[]

Lor peyniri ile shake yapmak

Akşamları 250 gram lor peynir ile shake yapmak istiyorum ama şimdi bu lor peyniri kesin olarak kazein mi yoksa whey mi? Aniden kana karışırsa böyle bi shake yapmanın anlamı olmaz ama kazeinse uyku proteini olarak kullanabilirim bu shake'i.

İnternetten kesin bilgi bulamadım peynir altı suyundan yapıldığı için whey diyenler ağırlıkta. Kazein olan süt loru vs yok mudur? Varsa kilosu kaç paradır?


 
bu sorunun cevabını merak etmekle birlikte, zayıflattıgı yonunde bılgıler de yayılmakta. fitness için uygun mu değil mi merakım da arttı. kotu..


  • usul usul  (11.09.14 15:57:02) 
Lor kazein. Lorun yapilisina bakin anlarsiniz. Peynir alti suyundan yapilmiyor lor. Sutten yapiliyor.


  • ay nov kung fu  (11.09.14 16:08:10) 
ay nov kung fu , aldığım paketin altında bizzat peynir altı suyundan yapılmıştır yazıyodu. internette de öyle diyolar.


  • oddyseus  (11.09.14 16:15:48) 
Sütten peynir yapılırken süt çökertilince iki faz olur, sıvı kısım peynir altı suyu yani whey, katı kısım ise lordur yani kazein.


  • Haldamir  (11.09.14 16:29:37) 
@Haldamir hocam kesin bilgi mi yayalım mı? internette whey diyolağ


  • oddyseus  (11.09.14 16:34:48) 
Dur kesin bilgi degil ortada bir yanlis anlasilma var :D

Olay su evimizde yaptigimiz lor peyniri sute asidik bir sey ekleyerek yapiliyor. Bu lorun buyuk cogunlugu kazein.

Ama endustriyel lor (veya ricotta denilen) zaten kazeini cokturulmus peynir alti suyunun bir daha cokturulmesi ile yapiliyor. Yani whey proteinleri iceriyor.

Ben de yeni ogrendim, loru kesilmis sutun kati kismi saniyordum sadece, degilmis.
  • Haldamir  (11.09.14 16:44:40) 
Ben endustriyel olmayan lor yapimini dusunerek kazein dedim.


  • ay nov kung fu  (11.09.14 17:16:49) 
şimdi benim peynirci babadan aldıgım lor peynırı ne oluyor:)


  • usul usul  (11.09.14 17:29:13) 
Lor peyniri whey'dir, ayrıca kazein için uygun olanı beyaz peynirdir.


  • angelus  (11.09.14 17:29:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.