[]

şu sonuca biz göz atacak (Lütfen)arkadaş varmı? MR

lomber lordoz düzleşmiştir.
intervertebral yükseklikleri ve diğer disk intensiteleri dağılımları düzenlidir.
l5-s1 intervertebral diskinde dejenerasyona sekonder t2 de sinyal kaybı.
inceleme alanına giren t11-12 t12-L1, L1-2,L2-3 diskovertebral end platerde ve l4 vertabra korpusu end platelerde dejeneratif schmori nodülleri izlenmiştir.
L5-S1 intervetebral diskinde sol posteroleteral geniş tabanlı protüzyon izlenmiştir, dureal kese sol anterıordan basılıdır. sol s1 sinir kokune belirgin bası izlenmiştir. sol lateral reses daralmış olup kok basılıdır. sol noral foramen inferiordan daralmıştır.
diğer disk posterior doğal olarak değerlendirilmekte, noral foraminal genişlikler normal izlenmekte.
kanalis spinalis genişliği, konus distal yerleşimşi, ve paravertebral yumuşak doku planları doğaldır.

 
doktor falan değilim, bel fıtığı hastasıyım. ona göre cevap veriyorum. şikayetinizi de yazar mısınız? sadece beliniz mi ağrıyor, yoksa sol bacakta ve(ya) ayakta uyuşma, güç kaybı, ağrı vs var mı?

ciddi bir bel fıtığınız gözüküyor ama patlamış bir fıtık değil (protrüzyon). ama sinir basısı mevcut. sadece mr tetkiki ile olmaz. bir beyin cerrahının muayene etmesi de gerekli.

benimki patlamış bir fıtık idi (herniasyon) ameliyat oldum. sizinki patlamadığı için sanki fizik tedavi ile iyileşebilir gibime geldi. uzmanına danışınız.
  • kibritsuyu  (17.04.13 11:37:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.