[]

Nikah Şekeri

Uzatmadan fikrimi beyan edeyim.

Bu kadar gereksiz, aptalca bir adet ömrü hayatım boyunca görmedim.

Tülün içerisinde ya şeker, ya da anlamsız bir şey. Arkasında bir yerlere tutturmalık mıknatıs ve çiftin adı... Gideceği yer en kısa sürede çöp olan bir saçmalığa neden insanlar bu kadar önem atfediyor?

Bu adetin akla, mantığa yatan bir tarafı gerçekten var mı?

Teşekkürler.

 
eskiden 5 tane badem şekeri konulurmuş. işte biri sevgi, sağlık, aile vs vs sembolize edermiş. yakında evleneceğimden dolayı annem de merak salmış durumda bu konulara.

sizinde aynı fikirde olduğum için saçma sapan çöp yerine kullanılabilir bi nikah şekerine karar verdim. merak etmeyin buzdolabı süsü değil :D
  • la noix  (09.05.13 14:39:20 ~ 14:43:44) 
size değer veren tanıdıklarınız hatıra olarak saklıyor çünkü. atan atsın, ipime kadar. en yakın arkadaşım kurabiye yaptırmış. evleneli beş sene oldu, belki kurtlanmıştır ama buzdolabında hala duruyor naylonun içinde. benim nikah şekerim yoktu, yaptırmadık. ama oğlumun doğumunda yaptırdığım buzdolabı mıknatısı da onun buzdolabında yapışık duruyor mesela.


  • kibritsuyu  (09.05.13 14:42:35 ~ 14:42:56) 
o nikah şekerini açıp yiyenler var,sakla yani dimi.ama iyi bi hatıra olabilir,mesela anneannemle,dedemin ki hala duruyo :)


  • rock n roll  (09.05.13 14:46:07) 
ben bademlerini yerim, süsü bir süre saklarım sonra çöp.
ama bazı süsler çok kullanışlı oluyor. öyle kanatlı, kelebekli tüllü tüylü şeyler değil de, böyle kutular oluyor mesela, ya da minicik çerçeveler. onlar daha uzun süre saklanıyor/kullanılıyor.

aslında nikah şekeri vermek çok eski bir gelenektir. saçma olan yeni moda abuk sabuk şeker süsleri.
  • nicki martin  (09.05.13 15:29:58) 
minik çam fideleri dağıtan da var hatıra olsun diye, sonra o fideyi bir yere dikiyorsunuz, bahaneyle ağacınız oluyor :)


  • balik kraker  (09.05.13 15:43:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.