdime bak) 9 paket yediysen öl zaten.
cevap: yoğurt yemek sarhoşların midesini hep rahatlatır. sade soda falan da deneyebilirsin.
0
hasmetizm 2046
(14.06.16)
Bisküvi 1 paketti evet 9 tane. Aslında il k 8 den sonra iyiydim hala ne olduysa 9. Dan sonra oldu midem ağzıma gelmeye başladı :(( yatarak Geçmez diyorsunuz yani
0
🌸Özlen_06
(14.06.16)
9 bisküviden nolcak ya :) varsa evde bi soda için..
0
placebo z
(14.06.16)
bulanıyorsa kusunuz.
0
dr cucu
(14.06.16)
(40)

evlenmemeyi düşünüyor musunuz hiç

Alt4y
merhaba,evlenmem diyeniniz var mı?cinsiyet ve yaş da ekleyebilirler aynı zamanda.
merhaba,

evlenmem diyeniniz var mı?
cinsiyet ve yaş da ekleyebilirler aynı zamanda.
0
Alt4y
(14.06.16)
Gerçekten kendime göre birini bulmadan evlenmem. Özgürlüğün zirvesine ulaşmadan da evlenmem.

23E
0
dissendium
(14.06.16)
yüzde 90 evlenmem, kafam rahat böyle. 26 kadın
0
Lola90
(14.06.16)
40ıma kadar evlenmem. ondan sonra da beni alan olmaz zaten. 23k
0
olutaklidi
(14.06.16)
düşünüyorum evlenmeyi de önce 2-3 sene tanımak lazım, beraber iyice vakit geçirmek, karakterini tanımak lazım diyorum. sonra bazen öyle biri denk geliyor, ya istese 5-6 aya nikah masasına oturtur bu beni diyorum, sonra geçiyor ama.

26m - 30 civarı olabilir yani...
0
benim adim kerim hepinizi severim
(14.06.16)
evlenmem diyenler en erken gidiyor genelde ama evlenmem. hangi kız alır la beni
0
anonymice
(14.06.16)
Benim tam kafamda yarattığım gibi bir insanla karşılaşma olasılığım %0.0002 falan. Her şeyiyle mükemmel anlamda içime sinen bir insan girmeden hayatıma evlenmem. Neyse ki ailem de sık boğaz etmiyor, karışan eden yok şu an rahatın ve özgürlüğün doruğundayım. Huzurumu kaçırmaya niyetim yok. 28K
0
köstebek kurabiye
(14.06.16)
Evlenmeyi dusunebilirim.

1.90 boy
Atletik vucut
Kendi isi olan
Inanilmaz guzel ses tonu ve diksiyonu olan bir adamim.

35 yasindayim ve taliplerimi bekliyorum :d
0
kuvvetle muhtemel troll olacagim dedim
(14.06.16)
Evlenmek isterim ama ileride ne olur bilemem. Evliliği obsesyon haline getirip her evlenenin ardından karalar baglamak istemiyorum.
0
damdanakan
(14.06.16)
Yaş 29, cinsiyet kadın bu arada.
0
damdanakan
(14.06.16)
22e.

evlenmek ve mümkünse evden bir daha çıkmamak istiyorum.
(troll değilim.)
0
aydogank
(14.06.16)
25e,

Daha kendimi çocuk gibi hissediyorum ilişkiler konusunda. 15 yaşında neysem şimdi de öyleymiş gibi geliyor. Etrafımdaki insanlar evlendikçe "lan daha dün birlikte müdürden kaçıyoduk amk!?!?" demek istiyorum.
0
noluyo yaa
(14.06.16)
@damdanakan

