Giriş
(3)

al pacino nun gözleri ne renk ???

00 08
ya arkadaşla ikilemde kaldık da (evet başka derdimiz yok) üstüne üstlük iddialarımız da çok farklı.bi cevablar mısınız lütfen öğrenelim hangimiz renk körü...şimdiden teşekkürler
ya arkadaşla ikilemde kaldık da (evet başka derdimiz yok) üstüne üstlük iddialarımız da çok farklı.bi cevablar mısınız lütfen öğrenelim hangimiz renk körü...

şimdiden teşekkürler
0
00 08
(21.09.14)
Ela.
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(21.09.14)
ela
0
uzunuzunilgi
(21.09.14)
0
angelus
(21.09.14)
(6)

Kedimi arı soktu

vincentwine
Mutfakta sepetinde oynarken cama gelen arıyı avlamaya çalışmış ve bir patisi şişmiş iğnesini aradım göremedim, buz kompresi yaptım başka ne yapabilirim?
Mutfakta sepetinde oynarken cama gelen arıyı avlamaya çalışmış ve bir patisi şişmiş iğnesini aradım göremedim, buz kompresi yaptım başka ne yapabilirim?
0
vincentwine
(21.09.14)
Veterinere götürün, belki alerjisi vardır nerden bileceksiniz.
0
angelus
(21.09.14)
hocam direkt veterine gidin. çok önemli ve acil bir durum. insan gibi düşünme. hayvanlarda durum farklı işliyor.
0
draconas
(21.09.14)
Buz kompresi uyguladım,karbonatla suyu karıştırıp macun yaptım arının soktugu bölgeye sürdüm en son bepanthen sürdüm şuan evde yapabileceğim tüm müdahaleleri yaptım gelen bilgilerle. oturdugum bölgeye yakın nöbetçi veteriner yok,bugün veterinere götürebilme imkanım yok sabahı bekleyeceğim teşekkürler.
0
🌸vincentwine
(21.09.14)
boyun ve boğaz bölgesinden sokmaması iyi birşey.
eğer nefes alışında bir anormallik veya ağzının morardığını falan görürseniz acile götürürsünüz.
ama patiyi sokmadan birşey olacağını zannetmiyorum.
arı büyük ihtimal eşek arısıdır, o yüzden iğneyi bulamazsınız geride bırakmadığı için.
0
innerbliss
(21.09.14)
Camlarınıza sineklik taktırsanız iyi olur sanki. Geçmiş olsun. Burun veya boğazdan sokmamış neyse ki.
0
m e l t e m
(21.09.14)
patisinin kızarıklığı geçmeye başlamış şişliği de inmiş biraz, eşek arısı değildi muhtemelen sarı bal arısı. zaten çok oyuncu bir kedi şimdi keyfi yerine gelmeye başladı, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
0
🌸vincentwine
(21.09.14)
(7)

interrail ucuz mu?

kelepir
gençler 1 hafta avrupada 4-5 şehir gezmek için interrail ucuz mu 340 euro civarı ? yoksa uçak bileti easy jetten falan daha ucuza gelme ihtimali var mı? neyi tavsiye edersiniz? interrail hızlı trende de geçerli mi rezervasyon ücreti istenir yazmış ama ne kadar isteniyor? sağolun varolun.
gençler 1 hafta avrupada 4-5 şehir gezmek için interrail ucuz mu 340 euro civarı ? yoksa uçak bileti easy jetten falan daha ucuza gelme ihtimali var mı? neyi tavsiye edersiniz? interrail hızlı trende de geçerli mi rezervasyon ücreti istenir yazmış ama ne kadar isteniyor? sağolun varolun.
0
kelepir
(21.09.14)
o kadar az şehirse uçak daha ucuza gelebilir. Ama tek tek tren bileti almak daha pahalıya gelebilir. Bir araştırın bilet fiyatlarını. Hızlı trenlerde gece trenlerinde falan ek ücret vermek gerekiyor, en fazla 10€ vermiştik diye hatırlıyorum. (ha yataklı tren için 24€ vermiştik bir kez de)

bu arada 22 gün sınırsız 330€'ydu 2 yıl önce. Sizin alacağınız hangisi? 5 ülke geçişli 10 geçişli biletler falan var daha ucuza. (öğrenci olduğunuzu varsayıyorum)
0
rodriguez2
(21.09.14)
öğrenci değilim. şimdi baktım global pass var 240 euro 5 gün için. iyi gibi ama 2. sınıf diyor. atların samanların arasında gitmeyelim çok fark var mı 1 ile 2 arasında ? genel olarak treni önerir misin ? almanya, isveç, danimarka düşünüyorum.
0
🌸kelepir
(21.09.14)
10 gün geçerli interrail bileti (10 günde 5 gün seyahat hakkı olan) 26 yaşının üzerinde iseniz 240 euro. 26dan küçükseniz daha ucuz.
www.interrail.eu

hızlı trenlerde de geçerli. ülkesine göre değişiyor rezervasyonlar. amsterdam'dan beriln'e gece treninde 19 euro ödemiştim. hiç ödemeyenler de varmış. onun dışında ortalama 2 3 euro ödedim avrupa'nın doğusunda. zorunlu olduğu halde bazı yerlerde yapmadım bile.

rotanı planlayıp ona göre gidebilirsin. ucuz uçaklar genelde biraz daha şehir dışından kalkarlar. 3 4 saat artı 8 10 euro havaalanı ulaşımı vermektense trenle gitmek daha mantıklı. gideceğin ülkedeki trenlerin bilet fiyatlarına bakarak interrail pass mı yoksa normal bilet mi almayı araştırmalısın biraz. ayrıca ortak araba kullanımı avrupada yaygın covoiturage ve türevlerini kullanabilir ya da ucuz otobüslerle de seyahat edebilirsin. hollanda belçika paris hattında megabus 15 euro gibi komik bir ücrete amsterdam-paris yapıyor mesela.

hayır, ikinci sınıf dediği atlar samanlar değil. gayet normal bakımlı trenlerde normal insanlarla gidiyorsunuz.

danimarka-isveç taraflarını hiç bilmiyorum. facebook kullanıyorsanır interrail turkiye adlı gruba katılın. buraya nazaran çok daha işe yarar bilgiler elde edersiniz.
0
dahinnotha
(21.09.14)
10 gün içerisinde 5 gün (Flexi)

5 günlük bi geziye gideceksen bunu al 185 euro. 10 günün 5 gününde kullanabiliyorsun.

2. sınıf da işte at saman dedin güldüm yalnız :D işte trende yemek vermiyorlar seni tek fark o diyelim.
0
akatreil
(21.09.14)
Onların "2. sınıf" olarak nitelendirdiği trenler bizim için lüks bile sayılır, kendi bakışaçılarına göre 2. sınıf o trenler.
0
angelus
(21.09.14)
lokasyon onemli , nereyi gezeceksin ?

barcelona porto madrid paris Brüksel amsterdam gezeceksen eger rynair cok daha ucuza bilet bulursun 10 - 15 euro arasi bu biletler..

ben hem ucakla hem trenle dolastim ama tren kismi pahali oluyor sanki biraz ama rahat oluyo orasi ayri. istedigin yerde in gez sonra diger trene atla devam et .. 5 gun icin degil tabi bu soyledigim..

biraz daha doguyu gezeceksen vienna prag bratislava filan bunlara gerek yok interrail icin zaten bu sehirler cok yakin 8 10 euroya otobusle gidebiliyosun.. tren de ucuz ..

2. sinif dediklerini bizim burda gormemisindir emin ol..
0
kennym
(21.09.14)
İnterrail bana sacma geliyor. Bana sorarsan ucuz falanda degil. Evet easyjet falan daha ucuza gelme ihtimali var duruma gore.
0
delifaruk
(21.09.14)
(6)

asil amerikalilar kim

bu yolun yolcusu
Siyahlar mi beyazlar mi ?
Siyahlar mi beyazlar mi ?
0
bu yolun yolcusu
(21.09.14)
amerikada önce kızılderililer vardı. native'leri soruyorsan kızılderililer, mayalar, inkalar (maya-inka orta ve güney amerikada tabi)

önce bunlar vardı,
sonra beyaz adam geldi,
en son siyahlar.

he, bi "amerikalı kimdir?" sorusunu sorarsan, hector john de crevecoeur diye bir eleman var, onun amerikalıyı tanımladığı "what is an american" diye bir yazısı var. bulabilirsen oku.


edit: hatta bak yazının şu kısmı ünlüdür:

"What then is the American, this new man? He is either an European, or the descendant of an European, hence that strange mixture of blood, which you will find in no other country. I could point out to you a family whose grandfather was an Englishman, whose wife was Dutch, whose son married a French woman, and whose present four sons have now four wives of different nations. He is an American, who leaving behind him all his ancient prejudices and manners, receives new ones from the new mode of life he has embraced, the new government he obeys, and the new rank he holds."

yani amerikalıyı "tüm avrupa kökenini (avrupa yargılarını, davranışlarını vb) geride bırakıp da amerikaya göç etmiş kişi ve bu kişilerin çocukları" olarak tanımlar.


soru üzerine büdüt:

@bu yolun yolcusu

sadece ingilizler değil. ingiltereden ilk göç edenler mayflower gemisinin yolcuları olan pilgrimlerdi. bu kişiler mezhebi kilise tarafından hoş karşılanmayan kişilerdi ve azınlığı oluşturuyorlardı. ancak sadece ingilizler değil, yukarıdaki alıntıda da görebileceğin gibi çok değişik ülkelerden gidenler oldu. portekiz ve ispanyollar ise genellikle güney amerikaya gitti. hatta ispanya ve portekiz arasında güney amerika için kızışma başlayınca papa bu ikisini çağırdı, "gelin lem buraya, bak kıtanın burası portekizin, şurası ispanyanın" dedi. ki bugün brezilyada portekizce, diğer yerlerde ispanyolca konuşulmasının sebebi budur (bu da ekstra bilgi olsun)
0
lesmiserables
(21.09.14)
Bu beyaz adam dediğimiz ıngilizler mi oluyor ? Peki bu siyahlar nerden çıktı yahu ?
0
🌸bu yolun yolcusu
(21.09.14)
Beyazlar geldi, beyazlar da siyahları köle olarak getirdi ama onlardan önce bi yerli halk vardı tabii. Beyazlar bunların topraklarını falan satın alıp götüm götüm tüm kıtayı ele geçirdiler.
0
angelus
(21.09.14)
kole olarak afrikadan getirildiler.
0
halanne
(21.09.14)
İngilizler, kuzey avrupalılar, italyanlar, ispanyollar hepsi amerikaya göç etti..
0
false pretension
(21.09.14)
kızılderililer yerliler. indian denir. neden hintli? çünkü kolomb amerika'yı hindistan sanıyordu o yüzden onların adı indian kaldı. sonra irlandalılar, ingilizler, italyanlar, ispanyollar geldi, onlar da afrikadan zencileri köle olarak getirdi.
0
baldur2
(21.09.14)
(7)

Yurt hayatı, vücut geliştirme ve protein

bi sey dicem
Yemekhanedeki yemeklerden yeterli proteini alamadığımı düşünüyorum. Aklıma sadece lor peyniri, ton balığı ve protein tozu geliyor. 1) Başka önerebileceğiniz bir şey var mı?2a) Lor peyniri nasıl saklanmalı? (Odada buzdolabı var ama orada tutmak istemiyorum, dolabımda dursa bozulur mu)2b) Nasıl tüketi
Yemekhanedeki yemeklerden yeterli proteini alamadığımı düşünüyorum. Aklıma sadece lor peyniri, ton balığı ve protein tozu geliyor.

1) Başka önerebileceğiniz bir şey var mı?
2a) Lor peyniri nasıl saklanmalı? (Odada buzdolabı var ama orada tutmak istemiyorum, dolabımda dursa bozulur mu)
2b) Nasıl tüketilmeli? (dümdüz kaşıklayarak mı yoksa şöyle daha güzel olur dediğiniz bir tarif var mı)
0
bi sey dicem
(20.09.14)
2b. üzerine keten tohumu ve nane serptiğin zaman kaşıklayınca da lezzetli oluyor epey.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(20.09.14)
yımırta tüket.
0
kenar
(20.09.14)
protein tozuna gerek yok. lor peyniri de tüketilebilirliği zor olan bir besin, illa ki karbonhidrat istiyor yanında. ton balığı desen cıva kaynağı. en güzeli ve zararlı olmasına rağmen (hazır yumurta sonuçta hormona falan) görece en zararsızı yumurta. tüketim şekli ise haşlama. bunun için keetle temin et bi tane. sarısını yeme ama.
0
ludovico
(20.09.14)
lor peyniriyle yumurta yap mis gibi.

lor peynirini buzdolabinda saklaman gerrekiyor, yoksa bozulur.
0
earthsea
(20.09.14)
Günlük alacağınız protein miktarı günlük minimum 120 gram olmalı, bu yoğurtla lor peyniriyle olacak şey değil. Süt ürünleri zaten proteinden çok karbonhidrat ihtiva eder, çok verim alamazsınız et yemediğiniz sürece. Protein tozu son tercih olmalı lakin bir öğünü protein tozuyla atlatabilirsiniz ama kalanını muhakkak doğal yollardan almalısınız. Yurt ortamında yemek hazırlayamıyorsunuz sanırım, bu nedenle konserve ton balığı sizin en büyük dostunuz olacak gibi görünüyor.
0
angelus
(20.09.14)
Arada piliç çevirme de dayarsın.
0
arnold schwarzeneger
(20.09.14)
-yumurta beyazı
-ton balığı
-tavuk
0
tescillimarka
(20.09.14)
(17)

alkol içememeye sebep olan bir hastalık?

bili
Var mıdır? Şu anda avrupadayım ve arkadaş ortamımda yobaz olarak görülmek istemediğimden bu yalanı öne sürerek alkol tekliflerinden sıyrılmak istiyorum. Not: lütfen "kendin ol, yalan söyleme" tavsiyelerine girmeyin, Türkiye'de bile inancim nedeniyle alkol kullanmadigimdan ötürü sosyal çevrelerde sık
Var mıdır? Şu anda avrupadayım ve arkadaş ortamımda yobaz olarak görülmek istemediğimden bu yalanı öne sürerek alkol tekliflerinden sıyrılmak istiyorum.

Not: lütfen "kendin ol, yalan söyleme" tavsiyelerine girmeyin, Türkiye'de bile inancim nedeniyle alkol kullanmadigimdan ötürü sosyal çevrelerde sıkıntı yasarken burda hic katlanamam artik. Sadece boyle bir hastalik var midir bahane olarak öne sürülebilecek onu öğrenmek istiyorum.
0
bili
(20.09.14)
Karaciğer nakli bekliyorum de.
0
angelus
(20.09.14)
Gilbert sendromu de

Mis gibi hastakik valla bende var cok ciddi bisi de degil
0
neferkitty
(20.09.14)
yurtdışında böyle şeylere hiç mi hiç takılmıyorlar. kullanmıyorum de geç. bunu söylediğin zaman açıklama bile sormaz çoğu.
0
loveinaflipbook
(20.09.14)
Antibiyotik kullandığını söyle.
0
arandur
(20.09.14)
gerçekten gerek yok, sen burda muhtemelen içki veya sigara içince kendini adam zanneden gerzek bir çevreye denk gelmişsin. ben trakya'da büyüdüm, lisede öğle arası kaçıp içmeye gidildiği dahi olurdu, hatta ortaokulda bile içiyordu bizimkiler. bir kez bile içmedim ve kimse lafını etmedi.

benzer çekinceler avrupa'daki içmeyen veletlerde de var bildiğim kadarıyla ama yetişkin biri olduğunu varsayıyorum, bu durumda sorun olmaz. içki içmemek yobazlık değildir ayrıca, kendi kendini baskılama. içki içmediğin için dalga geçecek olurlarsa "ehueuhue" de. yani cidden, ciddiye alınacak insanlar değil o tipler.
0
pescador
(20.09.14)
Gastrit ve reflü.
0
birfincankahvedahaisteyenadam
(20.09.14)
metronidazol kullaniyorum, kusturuyor beraber alinca de.
0
düşünüyorum öyleyse vurun
(20.09.14)
belki adam rusyada nerden biliyosunuz? orda icki icmek su icmekten farksiz oldugundan sorarlar tabi niye icmiyon diye.
0
seljax
(20.09.14)
rusya ne zamandan beri avrupa'da
0
bigl0rd
(20.09.14)
yobazım de.

gayet makul bir hastalık.
0
gamaflex
(20.09.14)
colyak hastaligi. gluten enteropatisi de deniyor. bira vs tarzi kokeni arpa, bugday, cavdar olan hic birseyi ne yiyebiliyorsun ne de icebiliyorsun bu hastalikla. tabi yanindakilerin pizzasindan bir yudum alip bira icemiyorum colyakim var dersen de inandirici olmazsin benden uyari avrupalilarda yaygin olan bir hastalik bilirler yani detayini.
0
sen kendini vintage mi sandin
(20.09.14)
Gilbert +1

ertesi gün köpekler gibi yorgun oluıyorum de. Ayrıca süper soruymuş.
0
kmlcn
(20.09.14)
antidepresan kullaniyorum de. hem insanlar fazla ugrasmaz bundan sonra hicbi konuda seninle.
0
shotgunwoman
(20.09.14)
gut hastalığım var diyebilirsin; ama et vs. proteinsel gıdaları da yemeyeceksin.
0
velasco
(20.09.14)
inancım bunu gerektiriyor de kurtul. ayrıca inancı sebebiyle dalga geçen bir ortamın varsa o ortamı değiştir. çünkü inancın gereği dininle dalga geçenlerin ortamında bulunman hoş değil. ayetle sabittir.
0
reproach
(20.09.14)
Karaciger yetmezligi.

Bana sorarsan inancin geregi kullaadigini soyle, yobaz falan demezler.
0
delifaruk
(20.09.14)
Karaciğer yağlanması. Doktor cuma günü bana alkol kullanmayı yasakladı maalesef.
0
yatagants
(20.09.14)
(10)

duyurunun seksi kaslı erkekleri bana tavsiye verin [capsli]

error522
fotoğrafta gördüğünüz adam gibi vücudumu geliştirmek istiyorum. evde dambıl var onu kullanıyorum mekik çekiyorum ama çok ilkel kalıyor. daha profesyonel bi çalışma işine girerek 'işin uzmanıyla yol almak' istiyorum.özetle bu konuda sıfıra yakınım. nasıl başlayım ?edit: ya arkadaş ne takıldınız adamı
fotoğrafta gördüğünüz adam gibi vücudumu geliştirmek istiyorum. evde dambıl var onu kullanıyorum mekik çekiyorum ama çok ilkel kalıyor. daha profesyonel bi çalışma işine girerek 'işin uzmanıyla yol almak' istiyorum.

özetle bu konuda sıfıra yakınım. nasıl başlayım ?

edit: ya arkadaş ne takıldınız adamın tipine o basit bi görsel. alın size çeşit çeşit kaslı erkek vücutları

scs03.resimyukle.com
1.bp.blogspot.com
galeri7.uludagsozluk.com
33.media.tumblr.com
0
error522
(20.09.14)
müşteriyle ilgilenen, ona program verip gelişimini takip eden bir spor salonuna kaydolacaksın. düzenli yiyip içecek, yatıp kalkacak ve çalışacaksın. şu an normal kilodaysan, 8-10 kilo vermen veya alman gerekmiyorsa, 1 senede yaparsın sanırım bunu.

@sadakatsiz, merakımdan soruyorum bu vücudun neyini beğenmedin? tip diyorsan onu ben de beğenmedim ama sırf vücuda bakarsan nesi var şimdi, taş gibi adam işte? göbek salıyoz yok, düz karın oluyoz yok, kas yapıyoz yok. ne yapalım yahu?
0
pescador
(20.09.14)
bu vücudu bir senede yapamazsın vücut yapın çok yatkın olmadığı sürece. onu söyleyeyim de.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(20.09.14)
adamın bacakları çok komik duruyor yahu, hoş değil pek.
0
iste o kavunici balik
(20.09.14)
Sütü mundar etmeyeymiş iyiymiş

Spor salonu dedikleri olay bir harikalar diyarı. Dalga geçmiyorum. Düzenli gidip yediklerine dikkat edersen kısa suretler içinde öyle sonuçlar alıyorsun ki. Güzel görünmek kaslanmak biraz bahane, bence herkes düzenli spor yapmalı cidden. Sırf dambıl falan değil heryerin çalışmalı.
0
shiranai
(20.09.14)
@bugunku antremanda goz dolduran futbolcu bu vücudu ne kadar sürede yaparım diye bir soru sormadım.

