Giriş
(3)

Muhasebe şeysi

asm
şimdi bu işten anlayan vardır diye soruyorum:bugün muhasebe departmanı tüm işlerimi baltalarcasına fatura diye tutturdu. dediğine göre irsaliye kesildikten sonra 10 gün içinde fatura göndermek zorundaymısız.Simdi bunun aslı var mıdır?İkincisi adamlar bizim isi begenmezse iade faturası keserler dedi
şimdi bu işten anlayan vardır diye soruyorum:

bugün muhasebe departmanı tüm işlerimi baltalarcasına fatura diye tutturdu. dediğine göre irsaliye kesildikten sonra 10 gün içinde fatura göndermek zorundaymısız.

Simdi bunun aslı var mıdır?
İkincisi adamlar bizim isi begenmezse iade faturası keserler dedi ama onu da patron istemiyor bunun bir sebebi var mıdır?

p.s: mailin sonuna neredeyse saygılarımla/regards diye bitirecektim bu hafta 50 saati gectim ona verin.
0
asm
(03.05.13)
ilk sorunun cevabı evet.
0
baldur
(03.05.13)
www.mevzuat.gov.tr 231. maddede 7 gün olduğu belirtilir.
0
fusion2dx
(03.05.13)
irsaliye kesildikten sonra 7 gün içinde fatura düzenlemek zorundasınız.
0
kibritsuyu
(03.05.13)
(5)

Note II içindeki Micro SD kartımı bozdum

long live rock n roll
Samsung Galaxy Note II kullanıyorum, 16 GB Micro SD kart almıştım buna. Geçen hafta daha önceki birçok sefer gibi USB'den PC'ye bağlayıp birkaç mp3 attım, sonra "Güvenli çıkar"a basmadan, klasörleri kapatıp çektim kabloyu, yattım uyudum. Sabah telefonda "Insert SD card" yazıyordu. Çıkardım taktım ay
Samsung Galaxy Note II kullanıyorum, 16 GB Micro SD kart almıştım buna. Geçen hafta daha önceki birçok sefer gibi USB'den PC'ye bağlayıp birkaç mp3 attım, sonra "Güvenli çıkar"a basmadan, klasörleri kapatıp çektim kabloyu, yattım uyudum. Sabah telefonda "Insert SD card" yazıyordu. Çıkardım taktım aynı. Arkadaşın S3'ünde denedik, o da göremedi. Bende bir kart okuyucu var, onunda PC'ye taktım, gene göremedim.

Yandı gitti mi bu kart şimdi? Aldığım mağazaya götürmeden formatlamanın filan bir yolu yok mu? PC'ye takınca göremediğim için formatlayamadım, yok mu bir çıkar yol? Garanti belgesi ve/veya faturası duruyor mu emin değilim bile.
0
long live rock n roll
(03.05.13)
Ben de aynı şekilde bir kart heba ettim. Dönüştürücü ile PC'ye ve fotoğraf makinesine taktım ama hayat yok maalesef.
0
cakabo
(03.05.13)
Low level format deneyin bir.
0
onexey
(03.05.13)
note 2'yi bilmiyorum ama içinde sd kart olan veya olmayan bir galaxy s3'ü usb'den bilgisayara bağlayınca güvenli çıkar şeysi çıkmıyor zaten (windows 7 ve vista'da). işiniz bitince kabloyu çekiyorsunuz. ondan bozulmuş olamaz. muhtemelen bozulacağı varmış.
0
kibritsuyu
(03.05.13)
mini tool partition wizard işinizi görecektir.
0
gneral
(03.05.13)
5-10 lira bir şey zaten artık kartlar. bozulacağı varmış 32/64 GB' yeni bir alırsınız baktınız işin içinden çıkamıyorsunuz.
0
simbolmina
(04.05.13)
(4)

porselen bardağım kırıldı

iyi arkadas
bardağın manevi değeri vardı. neyle yapıştırabilirim? sıcak, soğuk şeyler içsem tutar mı yapıştırıcı? lütfen yardım edin.
bardağın manevi değeri vardı. neyle yapıştırabilirim? sıcak, soğuk şeyler içsem tutar mı yapıştırıcı? lütfen yardım edin.
0
iyi arkadas
(03.05.13)
Yapıştır ama kullanma.
0
cakabo
(03.05.13)
@cakabo, neyle yapıştırabilirim?
0
🌸iyi arkadas
(03.05.13)
japon yapıştırıcısı adıyla satılan şeylerle. yapı marketlerde binbir kaliteli markadan var. oradaki arkadaşlar da yardımcı olurlar
0
kedili madam
(03.05.13)
japon yapıştırıcı ile değil, 404 ile yapıştırın.
0
kibritsuyu
(03.05.13)
(6)

redbull ile süt karışırsa ne olur?

trejemu
merakımı celbetti.
merakımı celbetti.
0
trejemu
(02.05.13)
iğrenç olur
0
ismail yk
(02.05.13)
[silinmiş]
(02.05.13)
douchebag'ın videodaki fenomene literatürde dissolved air flotation denir.
0
ismail yk
(02.05.13)
buna benzer bi şey de olabilir:
bbsimg.ngfiles.com
0
ismail yk
(02.05.13)
douchebag'ın videodakine gavurca ne denir bilmiyorum ama bizim memlekette kesmik denir. sütün içine limon sıkarsan da aynısı olur. o pütürük kısım da bildiğin peynirdir. pütürükten ayrılan kısım da peyniraltı suyudur. sadece boktan bir peynir elde etmiş olursunuz bu durumda.
0
kibritsuyu
(02.05.13)
limonun içindeki asit süt proteinini bozup pıhtılaştırıyor (aynı olay çiğ yumurta limonlanınca da oluyor, yumurta beyazlıyor). redbulda bunu içindeki karbonik asit yapıyordur herhalde (en son 5 sene önce falan içtim ne vardı içinde hatırlamıyorum). redbulda ayrıca çözünmüş karbondioksit kabarcıklandıkça pıhtıları tutup yüzeye sürüklüyor. daf fenomeni bu oluyor (peh peh). aynı iş sadece limonlayınca da olur, orada yukarı kuvveti süt yağı sağlar.
0
ismail yk
(02.05.13)
(4)

nedir bu gok yeleli bozkurt un olayi..

majeste
sozlukte okudum biraz ama anlayamadim.tesekkurler..
sozlukte okudum biraz ama anlayamadim.tesekkurler..
0
majeste
(25.04.13)
eksisozluk.com buyrunuz.
0
Kartonpiyer
(25.04.13)
en kısa haliyle şöyle sanırım:

gok yeleli bozkurt isimli troll kişisi durduk yere amerika'daki evim diye bi fotoğraflar paylaştı. csi sözlük yazarları da bu fotoğraflardan iz sürerek adamı deşifre etti. klon hesabını, adını sanını her şeyini buldu.

olay bu.
0
kibritsuyu
(25.04.13)
diese1907 ve 5 kişinin ortak trollü
0
efrasiyab87
(25.04.13)
kesmediyse: eksisozluk.com
0
and justice erol
(25.04.13)
(3)

Flaş mı Sürekli Işık mı?

inugard
Şirkette personelin vesikalık gibi fotolarını çekmek için istiyoruz. Arkadaştan 2 flaş ve difüzör şemsiye alarak bir kısmını hallettim de flaşları geri verince bazı personeller kaldı. Zaten yeni gelen personel falan da olunca lazım olacak. İlerde video çekimlerinde de kullanılır diye sürekli ışık dü
Şirkette personelin vesikalık gibi fotolarını çekmek için istiyoruz. Arkadaştan 2 flaş ve difüzör şemsiye alarak bir kısmını hallettim de flaşları geri verince bazı personeller kaldı. Zaten yeni gelen personel falan da olunca lazım olacak. İlerde video çekimlerinde de kullanılır diye sürekli ışık düşündüm. Zaten flaşların fiyatları yüksek üstüne bir de tetikleyiciler falan derken sürekli ışığı rahat geçiyor fiyatı. Doğru düşünmüş müyüm?


Karar kıldığım bu, 960w ışık veriyor.
www.fotografium.com

Bu var bir de, daha ucuz üstelik 1320w veriyor (sanırım bu o kadarı gereksiz zaten) Ancak bunda yüze vuracak ışık soft boxa göre çok keskin olur gibi geliyor. Bunun gibi bir şey kullanan varmı?
www.fotografium.com

Daha da basitleştirirsek bu yeterli olur mu?
www.fotografium.com


Ek soru: Ankara'da sürekli ışık çeşitleri bulabileceğim nereler var? Aradım da bulamadım pek.
0
inugard
(25.04.13)
Ankara'da ben de arayıp bulamamıştım. gerçi ben kiralık aramıştım satılık değil.
0
incirlikek
(25.04.13)
kızılay'da tripod foto veya uğur foto'ya sordunuz mu (ikisi de aynı sokaktadır). onlarda vardır, yoksa da getirtirler.
0
kibritsuyu
(25.04.13)
@kibritsuyu, tripod ve uğurun sitelerinde istediğim türde yok diye yoktur varsaydım. Acil olduğu için Ankara'yı sordum, aciliyeti geçirebilirsem zaten o siteden alıcam.
0
🌸inugard
(25.04.13)
(5)

çok yakın arkadaşım eşinden boşanıyor

kibritsuyu
kafam çok karışık. en yakın arkadaşlarımdan biri, ki biz bunlarla neredeyse her hafta sonu evde, dışarıda görüşürdük, tatillere çıkardık. bayaa takılırdık yani. asıl erkek tarafı benim arkadaşım. karısıyla sonradan tanıştık.olayın detayına girmeyeceğim. anladığım kadarıyla kız anlaşmalı boşanmaya ra
kafam çok karışık. en yakın arkadaşlarımdan biri, ki biz bunlarla neredeyse her hafta sonu evde, dışarıda görüşürdük, tatillere çıkardık. bayaa takılırdık yani. asıl erkek tarafı benim arkadaşım. karısıyla sonradan tanıştık.

olayın detayına girmeyeceğim. anladığım kadarıyla kız anlaşmalı boşanmaya razı değilmiş. boşanmak istemiyor, sorunların düzelebileceğini söylüyormuş. ama arkadaşım defalarca denediklerini, olmadığını, artık yapamayacağını anlattı. sorunlarını anlattı. ona hak verdim. bizim de farkında olup olmadığımızı sordu. bazı şeylerin az da olsa farkında olduğumuzu söyledik. ve arkadaşım boşanma davası için benden şahitlik yapıp yapamayacağımı sordu. aralarındaki birtakım sorunların farkındayız. konuşmaya geldiğinde kendisine de söyledim bunu. yapmak istemezsen hiç ısrar etmem ama bu durumdan sıyrılmamın da başka yolu yok dedi.

şimdi arkadaşıma yardım etmek istiyorum. ama sonuçta kız da görüştüğümüz diğer bir arkadaşımız idi. sanki arkasından iş çevirmiş gibi, mahkemede karşısına geçip onu kötüüyor gibi, en önemlisi aralarına girip onları ayırıyor gibi de olmak istemiyorum. hani olur da bir kere daha deneyelim diyeceklerse buna engel oluyor gibi olmak da istemiyorum. ama gözümü kapatıp arkadaşımın mutsuzluğuna da sebep olmak istemiyorum.

ne yapsam bilemedim.
0
kibritsuyu
(24.04.13)
Açık ve net yapma, herif bile içten içe senin şahitlik yapmanın doğru olmayacağını biliyor.
0
tuhaf bir insan
(24.04.13)
Olay boşanma seviyesine geldiyse her iki tarafın da hataları vardır. Ama insanlar kendi hatalarının farkında olmuyor genelde. Karşısına geçip bunları söyleyen sen olduğunda, içten içe sana hak verse bile sana düşman olacaktır. Hele ki bunu mahkeme salonunda yapıyorsan iş daha da farklı boyutlara gider. Ancak boşanmakta olan iki insandan ikisiyle de arkadaş olamazsın zaten. Arada bir seçim yapman gerekiyor. Eğer mahkemede şahitlik yapmaya karar verirsen de sadece kendi gördüklerini anlatmalısın. Arkadaşının yorumlarından etkilenip olayları onun bakış açısından anlatırsan ilerde pişman olabilirsin.
0
zombi
(24.04.13)
ben olsam yapmazdım, bir evin içinde iki kişinin yaşadığı evlilik sizin bilmediğiniz neler vardır, bırakın kendisi yapsın ne yapıyorsa
0
sirena
(24.04.13)
sakın girme araya sen suçlusu olursun. hep seni suçlayacaklar. ayrıca erkek tarafı sana anlatırken olayları çarptırabilir. asla bilemezsin.
0
cha
(24.04.13)
arkadaşlar zaten evliliklerinde kendi aralarında neler yaşadıkları konusunda ben nasıl şahit olayım. ya da arkadaşımın anlattıklarını şahit gibi mahkemeye nasıl anlatayım. arkadaşımın istediği de bu değil. o sadece benim, bizim bir göslemimiz olup olmadığını, varsa da bunları mahkemeye anlatıp anlatamayacağımızı soruyor. "ben sana anlatayım bak böyle böyle geçinemiyoruz, sen bunu gel mahkemede benim şahidim olarak söyle" demiyor. yedi senede kaç kere tatillere, gezilere gittik, evde buluştuk, dışarıda buluştuk. bizim bir şey fark edip etmediğimizi öğrenmek istiyor.

kızın ailesi yok. bizden daha sık görüştükleri erkek tarafının ailesi bile "yapmayın evladım yıkmayın yuvanızı" diyemiyor. onlar çok daha fazla şeyler yaşayıp şahit olmuşlar. kız tarafından kuzenler var ki onlar bile kızın tarafını tutup da boşanmasın diyemiyorlar. ama kıza sözünü dinletebilecek bir aile büyüğü yok. o yüzden anlaşma yoluna gitmiyor. herhangi bir beklentisi de yok. bir şans daha istiyor. ama yedi senede milyonlarca kere şans verdiğini uğraştığını söylüyor arkadaşım da. o yüzden yardımcı da olmak istiyorum. zira boşanamazsa sadece kağıt üstünde evli kalacak ve hayatı da mahvolacak. çünkü gördüğüm kadarıyla düzelebilecek problemler değil. öyle kavga ettik boşanıyoruz mevzuları değil yani. çok daha derin.
0
🌸kibritsuyu
(24.04.13)
(2)

accuweather

inthechaos
aramaya inandım ve fakat bulamadım.saatleri ileri alınca accuweather'ınki geri kaldı hani, ayarlayabildiniz mi onu? nası yaptınız?
aramaya inandım ve fakat bulamadım.
saatleri ileri alınca accuweather'ınki geri kaldı hani, ayarlayabildiniz mi onu? nası yaptınız?
0
inthechaos
(23.04.13)
yoo gayet düzgün görünüyor bende.
0
kibritsuyu
(23.04.13)
olduramadım ben. android'in hava durumunu kullanıyorum artık o yüzden.
0
ranta
(24.04.13)
(2)

Fiş-Fatura

waboose
Bir işletme için fatura kesmekle fiş kesmek arasındaki fark nedir ?Bir de kestiren açısından fatura kestirmekle fiş kestirmek arasındaki fark nedir ?
Bir işletme için fatura kesmekle fiş kesmek arasındaki fark nedir ?

