Giriş
(3)

Mangalda patlıcan kebabı olur mu?

gyroscope
Patlıcan kebabı yapmak istiyorum ama evdeki fırın bozulduğu için fırını kullanamıyorum. Şu anda yurt dışında olduğum için de taş fırın bulmam pek mümkün değil.Patlıcanları ve kıymayı alüminyum folyoya sarıp mangal ateşinin üstünde pişirmek geldi aklıma lakin patlıcanın ve kıymanın pişip pişmeyeceğin
Patlıcan kebabı yapmak istiyorum ama evdeki fırın bozulduğu için fırını kullanamıyorum. Şu anda yurt dışında olduğum için de taş fırın bulmam pek mümkün değil.

Patlıcanları ve kıymayı alüminyum folyoya sarıp mangal ateşinin üstünde pişirmek geldi aklıma lakin patlıcanın ve kıymanın pişip pişmeyeceğinden emin olamadım. Ne yapayım şimdi? Mangalın üstünde, kor kömürün üstünde pişirmeyi deneyeyim mi yoksa fırın olmadan pişirmenin başka bir yolu var mı?

Teşekkür ederim.
0
gyroscope
(13.07.16)
Alüminyuma falan sarmadan şişe saplayıp direkt mangalda pişiririz biz. Gayet güzel olur.

önemli not:Antepliyim
0
ambrosia
(13.07.16)
Patlican kebabai dedigimiz sey sis uzerinde bir dilim patlican bir parca kiymadan mutesekkil kebapsa zaten mangalda olur veya acik izgarada.

Koftesinin kivami onemli sise tutunmasi gerekiyor patlicanlaroa sikistirinca dusmez,mangali harla tamamen yansin,akkordan donmeye basladiginda atese cok yanasmadan 8-10 santimden pisir,ne kadar yakinlasirsan o kadar disi yanar ici cig kalir,ustaligin yoksa yuksekten cevirerek pisir.
0
duptıs
(13.07.16)
Hem de mükemmel olur. Çok severim
0
lanetolasibeyaz
(13.07.16)
(11)

osmangazi köprü ücreti

_k_u_z_g_u_n_
gerçekten bu kadar pahalı mı normal mi bu kadar olması https://www.facebook.com/988883107788789/photos/a.988885474455219.1073741827.988883107788789/1225176717492759/?type=3&theater
gerçekten bu kadar pahalı mı normal mi bu kadar olması www.facebook.com
0
_k_u_z_g_u_n_
(13.07.16)
fiyat dogru. normal degil ama bence. zaten hayvan gibi siyapiyolar vergilerimizden bilmemneyimizden. hala bi de kopru gecis ucreti aliyorlar 100 lira. bu millete mustehak ama sikayet yersiz.
0
in vino veritas
(13.07.16)
şimdi her ne kadar pahalı deseler bu köprüyü büyük ihtimal ticari araçlar kullanacak, onun dışında da zamanı kıymetli olan insanlar.

Örnek olarak, bu köprü bursa istanbul arasını 1 saat düşürüyor, feribota göre. feribot 40-50 lira olunca, aradaki farktaki temel mantık senin bir saatin 50 lira eder mi? Ederse sana göre pahalı değil, etmezse pahalı.
0
gezegen olan pluton
(13.07.16)
yorumlarda otobus soforu vatandasimiz ozetlemis: "Otobüsümün hgs sinden 157 lira çekti köprüyü sokaydı iyiydi"
0
jedilance
(13.07.16)
körfezi dolaşmak 80-90 km fark ettiriyor, belki çok uzun değil ama sadece gölcükte 7 tane trafik ışığı var. dur-kalk adamın anası skliyor. o yüzden ben şu ana kadar %80 feribotu kullanmıştım. Aradaki fark şu an 35-40 tl, bence değer. tabi vakti olan feribotu tercih edebilir. fiyat yüksek değil mi? evet yüksek ama arz talep meselesi. 3-5 ay sonra bakarlar geçen yok, düşürürler belki.
0
animalman
(13.07.16)
osmangazi köprüsü km başına fiyat olarak hesaplandığında dünyanın en pahalı köprüsüymüş.

wikipedia'nın yalancısıyım bende.
0
tolga asp
(13.07.16)
BEYLER ANLAMADIĞINIZ NOKTA ŞU:

HEM GİDİŞTEN HEM DÖNÜŞTEN 90 TL ALIYORLAR.

YANİ GİT GEL YAPTIN 180 TL BAYILACAKSIN

HEPİNİZ ORTA DİREK ADAMLARSINIZ ALLAH AŞKINA HANGIMIZ BU PARAYI ÖDER

FERİBOTLA GİT GEL YAPSAN 100 TL OLUYOR Kİ EMİNİM KÖPRÜ SİNEK AVLAMAYA BAŞLAYINCA FERİBOTLARI SABOTE EDİCEKLER SEFERLERİNİ AZALTIP KUYRUK YAPTIRACAKLAR İNSANLARI ZORLA KÖPRÜYE YÖNLENDİRECEKLER.

BUNLARDAN HERŞEY BEKLENİR KAÇIŞIMIZ YOK.
0
technicalte
(13.07.16)
bu fiyatlar sapıklık. başka hiçbir şey değil. bu konuda hk yapılacak başka yorum vs. de yok.

sapıklık net.
0
tchuck
(13.07.16)
15 km'lik Konfederasyon Köprüsü'nden geçiş osmangaziden daha ucuz: gidiş geliş toplam 46 $ = 133 TL. (www.confederationbridge.com)

Muhtemelen vatandaşın isyan eşiğini tespit ettirdiler, bu köprü için 100 TL çıktı.

Zamanla köprü bakımı, zorunlu ayarlama, güncellemelerle (ama zam değil) fiyat artacak yavaş yavaş haşlanan kurbağa misali, diğer köprü ücretleri gibi bunu da kanıksayacağız. Vatandaşın seçimi "bu."

Edit:

Başka bir köprü: 5 km 4 dolar. www.mackinacbridge.org

Ya herşeyi geç boğaziçi köprüsü, fsm geçişi kaç lira bu kaç lira? Aklım almıyor... benim...
0
franz kafka
(13.07.16)
İnanılmaz pahalı. Kabul edilebilir seviyede değil tabii ki. Fakat ATV'de dün köprü geçiş fiyatı için ne düşünüyorsunuz sorusuna "fiyat normal bence" diyen çomar vardı. Resmen sadece siyasi sebeplerden ses çıkarmayanlar olduğu sürece o fiyat inmez. Feribot kullanımı devam eder, köprü o kadar tutmazsa feribotlar ve seferleri sabote edilir. Fiyatlar da "düzenleme"ler ile arttırılır
0
nawar
(13.07.16)
köprü gerekli miydi? gerekliydi bence ama geçiş ücreti bence pahali. max 49 falan olmalı.
0
ne nicki be
(13.07.16)
Fiyatı ne yaparlarsa yapsınlar, her halükarda hepimize dokunacak bu köprü. Devletin senelik 4.6 milyon araç taahhüdü var firmaya...

Geçen bir hesap yapmışlardı, bu hesapla devlet tüm Türkiye'deki diğer köprü ve otoyollardan aldığı tüm parayı osman gaziyi işleten firmalara verecek. Olayın özü bu bence... Vatandaş Ahmet köprüden geçip sikilmezse, devlet eliyle hepimizi sikecekler...
0
kartallar yuksek ucar
(13.07.16)
(6)

kedi maması

dullahan
yavru kedi maması alsam yetişkinler de yer değil mi? bizim buralarda iki yavru bir tane yetişkin kedi var, ben de yetişkin almak istemiyorum yavruların yiyemememe ihtimalinden dolayı. sizce ne yapayım? yavru kedisi maması alsam yetişkinlerde sorun olmaz değil mi?
yavru kedi maması alsam yetişkinler de yer değil mi? bizim buralarda iki yavru bir tane yetişkin kedi var, ben de yetişkin almak istemiyorum yavruların yiyemememe ihtimalinden dolayı. sizce ne yapayım? yavru kedisi maması alsam yetişkinlerde sorun olmaz değil mi?
0
dullahan
(13.07.16)
Yetişkinler kısırsa yavru kedi maması ileri dönemde böbreklerine zarar verebilir. Kısa dönemde biraz kilo aldırabilir.
0
neferkitty
(13.07.16)
anladım, fakat bunlar sokak kedisi. kısılaştırıldıklarını falan düşünmüyorum, çünkü yavrular muhtemelen o büyük kediye ait. 1 senedir falan büyük olanı hep görürdüm, şimdi yanında iki tane de yavru geziyor. yani kısır değil. zaten kediler büyüyünce ve buralarda takılırlarsa yetişkin maması alırım.

kısa vadede bir sorun olmaz der misiniz peki?
0
🌸dullahan
(13.07.16)
sokak kedisiyse hiçbir şey olmaz, çünkü ev kedisi gibi çok düzenli porsiyonlarda yiyemiyorlar onlar. yavru kedi maması daha lezzetli oluyor, yavrular yetişkin mamasını beğenmeyebilir sizin de dediğiniz gibi. yavru kedi maması alın bence.
0
neferkitty
(13.07.16)
iyi madem, çok teşekkürler cevaplarınız için.
0
🌸dullahan
(13.07.16)
kedilerinize buradan www.petzzshop.com mama alıyoruz.
0
fizzy
(22.02.20)
En uygun kedi maması çeşitlerini www.petburada.com buradan alıyorum ben. Kuru mamanın yanı sıra yaş mamaları da çok seviyor kedilerim
0
srkntgn
(29.10.20)
(33)

yuruyeyim mi? nasil yuruyeyim?

damdanakan
Ya benim bu ara acayip sevgili yapasım var. Böyle de söylenmez biliyorum. Cinsel bi açlık değil de kalbim atsın istiyorum. Hayatım cidden katlanılmaz. Yani normal, standart adamı bile çileden çıkartacak bi hayati nevrotikliklr psikotiklik arasındaki çizgide bi i yana bi diğer tarafa sarkan gibi sall
Ya benim bu ara acayip sevgili yapasım var. Böyle de söylenmez biliyorum. Cinsel bi açlık değil de kalbim atsın istiyorum. Hayatım cidden katlanılmaz. Yani normal, standart adamı bile çileden çıkartacak bi hayati nevrotikliklr psikotiklik arasındaki çizgide bi i yana bi diğer tarafa sarkan gibi sallanan haleti ruhiyemle ha oldu ha olacak gayretiyle zor bela surukluyorum.