@isadora adamın tipi güzel mi diye bir soru sormadım. ayrıca hangi kaslara öncelik vermem gerektiği ile ilgili bilgi de istemedim.

@iste o kavunici balik adamın bacaklarının nasıl durduğuyla ilgili bir soru sormadım.
0
🌸error522
(20.09.14)
bunlar en az 5 senede olacak vücutlar, desteksiz doğal olarak tabi.
0
cok iyi yol
(20.09.14)
@isadora boyum 1.70 kilo da 72-74 arasında hareket ediyor.
0
🌸error522
(20.09.14)
dostum, spor salonuna gidiyorsun, zenginsen özel eğitmen tutuyorsun, bu adamlar steroid kullanmislar gibi. baslangic programlarini hocan yada spor salonundaki hocalar yazacaktir. ben hemen birakma diye sure verdim, bunlar gibi olmak sure ister. spor salonuna gidersen, hocalara sorarak, makale okuyarak bilgi sahibi olman gerekir. bu işin %60 ı beslenme, onu ögrenerek baslayabilirsin. spor %30u, gerisi dinlenme.
0
cok iyi yol
(20.09.14)
Evde yapamazsın o vücudu.
0
arnold schwarzeneger
(20.09.14)
Günde 2 saat ağırlık ve kardiyo çalışması, çok sağlam beslenme, çok sağlam dinlenme ve minimum 5 sene ayırırsanız böyle bir vücudunuz olabilir. İlk adım, bu dediğimi yapabilir misiniz yapamaz mısınız bunu sormak olsun kendinize. Cevabınız evetse kaliteli bir salona gidin ve başlayın.
0
angelus
(20.09.14)
(3)

spor giysisi

mula
spor yapıcam inş en sonunda niyetlenmekten vazgeçip reele dökücem kısmetse.hedefim çook zayıflamak olduğu için ne giysisi alcağımı bilemedim kaliteli bişi alırsam 'iki üç ay sonra çok zayıflayacağım için' o güzel giysiler çöp olacak.hem ne giyilir (pilatis ve fitness için) hem de ucuzu nerden bulunu
spor yapıcam inş en sonunda niyetlenmekten vazgeçip reele dökücem kısmetse.

hedefim çook zayıflamak olduğu için ne giysisi alcağımı bilemedim kaliteli bişi alırsam 'iki üç ay sonra çok zayıflayacağım için' o güzel giysiler çöp olacak.

hem ne giyilir (pilatis ve fitness için) hem de ucuzu nerden bulunur bilemiorum.
0
mula
(20.09.14)
disiysen tayt al, erkeksen alma :)
0
earthsea
(20.09.14)
Aradığınız yer burası: www.decathlon.com.tr
0
angelus
(20.09.14)
adidas climacool veya bike dry fit
0
inheritance
(22.09.14)
(7)

bir kitap yayınlandıktan kaç sene sonra herkesin oluyor?

oymak beyi
tam anlatamadım tam bilmediğimden dolayı ama soru şu: "bir kitap yayınlandıktan x sene sonra telif hakkı vs. biter, kitaba herkes bedava ulaşabilir" gibi bir şey vardı sanki. neydi bu tam olarak?%100 bedava olmayabilir tabii, sonuçta bin sene önceki kitapları okumak için de para veriyoruz.
tam anlatamadım tam bilmediğimden dolayı ama soru şu: "bir kitap yayınlandıktan x sene sonra telif hakkı vs. biter, kitaba herkes bedava ulaşabilir" gibi bir şey vardı sanki. neydi bu tam olarak?

%100 bedava olmayabilir tabii, sonuçta bin sene önceki kitapları okumak için de para veriyoruz.
0
oymak beyi
(20.09.14)
70 yıl.
0
angelus
(20.09.14)
yzarinin ölümünden sonra 70 yil.
0
atmaca.ged
(20.09.14)
sinema filmlerindeki bazı durumlar için var sanırım. ama bahsettiğin türden bişey yok diye biliyorum. öyle olsa bi çok bilimadamının kitapları elden ele basılır .okullarda kimse kaynağa para vermez :)
0
ergenpezeveng
(20.09.14)
70 yıl sonra bedava mı oluyor yani? ama orijinali bedava tabii sadece?

atıyorum fransızca ise ve türkçe'ye çevriliyorsa satılabiliyor değil mi türkçe olarak? basım giderleri var, internetten yayınlasalar bile çeviri giderleri, bir sürü uğraş vs. var.
0
🌸oymak beyi
(20.09.14)
"SORU: Eser sahiplerinin hakları kaç yıl süreyle korunur? Eserlerin izin almaksızın serbestçe kullanılabilmesi için kaç yıl geçmesi gerekir?
CEVAP: Koruma süresi, eser sahibi yaşadığı sürece ve ölümünden itibaren 70 yıldır.
Eser sahibi tüzel kişiyse, koruma süresi aleniyet tarihinden itibaren 70 yıldır. Sahibinin ölümünden sonra alenîleşen eserlerde koruma süresi ölüm tarihinden sonra 70 yıldır.
Eser sahibi belli değilse, koruma süresi eserin alenîyet kazanmasından itibaren 70 yıldır.
Koruma süresi eser alenîleşmediği sürece işlemeye başlamaz.
Koruma sürelerinin dolmasıyla birlikte eser sahibine tanınan mali haklar sona erer. Bu sebeple koruma süresi dolmuş eserler, eser sahibinden izin alınmaksızın serbestçe kullanılabilir."
0
xenophobe
(20.09.14)
eser, sahibinin yaşamı boyu + 70 yıl telif ile korunuyor. daha sonra public domain oluyor.

çeviriler ise işlenme eserdir. çeviriyi yapan kişi de işlenme eserin mali hak sahibi oluyor. işlenme eserin mali hakları da eser sahibinin yaşamı boyu + 70 yıl korunuyor.

koruma süresi dolmuş olan bir eseri basmak isteyen bir yayınevinin kimseden izin alması gerekmiyor. eseri bedava yayınlamak isteyen birinin de kimseden izin alması gerekmiyor. tutup başkasının çevirisini kullanırsa o durumda emek hırsızlığı ortaya çıkacağından haksız rekabete ilişkin hükümler uygulanır.
0
m e l t e m
(20.09.14)
tamam da adam derse ben bu kitabımın tüm haklarını oğluma devrettim, o devam ettiremiyor mu?
0
baldur2
(20.09.14)
(2)

Cilt bakımı hk.

tchuck
erkek yaş 25 aşırı beyaz tengözaltı torbalarım giderek büyüyor. şu brad pitt'e benzeyen el toro mu ne biri vardı, onunkilere doğru ilerliyorum resmen.buna ne yapabilirim?bir de sakal bıraktığımda, alttan sivilceler filizleniyor, sivilce çıktığı için sakalı kesemiyorum, kesmezsem sivilce gitmiyor. bu
erkek yaş 25 aşırı beyaz ten

gözaltı torbalarım giderek büyüyor. şu brad pitt'e benzeyen el toro mu ne biri vardı, onunkilere doğru ilerliyorum resmen.

buna ne yapabilirim?

bir de sakal bıraktığımda, alttan sivilceler filizleniyor, sivilce çıktığı için sakalı kesemiyorum, kesmezsem sivilce gitmiyor. buna dair de ne önerirsiniz ne kullanayım?

bi de geniş gözenekler falan var onlara karşı bişi yapılabiliyor mu
0
tchuck
(19.09.14)
angelus
(19.09.14)
torbalar del toro kivamina geldiyse, hicbirsey ise yaramaz, aldiracaksin.

sivilceler, kil donmesi sebebiyle degilse, kurutman lazim.kil donemsindense ona bir care bulman lazim once.
0
earthsea
(20.09.14)
(3)

Gece yeşillik / hıyar yemek

karabasun
Sn. ekşi sakinlerinormalde akşam 7den 8den sonra bir şey yemememiz gerekiyor da, marul / göbek / hıyar gibi yeşil bitkileri de mi yememeliyiz? (yatmadan veya gece uyandığımızda)yiyebilirsin diyene bonus soru: peki ya meyve / kuru meyve?
Sn. ekşi sakinleri

normalde akşam 7den 8den sonra bir şey yemememiz gerekiyor da, marul / göbek / hıyar gibi yeşil bitkileri de mi yememeliyiz? (yatmadan veya gece uyandığımızda)

yiyebilirsin diyene bonus soru: peki ya meyve / kuru meyve?
0
karabasun
(19.09.14)
bence istediğin kadar o yeşillerden yiyebilirsin.

meyveler şeker deposu, olmaz.
kuru meyve 2 kere olmaz daha çok yeniyor.
0
titiraprap
(19.09.14)
Salatalığın %90'ı su zaten, iki üç tane yeseniz bir bardak su içmiş gibi olursunuz. Yemenizde bir sakınca yok ben sırf böyle anlar için 4 kilo salatalık aldım pazardan.
0
angelus
(19.09.14)
Üstüne tuz yağ falan dökmediğin sürece istersen 1 kamyon ye ondan bi şey olmaz. Meyve sakat, şeker işi bozar. Onu yeme boşver.
0
osurdum
(19.09.14)
(25)

sizce şişman mı (capsli)

gonul_isleri
bir kız için 1.60 boy, 51 kilo nasıl? şişman mı, normal mi?
bir kız için 1.60 boy, 51 kilo nasıl? şişman mı, normal mi?
0
gonul_isleri
(19.09.14)
Obez

düşündüm de initihar ederim off o ne öyle, allah başa vermesin
0
cecilia
(19.09.14)
normal
0
rock n roll
(19.09.14)
obez ötesi.
0
baldur2
(19.09.14)
Yağ oranınız %19 ve üstüyse şişmansınız, kilodan anlayamayız bunu. Ağırlığın nedeni kas da olabilir ama böyle sorduğunuza göre sizinki yağ. Muhtemelen Skinny Fat vücut tipiniz var.
0
angelus
(19.09.14)
Balık.
0
osurdum
(19.09.14)
normal be... ne obezi?
0
livaneli kadir
(19.09.14)
Gayet iyi tam kıvamında. Ama mesele kilo değil o kilonun vücuda yayılışı önemli. Koca bir göt, kalın bacaklar, minicik memeler ile kötü tabii.
0
ground
(19.09.14)
aşırı şişko, burada normal diyenlere bakma.
0
baldur2
(19.09.14)
on numara bi kardeşimiz.
0
mosakale
(19.09.14)
ele gelir, berceste.
0
namus ninjası
(19.09.14)
morbid obez. obezliğin dışında kim bilir kaç tane yandaş hastalığı vardır. birkaç aya kalmaz gider zavallı kız.

doktora götürün dicem ama kapıdan pencereden çıkamaz ki o, vinç, helikopter filan lazım.
0
mea maxima culpa
(19.09.14)
vücut kitle indeksine göre normal.
0
inheritance
(19.09.14)
Balık etli.
0
shejia
(19.09.14)
bunlara kalsa insan içine çıkmamamız lazım. sormayın böyle şeyler şunlara. normal hatta zayıfa dönük normal. 51 kiloda ne götü ne göbeği lan?
0
shiranai
(19.09.14)
normal demiştim, caps de bunu doğruluyor
0
rock n roll
(19.09.14)
gayet normal. hafiften spor-yoga vs de yapiyorsa zaten tas gibidir.
0
fortisvita
(19.09.14)
Caps gayet sıradışı olmuş.

Ama eğer ki boy 1.53 falan ve onu 1.60'a yuvarladıysan, kiloda 54 falan ama onuda 51'e yuvarladıysan (50 yerine 51 yapıp küsüratlı vereyim salladığım anlaşılmasın yöntemini kullanarak) şişmansın.

Yok verdiğin değerler doğruysa normalsin. Sıkıntı yok...
0
gkn
(19.09.14)
ne var bunda. fıstık gibi.
0
trocero
(19.09.14)
caps rica edeyim :)
0
sevisgenturk
(19.09.14)
1.60 üstü tüm kadınlar 50,

1.60-1.55 arası da 47 olsun bitsin bu muamma işkence bence.

spor yapsın capsteki.
0
neferkitty
(19.09.14)
normal ya. daha nolsun. gerci boy kısa ama artık topuklu falan giyersin.
0
all girls dream
(19.09.14)
Bence sisman
0
delifaruk
(19.09.14)
turk kiziysa buyuk ihtimal sismandir 51 kiloyla.

boyle spor yapmayan, yapanin da anladigi tek spor haftada 3 gun gotu yerde yaptigi pilates olan kizlardan bahsediyorum.

vucut yag oranina bakmak lazim, o kiloyla sisman da gorunebilir zayif da.

ornek olarak: bir tanidik: 1.60 boy 45 kilo falan, degirmen tasi gibi gotu var
0
earthsea
(19.09.14)
doktora gitmeli, diyetisyene degil psikologa
0
hjarteblod
(19.09.14)
Penisim olsaydi icine kacardi :((
0
düşünüyorum öyleyse vurun
(19.09.14)
(16)

Sizce Ergenlerin En Büyük Sorunları?

jesterdvine
Soru başlıktadır.
Soru başlıktadır.
0
jesterdvine
(19.09.14)
iki farklı yanıtı var sorunun.

ergenlere göre: dünyanın onları anlamayışı ve yalnız hissetmeleri.

yetişkinlere göre: ergen olmaları. çekilmiyor şerefsizler.

not:19 yaşında ergenlikten yeni yeni çıkmış bir erkeğim.
0
canercuxy
(19.09.14)
Ufak sorunları çok büyütüp, 'bu da geçer' diyememeleri.
Saygı göstermeden saygı görmek istemeleri.
0
sadegazoz
(19.09.14)
herşeyi herkesten iyi biliyor olduklarını zannetmeleri. sen biliyosun yanlış bu ama inat ediyor. iki tane çarpasın geliyor suratına ama o da olmaması gereken bişey
0
rock n roll
(19.09.14)
Ergen olmaları.
0
angelus
(19.09.14)
problem ergenlerde değil yetişkinlerde.
hayat ve çevre vura vura düzeltiyor ergenleri. aslında ergenlikte yaşadığımız problemlere bakarsan onlar cidden problem. ilerde takmama nedenimiz onlarla yaşamaya alışıyoruz. problemler düzelmiyor yani.
(hakan günday kitabında çok güzel bir özet vardı bunla ilgili)
0
mvpatakan
(19.09.14)
hayatın hızı yavaş geliyor. Oynadıkları bilgisayar oyunu gibi etki-tepki hızının yüksek olduğu bir çevre ve tabii ki özgürlük istiyorlar. Öte yandan bu özgürlüğün bedelini ödemeye hazır değiller ya da kendileri hazır olsa da dış etkiler (anne-baba vs.) onların bu bedeli ödememesi gerektiğini düşünerek onları frenliyor. Bir de tabii ki bu şartlar altında ileriye yatırım yapmak (para için demiyorum, kişisel gelişim alanında) gibi bir düşünce olmadığı için "yaşadığın sadece bu andır" felsefesindeler.

Çok yanlış değil gibi görünüyor ama hayat (bazen, inşallah) uzun be gülüm.
0
SiyamkedisiZorro
(19.09.14)
Gunumuz ergenlerinin -ki ben de dahilim ucundan- sikilgan ve memnuniyetsiz olmak bence.

Genel olarak her donem ergenlerininse, yalniz hissetmek ve anlasilmamak olabilir.
0
KadifeDevrim
(19.09.14)
Hiçbir bok bilmeyip her boku bildiklerini sanmaları ve çekilmez ergen tribi.
0
kimlanbu
(19.09.14)
kendilerinden yetişkin davranışı beklenirken aynı zamanda yetişkin haklarından da mahrum bırakılmaları. Diğer bir değişle çocuklukla yetişkinlik arasındaki sıkışıp kalmışlık.
0
psmstc
(19.09.14)
karşı cins ilişkileri, madde kullanımı, fiziksel ve duygusal değişimler ve bunlarla başa çıkarken yaşadıkları güçlükler
0
le fate ignoranti
(19.09.14)
Enerjileri var paraları yok
Zamanları var paraları yok
İdealleri var paraları yok
0
arandur
(19.09.14)
yaşından büyük konulara burnunu sokmaları, hem de bir sik bilmeden.
0
geberix
(19.09.14)
Çevrelerinin tahammülsüz yetişkinlerle kuşatılmış olması.
0
sadegazoz
(19.09.14)
hormonlar, sinir ağlarının aşırı hızlı gelişimi, yetişkin vücuduna sahip olunca yetişkin olarak kabul edilme isteği ve bunun sonucunda kendini kanıtlamak için çok bilmişlik.
0
r_u_h
(19.09.14)
Inat, laftan anlamazlik. Bunlar yeter zaten, digerleri onemli degil.
0
delifaruk
(19.09.14)
bi sevişseler rahatlıcaklar.
0
prompter
(19.09.14)
(6)

et pişirme üzerine

kibritsuyu
hacılar şimdi son dönem gurmeler, etçiler falan hep diyor ki işte efendim eti yüksek ateşte mühürleyeceksin, yoksa suyu kaçar, kuru olur, et dediğin böyle olur, suyu kaçmadan pişmeli, dışı mühür olmalı, içi pembe kalmalı vsvs.abicim tandır denen bir gerçek var. ne yüksek ateşi, ne hızlı pişmesi. ağı
hacılar şimdi son dönem gurmeler, etçiler falan hep diyor ki işte efendim eti yüksek ateşte mühürleyeceksin, yoksa suyu kaçar, kuru olur, et dediğin böyle olur, suyu kaçmadan pişmeli, dışı mühür olmalı, içi pembe kalmalı vsvs.

abicim tandır denen bir gerçek var. ne yüksek ateşi, ne hızlı pişmesi. ağır ateşte saatlerce pişiriliyor et. suyunu da bırakıyor, hatta kendi suyunda pişiriliyor. lokum gibi de oluyor.

şimdi hangisi doğru? yıllardır yediğimiz lokum gibi tandır kötü müymüş?
0
kibritsuyu
(19.09.14)
baldur2
(19.09.14)
hayvanın belli yerlerinden belli yemekler yapılır. kalkıp da az pişmiş et yapacağın yerden tandır yaparsan, tandır yapacağın yeri az pişirirsen babayı alırsın
0
la noix
(19.09.14)
Mühürleme daha çok kavrulan etlerde kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Tandır bir de daha çok kuzu etiyle yapılıyor. O da yumuşak. Ondandır herhalde.
0
arnold schwarzeneger
(19.09.14)
Damak tadima hitab etmiyor muhur isi.

dogru ya da yanlis yok, damak zevki baska.
0
cecilia
(19.09.14)
la noix +1

t bone steak den tandir yapan gördün mü
0
kucukharfler
(19.09.14)
Şimdi et pişirilirken birçok hata yapılıyor. Misal mühürleme işi sadece dökme tavada olur, teflonda olmaz o iş. Ayrıca et sık sık çevrilmez, et oyuncak değildir; 3/4 dakika bir tarafı, 3/4 dakika da diğer tarafı yüksek ateşte mühürlenir, daha sonra orta ateşte pişirilmeye bırakır. Ayrıca birçok insan "Et pişmiş mi acaba" diye çatalla şunla bunla eti delik deşik eder. E tabii böyle yaparsanız o mühürleme piç olur haliyle, bir anlamı kalmaz. Tüm suyunu salar ve kurur. Ayrıca etler piştikten sonra görmemiş gibi saldırılmaz; önce tahta bir yüzeye bırakılıp birkaç dakika dinlenmesi sağlanır. Etin içinde, yüksek ısıda belirli toplanan su bu dinlenme esnasında ete tamamen yayılarak etin içinin daha yumuşak olmasını sağlar. Et pişirmek pek kolay bir iş değil yani, bunları yapmazsanız o et yüksek olasılıkla deri kemer gibi oluyor.

