[]

ilk kez squat yapacağım, çok heyecanlıyım

ama korkuyorum haha. birkaç ay önce başladım spora ama bench press, squat gibi barlı hareketlerden korkuyorum. sanki altlarında kalacakmışım gibi ya da bi yerimi sakatlayacakmışım gibi korkutucu geliyolar bana. squat rack var salonda, sanırım onunla daha güvendeyim, dimi :)

sosyal fobim olduğu için bu zamana kadar pek cesaret edemedim, hocalardan yardım istemeye de cesaretim olmadı (saçma olduğunun farkındayım). ilk kez yaparken yardımla yapmak hayati midir, ona göre gözüme kestirdiğim antrenörü yakalayacağım.


 
ilk başta çok ağırlıkla girme. kilonu bilmiyorum ama gerekirse 5-10 kilo ile ya da boş barla başla durumuna göre.


  • tute  (13.04.16 13:22:31) 
yeni yapilan hareket once (eger bar hareketi ise) dengeyi ve agirligi tahmin etmek icin bos tekrar ile yapilir. sonra hafif kilo eklenir.


  • evimin paspasi  (13.04.16 13:24:23) 
İnceledin mi bilmiyorum ama squat yaparken dikkat etmen gereken en az 10 tane hayati önem taşıyan detay var. Öncelikle onların ne olduğunu araştırıp öğren. Videolar izle inceleme yazılarını oku ağırlıksız yaparak mobiliteni oturtmaya çalış. Sonra boş ağırlıkla yapmayı dene sonra da hafif hafif ağırlık tak. Bunların araştırmasını hep sen yap, salon hocalarının %90'ı squat yapmasını bilmiyor, onlara sorup da kendini sakatlama.


  • angelus  (13.04.16 13:28:46) 
Youtube'da çok güzel açıklayıcı videolar var. Özellikle haltercilerin kanallarında. Sopa ve boş barla doğru squat yapmadan ağırlığa geçme.


  • arnold schwarzeneger  (13.04.16 13:32:59) 
youtu.be devam videolarını da izle


  • yue  (13.04.16 13:38:03) 
Air squat yaparak başla. Video çekerek kendini kontrol edebilirsin. How to squat videosu izlemeyi de unutma bol bol


  • hasmetizm 2046  (13.04.16 13:54:36) 
boş barla girersin 20 kg. onun da altında kalmazsın bence.


  • cekilmis gayfe  (13.04.16 13:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.