Bikaç haftadır tanıştığım biri var. O da ben gibi kpss ye hazırlanıyor. Bütün sene tanismamisiz, Keşke tanışsaydık. Bi de aynı okuldan mezunuz, İki alt dönemim. Bi sürü ortak arkadaş. Bugün kafam yerinde değildi pek. Ders çalışamadım doğru düzgün. Yine de bu çocukla konusabildik. Bana eti cin verdi fhhfdsg

Bi önceki duyurumda sevimsiz bi olaydan bahsettim. Şimdi yarın dershaneye gitsem saçma sapan mevzular dönebilir, gitmesem bu arkadaşla muhabbeti ilerletemem. On gün sonra herkes yoluna gidecek zaten. Ölü yatırım mi? Ama çok tatlı ya. Ehe ehe diye gülüyor sürekli. Yengeç burcu <3 ben de balığım, süper ikili olabiliriz, di mi? Facebook'tan ekledim, paylastiklarina baktım. Kafası da çalışıyor gibi az çok. Ya ben sürekli birilerinden hoşlanıyorum, öyle patetik bi sevgi açlığı içindeyim. Bi sevgilim ya da düzgün bi flirtum olsa rahatliycak gibiyim. Hayat acımasız, soğuk ve zalim, haksız ve hain bazı insanlara.... Azıcık romantizm kendime getirecek gibi beni.

Ehe ehe diye gülüyor, zararı dokunmaz bana di mi? Napayım? Yarın dershaneye gidip sağlam bi bağlama çekeyim mi? Mutlu olmak, sevmek sevilmek istiyorum. Bana şans dileyin.

İyi geceler.
0
damdanakan
(13.07.16)
yürü tabi ya durduğun hata. ama bebe senden hoşlanıyo mu sence?
0
cekilmis gayfe
(13.07.16)
Ikidir tek taraflı attı kalbim, Bu sefer tutturacak gibiyim. Valla birlikte mutlu mutlu gireriz sınava. Ne güzel olur.
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
Hoşlanıyor bence. Konuşurken titriyor, muhabbet açmaya çalışıyor. Arada orama burama bakıyor.
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
o zaman yapış ağzına bi anda şoka girsin. sonra bir şey söylemeye gerek kalmaz :))
0
cekilmis gayfe
(13.07.16)
balıkmışsın bu iş olur <333 xd
bu arada sayın damdanakan bağlama nedir, nasıl çekilir. açıklama lütfen.
0
japan
(13.07.16)
dehşete kapıldım resmen. yani kpss'ye hazırlanıyorsun ve bu ilginin tamamen açlıktan geliştiğinin de farkındasın ama buna rağmen yürümeyi ciddi ciddi düşünüyorsun. sence gerçekten hoşlanıyor musun? kendin diyorsun yahu "hayatım çok kötü gidiyor, sevilmek istiyorum" diye. bu tip durumlarda insanın değerlendirmeleri, yargıları falan sapıtıyor. senin göstergelerin "yürü" diyor da, göstergelerin doğru çalışıyor mu hele onu de? gençsin daha, eti cin verenlerin çok olur. bence kafanı çok bulandırma. sınavına gir. kendi hayatına odaklan. duyurularından az çok biliyorum sıkıntılarını, ben senin yerinde olsam şu an ecnebilerin deyişiyle kendi shit'imi together eyleyip ondan sonra eti cin kovalardım. şu an pek de kendi isteğinle yönelmediğin bir ilişkinin sorumluluğunu almak bundan 9 ay 1 yıl sonra falan çok daha fazla şey kaybettirebilir, canını daha çok sıkabilir.

ha tabii herkesin hayatına kimse garışamaz, bazı insanlar belki de zor durumda yanlarında biri olunca daha çabuk atlatıyordur, onu bilemem. ben kendi gördüğümü ve düşündüğümü söylüyorum. şahsen aşık olmadan, gerçekten çok sevmeden bir ilişkiye yanaşmam. temel sağlam olacak. yok benim derdim günü unutmak, biraz pohpohlanmak, can sıkıntısını geçirmek diyorsan sen bilin, yardır istiyosan. ama bugün 1 mutlu olursun yarın 3 üzülürsün. adeta alköl, fuhuşturucu gibi. başta oo çok güzel ama sonra ne bok yedim ben oluyo. fazla hikmetine şeyapmamak lazım.
0
der meister
(13.07.16)
yarın dershaneye git, boş bırakma.10 gün de kalsa uğraş derim. onun eti cin ikramına karşılık sende eti tutku(kıps kıpslı) ve kahve ısmarla,oradan yürü işte. bol şans
0
MtKrt
(13.07.16)
Denemeden bilemezsin. O heyecanı ve kalp ritmini yaşamak seninde hakkin.kapat sol şeritten tam gaz devam.
0
vi veri veniversum vivus vici
(13.07.16)
Göstermelik bi şey olmayacak ya. Ama bi sevgili açlığı var, bulduğumu kapacak durumdayım. Bu da bana çok insanı geldi aslında. Kendi shitimizi ille de tek başımıza mi together etmek gerekiyor. Omuz çıkacak birileri olsa fena eeeeyyy der meister? Niye yalnız kalalım sürekli :)
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
Eti tutku iyi fikir. Ben çözemediğim soruları sorarım diye düşünmüştüm dhjy
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
yaa yurumelisin bence. hicbir sey kaybetmezsin ki en fazla bu da olmaz. bi centik daha atarsin mazlum kalbine ( arabeske niye bagladiysam gece gece). tutku da iyi fikirmis tuttum. guzel gelismeler olsun bizi de haberdar et :)
0
in vino veritas
(13.07.16)
Sertab erener bile elli yaşında "Kendime bir daha şans diliyorum. Mutluluk diliyor, aşk diliyorum" diye şarkı yapıyor, Benim neyim eksik........
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
Yürü yaa ne olacak. Hem hoslaniyor gibi de diyorsun ne guzel iste. 10 gun sonra herkesin yoluna gidecek olmasini falan simdiden dusunme bence. Iliski olmasa da romantik bi flort bile iyi gelir insana. Hem belli olmaz ne olacagi. Bol şans
0
aquarium
(13.07.16)
ben de her sınav döneminde birine aşık olurum. öss'ye girerken de, her vize final döneminde de periyodik olarak değişik kişilerden hoşlanır onlara kafalar bir iki oynaşır sınav dönemi bitince bırakırdım. yapmayı tasarladığın şeyde bi sakınca yok ama çocuğun sana ilgisi yoksa iyice çökersin. gözünü seveyim gidip de "ben senden hoşlanıyom ehe" deme. çocuk "ben seni arkadaş olarak görüyorum damdanakan ehe"yi yapıştırırsa tam sınav öncesi senin için hiç hoş olmaz bence. zaten naif bir insana benziyosun. direkt açılma ama çocukla fingirdemende bir sakınca yok akskskj
0
ambrosia
(13.07.16)
Yok ya açılır miyim hiç? Açılacak bi şey yok zaten, olsa da acıkmam, şartların olgunlastirir, Doğru sinyalleri verir, yolunu yaparım. O kadar saf mı görünüyorum ya iki gündür tanıdığım adama "Ben senden hoşlanıyorum ehe" diyecek kadar dvhhg
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
"burcu yengeçmiş ben de balığım süper ikili olucaz bana eti cin verdi ehe ehe diye gülüyor" fln yazmışsın daha nası saf durucan ki ahsjaksm
0
ambrosia
(13.07.16)
Çok tatlış, yürü sen yürü bence de :)
0
Lim5
(13.07.16)
Şişman kızların cat fight ı güzel olmaz ama izlenir gene de. Çamurda güzel olur ama bunların dövüşü. Soruya cevap: o iş olmaz. Neden mi? Üç ay sen flört edeceksin de, adam sana çıkma teklif edecek de, sen kabul edeceksin. Bu şişmanlar bide çirkin kızlardaki ego kimsede yok. Hep mi prenses modu on. Böyle böyle kafayı yemişsin. Azcık bohem olun, gamsız olun,relax olun. Sen o elemanı bağla. Ben de bütün duyurularında iltifat manyaa yapayım seni. Ahanda risk budur
0
hasmetizm 2046
(13.07.16)
bi önceki duyuru için inş parayı vermemişsindir beğenmeyen gitsin -.-
yengeç erkekleri tatlıştır ama yürürsen de ilerde çok güvenme seni dünyanın en güvenli yerinde hissettirir gider başka kızları öber. fiii.
0
freya
(13.07.16)
yürü damdan, olursa ekime kadar.
0
piremses
(13.07.16)
Sen ankaraya gelmiyor muydun. Y lisans , kpss filan daha zamana ihtiyacin var gibi gibi
0
bnmzz
(13.07.16)
arkadaş gönlün her çarptığıyla olmuyor biliyoruz, ama ya beraber çarparsa? karşılıklıysa kaptırıp git bile bence.

all in. ağzından öb.
0
evde liyakat kalmamis
(13.07.16)
ben seni hep erkek diye düşünmüştüm niyeyse, şaşırdım.
ayrıca kendinin ve duygularının bu kadar farkında olman ne güzel, takdir ettim, imrendim :)
yürü gitsin, olursa ne güzel olur.
0
şubatsonrası
(13.07.16)
Görünce gülümse,selam ver, yanındakiler yabancı değilse yanına git.Mal değilse anlar.
Bazı kişiler hoşlandıkları anlaşılmasın diye istemsiz olarak soğuk davranıyorlar.Bu hataya düşme sakın.
0
turkuaz
(13.07.16)
Bugün atağa geçicek dün geceki kadar coşkun hissetmesem de. :)
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
Gecicem*
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
Bütün gün beraberdik ama benim kafam yerinde değil ya. İki kelimeyi bi araya getiremiyorum, söyle dört dörtlük bi bağlama çekemedim yani. Dersanede olunca da ayrıca geriliyorum. Ama oradayken öyle mal mal takilicaz gibi geliyor. Orada kendimi hiç rahat hissetmiyorum çünkü.

Çocuk bayağı istekli benle konuşmaya ama ben çok tutugum. Ortam kaynaklı kendimi surekli baskı altında hissediyorum. Bi de böyle otuz sene kimseyle konusmamisiz gibi her boku anlatmaya çalışıyoruz birbirimize. Sohbet çok kopuk ilerliyor.