Bir de kestiren açısından fatura kestirmekle fiş kestirmek arasındaki fark nedir ?
0
waboose
(22.04.13)
2013 için 800 tl'nin üzerindeki satışlarda fatura düzenlemek zorunlu.

istisnası: akaryakıt pompalarına bağlı yazar kasalarda kesilen fiş için bu limit yok, 5000 tl'lik akaryakıt da alsanız pompaya bağlı yazarkasadan çıkan fiş fatura yerine geçer ve müşterinin fatura isteme hakkı yoktur.

fatura'nın şekil şartlarına uygun olması gerekiyor, sektörel olarak faturalarda bulunması ve takip edilmesi gereken hususlar bulunabiliyor.

bunun dışında işletme için herhangi bir fark yok.

zaten 2013'ün eylül ayı itibariyle bir çok büyük şirket e-fatura'ya geçecek ve kağıt fatura düzenlenmeyecek bu tarihten sonra. bir kaç seneye de bütün türkiye'de yaygınlaştırılacak. fiş ile fatura diye bir şey olmayacak, her fatura e-fatura olacak.
0
[silinmiş]
(22.04.13)
800 lira üzeri için fatura zorunludur ama 800 lira altı için işletme için de kestiren için de hiçbir fark yoktur.

faturada isim yazar, detay yazar. kesen için de kestiren için de avantajı odur. farklı mallar satan işletmeler için migros gibi her ürün ayrı barkodlu falan değilse stok takibi kolay olur. kime ne satmış takibi kolay olur.
0
kibritsuyu
(22.04.13)
(2)

Samsung led tv - isaretin anlami ne?

Sskywalkeremre
Ne anlama geliyor ki bu?
Ne anlama geliyor ki bu?
0
Sskywalkeremre
(22.04.13)
yamulmuyorsam enerji tasarruf modu. ibre ne kadar yüksekse o kadar fazla yakıyor. ekran parlaklığı ile doğrudan alakalı olması lazım.
0
darkredanger
(22.04.13)
enerji tüketim göstergesi. ekran ne kadar aydınlık, ibre o kadar yüksek. hatta 3d açarsan iyice yükseliyor. conventional tv kısmına hiçbir zaman gelmiyor ama.
0
kibritsuyu
(22.04.13)
(2)

Ayni isme sahip sirket kurmak

gerard
50 yillik bir sirket var diyelim teknoloji sektorunde, adi da olsun "xyz". simdi yarin kurulacak olan bir perakende sirketi bu "xyz" adini kullanirsa sorun olur mu? yani yarin ben gidip nokia supermarketleri diye bi sey acabilir miyim? nedir bunun tam olarak kurali? tum dunyada gecerli bir kural mi
50 yillik bir sirket var diyelim teknoloji sektorunde, adi da olsun "xyz". simdi yarin kurulacak olan bir perakende sirketi bu "xyz" adini kullanirsa sorun olur mu? yani yarin ben gidip nokia supermarketleri diye bi sey acabilir miyim? nedir bunun tam olarak kurali? tum dunyada gecerli bir kural mi bir de yoksa sadece ulusal mi olur?
0
gerard
(21.04.13)
sermaye şirketlerinde aynı isimde 2 şirket olamaz.

şahıs şirketlerinde olabilir, ayrıca ticari isim aynı olabilir.

kardeşler süpermarket gibi.
0
[silinmiş]
(21.04.13)
marka tescili konusunu bir kenara bırakırsak (zira tescilli marka ise onu ne yaparsan yap kullanamazsın);

sermaye şirketlerinde aynı isimde iki şirket olur. ama nasıl olur? sektörleri farklı olur. ha aslında sektör de aynı olur ama kitabına uydurursanız. size ticaret sicil'de şirket adı tescil ettirmenin kuralını söylüyorum. şirket adından sonra gelen iki kelime önemli. yani şirket adının ilk üç kelimesi önemli.

mesela kibritsuyu tekstil gıda turizm hayvancılık ltd. şti. diye bir şirket var.

siz

kibritsuyu tekstil ... diye
kibritsuyu gıda ... diye
kibritsuyu turizm tekstil ... diye
kibritsuyu turizm gıda ... diye

şirket kuramazsınız. tekstil ve gıda ilk üç kelime içinde olmayacak.

kibritsuyu turizm elektronik yazdınız ilk üç kelime eşsiz oldu. devamına tekstili de ekle, gıdayı da ekle artık serbest.

çok mantıksız ama şirket isimlerinde aradıkları kriter bu. en azından ankara ticaret sicil müdürlüğü için durum bu.

not: hiçbir şart gözetmeden aynı isimli iki şirket de olur. ama ilk kurulandan noter onaylı muvafakatname alıp ticaret sicile sunmanız gerekli.
0
kibritsuyu
(22.04.13)
(13)

ev arama - morallerin sıfırlandığı an.

efendy
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-yenikoy-bogaz-ayaginizin-altinda-somine-plusteras-sahane-studyo-122055530/detaykadını arasam 1000e bırakmazlar mı ya?ilanı gördüğümden beri başka eve bakamıyorum.
www.sahibinden.com

kadını arasam 1000e bırakmazlar mı ya?
ilanı gördüğümden beri başka eve bakamıyorum.
0
efendy
(18.04.13)
1350 dersen olur bu iş.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(18.04.13)
keşke..
veremem o kadar.
0
🌸efendy
(18.04.13)
iyiymiş hakkaten, ama bir odaya da 1500 verilmez.
0
dusendeli
(18.04.13)
1250'den aşağı olmaz.
evin içi bombastikmiş :) yalnız dışarıdan bakınca çok tepede falan önleri eski mahalle/ yarı gecekondu benzeri olabilir. yeniköy diyip kandırıyorlar bazen.
0
jimjim
(18.04.13)
Saol yarin tutuyorum evi.
0
degisim90
(18.04.13)
adam belki de ev sahibi, pazarladı evi iki dakikada duyuruda :)
0
dusendeli
(18.04.13)
6. fotoğrafın sol köşesinde bi giriş var sanırım, oradan bir olay dönüyordur kesin.

dusendeli: keşke x1000 :)
0
🌸efendy
(18.04.13)
ben aradım ev sahibini sol arka taraftaki boşluktan itfaiye merdiveniyle inilip çıkılıyormuş.
0
dusendeli
(18.04.13)
1000'e cok zor ama su var,sadece manzarasi icin bu kadar kucuk bir eve 1500 lira kira vermek akil kari degil.Ayni seyi biz bundan 6 7 ay once yaptik.Bizimki manzara degil de muhit icindi (Ortakoy)kirasi da 1400du.Fazla da zamanimiz olmadigi icin 2 3 gunde eve ciktik.

Ilk basta 'iyi guzel,normal kirasi da' diye dusunsek de sonrasinda etrafta gezinirken baska emlakcilarda,1+1,terasli evlerin kiralarini cok daha dusuk gorunce hata yaptigimizi anladik.Simdi yeni ev bakiyoruz zira totale vurunca kredi cekip ev almak bile daha mantikli oluyor boyle bir durumda.1+1 eve o kadar kira vermek cok mantikli olmuyor.

Kisacasi bence bu kadar kira vermeyin,biraz daha arastirin,cok daha uygun kirasi olan daha genis,daha guzel evler bulabilirsiniz.
0
fraise
(18.04.13)
çatı piyeslerini böyle ayrı kiraya veriyorlar ya buüyük ihtimalle 6. fotoğraftaki giriş alt kattan falan geliş adam daireyi değiştirip giriş yapmıştır. bu fiyata biraz çok değil mi sonuçta oda:(
ayrıca @jimjim+1
0
zoodie
(19.04.13)
yer önemli değil diyorsan bu ayarla evler feriköy yayla taraflarında falan var daha uygun fiyata.
0
blues buzz
(19.04.13)
evet giriş 6. ve 7. fotoğraflarda gözüken o köşeden merdivenle çıkılıyor. hatta birinci fotoğraf da oradan, merdivenin alt basamaklarında durarak çekilmiş. dikkat ederseniz kaloriferin hizasından, alçaktan görüyoruz birinci fotoğrafta.
0
kibritsuyu
(19.04.13)
sakın takılma bu eve, eğer kafayı takarsan diğerlerini baştan elersin boşta kalırsın.. çalışan bir insansan muhtemelen gündüz görmeyeceğin, gece yorgunluktan bakmayacağın, bir süre sonra alışacağın, arada hava atmak için gelen insanlara çok güzel manzaram diceğin bir ev için bu kadar verme..
0
senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin
(19.04.13)
(2)

Ankara Kolej yakınlarında veteriner

gzg
Hiç mi veteriner yok buralarda ya? Bi karma aşı yaptıracağız köpeğimize. Kurtuluş Parkı içindekinde haftalardır yok, getirmiyorlar. Araba da yok, uzağa gidemiyoruz.
Hiç mi veteriner yok buralarda ya? Bi karma aşı yaptıracağız köpeğimize. Kurtuluş Parkı içindekinde haftalardır yok, getirmiyorlar. Araba da yok, uzağa gidemiyoruz.
0
gzg
(18.04.13)
aşıyı temin edip aşı ve köpekle birlikte kurtuluş parkı'ndakine gitseniz olmaz mı? yani elinde aşı bulunan veterinere köpeği götürmek yerine aşıyı alıp köpeğe getirseniz?

bir de ücreti farklı olur ama eve gelip aşı yapan veterinerler de vardır. ücret problem değil diyorsanız onu da düşünebilirsiniz. kutusuyla arabaya bindiği anda beş dakika içinde hem işeyip, hem sıçıp, hem de kusan kedimize mecburen öyle bir yöntem bulmuştuk biz.
0
kibritsuyu
(18.04.13)
Kurtuluş Parkı'ndaki veteriner, "soğuk zincir"in bozulacağını söyleyerek öyle bir yöntem uygulamadıklarını belirtti, yoksa öyle yapacaktık. :/

Cebeci taraflarında bir tane bulduk ama bu eve çağırma olayını da sonrakiler için düşünüyoruz. Teşekkürler.
0
🌸gzg
(20.04.13)
(7)

Üretim tarihi 1995 olan rakı içilir mi ?

cio35
Elimizde 1 adet 1995 üretim tarihli yeni rakı var,hiç açılmamış güneş yüzü görmemiş içilir mi yada satılır mı?
Elimizde 1 adet 1995 üretim tarihli yeni rakı var,hiç açılmamış güneş yüzü görmemiş içilir mi yada satılır mı?
0
cio35
(17.04.13)
içilir. rakı bozulmaz.
0
el magico
(17.04.13)
95 den kalan rakıyı bence içip bok etme bozulmaz içilir de onu biraz daha saklarsan iyi paralara satabilirsin.
0
exodia
(17.04.13)
ne fermante olmuştur şimdi o.
0
sertab.erener34
(17.04.13)
off,içilmez, yanında yatılır.
0
tiny penny
(17.04.13)
Içilmez bana verilir.
0
sarhosken alinan hesap
(17.04.13)
rakı fermante olur mu ki?

distile içki değil mi rakı?
0
Argaeos
(17.04.13)
içilir. ama ben olsam kolleksiyonluk olarak saklardım.
0
kibritsuyu
(17.04.13)
(1)

