[]

amerika'daki ucuz arabalar ve yüksek kilometreleri

2 bilemeden 3 seneye temelli amerika'ya gidiyorum. bilgisayarım bozuk 2 haftadır falan, sik kadar netbook'ta takılıyorum. fazla yapacak alternatif de yok dolayısıyla canım da sıkılıyor.

ben ki canım sıkıldığında ehliyetim yokken bile sahibinden'e girip ikinci el araba bakan biriydim. madem öyle, new york'taki arabalara bakayım hem gidince ne alırım gibisine fikir olur, hem de vakit geçirmiş olurum.

craigslist iyi baya, fazlaca ilan var. neyse abi, arabaların çok ucuz olduğunu biliyordum da o kadar ucuz ki kıllanıyorum.

mesela bunun 5k olması normal mi? içi dışı tertemiz araba. tek eksisi 125k mil (200k km) olması. amerika için normal sanki kilometrenin bu kadar fazla olması? toplu taşıma çok az zaten, herkes araba kullanıyor. tr'de olsa 200 bin kilometredeki arabaya bulaşmam ama bakıyorum hepsi öyle bunların. alsan atıyorum 2 sene kullanabilir misin iyi kötü bunu?

newyork.craigslist.org

bi tane daha koyayım mesela:

newyork.craigslist.org 87k mil (az gibi) 2008 model, istediğin ustayı getir falan da yazmış. temiz gibi sanki.

harbiden bu kadar ucuza bu kadar iyi arabalar alınıyor mu? tr piyasası 3 3,5 katı en kötü bunların. o mazda burda 30'a falan gider heralde en kötü?

özet olarak: bu tarz ucuz arabaların piyasası var mı yani, millet 1-2 sene de olsa binerim deyip alıyor mu? yoksa orada da en kötü 10k $ falan düşük mil yapmış olanlara mı bakmak lazım? baş ağrıtır mı bunlar?

 
aga mustang'in sitesine girsene bir. Sıfırı 23 bin $ :/


  • oğlum çok zor lan  (16.09.14 01:01:42) 
evet abi aslında sormak istediğim ucuzluk da değil. bu tarz 3-4 bin dolarlık arabalar 200 bin ve üzeri kilometre yaptıkları için alanı üzerler mi yani? biz burada 100 bilemedin 150 bin üzerine kötü gözle bakıyoruz ama orada bunların piyasası var mı böyle? 1-2 sene kullanılır mı mesela başlangıçta iş görsün diye. sormak istediğim buydu.

yani bu insanlar artık bu arabaları iş görmez, yeter ki elimden çıksın diye mi bu fiyata satıyor yoksa, bi kaç sene daha giderleri var mı?
  • xenophobe  (16.09.14 01:04:14 ~ 01:05:41) 
tamamen kendi düşüncem:

fiyatının düşük olması, genel olarak piyasanın ucuzluğundan kaynaklı bence.

200 binlik arabaya gelince... amerika şartlarında eğer bakım onarım falan çok pahalı değilse üzmez. Kocaman ülke zaten. Bir sahil şeridinden gezeyim desen, dolar kota :p Ben olsam fazla çekinmezdim. Çünkü dünyada herhalde bir araplar bir de bizizdir bu kadar yeni araba meraklısı.
  • oğlum çok zor lan  (16.09.14 01:12:47) 
newyorkta arabayla isin olmasin.en zengininden fakirine herkes toplu tasima kullaniyor. park edicek yer yok sehir icinde. sehir disinda yasiycam diyorsan bilemem.


  • bluewhale  (16.09.14 01:34:53) 
new york'a gitmeyeceğim. wayne/new jersey'e gideceğim. craigslist'te new jersey yok ya da ben bulamadım. o yüzden new york'a baktım.


  • xenophobe  (16.09.14 01:38:38) 
O kilometreler gayet normal periyodik bakimlari zamaninda yapilan araclar ufak tefek problemler haricinde 400-500 binlere kadar gider. Bakim maliyetleri yukseldigi icin o fiyatlara dusuyor aslinda. Birde amerika da en ucuz arabalar new yorkta


  • steward  (16.09.14 01:42:49) 
arabanın kendisi 4500$ zaten . Hadi oldu korktuğun başına geldi arabanın heryeri bozuldu. Sağlam tek parçası kalmadı. Tekerlekleri falan yerinden çıktı gitti yani öyle bozuk. Tamirciye götürsen 500$ masraf çıkarır en fazla. :D Niye kasıyosun. Temiz bi araçsa sesi güzelse al geç.


  • maxhoper  (16.09.14 02:32:23) 
upload.wikimedia.org

arkadaşımın bundan vardı. 1500 (binbeşyüz) dolara almıştı. bikaç ay kullandıktan sonra yolda kalmış.

sizin verdiğiniz örnekteki cherokee'nin 5 bin dolar olması normal. bi de VIN (vehicle identification number) yardımıyla, kaza geçirmiş aracı tespit edebiliyosunuz. misal, piyasası 9 bin dolarsa bir aracın, kapısında hafif bir göçük olması, fiyatı pat diye 5 bine düşürebiliyo. halbüse o göçüğün o araca hiçbi zararı yok.

harbiden o kadar ucuza arabaların satılması gerekiyo çünkü ülke çok büyük, insanların işlerine ulaşmaları ve hayatta kalabilmeleri (yani alışveriş yapabilmeleri) lâzım.

Türkiye'de benzinin fiyatı da nerdeyse 3 katı zaten.

para derdiniz yoksa, certified pre-owned alın. rahat edersiniz. en ucuz aracın new york'ta olduğu bilgisi bana pek doğru gibi gelmedi. ama ispatlayabilecek durumda da diilim.

500 bin kilometre yapmış araç alıp, toplayan ve kullanan adam da var ama nadir.

o Mazda güzele benziyo.

Ben 2 bin dolara 3 yaşında ve 6 silindirli cillop araç satan da gördüm. İnsanların başının sıkışması hâlinde, (ani ve çok şiddetli parasızlık, ülkeyi acilen terketme ihtiyacının doğması v.s. gibi hallerde) böyle çok ucuz arabalar bulunabilir.
  • compadrito  (16.09.14 06:32:05 ~ 06:40:29) 
abi pardon da 3000 dolara mis gibi araba alsam ve 3 ay sonra bozulsa yeminle üzülmem. 3000 dolara türkiye'de macbook falan alıyorsun lan. Şaka gibi.


  • roket adam  (16.09.14 09:09:51) 
Craiglist, newyork sayfasından bakmani yadirgamiyorum ama benim burada araba satış alanında tanıdığım birinin, akraba gibi biri- yardımcı olur, numarasını verebilirim. Geldiğinde işine yarar.


  • jemjum  (17.09.14 00:25:58) 
bakım maliyetleri, ustaların pahalı olması, arıza yapma olasılığının artması arz talep dengesinde kendine bu fiyatlarda yer bulabiliyor. örnek olarak aynı arac, amerikada türkiyedeki bakım maliyetleri ve usta fiyatları olsaydı cok daha fazla fiyata satılırdı.


  • isminivermekistemeyensuser  (17.09.14 00:40:36) 
Normalde araba fiyatları zaten ucuz da, bize gelene kadar öyle vergi kitliyorlar ki arabanın fiyatı 3 katına çıkıyor. Orada öyle bir durum yok demek ki.


  • angelus  (17.09.14 00:42:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.