[]

bazı insanlar savaşıyor...

iki sorum var..

1. BAZI İNSANLAR SAVAŞIYOR
özellikle müslümanlar ve müslüman ülkede bulunan insanlar mesela.. bakıyorum. sürekli savaşıyorlar. ukrayna-rusya arasında böyle bir savaş olmayacak tahminim.

youtube üzerinde arifin golunu ararken, işid videoları izledim. kafa kesmeli olanları değil ama.. hani işid müslüman değil diyorlar. varsın işid gavur olsun. atayiz olsun. kurucuları illüminati olsun.. en altta savaşan tabakaya bakıyorum müslüman.. tamam onlarında %50si müslüman değil. hep illüminati. kalan %50?


la olm hiç mi işiniz gücünüz yok. namaz kılma diyenmi var? oruç tutma diyen mi var? varsın yıkılsın ülke hollandada namaz kılmak daha kolay.. öldürüleceksen, bırak "vöeeeeeee" diye bağırarak savaşta ölme.. git evinde. 2 tesbih çek. namaz kıl. gelsin kafir vurcaksa namazdayken vursun.. şehit ol.

ama işin kötüsü ben sanmıyorum bi taraf silah bıraksa diğer tarafın katledeceğine. e neden savaşıyorlar la bu kadar

beni hiç bir güç savaşa sokamaz.. sikimde olmaz. bazı insanlar nasıl "ehehe az sonra öleceğiz çokta sikimizde" diye yaşayabiliyor?

www.youtube.com

-----------------------------------------

 
kimse üç günde bu hale gelmiyor. bu savaşlar onyıllardır devam eden işgallerin, çatışmaların, haksızlıkların, baskıların ve travmaların sonucu.

hayatınızda bir savaş bölgesinin 100km yakınından bile yakınından geçmiş olsanız, savaştan kaçmış bir kişiyi bile tanısanız bu şekilde konuşmazdınız.

şu dünyada kimse durduk yere bir sabah "hadi biraz kafa keseyim" diye uyanmıyor. bu hale gelen herkesin hikayeleri var. emin olun aynı şartlar yeri gelir sizi de bu hale sokar. en modernimizi, en medenimizi bile sokar.
  • 386 dx  (18.09.14 04:14:01) 
kizli erkekli dendi, agac kesiliyor dendi, alkol yasaklaniyor dendi de ulke savas haline dondu neredeyse :)

386 dx hakli, kimse uc gunde bu hale gelmiyor. birikiyor ve bir yerde patlak veriyor.

geri donulemez hale gelince de savasmaktan baska care kalmıyor.

su an sadece ortadoguyu baz alıyorsun, afrikada da sacma sapan savaslar var.

tarihte avrupada da sacma savaslar oldu.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (18.09.14 08:35:34) 
savaş, ranttır. rant olan yerlerde olur. savaşanlarda, bu rantı elde etmek isteyen şahların, piyonları sahaya sürmesidir.
sen veya ben veya biz satranç tahtasında fil veya atız. veya kaleyiz. kendi özgürlük alanımız var, manevra özelliklerimiz var. o yüzden piyon olmuyoruz/olamıyoruz.
dolayısıyla konu, din, inanç veya siyaset değil, konu para, hırs ve güç.
bizlerde kendi çapımızda para için güç için savaşıyoruz zaten. sınavlar için, kredi kartını ödemek için, daha çok maaş almak için, daha çok hatun kaldırmak için, iş yerinde yükselmek için vs. vs.
  • etna  (18.09.14 11:51:26) 
Müslümanlar doğarken savaş çıkarma/asabiyet kodu en üst level'dan işleniyor kodlarına, sürekli savaşma kavga dövüş merakları bu yüzden. Tabii bu sadece Orta Doğu'ya özgü bir şey değil; dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar imkanları el verdiğince bu alışkanlıklarını sürdürüyorlar.


  • angelus  (18.09.14 12:02:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.