sen evli değil miydin yaw
0
🌸Alt4y
(14.06.16)
Su an icin oyle bir sorumluluk almak bana cok uzak gelse de ilerde hayatimi paylasabilecegime inandigim, sevdigim ve guvendigim biriyle evlenirim neden evlenmeyeyim. 22K
0
turuncu sufle
(14.06.16)
bende diyorum neden evde kaldım, hepsi özgür ruhluymuş meğer kadınların :(
33E
seksi duyuru kızları eqlesin, evlenelim.
0
hasmetizm 2046
(14.06.16)
26e daha gecenlerde kız arkadasımın buna benzer ama daha ciddili sorusuna farketmez dedim.evlensem de olur evlenmesem de gibi geliyor.
0
iste bu ironi
(14.06.16)
Önümüzdeki 10 yıl istemiyorum, ama uzun süreli bi ilişkim var sonu ya ayrılık ya evlilik. Bilemiyorum.
22/K
0
bir nick var benden iceri
(14.06.16)
benim durumum daha tuhaf
aslında evlenmek -daha doğrusu güzel bir ilişki istiyorum
ama valla rahatımı, düzenimi bozmaya üşeniyorum ben, çok uzun süredir-neredeyse hep- yalnız olup çok pis alıştım, kısa süreli şeylere zaten hiç gelemiyorum. nasıl olcaksa bu böyle.
32k
0
niye ama
(14.06.16)
30 dan önce ı ıh

30 dan sonra da cidden bütün ömrümü geçirebileceğime inandığım biri olursa.
0
shotgunwoman
(14.06.16)
@niye ama'ya talibim arkadaşlar, yaşı yaşıma, nicki nickime uygun. övün beni biraz, kadın düşmanı olduğumu da söylemeyin.
0
hasmetizm 2046
(14.06.16)
Kadinlar bu kadar tatminsizken bu kadar gozleri yukseklerdeyken mumkun degil.
Aldatildigi icin guvenemeyenini mi ararsin acik acik evi olmayan erkekle evlenmem diyen gotu bokluyu mu yuksek lisans yaptigi halde 'evlenirsem calismam' diyen belescileri mi ''kir dugunu isterim ama'' diyenleri mi... Uff icim daraldi.

25E
0
chiper
(14.06.16)
@chiper
Aldatildigi icin guvenememesi normal abicim naptın. aldatılmak çok zorlu bi olay. yanlış seçim yapmış olabilir tabi de, kimse hak etmiyor böyle bi şerefsizliği.
0
hasmetizm 2046
(14.06.16)
sen de haklısın tabi.
0
hasmetizm 2046
(14.06.16)
Durup duruken niye evleneyim ki simdi? 28E
0
stavro
(15.06.16)
Ben de evlenmemeye niyetliyim. 26 E
0
Polaroid
(15.06.16)
şu duyurunun ilerde bir before/after 'ı yapılsın lütfen demeye geldim ^^
0
qazaqwsx
(15.06.16)
ben evlenirim diyorum da, yukardaki cevapların sahipleri birkaç yıla evlenir. kimse kimseyi kandırmasın.

beni ciddi bir ilişki düşünmüyorum diyerek reddeden hatun 1 yıl sonra evlendi. bu işler böyle.
0
dead and broken
(15.06.16)
Evlenmek istemiyorum ama şartlara bağlı olarak en geç 35 gibi evlenmek zorunda kalacağım gibi hissediyorum

28E
0
nawar
(15.06.16)
Daha bugün aklımdan öyle geçti. Düşününce esaret gibi geliyor.

23K
0
rivulet
(15.06.16)
büyük ihtimalle evlenmem, sorumluluk çok fazla, 32 k
ama hayatımda bi şey değişmeyecekse, ne bileyim, ilişkinin normal hali gibi devam edecekse, ve sevdiceğimden de teklif alırsam :) bir imza atabilirim neden olmasın
0
whatyougetiswhatyoudid
(15.06.16)
evlenmek yerine aileler ile konuşularak birlikte yaşama fikrini düşünmek, çok daha mantıklıdır.

deneme süresi gibi.
0
hakim oynayin dedi
(15.06.16)
35e evlenmem sanırsam ben tabii hayat ne getirir onu bilemem ama şimdilik böyle.
0
selam
(17.06.16)
evlenmemek zaten "varsayılan" değil mi yav, sorunun "evlenmeyi düşünüyor musunuz" olması gerekmez mi?

ben şartların oluşması halinde (iyi anlaşabileceğim, beni gerçekten seven, sevdiğim birisi mesela) evlenmeyi çok isterim. seviyorum öyle şeyleri. hatta ben tam olarak fabrikada çalışıp yorulan, eşi ve çocukları tarafından üzerine titrenen cefakar baba modelini çok seviyorum haha. tam aile saadeti ortamı işte. "bebeye yeni ayakkabı lazım" cümlesi ve onun için oturup bütçeye, ekonomiye girişmek beni mutlu eder mesela ama bunları seven adamlarla da kimse evlenmek istemiyo, nasıl iş anlamadım.