Bugün de tostundan verdi bana dgjugcs
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
alt metini yüklemiş tost diyerek. dedim ama sen beceremen bu işi. kaçacak bu çocuk. şatgan gibi yeni sevgili ifşası yapamıcan.
0
hasmetizm 2046
(13.07.16)
Çocuk çok tatlı, saf da benim hiç halim yok galiba ya. Hele de dershanede kimseye bağlama falan çekesim gelmiyor, öyle enerjimi alıyor o mekan. Gönül isterdi ki satgan gibi yeni sevgili ifşası yapayım. Neyse sınavdan sonra bakıcam artık.
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
Arayı cok ta soğutma dan bekle ama. Beklemekten sıkılmasin:)


bugün arkadasim sozlendi sevindirik oldum ya. Evde kaldik givi birşey.Zira anamin dedigi gibi tursunu kursam para etmez :) kadin hakli galiba ya.
0
vi veri veniversum vivus vici
(13.07.16)
Yok yine irtibata geçerim, Gel birlikte çalışalım falan derim de o salak yere gitmek istemiyorum
0
🌸damdanakan
(13.07.16)
sadece dersane sınırları içinde mi konuşabiliyosunuz ya? dersane çıkışı bi yerlere gidelim falan de bişiler de.
0
balkanlardangelensogukhavadalgasi
(19.07.16)
noldu sonuç? hırt. ne olacak.
0
hasmetizm 2046
(19.07.16)
(8)

Belirli bir eseri devam ettiren başka yazarların eserleri

noxell
Merhaba,başlıktan çok anlaşılmayabilir ama araştırmam için şu tarz kitaplar arıyorum: bir yazarın yazdığı bir eser var. sonradan başka bir yazar da bu hikayeyi kullanarak ya da devam ettirerek veya yapısını değiştirerek aynı eserin iskeleti üzerine başka bir metin yazıyor. taklit etmekten bahsetmiyo
Merhaba,

başlıktan çok anlaşılmayabilir ama araştırmam için şu tarz kitaplar arıyorum: bir yazarın yazdığı bir eser var. sonradan başka bir yazar da bu hikayeyi kullanarak ya da devam ettirerek veya yapısını değiştirerek aynı eserin iskeleti üzerine başka bir metin yazıyor. taklit etmekten bahsetmiyorum. yasal bir durumdan bahsediyorum.

örneğin jane austen'ın ünlü eseri aşk ve gurur'u bilirsiniz. yıllar sonra Seth Grahame-Smith isimli birisi çıkıp aşk ve gurur ve zombiler'i yazdı mesela. stephen king'le alakalı da böyle bir mesele vardı sanki.

neyse bu konuda bildiğiniz yazarları, eserleri belirtirseniz çok sevinirim.

edit: bir mesaj geldi: ahmet ümit - beyoğlu rapsodisi / agatha christie - roger ackroyd cinayeti
0
noxell
(13.07.16)
tam dedigine uyuyor mu emin degilim ama dr. who shada vardi. douglas adams'in senaryosunu gareth roberts romanlastirmisti.
0
in vino veritas
(13.07.16)
İkinci yazarın da ünlü olmadığı, kitabın hayranlarının devam kitaplarını yazdığı durumların adı yanlış bilmiyorsam 'fanfiction' olarak geçiyor. Aramanızda bunu kullanabilirsiniz. Bir sürü fanfiction kitap var. Bazıları ünlü oluyor. Mesela 50 Shades of Grey aslında Twilight'ın bir fanfiction'ı olarak doğdu, sonra çok meşhur oldu.

BBC'den konu hakkında bir podcast de var, dinlemek isterseniz.
www.bbc.co.uk
0
1lisan1insan
(13.07.16)
kürk mantolu madonna'nın devamı niteliğinde şu kitap var, elbet başka bir yazardan:

m.kitapyurdu.com

okumadım ama, nasıldır hiç bilmiyorum.
0
veronica supertramp
(13.07.16)
Frank Herbert'ın Dune altılısı ve oğlunun suyunu çıkardığı devam kitapları var.
ek: en.wikipedia.org(franchise)#By_other_authors
0
kobuzchu kiz
(13.07.16)
metin üstündağ'ın orhan veli'lemeler sayılır mı?
0
petekpare
(13.07.16)
Beşpeşe var:

tr.wikipedia.org
0
conrad moricand
(13.07.16)
ejderha döveli kız kitabının 4. kitabı var, ilk üç kitabı yazan yazar öldü geçtiğimiz senelerde, normalde bu seriyi 10 kitap olarak planlıyormuş ama işte böyle bir durum. Şimdi başka bir yazar tarafından 4. kitabı yayınlandı devam olarak. Hepsini okumuş biri olarak söyleyebilirim ki asıl yazarın derinliği başka ama sürükleyicilik ve konu olarak son kitap da çok iyi sadece işleyiş tarzı her ne kadar benzetme içerse de aynı tadda değil.
0
gezegen olan pluton
(13.07.16)
küçük prens - saint exupery
küçük prens geri döndü - jean pierre davidts
0
ambrosia
(13.07.16)
(1)

ttnet kapattırma hakkında

000000
Telefonla iptal talimatı verildi ama bir imza varmıs 1 hafta içinde ya bu baska ilde atılabiliyor mu? Telekomun her subesinde oluyor mu?
Telefonla iptal talimatı verildi ama bir imza varmıs 1 hafta içinde ya bu baska ilde atılabiliyor mu? Telekomun her subesinde oluyor mu?
0
000000
(13.07.16)
Faks çekin sonra da türk telekom ofislerinden birisine cihaz teslim etme zorunluluğunuz var ise cihaz teslim edin.
0
gozu acik sevisen yahudi
(13.07.16)
(12)

Tuşlu Nokia telefon alarm müziği

uyusam iyi olur
Şu nokianın eski tuşlu telefonlarının alarm melodisi varya dıdıdıt dıdıdıt diye onu arıyorum internetten ne yazdıysam çıkmadı bi bulduruverin.
Şu nokianın eski tuşlu telefonlarının alarm melodisi varya dıdıdıt dıdıdıt diye onu arıyorum internetten ne yazdıysam çıkmadı bi bulduruverin.
0
uyusam iyi olur
(12.07.16)
İtunesden almam için iphonumun mu olması gerek? Beleş bulamaz mıyım?
0
🌸uyusam iyi olur
(12.07.16)
@grimavi link atabilir misiniz ben arattım youtubeda bulamadım çok mu karışık arattım acaba nokia alarm clock falan filan yazdım çıkmadı.
0
🌸uyusam iyi olur
(12.07.16)
www.youtube.com

Bu da 94 ten 2014 arasındaki evrimi
www.youtube.com
0
ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar
(12.07.16)
@ofkeyle kalkanın bu değil benim dediğim. Ben alarm melodisini arıyorum dıt dıdıdıt falan diye düz bir melodi nokia 6300ın alarm müziği hatta aradığım direk.
0
🌸uyusam iyi olur
(12.07.16)
Yanlış mı anlattım acaba çalar saat müziğini arıyorum.
0
🌸uyusam iyi olur
(13.07.16)
şu mu www.zedge.net
0
komsu komsunun nickine muhtactir
(13.07.16)
Şu mu aradığın? Videonun ortalarına doğru çalıyor:
www.youtube.com
0
harzem
(13.07.16)
@komsu komsunun yok bu değil maalesef
0
🌸uyusam iyi olur
(13.07.16)
@harzem evet aynen bu ama düzgün kaydı yok hiçbir yerde.
0
🌸uyusam iyi olur
(13.07.16)
Zedge var ister uygulamayı indir bak, ister netten direk gir. İstediğin herşeyin melodiye çevrilmiş hali mevcut. Bakımdım ama istediğin tonu tam bulamadım. Nokia Classic, Nokia Classic alarm gibi anahtar kelimelerle bir arat. Nokia melodileri bolca çıkıyor.
0
tayfun27
(13.07.16)
komsu komsunun nickine muhtactir
(13.07.16)
@komsu komsunun en benzeyen buymuş teşekkürler. asıl aradığım bunun biraz daha yavaşı daha yumuşak tonlusu harzemin attığı linkteki gibi olanı. zedgeden bakayım ben belki tam aradığımı bulurum.
0
🌸uyusam iyi olur
(13.07.16)
(5)

Tatil arkadaşı bulmaca?

Cesario
Tatil denilince akla hemen Bodrum sahilleri,ellerde içkili kokteyli kadehler,dans,Hande Yener,Demet Akalın şarkıları vs gelmesin hemen.Karadeniz de olur. Doğayla iç içe bir ortam. Yeni yerler keşfetme de olabilir. Yukarıda yazdığım gibi deniz-kum-güneş olabilir.SORU:Yurt içinde böyle bir araya gelen
Tatil denilince akla hemen Bodrum sahilleri,ellerde içkili kokteyli kadehler,dans,Hande Yener,Demet Akalın şarkıları vs gelmesin hemen.

Karadeniz de olur. Doğayla iç içe bir ortam. Yeni yerler keşfetme de olabilir. Yukarıda yazdığım gibi deniz-kum-güneş olabilir.

SORU:Yurt içinde böyle bir araya gelen arkadaş arayan platformlar var mı ya da sizin deneyimleriniz?

Eylül-ekim gibi bir boşluğum olacak. Çevremdeki arkadaşlarla gidemiyorum. Ya birisinin başka programı oluyor ya da para yok diyorlar.

4-5 yıldır İstanbul dışına çıkmıyorum. Aşırı bunaldım. Tek başıma da gidemem,canım sıkılır. Zaten sessiz,sakin birisiyimdir. 5-6 yaşındayken de yeni insanlarla tanışamazdım,23 yaşına geldim hala aynıyım. İnternetten bulmak zorundayım.
0
Cesario
(12.07.16)
craigslist
0
ateistanbul
(12.07.16)
facebook da gezgini gezdir diye bir sayfa var. adı tam bu olmayabilir emin değilim. interrail tr nin alt grubu. bu amaca hizmet ediyor bak istersen.
0
tuborg yesili
(12.07.16)
interrail turkiye ve alt gruplarina post at cikar birileri.
0
xenophobe
(12.07.16)
@üğpoıuy Karadeniz listemde kesinlikle var. Daha önce hiç gelmedim. Trabzon,Rize kısaca Doğu Karadeniz'de bir şehri görmek istiyorum. Ama turistik yerler Arap kaynıyormuş(kalabalıkmış),herkes yerden yere vuruyor Uzungöl'ü falan. Kalabalıktan pek hoşlanmam zaten.