Bu arada tandırı bilmem, kuzu etini nerde pişirirsen pişir zaten yumuşak olur.
0
angelus
(19.09.14)
(2)

Restorex saçı hızlı uzatır mı?

utungan
bir süre önce saçlarımı kestirdim ve pişman oldum. bir an önce saçlarım uzasın istiyorum. acaba bu şampuan uzamayı gerçekten hızlandırıyor mu? kullananlar varsa tecrübelerini anlatırlarsa güzel olur. mesela uzamayı hızlandırıyorsa ne kadar hızlandırıyor?edit: şampuan da bu http://www.restorex.com.tr
bir süre önce saçlarımı kestirdim ve pişman oldum. bir an önce saçlarım uzasın istiyorum. acaba bu şampuan uzamayı gerçekten hızlandırıyor mu? kullananlar varsa tecrübelerini anlatırlarsa güzel olur. mesela uzamayı hızlandırıyorsa ne kadar hızlandırıyor?

edit: şampuan da bu www.restorex.com.tr
0
utungan
(19.09.14)
Öyle bir hızlanma yok. Var diyenler kendilerini ona inandırdıkları için plasebo etkisine maruz kalıyorlar. Bilimsel bir ispatı yok yani.
0
angelus
(19.09.14)
Saç uzaması için çam terebentin.
0
duma duma dum
(19.09.14)
(25)

vejetaryenliğe geçiş motivasyonu

snape i başından beri tanırım
ya çok uzun zamandır düşündüğüm ve vejetaryen olmamayı haklı çıkaramadığım bi konu bu. yani hayvansal ürün hiç tüketmemeyi düşünmüyorum sütüdür balıdır. gerçi vegan arkadaşlar buna da daha derin eleştiriler getiricektir ama ben o şeyde değilim henüz. neyse kuzucukların falan kesilip yeniyo olması be
ya çok uzun zamandır düşündüğüm ve vejetaryen olmamayı haklı çıkaramadığım bi konu bu. yani hayvansal ürün hiç tüketmemeyi düşünmüyorum sütüdür balıdır. gerçi vegan arkadaşlar buna da daha derin eleştiriler getiricektir ama ben o şeyde değilim henüz. neyse kuzucukların falan kesilip yeniyo olması beni üzüyo. acaba et tüketmeyi bıraksam yerine ne ikame ederim diye de düşünüyorum, o da bi konu. tamam böyle kaynaklar filan var. araştırıp bakıp bulabilirim. ama galiba asıl meselem şey benim ya. balık :( balıkları da çok seviyorum ama hayatım sahil kasabasına yerleşip balıkçı olma hayaliyle geçti yani. balıkları pişirip yemek istiyorum o yüzden vejetaryen olamıyorum. acaba kuşları ve sıcakkanlı hayvanları yemesem sadece olur mu ya?

şimdi ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama benim gibi çok insan var. çevremdeki başka hayvanseverler de alışkanlık ve damak zevki veya işte başka türlü beslenmenin tahayyülünü kuramama gibi sebeplerle bu yola baş koymuyo. vicdan azabı duyuyo ama vejetaryenliğe yönelicek kadar radikal kararlar da veremiyoruz. yoksa hiçbi haklı gerekçesi yok bence onları katledip yemenin. hah. işte bu noktada naapsak da vejetaryenliğe kaysak ya? bi de eti falan az pişmiş yiyen böyle hannibal falan bi insanım yani ben :( balığı bırakmasak yine olmuyo mu? beyaz et demiyorum çünkü tavuklar da kuş :( balık? böyle balık diyince de kendime kızıyorum. bi balığım vardı, ölünce çok üzülmüştüm :(

ay napıcaz?
0
snape i başından beri tanırım
(19.09.14)
:'(

tamam balık ye bişey olmaz.
0
mahone
(19.09.14)
sadece balik yiyen vejetaryen tanimistim. sanirim onun da bi mantigi var.
0
yilki ati
(19.09.14)
Bence siz o eti yiyeceksiniz.
0
angelus
(19.09.14)
sınavdan yüz alamayacağını anlayınca tüm soruları boş bırakıp sıfır alayım mı diyosun sen. vejetaryan olucam diye başkalarının çizdiği sınırlar içinde kalmak zorunda değilsin. kırmızı et yemezsin ama balık yersin. bu kadar basit.

yani vejetaryenliğinde bi sürü çeşidi yok mu. bi oyuncu vardı öldüremeyeceğim hayvanı yemem diye. öyle yani. kimse de çıkıp kardeş madem vejetaryensin niye balık yiyosun mu diyecek sana.
0
elorelia
(19.09.14)
Yav ye gitsin sen mi kurtaracaksın kuzuları, doğa böyle, hayvan hayvanı yer. Birkaç evrim kitabı oku, vahşi doğa belgeseli izle vicdan azabı falan duymazsın.
0
i was made for you
(19.09.14)
ama benim kuzu görünce iç güdülerim ona saldırıp yememi söylemiyo. kafasını falan severim yani en fazla hayvanın. o yüzden vahşi doğayla aynı şey değil. yiyecek bulamıyor, karnımı doyuramıyor da değilim. lezzeti hoşuma gidiyo diye yiyorum :( orda hedonist olmamla vejetaryenlik tercihi arasında bi çelişki de var ama bencilce olduğu için girmedim bile oraya yani. ayrıca benim tek başıma kuzuları kurtarmam değil mesele: 1) benim kuzu yememeyi tercih ederek rahatlamam 2) bireysel mücadele de önemsiz bi şey değil.
0
🌸snape i başından beri tanırım
(19.09.14)
tek başıma bi akımı göçertecek kudrette olduğumu bilmiyodum zetahead. teşekkür ediyorum.
0
🌸snape i başından beri tanırım
(19.09.14)
Zetahead +1
0
yapma volkan
(19.09.14)
bu "vejetaryenler senin yüzünden mal durumuna düşüyor" goygoyu yapan arkadaşlar vejetaryen mi çok merak ediyorum. atletle mangal yaparken sağa sola laf yetiştiren tiplere benziyosunuz çünkü daha çok. ben vejetaryen ya da vegan arkadaşlardan motive edici bi şeyler okumak amacıyla açtım bu duyuruyu.
0
🌸snape i başından beri tanırım
(19.09.14)
Siz biraz tatlı su vejetaryeni gibi bir izlenim bıraktınız üstümüzde, o nedenle böyle şeyler yazılıyor haklı olarak. Yok balık yiyim de kuzu yemeyim, yok kokoreçten vazgeçmeyeyim ama inekleri de kesmesinler. Böyle saçma bir mantık yok. Buradaki veganlar, ki ben veganlığın insanları salaklaştırdığını düşünüyorum normalde, en azından tutarlı insanlar, sizin gibi bir profil çizmiyorlar. Siz önce ne istediğinize karar verin sonra motive olun. Yok balıktan vazgeçemiyormuş da yok bilmem ne. Kuzunun canı var da palamutun canı yok mu hey allam ya.
0
angelus
(19.09.14)
angelus bahsettiğin eleştiriyi duyuru kendi içinde de barındırıyo zaten ve bu kararsızlık üzerine napılabilir düşüncesiyle soruldu soru. ay kime laf anlatıyorum, veganlığın insanları aptallaştırdığını düşünüyorum deyip tatlı su vejetaryenliği diye olmadığı şeyin nasıl olması gerektiğini tanımlayan insanlara, çok saçma. kendimi vejetaryen olarak tanımlamak değil hayvan yememek gayretindeyim.
0
🌸snape i başından beri tanırım
(19.09.14)
Ben vejetaryenlerin "Hayvan yememe" gayreti içinde olduklarını düşünmüyorum, gerçek bir vejetaryenin böyle bir kaygısı olmaz zaten. Yemeye ne midesi ne de vicdanı el verir. Sizde böyle bir profil yok; yalandan kendinizi zorluyormuş gibisiniz.
0
angelus
(19.09.14)
ay onu sen düşünmüyosun. vejetaryenliğin hayvan haklarıyla hiç ilgisi yok o zaman, tamamen damak meselesi yani? başka alakanın olmayıp tanımlamak istediğin şeyler var mı? git trollüğünü başka yerde yap.

üf.
0
🌸snape i başından beri tanırım
(19.09.14)
"Yemeye ne midesi ne de vicdanı el verir" demişim bak, bunu sadece damak tadı olarak yorumlamanız tuhaf. Gerçeği söyleyince insanları troll olarak yaftalamak işinize geliyor tabii. Ha size "Balık yiyin ya bir şey olmaz" deseydik hemen motive olacaktınız, gerçeği söyleyince kaldıramadınız sanırım.
0
angelus
(19.09.14)
he kaldıramadım. git.

şu sonradan yazdığım cevaplarda senin yazdığın ilk şeyi bile kastetmiyodum. tik koymadım diye üstüne alınıp saçma sapan konuşuyosun. duyurumu amacından saptırma diycem de bok ettin. neyse.

kaldı ki bu ne ya? öyle bi profil yok falan. sen kendi kafanda yaftalayıp profil oluşturmuşsun. herkes bir şey düşündüğü ya da bir şey istediği zaman senin kafandaki etiketlerle meşgul sanıyosun. olm lan neyse.
0
🌸snape i başından beri tanırım
(19.09.14)
Şuradan bi köfte söyleyin de kendinize gelin ==> istanbul.yemeksepeti.com

Edit: İçinde kalmış :)
0
angelus
(19.09.14)
Bence yiyebilirsin balıkları. Gayet vejeteryanda olursun. Senin yapman gereken şey, vegan/ vejeteryan politika üzerine okumalar yapmak. Gerçek mantığını kavradığın vakit tamamen balık dahil hepsinden vazgeçebilirsin.
Ayrıca kendini herhangi birşey olarak tanımlamana da gerek yok. Ben de çok uzun zamandır et olarak sadece ara da balık yiyorum ama kendime vejeteryan demiyorum. Çünkü kırmızı et ve tavukta yiyebilirim ama ben bu işin fabrikasyon olmasına, onların kötü ve cani bir şekilde üretilmesine karşıyım. En azından bir kişi bir kişidir diyorum ve yememeye çalışıyorum. Yediğim balıklarda halen geleneksel yollarla tutuluyor :)

Ayrıca sen zaten et yiyemediğin için değil, yememeyi tercih ettiğin için vejeteryan oluyorsun. Senin bu konuda görüşünün kurallarını niye başkaları belirlesin? Bu soruyuda soracaksan facebookta falan vegan-vejeteryan sayfalar var. Onlara sor.

Hem ayrıca vejeteryan olmanın bi coolluğunu da görmedim şimdiye kadar hiç bi arkadaşımda.
0
phoenixboy
(19.09.14)
vejetaryen değil de pesketaryen olmuş oluyorsun. et yemeyi adil bulmuyorsan yemezsin, doğa; hayvan çiftliklerinde binbir eziyetle, binbir kimyasalla yetiştirilen hayvanlarla beslenmeni gerektiren bir kanun barındırmıyor zira. kimse de umrunda olmasın, kendi hayatlarına çeki düzen versinler onlar önce.
0
bosver nicki
(19.09.14)
izlemediyseniz:
(bkz: earthlings)
0
reverse engineer
(19.09.14)
Hiç anlamıyorum bu kalıplara girmek isteyenleri. Vejeteryan olsan ne olur olmasan ne olur ? Ya da daha da önemlisi dile getirsen ne olur ki? Yani vejeteryanım ama bılık yiorum (kısık sesle) kime ne ki zaten istediğini ye , istemediğini yeme , zaten vejeteryanım demek hiç cool deil aksine gülüyor çoğu insan buna. Metalciyim der gibi neyim eksik benim onlardan ben de metalci olucam diyeni de duymuştum onu anımsattı
0
lilidance
(19.09.14)
Canın kuzu yemek istemiyor mu? Yeme.
Canın balık yemek istiyor mu? Ye.
Vejetaryan olsan ne olacak olmasan ne olacak.
0
mornie
(19.09.14)
Eti bırakman çok saçma bu durumda çünkü zaten balık yiyerek vejetaryen mantığın dışına çıkıyorsun. Neden kırmızı etin sana katacağı şeylerden uzak durasın? Tadını sevmesen eyvallah da.
0
arnold schwarzeneger
(19.09.14)
Ben et endüstrisindeki rezilleri görünce et yememeye karar verdim. yaklaşık bir yıldır et yemiyorum. Ama çok nadir balık yiyorum. Bunu da yapmak istemezdim ama beslenmeme o kadar özen gösteremiyorum. Bana et yemekten çok yemek üzere yetiştirilen hayvanların eziyet dolu hayatına sebep olmak motivasyon verdi. eti ve tadını seviyorum yoksa. gerçi uzun süre yemeyince kokusu iğrenç gelebiliyor. Onun dışında hayvan ürünleri tüketiyorum. sadece kendilerini yemiyorum. Hiç zorlanmadım. içim çok rahat ama dışarda yemek bazen ciddi sorun olabiliyor. umarım başarırsınız. NOt= Bir yıldır bir sağlık sorunu yaşamadım. dikkat etmediğim halde.
0
imbat
(19.09.14)
Sadece balık tüketen ve fakat diğer etleri hiçbir şekilde tüketmeyen kişiler için kullanılan bir ifade var; pesketeryan. Dolayısıyla, tek değilsin.

Ben tamamen damak zevki yüzünden yemiyordum kırmızı et. Beyaz eti ise sağlıklı olabilmek adına yemeye çalışıyordum ancak sonradan beyaz etin ne kadar zararlı olduğunu görünce, anlayınca (fabrikasyon tavukları) onu da bıraktım, balığı da bıraktım. Balığı çok seviyordum ama beyaz ve kırmızı eti bırakınca, vejeteryanlığın ne kadar doğal bir süreç olduğu konusunda kendimi ikna etmedim fakat içgüdülerimi dinledim. Taze bir domatesi, salatayı görünce ağzımın sulanmasını hiçbir balığı görünce yaşamadım. Ya da kuzuyu, tavuğu.

Öyle etsiz hayat çok zor olmalı, kendimi motive etmeliyim diye düşünme. İnan çok rahat oluyor. Çok çok rahat oluyor. Dışarıda yerken belki biraz sıkıntı yaşarsın, o kadar.
0
dessy
(19.09.14)
Durum ne? Ona göre yazacağım.
0
Cursed Chico
(04.04.15)
(7)

ton balığı zararlı mı?

ruh i tibbiye
ton balığı zararlı mıdır? yoksa onun zararlı diye nitelendirilmesinin sebebi tenekelerde olması mı? poşetlerde olanlar da aynı nitelikte mi? yenilmesi sağlıklı mı?
ton balığı zararlı mıdır? yoksa onun zararlı diye nitelendirilmesinin sebebi tenekelerde olması mı? poşetlerde olanlar da aynı nitelikte mi? yenilmesi sağlıklı mı?
0
ruh i tibbiye
(18.09.14)
protein ve sağlıklı yağlar içeriyor. bence gayet sağlıklı bir besin. aşırı yağlı olmasının önüne de light olanları ile geçilebilir.

ben negatif bir yönünü göremedim besinsel açıdan. ama tabi tutulduğu deniz işlenmesi vs. onları bilemem.
0
vendorth
(18.09.14)
tenekelerde olması değil içinde bol cıva bulundurmasıyla alakalı. hergün hergün yersen zararlı olabilir evet.
0
xenophobe
(18.09.14)
yok aslında ben hiç denemedim merak ettiğim için soruyorum.
0
🌸ruh i tibbiye
(18.09.14)
yıllardır yiyorum herhangi bir zararını görmedim. light olanından yiyorum ben ama, normalinden daha güzel bence. ama her gün yemiyorum öyle 4 5 günde bir bazen haftada bir
0
mutlusismankedi2015
(18.09.14)
peki başlığı görmüşken aklıma geldi, o sıvısı zararlı mı ton balığının?
0
reavelyn
(18.09.14)
Ton balığı en sağlıklı balıklardan. Ancak... derinlerde gezindiği için yüksek cıva içerebiliyor. Ayrıca, sıvı yağ içinde ve salamura (türkiye'de light diye satılan) tipleri arasından, kilo sorunu olanlar genelde salamura (light) olanı tercih ediyor ki aslında o da yanlış bir seçim. Light olarak satılan salamura ton balığının içerisinde çok yüksek sodyum var. Kilo sorunu olanların uzak durması gerek (aslında herkesin uzak durması gerek). Sıvı yağ içerisinde olanının yağını iyice süzdürerek tüketmek en sağlıklısı. Her halükarda, cıva sorunu nedeniyle, haftada iki porsiyonun aşılmaması uyarısında bulunuyor Amerigan Gıda ve İlaç Dairesi. Bir de bazı türlerinde (örn. yellowfin gibi) daha fazla cıva bulunuyor... İyice araştırmak lazım cıva içeriğini. Şu adreste cıva içeriği en az / en yüksek olan balıkların listesi var: www.nrdc.org
0
le deserteur
(18.09.14)
Yaklaşık 10 yıldır haftada 2 defa yiyorum, bir zararını görmedim.
0
angelus
(18.09.14)
(10)

Telefon Arkaplanına Kendini Koymak

mattiadestro
çok saçma değil mi abi? sevgilini koy yok ise köpeğini koy ne bileyim arabanı koy, zedge'den indir bugatti resmi koy? haksız mıyım?
çok saçma değil mi abi? sevgilini koy yok ise köpeğini koy ne bileyim arabanı koy, zedge'den indir bugatti resmi koy?

haksız mıyım?
0
mattiadestro
(18.09.14)
Bence haklısın
0
rayde
(18.09.14)
Haklısın + Facebook kapak fotoğrafına da kendi fotoğraflarını koyanlar çok itici geliyor bana
0
benmişim
(18.09.14)
niye saçma olsun? ben de kendi fotomu koymuştum, çok güzel çıktığım bir fotoydu, koydum.
0
rock n roll
(18.09.14)
Ne garip fikirler çıkıyor yahu ekşide. Kuzum bunun neresi garip. Kişisel bir eşyaya kişisel resim cuk oturuyor bence.
0
ground
(18.09.14)
Herhangi bir yere kendi fotoğrafını koyan çok net gerizekalıdır.
0
angelus
(18.09.14)
istediğim fotoğrafı koyarım, kendim olur, kedim olur, aile fotoğrafı olur saçmalıkla ne alakası var ki?
angelus, bu durumla, gerizekalılığı nasıl bağdaştırdın? zekayı belirlemede çok çeşitli ölçütler var ama bu bir ölçüt değil. herhangi bir yere kendi fotosunu koyuyorsa çok net gerizekalı diyemeyiz kimseye.
0
rock n roll
(18.09.14)
baskalarinin telefon arkaplanini dert etmek dacha scams bence
0
sirena
(18.09.14)
angelus ve nohut +1
0
mahone
(18.09.14)
telefonun arkaplanına fotoğraf konabiliyor mu?
hiç aklıma gelmemişti.
0
yalnux
(18.09.14)
ben hoşlanmıyorum. biraz saçma geliyor telefonu alınca kendini görmek. hele saçma sapan çıktıkları düşük çözünürlüklü selfie'leri koyanları hiç anlamıyorum. çok narsist bir davranış bence. bunca yıldır değil arkaplan başlangıç resmi olarak bile hiç koymadım. küçükken zedge'den tema indirirdim, sony ericsson'un temaları çok güzeldi. şimdi de gidip görmek istediğim mekanları koyuyorum. şu an cinque terre var. bazen de loki'yi koyuyorum. (kedim olan.)
0
Lim5
(18.09.14)
(4)

Ofiste yapmanız gereken iş yokken ne yapıyorsunuz?

gmzo
Sb
Sb
0
gmzo
(18.09.14)
Seviniyoruz, mutlu oluyoruz.
0
angelus
(18.09.14)
duyuruda sürtüyoruz

bi de bu tarz şeyler

webapp.lingua.ly
0
neferkitty
(18.09.14)
astaroth
(18.09.14)
Duyuru, ekşi, haberler falan.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(18.09.14)
(3)

şef bıçağı

sentence
bıçak takımlarının içinde bulunan şef bıçağını kullanıyorum sürekli. limon bile kessem onu kullanıyorum. bıçak takımı alırken yanlış bir seçim yapmışım, 4 ayda bozuldu. testere gibi oldu. bütçe max. 50 TL olacak şekilde önerisi olan var mı? şu iş görür mü acaba?(git: http://www.evmanya.com/urun/1733
bıçak takımlarının içinde bulunan şef bıçağını kullanıyorum sürekli. limon bile kessem onu kullanıyorum. bıçak takımı alırken yanlış bir seçim yapmışım, 4 ayda bozuldu. testere gibi oldu. bütçe max. 50 TL olacak şekilde önerisi olan var mı?