şu sonuca biz göz atacak (Lütfen)arkadaş varmı? MR

dunyatuhaf
lomber lordoz düzleşmiştir.intervertebral yükseklikleri ve diğer disk intensiteleri dağılımları düzenlidir.l5-s1 intervertebral diskinde dejenerasyona sekonder t2 de sinyal kaybı.inceleme alanına giren t11-12 t12-L1, L1-2,L2-3 diskovertebral end platerde ve l4 vertabra korpusu end platelerde dejener
lomber lordoz düzleşmiştir.
intervertebral yükseklikleri ve diğer disk intensiteleri dağılımları düzenlidir.
l5-s1 intervertebral diskinde dejenerasyona sekonder t2 de sinyal kaybı.
inceleme alanına giren t11-12 t12-L1, L1-2,L2-3 diskovertebral end platerde ve l4 vertabra korpusu end platelerde dejeneratif schmori nodülleri izlenmiştir.
L5-S1 intervetebral diskinde sol posteroleteral geniş tabanlı protüzyon izlenmiştir, dureal kese sol anterıordan basılıdır. sol s1 sinir kokune belirgin bası izlenmiştir. sol lateral reses daralmış olup kok basılıdır. sol noral foramen inferiordan daralmıştır.
diğer disk posterior doğal olarak değerlendirilmekte, noral foraminal genişlikler normal izlenmekte.
kanalis spinalis genişliği, konus distal yerleşimşi, ve paravertebral yumuşak doku planları doğaldır.
0
dunyatuhaf
(16.04.13)
doktor falan değilim, bel fıtığı hastasıyım. ona göre cevap veriyorum. şikayetinizi de yazar mısınız? sadece beliniz mi ağrıyor, yoksa sol bacakta ve(ya) ayakta uyuşma, güç kaybı, ağrı vs var mı?

ciddi bir bel fıtığınız gözüküyor ama patlamış bir fıtık değil (protrüzyon). ama sinir basısı mevcut. sadece mr tetkiki ile olmaz. bir beyin cerrahının muayene etmesi de gerekli.

benimki patlamış bir fıtık idi (herniasyon) ameliyat oldum. sizinki patlamadığı için sanki fizik tedavi ile iyileşebilir gibime geldi. uzmanına danışınız.
0
kibritsuyu
(17.04.13)
(3)

Şu tahlilleri yorumlayacak bir melek insan var mı oralarda acaba?

botucat
..Var mı?
..Var mı?
0
botucat
(15.04.13)
testleri niye yaptırmıştınız? herhangi bir hormon replasmanı, doğum kontrol hapı vs alıyor musunuz? tedavi görüyor musunuz?
bu sonuçlarla hamile deilsiniz ve foliküler fazdasınız gibi görünüyor başka da bi sonuç çıkartmak zor
0
niye ama
(15.04.13)
Tesleri hormonlarımda bir bozukluk olduğu gerekçesiyle yaptırmıştım.

Herhangi bir tedavi görmüyorum ve ilaç da kullanmıyorum.

@niye ama
0
🌸botucat
(15.04.13)
yaşınız kaç ve tahlil yaptırdığınızda adetinizin kaçıncı günüydü bu bilgiler de gerekli zannediyorum. zira referans aralıkları farklı.
0
kibritsuyu
(16.04.13)
(8)

LPG Taktırsam mı taktırmasam mı?

winstoncash
1.6 motor Opel Astra (2006 model) lpg taktırmak mantıklı mı? Taktırsam km'de kaç lira yakar? Bir de lpg taktırmak kaça patlar? Engin bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim...
1.6 motor Opel Astra (2006 model) lpg taktırmak mantıklı mı? Taktırsam km'de kaç lira yakar? Bir de lpg taktırmak kaça patlar? Engin bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim...
0
winstoncash
(15.04.13)
Bilgili olduğumdan değil, burada bu tip sorulara verilen yanıtlardan hareketle;

LPG var LPG var, fiyatı, kaç yaktığı, nasıl olduğu hep buna bağlı şeyler.
0
dampire
(15.04.13)
Genel hatlarıyla, yılda xx (20.000) km mesafe katedildiğinde amorti edeceği söylenir lpg sistemlerinin, lpg'de benzine göre 1 litre fazla yakar hesabını buna göre yap, dezavantajı hangi araç olursa olsun iki hassas sistem araç üzerinde birbiriyle uyum içinde çalışacağı için taktırmadan önce aracnız bakımlı olmalı, sonra gaz takıldığında meydana gelen arızalarda arızayı bulmak zorlaşır o yüzden aracınız önce de sonrada bakımlı olmalı, özellikle elektrik aksamı buji kablosu bujilerin kullanım ömürlerine riayet edip değiştirilmeli, keza hassas sensörlerde (oksijen sensörü vs.), her araca özgü lpg sistemi yani genelde tercih edilen markalar vardır aynı aracı kullananlar arasında bir araştırma yaparak bu bilgiye ulaşabilirsin, opel için sanırım zavolli kullanıyorlar genelde ve fiyatı da 1.300 Tl civarı lpg sistemini kaça taktıracağından çok liyakatlı işini iyi yapan bir yer araştır bul biliyorsun türkiye usta cenneti herkes usta, montaj yapan montajın ustaca gereği gibi yapılması en önemli konudur bu işte son olarak kaç lira yakar gibi bir istatiske kullanıcılara sorarak ulaşabilirsin, aracın az veya çok yakması şoföre aracın bakımına, gazın kalitesine, aracın kullanıldığı parkura şehiriçi şehirdışı yokuş vs. aracın yüklü veya yüksüz oluşuna göre değişir, ama en düşük yakıt değerlerine sabit hızla giderek ulaşabilirsin.
0
sakman
(15.04.13)
önce lpg ile uyumlu mu değil mi aracın onu öğren... Eğer uyumluysa taktır. Yarı yarıya masrafın azalır. sıralı lpg 1500 tl civarı idi yanlış hatırlamıyorsam...
0
inanmazsan inanma
(15.04.13)
Lovata olmadı BRC marka iyidir.
0
hicunutmam
(15.04.13)
benim hiç alakam yok ama; "lpg'de benzine göre 1 litre fazla yakar" sanki çok saçma bir cümle. burada bir değişken eksik değil mi? kaç kilometrede ya da benzinin kaç litresinde lpg 1 litre fazla yakar?
0
desdinova
(15.04.13)
bi aralar biz de aynı soruyu buraya sormuştuk ve sonunda takdırdık. memnunuz. eskiden 200 tl.ye dolan depo şimdi 70 tl.ye doluyor, bu bile yetiyor.
0
halanne
(16.04.13)
@destinova; Evet bilgi eksikliği var, bir araç 100km'de ortalama 5litre benzin yakıyorsa lpg tüketimi bunun 30% civarında fazlasıdır yani lpg 100km'de ortalama olarak 6,5litre olur, bunu demek istemişler.
0
Tutkun
(16.04.13)
2001 model renault clio 1.4 motor.

benzin deposu kitaba göre 50 litre ama ışığı yandığında depoyu fullememle 40 litreden çok benzin almadım. yani hep bir depo=40 litre benzin kullandım ve bu benzinle şehir içinde yaklaşık 450 km. yol yaptım.

40 litrelik lpg deposu taktılar. lpg buharı sıkışmasın diye güvenliği var, tamamı doldurulmuyor, o yüzden bomboş depoya 32 litre alıyorum. bu gazla da yaklaşık 320 kilometre yol yapıyorum.

şu sıralar benzin deposu 180 liraya doluyor. gaz deposu 80 liraya doluyor. lpg sistemini de 1500 liraya taktırdım.

bir de lpg'nin devreye girebilmesi için motor suyu sıcaklığının 35-40 derecenin üstüne çıkması gerekiyor. yani özellikle soğuk havalarda lpg kullanımı başlamadan önce ciddi bir benzin tüketimi de oluyor.

artık kıyaslamayı siz yapın.
0
kibritsuyu
(16.04.13)
(2)

Aranızda "mali müşavir" ya da...

norek
...maliye bilen varsa ufak bir sorum olacak. mesajla ulaşırsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler
...maliye bilen varsa ufak bir sorum olacak. mesajla ulaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
0
norek
(15.04.13)
buraya sorarsanız başkaları da faydalanabilir.
0
kibritsuyu
(16.04.13)
bakabilirim.
0
dunyatuhaf
(16.04.13)
(12)

bir inancın geçerli sayılması için neler gerekiyor ?

tık tık tık
fazıl say mevzusunu biliyorsunuzdur.e peki müslümanların ettiği hakaretler / tweetler ?farz edelim ben put perestim lat uzza menat benim kutsal saydığım tapındıgım saygı gösterdiğim ulu varlıklar.yada farz edelim luciferian'ım / satanist 7 - 24 ibrahim kökenli dinler sövüyor da sövüyor benim kutsalı
fazıl say mevzusunu biliyorsunuzdur.
e peki müslümanların ettiği hakaretler / tweetler ?
farz edelim ben put perestim lat uzza menat benim kutsal saydığım tapındıgım saygı gösterdiğim ulu varlıklar.
yada farz edelim luciferian'ım / satanist 7 - 24 ibrahim kökenli dinler sövüyor da sövüyor benim kutsalıma.. şimdi ben gitsem birinden inancıma hakaret ettiğini bahane ederek şikayet etsem sonuç nasıl olur.
başka bir alternatif budizm olabilir hani yukarda saydıklarım çok uç örnekler gibi geliyorsa bunu alın başa. Budist'im ve putperest diye hakarete maruz kalıyorum .. nasıl yaptırımlarda bulunabilirim.
bir dinin / inancın tanınması (resmi tanınma) nasıl olur ?
ben budist'im kardeşim savaşmayı silah tutmayı can almayı red ediyorum dediğimde kimse s.kine takmıoyor. oysa hem inancımı yaşayamıyorum hem hakaretlere maruz kalıyorum. yok mudur bunun bi çaresi?
0
tık tık tık
(15.04.13)
o inancın islamiyet olması gerekiyor. başka bir şart yok.

bir de vatikan'da katolik hristiyanlık için geçerli olabilir, emin değilim.
0
kibritsuyu
(15.04.13)
yanlış memlekette düşünüyorsun bunları, burada şöyle bir mantık var.

bu ülke müslümanların, bunu kabullenin, müslümanların haricinde kimsenin bir hakkı hukuku olamaz, istemeyen, beğenmeyen çekip gitsin.

bu sözleri birebir çok üst düzey bir kamu görevlisinden aktarıyorum.
0
[silinmiş]
(15.04.13)
dinler açısından bakarsan var çaresi: islamiyet, hristiyanlık, yahudilik, budizm aslında "sana sataşmayanı rahat bırak, dokunma" mantığını benimser. ama bu dini sistemlerin doğru uygulandığı yerlerde gerçekleşebilir ancak.

fakat günümüzde devletler dinle yönetilmiyor, yönetilende de aşırılık, saptırma var. sen "can almayı reddediyorum" diyorsun ama devlet "haydi askere" diyor, kendi ülkesinde benimsenen dinin ne dediğine bakmıyor.
0
lesmiserables
(15.04.13)
@ lesmiserables -- bu durum ( budizm için olan) insan hakları sözleşmesine aykırı değil mi ? turkiye bu sözleşmeye imza atan ülke olma vasfı ile ceza-i sorumluluk altına girmez mi ? benim dinimi yaşamamı engelleyerek .
0
🌸tık tık tık
(15.04.13)
o şekilde mahkemeye gitsen alacağın cevap şu:"de get kardeşim işine."

söylediklerin benim de her zaman düşündüğüm şeyler.teoride doğru hepsi ama iş pratiğe geldi mi ortada bir bok kalmıyor.

türkiye hiç bir zaman laik bir ülke olmadı.önce bunun bilmemiz lazım.anayasada istediği kadar yazsın,caminin,imamın parasını ben veriyorsam bu ülke laik değildir.olay bu kadar basit.

bu söylediklerini herhangi bir islam ülkesinde yapamayacağın için türkiye'de de yapamazsın.uzun uzun anlatmaya gerek yok.ilkokulda öğrendiğimiz türkiye'nin laik bir ülke olduğu bilgisini bırakalım artık.
0
mesa
(15.04.13)
camilere vergi verilmesini destekliyorum. umumi tuvalet ihtiyacını karsılıyorlar.
(bkz: nereye sıçacaklar)
0
🌸tık tık tık
(15.04.13)
inancın örgütlü vahşeti şart. hayal dünyası azap imgeleriyle doldurulmuş bir kalabalık şart. korku şart. ayrım yapmaksızın bütün modern dinler bunları belli ölçülerde sağlıyor. bizim payımıza fazıl say ve islam düşmesi şanssızlığımız (al birini vur ötekine).

bu işin tepe noktası için
(bkz: giordano bruno)
0
kargn
(15.04.13)
@tık tık tık adam gayet parasını alıyor sıçtıktan sonra.espri yaptın galiba da dayanaksız oldu.:)
0
mesa
(15.04.13)
dünyada farklı inançtan insanların az itişmeyle yaşayabildiği çok yer var aslında. bir insanın inancını ayrım kıstası olarak kullanmadığın an sorun çözülüyor ancak işin içine ekonomik gruplaşmalar girince iş farklı oluyo işte. bu gruplar ortak çıkar altında birleşebilirse ne ala ama materyel dünya sonuçta olay. yani görüş, sosyal haklar, ibadet özgürlüğü değil konu. hangi inançta kim kaç kelle toplayacak, çünkü her kelle ekonomik bir birim. aynı tutum her dinde mevcut.
0
kediebesi
(15.04.13)
müslüman ülkeye salyangoz standı açmayınız çok reca edeceğim. daha az önce angutyusun teki fazıl say'ın toplumun dini değerlerine istinaden yaptığı hakaretin bedeli olarak 10 ayı çok az bulduğunu yazmış ve başı örtülü kadınların uğradığı zulümleri hiç çekinmeden madde madde belirtmiş...demek ki bu din özgürlükçülerine evinin bodrumunda domuz bağıyla işkence ve sonrasında üstüne beton dökmek suretiyle akla hayale gelmeyecek işkenceleri yapsaydı bu laik amcaları halimiz nice olurdu. eh artıkın gerekli yerlere parantez içinde siz ünlemlerinizi koyun artık.

