[]

Ağırlık çalışıyorum, kaslarım hala sert.

Geçenki "eridim iskeletor oldum" konulu başlıktan sonra, ağırlıklarımı artırdım, setleri kısalttım. Şimdiki sorunum da çalışma sonrası kasların sert ve kasılı kalması. Bir haftadır böyle. Isın-esne-çalış-soğu-esne-yemek ye şeklinde gidiyorum. Kaslara dokununca da sızlıyor. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?




 
Kaslarınızın sertliğinden kastınız spor sonrası kas ağrısı mı ? Hamlama gibi.
Eğer o ise antrenman sisteminizi değiştirmenizden kaynaklanıyor o en geç 1-2 haftaya geçer vücut o antrenman sistemine alışınca.

Yapacağınız da bir şey yok antrenmandan sonra ılık-sıcak suyla duş iyi geliyor sadece.
  • Nox  (18.04.16 13:14:31) 
Mesela şu anda otururken herhangi bir kasımı esnetince sızlıyor, elimle dokunduğumda ağrıyor. Ve sanki böyle ödem olmuş gibi şiş vaziyetteler.

Geçer diyorsan bekleyeyim bir süre daha. Araya bir soru daha kaynatayım, mesela dumbell bench fly yaparken omzumdaki kirişler yanıyor adeta ama 3x8 setimi tamamlayabiliyorum. Ağırlığı düşürsem mi yoksa bu kiriş sorununa biraz dayanayım mı?
  • alperz  (18.04.16 13:18:16) 
Geçer antrenman sistemini yeni değiştirdiğinden olan kas hamlaması o. 2 haftaya geçmezse doktora git mutlaka ne olur ne olmaz.

O sorun bende de var omzum batıyor fly yaparken fazla ağır girmiyorum ondan dolayı flyda zaten göğüste press hareketleri çok daha önemli onlara ağırlık verebilir flyı düşürebilirsin.
  • Nox  (18.04.16 13:24:50) 
Fizyolojik tetanoz sanırım. Normaldir.


  • yirmisantim  (18.04.16 13:27:05) 
O batma hissi cable crossover'da olmuyor mesela ilginç bir şekilde. Gerçi biri alt tarafı biri sanırım üst tarafı çalıştırıyor.


  • alperz  (18.04.16 13:27:32) 
Omuzda acı varsa rotator kaslarla ilgili bir sıkıntının başlangıcı olabilir. Rotator Cuff egzersizlerini de ihmal etme.


  • arnold schwarzeneger  (18.04.16 13:31:54) 
cable crossover'i hangi yükseklikte yaptiğina göre değişir altami üstemü etki ediceği.

eğerki omzuna çok yük biniyosa yanliş açıyla yapiyo olabilirsin oda rotator cuff'ına zarar verir spor yapamıcak hale gelebilirsin dikkat et o konuya
  • berginyonbaenre  (18.04.16 14:23:50) 
Omuza vuruyorsa hareketin formu yanlış olabilir.
Spor bitimi statik esneme yaparsan ağrıyı en aza çekersin ve tam fayda alırsın antrenmandan

  • hasmetizm 2046  (18.04.16 14:55:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.