şu iş görür mü acaba?

(git: www.evmanya.com)
0
sentence
(18.09.14)
Ben de bir süredir belirttiğiniz şartlara uygun bir bıçak aramaktayım fakat yok hocam ya, adam gibi bıçak 150 liradan aşağı değil..
Ben bulamadım istediğim gibi bir şey..

Cevap yazmamın sebebi; telefondan girdiğim için favoriye ekleyemiyorum, bu yüzden başlığı takip edip fikir alabilmek için yardımcı olamasam da cevap yazıp başlığa ulaşımımı kolaylaştırmak istedim..

Son olarak örnekteki bıçağı deneme şansım olmuştu, işe yarayacağını düşünmüyorum..
0
mutekebbir
(18.09.14)
Şef bıçağı alırken paraya biraz kıymak gerekir. Benim de mutfakta bana ait bir tane bıçağım var, her türlü kesme soyma doğrama işlerini onunla yapıyorum keskinliğinde en ufak bir bozulma olmadı. Bütçeyi artırabilirseniz tavsiye ederim, artıramazsanız bir başkasının işine yarayabilir diye linki buraya koyuyorum: www.bicakstore.com
0
angelus
(18.09.14)
Pirge marka bıçak alabilirsin. Metro marketlerde vardır. Kullanıyorum, memnunum.
0
poseidon1
(18.09.14)
(3)

Evcil hayvan satışı neden yasak?

buzdagi
sahibinden.com gibi yerlerde görünce dikkatimi çekti. Bu konuyla ilgili bir yasa mı var yoksa evcil hayvan ticareti hoş bir şey olmadığı için mi böyle yerler satışa izin verilmiyor?
sahibinden.com gibi yerlerde görünce dikkatimi çekti. Bu konuyla ilgili bir yasa mı var yoksa evcil hayvan ticareti hoş bir şey olmadığı için mi böyle yerler satışa izin verilmiyor?
0
buzdagi
(18.09.14)
www.patimiz.com

Hayvanların ticareti
MADDE 10.

( Ek fıkra )

Ev hayvanlarının ve süs hayvanlarının satışının yapılacağı yerler için illerde ve ilçelerde çevre il müdürlüklerinin kesin izni ile yönetmelikle belirleyeceği koşullar gerekmektedir. Bir ilçe sınırları içinde, il çevre müdürlüğünün belirleyeceğinden fazla sayıda hayvan satış merkezi olamaz. Bu satış merkezlerini açmak için alınacak izin için ödenecek ruhsat bedelleri, her yıl, il çevre müdürlüğünün belirleyeceği havuzda toplanır ve bu para, o bölgede bulunan sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması için kullanılır. Sanal ortam üzerinden hayvan satışı, pazarlaması, reklamı, kesinlikle yasaktır.

GEREKÇE :

Türkiye’de, kontrolsüz olarak hayvan satışlarının son yıllarda artması ve insanların geçici heves olarak bu hayvanları önce alıp sonra terk etmesi, özellikle kedi ve köpek populasyonunun kontrolsüz olarak artmasına neden olmuştur. Barınak denilen yerlerin çoğu, terk edilmiş veya bunlardan dolayı üremiş cins hayvanlar ile doludur. Bataklık, kaynağında kurutulmadığı sürece, ne barınak denilen ölüm kampları sona erecektir, ne de kısırlaştırma ile bu sorun engellenebilecektir. O nedenle, ruhsat almak, çok sıkı şartlara ve yüksek ruhsat bedellerine bağlanmalı, bir ilçe sınırı içinde gereğinden fazla pet shop açılmamalı, buradan gelecek paralar yine hayvan refahı için kullanılmalıdır. Internet üzerinden yaygılaşan hayvan satışları, kesinlikle yasaklanmalı, dolayısıyla, kaçak olarak bu eylemi yapanların, bu işten kazanç sağlayanların önü de, bu sınırlı denetimlerle kesilmelidir. Sokaklarında bu kadar hayvan olan bir ülkenin, üretim çiftliklerinin, petshopların ve internet üzerinden hayvan pazarlanmalarının önü kesinlikle kesilmelidir.


Satılırken; hayvanların sağlıklarının iyi, barındırıldıkları yerin temiz ve sağlık şartlarına uygun olması zorunludur.

Çiftlik hayvanlarının bakımı, beslenmesi, nakliyesi ve kesimi esnasında hayvanların refahı ve güvenliğinin sağlanması hususundaki düzenlemeler Çevre Bakanlığı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Yabani hayvanların ticaretine ilişkin düzenlemeler Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

(Değişik Fıkra) Ev ve süs hayvanlarının ticaretini yapanlar, annenin ve yavruların sağlığını tehlikeye atmamak için gerekli anatomik, fizyolojik, psikolojik ve davranış karakteristikleri ile ilgili önlemleri almakla ve onlara temel barınma ihtiyaçlarını ve koşullarını sağlayacak asgari alanları tahsis etmekle yükümlüdür. Hayvan satış yerlerinin standartları ve kuralları, Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.


GEREKÇE :

Hayvanların, sadece anatomik ve fizyolojik davranışları değil aynı zamanda psikolojik davranışları da alınacak önlemler arasında olmalıdır. Bilimsel metotlar arasında, hayvan psikolojisi de artık yer edinmiştir. Üniversitelerde, bu konu ile ilgili araştırmalar yapılmakta, bilimsel çalışmalar düzenlenmektedir.

Öte yandan, ev ve süs hayvanı satış yerlerinde (pet shop adı verilen yerlerde) sergilenen hayvanlar için de asgari barınma koşulları, sıkı denetimlere tabi tutulmalı, ruhsatsız olarak her isteyenin, bu ticaretle uğraşması engellenmelidir. İl Çevre Müdürlükleri tarafından bu denetimler sıkı bir şekilde yapılmaz ise evcil hayvan satışı ve daha sonradan bunların sokaklara terki ve barınakların içinden çıkılmaz sorunlarla başa kalması, engellenemez bir son olacaktır. Bu kanun maddesine aykırı hareket, ciddi yaptırımlara bağlanmalı, ruhsat iptaline kadar gidilebilecek cezai işleme tabi tutulmalıdır. Bununla ilgili düzenleme, cezai yaptırımlar kısmındadır.


Hayvanların ticarî amaçla film çekimi ve reklam için kullanılması ile ilgili hususlar izne tâbidir. Bu izne ait usul ve esaslar ilgili kuruluşların görüşü alınarak Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Bir hayvan; acı, ıstırap ya da zarar görecek şekilde, film çekimi, gösteri, reklam ve benzeri işler için kullanılamaz.

Deney hayvanlarının ithalat ve ihracatı izne tâbidir. Bu izin, Bakanlığın görüşü alınarak Çevre Bakanlığı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı verilir.

Hasta, sakat ve yaşlı durumda bulunan veya iyileşemeyecek derecede ağrısı veya acısı olan bir hayvanı usulüne uygun kesmek ya da ağrısız öldürme amacından başka bir amaçla birine devretmek, satmak veya almak yasaktır.
0
zam sampiyonu domates
(18.09.14)
Çünkü hayvanlar mal değil.
0
mutlusismankedi2015
(18.09.14)
İnsan satışı yapılmamasıyla aynı nedenler.
0
angelus
(18.09.14)
(4)

bazı insanlar savaşıyor...

ibomiu
iki sorum var..1. BAZI İNSANLAR SAVAŞIYORözellikle müslümanlar ve müslüman ülkede bulunan insanlar mesela.. bakıyorum. sürekli savaşıyorlar. ukrayna-rusya arasında böyle bir savaş olmayacak tahminim. youtube üzerinde arifin golunu ararken, işid videoları izledim. kafa kesmeli olanları değil ama.. ha
iki sorum var..

1. BAZI İNSANLAR SAVAŞIYOR
özellikle müslümanlar ve müslüman ülkede bulunan insanlar mesela.. bakıyorum. sürekli savaşıyorlar. ukrayna-rusya arasında böyle bir savaş olmayacak tahminim.

youtube üzerinde arifin golunu ararken, işid videoları izledim. kafa kesmeli olanları değil ama.. hani işid müslüman değil diyorlar. varsın işid gavur olsun. atayiz olsun. kurucuları illüminati olsun.. en altta savaşan tabakaya bakıyorum müslüman.. tamam onlarında %50si müslüman değil. hep illüminati. kalan %50?


la olm hiç mi işiniz gücünüz yok. namaz kılma diyenmi var? oruç tutma diyen mi var? varsın yıkılsın ülke hollandada namaz kılmak daha kolay.. öldürüleceksen, bırak "vöeeeeeee" diye bağırarak savaşta ölme.. git evinde. 2 tesbih çek. namaz kıl. gelsin kafir vurcaksa namazdayken vursun.. şehit ol.

ama işin kötüsü ben sanmıyorum bi taraf silah bıraksa diğer tarafın katledeceğine. e neden savaşıyorlar la bu kadar

beni hiç bir güç savaşa sokamaz.. sikimde olmaz. bazı insanlar nasıl "ehehe az sonra öleceğiz çokta sikimizde" diye yaşayabiliyor?

www.youtube.com

-----------------------------------------
0
ibomiu
(18.09.14)
kimse üç günde bu hale gelmiyor. bu savaşlar onyıllardır devam eden işgallerin, çatışmaların, haksızlıkların, baskıların ve travmaların sonucu.

hayatınızda bir savaş bölgesinin 100km yakınından bile yakınından geçmiş olsanız, savaştan kaçmış bir kişiyi bile tanısanız bu şekilde konuşmazdınız.

şu dünyada kimse durduk yere bir sabah "hadi biraz kafa keseyim" diye uyanmıyor. bu hale gelen herkesin hikayeleri var. emin olun aynı şartlar yeri gelir sizi de bu hale sokar. en modernimizi, en medenimizi bile sokar.
0
386 dx
(18.09.14)
kizli erkekli dendi, agac kesiliyor dendi, alkol yasaklaniyor dendi de ulke savas haline dondu neredeyse :)

386 dx hakli, kimse uc gunde bu hale gelmiyor. birikiyor ve bir yerde patlak veriyor.

geri donulemez hale gelince de savasmaktan baska care kalmıyor.

su an sadece ortadoguyu baz alıyorsun, afrikada da sacma sapan savaslar var.

tarihte avrupada da sacma savaslar oldu.
0
cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam
(18.09.14)
savaş, ranttır. rant olan yerlerde olur. savaşanlarda, bu rantı elde etmek isteyen şahların, piyonları sahaya sürmesidir.
sen veya ben veya biz satranç tahtasında fil veya atız. veya kaleyiz. kendi özgürlük alanımız var, manevra özelliklerimiz var. o yüzden piyon olmuyoruz/olamıyoruz.
dolayısıyla konu, din, inanç veya siyaset değil, konu para, hırs ve güç.
bizlerde kendi çapımızda para için güç için savaşıyoruz zaten. sınavlar için, kredi kartını ödemek için, daha çok maaş almak için, daha çok hatun kaldırmak için, iş yerinde yükselmek için vs. vs.
0
etna
(18.09.14)
Müslümanlar doğarken savaş çıkarma/asabiyet kodu en üst level'dan işleniyor kodlarına, sürekli savaşma kavga dövüş merakları bu yüzden. Tabii bu sadece Orta Doğu'ya özgü bir şey değil; dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar imkanları el verdiğince bu alışkanlıklarını sürdürüyorlar.
0
angelus
(18.09.14)
(2)

dograyici da shake yapmak?

memories
Protein shakeleri yapmak icin blendir almaya gitmistim baktim ibternette gorduklerimle alakasi yoktu rondo denilen dograyici makine istedigim sey gibi gozuktu onu aldim. Henuz acip kullanmadim emin olmak istiyorum. 4 bicakli 400 watt lik bi alet. Shake yaparken is gorur mu?
Protein shakeleri yapmak icin blendir almaya gitmistim baktim ibternette gorduklerimle alakasi yoktu rondo denilen dograyici makine istedigim sey gibi gozuktu onu aldim. Henuz acip kullanmadim emin olmak istiyorum. 4 bicakli 400 watt lik bi alet. Shake yaparken is gorur mu?
0
memories
(17.09.14)
Görür.
0
angelus
(17.09.14)
fotoğraf veya marka model atsan daha net cevaplar verilebilirdi fakat bu ürünlerin çoğu gayet iyi performans gösteriyor.
0
grimer
(18.09.14)
(2)

Taalia Shire

air
Rocky'nin karısı Adrian, al pacino'nun kardeşi Connie olan bu ablamızı öldü diye hatırlıyorum ben. Hatta çok sallamış olmayayım ancak kanser gibi bir şeydi.Ama Google'da böyle bir şey yok. Google bana yaşıyor o diyor.Bu olayın aslı nedir? Ağır tedavi gördü, bir dönem basında öldü, ölüyor haberleri d
Rocky'nin karısı Adrian, al pacino'nun kardeşi Connie olan bu ablamızı öldü diye hatırlıyorum ben. Hatta çok sallamış olmayayım ancak kanser gibi bir şeydi.
Ama Google'da böyle bir şey yok. Google bana yaşıyor o diyor.
Bu olayın aslı nedir? Ağır tedavi gördü, bir dönem basında öldü, ölüyor haberleri döndü de sonra iyileşti mi nedir?
0
air
(17.09.14)
niye oldurdun kadincagizi kardes? hastalanmistir olabilir. ama hala yasamaktadir.
0
istanbul beyefendisi
(17.09.14)
Yaşıyor zaten. Çok yaşlı göründüğünden son Rocky filminde oynatmamak için öldürmüşlerdi filmde.
0
angelus
(17.09.14)
(12)

cinsel olarak sizi cekmeyen biri

hain kostokk
yaninda cok mutlusuz, huzurlusunuz ama cinsel olarak sizi cekmeyen biriyle beraber oldunuz mu yada olur muydunuz? Olmali mi olmamali mi, yoksa hic degismemeli mi :(
yaninda cok mutlusuz, huzurlusunuz ama cinsel olarak sizi cekmeyen biriyle beraber oldunuz mu yada olur muydunuz? Olmali mi olmamali mi, yoksa hic degismemeli mi :(
0
hain kostokk
(17.09.14)
biz buna kisaca arkadas diyoruz.
0
fortisvita
(17.09.14)
olunmaz. Şimdi 2-3 marjinal gelecek, kafanız uyuşsun yeter diyecek ama öyle bir dünya yok. Cinsel çekim olmak zorunda.
0
oğlum çok zor lan
(17.09.14)
erkekler cinsel çekim yoksa karşı cinsle arkadaş olmaz, kadınlar olabilir diye düşünüyorum ben.
0
rodeocu
(17.09.14)
sarhoşken tekrar dene :/
0
snape i başından beri tanırım
(17.09.14)
fortisvita + 1
Başka biri ile hem mutlu, hem huzurlu hem de çekimli olunabilir.
0
aychovsky
(17.09.14)
Olmuyo. Karşındaki senden ilgi bekliyor haklı olarak ama senin için almıyor sonracıma onun gösterdiği ilgi sana batıyor itici geliyor bir yerden sonra. Başa dönüyorum olmuyor yani. Kadınım bu arada.
0
shiranai
(17.09.14)
olunmaz tabi ki niye olasin ki.

canin bamya cekmese yer miydin? cok saglikli, rengi de cok guzel ama canin cekmiyorsa zorla yemek iskence olur. bamya sevmeyenler beni bu konuda destekleyecektir sanirim.
0
gerard
(17.09.14)
bence olmaz. o zaman arkadaş dediğimiz şey olmuyor mu o?

sevgili demek seviştiğin kişi demek sonuçta. arkadaştan farkı bu.
0
fransızkalanadam
(17.09.14)
gerard+999
0
mrthany
(17.09.14)
Arkadaş olurum onla, sevişmek istemedikten sonra ne anladım sevgiliden
0
mutlusismankedi2015
(17.09.14)
Damacanayla sevişen bir toplumda "Yok sevişmezdim ben" türü cevaplar hiç samimi gelmiyor bana.
0
angelus
(17.09.14)
Gün içerisinde ister istemez ayna olan ortamlarda bulunuyorum :(
0
nick nick cave
(17.09.14)
(3)

Taksim'den Vialand'a en kolay ulaşım?

tendra van case
Sanırım özel servisler dışında Taksim'den İETT seferleri de var. Nereden binmek lazım, hangi durakta inmek gerekiyor?
Sanırım özel servisler dışında Taksim'den İETT seferleri de var. Nereden binmek lazım, hangi durakta inmek gerekiyor?
0
tendra van case
(17.09.14)
TAKSİM Vialand

Toplanma Merkezi: AKM Önü
Durak 1: Kabataş İDO İskele
Durak 2: Beşiktaş Deniz Müzesi
Durak 3: Bilgi Üniversitesi
Durak 4: Alibeyköy
TAKSİM Vialand 11:00 / 12:30 / 14:00 / 15:30 / 17.00 / 18:30 / 20:00
VIALAND Vialand 12:00 / 13.30 / 15:00 / 16:30 / 18:00 / 19:30 / 21:00
0
ezeriko
(17.09.14)
Taksim-Yeşilpınar otobüslerine binin, yakın bir noktasından geçiyor söylersiniz şoföre indirir durağın adını bilmiyorum. Ya da Taksim'den Şişhane'ye inin, Yeşilpınar minibüsleri kalkıyor oradan yine şoföre söylersiniz yakın bir noktasında indirir.
0
angelus
(17.09.14)
36t'ye de binebilirsiniz meydanın altındaki duraktan tarlabaşı yönüne doğru gidenlere. ayrıca otobüs beklemek istemezseniz servis dışında en sağlıklı yol şişhane'den yeşilpınar minibüslerine binmek olacaktır.
0
nodrap
(17.09.14)
(5)

Çalışan insan için diyet ?

evet soyadim gercekten mucuk
Merhaba, çalışan ve yalnız yaşayan bir erkek için nasıl bir beslenme öneriyorsunuz ? hamburgerden pizzadan göt göbek aldı başını gitti ama sağlıklı bir şeyler yapacak becerimde zamanımda yok. sabah müsli yedik diyelim yağsız sütle, sonra? ara öğünler ? öğlen? akşam ?
Merhaba, çalışan ve yalnız yaşayan bir erkek için nasıl bir beslenme öneriyorsunuz ? hamburgerden pizzadan göt göbek aldı başını gitti ama sağlıklı bir şeyler yapacak becerimde zamanımda yok. sabah müsli yedik diyelim yağsız sütle, sonra? ara öğünler ? öğlen? akşam ?
0
evet soyadim gercekten mucuk
(17.09.14)
Sabah yağsız sütle müsli yemeyerek başlayabilirsiniz diyete. İlk ipucunu ben vermiş olayım.
0
angelus
(17.09.14)
yağsız, az yağlı falan bunlar sağlıklı şeyler değil. tam yağlı yemen lazım. kilo aldıran yağ değil şekerdir. ben de ara öğün istiyorsan kuruyemiş tavsiye ederim. kavrulmamış olması lazım ama. çiğ fındık, ceviz, badem yiyebilirsin
0
sta
(17.09.14)
yağsız yemeye devam et. kilo aldıran yağ değil diyenlerin matematik bilgisinden süphe duyarım.
yediğin kalori miktarı harcadığından az ise kilo verirsin fazla ise kilo alırsın mantık bu.

harcadığın kaloriyi artırmak ve bünyeyi canlı tutmak için ara öğünlerde yemelisin.

meyve şekeri dahil şekeri keser basit karbonhidrattan uzak durursan daha geç acıkır vucuda giren besinlerin yağa dönüşmesine engel olmuş olursun.