şimdi bizde bu sapla saman ila toz bulutu arasında karışan bir durum var. burada mevzu dini değerlere saygısızlık ve hakaret değil de din hokkabazlarına bir isyan var. çevremizde malum bunun örnekleri pek çok. bunda bile algı 3 yaşında bile değilken siz kalkmışsınız totemime laf ediyorlar minvalinde isyan bayrağı açmaya niyetleniyorsunuz. alacağınız olsun. aşk olsun.

dolayısıyla bu algı kargaşası arasında sizin açacağınız herhangi bir davanın, yapacağınız şikayetin yanında bu devletin hele hele fethullah gülen adamlarının bolca serpiştirildiği yargı sisteminde yapayalnız ve eliniz böğrünüzde kalırsınız. biz o kısma daha ve henüz gelemedik. elektrikler kesik hala ve dersimizi de iyi çalışamıyoruz.

diğer konu üzerine de tahminim, semavi dinlere mensup, budist vs bile olsanız bu ülkenin vatandaşı olduğunuz için elinizin mecburen silah tuttuğu yönünde ...
0
saatleriazarlamaenstisusu
(15.04.13)
Burada asil olay anayasada korunan ifade ozgurlugunun sinirlanmasini gerektirdigi kabul edilen durumlar. Fazil say'in dediklerini etki alani daha dar bir insan dese hicbir sorun olmazdi yani. Bu durumda yer, zaman, kisi ve etki alani kriterlerine bakilarak soylemde bulunan kisi yargilanabilir.

Bi de Turkiye acik acik cogulculuk politikasi benimseyen bi ulke oldugu icin toplumun cogunun mensup oldugu bi dine hakaret edilmesine karsi cok hassaslik var. gercek bir hukuk devleti olsak, cogulcu degil cogunlukcu bir tavir takinilirdi tabii ki ve azinliklar tarafindan kabul edilen dinlere ya da inanmayanlarin goruslerine karsi muslumanliktan daha hassas davranilirdi. Hayat.
0
floydianslip
(15.04.13)
@xephyr öyle bir anlatmışsın ki dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir olay sanki.amerika'da avrupa'da hıristiyanlara ya da yahudilere denilenen şeyleri duysan şok olursun herhalde.bence aç bi south park bölümü izle şimdi.20 dakika yeter konuyu anlamak için.
0
mesa
(15.04.13)
(10)

bebek bezi ambalajında ne gormek istersiniz?

piston aşağı indi
biraz reklamvari bir soru oldu ama şu anda bir bebek bezi tasarlıyorum ve üzerine ne koyacağımı bulamadım. yüzlerce örneğe baktım, henüz karar veremedim.teddy bear, bebek resimleri, calliou, susam sokağı karakterleri, spongebob vs kullanılmış hep.hadi güzel bir şey söyleyin bana :) ne olsun?
biraz reklamvari bir soru oldu ama şu anda bir bebek bezi tasarlıyorum ve üzerine ne koyacağımı bulamadım. yüzlerce örneğe baktım, henüz karar veremedim.

teddy bear, bebek resimleri, calliou, susam sokağı karakterleri, spongebob vs kullanılmış hep.

hadi güzel bir şey söyleyin bana :) ne olsun?
0
piston aşağı indi
(15.04.13)
telif konusunda sorununuz yoksa puppy in my pocket daki her türlü hayvanat karakteri, kedişler köpüşler siyamcıklar o kötü kalpli karga falan.
www.google.com.tr
0
alice practice
(15.04.13)
telif problem olmazssa pepee denen zımbırtıyı koyabilirsin
0
birdhunter
(15.04.13)
mont koy. monta sıç ambiansı olsun !

olamaz mı olabilir !!
0
kuul
(15.04.13)
nereye sıçacağız diyen adamın resmini koy
0
speculative fiction
(15.04.13)
@speculative fiction sesli güldüm :))) güzel fikir ama.
0
🌸piston aşağı indi
(15.04.13)
Oturak. Allah tez vakitte bezden kurtarıp tuvalete gittiği günleri göstersin :)
0
saatgeceninonikisi
(15.04.13)
na görsel olarak ne kullanırsınız bilmem ama lütfen görülebilen bir yerine nasıl kullanılacağını, nasıl bağlanacağını gösteren bir kullanma talimatı koyun. oğlum doğacağı zaman aldık bir paket bebek bezi, e ilk çocuk, hayatımızda daha önce hiç bez bağlamamışız, o paketin üstünde de nasıl bağlanacağına dair en ufak bir talimat yok. cırt cırtlar alta mı gelecek, önden mi bağlanacak, yandan mı olacak, deneme yanılmayla çözdük. tamam çok da zor bir şey değil ama yeni bebeği olmuş şaşkına dönmüş acemi anne babalar için yardımcı olabilir.

prezervatifin içinden bile her dilde yazılmış, görsellerle desteklenmiş kullanım talimatı çıkıyor.
0
kibritsuyu
(15.04.13)
özgün çizim 8-10 çeşit zencili, eskimolu, çekik gözlü çocuk yüzleri
0
kargn
(15.04.13)
renkli renkli köpükler olabilir mesela
0
Namariel
(15.04.13)
pedofillerin ağzını sulandıracak bir şey koymayın da ne koyarsanız koyun. gökküşağı koyun. çayır çimen koyun. börtü böcek koyun. çiçek kelebek koyun.

ayrıca evet. pedofili garip bir şey dostlar. şahıslar o bebek bezi pakedini alıp eve götürüp pakede baka baka neler yapabilirler düşünün. parkta kendi halind eoynayan veletlerden ağzı sulanabiliyor bu tiplerin. bebek bezi pakedindeki yarı çıplak bebecik fotoğrafları nasıl bir etki yaratır düşünün.
0
kedili madam
(15.04.13)
(5)

üç gün önce alınmış televizyonun iadesi

kibritsuyu
arkadaşlar son deree sinirliyim şu adna. yapılabilecek bir şeyler olmalı.annemler geçen pazar günü samsung mağazasından bir televizyon aldılar. çarşamba günü teslim edilecekti. televizyon çarşamba günü akşam saat 21:30'da geldi, kuruldu (ben yoktum), teslim edildi diye imza atıldı. bugün ben gittim
arkadaşlar son deree sinirliyim şu adna. yapılabilecek bir şeyler olmalı.

annemler geçen pazar günü samsung mağazasından bir televizyon aldılar. çarşamba günü teslim edilecekti. televizyon çarşamba günü akşam saat 21:30'da geldi, kuruldu (ben yoktum), teslim edildi diye imza atıldı. bugün ben gittim annemlerin evine görmeye, o da ne? televizyon bildiğin kirli, tozlu, arkasındaki askı vida yerlerinde vida izleri, kutusunun üstü değil de altı açılıp bantlanmış belli. bildiğin teşhir ürünü göndermişler sıfır diye. üstelik de bu televizyon teknosa'da 100 lira daha ucuzken şerefsizin evladı "biz samsung mağazasıyız, teknosa teşhirdekileri paketleyip gönderiyor, bizde öyle şey olmaz" falan demiş. yaşlı başlı insanlar da gece karanlığında zaten servisin acele acele getirip kurduğu televizyonun tozunu görmemişler, ha gündüz de olsa görmezler belki 77 yaşında insanlar. ben bugün gördüm. şidmi şerefsiz herif "teslim alırken imza attınız, o zaman baksaydınız" diyor.

yapılabilecek bir şeyler olmalı. ne yapılabilir? alışveriş merkezi içindeki samsung mağazası lan bu, samsung'un kendi mağazası. teknoloji market falan değil. mahkemeyse mahkeme, noterse noter. ha televizyon çalışıyor mu, çalışıyor, ama tozlu mozlu teşhir malı belli. 3 günde olacak toz değil. ben bunu nasıl kanıtlarım?
0
kibritsuyu
(13.04.13)
Hocam niyetin ciddiyse tüketici hakem heyetine başvur. Bilirkişi iste. Bilirkişiye fatura tarihini ve televizyonu göster. Adam o televizyonun satış tarihine ve durumuna bakarak satılmadan önce kullanıldığını tesbit eder. ama uzun bir süreç. 2 ayı geçiyor.
0
arnatuile
(13.04.13)
iki ayı geçsin sorun değil de iki ay sonra bilirkişi gelip o iki ayda tozlanmış işte falan demesin?
0
🌸kibritsuyu
(13.04.13)
tüketici hakem heyeti tabii ki. adamı tekrar ara, sesini kaydet bu sırada. bana teşhir ürünü yolladınız de. o cümlesini kursun yine. gerçi bu tarz bir kayıt mahkemede delil olarak kullanlır mı bilmiyorum. hatta suç bile olabilir kaydetmek, emin değilim.

ikincisi, şurayı bir oku. burada kurallar yazılı. benim bildiğim, ayıplı ürünü bir ay içinde götürürseniz değiştirmekle yükümlüler. www.mainboard24.com
0
sen git ben geliyorum
(13.04.13)
Kanitlanacak bir durum soz konusu degil ki zaten su an. Siz once sikayetinizi satin aldiginiz yere tekrar bildirip konuyu musteri memnuniyeti acisindan tekrar degerlendirilmesini isteyin. ve mutlaka teknik servise kayit actirin. elinizde konuyla ilgili bir servis takip numarasi olsun yani. Size tekrar degerlendirmeye gerek yok derlerse direk tuketici mahkemesine basvurun. Bu yaptiklariniz aleyhinize kullanacaklari argumanlari dusurmeye yariyor.

Samsung Turkiye size yeni garantisini vermek ya da sizi o urunun yeni olduguna ikna etmek zorunda zaten. "Teslim alirken baksaydiniz" tarzi siçtim kaçtim isler yapamiyorlar artik eskilerde kaldi onlar.
0
kratos
(13.04.13)
ekonomi.haber7.com yardimci olabilir
0
eick
(13.04.13)
(2)

"Travego 46" model otobüste tuvalet var mıdır?

agustos13
Bu ve benzeri otobüslerin tuvalet içeriğini nasıl öğrenebiliriz?
Bu ve benzeri otobüslerin tuvalet içeriğini nasıl öğrenebiliriz?
0
agustos13
(12.04.13)
şehirlerarası otobüslerin motor+şaseden gayrı kısımları tamamen opsiyonel oluyor. yani otobüsü satın alan şahıs ya da firma ne şekil sipariş ederse o şekil eklemeler yapılıp gönderiliyor. biri diyor 48 koltuk olsun, tuvalet olsun, öyle yapıyorlar. öteki diyor, ben kısa mesafede çekeceğim, 52 koltuk koy, tuvalet koyma o şekil yapılıyor. biri diyor hem tuvalet koy, hem 52 koltuk koy, koltuk aralarını daralt sığdır. öteki diyor sol tarafa tek sıra koltuk koy rahat hat yapıcam.

yani otobüs modelinin bir standardı yok. tamamen müşterinin isteğine göre dizayn ediliyor içerisi.
0
kibritsuyu
(12.04.13)
hepsinin orjinalinde var. ama genelde bu kısım iptal edilerek başka amaçlarla kullanılıyor. arayıp sorman lazım.
0
ground
(12.04.13)
(3)

android için ücretsiz ofis aplikasyonu

kibritsuyu
samsung galaxy s3'te kullanılmak üzere word excel vs dosyalarını açabileceğim, ve hatta değiştirebileceğim ofis aplikasyonu arıyorum. değiştirmek şart değil, sadece açsam da olur ilk etapta.
samsung galaxy s3'te kullanılmak üzere word excel vs dosyalarını açabileceğim, ve hatta değiştirebileceğim ofis aplikasyonu arıyorum. değiştirmek şart değil, sadece açsam da olur ilk etapta.
0
kibritsuyu
(11.04.13)
polarice office
0
brotha b
(11.04.13)
polaris office'i indiremiyorum. markette yok. samsung apss'te ne zaman indirmeye çalışsam bu servis kullanılmıyor diye hata veriyor.
0
🌸kibritsuyu
(11.04.13)
kingsoft office. pdf de açıyor. edit falan her bir şeyi yapabilirsin.
0
sskywalker
(11.04.13)
(6)

Uçakla gitar taşımak?

helios
Arkadaşlar uçakla izmir'e gideceğim istanbuldan. Kargoya atıyorlarmış gitarı. Sizce bi zarar gelir mi?
Arkadaşlar uçakla izmir'e gideceğim istanbuldan. Kargoya atıyorlarmış gitarı. Sizce bi zarar gelir mi?
0
helios
(11.04.13)
hard case yoksa kesin kırılır o gitar. ama bildiğim kadarıyla enstrumanları kabine alıyorlar.
0
kibritsuyu
(11.04.13)
hard case yoksa mecbur yanına alıcan. alırlar kabine merak etme.
0
tiny penny
(11.04.13)
arkadaşım godin'ini yanına almıştı öyle binmiştik uçağa. alıyorlar yani.
0
kallesnikof
(11.04.13)
yanina al demişler lakin yanında götürmen için ekstra koltuk almanı isteyebilirler o kafa üstü bagaj yerine sığmıyorsa, ben softcase ile kontrabasımı taşıdım oversize bagaj tesliminden veriyorsun elden götürüyorlar, üzerine kırılacak levhası konuyor sıkıntı yaşamadım umarım sende yaşamazsın.
0
mehmet lutfi
(11.04.13)
ben arjantinden buraya iki gitarla 4 uçuş değiştirdim. hepsinde kabine almama izin verdiler. sadece almanya'da bi cırladılar önceki 20 saatte olanları anlattım onlar da kabine aldılar.
0
ziggypop
(11.04.13)
yanına alabılırsın kabıne alınyor gıtarlar
0
adagur
(11.04.13)
(5)

sezeryan ve kurtaj hakkı kalkması

eja
yasalardan geçtimi bu? kalmış diyorlar nasıl ya?bireysel özgurluğe ne karışır devlet?hangi ara geçti bu meclisten
yasalardan geçtimi bu?
kalmış diyorlar nasıl ya?
bireysel özgurluğe ne karışır devlet?
hangi ara geçti bu meclisten
0
eja
(11.04.13)
geçmedi.
0
harzem
(11.04.13)
gidip sezeryan olamıyormussun once normal doğuma alıyorlar riske girerse sezeryanmış diyorlar
0
🌸eja
(11.04.13)
Benim bildiğim özele gidip paranla yaparsan sezeryana karışamazlar. SGK karşılarsa anca. Bireysel özgürlüğe aykırı bir durum yok.

