[]

vejetaryenliğe geçiş motivasyonu

ya çok uzun zamandır düşündüğüm ve vejetaryen olmamayı haklı çıkaramadığım bi konu bu. yani hayvansal ürün hiç tüketmemeyi düşünmüyorum sütüdür balıdır. gerçi vegan arkadaşlar buna da daha derin eleştiriler getiricektir ama ben o şeyde değilim henüz. neyse kuzucukların falan kesilip yeniyo olması beni üzüyo. acaba et tüketmeyi bıraksam yerine ne ikame ederim diye de düşünüyorum, o da bi konu. tamam böyle kaynaklar filan var. araştırıp bakıp bulabilirim. ama galiba asıl meselem şey benim ya. balık :( balıkları da çok seviyorum ama hayatım sahil kasabasına yerleşip balıkçı olma hayaliyle geçti yani. balıkları pişirip yemek istiyorum o yüzden vejetaryen olamıyorum. acaba kuşları ve sıcakkanlı hayvanları yemesem sadece olur mu ya?

şimdi ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama benim gibi çok insan var. çevremdeki başka hayvanseverler de alışkanlık ve damak zevki veya işte başka türlü beslenmenin tahayyülünü kuramama gibi sebeplerle bu yola baş koymuyo. vicdan azabı duyuyo ama vejetaryenliğe yönelicek kadar radikal kararlar da veremiyoruz. yoksa hiçbi haklı gerekçesi yok bence onları katledip yemenin. hah. işte bu noktada naapsak da vejetaryenliğe kaysak ya? bi de eti falan az pişmiş yiyen böyle hannibal falan bi insanım yani ben :( balığı bırakmasak yine olmuyo mu? beyaz et demiyorum çünkü tavuklar da kuş :( balık? böyle balık diyince de kendime kızıyorum. bi balığım vardı, ölünce çok üzülmüştüm :(

ay napıcaz?

 
:'(

tamam balık ye bişey olmaz.
  • mahone  (19.09.14 00:03:29) 
sadece balik yiyen vejetaryen tanimistim. sanirim onun da bi mantigi var.


  • yilki ati  (19.09.14 00:03:40) 
Bence siz o eti yiyeceksiniz.


  • angelus  (19.09.14 00:04:04) 
sınavdan yüz alamayacağını anlayınca tüm soruları boş bırakıp sıfır alayım mı diyosun sen. vejetaryan olucam diye başkalarının çizdiği sınırlar içinde kalmak zorunda değilsin. kırmızı et yemezsin ama balık yersin. bu kadar basit.

yani vejetaryenliğinde bi sürü çeşidi yok mu. bi oyuncu vardı öldüremeyeceğim hayvanı yemem diye. öyle yani. kimse de çıkıp kardeş madem vejetaryensin niye balık yiyosun mu diyecek sana.
  • elorelia  (19.09.14 00:06:34 ~ 00:06:55) 
Yav ye gitsin sen mi kurtaracaksın kuzuları, doğa böyle, hayvan hayvanı yer. Birkaç evrim kitabı oku, vahşi doğa belgeseli izle vicdan azabı falan duymazsın.


  • i was made for you  (19.09.14 00:12:57 ~ 00:13:33) 
ama benim kuzu görünce iç güdülerim ona saldırıp yememi söylemiyo. kafasını falan severim yani en fazla hayvanın. o yüzden vahşi doğayla aynı şey değil. yiyecek bulamıyor, karnımı doyuramıyor da değilim. lezzeti hoşuma gidiyo diye yiyorum :( orda hedonist olmamla vejetaryenlik tercihi arasında bi çelişki de var ama bencilce olduğu için girmedim bile oraya yani. ayrıca benim tek başıma kuzuları kurtarmam değil mesele: 1) benim kuzu yememeyi tercih ederek rahatlamam 2) bireysel mücadele de önemsiz bi şey değil.


  • snape i başından beri tanırım  (19.09.14 00:20:31) 
tek başıma bi akımı göçertecek kudrette olduğumu bilmiyodum zetahead. teşekkür ediyorum.


  • snape i başından beri tanırım  (19.09.14 00:24:45) 
Zetahead +1


  • yapma volkan  (19.09.14 00:28:08) 
bu "vejetaryenler senin yüzünden mal durumuna düşüyor" goygoyu yapan arkadaşlar vejetaryen mi çok merak ediyorum. atletle mangal yaparken sağa sola laf yetiştiren tiplere benziyosunuz çünkü daha çok. ben vejetaryen ya da vegan arkadaşlardan motive edici bi şeyler okumak amacıyla açtım bu duyuruyu.


