[]

Fiş-Fatura

Bir işletme için fatura kesmekle fiş kesmek arasındaki fark nedir ?

Bir de kestiren açısından fatura kestirmekle fiş kestirmek arasındaki fark nedir ?


 
2013 için 800 tl'nin üzerindeki satışlarda fatura düzenlemek zorunlu.

istisnası: akaryakıt pompalarına bağlı yazar kasalarda kesilen fiş için bu limit yok, 5000 tl'lik akaryakıt da alsanız pompaya bağlı yazarkasadan çıkan fiş fatura yerine geçer ve müşterinin fatura isteme hakkı yoktur.

fatura'nın şekil şartlarına uygun olması gerekiyor, sektörel olarak faturalarda bulunması ve takip edilmesi gereken hususlar bulunabiliyor.

bunun dışında işletme için herhangi bir fark yok.

zaten 2013'ün eylül ayı itibariyle bir çok büyük şirket e-fatura'ya geçecek ve kağıt fatura düzenlenmeyecek bu tarihten sonra. bir kaç seneye de bütün türkiye'de yaygınlaştırılacak. fiş ile fatura diye bir şey olmayacak, her fatura e-fatura olacak.
  • [silinmiş]  (22.04.13 12:55:01) 
800 lira üzeri için fatura zorunludur ama 800 lira altı için işletme için de kestiren için de hiçbir fark yoktur.

faturada isim yazar, detay yazar. kesen için de kestiren için de avantajı odur. farklı mallar satan işletmeler için migros gibi her ürün ayrı barkodlu falan değilse stok takibi kolay olur. kime ne satmış takibi kolay olur.
  • kibritsuyu  (22.04.13 12:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.