22E
0
der meister
(17.06.16)
24K Ev-len-mem.
0
alaimisema
(18.06.16)
24k

Evlenmem demem ama kesin boşanırım diyebilirim. Ya ben sıkılırım ya o beni çekemez.
0
jonestown
(18.06.16)
Evlenmeyi düşünmüyorum :)
0
burka
(18.06.16)
ben evliyim
evlenmem demedim hiç
evlenmem lazım demedim hiç.
Mutluyuz.
33-E
0
basond
(18.06.16)
27e düşünüyorum şahsen. okul ve askerlik gibi sorunlarımı halletmiş olsaydm durmazdım
0
gazozailacatmauzmani
(18.06.16)
Erkeğim, gencim daha, evlenmek istiyorum şahsen zamanı gelince.
0
i was made for you
(18.06.16)
40ıma kadar evlenmem +1 40dan sonra evlilik zirvesi yapacağım duyurucular takipte kalın wtf

24E
0
haydudd
(18.06.16)
valla evlenmem değil de evlenirsem de boşanırım heralde diyorum. hiç bir şey sonsuza kadar sürmüyor algısı oluştu kafamda uzun bi süredir. çevremde sürdürülen örnekler de pek laçka belki de ondan. 27k.
0
gis
(18.06.16)
(3)

HepsiBurada / MediaMarkt

skoylu
LG 49uh770v tv almaya karar verdim. Ürün hepsiburada'da 3150 lira medimarkta da +250 lira daha pahaliHepsi burada önceden kendisi satıyordu herşeyi ama şimdi bu fiyata farklı bir mağaza sahibi satıyor ve ithalatçı garantili sanırım Mediamarktan lg garantili almak daha mi iyidir yoksa 250 lira fark v
LG 49uh770v tv almaya karar verdim.
Ürün hepsiburada'da 3150 lira medimarkta da +250 lira daha pahali

Hepsi burada önceden kendisi satıyordu herşeyi ama şimdi bu fiyata farklı bir mağaza sahibi satıyor ve ithalatçı garantili sanırım

Mediamarktan lg garantili almak daha mi iyidir yoksa 250 lira fark verip mediamakttan mi alayım sizce?
0
skoylu
(14.06.16)
küçük esnafla uğraşmaya değmez hem de ithalatçı garantisiymiş. teknoloji marketinden al.
0
Ufuk
(14.06.16)
Lg garanti tabiki. Diğerleri özel servis çıkabilir şans işi
0
hasmetizm 2046
(14.06.16)
LG garantili alırdım. Şurada lg resmi bayi satışlı var +100 liraya, satıcıyla iletişime geçip alabilirsin. Hatta kupon falan varsa daha uyguna gelir.

urun.n11.com
0
ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar
(14.06.16)
(19)

Duyuru eskisi kadar aktif değil farkında mısınız?

six packsiz
Eskiden girenlerin çogu girmiyor. Ve saatlerce aynı başlıklar duruyor. Daha önceden 15 dakika önce açılan başlık ikinci sayfaya geçerdi. Sıkıntı atmak için burada takılırdık burası dahada sıkmaya başladı sanki.
Eskiden girenlerin çogu girmiyor. Ve saatlerce aynı başlıklar duruyor. Daha önceden 15 dakika önce açılan başlık ikinci sayfaya geçerdi. Sıkıntı atmak için burada takılırdık burası dahada sıkmaya başladı sanki.
0
six packsiz
(14.06.16)
evet benim de dikkatimi çekti, sebebi ne acaba merak ediyorum. duyuruda mi yoksa kullanıcıdan mi kaynaklanıyor :/
0
scars dont fade
(14.06.16)
yeni sözlük formatından dolayı hep... 3-4 ay girmediydim ben de ne sözlüğe ne de diğer fasilitelere
0
benim adim kerim hepinizi severim
(14.06.16)
Biraz bekleyelim bakalım belki eski günlerine döner.
0
🌸six packsiz
(14.06.16)
Bence bazılarının ota boka kızma, laf atma, laf sokma, ironi, değdirme, hiciv, dalga geçme, hakaret etme vs. gibi eylemlerle bi halt ettiğini zannetmesi sonucu oluyor. Tabii ki bu bir kısmı.