  • snape i başından beri tanırım  (19.09.14 00:30:39) 
Siz biraz tatlı su vejetaryeni gibi bir izlenim bıraktınız üstümüzde, o nedenle böyle şeyler yazılıyor haklı olarak. Yok balık yiyim de kuzu yemeyim, yok kokoreçten vazgeçmeyeyim ama inekleri de kesmesinler. Böyle saçma bir mantık yok. Buradaki veganlar, ki ben veganlığın insanları salaklaştırdığını düşünüyorum normalde, en azından tutarlı insanlar, sizin gibi bir profil çizmiyorlar. Siz önce ne istediğinize karar verin sonra motive olun. Yok balıktan vazgeçemiyormuş da yok bilmem ne. Kuzunun canı var da palamutun canı yok mu hey allam ya.


  • angelus  (19.09.14 00:35:41) 
angelus bahsettiğin eleştiriyi duyuru kendi içinde de barındırıyo zaten ve bu kararsızlık üzerine napılabilir düşüncesiyle soruldu soru. ay kime laf anlatıyorum, veganlığın insanları aptallaştırdığını düşünüyorum deyip tatlı su vejetaryenliği diye olmadığı şeyin nasıl olması gerektiğini tanımlayan insanlara, çok saçma. kendimi vejetaryen olarak tanımlamak değil hayvan yememek gayretindeyim.


  • snape i başından beri tanırım  (19.09.14 00:39:45) 
Ben vejetaryenlerin "Hayvan yememe" gayreti içinde olduklarını düşünmüyorum, gerçek bir vejetaryenin böyle bir kaygısı olmaz zaten. Yemeye ne midesi ne de vicdanı el verir. Sizde böyle bir profil yok; yalandan kendinizi zorluyormuş gibisiniz.


  • angelus  (19.09.14 00:41:49) 
ay onu sen düşünmüyosun. vejetaryenliğin hayvan haklarıyla hiç ilgisi yok o zaman, tamamen damak meselesi yani? başka alakanın olmayıp tanımlamak istediğin şeyler var mı? git trollüğünü başka yerde yap.

üf.
  • snape i başından beri tanırım  (19.09.14 00:44:00) 
"Yemeye ne midesi ne de vicdanı el verir" demişim bak, bunu sadece damak tadı olarak yorumlamanız tuhaf. Gerçeği söyleyince insanları troll olarak yaftalamak işinize geliyor tabii. Ha size "Balık yiyin ya bir şey olmaz" deseydik hemen motive olacaktınız, gerçeği söyleyince kaldıramadınız sanırım.


  • angelus  (19.09.14 00:47:26) 
he kaldıramadım. git.

şu sonradan yazdığım cevaplarda senin yazdığın ilk şeyi bile kastetmiyodum. tik koymadım diye üstüne alınıp saçma sapan konuşuyosun. duyurumu amacından saptırma diycem de bok ettin. neyse.

kaldı ki bu ne ya? öyle bi profil yok falan. sen kendi kafanda yaftalayıp profil oluşturmuşsun. herkes bir şey düşündüğü ya da bir şey istediği zaman senin kafandaki etiketlerle meşgul sanıyosun. olm lan neyse.
  • snape i başından beri tanırım  (19.09.14 00:50:43 ~ 00:54:24) 
Şuradan bi köfte söyleyin de kendinize gelin ==> istanbul.yemeksepeti.com

Edit: İçinde kalmış :)
  • angelus  (19.09.14 00:52:20 ~ 01:13:54) 
Bence yiyebilirsin balıkları. Gayet vejeteryanda olursun. Senin yapman gereken şey, vegan/ vejeteryan politika üzerine okumalar yapmak. Gerçek mantığını kavradığın vakit tamamen balık dahil hepsinden vazgeçebilirsin.
Ayrıca kendini herhangi birşey olarak tanımlamana da gerek yok. Ben de çok uzun zamandır et olarak sadece ara da balık yiyorum ama kendime vejeteryan demiyorum. Çünkü kırmızı et ve tavukta yiyebilirim ama ben bu işin fabrikasyon olmasına, onların kötü ve cani bir şekilde üretilmesine karşıyım. En azından bir kişi bir kişidir diyorum ve yememeye çalışıyorum. Yediğim balıklarda halen geleneksel yollarla tutuluyor :)

Ayrıca sen zaten et yiyemediğin için değil, yememeyi tercih ettiğin için vejeteryan oluyorsun. Senin bu konuda görüşünün kurallarını niye başkaları belirlesin? Bu soruyuda soracaksan facebookta falan vegan-vejeteryan sayfalar var. Onlara sor.