Sonrasında az bilinen yerlere bakmaya başladım. Şimdi Artvin deyince o kritere uyan bir yer. Aklımda olsun o zaman,teşekkürler :)

Uçak bileti bile baktım şimdi,350 tl falan gidiş-dönüş. Promosyonlar bitmiş,ekonomi sınıfı var. Yakında o da biter. Herkes programını şimdiden yapıyor galiba.
0
🌸Cesario
(13.07.16)
@üğpoıuy Eylül'de bayram 9 gün tatil olduğu için o ay herşeyin fiyatı tavan :)
0
🌸Cesario
(13.07.16)
(1)

ege de kamp alanı

zimbirik
Arkadaşlar egede balıkesir ya da izmirin daha kuzeyinde güzel sahilli ve denizli, eğlenceli, uygun fiyatlı bir kamp yeri arıyoruz. hatta şehire yakın olursa çok iyi olur. Ama olmasa da olur.Var mı öneriler??
Arkadaşlar egede balıkesir ya da izmirin daha kuzeyinde güzel sahilli ve denizli, eğlenceli, uygun fiyatlı bir kamp yeri arıyoruz. hatta şehire yakın olursa çok iyi olur. Ama olmasa da olur.
Var mı öneriler??
0
zimbirik
(12.07.16)
www.facebook.com eğlenceli değil yalnız burası son derece sakin, kafa dinlemece yeri. diğer bütün şartları karşılıyor.
0
10032007
(13.07.16)
(3)

iş yerinde yaşanan sorunlar hakkında

yorke
genellikle yönetici kaynaklı yaşadığım sorunlarla ilgili olarak ik ile konuşmak caiz midir? ik bunu kendi talep etti görüş alma amaçlı. kendi yöneticimle sorunlarımızı hiç konuşmadık.
genellikle yönetici kaynaklı yaşadığım sorunlarla ilgili olarak ik ile konuşmak caiz midir? ik bunu kendi talep etti görüş alma amaçlı. kendi yöneticimle sorunlarımızı hiç konuşmadık.
0
yorke
(12.07.16)
yöneticinin haberi olmadığı şeyi ik'ya söylersen ik yüzde çoksan gider yetiştirir; yöneticin de sana gıcık kapar. yöneticine duyduğun rahatsızlığı aktar, gelişme olmuyorsa ik'ya söyleyebilirsin. illa ik soruyorsa bişey var mı diye ufaktan çaktırabilirsin, en azından memnuniyetsiz olduğun şeyler olduğunu. tabii bütün bunlar muhatap olduğun kişilerin karakterleriyle ilgili, çalışma hayatında bu tip konularda profesyonellik diye bir şey yok çünkü.
0
baba jo
(12.07.16)
ik'cı orada güveneceğin son kişi olsun sana o kadar söyleyim. sakın birilerinin hatta özellikle yöneticinin arkasından sallama ik'cının yanında. ne yapsak da yöneticiye yaransak diye takla atan tipler bunlar.
0
cekilmis gayfe
(12.07.16)
ik ya bence de güvenme. ayrıca ik ya çözüm aramak için gitme. yolunda gitmeyen şeyleri haberdar etmek için gidebilrisin ama şikayet gibi aktarma. böyle bir durum var, nasıl tepki vermem gerektiğini bilmiyorum, yardımcı olur musunuz gibi yaklaş. yani konuştuğunun başkalarının kulağına gideceğini düşünerek konuş. diplomatik ve saygılı ol. içini dökme.
0
sttc
(12.07.16)
(1)

erzurum-ağrı karayolu güvenli midir?

hourna
soru başlıkta. erzurum'dan kiralık araçla gündüz yolculuk yapılacak.
soru başlıkta. erzurum'dan kiralık araçla gündüz yolculuk yapılacak.
0
hourna
(12.07.16)
Sürekli kullanan kişileri biliyorum sıkıntı yaşadıklarını duymadım
0
intihar etsem de kendime gelsem
(12.07.16)
(7)

dolu uçağa bilet bulmak

bellbane
gündüz baktığım bir uçuşta sabah yer vardı, şu an kalmamış. uçuş da yarın öğlen. acaba yarın gündüz yine kontrol etsem yer bulma ihtimali var mıdır? biri rezervasyonunu iptal etse falan yeniden bilet satışa çıkar mı?
gündüz baktığım bir uçuşta sabah yer vardı, şu an kalmamış. uçuş da yarın öğlen. acaba yarın gündüz yine kontrol etsem yer bulma ihtimali var mıdır? biri rezervasyonunu iptal etse falan yeniden bilet satışa çıkar mı?
0
bellbane
(12.07.16)
havalanına git. overboarding yaparlar yedek beklersin, gelmeyen olursa yerine binersin.
0
cekilmis gayfe
(12.07.16)
anadolujet yapar mı öyle?
0
🌸bellbane
(12.07.16)
hepsi yapar
0
lcha
(12.07.16)
THY dahil hepsi yapıyor,

Hatta bana bir keresinde, thy size bir teklifimiz var 100€ verelim sonraki uçağa binin dedi, işim olmadığı için kabul ettim 2 saat sonraki uçağı. Muhtemelen bir başka paralı yolcuya verdiler bileti.
0
ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar
(12.07.16)
@ ofkeyle kalkan overbooking olmuş uçakta yer kalmadığındsn size o teklifi yapmışlar, siz check in yapmamışsınız henüz.
0
oscar
(12.07.16)
@Oscar

Olabilir. Evet galiba check in yapmamıştım, zaten son anlara doğru yetişmiştim uçağa, şaşırtmıştı teklif.
0
ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar
(12.07.16)
@ öfke

keşke pazarlığı kızıştırsaydın :)
0
kelepir
(12.07.16)
(7)

Yeni bi laptop alıcam ama?

akatreil
6 yıldır asus'un bi aletini kullanıyorum ama artık "nolur kullanma beni" diye yalvarıyor bana.temel bi kaç özelligi şu:İşlemci Tipi : Intel Core 2 Duoİşlemci Hızı : 2.53 GhzEkran Kartı : NVIDIA GeForce GT 220MHarddisk : 500 GBBellek miktarı : 4 GBEkran kartı hafıza : 1 GBşimdi bu özelliklere sahip b
6 yıldır asus'un bi aletini kullanıyorum ama artık "nolur kullanma beni" diye yalvarıyor bana.

temel bi kaç özelligi şu:

İşlemci Tipi : Intel Core 2 Duo
İşlemci Hızı : 2.53 Ghz
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce GT 220M
Harddisk : 500 GB
Bellek miktarı : 4 GB
Ekran kartı hafıza : 1 GB

şimdi bu özelliklere sahip bilgisayar ölü durumda. Almak istedigim modellere bakıyorum. işlemci hızları daha düşük, harddisk aynı, bellek aynı, ekran kartı hafızası aynı.

işlemci tipiyle ekran kartı bilgisayarın performansını baştan sona degistirebilir mi bu denli?

www.hepsiburada.com

mesela bu. sadece internet kullanımı + film-dizi izlemek için kullanacagım. bana uygun gibi geldi ama yavaşlıktan ölen bilgisayarımla benzer 3-5 özellik görünce bu işlerden anlamadıgımı farkettim.
0
akatreil
(12.07.16)
bu bahsettigin seyler icin bilgisayarin yeterli. kendin yapamiyorsan bir bilgisayarciya git icini temizlettir, islemcinin filan macununu yenilettir. illa hizlansin istersen bir ssd taktir.
0
redlinetheturk
(12.07.16)
Macbook 2010 kullanıyorum benzer donanım özelliklerine sahip. Yavaşlıktan kullanılmayacak durumdaydı. Rami 4 den 8 gb a yükselttim ve ssd taktım. Şuanda hızına yetişemiyorum.
0
mrmlq
(12.07.16)
İşlemci Tipi Intel Core i5
İşlemci 5200U
Ram Tipi DDR3
Sistem Belleği 4 GB

senin bilgisayardan farkı burada saklı zaten.. kampanyalı fiyatı 1.600 tl şu anda.. bu fiyattan daha azına laptop bulmam zaten mümkün değil..

ihtiyacın varsa ve bütçen bu aralıktaysa rahatlıkla alıp kullanabilirsin.. bu paraya fazlasıyla işini görebilecek bir ürün.

elindeki bilgisayar da yeni bir windows kurulumu ile internet-film dizi işini görür aslında..
0
pembe baytar
(12.07.16)
bu donanım internette surf yapmak video izlemek için fazlasıyla yeterli

yazılımsal bir problem olmadığına emin misiniz? virüs bulaşmış olabilir pc açılırken otomatik başlayan uygulamalar yavaşlatıyor olabilir vs. format atılırsa belki düzelebilir

en kötü ihtimalle hafif bir linux dağıtımı kurdurabilirsiniz bilen birine(ubuntu tavsiye etmiyorum)
0
toua tokuchi
(12.07.16)
öncelikle işlemci büyük fark yaratır, gidip işlemci frekansına takılma. Farkı biraz daha iyi görmek istersen :

cpuboss.com

Laptop ekran kartlarından büyük performans beklenmez ama gidip gt220m ile gt920m'i karşılaştırmak da ayıp olur. Detaylı fark :

gpuboss.com

Almak istediğin bilgisayarda windows 10 gelir, 4gb daha ram desteği yaparsan son çıkan oyunlar hariç oyun bile oynarsın.

imza : core 2 duo'dan i7'ye geçen bir insan.
0
kimlanbu
(12.07.16)
hdd ni ssd ile değiştirsen yeter bence. diğer özellikler gayet iyi. benim eski laptop ile benzer. o yüzden performansını tahmin edebiliyorum.
0
sttc
(12.07.16)
hocam cok basit sekilde

makineyi temizlettir
işlemci termal macun falan

SSD al tak
temiz bi windows 7

1500 TL verip alacagin pc ile aynı işi yaparsin.
0
kingcyrax
(13.07.16)
(5)

Faturasız hatlar neden daha ucuz?

neyehbe
Aynı veya daha fazla içeriğe sahip faturasız hat tarife ücretleri faturalıdan hep daha ucuz. Üstelik faturalı müşteri 12 ay taahhüt veriyor, faturasız istediği zaman operatör değişikliği yapabilir. Mantığı ne bu işin?Vodafone Faturasız: 750 dk + 1000 sms + 2 gb = 19 tl/ayVodafone Faturalı: 750 dk +
Aynı veya daha fazla içeriğe sahip faturasız hat tarife ücretleri faturalıdan hep daha ucuz. Üstelik faturalı müşteri 12 ay taahhüt veriyor, faturasız istediği zaman operatör değişikliği yapabilir. Mantığı ne bu işin?