Kürtaj yasağı ise fetus bir canlı mıdır değil midir ikileminin bir sonucu. Mesela 5 yaşında bir çocuğun var diyelim. Çocuğu öldürüp "ne var canım çocuk benim. Bireysel özgürlüğüme karışamazsınız" diyebilir misin?
0
boray eris
(11.04.13)
hukukta "kişilik" kavramı "tam ve sağ olarak doğmak" ile kazanılır. buradaki "tam doğmak"tan kasıt kolu bacağı eksik olmamak anlamında değil, ana rahmini tam olarak terk etmek anlamında kullanılıyor. yani fetus ana rahmini tamamen ve sağ olarak terk ettiğinde kişiliğini kazanmış oluyor. o saate kadar kendi kişiliği yok. kişilik hakkı annenin üstünde. yani isterse "benim çocuğum" diyip öldürebilme hakkına sahip. kişilik kazandıktan sonrasına karışamaz. o yüzden hukuki olarak fetus kendi kişiliğine sahip bir canlı değildir. annenin bir parçasıdır.

tabii bu hukuki olarak. ahlaki ve etik olarak farklı düşünmekte herkes serbesttir.
0
kibritsuyu
(11.04.13)
sezaryen yasak değil tabii. sağlık bakanı hasta isteğiyle sezaryen olabilir demişti. Ama doktorlar üzerinde sezaryen sayısının azaltılmasına yönelik bir baskı var. (bkz: primer sezaryen oranı)
başlıkta yazdığı gibi bu oranı yüksek olanlara uyarı yazıları geldi. benim oranım %42. türkiye ortalamasının üzerinde olduğu için halk sağlığını tehlikeye atmaktan uyarı yazımı aldım. henüz bir yaptırım olmadı ama yine de çoğu doktorda çekince oluşturdu.
0
gyne
(11.04.13)
(4)

metal nasıl kesilir

siypancak
arkadaşlar evdeki mevcut imkanlarla demir kadar sağlam bi metal nasıl kesilir
arkadaşlar evdeki mevcut imkanlarla demir kadar sağlam bi metal nasıl kesilir
0
siypancak
(11.04.13)
demir testereleri var ama şeklide önemli tabii.

yani keseceğin şey nasıl bir şey biraz tarif etseydin ya da caps koyaydın daha iyi yorum yapardık.
0
yue
(11.04.13)
(bkz: kıl testere)
0
rurouni
(11.04.13)
evdeki mevcut imkanlarınızın ne olduğunu bilmemiz lazım. yani tamam evinizde oksijen kaynağı yoktur da ne bileyim mesela matkabınız varsa dairesel bir demir testere ucu, mengene (sabitlemek için) ve gözleri kıvılcımdan koruyucu bir gözlük ile kesebilirsiniz. tecrübeniz yoksa parmakları da doğrayabilirsiniz ama. onun dışında demir testeresi ile biraz uğraşarak kesebilirsiniz.
0
kibritsuyu
(11.04.13)
evdeki mevcut metalin kalınlığı denklemin en önemli bilinmeyeni. keseceğiniz yer bir santimden kalın, beş santimden uzunsa demir testere işi yaş bence. adamı gerer. eğer 1 mm civarında sac benzeri bir levhadan bahsediyorsak bir tornavida ve çekiç ile vurarak şansınızı deneyebilirsiniz.
0
aerolaconic
(11.04.13)
(7)

Tutturamıyorum!! :(

tavsani tekmele
nescafe gold var, süt var, şeker var bir de büyük fincan var.5 gündür adam gibi kahve içemedim ya bi yardımcı olun :/ neyden ne kadar koymam lazım.
nescafe gold var, süt var, şeker var bir de büyük fincan var.
5 gündür adam gibi kahve içemedim ya bi yardımcı olun :/ neyden ne kadar koymam lazım.
0
tavsani tekmele
(10.04.13)
şöyle hesaplıyorum: 1 tatlı kaşığı kahve (tepeleme değil ama silme de değil)
tatlı kaşığı fincanın içinde dik konumdayken sütü dökmeye başla ve kaşığın sapı gelene kadar doldur (ne saçma taktik)
bu arada ben sütü ısıtıyorum
şeker de 2 yetmezse sonra bi yarım daha (ben tatlandırıcı kullanıyorum)
0
neira
(10.04.13)
bunun bi standardı yok ki herkesin bi popisi var.
0
sifirin altinda
(10.04.13)
2 şeker kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı (silme) kahve.
Bardağın 1/5 'i süt olacak.
+tercihe göre şeker.
0
jimjim
(10.04.13)
neira, dik kaşık teoremi'ni denemem lazım :)
0
🌸tavsani tekmele
(10.04.13)
kahve içmeyen birisiyim neyden ne kadar oyacağını bilemem ama koyma sıran da tadı etkiler. bir de ona dikkat et. önce kahve şeker süt ya da süt şeker kahve gibi
0
metehan01
(10.04.13)
bunun standardı olmaz ki +1. herkesin damak zevki ayrı.

ben bir kupa için iki tepeleme çay kaşığı nescafe koyarım, üstüne yarısına kadar ısıtılmış süt, kalan yarısına da sıcak su koyarım, şeker de atmam.
0
kibritsuyu
(10.04.13)
Bir kere Nescafe güzel bir kahve değil. İçeceksen de Gold değil klasik versiyonunu iç.

İkincisi o şeker ne o şeker. Süt de skandal. Şeker atınca tamamen değişik bir içecek içmiş oluyorsun. Süt koyunca da kahve kremasından farklı bir tat elde ediyorsun.

Kahve içmek istiyorsan Nescafe gibi suda eriyip tamamen kaybolan versiyonlar yerine filtre kahve, Türk kahvesi gibi versiyonları dene.

İlle sütlü ve şekerli bir kahve içmek istiyorsan Türk kahvesini sütlü yap. Çok daha güzel oluyor. Ama yok ben kahve içmek istiyorum dersen şekersiz sütsüz filtre kahve veya az şekerli veya sade türk kahvesi dışında bir içecek kahve keyfi vermez.

Bana vermiyor en azından.

Öpt.
0
pass
(10.04.13)
(8)

4 bin 600

legolas_21
'bin' neden yazılıyor?
'bin' neden yazılıyor?
0
legolas_21
(09.04.13)
Nerde yazılıyor bu. Normalde böyle bir kullanım yok. O yazanın kendini bilmezliği.

edit: bin'lerde böyle bir kullanım olduğunu bilmiyordum demek varmış. TDK yazdıktan sonra laf söylemeye gerek de yok.
0
onexey
(09.04.13)
🌸legolas_21
(09.04.13)
dört basamaklı sayıyı bile okumayı bilmeyen cahil halkımız sayıyı okuyabilsin diye gazetecilerin uydurduğu bir kullanım bu. doğrusunu yazıp cahil halkımıza sayı okunuşlarını öğretmek yerine iyice algıyı bozan, bilen adamı da yanıltan bir dangalaklık. başka bir şey değil.
0
kibritsuyu
(09.04.13)
ingilizceden esinlenmiş sanki. four thousand six hundred liras gibi.
0
hayatbirfilm_basroldesensin
(09.04.13)
tdk "kolay okunulması amacıyla" demiş. işte gayet cahillik. 4 basamaklı bir sayı neden kolay okunamasın ki? kim kolay okuyamaz dört basamaklı bir sayıyı? ayrıca tdk nedir yaaa? o referans olmadan önce içindeki nefret söylemlerini temizlesin.
0
sheridans
(09.04.13)
tdk'nın doğru yazdığını kim söyledi? tdk da itiraf etmiş işte "kolay okunmasını sağlamak" diye. tdk gibi koca kurum demiyor ki insanlara sayı okunuşunu niye öğretmiyoruz diye, kendisi kural uydurmuş.

ingilizceden esinlenilmiş falan değil. ingilizcede 4 thousand 6 hundred diye bir şey yoktur. sayıyı komple yazıyla yazacaksanız [edit: hayatbirfilm'in yazdığı gibi (four thousand six hundred şeklinde tamamı yazı ile)] zaten türkçede de "dört bin altı yüz" kullanımı da doğrudur. öyle yarısı rakamla, yarısı sayıyla yazmak sayı okumayı bilmeyen, sayı okumayı öğrensin, doğrusunu bilsin diye değil, sayıyı okuyabilsin diyedir.

ayrıca cahil olmak kötü bir şey değildir. çok eski laf, belki duymuşsunuzdur, "bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp" diye. adam sayı okumayı bilmiyor olabilir ama tdk gibi dil alanında otorite kabul edilen bir kurum ve o zihniyettekiler sayesinde, öğretmek için çaba sarf etmek yerine kolay okusun geçsin işte yeaa diye düşünülüyor ve ben bunu kabul etmiyorum.

ticaret lisesinden mezun olmuş üniversite sınavı kazanıp üniversite okuyan ve muhasebe bürosuna iş için başvuran elemana 10003 yazıp oku diyorum okuyamıyor. 10 bin 3 yazsam okur. zaten de bugüne kadar onları okuya okuya üniversiteye gelmiş 10003'ü görünce afallıyor. sonra ben buna cahil diyince kabahatli oluyorum.

birkaç sene önce genç turkcell şifrem vardı mcdonalds'ta sinemada falan işe yarıyordu. beleş bilet, beleş hamburger alıyorduk. lanet olsun ki şifrem de 60056 idi. istisnasız, bak onlarca defa kullandım, bir tane bile istisnası yok, kime şifreyi söylediysem (altmış bin elli altı) ilk seferde yazamadı. bir kişi bile yazamadı diyorum. altmış, sıfır elli altı diye gudik gudik yazdırdım herkese. bu adamlar net cahildir. kabahatlisi de aha tdk gibi sayıyı okumayı doğru öğretmeyenlerdir.

eyyorlamam bu kadar. amin.
0
kibritsuyu
(09.04.13)
kibritsuyu, önce sakinleş suyun ısınmış sanırım, zararlıdır. ikincisi 4 tousand 6 hundred diye birşey yazan olmadı. o yok dediğin şey four(altı çizili) thousand six(altı çizili) hundred. bilmemek ayıp değil, biliyormuş gibi konuşmak tehlikeli, okumadan(dinlemeden) cevap vermek önyargıdır.
0
hayatbirfilm_basroldesensin
(10.04.13)
@hayatbirfilm: gayet sakinim. ama dil konusunda biraz hassasım.

sen farkında değilsin ama 4 thousand 6 hundred diye bir şey yazan oldu. şimdi sakince kafanı kaldırıp soruyu (hani en üstteki) tekrar oku. bak bakalım arkadaş ne sormuş? 4 (altı çizili) bin, 600 (altı çizili) diye sormuş. yani RAKAM ve YAZI karışık (altı çift çizili bi de italik hem de bold) şeklinde kullanımı sormuş "4 bin 600" diye (bu da calibri 18 punto iyice gör diye). sen çıkıp tamamı yazı ile yazılmasını örnek veriyorsun "four thousand six hundred" diye. farkında bile değilsin ki adam ne soruyor, ben neye cevap veriyorum. altını çizmek yerine sorulana bir bak, ona göre cevap ver. tavsiye ederim sorulara cevap verirken ne sorulduğuna bakmak çok işe yarıyor.

edit de yukarıdaki koydum kendi cevabıma. tekrar bi oku bakalım. umarım anlatabilmişimdir.
0
kibritsuyu
(10.04.13)
(1)

Bu dansın belli bir adı var mı?

hubris
Dans aslında çok klasik, çok rastlanan bir dans ve genelde ben filmlerde redneck denilen tiplerin böyle dans ettiğini gördüm. İki kişi karşılıklı kollarını birbirlerinin koluna dolayarak dönüyorlar sürekli, böyle bi olay. Bu dansın belli bir adı falan var mıdır? Videolarını falan bulmam lazım.Örnek
Dans aslında çok klasik, çok rastlanan bir dans ve genelde ben filmlerde redneck denilen tiplerin böyle dans ettiğini gördüm. İki kişi karşılıklı kollarını birbirlerinin koluna dolayarak dönüyorlar sürekli, böyle bi olay. Bu dansın belli bir adı falan var mıdır? Videolarını falan bulmam lazım.

