[]

Kaplumbağaları versek mi?

Erkek arkadaşıma 8 yıl önce ablası 2 tane su kaplumbağasi almış. Bu hayvanciklar geldiklerinde su şişesi kapağı kadarlarken şimdi baya büyükler. Bizim evimizde yer olmadığı için annesinin evinde kalıyorlar ama annesi yeteri kadar ilgilenemiyor. Ablası da çok seviyorum vs diyor ama hayvanların günlük bakım rutinini yerine getirmiyor. Temizleme motorunun temizlenmesi gerekir aylarca bekletir, erkek arkadaşım temizler. Motor bozulur, yeni motor almaz, biz alalım diye bekler. Özel lambaları var patlar, biz gidemezsek hayvanlar 1 hafta karanlık ortamda usurler vs vs. Bunlar haricinde asıl sıkıntı hayvanlar bir akvaryumun içinde develenip duruyorlar. Daha büyük akvaryum alınabilir belki ama yine de onlara yeter mi, emin değiliz.

Diğer ablasının kızının okulunda büyük bir havuz var, içinde kaplumbağalar, kurbağalar yaşıyor. Bir bahçıvan sürekli onlarla ilgileniyor. Müdür 'getirin, burada biz bakalım. Hayvanlar geniş geniş yaşasın en azından' demiş. Önce vermek istemedik ama şimdi versek mi diye düşünmüyor değiliz. Tek sorun bizmkiler hiç kış uykusuna yatmadı, orda uyutuyorlarmis kışın. Bu bir sorun olur mu acaba? Napalım verelim mi? Teşekkür ederim şimdiden herkese.


 
Layıkıyla bakamayacağınızı düşünüyorsanız vermeniz kaplumbağalar için daha sağlıklı olur bence. Kış uykusuna yatmak onların doğasında var, evde suları hep sıcak olduğu için uykuya yatmıyor olabilirler bilemiyorum. Kışın uyutuyorlarmış derken, hayvanlar kendiliğinden uyuyorsa sorun yok da ilaçla vs. uyutuluyorsalar tabi ki vermeyin.


  • ornitorenk  (19.04.16 12:53:24) 
Ornitorenk, kış uykusuna yatiriyorlarmis. İlaçla vs değil tabii ki. Bizim evde olsalar bakarız ama evimiz 54 m2. Dolayısıyla o onların rahat edeceği bir akvaryumu evimize alamıyoruz, annesinin evinde de bakılmiyor düzgünce.


  • fraise  (19.04.16 12:55:40) 
Pis suyun içinde, istediği zaman çıkıp kuruyabileceği bir yer bile olmadan yaşayan kaplumbağalara çok üzülüyorum. Evde düzgün bakılmıyorsa, sizin de fiziki koşullarınız bakmaya uygun değilse bence hayvanlar için daha sağlıklı olanı yapın:) küçük olsalar vereceğiniz yerdeki büyük hayvanlar zarar verir derdim de 8 yaşındakiler yeterince büyümüştür, iyi bakıyorsalar daha iyi olur bence.:)


  • ornitorenk  (19.04.16 12:59:59) 
Verin tabi.


  • hasmetizm 2046  (19.04.16 13:02:20) 
benim de 6 sene baktığım kaplumbağam vardı. akvaryumu her sene büyütmüştüm ama en son küvette beslemem gereken ebata gelince başka baplumbağaları olan veterinere vermiştim. arkadaşlarıyla beraber mutlu mesut yaşıyordu en son. kısıtlı bir alanda idareten yaşayacağına verin, mutlu olsun.


  • boyalı kuş  (19.04.16 13:36:49) 
kesinlikle verin hiç düşünmeyin


  • oscar  (19.04.16 15:04:43) 
Ben seneler önce darıca hayvanat bahçesine vermiştim. O da bir seçenek olabilir. hala varsa tabi.


  • innerbliss  (19.04.16 16:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.