Vodafone Faturasız: 750 dk + 1000 sms + 2 gb = 19 tl/ay
Vodafone Faturalı: 750 dk + 1000 sms + 2 gb = 28 tl/ay
0
neyehbe
(12.07.16)
Faturasızda bahsettiğin kampanya yeni gelen ya da numara taşıyanlara özel olması gerek

Ben vodafone da 500 dk,1000 sms,2 gb ye 23 tl oduyorum daha avantajli bir tarifesi yok
Diger tarifelerde hep kosul var bunlara dikkat etmelisin

Eger ki faturasiz paketle isini goruyorsa faturali hat gerekli degil
0
kaiserr76
(12.07.16)
@kaiserr76: hayır, her ikisi de yeni gelen abonelere yönelik ücretler. Hattımı Vodafone'a taşımayı düşünüyorum ama faturasız hatlar hep daha ucuz, üstelik taahhüt de yok. Yeni abone için de mevcut abone için de böyle. Mantıksız değil mi?
0
🌸neyehbe
(12.07.16)
@sivrisinek

mega3gb tarifesinde ozel kosullar var.
son 3 ay 30 tl ve alti harcama
25 yas alti........vb dahasi var

@neyehbe
yeni gelenler oldugu icin sen numara tasiyarak kullanabilirsin.

lakin mevcut vodafonelular kullanamaz.

velhasil faturasiz hat iyidir hesabini kitabini bilenler icin.
0
kaiserr76
(13.07.16)
eywallah deneyecegim ilk firsatta :))
0
kaiserr76
(13.07.16)
çok emin olamadım ama biri peşin ödeniyor diğerinin ödemesi min. 1 ay sonra. vade farkı gibi bir şey olabilir.

bir de faturalının kullanım kolaylığı, fatura sön ödeme tarihine kadar telefonu hala kullanabilme vs.
0
jugador
(13.07.16)
(1)

Pokemon Go

Euxinos007
fobito diye bi siteden indiriyorum ama açarken derleyici hatası verip ayrıştırmada sorun diyor. Güvenilir başka bir site biliyor musunuz ?
fobito diye bi siteden indiriyorum ama açarken derleyici hatası verip ayrıştırmada sorun diyor.

Güvenilir başka bir site biliyor musunuz ?
0
Euxinos007
(12.07.16)
www.apkmirror.com

en temiz link burda bildiğim kadarıyla.
0
gocumanirabbim
(12.07.16)
(1)

Amerikada ot cekerken arkada yaz dostum calan video?

bir ileti paylastim
Unlu bir sarkici ot cekerken arkada yaz dostum calan bir video varmis onu bilen var mi?
Unlu bir sarkici ot cekerken arkada yaz dostum calan bir video varmis onu bilen var mi?
0
bir ileti paylastim
(12.07.16)
rubenanyukov
(12.07.16)
(1)

Kira sözleşmesi yapmadan kiracı olmak hakkında

slymene
MerhabaYakın bir arkadaşımın 4 yıl boyunca kiracı olarak kaldığı evi kiralamayı düşünüyorum. Arkadaşım evden çıkıyor. Anlayışlı, ılımlı bir ev sahibi varmış.O, kira sözleşmesi yapmadan, elektrik ve suyu kendi üzerine almadan 4 yıl boyunca oturmuş. Ev sahibi şehir dışında, evin olduğu şehre uğradığı
Merhaba

Yakın bir arkadaşımın 4 yıl boyunca kiracı olarak kaldığı evi kiralamayı düşünüyorum. Arkadaşım evden çıkıyor. Anlayışlı, ılımlı bir ev sahibi varmış.

O, kira sözleşmesi yapmadan, elektrik ve suyu kendi üzerine almadan 4 yıl boyunca oturmuş. Ev sahibi şehir dışında, evin olduğu şehre uğradığı da yok. Muhtemelen benim sürecimde de gelmeyecek.

Evin depozitosu 900 TL, arkadaşım 4 yıl önce bu parayı kendinden önceki kiracıya vermiş, şimdi de ben ona (müstakbel yeni kiracı olarak) 900 TL'sini vereceğim. Bu süreç hep böyle işlemiş.

Malum; ne sözleşmemiz, ne de depozitomuzu belgeleyen kağıdımız olacak elimde. Birkaç sene sonra evden çıkıyorum dediğimde, ev sahibinin, depozitonuzu vermiyorum deme hakkı var mı? Böyle bir şey ile karşılaşmamak için alabileceğimiz önlemler nelerdir?

Teşekkür ederim.

Not: Bunların haricinde konuyla alakalı önerebileceğiniz başka bir şey varsa müteşekkir olurum.
0
slymene
(12.07.16)
ev sahibini arayıp en azından sözlü teyit almak gerekir. hatta mümkünse 900TL depozitonun onda olduğuna dair size bir mail atsın. kesin kanıt değil ama samimiyet gösterir.
0
prodeq
(12.07.16)
(5)

Atatürk Havaalanı Duty Free Alkol fiyatları?

kaybeden adam
Soru başlıkta, internet üzerinden öğrenebileceğim bir kaynak var mı?
Soru başlıkta, internet üzerinden öğrenebileceğim bir kaynak var mı?
0
kaybeden adam
(12.07.16)
atu com
0
oscar
(12.07.16)
alkol ve sigaranın o şekilde sitede görüntülenmesi yasal değil bildiğim kadarıyla o yüzden kendi sitesinde bile yer almıyor.
0
himmet dayi
(12.07.16)
kendi sitelerinde yok. atu da da yok. hatta içki bölümleri bile kapalı..
0
🌸kaybeden adam
(12.07.16)
@ himmet dayı cidden yokmuş eskiden atu sayfasında oluyordu yahu
0
oscar
(12.07.16)
resmi olarak öğrenemezsiniz. çünkü alkol fiyatlarının internete olmasi türkiye'de yasak.
0
helenart
(12.07.16)
(1)

Beyaz spor ayakkabi temizlik sorunu

raven
Beyaz airmaxlerimi cosla oxi li suya yatirdim ve dis fircasiyla fircaladim(uclari pembe) ancak ust yuzeydeki deriler sarardı. Nasıl tekrar beyazlatabilirim?
Beyaz airmaxlerimi cosla oxi li suya yatirdim ve dis fircasiyla fircaladim(uclari pembe) ancak ust yuzeydeki deriler sarardı. Nasıl tekrar beyazlatabilirim?
0
raven
(12.07.16)
beyazlatıcı cif ile silebilirsiniz. yüzde 80 başarı sağladım.
0
golgi aygıtı
(13.07.16)
(2)

ingilizce'de sc

kupigometa
isteğe göre isimlerden önce sc yazılabiliyor mu? sanki sn. gibi. anlamını bilmiyorum. var mı böyle bir şey?mesela: SC: ahmet yılmaz
isteğe göre isimlerden önce sc yazılabiliyor mu? sanki sn. gibi.

anlamını bilmiyorum. var mı böyle bir şey?

mesela: SC: ahmet yılmaz
0
kupigometa
(12.07.16)
İlk kez duyuyorum böyle bir şeyi.

MSc olmasın? Master of Science anlamında.
0
himmet dayi
(12.07.16)
1-2 kişide gördüm sadece. başka amaçları vardı belki de.
0
🌸kupigometa
(12.07.16)
(4)

Eve gelen sineklerin ölmesi

kahramanikarus
Merhaba,enteresan bir soru olabilir fakat merak ediyorum aynı durumu yaşayanlar var mı ve var ise nasıl bir çözüm uyguladılar.Eve giriş yapan her sineği ertesi gün ölmüş olarak yerde buluyorum. Bazen 5 6 7 adet oluyor. Aşırı sıcaklar ile alakalı olabilir mi diye düşündüm ve bazı zamanlar takip ediyo
Merhaba,

enteresan bir soru olabilir fakat merak ediyorum aynı durumu yaşayanlar var mı ve var ise nasıl bir çözüm uyguladılar.

Eve giriş yapan her sineği ertesi gün ölmüş olarak yerde buluyorum. Bazen 5 6 7 adet oluyor. Aşırı sıcaklar ile alakalı olabilir mi diye düşündüm ve bazı zamanlar takip ediyorum uçarken bir yere konuyorlar ve bir daha uçmuyorlar. Kontrol ettiğimde ölmüş oluyorlar. Soru ise neden, neden, neden?
0
kahramanikarus
(12.07.16)
bizde de öyle oluyor. bana sorun gibi gelmiyor, etrafta uçmasından ya da ısırmasından iyidir.
0
king lizard
(12.07.16)
Üç harfliler var evde
0
hasmetizm 2046
(12.07.16)
Sokağınızı sineğe karşı ilaçlıyor mu belediye? İlaçtan kaçan sinekler eve sığınıyor ama aldıkları doz ertesi güne ölmesini sağlıyordur.
0
ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar
(12.07.16)
"asiri sicaklarla ilgili olabilir mi?"
ahaha gunes geciyor hayvancagizlarin baslarina gun boyu disarlarda
0
ateistanbul
(12.07.16)
(6)

"Hayatı Yeniden Keşfedin" kitabına benzer kitaplar önerecek olan?

damba
Bu kitabın adı hakikaten bir garip, kim önerdi bana bilmiyorum ama burada psikoterapiyle ilgili bir duyuru açtığımda birisi ısrarla almamı söylemişti, ben de onu gözardı etmiştim, bir şekilde kitap karşıma çıktı aldım, okudum. Kendisine çooook teşekkür ediyorum, terapiyle ilgili inanılmaz eğitici ol
Bu kitabın adı hakikaten bir garip, kim önerdi bana bilmiyorum ama burada psikoterapiyle ilgili bir duyuru açtığımda birisi ısrarla almamı söylemişti, ben de onu gözardı etmiştim, bir şekilde kitap karşıma çıktı aldım, okudum. Kendisine çooook teşekkür ediyorum, terapiyle ilgili inanılmaz eğitici oldu. Kendisine selam olsun.

Bu tarz okurken kendimizw psikoterapi tadında, ya da terapi şekillerini anlatırken öğreten kitaplar arıyorum. Aynı yayının serisi var, baktım biraz ama beğenemedim pek.

