[]

az yemek / yememek

Yemek konusunda kendinizi dizginlemeyi nasıl başarıyorsunuz?
Bir şeyler yemeden duramıyorum sonra da vicdan azabı çekiyorum, yaklaşık bir saat direndim ama saat olmuş kaç kalktım sucuk pişirdim yedim, şimdi de pişmanım..
Yememem gerekiyor, nasıl yapsak?
Var mı uyguladığınız yöntemler, ya da bu durumda olduğunuzda tükettiğiniz yiyecekler (kilo yapmayan), form bisküviler falan var ama hangisi daha iyidir? Bir sürü marka türemiş, aynı mı bunlar?
Bu tür şeyleri yapmanın bir yolu yok mu peki? Evde kendim yapabileceğim şeyler olursa iyi olurdu..

Teşekkürler..

Telefondan girildiği için hata olabilir, daha sonra düzelecektir.. Yine aynı sebepten internetten düzgün bir şeyler bulamıyorum bu sebeple sizlere sormak istedim hem belki daha iyi fikirler gelir..

 
yemek ve uykuyu iyi bir duzene oturtmak gerekiyor.
sindirim sistemindek ayrintilari biraz okumak gerek. leptin, insulin fln.

ara ogun olarak kuruyemis iyidir.
  • goldentitan  (16.09.14 08:47:56) 
Karbonhidrat tükettiğin müddetçe açlık atakları yaşarsın. Buna form bisküvileri de dahil.

Ara öğün yaptıkça da sık sık yeme isteğin olur. Öğün sayını azalt.
  • arnold schwarzeneger  (16.09.14 08:51:03 ~ 08:51:39) 
yöntem yok, yemiyoruz yani. senin buna ihtiyacın yok diyerek kendini telkin edebilirsin. sucukla aynı ortamda başbaşa kalmamaya çalış. kediye yalat.


  • fallthepieces  (16.09.14 10:02:34) 
İnsanlar genelde, kilo almamak/zayıflamak için gerekli olan şeyin az yemek olduğunu zannederler, ki asıl problem de burada başlar. Önemli olan az yemek değildir, doğru yemekleri yemektir. Yani birçok kişi muhtemelen sizin yediğinizin iki katı yemek yiyordur ama kilo almıyordur, bunun nedeni de, dediğim gibi, doğru kaynaklardan yemek yemektir.

Bu doğru kaynaklar neler değildir peki? Şunlar değildir: Salam sucuk sosis gibi işlenmiş et ürünleri değildir, marketlerde satılan paketli ürünler (Bisküvi cips kola vs) değildir, ekmek makarna pilav pasta börek gibi unlu ve tahıl kaynaklı ürünler değildir. Bunları tüketirseniz, karbonhidratın doğası gereği (İnsülin salınımı/kan şekerinin yükselip düşmesi/düşük kan şekerinin açlık hormonu(ghrelin) salınımına neden olması) gibi faktörler nedeniyle sürekli bir açlık hissetmeniz kaçınılmaz olur. Öncelikle bunları tüketmekten vazgeçin; proteine sebzeye sağlıklı yağlara bol bol su içmeye yönelin. Böyle yaparsanız hissettiğiniz o açlık hissinden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.
  • angelus  (16.09.14 10:06:31) 
yöntem yok +1

direkt yemiyoruz

aksi takdirde sürekli acıkır önünü alamazsın.

öğünler protein ağırlıklı olsun gün içinde sadece 3 kez filan çok ufak atıştırmalar nedir bu küçük bir avuç sarı leblebi, bir diğerinde fındık ya da badem vs olabilir.
  • neferkitty  (16.09.14 10:08:29) 
Normal 100 gram bisküvide 500 kalori var, form bisküvide 350 var. Bir farkı yok. Bunlara kıyasla, bir yumurtada 90 kalori, 100 gram domateste 18 kalori var.

1. paketli gıdaların tamamını bırakıyorsun. From bisküvi dahil işine yarmaz.
2. Basit karbonhidrat açlık yapar. Şeker yani. Bunlara şunlar dahil:
- toz/küp şeker
- her türlü çikolata, bisküvi. light falan fark etmez, şeker aynı.
- bal, pekmez
- Kola vs
3. sık yemek açlık yapıyor. atıştırmak istediğinde bir tane zeytin ye.
4. Protein ye. Zor sindirilir, tok tutar. En kolayı yumurta. Sabah dört tane yumurta haşla, diyet yapıyorsan iki tanesinin sarısını çöpe at. Saatlerce tok tutar. karabiber atarsan sindirim sistemine faydalı olur.
5. Su iç. yanında su taşı evin içinde. gördükçe iç.
6. Kompleks karbonhidratlar tercih et, protein alamıyorsan. Sindirimi uzun sürer tok tutar.
- Makarna
- Pirinç bulgur şehriye
- Sebzeler

Bunlar kilo almamak için. Eğer kilo vermek istersen ek tavsiyeler veririm.
  • harzem  (16.09.14 10:15:18 ~ 10:17:19) 
Teşekkürler, kola, cips tüketmiyorum, ama atıyorum sokakta yürürken bi köfteci kokoreççi falan görünce kendime engel olamıyorum yemek konusunda tutamıyorum kendimi, aslında yediğine göre iyiyim, yediğimin kilosunu alsam şimdiye ohoo, neyse artık bir şekilde bulacağız yolunu sağolun tekrar..


  • mutekebbir  (16.09.14 13:33:36) 
1 yemek yemeyi düşünme her an
2 kendine yapacak birşeyler bul
3 kilo yapmayan bisküvi olmaz. öyle saçma şeyler yiyeceğine sağlıklı güzel şeyler ye.
  • matematik koyu  (16.09.14 15:06:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.