Spor bence şart. sporsuz kilo verince ne kadar iri olursanız olun afrikadaki açlık çeken insanlara dönüşüyor
0
isminivermekistemeyensuser
(17.09.14)
kahvaltıda 2 haşlanmış yumurta peynir zeytin:bunlar gün boyu tokluk sağlar

normal yemek: yeşil mercimek, bulgur pilavı:kaliteli karbonhidrattır
az zeytinyağını tavada kızdırıp herhangi bir kızmızı et: 5 dk lık iş

kolay yapılacak yemek:ton balıklı salata, bol peynirli yulaf ezmeli omlet, mantarlı omlet, mantarlı omlet vakit almadan hazırlarsın
ara öğün : az şekerli 1 porsiyon meyve ve yanında yoğurt olabilir

ayrıca mutlaka kuruyemiş özellikle ceviz günde 1 avucu geçirme
0
ütopya
(17.09.14)
(bkz: Intermittent Fasting) Neden? Çünkü öğün sayısı az, ara öğün peşinde koşarak kendini meşgul etmiyorsun.
(bkz: Ketojenik diyet) Neden? Düşük karbonhidrat sayesinde açlık atakları yaşamıyorsun, fasting çocuk oyuncağına dönüyor.

Sağlık ve performans üzerindeki muazzam etkileri için de başlıkları oku.
0
arnold schwarzeneger
(17.09.14)
(8)

ideal kilo

ruh i tibbiye
ideal kilo en sağlıklı nasıl hesaplanır? tamam vücut kitle indeksi 24'ün üstüne çıkmayacak da yaklaşık değere nasıl varabiliriz? bu internetteki siteler doğru değer veriyorlar mı?
ideal kilo en sağlıklı nasıl hesaplanır? tamam vücut kitle indeksi 24'ün üstüne çıkmayacak da yaklaşık değere nasıl varabiliriz? bu internetteki siteler doğru değer veriyorlar mı?
0
ruh i tibbiye
(16.09.14)
Aynaya bakarak anlayabilirsiniz ideal kiloda olup olmadığınızı. En sağlıklı yöntem bu.
0
angelus
(16.09.14)
onu anlıyoruz yani. nicelik olarak soruyorum. 65-67-68 etc. net değer yani.
0
🌸ruh i tibbiye
(16.09.14)
O değerler de gerçeği yansıtmıyor. Zira aynı kiloda aynı yaşta fakat farklı kas ağırlığındaki iki kişide de aynı değerleri gösteriyor. Halbuki birinde %8 yağ oranı oluyor diğerinde %35 ama kiloları aynı diye vücut kitle indeksi de aynı çıkıyor. En sağlıklısı yağ ve kas ölçümü yaptırmak.
0
angelus
(16.09.14)
hani bir söylenti varya sen o kiloyu 1 ayda mı aldın ki bir ayda veresin gibi. evet ben 5-6 kiloyu bir ay içinde aldım. bunu bir ayda sağlıklı bir şekilde veremez miyim?
0
🌸ruh i tibbiye
(16.09.14)
Verirsin niye veremeyesin. 1 ay karbonhidrat alma, protein yağ ve sebze ağırlıklı beslen, her akşam 1 saat yürü verirsin. Ha bana kalırsa ömür boyu bu şekilde beslen ama insanlara zor geliyor. Şimdilik 1 ay bu şekilde başlayın, sonrasına bakarız.
0
angelus
(16.09.14)
ideal kilo yoktur ideal yağ oranı vardır.
0
sta
(17.09.14)
"BMI is bullshit" diye evrensel bir kanun var.
0
arnold schwarzeneger
(17.09.14)
herkes bahsetmiş ama kilo hesabı saçmalıktan başka bir şey değildir. kiloyu tutturmak için yemeden içmeden kesilip vücudu temel gereksinimlerinden eksik bırakanlar var (doğal seçilim de işlemiyor, bi şekilde genini aktarıyor :/ ). cinsiyetini bilmiyorum ama erkeklerde bel çevresi boyun yarısını geçmemeli diye çok basit bir kural var. biraz daha detaylandırırsak bel/omuz max 0.65, bel/kalça max 0.90 oranlarına dikkat edersen eğer üstüne kilo bile aldığında daha düzgün görüceksin. tabi farkettiysen bel çevresini bi seviyeye indirdikten sonra omuzları genişletmen gerekiyor. bunun için de uzun vadeli spor ve beslenme düzeni şart.
0
bykush
(17.09.14)
(6)

kulak deldirip istediğin küpeyi takmak

jack of hearts
böyle bir şey mümkün mü piercing'cide filan? bildiğimiz kulak memesinden bahsediyorum, üst kıkırdak değil. şimdi bir hafta boyunca taktıkları o kıytırık şeyle dolanmak istemiyorum. kıytırık olanla beraber bir halka küpeyi aynı kulakta taksam bir de şekil şemal olarak uygun durur mu sizce? yedi sekiz
böyle bir şey mümkün mü piercing'cide filan? bildiğimiz kulak memesinden bahsediyorum, üst kıkırdak değil. şimdi bir hafta boyunca taktıkları o kıytırık şeyle dolanmak istemiyorum. kıytırık olanla beraber bir halka küpeyi aynı kulakta taksam bir de şekil şemal olarak uygun durur mu sizce? yedi sekiz sene önce bir kulağı heves edip deldirmiştim de iki üç delik olsun istedim şimdi, canım sıkıldı.
0
jack of hearts
(16.09.14)
En az 15 gün mümkün değil.
0
angelus
(16.09.14)
benimki çok daha geç iyileşmişti. ha mümkün aslında. delindikten sonra çıkarıp diğerini takarsın ama biraz acı çekersin ve yara olur. bence en az 1 ay bekle. güzel düz küpeler de var delme için kullanılan
0
fuzuli
(16.09.14)
niye kıytırık diyorsunuz ki :( ben hep top gümüş küpeyle deldirdim kulaklarımı. hatta normalde de aynı görünümde düz gümüş küpe takıyorum.

kulağınızdaki eski deliğe halka takmak istiyorsunuz di mi doğru anladım? o kıytırık küpeler küçücük zaten dikkat çekmiyor. kıytırık küpe de en az 2 hafta dursun tabii.
0
okuyamıyom ben ya
(16.09.14)
sağlık açısından mümkün değil sanırım. yani yaralarla berelerle iltihaplarla uğraşmak istemiyorsan deneme derim. zaten bi 5 gün bi hafta kadar takıyorsun, sonra çıkarırsın
0
anil
(16.09.14)
@okuyamıyom ben ya
erkeğim, nokta küpe pek durmuyor o yüzden.
0
🌸jack of hearts
(16.09.14)
bir hafta çoğu kişide yeterli oluyor. bir hafta geziver bi şey olmaz. o kıytırıkların kullanılmasının nedeni var. diğer tarzdaki şeylerle o bi hafta rahat geçmez. bir de çok görünmesin diye küçücük şeylerle deldiriyolar bazen. küçücük küpe tercih etme derim. kulağın içine girebiliyor ve cerrahi müdahaleye kadar yolu var. kıytırık küpesi görünmesin diye eziyet çekip operasyonla küpeyi aldıran tanıdığım var hala gülüyorum ona ben mesela :(
0
parasite
(16.09.14)
(15)

ben calisayim o yesin diyen biraderin borc istemesi

mayeskuel
ben issizken bir gun anneme boyle bir laf etmisti. bana cok koymustu. simdi devran dondu roller degisti. bu sefer ben calisiyorum o issiz. siktiri cektim dogal olarak. sizce kotu mu yaptim.?
ben issizken bir gun anneme boyle bir laf etmisti. bana cok koymustu. simdi devran dondu roller degisti. bu sefer ben calisiyorum o issiz. siktiri cektim dogal olarak. sizce kotu mu yaptim.?
0
mayeskuel
(16.09.14)
ben olsam lafını hatırlatır ve parayı verirdim. bir daha da istememesini söylerdim.
0
emininsel
(16.09.14)
iyi yapmışsın şimdi o düşünsün
0
chef creative
(16.09.14)
İyi yapmışsın. Öyle laf edecek kişilikteyse acımanı, vicdanını hak etmiyor. Abi bide...
0
gupon
(16.09.14)
ben de aynını yapardım ama para da verirdim, "ne zaman lazım olursa gel derdim" çifte darbe.
0
g7mor
(16.09.14)
Ben olsam kıyamaz ve bir şey söylemeden verirdim. Sonra da ağzımı açmadığım için içim içimi yerdi.
0
boyalı kuş
(16.09.14)
((( o ) yapardım.
0
justinho26
(16.09.14)
Aile içinde böyle şeyler olmamalı. O bir hata yapmış, keşke siz de aynı şekilde davranmasaymışsınız.
0
angelus
(16.09.14)
doğru mu yaptın yanlış mı yaptın bir şey diyemem fakat ben senin yaptığını yapmazdım. parayı verirdim ve maziyi hatırlatmazdım.

bana göre kardeş anne babadan daha önce geliyor.
0
papillon7
(16.09.14)
bence yaptığın yanlış adamı eleştiriyorsun yaptığı şeyden ötürü sonra aynısını sen yapıyorsun üstelik adam kardeşin. para pul için gerek yok bence bu tarz hareketlere.
0
matematik koyu
(17.09.14)
kardes yaa. bence hic dogru yapmamissin. hatta ozur bile dilemelisin yaptigindan dolayi. keske "sen bana boyle demistin; ama al iste ben sana veriyorum parayi'' diyip lafini hatirlatarak verseydin. hem o cok daha utanirdi hem de sen daha erdemli bir is yapmis olurdun.
0
heygidim
(17.09.14)
Verseydin keske. Su an adami hakli cikarmis oldun. Issizken kardesten yiyen isi varken siktiri ceken biri olmussun
0
efrasiyab87
(17.09.14)
Yanlış hareket. Abin, kardeşin senin o.
Tamam kötü bir laf etmiş zamanında, bir yanlış yapmış ama senin bunu bu şekilde intikama dökmen hata.
Ben olsam "kusura bakma sen bana benim için böyle böyle demiştin o sebeple o da bende ukte kalmıştı, onun için böyle yaptım" der ve abim/kardeşimle olayımı rayına sokardım.
Not:Allah gecinden versin insanın annesi, babası hayatta olmadığı zaman kimi vardır? Abisi, ablası, kardeşi.
Yanlış bile olsalar varlar.
0
gece lampulu
(17.09.14)
Adam senin kardeşin. Hani arkadaş olsa sıradan biri olsa neyse de. Kardeşinin bu hatasını çevirip kendisine uygun bir dille monte edip onun da bu hatasını anlamasını sağlamak varken yanlış yapmışsın. Ama laftan sözden anlamayan birisi ise, ben doğrusunu yapsam da o anlamaz zaten diyorsan bilemem.
0
osurdum
(17.09.14)
kendi kardeşlerim için düşünüyorum, canımdan değerliler benim için. 3-5 lira için lafını bile etmem.
0
[silinmiş]
(17.09.14)
Keşke kardeşim olsaydı da borç vereydim :( iyi yapmamışsın.
0
old possum
(18.09.14)
(8)

kot pantolon seçimi

asya
belinize cuk oturan modelleri mi seçiyorsunuz, yoksa 1 beden büyüğünü alıp kemer mi takmayı tercih ediyorsunuz?
belinize cuk oturan modelleri mi seçiyorsunuz, yoksa 1 beden büyüğünü alıp kemer mi takmayı tercih ediyorsunuz?
0
asya
(16.09.14)
Belimi ne sikan ne de bol olani aliyorum, tam olucak.
Ama zamanla kotlarin bel kismi esniyor ve bol gelmeye basliyor ben de anlamadim.
Gerci sert kot kumasini hic sevmem ondan dolayi olabilir
0
neferkitty
(16.09.14)
cuk.
loft'un elastik olanlarını tavsiye ederim. müthiş bir rahatlık.
0
bira sisesi kapagi
(16.09.14)
belime cuk oturanı bulursam ne ala onu seçiyorum. ama popo kocaman bel ince oldu mu bu pek mümkün olmuyor işte :(

ama oyum cuk oturandan yana.
0
111111
(16.09.14)
cogu pantolonda mı boyle bılmıyorum ama genelde kot pantolonlarında arka tarafında bir bosluk oluyor. cuk dıye oturanını henuz ben bulamadım.(mavi/littlebig/colins)
loft'u cidden denemek lazım heralde..
0
usul usul
(16.09.14)
Cuk oturcak, bol pantolon hiç sevmiyorum.
0
1a2b3c4d
(16.09.14)
cuk ama bazen belde hafif bolluk olduğunda arkaya pens attırıyorum.
0
rayde
(16.09.14)
Bol olduğunda üstündeki giysi emanet gibi duruyor.
0
angelus
(16.09.14)
Ben tam oturanı alırım. Yine de kemer takarım ama.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(16.09.14)
(8)

az yemek / yememek

mutekebbir
Yemek konusunda kendinizi dizginlemeyi nasıl başarıyorsunuz?Bir şeyler yemeden duramıyorum sonra da vicdan azabı çekiyorum, yaklaşık bir saat direndim ama saat olmuş kaç kalktım sucuk pişirdim yedim, şimdi de pişmanım..Yememem gerekiyor, nasıl yapsak?Var mı uyguladığınız yöntemler, ya da bu durumda
Yemek konusunda kendinizi dizginlemeyi nasıl başarıyorsunuz?
Bir şeyler yemeden duramıyorum sonra da vicdan azabı çekiyorum, yaklaşık bir saat direndim ama saat olmuş kaç kalktım sucuk pişirdim yedim, şimdi de pişmanım..
Yememem gerekiyor, nasıl yapsak?
Var mı uyguladığınız yöntemler, ya da bu durumda olduğunuzda tükettiğiniz yiyecekler (kilo yapmayan), form bisküviler falan var ama hangisi daha iyidir? Bir sürü marka türemiş, aynı mı bunlar?
Bu tür şeyleri yapmanın bir yolu yok mu peki? Evde kendim yapabileceğim şeyler olursa iyi olurdu..

Teşekkürler..

Telefondan girildiği için hata olabilir, daha sonra düzelecektir.. Yine aynı sebepten internetten düzgün bir şeyler bulamıyorum bu sebeple sizlere sormak istedim hem belki daha iyi fikirler gelir..
0
mutekebbir
(16.09.14)
yemek ve uykuyu iyi bir duzene oturtmak gerekiyor.
sindirim sistemindek ayrintilari biraz okumak gerek. leptin, insulin fln.

ara ogun olarak kuruyemis iyidir.
0
goldentitan
(16.09.14)
Karbonhidrat tükettiğin müddetçe açlık atakları yaşarsın. Buna form bisküvileri de dahil.

Ara öğün yaptıkça da sık sık yeme isteğin olur. Öğün sayını azalt.
0
arnold schwarzeneger
(16.09.14)
yöntem yok, yemiyoruz yani. senin buna ihtiyacın yok diyerek kendini telkin edebilirsin. sucukla aynı ortamda başbaşa kalmamaya çalış. kediye yalat.
0
fallthepieces
(16.09.14)
İnsanlar genelde, kilo almamak/zayıflamak için gerekli olan şeyin az yemek olduğunu zannederler, ki asıl problem de burada başlar. Önemli olan az yemek değildir, doğru yemekleri yemektir. Yani birçok kişi muhtemelen sizin yediğinizin iki katı yemek yiyordur ama kilo almıyordur, bunun nedeni de, dediğim gibi, doğru kaynaklardan yemek yemektir.

Bu doğru kaynaklar neler değildir peki? Şunlar değildir: Salam sucuk sosis gibi işlenmiş et ürünleri değildir, marketlerde satılan paketli ürünler (Bisküvi cips kola vs) değildir, ekmek makarna pilav pasta börek gibi unlu ve tahıl kaynaklı ürünler değildir. Bunları tüketirseniz, karbonhidratın doğası gereği (İnsülin salınımı/kan şekerinin yükselip düşmesi/düşük kan şekerinin açlık hormonu(ghrelin) salınımına neden olması) gibi faktörler nedeniyle sürekli bir açlık hissetmeniz kaçınılmaz olur. Öncelikle bunları tüketmekten vazgeçin; proteine sebzeye sağlıklı yağlara bol bol su içmeye yönelin. Böyle yaparsanız hissettiğiniz o açlık hissinden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.
0
angelus
(16.09.14)
yöntem yok +1

direkt yemiyoruz

aksi takdirde sürekli acıkır önünü alamazsın.

öğünler protein ağırlıklı olsun gün içinde sadece 3 kez filan çok ufak atıştırmalar nedir bu küçük bir avuç sarı leblebi, bir diğerinde fındık ya da badem vs olabilir.
0
neferkitty
(16.09.14)
Normal 100 gram bisküvide 500 kalori var, form bisküvide 350 var. Bir farkı yok. Bunlara kıyasla, bir yumurtada 90 kalori, 100 gram domateste 18 kalori var.

1. paketli gıdaların tamamını bırakıyorsun. From bisküvi dahil işine yarmaz.
2. Basit karbonhidrat açlık yapar. Şeker yani. Bunlara şunlar dahil:
- toz/küp şeker
- her türlü çikolata, bisküvi. light falan fark etmez, şeker aynı.
- bal, pekmez
- Kola vs
3. sık yemek açlık yapıyor. atıştırmak istediğinde bir tane zeytin ye.
4. Protein ye. Zor sindirilir, tok tutar. En kolayı yumurta. Sabah dört tane yumurta haşla, diyet yapıyorsan iki tanesinin sarısını çöpe at. Saatlerce tok tutar. karabiber atarsan sindirim sistemine faydalı olur.
5. Su iç. yanında su taşı evin içinde. gördükçe iç.
6. Kompleks karbonhidratlar tercih et, protein alamıyorsan. Sindirimi uzun sürer tok tutar.
- Makarna
- Pirinç bulgur şehriye
- Sebzeler

Bunlar kilo almamak için. Eğer kilo vermek istersen ek tavsiyeler veririm.
0
harzem
(16.09.14)
Teşekkürler, kola, cips tüketmiyorum, ama atıyorum sokakta yürürken bi köfteci kokoreççi falan görünce kendime engel olamıyorum yemek konusunda tutamıyorum kendimi, aslında yediğine göre iyiyim, yediğimin kilosunu alsam şimdiye ohoo, neyse artık bir şekilde bulacağız yolunu sağolun tekrar..
0
🌸mutekebbir
(16.09.14)
1 yemek yemeyi düşünme her an
2 kendine yapacak birşeyler bul
3 kilo yapmayan bisküvi olmaz. öyle saçma şeyler yiyeceğine sağlıklı güzel şeyler ye.
0
matematik koyu
(16.09.14)
(12)

amerika'daki ucuz arabalar ve yüksek kilometreleri

xenophobe
2 bilemeden 3 seneye temelli amerika'ya gidiyorum. bilgisayarım bozuk 2 haftadır falan, sik kadar netbook'ta takılıyorum. fazla yapacak alternatif de yok dolayısıyla canım da sıkılıyor. ben ki canım sıkıldığında ehliyetim yokken bile sahibinden'e girip ikinci el araba bakan biriydim. madem öyle, new
2 bilemeden 3 seneye temelli amerika'ya gidiyorum. bilgisayarım bozuk 2 haftadır falan, sik kadar netbook'ta takılıyorum. fazla yapacak alternatif de yok dolayısıyla canım da sıkılıyor.

ben ki canım sıkıldığında ehliyetim yokken bile sahibinden'e girip ikinci el araba bakan biriydim. madem öyle, new york'taki arabalara bakayım hem gidince ne alırım gibisine fikir olur, hem de vakit geçirmiş olurum.

craigslist iyi baya, fazlaca ilan var. neyse abi, arabaların çok ucuz olduğunu biliyordum da o kadar ucuz ki kıllanıyorum.

mesela bunun 5k olması normal mi? içi dışı tertemiz araba. tek eksisi 125k mil (200k km) olması. amerika için normal sanki kilometrenin bu kadar fazla olması? toplu taşıma çok az zaten, herkes araba kullanıyor. tr'de olsa 200 bin kilometredeki arabaya bulaşmam ama bakıyorum hepsi öyle bunların. alsan atıyorum 2 sene kullanabilir misin iyi kötü bunu?

newyork.craigslist.org

bi tane daha koyayım mesela:

newyork.craigslist.org 87k mil (az gibi) 2008 model, istediğin ustayı getir falan da yazmış. temiz gibi sanki.

harbiden bu kadar ucuza bu kadar iyi arabalar alınıyor mu? tr piyasası 3 3,5 katı en kötü bunların. o mazda burda 30'a falan gider heralde en kötü?