Önerilerinizw muhtacım, okuyup da gitmeyin!
Teşekkürler şimdiden
0
damba
(12.07.16)
iyi hissetmek, psikolpğum tavsiye etti.
0
nice tnetennba
(12.07.16)
ben mod terapisine başladım bak o da güzel şemaların yanına modları da anlatıyor
burdaki kitaplara bak www.psikonet.com
gerçi şimdi okudum beğenmemişsin seriyi ama bence mod terapisine de bi bak
0
limoncello
(12.07.16)
İyi Hissetmek'i okudum, pek beğenemedim, yine de teşekkürler :)

Mod terapisine bakacağım, sağol limoncello !
0
🌸damba
(12.07.16)
hayatı yeniden keşfedin benzeri değil ama psikoloji ve kendine yardımla alakalı:
öfke dansı
yetenekli çocuğun dramı
zor bir ailede büyümek
0
şubatsonrası
(12.07.16)
ışığı arayanların karanlık yanı
Zor Bir Ailede Büyümek +1
Hatalı Alanlarınız
Sevme Sanatı
İnsan Olmak
0
dessy
(13.07.16)
bu arada bilişsel terapiyle ilgiliysen evinizdeki terapist
0
limoncello
(13.07.16)
(9)

Antalya'da nerde oturulur?

gzg
İstanbul'dan Antalya'ya taşınıyoruz; fakat ordaki semtler konusunda hiç bilgimiz yok. Çok ucuz kiralık evler var mesela Kızılarık'ta. İşkillendik doğal olarak. Orda oturulur mu?İstanbul'da Bostancı'da oturuyoruz. Köpeğimiz de var. Antalya'da nispeten ucuz nerden ev tutmak lazım? Şöyle maksimum ayda
İstanbul'dan Antalya'ya taşınıyoruz; fakat ordaki semtler konusunda hiç bilgimiz yok. Çok ucuz kiralık evler var mesela Kızılarık'ta. İşkillendik doğal olarak. Orda oturulur mu?

İstanbul'da Bostancı'da oturuyoruz. Köpeğimiz de var. Antalya'da nispeten ucuz nerden ev tutmak lazım? Şöyle maksimum ayda 700 liraya, iyi muhitte, yeni evler var mıdır? Varsa hangi muhittir bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim.
0
gzg
(12.07.16)
700 liraya bostancı ayarında bir yer yok. 1500 ü gözden çıkarmanız lazım.
0
kelepir
(12.07.16)
@kelepir

Yok artık? Bostancı'da yeni eve ondan 300 lira fazlasını veriyorum ben.
0
🌸gzg
(12.07.16)
bayındır mahallesi, çok zorlarsanız konyaaltında da çıkabilir, arkadaşlarım bulmuştu.

edit: yeni evse biraz zor.
0
nice tnetennba
(12.07.16)
havuzlu güvenlikli site içindeki yeni ev kira fiyatları 1000-1500 bandında.
0
kelepir
(12.07.16)
@kelepir

Havuz, güvenlik, site içi vs bakmıyorum. Yeni evden kastım da 5 yaşa kadar.

Bir iki semt adı (rahatlık açısından) yeterli olur benim için başlamaya.

Çok teşekkür ederim @nice tnetennba
0
🌸gzg
(12.07.16)
Konyaaltı
0
intihar etsem de kendime gelsem
(13.07.16)
dedeman park arkası, kırcami, laura avm arasında ki üçgen. bir de terracity arkası olabilir. perge bulvarı civarıda bir hayli gelişmişti en son gittiğimde. bostancı'yı hiç bilmiyorum, 9 yıl dedeman park arkasındaki bölgede çok keyifle yaşadım, bölgeyide o sebeple tavsiye ediyorum, kıyaslayabildiğimden değil :).
0
Phoebe
(13.07.16)
konyaaltında biz 1100 'e (eşyalı) kiralık verdik. yaz ayı olduğu için 2 ayX1500 'e verdik. kısacası ayda 700 + yeni ev konyaaltında pek mümkün değil gibi.
not : apartman yeni değil ve site içindeydi (havuzlu değil :) ).

edit: hurma,uncalı taraflarını denemenizi öneririm, aradığınız fiyat olarak buralarda çıkabilir. yok biz fiyatı yükseltiriz diyorsanız da konyaaltı.
0
rakicandir
(13.07.16)
1000 tl nin altında 5 yıllık bir ev bulamazsınız. bulacağınız evler başınıza dert olur.
lara tarafları diyorum ben de. bostancı dan sonra konyaaltı farklı gelecektir.
0
o kadar da degil aga
(13.07.16)
(10)

windows 10'u sorunsuz kullanan var mı?

nothing in my way
bu mereti sorunsuz kullanan var mı? yani tek bir problem bile çıkarmıyor diyen? en son yüklediğimde mavi ekran belasıyla uğraşmıştım ve bazı programlarda sorun çıkarmıştı. sonra windows 8'e format attırdım. şuan hiçbir sorunum yok çok şükür ama bedava süresi bitmeden windows 10'a yükselteyim diyorum
bu mereti sorunsuz kullanan var mı? yani tek bir problem bile çıkarmıyor diyen? en son yüklediğimde mavi ekran belasıyla uğraşmıştım ve bazı programlarda sorun çıkarmıştı. sonra windows 8'e format attırdım. şuan hiçbir sorunum yok çok şükür ama bedava süresi bitmeden windows 10'a yükselteyim diyorum ama mavi ekrandan falan korkuyorum. sizce yükselteyim mi?
0
nothing in my way
(12.07.16)
ilk kullandigimda idrak edememistim guzelligini. daha gecen hafta tekrar kurdum canavar gibi.
0
mayeskuel
(12.07.16)
sorun yok ama laptop'ım da yeni yani.
0
burya
(12.07.16)
temiz kurulum yap. eski bir laptop veya eski parçalar içeren bir bilgisayarsa sürücü/uyum sıkıntıları çıkabiliyor. bunlar harici bir şeyse ağutstos'ta büyük bir güncelleme gelicek, mevcut sorunların da ortadan kalkması muhtemel. hele ki 8 ise alternatifin, kesin temiz kurulumla yükselt.
0
baba jo
(12.07.16)
çıktığından beri kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.
0
king lizard
(12.07.16)
bendeki tek sıkıntısı laptopu açtığımda ekran parlaklığı kısık olarak başlıyor, benim gibi dünya kadar lenovo kullanıcısında aynı dert var ve en son çözüm namına bir şey yoktu.

Onun dışında bebekler bebeği, hiç beklemediğim kadar sorunsuz ve akıcı.
0
kimlanbu
(12.07.16)
Benim, sıfır sıkıntı var, win 7 ve win 8 ile de sıfır sıkıntı vardı tabi.
Mavi ekran hatasında bir kod olmalı ve belki açıklama, bence araştırın onu belki basit bir driver güncellemesiyle geçecektir, belki de cihazınız gerçekten desteklemiyordur.

Windows 10'a yükseltme yaparsanız 20 ya da 30 gün içinde tek tuşla 8'e de dönebiliyor olmalısınız.
0
atom karincanin torunu
(12.07.16)
1 senedir kullanıyorum laptopımda. 0 sıkıntı.
0
ghilleinthemist
(12.07.16)
Çıktığından beri sorunsuz kullanıyorum.
1 masaüstü, 1 işyeri dizüstü ve 1 macbook bootcamp'te yer alıyor, hiçbirinde sorun çıkarmadı.
0
himmet dayi
(12.07.16)
Ben.
Mailde hata vardı. Ayarlar doğru olduğu halde senkr. yapmıyordu. Geribildirim attık düzelttiler.
Şimdilik tek sıkıntısı ara sıra wifi ağlarını görmüyor yada LAN'dan wifi'ye geçerken sorun çıkarıyor. Onu da ağ bağdaştırıcısından deaktif/aktif edince düzeliyor.
0
Euxinos007
(12.07.16)
İki bilgisayarıma kurdum iki bilgisayarımda da bazı açılışlarda başlat menüsünün çalışmadığını gördüm. Bilgisayardan bilgisayara çalışma sağlığı değişebiliyor. Driverların uyumlu olması da önemli tabiki. Bilgisayarınız biraz eskiyse 7'den şaşmayın derim.
0
Horoz
(12.07.16)
(3)

2 aylık bebek filanı

allanpoe
2. ayına girmiş olan bu aralar biraz huzursuz bi bebeğimiz var.ÇOK AĞLIYOR. herhangi bir sorunu olmadığını bildiğimiz halde. gazı çıkartılmış, karnı doymuş ve altı temiz olsa bi arada ağlıyor.bir haftadır şöyle birşey keşfettik. ne zaman müzik açsak susuyor. ağlamayı bildiğiniz kesiyor. amelie soun
2. ayına girmiş olan bu aralar biraz huzursuz bi bebeğimiz var.

ÇOK AĞLIYOR. herhangi bir sorunu olmadığını bildiğimiz halde. gazı çıkartılmış, karnı doymuş ve altı temiz olsa bi arada ağlıyor.

bir haftadır şöyle birşey keşfettik. ne zaman müzik açsak susuyor. ağlamayı bildiğiniz kesiyor. amelie soundtrack'ini dinlemekten içimiz de geçmedi değil.

sorum şu : bi zararı olur mu böyle müzik dinletmenin.
nasıl anlıyor da susuyor bu bebek.
0
allanpoe
(12.07.16)
Gazi yok zannediyorsunuzdur ama vardir. Bazi muziklerdeki frekans-bass ayari gazin agrisini hafifletiyor

Kolik bebek diye bakin
Muzik dinletmenin de zarari olmaz
0
la noix
(12.07.16)
hayır olmaz. şunu da dinletebilirsiniz. www.youtube.com

sizinki gene iyiymiş, ben 4 ay izzet altınmeşe'den düğmeli dinledim. işte bu www.youtube.com

sağ dizi sol dirseğe, sol dizi sağ dirseğe dokundurun. 1-2 aya geçer diye düşünüyorum.
0
babilbaligi
(13.07.16)
Bizde de gangnam style ruzgari hala esiyor :p gerci gazdan degildi baska turlu bu gazdi ahahaha
0
la noix
(13.07.16)
(3)

Bankacilara Faiz Sorusu

tum haklari saklidir
48 ay vade 50.000tl kredi%1.30 ile %1.09 arasinda toplam kac tl fark eder
48 ay vade 50.000tl kredi
%1.30 ile %1.09 arasinda toplam kac tl fark eder
0
tum haklari saklidir
(12.07.16)
dosya masrafı vs. işin içine katmadan hesaplayınca:

1.30% oranlı kredide aylık ödeme 1406.79 lira
1.09% oranlı kredide aylık ödeme 1343.36 lira.

dediğim gibi dosya masrafıydı, sigortaydı carttı curttu hesaplamadığım için gerçek ödemeler biraz daha yüksek olur.

