[]

Trafikte Motorsikletliler

Merhaba,

Yeni yeni araba kullanıyorum. Dün gece Datça'da talihsiz bir olay yaşadım: kasksız, ekipmansız, hatta motorunun ışığı bile yanmayan birine çarpıyordum. Belki suçlu o olabilir ama bayağı etkilendim bu olaydan. Birkaç ay kullanmam :D

Bu insanları fark etmek için ekstra yaptığınız bir şey var mı? Ezsem nolcaktı?

 
takip mesafesini koruyun, hız limitlerine uyun, iyice tecrübe edinceye kadar müzik dinlemeyin, sadece arabayı ve çevreyi dinleyin, gözünüzü dört açın, her zaman ileri bakın.

ayrıca kaskonuz, trafik sigortanız eksiksiz olsun. karşı tarafa verebileceğiniz maddi ve bedeni hasarların teminatlarını yükseltin. kötü bir durumda kalırsanız en azından hastane vb. masrafları ödemekten kurtarır sizi.
  • orient blue  (20.04.16 13:46:54 ~ 13:48:04) 
parlak floresanlı boyaya sahip yelekler 10 lira be... 10 liraa...

o motosikletli ölmeyi istemiş direkt.

takma, elalemin kurallara uymamasının bedelini sen çekmemelisin.
  • anonymice  (20.04.16 13:48:16 ~ 13:48:45) 
Böyle bir olay yaşarsan ez ve kaç. Kaçarken hak etmiş. Bari seni yakmasın


  • hasmetizm 2046  (20.04.16 13:54:08) 
ezsen dogal secilim olacakti. dusunmene korkmana gerek yok kullanmaya devam.


  • icim urperiyor  (20.04.16 13:59:49) 
Ben de motosiklet sahibi olmak isteyen biriyim o yüzden ekstra dikkat ederim ancak bazen benim bile tepemi attırıyolar. mesela kadıköy nautilus kavşağında yavşağın teki sanki bok varmış gibi arabamla kaldırım arasına girmişti bilerek yolu kapsın diye. sağdaki otobüs üstüme çıkıyodu az daha. keşke çarpsaydım o lavuğa dedim o gün. kolu bacağı kırılsa da bidahakine efendi gibi kullansa diye. gram üzülmüyorum böyle lavuklara.


  • KidLazer  (20.04.16 14:07:17) 
hukuki yönüyle ilgili bir bilgim yok ama araba ön camına kamera koyulabilir belki böyle bir durumda mağdur olmamak için?


  • chavezding  (20.04.16 14:07:42) 
KidLazer+1
Motorsikleti çok severim, hakkını vererek ve severek kullanan herkese de sempati beslerim. Ama bazı hıyarlar insanın sinirini bozuyor. Geçen gün eşim araba kullanıyor, ben yan koltukta oturuyorum. Bi tane scooterli hıyar geldi bi sağdan giriyor bi soldan sokuluyor yanımıza öne geçmeye çalışıyor, bildiğin taciz ediyor. O anda camı açıp ağzının ortasına sağlam bir tane vurmayı o kadar çok istedim ki. Arka koltukta bebek var, arabayı eşim kullanıyor bu hıyar ayakta terlik ne kask var ne koruma, bildiğin belasını aramaya çıkmış trafiğe.

Herif ışıklarını açmamışsa, üzerinde reflektör filan yoksa senin görmen zor. Gündüzleri korna ile, geceleri hem korna hem selektör ile ben burdayım diyeceksin. Kavşaklara girerken, ara sokaklarda, sapa yerlerde. Kornayı selektörü kullanmaktan çekinmeyeceksin. Sen onu göremesen bile en azından kendini göster ki gelip başına bela olmasın.
  • battal gemalmaz  (20.04.16 14:38:43 ~ 14:40:20) 
siz insan olmayi unutmayin yeter. su dogal secilim laflarini da iyi ogrenmis millet. ez kac fln sahane tavsiyeler ya, bravo!

bir insanin aptal olmasi onun olumune sebep olmayi mesru kilmaz. siz dikkatli olmaya calisin elinizden geldigince. orient blue+1 aynalari kontrol edin bol bol. sollamalara dikkat edin, ileriyi gormeden firlamayin.

farkedilmek icin motosikletlinin almasi gereken bir takim tedbirler var. kaza olursa ve olumune sebep olursaniz ve hatali siz degilseniz burokrasi ve mahkemelerle ugrasmak disinda bir sey olmaz.
  • jimicik  (20.04.16 14:42:05 ~ 15:00:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.