Adam soru sormuş altına mal mısın yazıyor. Senden bi halt olmaz yazıyor.
Kadıb normalden biraz farklı soru sorunca kezban, feminist vs yazıyorlar. Bazılarının ne namusu kalıyor ne rusluğu!..

E hal böyle okunca ne yazacam ya milletle mi uğraşayım diyebilirler.. belki.
0
cahs
(14.06.16)
Cahs +1

Bircok duyuruya cevap vermek istemiyorim. Biri gelip altina laf atacak vs diye. O kadar ofke dolu ki insanlar burada bile kusmak icin ufacik neden ariyor. Tamamen bundan diye dusunmuyorum ama bu olaylarin etkisi cok fazla.
0
isott
(14.06.16)
Cahs, aazina sağlık. Dertleşme duyurularının, gönül işlerinin altında mastürbasyon yapanlar var. Adam canım sıkkın, acıyarak cvp yazın diyo, keşke ölsen tarzı yorumlar geliyo. Bu da ifade özgürlüğü oluyo.. Bana fazla artık.
0
manuel mandalina
(14.06.16)
Çok fazla troll başlık var, bunlara laf sokulması gayet normal. Ama çok fazla da hakaret var bunlar anormal.
0
hasmetizm 2046
(14.06.16)
yemişim hicvini, "bugün kaç gram sıçtınız" diye duyuru açıyorsan sadece hicivli cevap aldığına sevin. böyle sorularla aktif olacağına hiç olmasın daha iyi, amacından sapmasındansa sakin ama işe yarar formatta devam etmesini tercih ederim.
0
baba jo
(14.06.16)
Verilen cevapların kalitesizliğinin ben de farkındayım. Bence de bunun etkisi olabilir. Bilmeyen birisine hakaret etmek için yarışıyor millet.
0
🌸six packsiz
(14.06.16)
Var olan üyelerin giderek kemiklesmesi, duyuru selebritisi tavirlari.

Önerk vereyim, isim vermiyorum, gecen biri tasinmak icin arac gerektigini yazmis. Altina da esprili bir sekilde yer, mekan vermediginden yolculuk elaziga mi tarzi bir cevap yazmis. Altina adam cemkirmis, sükomik mi kardesim, nerede oldugum relevant bile degil, son üc duyuruma baksan anlardin vs demis. Sonra tamamen alakasiz ucuncu biri gelmis, demis ki ya yapma kardesim, sen yazmamissin, adam her gecmis duyurunu arastirio yer mi bakacak, yazsaydin keske demis. Duyuru sahibi de kabahatliyi savunmayin diye gene cemkirmis.

Lan, ben burda parayla is yapmiyorum, yardim etme derdindeyim. Cevap atiyorum ya da bilmiyorum. Sen simdi böyle altinda calisip da isini yapmayan adam muamelesi cekersen, bende cevap verme sevki kalir mi? Düzenli beni taniyor musunuz duyurulari. Inside muhabbetler mesela duyuru chatte. Sonra da düzenli duyuru chate adam cekilmeye calisiliyor.

Neyse, cok saptim, özetle sorulara cevap almak icin soru sormayi da bilmek lazim. Nitelikli sorular nitelikli cevaplari ceker. Bugün hava soguk mu ay üsür müyüm, cikar kafani kumdan, bak disari. google terk üyeler. Bir soru soruyor, uzun uzun yanit atmissin. Diyor ki dediklerini adim adim resimli gösterir misin....

Oldu, zaten adamin derdini cözmeye bir saat yatirmissin resmen, kalani da googlela. Djgeri de iste, cevap vermek zorundaymis herkes gibi, kaf daginin tepesinden konusuyor dallama.
Neyse, sakinim.