not: bankacı değilim. excel'deki pmt fonksiyonuyla çok kolay hesaplanıyor.
0
king lizard
(12.07.16)
(bkz: google)
kredi faiz hesaplama
0
niedy
(12.07.16)
Online hesap makineleri il hesaplayabilirsin,

www.hangikredi.com

ben burada konut kredisi seçtim, konut kredisinde bir vergi olmuyor sanırım yani daha farklı bir krediyse daha çok ödersiniz o aklınızda olsun.

sonuç:
1,09 64.481,33
1,30 67.526,01
0
atom karincanin torunu
(12.07.16)
(7)

Hastane randevusu

denne
kimliksiz gidemem değil mi? nüfus cuzdanım kayıp yarın gidip cıkarttıracagım ama randevum 09:00'da, bu meseleyi unutup almısım. tc kimlik numaramı söyleyip giremez miyim? (devlet hastanesi)
kimliksiz gidemem değil mi? nüfus cuzdanım kayıp yarın gidip cıkarttıracagım ama randevum 09:00'da, bu meseleyi unutup almısım. tc kimlik numaramı söyleyip giremez miyim? (devlet hastanesi)
0
denne
(12.07.16)
girebilirsin, mümkündür.
0
şair eşref
(12.07.16)
bilgi işlemdeki kişinin insafına kalır.
0
sutlu nescafe
(12.07.16)
yardımcı olurlar bence
0
gazozailacatmauzmani
(12.07.16)
başka hiç kimlik yok mu üzerinde kimlik numaranın yazdığı ehliyet, toplu taşıma kartı, öğrenci kartı, kurum kimliği falan? kimliksiz kayıt açılması yasak çünkü, tanıdık değilse kolay kolay yapmazlar. yanında iyi kötü bir kimlik olmasında fayda var..
0
seksen9
(12.07.16)
cok tesekkurler arkadaşlar, biraz geç kalacağım ama nüfus cuzdanımı alıp öyle gitmeyi deneyeyim en iyisi.
0
🌸denne
(12.07.16)
bazi hastaneler kimlik de gormek istiyorlar ama ben kimliksiz sadece numarayla halletmistim.

kiz bakmaya mi gideceksiniz?
0
exlibris
(12.07.16)
tc kimlik numaranı ezbere biliyorsan kurtarabilirsin belki. ben arada üşenip kimlik numaramı versem? diyorum kabul ediyorlar
0
argent dawn
(12.07.16)
(60)

bu insana napilir?

damdanakan
Bi kıza özel ders veriyordum. Dgs ye hazirlaniyormus. On saat ders işledik, 150 lira istedim Ankara'ya gidip gelmek için sadece. Bugün geldi, Sen anlatamıyorsun, paramı ver diyor. Dedim bende para mara yok, olsa senle işim ne? Akşamdan beri salak salak tehdit ediyo kendince. Yarın o parayı şuraya bı
Bi kıza özel ders veriyordum. Dgs ye hazirlaniyormus. On saat ders işledik, 150 lira istedim Ankara'ya gidip gelmek için sadece. Bugün geldi, Sen anlatamıyorsun, paramı ver diyor. Dedim bende para mara yok, olsa senle işim ne? Akşamdan beri salak salak tehdit ediyo kendince. Yarın o parayı şuraya bırak bilmemne. 256753 yıldır özel ders veririm, Böyle bi vakayla ilk kez karşılaşıyorum. Diyorum nakit yok, kredi kartimda biraz var, bi şeyler alayım bari o parayla. Yok diyor yarın paramı ver. Laf da anlatamıyorsun. Attığı mesajları görseniz ağlarsınız. O derece insanlikdisi yani.

Bi de ortak arkadaşa söylemiş. O da bu tarzda Kezban bi tip. Ikisi birlikte çapraz ateşe aldılar "Parayı getir" diye.

Para falan istemiyorum sizden, Yanlış anlamayın da ne yapayım şimdi? Bi kere onun bana borcu var. Ben öğrenemedim, parayı geri ver gibi mallığı ilk defa görüyorum. Istenmez yani.

Parasını vermesem mesajla , oradan engellesem yolumu kesip sacmalayacak. Bi dünya laf. Fazla fazla verip susturayim mi? Param da yok, beklese vericez. Ne tiksinc insanlar var ya.

Sizce napayım?
0
damdanakan
(12.07.16)
kesinlikle verme
0
freetakilir
(12.07.16)
Bu kadar aptalca bi durumla karsilasmadim ama benim sinirim bozuldu. Kesinlikle tek kurus vermeyin. Aptal ogrenememisse sizin sorununuz degil.
0
allah yazdiysa bozsun
(12.07.16)
İşte onun mantığına göre işine yaramadiysa para iade edilmeli. Şark kurnazca tipik. Ben elimden geleni yaptım ama sadelestirme yapamayan insanı dgs ye nasıl hazırlayayım? Ben de kpss ye hazırlanıyorum, hiçbi şey yapmasam vaktimden çaldım ona ders anlatıcam diye. Durum çok vahim.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
parayi verirsen buyuk enayilik edersin. kesinlikle verme engelle gitsin
0
oscar
(12.07.16)
dersi alır, ücretini verir, dersten memnun kalmazsa bir daha sizden ders almaz. bu kadar basittir. parayı geri almak falan çok acayip. üstelik on saatten sonra! sizin emeğiniz ne olacak? bir de şehir dışından gittiğinizi söylüyorsunuz. zaman en kıymetli şey.

verirseniz benzer davranışları pek çok kişiye yapacak. illa özel ders gibi bir şeyin olması da gerekmiyor. vermeyin bence.
0
microfiction
(12.07.16)
Verme parayı.
0
Tyler89
(12.07.16)
evrak üzerinden ziyade sözlü ilerleyen bir durum olduğu için yapabileceğin tek seçenek kalıyor gibi. Herhangi bir şekilde gerekli parayı temin edip huzurunu satın almak için kullanacaksın. Asla detayları düşünüp kendini boğma sadece parasını verip huzurunu satın al. İnsanlar insan ne de olsa uzatıp zamanını kaybetmene değmez.

dibe not: parayı vermen bir enayilik asla değildir aksine huzur için yapılabilecek en doğru harekettir. Kimi insanlarla sözlü bir şekilde anlaşamazsın bu da onlardan biri.
0
şair eşref
(12.07.16)
Öğrenmediği nereden anlaşılıyor? Ne saçma iş ya,verme sakın. Öğrenemiyorsa ne yapacaksın, kafasına mı sokacaksın. Ben sinirlendim!
0
geçerkenugradım
(12.07.16)
Parayı versem utanır belki, bi daha başkasına aynını yapmaz. Şimdi vermezsem arkamdan bi dünya dedikodu cevirecekler. Yolumu falan kesip olay cikaracaklar sınav öncesi. Bunlarla mı uğraşayım?

Bi de bi milyon kişiye özel ders verdim. Bazen frekans uymuyor öğrenciyle, anlatamıyorsun. Oluyor yani.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Paranı veririm, seni de ifşa edeceğim kimse sana ders anlatmasın de. İstediği yere şikayet etsin, hatta sen git şikayet diyeceğim de bir de onlarla uğraşmak var.
0
geçerkenugradım
(12.07.16)
verme hatta altta da kalma. anladığıma göre altta kalmışsın karşı çıkamamışsın falan. muhtemelen üsteledikçe vereceğini sanıyor o yüzden coştukça coşmuş. sert bir üslupla vermeyeceğini söyle ve kestirip at. merak etme işin sekteye falan uğramaz. bu ne lan?
0
sir gawain
(12.07.16)
Ya tamam, vericem paranizi. Aramayın, rahatsız etmeyin diyorum. Ne zaman diyorlar. Ulan zaten ailemden isteyemwdigim için almışım o parayı senden. Such a insanlık ya.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
o zaman ben de ispanyolca dersi alayim, belki biraz temelim olussun belki olusmasin. 15 ders sonra 'sen ogretemiyorsun, parami geri ver' diyeyim. oyle sacma sey mi olur?


madem o tehditler savurup cirkinlesiyor. ben senin yerinde olsam 'mesajlarinla birlikte savciliga gidiyorum. beni dolandirmaya calismak ve hakaretten sana dava acagim. dersimi vermisim, parami almisim. hicbir sekilde de ilk dersler ucretsiz gibi cumleler kurmadim. ustelik anlastigimiz fiyat uzerinden senin bana borcun var. uzatmak istemiyorsan artik mesaj atmaya son ver' seklinde korkutmak amacli mesaj atarim. anlattigin gibi biriyse korkup geri cekilir zaten. ne salak insanlar var ya. okuyunca ben sinirlendim resmen.
0
fraise
(12.07.16)
Kesinlikle verme. Öğretemediğini yeni mi anlamış? Bu tip şeyler için daha birinci ders ücretsiz deneme dersi yapılır, karşı taraf ikna olursa devam edersiniz.
0
rakicandir
(12.07.16)
Ya uslubum sert olmadı çünkü "Laf anlamıyorlar." Sadece, İlk söylediğinde ne terbiyesizsin, hayatımda böyle şey görmedim. Kaç yaşında insansın dedim. Bu sefer de ona takmış, gostericem ben sana kaç yaşında olduğumu falan diyo. Üslup bu yani, Ne diyeceksin ki? Aslında gözünü korkutmanin bi yolu olsa süper olur da napabilirim bilmiyorum. Eşkiya gibi insanlar ya.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Savcılığa vericem falan desem mi? Iş daha çok buyur mu?