Örnek dans videoda 3.55'te başlıyor, direk başladığı yerden link verdim;

www.youtube.com
0
hubris
(08.04.13)
yanılmıyorsam "polka".
0
kibritsuyu
(08.04.13)
(2)

gayri menkul satısı- hukuk içerir

all girls dream
şimdi diyelim benim bir dükkanım var ve bu dükkanında ortakları var.ortaklıktan ayrilmak istiyorum yani hakkımı satisa cıkarıcam diyer ortaklara teklif sundum onlarda almadı/alamadi bundan sonra nasil işliyor işler?
şimdi diyelim benim bir dükkanım var ve bu dükkanında ortakları var.ortaklıktan ayrilmak istiyorum yani hakkımı satisa cıkarıcam diyer ortaklara teklif sundum onlarda almadı/alamadi bundan sonra nasil işliyor işler?
0
all girls dream
(06.04.13)
dükkandan kastedilen şey işletme değil ve gayrimenkulse;
ortaklığın giderilmesi davası açacaksın.
dava sonunda dükkan icra kanalıyla satılacak ve ortaklar payları oranında paralarını alacak.
örnek: dükkan açık artırmada 100 liraya satıldı ve 4 ortak var.
her ortak 25 lira alır.
aynı örnekte, dükkanı sen alırsan açık artırma sonucunda,
her ortağa gene 25 lira dağıtılır, yani 100 verip 25 geri alırsın, 75 liraya dükkanın sahibi olursun.
0
de jure
(06.04.13)
izale-i şuyu diye aratırsanız birçok kaynağa ulaşabilrsiniz.
0
kibritsuyu
(06.04.13)
(3)

ASKİ Kartlı Su Sayacı

wildkiller
Merhaba,Bizim sayaç bu kartlı olanlardan ve kendisi bodrum katta bulunduğundan dolayı son zamanlarda su satın almak gözümüzden kaçmış. Haliyle su bitti ve kesildi. Su bittikten sonra kredisiz kartı tekrar sayaca takarak bir miktar daha su kullanmaya devam edebiliyoruz bildiğim kadarıyla. Bunu yaptık
Merhaba,

Bizim sayaç bu kartlı olanlardan ve kendisi bodrum katta bulunduğundan dolayı son zamanlarda su satın almak gözümüzden kaçmış. Haliyle su bitti ve kesildi. Su bittikten sonra kredisiz kartı tekrar sayaca takarak bir miktar daha su kullanmaya devam edebiliyoruz bildiğim kadarıyla. Bunu yaptık ancak malum şu an cumartesi ve pazartesiye kadar su alamayacağız.

Sorum şu ki: Su bittikten sonra kartı tekrar taktığımızda bize tanıdığı fazladan kullanım hakkı kaç m^3'tür? Önümüzdeki 2 günü geçirebilir miyiz?
0
wildkiller
(06.04.13)
gaz için 10 metreküp yüklüyor avans olarak ama su için 10 metreküp çok ciddi bir miktar (10 ton su eder). yani adama bir ay, belki daha fazla yeter. o yüzden suyun 10 metreküp olduğunu sanmıyorum.

maltepe'deki gaz satış merkezine bir uğrayın. orası haftasonları da belli saatlerde açık. ama su satış gişesi var mı bilmiyorum.
0
kibritsuyu
(06.04.13)
Su için 1 metreküp yedek oluyor.
İki günü çamaşır falan yıkamazsanız, çok fazla su harcamazsanız idare eder.
Not: Kızılay metrodaki ING'lerden cumartesi de su alabilirsiniz.
0
buff
(06.04.13)
etimesgut askinin önünde de kiosklar var 24 saat açık, alabilirsiniz..
0
umutxtr
(06.04.13)
(5)

Sizce Canon 40D almak mı yoksa 50D için sabır mı çekmek ?

maschinengewehr
Sevgili fotoğrafsever arkadaşlar elimde şu an 40D alcak para var gövde yapısı olarak 50D nin neredeyse aynısı ama aklımı kurcalayan sorulardan birisi 'biraz daha dişini sık 50D al daha yeni teknoloji 40D'ye göre' falan diyorSizce ne yapmalı? Büyük bir bütçe ayırmak istemiyorum kendi çapımda fotoğraf
Sevgili fotoğrafsever arkadaşlar elimde şu an 40D alcak para var gövde yapısı olarak 50D nin neredeyse aynısı ama aklımı kurcalayan sorulardan birisi 'biraz daha dişini sık 50D al daha yeni teknoloji 40D'ye göre' falan diyor
Sizce ne yapmalı? Büyük bir bütçe ayırmak istemiyorum kendi çapımda fotoğraf çekeceğim (550D kullandım 2 yıl çok basit makina bana göre çok basit yapısı var tatmin etmedi gövde, sattım kısa süre önce)

Arada çok fark yoksa 40D ile 50D arasındaki fiyat farkına lens için uğraşmak mı sizce?
Tamamen bunlarla alakasız kafamda Nikon'un D90 modeli de var
Yardımcı olup beni orta seviye makinalarla bi tanıştırırsanız çok sevinirim :)
0
maschinengewehr
(06.04.13)
birader o kadar 550D kullandim 2 yil diyorsun da acip bakmamissin anlasilan 40D ile 50D karsilastirmasina. 10 megapixellik DSLR alinir mi ya?

Havada karada eline veriyor 50D. Lensle falan kapanmaz o acik.

edit: 550'den bile daha kotuymus makina. hey yavrum hey.
0
she was my baby
(06.04.13)
Fakat şöyle birşey var Mp bir gövdeyi aklamıyor ki bilboard için fotoğraf çekmeyeceğim.Megapiksel onun için pek anlam ifade etmiyor.1D Mark III(ff) de 10mp ama 18mp lik 550d yi sekize katlar

550D kullandım oyuncak gibi yüksek isoda at çöpe gitsin yani harici flaş da paklamıyor karanlıkta.Ben de kendime her türlü koşulda iyi fotoğraf çekecek bir fotoğraf makinesi arıyorum.2-3 tane kafamda tanımadığım tanımak istediğim adayım var kullananlarla ortak bir yol bulmak istiyorum.Plastik peynir kutusu gibi bir giriş seviyesine karşı oluğum için destek bekliyorum.Yaptığım bir hatayı daha tekrarlamamak için
Sırf ayarları tek tek lcd ekrandan ayarlamamak için o güzelim display ekranı için bile alınır orta seviye makinalar
Saygılar
0
🌸maschinengewehr
(06.04.13)
1D de 10mp ama dersen olmaz yani. ona guvenip gelip bu seviyede 10mp bi kamera alirsan parana yazik etmis olursun. ayrica mp'in buyuklugu her zaman daha fazla ozgurluk sunar. yani fotograf icinden fotograf cikarmak istediginde 10mp ile en basitinden 15mp kalitesi ayni olmaz. o yuzden 10mp coook ciddi bi zayiflik. ha ben alcam diyosan ona bir sey diyemem. senin kararin.

"ben kendime her turlu iyi kosulda iyi fotograf cekecek bir fotograf makinesi ariyorum" demissin. www.dpreview.com asagida 50d-40d karsilastirmasi var. oraya bakip neden 40d almaman gerektigini rahatlikla anlayabilirsin. 50d'den daha iyi bi makine varsa aklinda onu da tartisiriz elbette.
0
she was my baby
(06.04.13)
Gerçekten de benim çektiğim fotoğraflar bir bilgisayarın ekran çözünürlüğünden büyük olmasa da olur.Ben güzel anlarımı compacttan daha iyi bir şekilde saklamak istiyorum.işte gövde takıntısı yaptı bende giriş seviyeleri

Ben işte 40D, 50D ve Nikon D90 arasında kalmıştım.Artık olmadı bütçeye uygun bişeyler yapıcam gibi
0
🌸maschinengewehr
(06.04.13)
bence hiç boşa masraf etmeyin. 550d'ye bir battery grip alıp gövdeyi büyütün. hem pil performansınız da artar. sizin amacınıza (ekran boyutunu bile geçmeyecek anı fotoğrafı, o kadar ki ekran boyutunu geçmeyecek demek 2 megapiksel falan oluyor en fazla, dandik cep telefonu kamerası) kompakt bile yeter ama siz özelliği değil, 550d'den vazgeçip 40d alacak kadar gövde yapısını takıntı haline getirmişsiniz. hem 550d'nin iso performansı çok şahanedir nesini beğenmediniz, 50d'den falan daha üstün performans beklemeyin loş ışıkta (25 watt'lık tungsten ampul, gece lambası) 50mm f1.8 ile 6400 iso'da şahane fotoğraflar çekebiliyorum ben. 18 megapiksel çekip ekran boyutunda izleyince gren falan hiç belli olmuyor. ekranda köküne kadar zumlayınca grenleri parmakla sayarsınız ama öyle de fotoğraf izlenmez. 13x18 normal bir baskıda da neredeyse hiç belli olmuyor.

dslr makinelerin harici flaşları çiğ beyaz bir ışık verir. tam amatör işi. 550d de de aynıdır, 50d'de de. illa flaş kullanacaksanız harici flaş düşünün. hem daha doğal bir renkte ışık verir, hem de tavandan sektirme, difüzor kullanma gibi fonksiyonlar da kazanırsınız.

özetle amacınıza ulaşmak için gövde değiştirmek yersiz. sadece büyük olsun ele otursun, bi de tepede hesap makinesi ekranından hallice bir lcd gösterge daha olsun diye o kadar para verilmez bence.
0
kibritsuyu
(06.04.13)
(4)

Bunu gerçekten Can Yücel mi yazmış?

narcissa black
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529804_10151484982983746_821130746_n.jpg
0
narcissa black
(04.04.13)
Can Yücel'in en azından iki nokta gibi bir şey kullandığını sanmıyorum.
0
tirt adam
(04.04.13)
can yücel yıllar önce öldü. o yüzden feysbuka konmak üzere hazırlanan görsele kendi yazamamıştır. o iki noktaları görseli hazırlayan dangalak koymuştur.

ama yazı can yücel'in.
0
kibritsuyu
(04.04.13)
@kibritsuyu, yazının gerçekten can yücel'in olduğuna dair bir kaynak var mı? hangi eserinde geçmiş mesela, ya da hangi gazete yazısında, biliniyor mu?
0
🌸narcissa black
(04.04.13)
internetteki bütün kaynaklar can yücel sonucu veriyor. "hayır onun değildir" şekinde aksi bir şey göremedim. hangi eserinde geçmiş olduğunu bilemiyorum.
0
kibritsuyu
(04.04.13)
(4)

akil adamlar ne iş yapacak?

dokunmakalbime
soruk başlıkta.
soruk başlıkta.
0
dokunmakalbime
(03.04.13)
"çözüm süreci"ni halka anlatacak.
0
kibritsuyu
(03.04.13)
gundemi mesgul edecek. baska birsey degil.

kendini akil adam olarak goren tek bir insan var iktidar partisinde.
0
archely
(03.04.13)
hiç bir işe yaramayacaklar,
10 yıl sonra bu süreçle ilgili kitap yazacaklar,
her biri ayrı bir tv kanalında bu dönemle ilgili birbirinden çok farklı şeyler anlatacaklar. bugün "akil adamlar" diyen basın bunları kullanıp tükettikten sonra hay sizin kaffanıza diye başlık atacak( sağcı basın). bir grup ise bunların hepsi zaten amerikan ve israil hizmetkarı olan emperyalist ve kapitalist düzenin adamları diyecek(sol basın). kısacası zaman sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz.
0
seyduna6687
(03.04.13)
Yine mi akil adamlar çıktı ya? Bir gün gündemi takip etmedim agfads
Ne için hiç bilmiyorum ama eminim Geçenkiler ne işe yaradıysa o işe yararlar.
0
somethinginthewayshemoves
(27.01.21)
(5)

mor lahanayı kırmızı renge dönüştürme

puc
Selamlar,Bu mor lahana nasıl oluyor da dışarıda yediğimiz salatalardaki kırmızı renge dönüşüyor? Sirkede tut dediler, beş dk filan nar sirkesinde tuttum, bir şey değişmedi. Nerede yanlış yaptım? Süre mi az oldu, elma veya üzüm sirkesi mi denemeliydim?İyi günler herkese.
Selamlar,

Bu mor lahana nasıl oluyor da dışarıda yediğimiz salatalardaki kırmızı renge dönüşüyor? Sirkede tut dediler, beş dk filan nar sirkesinde tuttum, bir şey değişmedi. Nerede yanlış yaptım? Süre mi az oldu, elma veya üzüm sirkesi mi denemeliydim?

İyi günler herkese.
0
puc
(02.04.13)
üzerine limon sıkıp hafif karıştıracaksın o zaman rengi akıyor pembe oluyor.
0
yue
(02.04.13)
limon tuzuyla da ovabilir, fazlasını buzdolabında saklayabilirsiniz.
0
bipolar
(02.04.13)
öğrenciyken bunu çok yapardım. tarifi veriyorum hacı

ince ince doğruyorsun, bir kabın içinde üstüne limon sıktıktan sonra elinle yoğurmaya başlıyorsun. limonla iyice yoğur. hem yumuşar hem de renginin istediğin kıvama gelmesine yardımcı olur. yumuşadıktan sonra üzerine tuz dök, biraz daha yoğur. afiyetle yiyebilirsin!
0
bilmemkacincinick
(02.04.13)
üzülerek söylüyorum ki yukarıda yazılanların hiçbiri değil. bu soru 1-2 ayda bir soruluyor. herkes de merak ediyor. ben de ediyorum. ama tuzla ovdum olmadı, limonla sirkeyle ovdum olmadı. limonda beklettim olmadı, sirkede beklettim olmadı, hepsini karıştırıp ovdum olmadı, hem ovdum hem beklettim olmadı. maalesef olmuyor. yani evet rengi akıyor, az biraz yumuşuyor ama o dışarıda yediğimiz derken ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum, onun gibi olmuyor.

denemediklerim ama tahmin ettiklerim şöyle. haşlıyor olabilirler. veya turşu olabilir. veya o yediğimiz şey mor lahana olmayabilir. ya da mor lahanadır da fabrikasyon bir işlemden geçiyordur, evde yapılacak iş değildir, lokantalara da hazır geliyordur.
0
kibritsuyu
(02.04.13)
@kibritsuyu

lokantadaki gibi bir gün bekletiyor musun? onlar genelde sabahtan ya da geceden hazırlayıp dolaba atıyorlar o kadar saat bekletince dediğin gibi olmuş oluyor.

pembeleşmesi için limon sıkmak yeterli, diriliğini almak içinse beyaz lahana salatasındaki gibi tuzla yoğurmak lazım. şahsen ben rengi hafif akmış ama diri seviyorum bu yüzden tuzla ovmuyorum. tuzla ovunca bütün suyu gidiyor pek sağlıklı olmuyor. rengi çok akması için bol limon sıkacaksın lahana miktarına göre (2-3 adet limon) bekletip sonra suyunu süzeceksin.
0
yue
(02.04.13)
(6)

Araba camlarına film çektirmek?

dereotu
1- Yazın gerçekten fayda veriyor mu? 2- Yasal olarak bir kalınlık sınırı var mı? Simsiyah camlar olamaz herhalde.3- Ya ben arabanın içinde beni görsünler isterim, niye film kaplatayım diye bir arkadaş görüşü var. Ne dersiniz :)
1- Yazın gerçekten fayda veriyor mu?
2- Yasal olarak bir kalınlık sınırı var mı? Simsiyah camlar olamaz herhalde.
3- Ya ben arabanın içinde beni görsünler isterim, niye film kaplatayım diye bir arkadaş görüşü var. Ne dersiniz :)
0
dereotu
(01.04.13)
1. güneşten korun ma açısından fayda verir.
2. yasal olarak bir kalınlık sınırı var. polis çevirmezse bile muayeneden geçemezsiniz.
0
kibritsuyu
(01.04.13)
1- evet fayda veriyor.