özet olarak: bu tarz ucuz arabaların piyasası var mı yani, millet 1-2 sene de olsa binerim deyip alıyor mu? yoksa orada da en kötü 10k $ falan düşük mil yapmış olanlara mı bakmak lazım? baş ağrıtır mı bunlar?
0
xenophobe
(16.09.14)
aga mustang'in sitesine girsene bir. Sıfırı 23 bin $ :/
0
oğlum çok zor lan
(16.09.14)
evet abi aslında sormak istediğim ucuzluk da değil. bu tarz 3-4 bin dolarlık arabalar 200 bin ve üzeri kilometre yaptıkları için alanı üzerler mi yani? biz burada 100 bilemedin 150 bin üzerine kötü gözle bakıyoruz ama orada bunların piyasası var mı böyle? 1-2 sene kullanılır mı mesela başlangıçta iş görsün diye. sormak istediğim buydu.

yani bu insanlar artık bu arabaları iş görmez, yeter ki elimden çıksın diye mi bu fiyata satıyor yoksa, bi kaç sene daha giderleri var mı?
0
🌸xenophobe
(16.09.14)
tamamen kendi düşüncem:

fiyatının düşük olması, genel olarak piyasanın ucuzluğundan kaynaklı bence.

200 binlik arabaya gelince... amerika şartlarında eğer bakım onarım falan çok pahalı değilse üzmez. Kocaman ülke zaten. Bir sahil şeridinden gezeyim desen, dolar kota :p Ben olsam fazla çekinmezdim. Çünkü dünyada herhalde bir araplar bir de bizizdir bu kadar yeni araba meraklısı.
0
oğlum çok zor lan
(16.09.14)
newyorkta arabayla isin olmasin.en zengininden fakirine herkes toplu tasima kullaniyor. park edicek yer yok sehir icinde. sehir disinda yasiycam diyorsan bilemem.
0
bluewhale
(16.09.14)
new york'a gitmeyeceğim. wayne/new jersey'e gideceğim. craigslist'te new jersey yok ya da ben bulamadım. o yüzden new york'a baktım.
0
🌸xenophobe
(16.09.14)
O kilometreler gayet normal periyodik bakimlari zamaninda yapilan araclar ufak tefek problemler haricinde 400-500 binlere kadar gider. Bakim maliyetleri yukseldigi icin o fiyatlara dusuyor aslinda. Birde amerika da en ucuz arabalar new yorkta
0
steward
(16.09.14)
arabanın kendisi 4500$ zaten . Hadi oldu korktuğun başına geldi arabanın heryeri bozuldu. Sağlam tek parçası kalmadı. Tekerlekleri falan yerinden çıktı gitti yani öyle bozuk. Tamirciye götürsen 500$ masraf çıkarır en fazla. :D Niye kasıyosun. Temiz bi araçsa sesi güzelse al geç.
0
maxhoper
(16.09.14)
upload.wikimedia.org

arkadaşımın bundan vardı. 1500 (binbeşyüz) dolara almıştı. bikaç ay kullandıktan sonra yolda kalmış.

sizin verdiğiniz örnekteki cherokee'nin 5 bin dolar olması normal. bi de VIN (vehicle identification number) yardımıyla, kaza geçirmiş aracı tespit edebiliyosunuz. misal, piyasası 9 bin dolarsa bir aracın, kapısında hafif bir göçük olması, fiyatı pat diye 5 bine düşürebiliyo. halbüse o göçüğün o araca hiçbi zararı yok.

harbiden o kadar ucuza arabaların satılması gerekiyo çünkü ülke çok büyük, insanların işlerine ulaşmaları ve hayatta kalabilmeleri (yani alışveriş yapabilmeleri) lâzım.

Türkiye'de benzinin fiyatı da nerdeyse 3 katı zaten.

para derdiniz yoksa, certified pre-owned alın. rahat edersiniz. en ucuz aracın new york'ta olduğu bilgisi bana pek doğru gibi gelmedi. ama ispatlayabilecek durumda da diilim.

500 bin kilometre yapmış araç alıp, toplayan ve kullanan adam da var ama nadir.

o Mazda güzele benziyo.

Ben 2 bin dolara 3 yaşında ve 6 silindirli cillop araç satan da gördüm. İnsanların başının sıkışması hâlinde, (ani ve çok şiddetli parasızlık, ülkeyi acilen terketme ihtiyacının doğması v.s. gibi hallerde) böyle çok ucuz arabalar bulunabilir.
0
compadrito
(16.09.14)
abi pardon da 3000 dolara mis gibi araba alsam ve 3 ay sonra bozulsa yeminle üzülmem. 3000 dolara türkiye'de macbook falan alıyorsun lan. Şaka gibi.
0
roket adam
(16.09.14)
Craiglist, newyork sayfasından bakmani yadirgamiyorum ama benim burada araba satış alanında tanıdığım birinin, akraba gibi biri- yardımcı olur, numarasını verebilirim. Geldiğinde işine yarar.
0
jemjum
(17.09.14)
bakım maliyetleri, ustaların pahalı olması, arıza yapma olasılığının artması arz talep dengesinde kendine bu fiyatlarda yer bulabiliyor. örnek olarak aynı arac, amerikada türkiyedeki bakım maliyetleri ve usta fiyatları olsaydı cok daha fazla fiyata satılırdı.
0
isminivermekistemeyensuser
(17.09.14)
Normalde araba fiyatları zaten ucuz da, bize gelene kadar öyle vergi kitliyorlar ki arabanın fiyatı 3 katına çıkıyor. Orada öyle bir durum yok demek ki.
0
angelus
(17.09.14)
(11)

Alman Otobanlari

tdl
Bi M3 kiraliyip, hiz katracini kastirsak yabanci diye hapse atarlar mi?Var midir bu otobanlarin belli basli kurallari?
Bi M3 kiraliyip, hiz katracini kastirsak yabanci diye hapse atarlar mi?

Var midir bu otobanlarin belli basli kurallari?
0
tdl
(15.09.14)
yok hukumet konaginda agirlayip madalya takarlar.
0
mayeskuel
(15.09.14)
Hız sınırı yok.
0
angelus
(15.09.14)
şansölye ilan ediyorlar.
0
oğlum çok zor lan
(15.09.14)
hız sınırı kısıtlanmayan yerlerde yok ama benim gördüğüm çoğu yerde kısıtlanıyor. öyle 300'e çıkayım, basayım gideyim yok. şehre yakın yerlerde 100'e falan düşüyor.
0
fayfim
(15.09.14)
hiz siniri olan yerler var, tabelayla belirtiliyor. bi de 130 km/h tavsiye edilen hiz siniri. daha hizli gidip kaza yaptiginda asiri hizdan dolayi suclu duruma düsme ihtimalin de var.
0
ben de
(15.09.14)
bu tabelayi gördügün yerde basabilirsin upload.wikimedia.org sadece almanyaya özel bi tabela. ama trafigi tehlikeye sokarsan, sinyal vermezsen, yakin takip edersen ceza yersin acimazlar.
0
emrahday
(16.09.14)
paris - frankfurt arası sürdüm. milan - münih arası sürdüm. bu arada da kara orman civaırı yolculuk falan yapıyorum. hiç hız sınırı olmayan yere ben rastlayamadım. yoksa dahi basılacak kadar ne yol gördüm ne sakinlik... hep kalabalık, hep 2 şerit...

valla ben türkiye'de daha kolay basıyorum. biraz efsane bence bu hız sınırı yok olayı.
0
siradisi00
(16.09.14)
burada da yollar www.autobahnatlas-online.de ve hiz limitleri www.autobahnatlas-online.de
0
emrahday
(16.09.14)
Hız sınırı olmayan yerlerde basarsan bir şey olmaz yabancısın diye. Ama trafiği tehlikeye atacak hareketler yaparsan affetmezler. Alman da olsan öperler. Kırmızı halkalı yuvarlak tabelalar hız sınırı işte. Orada 120 yazıyorsa sınır 120. "Otobanda hız sınırı yokmuş yauwueue" diye gaza gelme.
0
burfak
(16.09.14)
Haritaya gore nerdeyse tum yollarda hiz siniri yok
0
kosun lan mevzu var
(16.09.14)
paris - frankfurt arası 180 basmıştık ama hız sınırı var mıydı yok muydu hiç dikkat etmedim, ceza da gelmedi sonradan. ama yolları kaymak gibi abi, @siradisi00 sen emin misin paris-frankfurt arasında gittiğinden. tabi biz gece sürdük, onun etkisi de olur ama öyle 2 şerit falan değildi yani bildiğin otoban işte.
0
fuckerlove
(16.09.14)
(7)

Yemekte bira içmek çok mu kötü birşey ?

jamalbsf
Neden ?
Neden ?
0
jamalbsf
(15.09.14)
Gereksiz fazla kalori, karaciğere zarar, böbreklere eziyet. Sosyal açıdan soruyorsanız bilemem; çevreye göre değişir.
0
angelus
(15.09.14)
Yemekle icecek icmek kotu bir sey.

Sebebi mide asidini dusurerek hazmi zorlastirmasi, dolayisiyla yenilen yemegin besininin tam alinamadan midede curumesi.

Bira degil sadece su icin bile ayni sey gecerli.
0
kegums
(15.09.14)
ben içemiyorum yemekle. yemeğin tüm lezzetini götürüyo.
0
justinho26
(15.09.14)
Yemekte bira icmek kotu bir sey degil.

Kimden ne duydugunu anlatirsan, daha detayli cevap verebilir insanlar.
0
wpi
(15.09.14)
Gobegin cikar, cükünü goremezsin.
sence iyi birsey mi?


-toplum icin sanat diyenlerdenim ;)
0
cecilia
(15.09.14)
Mideye zararini dusuneceksek et ve sut urunlerini de birlilkte tuketmeyin diyorlar.

Bira en guzeli yemekten once ac karnina icileni guzel.
0
roy keane ve giggs reyiz
(15.09.14)
Hazım, sağlık v.b açıdan merak ediyordum cevapları aldım teşekkürler. Bundan sonra yemekte bira içmeyeyim madem ufaktan göbek çıkmaya da başladı :)
0
🌸jamalbsf
(15.09.14)
(11)

Para üstü

ordinaryday
Arkadaşlar ben para üstü konusunda çok zorlanıyorum. Mesela ürün 12 lira tuttu diyelim. Müşteri 20 liranın yanında 2 lira daha veriyor ki ben ona 10 lira vereyim. O an bunu düşünmekte zorlanıyorum. Kaç lira vermem gerekiyor şimdi ya diye panik yapıyorum. Bir de ürün 7,25 kuruş tutuyor. Müşteri 100 l
Arkadaşlar ben para üstü konusunda çok zorlanıyorum. Mesela ürün 12 lira tuttu diyelim. Müşteri 20 liranın yanında 2 lira daha veriyor ki ben ona 10 lira vereyim. O an bunu düşünmekte zorlanıyorum. Kaç lira vermem gerekiyor şimdi ya diye panik yapıyorum.

Bir de ürün 7,25 kuruş tutuyor. Müşteri 100 lira veriyor. İlk önce kasadan 5 kuruşu alıyorum sonra 50 kuruş, 2 tane 10 kuruş sonra 2 tane 1 lira daha sonra 50 lira ve 2 tane 20'lik veriyorum. Ama heyecandan hızlıca yapamıyorum, elimde ne kadar olduğunu unutuyorum.

Kasada 5 kuruş yoksa mesela ürün 7,25 ise 7,30'dan mı 7,20'den mi hesap etmem gerekir?

Kolay, pratik yöntemleriniz vardır belki diye sormak istedim. Lütfen yardım edin.
0
ordinaryday
(15.09.14)
eline bir hesap makinesi al. en basiti bile hızlıca çıkar 102-12 diye mesela. ver adama üstünü.

eğer yeni başladıysan işe başta olur alışırsın sonra. telaş ediyorsun.
0
skayas
(15.09.14)
Müşterinin ekstra verdiği parayı toplam ödemesi gereken tutardan çıkarıp o tutara konsantre olabilirsin.

Adil yuvarlama yap, bir müşteriden 5 kuruş fazla al, birinden eksik. Pratikte gördüğüm ise şu : kar marjı yüksek yer çalıştıranlar genelde müşterinin yararına yapıyorlar yuvarlamayı. Herşeyi barkodla okutan büyük marketler vesaire ise müşterinin zararına.

Ha bu arada bence para üstü verirken öncelikle büyük kısmını kağıt paralarla verirsen hata yapma/unutma durumunda zararın yahut müşteriye verdiğin zarar az olur.
0
iron
(15.09.14)
bu hesaplamayi zamanla pratik kazanirsin ama su soruna cevap vereyim.

eger 7,25 tutuyorsa ve 5 kurusun yoksa, adamdan kesmemen gerekiyor. gerekirse sen fazla veermelisin. ama abi bes kkurus veremiyorum dersen bir cok kisi canin sagolsun der. bir de kasanin yaninda sakiz bulundur bari para ustunolmayinca verirsin
0
exlibris
(15.09.14)
Tutarın üzerine saymak en mantıklısı. Zamanla hızlanırsın. Bunun yanı sıra hesap makinası da kullanabilirsin, kimse garipsemez. Ayrıca o kadar telaşlanmana da gerek yok
0
phoenixboy
(15.09.14)
ben müşteriye söylerdim "bir kontrol edin eksiklik olmasın" diye kasayı kapatmadan önce, kimse de kalkıp demedi ki "arkadaşım ne biçim kasiyersin sen" gayet güleryüzlü bir şekilde teşekkür ettiler hep.

zamanla sorma ihtiyacı da duymazsın zaten ama çok kasma, müşteri on saniye fazla beklerse ölmez, yavaş hesaplaman sorun yaratmaz o kadr.
0
mutevazi
(15.09.14)
starbucks bile yeri geliyo 25kr yok diyip eksik veriyo totoşlar.nasıl 25 kr yok en işlek starbucks'sın sen 25kr yok ne demek. eksik ver 5kr nolcak. matematik
de pratikle gelişir. evde paralar varsa bozukluklar onlarla çalış kardeşine falan ver bakkalcılık oynayın yani.
0
acukali ekmek
(15.09.14)
bunu da söylemeden geçemiycem, ciddi ciddi 3 ile 5'i toplarken bile hesap makinesi kullanacak kadar sibernetik organizmalara dönüşmüş kasiyerler var bu ülkede. mümkünse hesap makinesine bulaşmadan kafandan toplayıp çıkar derim.
0
iron
(15.09.14)
trumanshow'a katılmakla birlikte, phoenixboy'un dediği gibi paranın üstüne say.

12,5 tl'lik harcama yaptı 100 lira mı verdi? 50 kuruş ver, 13tl de. 2tl daha ver. 15tl de. 5tl ver. 20tl oldu. 20 ve 10'luk ver 50tl oldu. Şimdi bir 50'lik, etti mi 100? Bu şekilde unutmazsın herhalde, sadece son miktara odaklanıyorsun işte.
0
rodriguez2
(15.09.14)
Sürekli hesap makinesi kullanamam, bir de çok yoğun oluyor. Hızlı olmak lazım. İnsanlar acele ediyorlar. Genelde aceleci olan insanlarda telaş yapıyorum. Sakin bir şekilde bekleyenlerde sorun olmuyor. Dediğiniz gibi okumamış insanlar benden daha iyi ve hızlı hesap yapıyorlar. Ben salak gibiyim.
0
🌸ordinaryday
(15.09.14)
O dediğin şeyler pratikle olur, hiç minibüs şoförlerine pazarcılara dikkat etmiyor musun adamlar öyle bir hesap yapıyor ki sanırsın bana Pisagor amına koyım resmen şov yapıyor adamlar para üstü verirken. Hep pratik sayesinde üzülme.
0
angelus
(15.09.14)
üste ekleye ekleye git. ekledikçe say. mesela 7,25 mi tuttu önce 25 kuruşu al kasadan etti 7,50. 50 kuruşu al etti 8 tl. 2 lira al etti 10 tl. üzerini de adamın verdiği paraya göre tamamla işte :)
0
yigitkaraca
(15.09.14)
(7)

sözlükte nick değiştirmek

dahinnotha
selamlarsözlükte nick değiştirmenin mümkün olmadığını biliyorum. onun yerine yeni bir üyelik alsam, hem yenisinden hem eskisinden yönetime mesaj atarak durumu açıklasam ve desem ki, dahinnotha nickli hesabımın gerekirse silinmesini, fakat yeni aldığım üyeliğimin yazar yapılmasını belirtsem. kime mes
selamlar

sözlükte nick değiştirmenin mümkün olmadığını biliyorum. onun yerine yeni bir üyelik alsam, hem yenisinden hem eskisinden yönetime mesaj atarak durumu açıklasam ve desem ki, dahinnotha nickli hesabımın gerekirse silinmesini, fakat yeni aldığım üyeliğimin yazar yapılmasını belirtsem. kime mesaj atmalyım?

özetle; şuan zaten yazarlığım var. ancak zaten yazmıyorum ve bir çok entry'mi de yakın zamanda sildim. bunun yerine yeni üyeliğimi yazar yapsınlar, olur mu?
0
dahinnotha
(14.09.14)
vallahi ssg'nin gerekli durumlar dışında bikaç kişiye torpil geçip bu tip şeyler yaptığını biliyorum. çaktırmadan ona sorcan
0
bay meraklı
(15.09.14)
kanzuk'a göt verirsen belki.
0
baldur2
(15.09.14)
"anonimliğin sağlanması konusunda destek veriyoruz yazarlara" deniyordu sanki bir ara. bu nick'ten dolayı başın derde girecekse yahut kimliğin ifşa olacaksa yardım ederler herhalde.
0
iron
(15.09.14)
anonimliğin sağlanması için mi :D
ulan daha savcılığın istemesini beklemeden bilgileri veriyorlar savcılığa.
0
baldur2
(15.09.14)
Böyle bir şey mümkün değil. Anonimliğin korunması için çoklu hesap sistemi serbest bırakıldı, bu sayede yazarlar isterlerse 150 ayrı hesap açıp anonimliği yok oldukça yeni hesaplarını kullanabiliyorlar.
0
angelus
(15.09.14)
@baldur2 : öncesinde durum o, sonrası için benim dediğim. (bkz: #24172162) aha da yazdığı entry'i de buldum valla.

şöyle demiş :
"yargiya sevkedilmis konular uzerine yorum yapamiyoruz ama benim burada gordugum en buyuk risk yazarlarin kimliklerinin dava dosyasina gecmesinden dolayi "anonimliklerini kaybetme" riski. bunu telafi icin eksi sozluk olarak bu sekilde magdur olan tum yazarlara yeni bir hesapla devam etme imkani verecegiz. "

burdan yürünebilir bence. ille de hakkınızda dava açılmasına gerek olmaması lazım "anonimliği kaybetme" riskinden yürünür.
0
iron
(15.09.14)
abi o anonimlik muhabbetleri falan her şey çok eskidendi. nick değiştiren de olmuştu anonimlikle evet. lakin şu an kimse kimseyi siklemiyor. ssg'ye de mesaj atsan bunu yazsan cevap bile atmaz muhtemelen.

boşa uğraşma yani.
0
xenophobe
(15.09.14)
(15)

bu gece öleceksiniz

MtKrt
uykuda,hıghık diye, kimse duymadan. son saatleriniz. peki neyi/neleri yapmadığınız için pişman olacaksınız ? keşke şunu da yapsaydım dediğiniz şeyler ne olurdur ?
uykuda,hıghık diye, kimse duymadan. son saatleriniz. peki neyi/neleri yapmadığınız için pişman olacaksınız ? keşke şunu da yapsaydım dediğiniz şeyler ne olurdur ?
0
MtKrt
(14.09.14)
Sağlıklı yaşıyorum diye buzdolabındaki içli köfteyi yemiyorum, onun kırgınlığı olabilirdi biraz.
0
angelus
(14.09.14)
keske bi avokado yeseydim olmeden.
0
nawres
(14.09.14)
2-3 haftaya dogacak kizimi opemedigim icin 2 kere olurdum.

Yaptigim ve yapamadigim hicbir sey icin pisman olmadim
0
monreve
(14.09.14)
Bi bebek doğursaydım iyiydi diye düşünürdüm herhalde. Kadın olarak dünyaya gelip anne olamamak, ne biliim... Ay içim sıkıldı bak. Ne diye ölümü hatırlatıyosun şimdi, ne güzel boş işlerle uğraşıyodum.

