[]

mor lahanayı kırmızı renge dönüştürme

Selamlar,

Bu mor lahana nasıl oluyor da dışarıda yediğimiz salatalardaki kırmızı renge dönüşüyor? Sirkede tut dediler, beş dk filan nar sirkesinde tuttum, bir şey değişmedi. Nerede yanlış yaptım? Süre mi az oldu, elma veya üzüm sirkesi mi denemeliydim?

İyi günler herkese.

 
üzerine limon sıkıp hafif karıştıracaksın o zaman rengi akıyor pembe oluyor.


  • yue  (02.04.13 13:36:17) 
limon tuzuyla da ovabilir, fazlasını buzdolabında saklayabilirsiniz.


  • bipolar  (02.04.13 13:41:10) 
öğrenciyken bunu çok yapardım. tarifi veriyorum hacı

ince ince doğruyorsun, bir kabın içinde üstüne limon sıktıktan sonra elinle yoğurmaya başlıyorsun. limonla iyice yoğur. hem yumuşar hem de renginin istediğin kıvama gelmesine yardımcı olur. yumuşadıktan sonra üzerine tuz dök, biraz daha yoğur. afiyetle yiyebilirsin!
  • bilmemkacincinick  (02.04.13 15:00:41) 
üzülerek söylüyorum ki yukarıda yazılanların hiçbiri değil. bu soru 1-2 ayda bir soruluyor. herkes de merak ediyor. ben de ediyorum. ama tuzla ovdum olmadı, limonla sirkeyle ovdum olmadı. limonda beklettim olmadı, sirkede beklettim olmadı, hepsini karıştırıp ovdum olmadı, hem ovdum hem beklettim olmadı. maalesef olmuyor. yani evet rengi akıyor, az biraz yumuşuyor ama o dışarıda yediğimiz derken ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum, onun gibi olmuyor.

denemediklerim ama tahmin ettiklerim şöyle. haşlıyor olabilirler. veya turşu olabilir. veya o yediğimiz şey mor lahana olmayabilir. ya da mor lahanadır da fabrikasyon bir işlemden geçiyordur, evde yapılacak iş değildir, lokantalara da hazır geliyordur.
  • kibritsuyu  (02.04.13 16:11:21 ~ 16:13:01) 
@kibritsuyu

lokantadaki gibi bir gün bekletiyor musun? onlar genelde sabahtan ya da geceden hazırlayıp dolaba atıyorlar o kadar saat bekletince dediğin gibi olmuş oluyor.

pembeleşmesi için limon sıkmak yeterli, diriliğini almak içinse beyaz lahana salatasındaki gibi tuzla yoğurmak lazım. şahsen ben rengi hafif akmış ama diri seviyorum bu yüzden tuzla ovmuyorum. tuzla ovunca bütün suyu gidiyor pek sağlıklı olmuyor. rengi çok akması için bol limon sıkacaksın lahana miktarına göre (2-3 adet limon) bekletip sonra suyunu süzeceksin.
  • yue  (02.04.13 16:39:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.