2- filmlerin cesitleri var koyuluk bakimindan. cektirmek istediginiz yerde gosterirler ve aciklarlar. arac muayeneye gittigi zaman camda film oldugu bilgisi not dusunuyor. ben ceza yaptirimiyla karsilasmadim. ancak en koyu filmleri cektirirseniz polis ceza yazabilir. belli bi seviyeye kadar tolerans gosteriliyor. ayrica en koyu filmi cektirmek geceleri sizin icin de problem olabilir zaten, disariyi, yan aynalari gormekte problem yasabilirsiniz. on cama zaten cektirmeyin.

3- herkesin zevki baska.
0
she was my baby
(01.04.13)
2- sonradan kaplanan filmli camlar yasak artık galiba.
3- zevk meselesi. bazıları da egzosu patlatıp öyle geziyor.
0
halanne
(01.04.13)
3. sadece zevk meselesi de olmayabilir. koluna güneş ışığı değdi mi fısır fısır kabaran beyaz tenli bir arkadaşım var. arabasına sağlık gerekçesiyle yaptırıyor cam filmini.
0
kibritsuyu
(01.04.13)
1. Fayda verir
2. Yeri geldi iyi oldu, geçen gün uzak bir akrabamız fabrika çıkışı filmli olan VW Caddy için ceza yedi. Film dediğim de özel bir filmmiş, yapıştırma değilmiş. Polis ceza kesmiş ve filmlerini git çıkarttır demiş. O da İkitelli'de bir yer bulmuş, tam anlayamadığım bir aletle camın içindeki filmi yakıyorlarmış, bu işlemden sonra film etkisini kaybediyormuş.

Yani siz siz olun bu memlekette fabrika çıkışlı bile olsa böyle olaylara girmeyin, deveye hendek atlatın daha iyi.

Bunun yerine vantuzla camlara yapıştırılan perde gibi şeyler var, onlardan kullanın.
0
Tutkun
(01.04.13)
Film aynı zamanda güvenlikle de alakalı. Diyelim hatunsun diyelin ön veya arka koltuga cantanı bılgısayarını koyuyorsun ve dıyelım kırmızı ışıkta trafıkte kaldın. Camını buji. Vs atıp kırıp cantanı alamazlar. O film camın dağılmasını engelliyor
0
Sskywalkeremre
(01.04.13)
(2)

Ali Tezel'ler toplanıverin gari-Emeklilik sorusu-

tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz
Duyuru sakinleri, babam başımın etini yedi. SSK'da tanıdık bul da ben askerliği sigortadan saydırıp prim ödeyebiliyormuşum doğru mudur bir öğren dedi. eğer öyleyse 3 ay sonra emekli olacak çok da heyecanlı. nasıl oluyor? tahminen ne kadar ödemesi gerekiyor var mıdır bir bilen?
Duyuru sakinleri, babam başımın etini yedi.

SSK'da tanıdık bul da ben askerliği sigortadan saydırıp prim ödeyebiliyormuşum doğru mudur bir öğren dedi. eğer öyleyse 3 ay sonra emekli olacak çok da heyecanlı. nasıl oluyor? tahminen ne kadar ödemesi gerekiyor var mıdır bir bilen?
0
tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz
(01.04.13)
Bu yardımcı olabilir www.sgk.gen.tr
0
bazilika
(01.04.13)
askerliği sigortadan saydırıp o kadar günün primini de borçlanıp prim gün sayısı ve sigortalılık süresi kısaltılabilir. ama yaş ile ilgili bir fayda sağlamaz. yani 12 ay askerlik yapan birisi için, 60 yaşında emekli olacakken 59 yaşında emekli oldurtmaz. yaş 60 olmuştur da gün sayısı eksik kalmıştır, çalışmaya gerek kalmadan onu tamamlarsınız.
0
kibritsuyu
(01.04.13)
(4)

bir beton mikseri dolusu hazır beton kaç liradır?

kibritsuyu
soru başlıkta.google'da hep metreküp fiyatı vermişler. bilmiyorum metreküpünü falan, çeşidini de bilmem. apartmanın otoparkının yoluna serdiler. mikserin içi de tam dolu muydu bilmyiorum. boşalttı gitti, işçiler de düzlüyorlar şimdi. aylardır yapılacak diye bekliyorduk da yok para toplanmadı, yok bi
soru başlıkta.

google'da hep metreküp fiyatı vermişler. bilmiyorum metreküpünü falan, çeşidini de bilmem. apartmanın otoparkının yoluna serdiler. mikserin içi de tam dolu muydu bilmyiorum. boşalttı gitti, işçiler de düzlüyorlar şimdi. aylardır yapılacak diye bekliyorduk da yok para toplanmadı, yok bilmemne. merak ettim. maksimum kaç paradır lan bu şimdi? şekil bir şey yapacaklar zannettim. betonu döküp gitti adam. bu muydu yani?
0
kibritsuyu
(30.03.13)
beton mikserlerinin kapasiteleri farklılık gösterir. 8 m3, 10 m3, 12 m3 v.s gibi. ne kadar beton boşalttıklarını belki işçiler bilebilir. o miktarı da m3 fiyatıyla çarpıp harcanan miktarı hesaplayabilirsiniz.
0
borschtang
(30.03.13)
aşağı yukarı soruyorum zaten. yani maksimum ne olabilir?
0
🌸kibritsuyu
(30.03.13)
1 m3 betonun fiyatı türüne bağlı olarak ortalama 80 TL ile 103 TL arasında değişir. bu fiyatlara kdv dahil değildir. maksimumu hesaplarsak eğer:
en büyük mikser de 12 m3 olduğuna göre;

12 x 103 = 1236 TL + %18 kdv= 1458 TL olur.
0
borschtang
(30.03.13)
otopark yolu ise muhtemelen c16 sınıfı en ucuz betondur. istanbulda çalışmadığım için pek bilmiyorum ama duyduğuma göre istanbulda trafiğe açık yolu kullanan bir mikserin en fazla 8m3 doldurulmasına izin veriliyor.
0
re 1809
(30.03.13)
(1)

Gider Pusulası

mcsenturk
Selamlar! Bir şirkette sigortalı olarak çalışıyorum. Başka bir şirkete bir defaya mahsus olmak üzere "Mühendislik Danışmanlık Hizmeti" vereceğim. Şirket adıma gider pusulası keseceklerini, ücreti banka hesabıma yatıracaklarını, kendilerine düşen vergiyi de devlete yatıracaklarını, benim ekstra bir y
Selamlar!

Bir şirkette sigortalı olarak çalışıyorum. Başka bir şirkete bir defaya mahsus olmak üzere "Mühendislik Danışmanlık Hizmeti" vereceğim. Şirket adıma gider pusulası keseceklerini, ücreti banka hesabıma yatıracaklarını, kendilerine düşen vergiyi de devlete yatıracaklarını, benim ekstra bir yükümlülüğüm olmadığını söylediler.

Mantık çerçevesinde düşünürsek, gelir vergisi ödemem gerekmez mi?

Şimdiden teşekkürler!
0
mcsenturk
(30.03.13)
gelir vergisini peşin peşin ödüyorsun zaten. gider pusulası ile sana ödenecek paradan gelir vergisi kesintisi (stopaj) keserek senin adına devlete yatıracaklar. ayrıca bir şey yapmana gerek yok. yani zaten o vergisi peşin peşin ödeyeceksin.
0
kibritsuyu
(30.03.13)
(4)

Meşhur bir tribün fotoğrafı arıyorum.

oyvind
Yahu bir tane çok meşhur olmuş, tüm futbol bloglarında kullanılmış bir fotoğraf vardı. Tribünün önünde öpüşen bir çift var, arkada meşaleler bayraklar, curcuna. Aradım ama bulamadım bu fotoğrafı. Bir buldurun hele?
Yahu bir tane çok meşhur olmuş, tüm futbol bloglarında kullanılmış bir fotoğraf vardı. Tribünün önünde öpüşen bir çift var, arkada meşaleler bayraklar, curcuna. Aradım ama bulamadım bu fotoğrafı. Bir buldurun hele?
0
oyvind
(29.03.13)
midesiz
(29.03.13)
kibritsuyu
(29.03.13)
Yok yav ikisi de değil. Daha geniş bir açıdan ve daha yüksekten çekilmişti. Elemanlar tellerin üzerine çıkmış gibiydi.
0
🌸oyvind
(29.03.13)
4.bp.blogspot.com

Şu da güzelmiş gerçi bak.
0
🌸oyvind
(29.03.13)
(10)

Bu para geçer mi?

neverletyougodown
Para yandaki resimde, sağ altta küçük bir yırtık var. 1- Para geçer mi?2- Şayet geçmiyorsa bankamatike falan yatırsam bankamatik anlar mı? Anladı diyelim bana parayı iade mi eder yoksa geçersiz deyip üstüne bi de parayı da mı alır?
Para yandaki resimde, sağ altta küçük bir yırtık var.
1- Para geçer mi?
2- Şayet geçmiyorsa bankamatike falan yatırsam bankamatik anlar mı? Anladı diyelim bana parayı iade mi eder yoksa geçersiz deyip üstüne bi de parayı da mı alır?
0
neverletyougodown
(28.03.13)
bankamatik almaz paranı, tanımlayamazsa geri verir. bi dene bankamatikte, olmadı elden alışveriş yapılır fazla bi yırtığı yok
0
speculative fiction
(28.03.13)
geçmese bile merkez bankasından değiştirebilirsin.
0
el magico
(28.03.13)
ziraat bankası'na git, değiştirirler paranı büyük ihtimalle. bankamatikler almaz. piyasada da bazı esnaflar alabilir bazısı almaz..
0
bilmemkacincinick
(28.03.13)
dolmuşçuda, bakkalda falan ille geçer. bankmatik işine girme bence hiç.
0
dusmanimizkindirbizim
(28.03.13)
1- geçmez
2- anlar ve iade eder
0
dessy
(28.03.13)
Bana gelseydi alırdım.
0
alkolik imam
(28.03.13)
bi koşu Git bi bakkala 1 kısa camel de parayı uzat para üstünü al sigarayı al gel
0
netadam
(28.03.13)
birincisi bu para eksik, yani piyasada geçmez. ha yedirirseniz elbet geçer, veya alan da başkasına kaktırırım kim uğraşacak diye alıyor olabilir. ama normalde bir parçası eksik para geçmez.

ziraat bankasından değiştirebilirsiniz.
0
kibritsuyu
(28.03.13)
bu şekilde geçmez. ziraat bankası'nda değiştiriyorlar vezne bölümünde. ben de geçen hafta aynı yerden kopmuş paramı değiştirdim ordan biliyorum.
0
onething
(28.03.13)
cevaplar için teşekkürler, anneme vermiştim markette harcamış gelmiş şimdi:)
0
🌸neverletyougodown
(28.03.13)
(6)

Canon 550D'ye hangi flaş?

i was me but now he s gone
Merhaba.Amatörü eğlendiren bir çipetpet fotoğrafçı olarak bi harici flaş alayım artık dedim kendime. Baktım bakıştırdım, bütçeme en uygun olarak Yongnuo varmış, yorumları da gayet iyiydi. Az önce de şu linkteki ürünleri buldum:http://www.sanalpazar.com/Yongnuo-Yn560-Ii-Speedlite-Flas-Tum-Makinalar-I
Merhaba.

Amatörü eğlendiren bir çipetpet fotoğrafçı olarak bi harici flaş alayım artık dedim kendime. Baktım bakıştırdım, bütçeme en uygun olarak Yongnuo varmış, yorumları da gayet iyiydi. Az önce de şu linkteki ürünleri buldum:

www.sanalpazar.com

www.sanalpazar.com

İkisi arasındaki 30 lira fark fazla sanki. Sadece 4 işlem yapmış bir de, çok güvenemedim o yüzden.

Neyse özetle bu flaş alınır mı dersiniz? Sorun çıkarır mı bana? Tetikleyici de alayım mı? Çok çok büyük ihtimalle elimde tutmayacağım flaşı, makinede takılı olarak duracak ama yine de lazım olur mu?

