[]

sezeryan ve kurtaj hakkı kalkması

yasalardan geçtimi bu?
kalmış diyorlar nasıl ya?
bireysel özgurluğe ne karışır devlet?
hangi ara geçti bu meclisten

 
geçmedi.


  • harzem  (11.04.13 13:46:17) 
gidip sezeryan olamıyormussun once normal doğuma alıyorlar riske girerse sezeryanmış diyorlar


  • eja  (11.04.13 13:47:50) 
Benim bildiğim özele gidip paranla yaparsan sezeryana karışamazlar. SGK karşılarsa anca. Bireysel özgürlüğe aykırı bir durum yok.

Kürtaj yasağı ise fetus bir canlı mıdır değil midir ikileminin bir sonucu. Mesela 5 yaşında bir çocuğun var diyelim. Çocuğu öldürüp "ne var canım çocuk benim. Bireysel özgürlüğüme karışamazsınız" diyebilir misin?
  • boray eris  (11.04.13 14:12:51) 
hukukta "kişilik" kavramı "tam ve sağ olarak doğmak" ile kazanılır. buradaki "tam doğmak"tan kasıt kolu bacağı eksik olmamak anlamında değil, ana rahmini tam olarak terk etmek anlamında kullanılıyor. yani fetus ana rahmini tamamen ve sağ olarak terk ettiğinde kişiliğini kazanmış oluyor. o saate kadar kendi kişiliği yok. kişilik hakkı annenin üstünde. yani isterse "benim çocuğum" diyip öldürebilme hakkına sahip. kişilik kazandıktan sonrasına karışamaz. o yüzden hukuki olarak fetus kendi kişiliğine sahip bir canlı değildir. annenin bir parçasıdır.

tabii bu hukuki olarak. ahlaki ve etik olarak farklı düşünmekte herkes serbesttir.
  • kibritsuyu  (11.04.13 14:42:15) 
sezaryen yasak değil tabii. sağlık bakanı hasta isteğiyle sezaryen olabilir demişti. Ama doktorlar üzerinde sezaryen sayısının azaltılmasına yönelik bir baskı var. (bkz: primer sezaryen oranı)
başlıkta yazdığı gibi bu oranı yüksek olanlara uyarı yazıları geldi. benim oranım %42. türkiye ortalamasının üzerinde olduğu için halk sağlığını tehlikeye atmaktan uyarı yazımı aldım. henüz bir yaptırım olmadı ama yine de çoğu doktorda çekince oluşturdu.

  • gyne  (11.04.13 19:22:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.