[]

Sizce Canon 40D almak mı yoksa 50D için sabır mı çekmek ?

Sevgili fotoğrafsever arkadaşlar elimde şu an 40D alcak para var gövde yapısı olarak 50D nin neredeyse aynısı ama aklımı kurcalayan sorulardan birisi 'biraz daha dişini sık 50D al daha yeni teknoloji 40D'ye göre' falan diyor
Sizce ne yapmalı? Büyük bir bütçe ayırmak istemiyorum kendi çapımda fotoğraf çekeceğim (550D kullandım 2 yıl çok basit makina bana göre çok basit yapısı var tatmin etmedi gövde, sattım kısa süre önce)

Arada çok fark yoksa 40D ile 50D arasındaki fiyat farkına lens için uğraşmak mı sizce?
Tamamen bunlarla alakasız kafamda Nikon'un D90 modeli de var
Yardımcı olup beni orta seviye makinalarla bi tanıştırırsanız çok sevinirim :)

 
birader o kadar 550D kullandim 2 yil diyorsun da acip bakmamissin anlasilan 40D ile 50D karsilastirmasina. 10 megapixellik DSLR alinir mi ya?

Havada karada eline veriyor 50D. Lensle falan kapanmaz o acik.

edit: 550'den bile daha kotuymus makina. hey yavrum hey.
  • she was my baby  (06.04.13 03:05:14 ~ 03:07:46) 
Fakat şöyle birşey var Mp bir gövdeyi aklamıyor ki bilboard için fotoğraf çekmeyeceğim.Megapiksel onun için pek anlam ifade etmiyor.1D Mark III(ff) de 10mp ama 18mp lik 550d yi sekize katlar

550D kullandım oyuncak gibi yüksek isoda at çöpe gitsin yani harici flaş da paklamıyor karanlıkta.Ben de kendime her türlü koşulda iyi fotoğraf çekecek bir fotoğraf makinesi arıyorum.2-3 tane kafamda tanımadığım tanımak istediğim adayım var kullananlarla ortak bir yol bulmak istiyorum.Plastik peynir kutusu gibi bir giriş seviyesine karşı oluğum için destek bekliyorum.Yaptığım bir hatayı daha tekrarlamamak için
Sırf ayarları tek tek lcd ekrandan ayarlamamak için o güzelim display ekranı için bile alınır orta seviye makinalar
Saygılar
  • maschinengewehr  (06.04.13 03:47:25 ~ 03:51:48) 
1D de 10mp ama dersen olmaz yani. ona guvenip gelip bu seviyede 10mp bi kamera alirsan parana yazik etmis olursun. ayrica mp'in buyuklugu her zaman daha fazla ozgurluk sunar. yani fotograf icinden fotograf cikarmak istediginde 10mp ile en basitinden 15mp kalitesi ayni olmaz. o yuzden 10mp coook ciddi bi zayiflik. ha ben alcam diyosan ona bir sey diyemem. senin kararin.

"ben kendime her turlu iyi kosulda iyi fotograf cekecek bir fotograf makinesi ariyorum" demissin. www.dpreview.com asagida 50d-40d karsilastirmasi var. oraya bakip neden 40d almaman gerektigini rahatlikla anlayabilirsin. 50d'den daha iyi bi makine varsa aklinda onu da tartisiriz elbette.
  • she was my baby  (06.04.13 04:26:27) 
Gerçekten de benim çektiğim fotoğraflar bir bilgisayarın ekran çözünürlüğünden büyük olmasa da olur.Ben güzel anlarımı compacttan daha iyi bir şekilde saklamak istiyorum.işte gövde takıntısı yaptı bende giriş seviyeleri

Ben işte 40D, 50D ve Nikon D90 arasında kalmıştım.Artık olmadı bütçeye uygun bişeyler yapıcam gibi
  • maschinengewehr  (06.04.13 05:17:33) 
bence hiç boşa masraf etmeyin. 550d'ye bir battery grip alıp gövdeyi büyütün. hem pil performansınız da artar. sizin amacınıza (ekran boyutunu bile geçmeyecek anı fotoğrafı, o kadar ki ekran boyutunu geçmeyecek demek 2 megapiksel falan oluyor en fazla, dandik cep telefonu kamerası) kompakt bile yeter ama siz özelliği değil, 550d'den vazgeçip 40d alacak kadar gövde yapısını takıntı haline getirmişsiniz. hem 550d'nin iso performansı çok şahanedir nesini beğenmediniz, 50d'den falan daha üstün performans beklemeyin loş ışıkta (25 watt'lık tungsten ampul, gece lambası) 50mm f1.8 ile 6400 iso'da şahane fotoğraflar çekebiliyorum ben. 18 megapiksel çekip ekran boyutunda izleyince gren falan hiç belli olmuyor. ekranda köküne kadar zumlayınca grenleri parmakla sayarsınız ama öyle de fotoğraf izlenmez. 13x18 normal bir baskıda da neredeyse hiç belli olmuyor.

dslr makinelerin harici flaşları çiğ beyaz bir ışık verir. tam amatör işi. 550d de de aynıdır, 50d'de de. illa flaş kullanacaksanız harici flaş düşünün. hem daha doğal bir renkte ışık verir, hem de tavandan sektirme, difüzor kullanma gibi fonksiyonlar da kazanırsınız.

özetle amacınıza ulaşmak için gövde değiştirmek yersiz. sadece büyük olsun ele otursun, bi de tepede hesap makinesi ekranından hallice bir lcd gösterge daha olsun diye o kadar para verilmez bence.
  • kibritsuyu  (06.04.13 11:22:39 ~ 11:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.