Hem ayrıca vejeteryan olmanın bi coolluğunu da görmedim şimdiye kadar hiç bi arkadaşımda.
  • phoenixboy  (19.09.14 01:08:07) 
vejetaryen değil de pesketaryen olmuş oluyorsun. et yemeyi adil bulmuyorsan yemezsin, doğa; hayvan çiftliklerinde binbir eziyetle, binbir kimyasalla yetiştirilen hayvanlarla beslenmeni gerektiren bir kanun barındırmıyor zira. kimse de umrunda olmasın, kendi hayatlarına çeki düzen versinler onlar önce.


  • bosver nicki  (19.09.14 01:41:30) 
izlemediyseniz:
(bkz: earthlings)

  • reverse engineer  (19.09.14 01:44:00) 
Hiç anlamıyorum bu kalıplara girmek isteyenleri. Vejeteryan olsan ne olur olmasan ne olur ? Ya da daha da önemlisi dile getirsen ne olur ki? Yani vejeteryanım ama bılık yiorum (kısık sesle) kime ne ki zaten istediğini ye , istemediğini yeme , zaten vejeteryanım demek hiç cool deil aksine gülüyor çoğu insan buna. Metalciyim der gibi neyim eksik benim onlardan ben de metalci olucam diyeni de duymuştum onu anımsattı


  • lilidance  (19.09.14 02:40:34) 
Canın kuzu yemek istemiyor mu? Yeme.
Canın balık yemek istiyor mu? Ye.
Vejetaryan olsan ne olacak olmasan ne olacak.
  • mornie  (19.09.14 04:08:41 ~ 04:09:44) 
Eti bırakman çok saçma bu durumda çünkü zaten balık yiyerek vejetaryen mantığın dışına çıkıyorsun. Neden kırmızı etin sana katacağı şeylerden uzak durasın? Tadını sevmesen eyvallah da.


  • arnold schwarzeneger  (19.09.14 09:06:42) 
Ben et endüstrisindeki rezilleri görünce et yememeye karar verdim. yaklaşık bir yıldır et yemiyorum. Ama çok nadir balık yiyorum. Bunu da yapmak istemezdim ama beslenmeme o kadar özen gösteremiyorum. Bana et yemekten çok yemek üzere yetiştirilen hayvanların eziyet dolu hayatına sebep olmak motivasyon verdi. eti ve tadını seviyorum yoksa. gerçi uzun süre yemeyince kokusu iğrenç gelebiliyor. Onun dışında hayvan ürünleri tüketiyorum. sadece kendilerini yemiyorum. Hiç zorlanmadım. içim çok rahat ama dışarda yemek bazen ciddi sorun olabiliyor. umarım başarırsınız. NOt= Bir yıldır bir sağlık sorunu yaşamadım. dikkat etmediğim halde.


  • imbat  (19.09.14 09:25:58) 
Sadece balık tüketen ve fakat diğer etleri hiçbir şekilde tüketmeyen kişiler için kullanılan bir ifade var; pesketeryan. Dolayısıyla, tek değilsin.

Ben tamamen damak zevki yüzünden yemiyordum kırmızı et. Beyaz eti ise sağlıklı olabilmek adına yemeye çalışıyordum ancak sonradan beyaz etin ne kadar zararlı olduğunu görünce, anlayınca (fabrikasyon tavukları) onu da bıraktım, balığı da bıraktım. Balığı çok seviyordum ama beyaz ve kırmızı eti bırakınca, vejeteryanlığın ne kadar doğal bir süreç olduğu konusunda kendimi ikna etmedim fakat içgüdülerimi dinledim. Taze bir domatesi, salatayı görünce ağzımın sulanmasını hiçbir balığı görünce yaşamadım. Ya da kuzuyu, tavuğu.

Öyle etsiz hayat çok zor olmalı, kendimi motive etmeliyim diye düşünme. İnan çok rahat oluyor. Çok çok rahat oluyor. Dışarıda yerken belki biraz sıkıntı yaşarsın, o kadar.
  • dessy  (19.09.14 09:28:13) 
Durum ne? Ona göre yazacağım.


  • Cursed Chico  (04.04.15 13:41:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.