Duyuruyu bitiren duyurunun ne yapisi, ne baska bir sey olacak. Kullanici kesimindeki net degisim olacak. duyurunun ne oldugunu, nasil calistigini, kendi etigini olusturmadimiz sürece duyurunun gidisati iyi degil.
0
wiillii
(14.06.16)
yeni üye alımı kapalı olduğu sürece aktif üye sayısı sürekli azalır. açılan duyuruların kalitesinde çok değişiklik yok.
0
yons
(14.06.16)
Katılıyorum. Üye sayısının azalması artık birbirini tanıyan insanların birbirine cevap vermesi durumuna dönüştü. Sorular da artık okuyup bilinçlenebileceğimiz şekilde değil ve kimi zaman hayli teknik meselelere dönüşüyor. Bu yüzden cevaplar da olduğunca azalıyor. Compümaster'in da bu konuda herhangi birşey yapacağı görünmüyor.
0
rakicandir
(14.06.16)
"sub-etha" tuşu kalktıktan sonra istatistiklere bakmıştım, giriş sayısında ciddi düşüş vardı.
0
kimlanbu
(14.06.16)
cahs+1

Bir de kaliteli kullanıcıların birçoğu bu
güzel havaların tadını çıkarıyor. okulu bitti geziyor tozuyor. tatile çıktı deniz kumun güneşin tadını çıkarıyor. birçoğu da ergen ve işsiz. Bütün gün boyunca pc başında oturup duyuru gibi bir yerde takılan insandan ne üretmesini beklersin ki. O yüzden düşüşlerle birlikte bunda da değişim oldugunu düşünüyorum. Mobilden bildiriyorum
0
mza
(14.06.16)
wiillii +1

nitelikli duyurucular bir bir kaçtı, bunların sebebini de malum moderatöre bağlıyorum (compu'nun en sonunda yolladığı şahıs). adam kafasına göre duyuruları silip verimli kullanıcıları uçurarak duyuruyu bok etti. ben bile günde onlarca kez siteye giriş yaptığım halde artık duyuru açasım gelmiyor, çünkü biliyorum ki cevap verecek adamlar burada değil.
0
tolga asp
(14.06.16)
yukarıdakilerin hepsine +1
ayrıca insanlar çok üşengeç oldu. googleda aramak ya da burda daha önce sorulmuş mu diye araştırmadan, aynı sorular tekrar tekrar soruluyor. aynı cevapları vermekten bıktık artık. üşeniyorum valla cevap yazmaya. eskiden cevabı bilmesem bile kendim arama yapardım googleda, bişeyler bulmaya çalışırdım.

haftada 1-2 kere girip sadece ilk sayfaya şöyle bi bakıp çıkıyorum. tabi bunda benim bunalım dönemimde olmamın da etkisi var.
0
halanne
(14.06.16)
burayı da kuruttum mk
0
gokhan atestepe
(14.06.16)
yukarıdakilere ek olarak, bugün duyuru ekşinin kolu olarak var. yarın inci duyuru olur orası aktif olur. demek istediğim bizden ya da bi dönemden geçebilir ama amacın sürekli olması lazım. gelecek okurlara da bi şeyler aktarmamız lazım. özellikle ergen yeğenlerim için çok üzülüyorum. 10 senelik internet kullanıcısıyım belki de daha fazla. hiç bu kadar yozlaşma görmedim. düzgün yazışmaktan bi haber iletişim şekilleri ve bilgi paylaşım türleri çok farklı. kendi jargonları var. yani merak ettiğim, buradan duyurudan sözlükten adam çıkmayacak da, bura türkie kardş ne bekli10, eaegs, aog, inci falan mı adam çıkaracak. (konulara vakıf bile değilim, çok uzağım.)
0
aydogank
(14.06.16)
kişisel olarak 3 nedenim var
1. mobil kullanıyorum çoğunlukla. mobilde duyuruyu kullanmak inanılmaz zor
2. giriş için 15 yere tıklamak hoşuma gitmiyor. daha kısa vakit geçirebileceğim bir süreyse başka sitelere applere giriyorum
3. cahs +1

ha eskiye göre nadir girmeme rağmen görmediğim duyuru yok valla. bi ifşa gecelerinde ikinci sayfaya bakmam gerekiyor o kadar
0
la noix
(14.06.16)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.