Edit: @gene mi gene
''Bu gece ölürsem mutsuz öleceğim'' cümlen bana ilham verdi, bunun üstüne bir öykü yazılabilir. Unutmamak için buraya not düşüyorum.
0
buzbebek
(14.09.14)
o kadar çok şey var ki, hayal edip yapamadığım çok iyi piyano çalabilmek isterdim. ressam ve heykeltıraş olmak isterdim. balerin olmak isterdim. daha sosyal olmak, daha çok arkadaş edinebilmek isterdim.
0
rock n roll
(15.09.14)
çok var aslında ama öldükten sonra nasıl olsa pişman olmam mümkün değil deyip şu anda bu derde düşmemeyi tercih ediyorum :/
0
bay meraklı
(15.09.14)
want2die +1
0
cok iyi yol
(15.09.14)
2 saat önce anne ve babama hönkürdüm. bokunu çıkardım hatta. pişman oldum sonra ama hakettiler gibi de. neyse gider özürdilerdim işte. rakı falan içerdik babamla
0
sheridans
(15.09.14)
kesin olecegimi bilsem " allahim sana sukurler olsun, aci cekmeden canim aldigin icin diye dua ederim.
0
exlibris
(15.09.14)
aşk yaşayamadan ölmüş olacağım için üzülürüm.

onun dısında sayısız ülke gezdim ettim ve bunun gibi diğer deneyimleri yasadım o konularda bir eksiğim yok herhalde.
0
fransızkalanadam
(15.09.14)
Yasadigim yeter der mutlu olurdum.
0
brnbrs
(15.09.14)
evde öldürdüğüm zamanlara yanarım heralde. bide hiç sevgilim olmadı ona üzülürüm heralde :(
0
false pretension
(15.09.14)
Yurtdışında uzun süreli yaşama fırsatım olmadan göçtüm diye üzülürdüm. Bir de "M6 drift" eksikliği çekerdim sanırım.
0
arnold schwarzeneger
(15.09.14)
hayatımın son gününe sabahına spor salonuna giderken uykusuzluktan ve iradesizlikten ağlayarak başladığım için pişman olurdum. kendimi tam anlamıyla anlatamadığım kişiler için üzülürdüm.
0
exist is pretty
(15.09.14)
gerçekten sevdiğim birinden tuhaf bir nedenle ayrılmıştım. şu anda bile tuhaf hissediyorum kendimi, muhtemelen ölürkende onun pişmanlığı olur içimde.
birde şimdiye kadar kimseye doğru düzgün sarılmadım.

insanı durduk yere üzdün be olm.
0
air
(15.09.14)
(1)

Beşiktaş'tan Alibeyköy'e nasıl gidebilirim?

bardak altligi
Arkadaşımı karşılamam gerekiyor ama daha önce hiç gitmedim, merkezden en rahat nasıl gidebilirim?
Arkadaşımı karşılamam gerekiyor ama daha önce hiç gitmedim, merkezden en rahat nasıl gidebilirim?
0
bardak altligi
(14.09.14)
Toplu taşımayla gidecekseniz; Beşiktaş'tan Taksim'e, Taksim'den otobüsle Alibeyköy'e ya da Beşiktaş'tan Şişli'ye, Şişli'den minibüsle/otobüsle Alibeyköy'e. Lakin böyle çok uzar derseniz Beşiktaş'tan taksiye binin, tünelden Alibeyköy'e gideceğinizi söyleyin 15 dakika sürüyor. Kendi aracınızla gidecekseniz de aynı tüneli kullanabilirsiniz.
0
angelus
(14.09.14)
(6)

kalorisi düşük atıştırmalıklar

greatviolinist
kalori diyeti yapıyorum. Ne önerirsiniz kalorisi düşük yiyecek?
kalori diyeti yapıyorum. Ne önerirsiniz kalorisi düşük yiyecek?
0
greatviolinist
(14.09.14)
leblebi, salatalık, havuç, diyet yoğurt artı az meyve
0
mea maxima culpa
(14.09.14)
Salatalık, %90'ı su. Paketli atıştırmalık öneren olursa dinleme.
0
angelus
(14.09.14)
5-6 tane yemek sartıyla badem.inanılmaz da tok tutuyo.

migroslarda m life'ın kayısı-elma-tarhana cipsi var farklı cesitlerde.bi kutusu 70-80 kalori.adının cips olması çok ince kesilip kurutulmus olmasıyla ilgili.yoksa 0 yağ falan var içinde.

bide tatlı çok seviyosan elma dilimleyip üzerine tarcın serpebilirsin.hem metabolizmayı calıstırıyo hem tok tok tutuyo hem de tatlı ihtiyacını bastırıyo.
0
lampetia
(14.09.14)
buharda sebze. olsa da yesek.
0
namus ninjası
(14.09.14)
salatalık olabilir 3-5 fındık ta seni tok tutar kalorisi vardır ama hakkını verir fakat fazka tüketme.

Yoğurt, karpuz gibi seçeneklerde var.
0
basond
(14.09.14)
Karpuz şekerli yalnız hocam. Yoğurt iyi fikir, salatalık da tavsiye ederim. Bi de bol bol su ve yeşil çay, inanılmaz tok tutuyor.
0
mutlusismankedi2015
(14.09.14)
(8)

2 hafta - spor diyet

tchuck
2 haftada vücudumu dikeltip belli ölçüde sıkılaştırmam lazım. olabildiğince çabuk olmalı. (mucize beklemiyorum ama 2 haftada olabielcek maksimumu istiyorum)bu yüzden sizden ricam: içinizden birilerinin bana yardım etmesi :(evde şınav barfiks ve mekik türleriyle çalışıcam. dambıl da var.spor geçmişim
2 haftada vücudumu dikeltip belli ölçüde sıkılaştırmam lazım. olabildiğince çabuk olmalı. (mucize beklemiyorum ama 2 haftada olabielcek maksimumu istiyorum)

bu yüzden sizden ricam: içinizden birilerinin bana yardım etmesi :(

evde şınav barfiks ve mekik türleriyle çalışıcam. dambıl da var.
spor geçmişim var, müthiş kaslı değildim ama en azından düzgün bir fiziğim vardı. son 4 ayda baya saldım. insan kendini salınca omurgasının duruşu bile değişiyor. amacım zaten duruşumu düzeltmek.

yani:

1. kas yapmak değil, sıkılaşmak ve omurgamın duruşunu düzeltmek
2. düzgün bir diyet programıyla az bişi de olsa kilo vermek (kilom çok çok fazla değil, en fazla 3-4 kilom fazlalıktır)
3. bunu vücut ağırlığıyla yapmak.
4. evde bu hareketleri yaptığımda kan ter içinde kalmak.

istiyorum. acil yardımınız lazım :(
0
tchuck
(14.09.14)
daha yeni beyin cerrahına gittim (ki alanının iyilerinden biri) belini seviyorsan ani hareket yapma, mekik çekme de dedi. eğer biraz bile meyil varsa belinizde aman diyim dikkat edin bütün egzersiz hareketleri her vücut için yararlı olmuyor.
0
mula
(14.09.14)
Sana en uygun P90X programı anladığım kadarıyla. Normalde 90 günlük bir program ama 2 haftada da farkı görürsün. YouTube'tan tüm programı bulabilirsin. Bir search etmende fayda var ;)
0
elmyra
(14.09.14)
ekmek, makarna, pilav, her türlü şekerli şey tatlı vs. keseceksin en başta. sigarayı ve alkolu bırakman şart. sigara neyse de alkolu kesin kes.

www.youtube.com
0
fallthepieces
(14.09.14)
Yılın 12 ayı spor yapıp da böyle "2 haftada maksimumum sonucu almak istiyorum, ne yapabilirim" gibi sorular görünce cidden kalbim kırılıyor :( Keşke öyle bir dünya olsa da biz de böyle götümüzü yırtmak zorunda kalmasak.
0
angelus
(14.09.14)
@angelus, hocam yanlış anladın. sprocu vücudu yapmak istemiyorum 2 haftada. zaten bir spor geçmişim var, böyle bişi düşünmemin aptallık olduğunu biliyorum.

sadece 2 haftada, alabileceğim maksimum yararı almam lazım. özellikle şu bahsettiğim duruş konusunda.
0
🌸tchuck
(14.09.14)
Ben 2 haftada olabildiğince hızlı kilo vermek istiyorum spor geçmişim de var diyorsanız düşük karbonhidrat diyeti/hiit önerirdim size. En etkili çözüm bu.

Lakin;

Duruşta, yani omurga kas iskelet sistemiyle ilgili bariz bir sıkıntı varsa, öncelikle bunun nedenlerinin tespiti yapılmalı. Şimdi size kafadan şunu yapın dersek sizi daha büyük bir sıkıntıya sokarız. Kendinizi istediğiniz kadar salın, omurganın duruşu 4 ayda bozulmaz. Naçizane önerim bunun için bi uzman görüşü alın zira olabildiğince riskli konular bunlar.
0
angelus
(14.09.14)
1.duruşun için barfiks çekeceksin bol bol.
2.low carb diyeti, yani az karbonhidrat diyeti uygulayacaksın. az karbonhidrat çok protein. kararında yağ. (www.youtube.com - bunu iki hafta uygula)
3.çare hiit antrenmanları. 2 hafta gibi bir sürede kilo vermeni ancak bu sağlar. interval antrenmanlar vs. (www.youtube.com gibi gibi)


yalnız iki hafta için über sonuçlar beklememek gerek. sen yine de elinden geleni ardına koyma. günde 2 bazen 3 antrenman yap. sabah aç karnına vücut insülin ihtiyacını karşılamadan bir hiit yapabilirsin mesela.
0
papillon7
(14.09.14)
plank yap, squat yap ama dik durmakla kan ter içinde kalmak ne alaka? duruş konusunda niye fayda sağlasın ki vücudun ısınması?
0
namus ninjası
(14.09.14)
(8)

olduğun gibi değilsin / göründüğün gibi değilsin - ne demek?

glori
dün bütün geceyi birlikte geçirdiğim çocuğun bana söylediği söz-sana bir şey söyleyeceğim ama üzerine soru sormayacaksın.-temem-göründüğün gibi biri değilsin glori-o ne demek yea-soru sormayacaksın demedim mi-hmm peki. ama neden bunu belirtme gereği duydun?-çünkü bu herkesin içinde bulunduğu durum.
dün bütün geceyi birlikte geçirdiğim çocuğun bana söylediği söz

-sana bir şey söyleyeceğim ama üzerine soru sormayacaksın.
-temem
-göründüğün gibi biri değilsin glori
-o ne demek yea
-soru sormayacaksın demedim mi
-hmm peki. ama neden bunu belirtme gereği duydun?
-çünkü bu herkesin içinde bulunduğu durum. insanlar "rol" yaparlar biraz. farklı gözükmeye çalışırlar. bu çok göze batmaz. ama sende muazzam bir uçurum var. tamamen zıt tamamen farklılık söz konusu. baya aşırı bir farklılık gerçek sen ile gözüktüğün sen arasında. bu yüzden söyledim çünkü çok fazla.
-ne yani rol mü yapıyorum ben. anlamadım.
-hayır savunma mekanizman bu senin. çok güçlü duruyorsun dışardan. ama kesinlikle çok çok güçsüzsün.

-----

böyle biraz daha devam etti. diyalogları aynen yazdım baya harfi harfine hatırlıyorum :D

-----

içimiz/dışımız. olduğumuz ve göründüğümüz...

sorum: bu muhabbet saçma değil mi? yani bu diyalogtan bahsetmiyorum. nasılsak öyle görünmüyoruz mudur?
ben gerçekten anlayamıyorum.

ben demek ki böyleyim ki konuşmam yaptıklarım görünüşüm böyle. bu gözüken şey içimizde var ki dışarı çıkıyor.


ben inanmıyorum "ya olduğun gibi görün ya da göründüğü gibi ol" olayına.

mantıksız geliyor?

sizce böyle bir şey var mı yani? insanlarda.
0
glori
(14.09.14)
Çok klişe.
0
nereye bu gidis
(14.09.14)
Klişe olan bunun sizi etkilemek için söylenmesi. Yoksa konunun burada tartışılması, konuşulması değil.
0
nereye bu gidis
(14.09.14)
herkes güya çok güçlüymüş gibi görünmeye çalışıyor da çok güçsüz aslında falan filan... çok klişe olduğuna katılıyorum, seni etkilemeye mi çalışmış analiz yapmaya kasarak napmış...
0
pinkpeony
(14.09.14)
Post ejaculation syndrome nedeniyle oluyor böyle konuşmalar.
0
angelus
(14.09.14)
çok gereksiz bir söz olmuş, bir de soru sormayacaksın falan. ne demek soru sormayacaksın, saçma sapan şeyler. kesin bunu söylerken uzaklara dalıp gitme tribi de yapmıştır, klip çeker gibi poz veriyordur falan.
0
rock n roll
(14.09.14)
psikolojik sorunların var demek istemiş
0
fallthepieces
(14.09.14)
derin muhabbet yapmak istemiş filmlerdeki gibi ama klişe olmuş becerememiş
0
basond
(14.09.14)
inanma seni sikecek
0
tezek
(14.09.14)
(9)

takipçi arttırma siteleri?

dahinnotha
bu siteeler ne işe yarıyor? neden insanlar takipçim olsun falan diye bir yerlerini yırtıyorlar? twitter'da saçma sapan hashtag'ler görüyorum her gün: bilmem kimle takipleşme, takip adında takip ederim falan filan. amaç ne?bu siteler nasıl bu kadar revaçta oluyor?bir diğer şeyse, bu siteler nasıl çal
bu siteeler ne işe yarıyor? neden insanlar takipçim olsun falan diye bir yerlerini yırtıyorlar? twitter'da saçma sapan hashtag'ler görüyorum her gün: bilmem kimle takipleşme, takip adında takip ederim falan filan. amaç ne?

bu siteler nasıl bu kadar revaçta oluyor?

bir diğer şeyse, bu siteler nasıl çalışıyor. 250 lira ver altı saatte 10bin takipçi diyorlar mesela. nasıl işliyor?

genelde 13 15 yaşında ergenler mi kullanıyor böyle şeyleri yoksa yaşı 20leri aşmış olup da "bak lan benim kaç tane takipçim var" diyenler de var mı?

twitter vs gibi şeylerde reklam olayını kullanıyorlarsa ve o yüzden takipçi arttırıyorsa millet, reklam verenler bu hilenin farkında değil mi, hala reklam veriyorlar?

instagram ve twitter hesaplarım var. hiç kullanmıyorum. hesaplar öyle açık sadece. arada bi giriyorum belki işe yarar diye, twitterda "karşılık takip" instagramda ise yemek ve kız görüyorum sadece.
0
dahinnotha
(14.09.14)
valla bende anlayabilmiş değilim. niye takipçi satın almak isteyeyim ki ? tanımadığım insanlar beni takip etse ne olur. şirket sayfası falan olsa neyse de..
0
fallthepieces
(14.09.14)
Satış yapan insanların takipçi yazılımları var, bu yazılımlarla takipçi havuzu oluşturuyorlar. Ücretsiz RT/FAV uygulamasını kullananlar bu havuzda toplanıyor, siz parasını verip takipçi satın aldığınızda satış yapan kişi bu havuzdaki kullanıcıları sizin hesabınıza yönlendiriyor. Bunlar genelde gerçek kişiler olmakla birlikte bot diye tabir ettiğimiz yazılımlar da olabiliyor. Sistem kabaca böyle işliyor.
0
angelus
(14.09.14)
yani RT fav uygulamasını kullananlar o havuza düşüyor ve farkında olmadan satın alan kişiyi takip etmeye mi başlıyor?
0
🌸dahinnotha
(14.09.14)
benim de anlamadığım götü boklu ergenlerin nasıl binlerce takipçisi oluyor? daha doğrusu onlar kimki takipçisi oluyor amk.
0
geberix
(14.09.14)
Yok hayır farkında olmadan değil. Ücretsiz olmasının amacı bu zaten; seni havuza almak. Havuza giren kişi bunu biliyor. Satış yapan kişi tarafından başka hesaba yönlendirilirse unfollow yapma seçeneği var.

Binlerce takipçi olmasının sebebi, takibe takip sistemi. Yani sen onu takip ediyorsun diğeri seni. Böyle böyle binlerce takipçiye ulaşıyorlar. Takip ettikleri kişiyle takipçileri aynı orandadır dikkat ederseniz.
0
angelus
(14.09.14)
o zaman bu insanlar nasıl bir ego tatmini peşindeler? aklıma başka bir amaç gelmiyor, ergenlerin ego tatmini diyorum sadece. "benim şu kadar takipçim var" falan demek için. (kardeşim de onlardan).

guru mu duyuorlar, haz mı alıyorlar böyle "takipçi kasınca"? kaldı ki sen beni ben sei, hadi takip hadi takip modu var sadece. ee?

(reklam, pazarlama gibi profesyonel şeyleri hariç tutuyorum)
0
🌸dahinnotha
(14.09.14)
Olayın spesifik bir amacı yok tabii, tamamen "Benim şu kadar takipçim var" mantığı. Ki bu kişiler genelde liseli oluyor, ben o yüzden çok garipsemiyorum.
0
angelus
(14.09.14)
o kadar basit değil olay, şöyle güzel bir yazı var:
medium.com
0
insan opusen hayvandir
(14.09.14)
denklerine hava atıp kendi zavallı egolarını tatmin etmek için. piufff kç takipçm vr snle mi uğrşcm yaaaaa demek için.

thodex'ten dolandırılıp devletten ayrıcalık bekleyenler gibi düşün. hakkıyla değil hileyle kazanmak isteyenler için birebir.
0
timmie
(07.07.21)
(15)

haftada 5-6 big mac yiyorum. ölmeyeyim pls.

esas itibariyle
selamlar,haftada 5 fix, bazen de 7-8 big mac yiyorum. çok güzel amnk şeyi. o fiyata en iyi seçenek o benim için.abartıldığı kadar kötü bir alışkanlık değildir diye umuyorum.yani ölmem di mi?sonsuza kadar böyle gitmeyecek sonuçta. 1 sene falan böyle gidebilir ama.:///
selamlar,

haftada 5 fix, bazen de 7-8 big mac yiyorum. çok güzel amnk şeyi. o fiyata en iyi seçenek o benim için.

abartıldığı kadar kötü bir alışkanlık değildir diye umuyorum.
yani ölmem di mi?

sonsuza kadar böyle gitmeyecek sonuçta. 1 sene falan böyle gidebilir ama.
:///
0
esas itibariyle
(14.09.14)
(bkz: ateroskleroz)
0
calzoncillos
(14.09.14)
Abartıldığından daha kötü bir alışkanlık.
0
angelus
(14.09.14)
Ben onu lise 4'te yapmıştım. Sonra midem bir bozuldu...Aynı ay 22 kere kusarak rekorumu kırdım. Ondan sonraki 2 sene boyunca sürekli kustum. Su içince bile kusuyordum. 3-4 yıla kendime anca geldim.
0
oğlum çok zor lan
(14.09.14)
bu sıcakta nasıl yiyon yaa? çiğ köfte filam ye bari. tavuklu nohutlu pilav ye. ne bilim sulu yemek ye düzgünce.
0
seksen9
(14.09.14)
Bir ara popeyes da 28 li kemiksiz tavuk yiyordum surekli. Alismistim, hem de hizli pratik falan. Sonra biraktim. 2 kilo falan aldim sadece. O zaman da inceydim, simdi de inceyim:)
0
delifaruk
(14.09.14)
@Oglum cok zor lan gibi lisede bir ay surekli oyle yapmistim simdi bi isirik bile midemi kaldiriyor
0
hurma
(14.09.14)
www.imdb.com
Fırsatın olursa bu belgeseli bi izle. Anlatıldığından çok daha kötü olduğunu görceksin.
0
kaffle
(14.09.14)
inşallah ölmezsin ama ölmeyeceğini zannetmem.
0
sleazy mind
(14.09.14)
Bug ye...
Sağlıksız bir beslenme şekli, bence bırak. Lahmacun bile bu burgerler kadar zararlı değildir herhalde.
Git Carls jr'a Steak house burger ye bir tane. Satıcı içinde çürümüş peynir var emin misiniz diyecek. Eminim de mutlaka. Bitir mutlaka, peynirleri ayıklayayım falan deme.