Her tür görüş, fikir, öneride bulunanlara şimdiden teşekkürler.
0
i was me but now he s gone
(27.03.13)
Flaş işinden hiç anlamıyorum öncelikle belirteyim ancak bilinçli bir tüketici olduğumu düşünüyorum. Bana göre karar vermek için çok erken gibi geldi. En azından bu marka için düşünmeden daha bilinir markalara bakabilirsin.(Metz vs) Tahminimce uzun uzadıya bu konu ile ilgili araştırmış olanların yazılarını fotoğraf forumlarında bulabilirsin. 150-200 lira arası belirlediğin bir fiyat aralığı var sanıyorum. Bence kendine uygun güzel bir flaş bulabilirsin. Biraz daha bak. Donanimhaberde hakikaten donanımdan anlayan insanlar bulabilirsin. Nerden ikamet ediyorsun bilmiyorum ama hayyamda temiz ikinci eller bulman mümkün gibi geldi bana. (tabi flaşın ikinci eli güvenilir mi bilmiyorum) Az daha araştır,içine sinecektir.
0
70x100
(27.03.13)
yongnuo canon için alabileceğiniz en iyi orijinal olmayan flaştır. lakin bu linkini verdiğiniz modelin e-ttl özelliği yoktur. yani normalde canon'un speedlite flaşları makine ile sürekli iletişim halindedir. odak uzaklığınıza göre kendi otomatik ayarlanır, ölçüm yapar, makineye söyler vs vs. bu linkteki flaşın ayarını kendiniz flaş üstünden yaparsınız. ha yongnuo'nun e-ttl özellikli olanları da vardır ama daha pahalıdır. 300-400 civarı sanıyorum. onu bilerek alın. yoksa marka hakkında endişeniz olmasın. canonturk sayfalarında videolu incelemeleri mevcut.
0
kibritsuyu
(27.03.13)
Bu satıcılar, aslında aracı demek daha doğru, flaşları Çin'den sipariş ediyorlar, evinize direk Çin'den kargolanıyor. 20-30 gün civarı beklersiniz bu şekilde gelmesini. Beklerim, sıkıntı yok diyorsanız, yurt dışından kendiniz sipariş ederseniz daha ucuza alırsınız, bu aracıları aradan çıkarmış olursunuz, zaten kendilerinin tek yaptıkları Çin'den aynı şekilde sizin adresinizle sipariş vermek . Ürünü Ebay'de vs. bulabilirsiniz.
0
sacrifice
(27.03.13)
elinde de tutmak isteyeceğin günler olur tetikleyici al. yongnuo bende var aynen 550d ile kullanıyorum gayet yeterli geliyor bana.
0
dodi el ford
(27.03.13)
Yongnuo flaşlar için bkz: fotografci.net
0
oligomer
(27.03.13)
ben anlıyorum. eğer yurtdışı alışveriş deneyimin ve imkanın varsa (ebay/paypal) daha ucuza alabilirsin. elimde bu flaştan 2 tane var, tavsiye edebilirim. ancak e-ttl desteği olan bir flaş alman daha mantıklı olur ancak bütçeni yukarı çıkarman gerekir.

flaş işi özellikle yongnuo için şans işi. içindeki kondansatörler dandik midir bilmiyorum ama özellikle ilk 460 serisinde acayip sayıda bozulmalar vardı sonra kondansatörleri değiştirerek aştılar bu sorunu.

tek flaş alacaksan tetikliyiciye gerek yok, S modunda zaten ani ışık geldiğinde patlıyor. yani dahili flaşınla bunu tetikleyebilirsin.
0
elmalili hamdi yazar
(27.03.13)
(1)

bilirkişi sınavı ve belgesi

sifirdokuzucuolanvarmi
nasıl alınıyor bu belge? ne işe yarar?
nasıl alınıyor bu belge? ne işe yarar?
0
sifirdokuzucuolanvarmi
(26.03.13)
bilirkişi dediğiniz mahkemelerde adli bilirkişilik ise onun bir sınavı falan yok. başvuru dönemlerinde uzmanlık alanınızla ilgili belge ile başvuruyorsunuz, adalet komisyonu başvurunuzu inceliyor, uygun görülürseniz yemin için çağırıyorlar. yemin edince adli bilirkişi oluyorsunuz ve listeye adınız ve uzmanlığınız yazılıyor. ilgili davalarda hakim o listeden bilirkişi olarak atıyor sizi.
0
kibritsuyu
(26.03.13)
(3)

Bu videoyu nasıl açıklayalım?

kisa bisey olsun istemistim
https://www.facebook.com/photo.php?v=316249971831100elektrik veya fizik alanında çalışan birileri değilsek de bu videonun saçmalık olduğunu kabul edebiliriz. bunu ciddi ciddi açıkla diyen birine montaj deyip geçiştireyim mi yoksa montaj değilse ve hilesini bileniniz varsa bana söyleyebilir mi? arama
www.facebook.com

elektrik veya fizik alanında çalışan birileri değilsek de bu videonun saçmalık olduğunu kabul edebiliriz. bunu ciddi ciddi açıkla diyen birine montaj deyip geçiştireyim mi yoksa montaj değilse ve hilesini bileniniz varsa bana söyleyebilir mi? aramaya üşendim açıkçası. tam bir saçmalık...
0
kisa bisey olsun istemistim
(26.03.13)
11 sn de kirmizi dugmenin oldugu yerdeki fayanslara dikkatlice bakin. simdi filmi geri sarip 6 sn da ayni fayanlarin durumuna tekrar bakin. oradan ince bir kablo geciyor.
0
helenart
(26.03.13)
Tabiiki saçmalık. Ciddi ciddi soran kişiye "hıyar" deyip geçin..
Çözümü burada: www.youtube.com
0
quaker
(26.03.13)
montaj falan değil zaten. alttan şebekeye bağlı. yerleri özellikle fayans seçmiş ki "masayı delmiş altından kablo geçirmiş" demesinler. lakin ki öyle değikdir. özgürlük bidir. helenart'ın dediği gibi fayansın dersinin üstünden dörtlünün altına giriyor kablo. zaten yerinden hiç oynatmıyor dikkat ederseniz. kaldırıp gösterdiğinde dörtlünün altına giren kabloyu da toplayıp yere sıfır koymuş.
0
kibritsuyu
(26.03.13)
(2)

avmlerdeki kiralama sistemi

hypothalamus
selamlar. avmlerde özellikle yemek katlarındaki dükkanlar nasıl kiralanır. yeni açılacak avmlerdeki kiralık yerler için ne yapmak lazım(sadece parayla olacak iş değilmiş gibime geliyor). sistem nasıl işliyor. anadolu yakasındaki avmlerdeki yemek katı dükkan kiraları ne kadardır ortalama? bilen yardı
selamlar. avmlerde özellikle yemek katlarındaki dükkanlar nasıl kiralanır. yeni açılacak avmlerdeki kiralık yerler için ne yapmak lazım(sadece parayla olacak iş değilmiş gibime geliyor). sistem nasıl işliyor. anadolu yakasındaki avmlerdeki yemek katı dükkan kiraları ne kadardır ortalama? bilen yardımcı olabilecek birilerini arıyorum.
0
hypothalamus
(26.03.13)
sistem torpille işliyor , onun dışında restoranın konsepti iyi olduğu takdirde ekstra şansınız var. Halihazırda varolan bir avm'ye sonradan girmek oldukça zor.
Kiralama şirketleri var bu işleri yapan , avmler onlara teslim ediyor genelde. AVM'ye gelen müşteri yoğunluğuna , alım gücüne göre , avm'nin prestijine göre de kafalarına göre metrekare fiyatları belirliyorlar. Sonradan gelenlere de daha yüksek fiyatla geçiriyorlar genelde. Çok ciddiysen gidip ilgini çeken alışveriş merkezlerinde mağaza müdürlerine sor kiraları , ortalamasını al sonra :)
0
dodi el ford
(26.03.13)
karabük'teki kares avm'de yemek katında 20 metrekarelik bir dükkan açan mükellefim 2012 yılında net 4700 lira kira ödüyordu. artı stopaj. istanbul fiyatları ile ilgili bilgi verir belki.
0
kibritsuyu
(26.03.13)
(3)

hesap birleşimi

la femme de turc
çaylakların sözlük yazarlığı onaylandığında sub-ethadan girebildikleri duyuru hesapları ile dışarıdan aldıkları duyuru hesapları birleşmiyor mu? ben mi yanlış biliyorum acaba? yazarlığım onaylandı ve ben iki hesabımın birleşmesini istiyorum. ne yapabilirim?
çaylakların sözlük yazarlığı onaylandığında sub-ethadan girebildikleri duyuru hesapları ile dışarıdan aldıkları duyuru hesapları birleşmiyor mu? ben mi yanlış biliyorum acaba? yazarlığım onaylandı ve ben iki hesabımın birleşmesini istiyorum. ne yapabilirim?
0
la femme de turc
(26.03.13)
[email protected] mail at. Birleştirme değil de duyuru hesabını sözlük hesabına taşıma.
0
sarhosken alinan hesap
(26.03.13)
Tavsiyem : birleştime.

Yazarlıktan uçurulabilirsin, ya da benim gibi yazmıyorum artık deyip hesabını kapatabilirsin. Ekşiduyuru'ya da erişemeyeceksin yazarlığını kaybedersen.
0
zamanin otesinden gelen edit
(26.03.13)
sırf compumaster değil, herhangi bir moderatöre mesaj atarsanız birleştirir.
0
kibritsuyu
(26.03.13)
(1)

kızılay taraflarında hava nasıldır?

zuilla
gidenlerden hava raporlarını ögrensensek kızılay'da hava nasıl? Kar yagısı beklenıyordu
gidenlerden hava raporlarını ögrensensek kızılay'da hava nasıl? Kar yagısı beklenıyordu
0
zuilla
(25.03.13)
kızılay'da günlük güneşlik mis gibi hava var.
0
kibritsuyu
(25.03.13)
(3)

ekşi sözlük yazarı olur olmaz

gargano
çaylakken girdiğim 10 entriyi silsem sorun olur mu? sıfırdan başlasam..
çaylakken girdiğim 10 entriyi silsem sorun olur mu? sıfırdan başlasam..
0
gargano
(25.03.13)
olmaz
0
speculative fiction
(25.03.13)
bişi olmuyo sıran aynen duruyo
0
dogabey
(25.03.13)
yazar olduktan sonra istediğini silebilirsin. sıfır entry ile hesabı bir kenarda bile tutabilirsin. yeter ki yazar olduktan sonra yap.
0
kibritsuyu
(25.03.13)
(1)

Kırkonaklar'a veya Kırkonaklar Anadolu Lisesine Güvenparktan ulaşım ?

evandro roncatto
Hangi minibüse binmem gerekiyor buraya ulaşmak için ? ya da direkt odtü'den gitme imkanım var mı minibüsle ?
Hangi minibüse binmem gerekiyor buraya ulaşmak için ? ya da direkt odtü'den gitme imkanım var mı minibüsle ?
0
evandro roncatto
(24.03.13)
atatürk bulvarı kızılay'da. güvenpark'ın oradan bineceksiniz. odtü'den dolmuşla güvenpark'a gelin, çiçekçilerin oradan atatürk bulvarı'na çıkın. 114'ün durakları orada.
0
kibritsuyu
(24.03.13)
(3)

full frame fotoğraf makinelerine lens uyumu

safcocuk
arkadaşlar full frame makinelere bildiğim kadarıyla her lens uyumlu olmuyor. hangi lensin uyumlu olduğunu nasıl anlarız? lenslerin üzerinde bununla ilgili bir şey yazıyor mu?
arkadaşlar full frame makinelere bildiğim kadarıyla her lens uyumlu olmuyor. hangi lensin uyumlu olduğunu nasıl anlarız? lenslerin üzerinde bununla ilgili bir şey yazıyor mu?
0
safcocuk
(24.03.13)
canon için konuşayım, EF serisi lensler uyumludur. EF-S serisi lensler full frame makinelere uymaz.

yine canon için konuşayım. lensin model adından anlayabileceğiniz gibi, hani lensi gövdeye takarken lens ile gövdede hizalamanız gereken bir noktacık vardır ya, EF-S serisi lenslerde o noktacık beyaz karedir. EF serisi lenslerde kırmızı yuvarlaktır.

her iki tip lensi de kullanabilen FF olmayan makinelerin gövdesinden hem kırmızı hem beyaz noktacık vardır. www.bedavashop.com hangi lensi takıyorsanız ona hizalayıp takarsınız. FF makinelerin gövdesinde beyaz noktacık yoktur. 2.bp.blogspot.com
0
kibritsuyu
(24.03.13)
Full frameler için mountlar var Ef-s çalıştırması için ama sen o kadar para verip ff makina almışsın çapul lenslerle ne işin olur der insan haliyle. kibritsuyu olayı çok şekilde detaylandırmış zaten
0
maschinengewehr
(24.03.13)
ef-s lensler uymasın da kullanamasınlar diye gıcıklığına farklı mount yapmıyorlar. ef-s lensleri mount ile uydurarak makineye takarsınız ama full frame sensörde köşelerde kararma yapar, mis gibi ff makineyle çamur gibi fotoğraf çekersiniz.

ha kimileri buna sanat deri efekt der ama ben bunu kabul etmem. bayat filmi yanlış banyo edip ortaya çıkan çamur gibi fotoğraflara sanat diyip, teknik diyip iteleme çabalarını da kabul etmem. yeri gelmişken söyleyeyim :)
0
kibritsuyu
(25.03.13)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.