Sonra Mc Donalds'a gittiğinde big mac'lerin içinde aynı peynirlerin olduğunu düşün, yerken falan hayal et. Bu şekilde kesersin yavaş yavaş big mac yemeyi.
0
iron
(14.09.14)
@kaffle: ben de tam onu diyecektim: supersize me

ntv vermişti bunu yıllar yıllar önce. hatırladığım kadarıyla adam her gün, günde 3 öğün mcdonalds'tan yiyordu, başka bir şey yemiyordu sırf bu belgeseli çekmek için. 15-20. günde falan doktor tavsiyesiyle bırakmıştı sanırım. nefes darlığı, merdiven çıkarken bile zorlanma yaşıyordu ama çok oldu izleyeli, bir daha izlemek lazım.

edit: hazırda, yapılmış bilimsel bir araştırma, belgesel var, onu izle, mutlaka izle, eğer "yok ya yiyeceğim ben yine de, ne derseniz diyin" diye düşünüyorsan.
0
oymak beyi
(14.09.14)
ölmezsin. 40 yaşından sonra ölmekten beter olursun.

yeme demiyorum hobi olarak yine ye.
0
halitkin
(14.09.14)
öledebilirsin. alternatif yarat bence kendine. neblim iyi bi sucuk al sucuk ekmek ye. neblim evde hazırladığın köfteyle peynirle felan hamburger yap. arada mutlaka çorba tüket. bol sulu yemekler sebze yemekleri. arada canın çekerse kendi hamburgerini kendin hazırla. azalt bu şekilde.
azalt ama yani.
haftada 7 ne lağn?
0
rayde
(14.09.14)
Yohh Hıamına ne çeşit bir varlıksın kardeş o mideden hayır gelmez daha
0
chef creative
(14.09.14)
Super size me'deki adamın kalp-damar sorunlarının yanında karaciğeri bitmek üzereydi. Yeme öyle şeyler.
0
Lim5
(14.09.14)
yanında patates kızartması yeme ve kola içme.

bi tık daha sağlıklı oluyo böylece.
0
kosun lan mevzu var
(14.09.14)
(6)

Ev Alıp Kiraya Vermek?

hayattan sikilan adam
Selamlar,Ev alıp kiraya vermek para biriktirme amacıyla mantıklı bir hareket mi sizce? Krediyle ev alıp taksidin yarısını kiradan ödeyip, yarısını da kendi cebimden ödesem mantıklı bir iş mi yapmış olurum?
Selamlar,

Ev alıp kiraya vermek para biriktirme amacıyla mantıklı bir hareket mi sizce? Krediyle ev alıp taksidin yarısını kiradan ödeyip, yarısını da kendi cebimden ödesem mantıklı bir iş mi yapmış olurum?
0
hayattan sikilan adam
(13.09.14)
oldukça mantıksız bir iş yapmış olursun. ev fiyatları getirdiği kiraya göre çok yüksek.
0
ludovico
(13.09.14)
Almayı düşündüğüm evin 1000 tl civarı kredisi ve aylık 500-600 tl kira getirisi olacak desem?
0
🌸hayattan sikilan adam
(13.09.14)
Kiracıyla uğraşılmaz. Gereksiz bir hareket olur.
0
angelus
(13.09.14)
Dükkan alın daha çok kira getirir.
0
suspendline
(13.09.14)
Yukarıda denmiş ama dükkan almak parayı daha kolay çıkarmanızı sağlar.
0
svealand
(13.09.14)
alacaganiz evin degeri 15-20 yillik kira getirisinden fazlaysa mantikli değil.

600 tl kirası ise senede 7200, 20 yilda 144 bin eder.

bu evi 150-160 binden fazlaya almak risk olur.

ha prim yapacak yerdedir, 2 senede yuzde 50 prim yapar o baska.

faize koy diyenler kusura bakmasin, faiz sadece paranın degerini korur. bir gelir degildir.
0
cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam
(13.09.14)
(9)

12-15 bin tl arası cumartesileri ne yapılabilir?

omer gibi
ticaret yapmak istiyorum. borsa hissesi de olabilir ama daha cok kazanmam lazım. aylık 1000 tl en azından. ne yapabilirim?edit: cevaplar için sağolun.
ticaret yapmak istiyorum. borsa hissesi de olabilir ama daha cok kazanmam lazım. aylık 1000 tl en azından. ne yapabilirim?

edit: cevaplar için sağolun.
0
omer gibi
(13.09.14)
12-15 bin liraya cumartesileri çalışılarak 1000 tl gelir getiren bir iş modeli yoktur. öyle bir dünya yok.
0
ludovico
(13.09.14)
tefecilik lol :)
0
we miss freddie mercury
(13.09.14)
banka soysan dicem de cumartesileri kapalı
0
neferkitty
(13.09.14)
hocam merkezi bi yerde büfe aç
0
bigl0rd
(13.09.14)
öyle bir şey olsa herkes o işe girmez mi?
0
prodeq
(13.09.14)
Bahis yapın.
0
angelus
(13.09.14)
12-15bin tl'ye 1000 tl.

hmmm.

1 haftada yapalım sana.

pazartesi vakbn al, 4.65'ti dün akşam 1 haftada 4.80-5.00 civarından satarsın.

en iyi senaryo; 15.000 tl ile 4.65'ten aldığın hisseyi 5.00'ten satarsan 1.129 tl kar.

en kötü senaryo; 15.000 tl ile 4.65'ten aldığın hisseyi 4.80'den satarsan, 483 tl kar.

benim %20 komisyonumu unutma.
0
[silinmiş]
(13.09.14)
sabah 4.60'dı şimdi 4.72 oldu.
0
[silinmiş]
(16.09.14)
açılış 4.78
0
[silinmiş]
(17.09.14)
(14)

Avrupa sosyal devletçiliği abartmıyor mu ?

lawist
İşssize maaş,çocuk yapana maaş bir de öyle böyle maaşlar değil geçimini sağlayacak düzeyde veriyorlar.Neden bu kadar parayı çarçur ediyorlar.Sonra bizim türkler oralarda yatarak geçimini sağlıyor sizce bu avrupalı devletler bu açığı kapatamayacak kadar basiretsiz mi ?
İşssize maaş,çocuk yapana maaş bir de öyle böyle maaşlar değil geçimini sağlayacak düzeyde veriyorlar.Neden bu kadar parayı çarçur ediyorlar.Sonra bizim türkler oralarda yatarak geçimini sağlıyor sizce bu avrupalı devletler bu açığı kapatamayacak kadar basiretsiz mi ?
0
lawist
(13.09.14)
(bkz: insan haklari)

der ve cikarim.
0
raizti
(13.09.14)
@raizti öyle de ama burada hakkın kötüye kullanımı söz konusu .
0
🌸lawist
(13.09.14)
Vatandaşları bizim vatandaşlarımız gibi şark kurnazı olmadığı için böyle bir kötüye kullanımın olacağına ihtimal vermiyorlar.
0
angelus
(13.09.14)
evet, o durum var. fakat hakkin kötüye kullaniminin fisi hakkin adil sahiplerine kesilemez ve kesilmemeli.

bir de söyle düsün: saglik güvencesi herkesin hakki ve dünyanin her ne kadar hepsi olmasa da cogu ülkesinde devlet destekli, ücretsiz bir sekilde öyle ya da böyle ulasilabilir. bir kisi gidip kendini hasta gibi gösterip, salliyorum aldigi ilaclari satarak para kazaniyorsa, sen bütün bir halkin sagliga erisimini mi kesersin, yoksa o adama yakalayip, onun cezasini mi?
0
raizti
(13.09.14)
@raizti öyle de ama bu açığı kapatamıyorlar mı ? @angelus sanmıyorum heryerde kötüye kullanacak insanlar vardır .
0
🌸lawist
(13.09.14)
Kötüye kullanılacak olması, bu hakların verilmesine engel olmuyor. Önemli olan da bu zaten. "Bunlar kesin bu hakları kötüye kullanır" deyip vatandaşın temel haklarını vermeme gibi bir durum sözkonusu değil. Velev ki kötüye kullanan oldu, ona da göz yummuyorlardır muhtemelen.
0
angelus
(13.09.14)
tam olarak hangi aciktan bahsettigini anlamiyorum. ama eger dolandirmalardan bahsediyorsan.

bildigim tek sey, bu tarz sosyal devlet politikalari üzerine kurulu desteklerin dolandirilmasinda cok ciddi yaptirimlar söz konusu. vatandasi isen para ve hapse kadar, vatandasi degilsen deportation a kadar gider. adamin g.ötünden kan alirlar.

eger bahsettigin acik bu sosyal devletinin hesabinin kime kesildigiyse de gene vatandasin kendisine. saglam bir vergi sistemi ve daha da saglam uygulanabilir bir hukuk ile herkes sistemi omuzluyor.
0
raizti
(13.09.14)
avusturya'da, almanya'da vs. toplu taşıma araçlarına binerken bulunan bizimki gibi turnike sistemi yok. yine de insanlar (%90'ından fazlası) biletlerini alıp, tarife basıp geçiyorlar. Türkiye'de turnike var üstünden atlıyor insanlar. bizim halkımız, hatta onu geç orta-doğu halkları etik dışı davranışları pratik zeka sandığı için böyle senin dediğin gibi çirkin durumlar ortaya çıkıyor. fakat avrupa sosyal devletçiliği abartmıyor. bizimki gibi ülkelerde yaşayınca ütopik geliyor, aşırı geliyor ama olması gerekeni yapıyor adamlar.
0
nawar
(13.09.14)
açıktan ziyade durum şöyle işliyor, ortalama bir vatandaş için.

Adam çalışıyor, maaşından vergi kesiliyor. Keislen paranın, işsize, emekliye, ve diğer bi bok yapmadan yatan insana alkol parası olarak gideceğini biliyor.

o da diyor ki, sıçarlar böyle işe, ben de 50 me geldiğimde dan diye emekli olacam bedavadan para gelecek onla yiyip içecem.

yukarıda yazdığım avrupada çalışan standard bir türk ün düşüncesi. Birinci ağızdan duydum
0
bonjurkes
(13.09.14)
Şu an en büyük sosyal devlet yapısı bildiğimizin aksine almanya fransa gibi ülkelerde değil danimarkada. İsteyen şartlarını araştırır neyse. Bana bi danimarka ve iskandinavların devlet yönetmleri çok sosyal geliyor. Belki de bu coğrafyada büyüyp bireyin devletin önünde bir hiç oduğuna inandırıldğmdan da olabilir.

Almanya ve benzeri gelenekten gelen ülkeler bence ideal davranıyorlar ama her zaman suistimal edicek birileri çıkacaktır...

Bence türkiyede yöneticiler çalmayı abartmasa nasıl bir ülke oluruz sorusunun cevabı iskandinavya. Tabi nüfusumuzun da çok fazla olduğunu hesaba katmak lazım. Gene de son 10 yılda sosyal haklar gelişti bence.

Avrupa birliğinde türkiyeden kötü olan yerler de var, mesela Polonyada atıyorum 55 yaşına kadar sigortanı ödedin emekli oldun 56 da öldün, ok kib bye direk. Devlet maaşa konuyor ne kız cocuğa ne dula, hiç kmseye babadan kalan maaş devam etmiyor...

Ama eminim ki 10-15 sene sonra bu yasalar değişecek oralarda çünkü adamlar el birliğiyle 20 yıllık ülkelerini kalkındırmaya uğraşıyorlar ama biz de bu sistem aynı kalacak gibi...
0
rudeboy
(13.09.14)
Sosyal devletcilik denen sey, "devlet" denen seyin ortaya cikisinin temel sebebidir. Gunumuzde kudretini ve mesruiyetini farkli farkli sekillerde kullaniliyor olsa da devletin asli gorevlerinden bu pozitif haklar. Pozitif haklar da bildigin haktir. Abartiyor dedigin devletlerin yaptigi bu hakki hak sahibine saglamak.
0
delifaruk
(13.09.14)
evet abartıyor. iskandinavyada sosyalizme varan(nordic model), batı ve orta avrupada ise sosyal devlet kavramının sınırlarını zorlayan politikalar yürütülüyor. vergi oranları çok yüksek, çalışanı/yatırım yapanı cezalandırmaya varıyor olay.

kıta avrupasına göre klasik liberal fikirlerin daha güçlü olduğu ingiltere'de ab karşıtı akımın yükselişinin en güçlü nedenlerinden biri de ab'nin sosyalizm soslu politikaları.
0
ein lied
(13.09.14)
Avrupa insanı bu hakkı kötüye kullanmıyordur belki? Kültürel ve sosyolojik açıdan bakmak lazım olaya. Sen hiç nasıl olsa devlet para veriyor, okumayayım, çalışmayayım diyen bir avrupalı gördün mü? Bizim gibi değiller. Bizde bedava bir şey dağıtılsa ihtiyacı olan da alır olmayan da. Hatta satmak için bile alır.

Avrupada kasıt: burada kastedilen refah seviyesi yüksek ülkelerdir. romanya, bulgaristan falan değil.

Mesela Avrupa değil ama kanada'da üniversiteden mezun olduktan sonra sana işe girene kadar işsizlik maaşı bağlanıyor. Belirli bir süre sonra sana bölümünle alakalı iş bulmuş oluyorlar. Atıyorum 5 ay sonra sana diyorlar ki sana iş bulduk. Git burada çalış. Eğer dersen çalışmam o zaman maaşın kesiliyor. Ama sonuç itibariyle işin yokken işsizlik maaşı alıyorsun.
0
secilmis uye
(13.09.14)
Sosyal devlet olma zorundaydılar da ondan. Halk mücadele edip hakları kazanmış, bir sınıf mücadelesi olmuş oralarda.

Kuzey Avrupa için konuşacak olursak vergi kaçırmak adam öldürmekten daha yüz kızartıcı suçtur. Çünkü devleti devlet yapan vergidir. Vergi verirsen kazandığın para devlet tarafından onaylanır. Aksi taktirde kara parayla pek bir halt yapma ihtimali yok.

İsveç için konuşursak son 100 senede yuvarlak hesap 70 sene sosyal demokratlar iktidar olmuş. Kesintisiz bir 40 senelik iktidarlıkları olmuş 36-76 arası. Zamanın ruhu olan keynesyen ekonomi politikasını zamanında uygulamaları sayesinde uzun süren bir ekonomik ilerleme kaydedip bugünlere gelmişler.

Göçmenler ne kadar suistimal etmeye çalışsa bile bütçede pek zorlanma olmuyor zannedildiğinin aksine.

3 İskandinav ülkesinin biri petrolcu, biri endüstriyel hayvancı, biri silah/otomobil/mobilya fabrikatörü. Fabrikatörün sırf keresteyle 40 sene geçinecek kadar ormanı var.
0
svealand
(13.09.14)
(3)

kanat ızgara

condom kurşunu
yapmak için illaki terbye etmek falan mı lazım? banvitin soslu kanatları varmış illa onları mı almak lazım normal düz kanat alsak atsak ızgaraya terbiye sos falan yapmasak sert mi olur nasıl olur?
yapmak için illaki terbye etmek falan mı lazım? banvitin soslu kanatları varmış illa onları mı almak lazım normal düz kanat alsak atsak ızgaraya terbiye sos falan yapmasak sert mi olur nasıl olur?
0
condom kurşunu
(13.09.14)
tuz kafi yine lezzetli olur ama soslu kadar lezzetli olmaz. kanatın hiçbir formatı sert olmaz.
0
ludovico
(13.09.14)
Hiçbir şey olmaz, öylece atın ızgaraya. Mümkünse sadece derisini alın yeter.
0
angelus
(13.09.14)
yukarıdaki arkadaşın tarifindeki gibi derisini alırsan bok gibi olur. kanat zaten deriden ibaret.
0
ludovico
(13.09.14)
(6)

tam unutmaya başlamışken rüyanızda görüp dağıldığınız oluyor mu?

pescador
ben bunun artık şaka olduğunu düşünmeye başladım. kendimi frenliyorum. uzak dur, sktir et, düşünme, oğlum sana kız mı yok, gencecik adamsın şu haline bak diye diye sancılı bir süreç geçiriyor ve nihayet yavaştan toparlamaya, düşünmemeye başlıyorum.derken hop, gecesinde berbat bir rüyamın başrolünü ç
ben bunun artık şaka olduğunu düşünmeye başladım. kendimi frenliyorum. uzak dur, sktir et, düşünme, oğlum sana kız mı yok, gencecik adamsın şu haline bak diye diye sancılı bir süreç geçiriyor ve nihayet yavaştan toparlamaya, düşünmemeye başlıyorum.

derken hop, gecesinde berbat bir rüyamın başrolünü çalıyor ve yine bok gibi uyanıyorum. bunun bana özel bir şey olmadığından eminim diyebilirim ama yine de kendimi rahatlatmak için sorma ihtiyacı hissediyorum, çünkü aşırı rahatsız ediyor.

neden her seferinde "tamam bitti" dediğim yerde giriyor ya? neden peşinde koştuğum zaman girmiyor, neden girip girmemesinin hiçbir şeyi değiştirmediği bir zamanda girmiyor? niye tam unuttum dediğim zaman yapıyor bunu? NEDEN NEDEN NEDEN, FAK YU BİAÇ
0
pescador
(13.09.14)
Haha, uzulme. Sadece sende degil herkeste oluyor bu. ozel bi nedeni var mi bilmiyorum, ama belki kendini onu unutmak icin cok zorluyorsun, ve bilinc altindan bir yerden yine hortluyor iste. Gordukten sonra bikac sast belki de o gun dagilirsin, sonra yoluna devam etmeye calismalisin ama.
0
miljena
(13.09.14)
kabullen güzel kardeşim, öyle unutmaya çalışmakla olmuyor. hayır kaldı ki cillop gibi hatıralar da var, neden unutalım ki? ben gece yatarken laptopu alıyorum kucağıma, bi şeyler izlerken yahut okurken uyku bastırıyor 3 gibi. tam o esnada laptobu kapatıp bırakıyorum yatağın yanına uyuyabilirsem eğer süper. uyuyamaz düşünmeye başlarsam bi yarım saat daha açıyorum laptop... bi yerden sonra sızıyor insan. rüyalarımda da sıkıntı azaldı epey.
0
nickimin hakkini veremedim
(13.09.14)
benşm en son başıma böyle bi durum geldiği günün akşamı, ben nişanlanıyorum diye mesaj atmıştı. malum oldu yani.
0
condom kurşunu
(13.09.14)
Ben böyle bir şeyi en son kola içmeyi bıraktığımda yaşamıştım. Onun üstünden de bi 10 sene geçti sanırım.
0
angelus
(13.09.14)
Tam artık önüme bakmak isterken dün gece yaşadım bu olayı. Kaçıncı tekrar bende bilmiyorum.
0
Notts
(13.09.14)
sigarayı bıraktığım zamanlarda oluyor. bazen gecenin bir yarısı rüyamda derin bir nefes alıyorum ki korku içinde uyanıyorum.

başlamamak gerek tabii bi daha.
0
crescendo
(14.09.14)
(5)

zam isteme zamani

regina phalange
Bir is yerinde ne kadar sure sonra zam isteme muahhbeti donmeli calisanla ustu arasinda? illa bir seneyi doldurmak mi lazim?
Bir is yerinde ne kadar sure sonra zam isteme muahhbeti donmeli calisanla ustu arasinda? illa bir seneyi doldurmak mi lazim?
0
regina phalange
(13.09.14)
işyerinin politikasına göre değişir.
kendini ispat ettiğini düşünüyorsan bekleme.
0
seyduna6687
(13.09.14)
ben 1 sene sonra istedim, rakam da belirttim ve isteğim parayı verdiler.
0
kimlanbu
(13.09.14)
Spesifik bir zaman dilimi yok, zam isteme zamanı geldiğinde bunu içinizde hissediyorsunuz zaten. Zihniniz su gibi duru olsun yeter.
0
angelus
(13.09.14)
her sirket yilbasi sonrasi vermiyor. 6 aydan fazla calisiyorsan, aldiginin da az oldugunu dusunuyorsan konus.
0
me23
(13.09.14)
Istemezsen vermiyorlar. Ve bence de zamanı gelince hissediyorsun. Emeğinin karşılığını çalışırken öğreniyorsun çünkü.
Ek olarak:rest cekemeyeceksen ona göre konuşmak lazım. Yoksa asla zam gelmeyecektir
0
her giriste sifresini unutan adam
(13.09.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.