@rakı: Ha bak o deneme dersini de yaptık. Oo süpersin, kuzenime de ders ver falan dedi.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Ben kimsenin dedikodusunu falan yapamam, Ona enerjim yok. Istemiyorum da öyle bi şey yapmayı.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
olur mu öyle şey ya kesinlikle verme, ne demek dersini anlatmışsın hakkını almışsın işte anlamadıysa gitsin başkasından alsın öyle şey mi olur.Aynen savcılığa falan git
0
limoncello
(12.07.16)
ne münasebet. asla verme. 10 ders alana kadar bunu fark edememiş mi.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(12.07.16)
verirsen yazık edersin, çakallık peşinde koşuyor. engelle gitsin rahatsız etmeye devam edersen polise şikayet edicem de susar.
0
masa penisi
(12.07.16)
Ders anlatamadığımı 10 saat ders anlattıktan sonra mı anladın yok sana para mara de. O ortak arkadaşınla da konuş lafını söyle bırak onla görüşmeyi.Ayrıca 150 lira az değil mi 10 saat için?
0
uyusam iyi olur
(12.07.16)
o zaman kusura bakmasın. avukatımla görüş dersin. bul bir avukat, rica et böyle böyle iş size intikal edince isteyemezler falan de. bir görüşür müsünüz diye rica et, onlar da geri adım atar bence :D
0
rakicandir
(12.07.16)
İşte bilmiyorsunuz bu şark kurnazlarini. Öğrenmek zorunda da kalmazsınız umarım.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Ben yüz lirayı denklestiremiyorum, Ne avukatı :)
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
savcılığa falan deme, vergisini vermediğin gelir için bi de gib binmesin tepene...
0
okumayi sevmeyen okur
(12.07.16)
Yahu cidden savcılığa gidecek hali yok zaten. Vergi mergiyi de düşünmez o kız merak etme. Sadece korkutmak için söyleyeceksin ve ben eminim o geri adım atacak. Kaldı ki hakaret ettiği için dava açılacağını dusunecektir o.
0
fraise
(12.07.16)
ya alt tarafı telefonda karşı tarafı caydırmak için konuşacak o kadar. gerçekten tutma yani :D
0
rakicandir
(12.07.16)
Bir de kız için ankara'ya ders vermeye gitmiyor muydun? Engelle heryerden, bir daha nasıl karşına çıkacak ki?
0
Tyler89
(12.07.16)
yuh artık.hem özel ders ver üstüne birde cirkeflik yapsin. Ki parasiz ozel ders zaten olmuyor.bir arkadaşım ders verdi aylik aliyordu hatta 1.000 e yakin.

Hic bir şey vermeyin.ki sizin emeginiz var.
0
vi veri veniversum vivus vici
(12.07.16)
Yok yahu aynı şehirdeyiz. Ankara ya başka bi iş için gittim. Yol parası lazımdı, Ondan istedim. Yoksa para da almayacaktim yani. Bi süre iyi niyeti yasakliyorum kendime.

Var mı aranızda bi avukat ya sa jargonu bilen, arayıp gözdağı verecek kimse?
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Şimdi sinirlenirsem ana bacı sovucem, kan çıkacak. Ama haddini de bildirmek istiyorum. Bi yardım edin, o kadar mesaimiz var.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
anlamadım niye parayı geri vereceğini söyledin ki sen? kesin ve kararlı bi şekilde kralı gelse parayı geri vermeyeceğini net bir şekilde söylesen bu kadar car car edemezdi.
0
ambrosia
(12.07.16)
Özel dersin saati 40-50 lira, sen neredeyse bedavaya ders vermişsin bir de bu kahpelere para mı vereceksin? Saçmalama. Hiçbir bok yapamaz.

Bu yapılanın haraç istemekten farkı yok. Gelip huzur kaçıran bir eşkıya olsa, ağzının tadı kaçmasın diye ona da mı para vereceksin? Yüzünü yumuşak bulmuşlar yüklendikçe yükleniyorlar. İzin verme, umursama.
0
yirmisantim
(12.07.16)
Afghugg ya ben parayı vermem dedim, baktım iş çığırından çıkıyor. Tamam lan vericem, kaybolun dedim. Yarın vereceksin diyor. Bana ne ya, Ben niye cirkinkesmek zorundayım ki altta kalmayayım diye. Hayret bi şey. Aynı tonda cevap versem olay iyice büyüyecek evinden aldiririz a kadar gidecek. Hiç mi görmediniz böyle insanı? Ben niye cirkinlesiyorum ki bin tane işimin arasında
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Birinin senin yerine arayıp göz korkutması çok saçma, o yolu deneme. Ama biraz da sert ol, yumuşak olursan caydıramazsın.
Bir de şehrini yaz, uygun olan biri olursa duyurudan bizzat el atsın.
0
Tyler89
(12.07.16)
"Başaramazsan para iade" diye garanti ile gitmediysen verme para. hatta saatine 1,5 liraya ders vermiyorsan sen iste paranı. Bir yerden sonra ses eder. Ateşe ateşle karşılık ver. Sen de hakkında laf çıkar, ortak arkadaşları fişekle.

Böyle çomarlara imkan vermemek lazım. Parayı verirsen haklı olduğunu düşünecek, utanmayacak tabii ki. Bundan sonra hayatının her köşesinde de bu sisteme devam edecek.
0
nawar
(12.07.16)
sevgili @damdanakan sana çirkinleş demiyoruz ama hayatın boyunca sürekli böyle dangalak insanlarla muhatap olmak zorunda kalacaksın, çünkü dünya böyle bir yer. sırf fazla uğraşmamak için her isteyene çıkarıp her istediğini verirsen herkes senin yüzünü yumuşak görecek sömürdükçe sömürecek. bu kızların yaptığı da o. çirkinleşme ama verdiğin emeği, kendini bu asalaklardan korumayı bil.
0
ambrosia
(12.07.16)
Valla çamura girersen sen de kirlenirsin mantığıyla bu yaşıma kadar hiç muhatap olmadım böyle insanlarla. Olmam da. İki kuruş için ciğeri beş para etmez adama laf mı yetiştiricem. Ben de istiyorum ağzımı dolduran doldura bi senin insanlığını skeyim, sktir git demeyi ama o zaman işler kimbilir nasıl bi boyut alacak, Nasıl cirkinlesecek. Hayatımda çirkinlik olsun istemiyorum. O yüzden seni yumuşak görmüş demeyin, Evet ben yumusagim , Böyle de kalmak istiyorum mk yerinde.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Ne yaparsan yap için soğumayacak, bir şey yaparsam utanır diye düşünme. Azıcık utanma duygusu olan biri böyle bir şeye tenezzül etmez. Kafam rahat etsin uğraşmayayım dersen ver parasını lanet olsun diyerek. Vermeye niyetin yoksa da muhatap olma hic, bir sikim yapabileceklerine inanmiyorum. Şark kurnazı diye sarkliya demiyorlar işte sadece, bu da comarlik gibi bir yaşam stili. Olaylar olaylar.
0
piremses
(12.07.16)
Oha ne kadar şey insanlar var. Saati 10 liraya ders vermeni geçtim, üstüne kız için şehir değiştirmişsin ve bu kız yüzsüz bir şekilde para mı istiyor sizden? İnsan bir teşekkür eder, emeğine sağlık der ne bileyim. Ben bu durumda para iade garantisi vermişseniz bile geri istemezdim açıkçası.

Net bir şekilde verme.
0
noluyo yaa
(12.07.16)
En başta ödediyse ve para iadesi isteyecekse dersten hemen sonra istesin. Dersin ortasında bile isteyebilir. Dersi beğenmiyorduysa almasaydı.
0
ThomasJefferson
(12.07.16)
Savcılığı tekrar düşünün. Hem belirli miktar gelire kadar vergi verme durumu yok. 150 lira o miktarın çok altında, yani bunun niye vergisini vermiyorsun demezler sana.
0
yemrem
(12.07.16)
Karşımdaki üç beş lirayla maskara, kontur bilmemnesi falan aldım. Iyice maskara olduk, cilasi olsun. Yok ya içinin isinmadigi insana iyilik bile yapmayacaksın. Neyse ya skerler. Dünyada iyi insan bitmedi ya. Iyisine denk gelince unuturum. Sağolun.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Kartimdaki*
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
anlamamışsa 10 saat ders işleyene kadar aklı nerdeymiş acaba??

bi ton ders aldım, hiçbir hocama ben anlamadım paramı geri verin demedim yani anlamadıysam devam etmemişimdir uygun bir dille de söylemişimdir hocaya.

ne tipler var allasen sakın verme!
0
ruh i tibbiye
(12.07.16)
Bir arkadaşın avukatınmış gibi arasın, ben damdanakan ın avukatı x falan diye girsin lafa. Başta anlaştığınız ücret 500 liraysa ve 150'yi aldıysan geri kalanını 1 hafta içinde ödemelerini söylesin. Yoksa ihtar çekileceğini bildirsin.

Eğer avukat arkadaşın varsa direkt o yapsın.

Sen çok yumuşak yüzlü olduğundan bu kadar yüz bulmuşlar. Hiç gerek yok, altta kalma. Eğer sen bir şey yapamıyorsan da dediğim gibi bi arkadaşına yaptır. Eğer ciddi anlamda bi tehdit de gelirse savcılığa dilekçe ver. Uğraşmak lazım bu tarz pisliklerle. Benim de başımda 1000 euro için türlü şeyler yapanı var. Bana taahhüt ettiği zamana kadar ödeme yapmazsa ya da eksik ödeme yaparsa direkt savcılığa gideceğim.

Bu arada vergi ödemediğin bi iş falan diye de başına bişey gelmez. Avukat arkadaşıma bizzat danıştım. Benimki de seninkine benzer bir durum zira.
0
la rana
(12.07.16)
@damdanakan maalesef hayatta kalmak için gerekirse çirkeften daha çirkef olmak gerek. Bunun sonu olmaz ki, o zaman herkes senden ders alsın senin zamanını ve emeğini çalsın sonra desin ki ben anlamadım sen anlatamadın ver parayı, böyle iş olmaz ki. Hakkını savunma meselesi bu. Çirkefe çirkef olacaksın herkese anladığı şekilde n konuşmak gerek.
Tam olarak seni geri çeken ve korkutan nedir anlamadım, ne yapabilirler ki ? O ortak arkadaşın da ben.....
0
limoncello
(12.07.16)
Ha bu arada o ücret konuşma işi de söyle oldu. Tanıdık olduğu için, bayağı da çaresiz durumda olduğu için tamam çalışırız, üç beş bi şey atarsın dedim. Hakikaten para da almayacaktim ama Ankara'ya gitmem gerekti yüksek lisans mülakatı için. Annemlerden istemek istemedim, Bu da bayağı ne zaman sikisirsan söyle tribinde. Bundan istedim. Ya en fazla zamanımı boşa harcadın falan denir de paramı geri ver diyecek kadar insanlıktan nasibini almamış olmak... Üç noktayı ilk defa tam yerinde kullandım.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Beni geri çeken (korkutmuyor) Daha fazla cirkinlesmek istememek. İngiliz asilzadesiyim çünkü.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
korkutmaya çalışıyor seni. sen haklısın.
0
komando kani var bende
(12.07.16)
yine bir damdanakan klasiği...

yahu onu bunu bırakta bence sen annene anannene falan soyle seni bir okusun uflesın. kotu sans yakanı bırakmıyor :(
0
anonymice
(12.07.16)
Ya bi de ne desen anlamayacak, niye zamanımı harcayayim. Bak size laf anlatmak için bin takla atıyorum ama öyle insana sumugumu atmam (En sevmediğim huyum Hayır diyememek demiş miydim fhjgfd). Bana bi şey olduğu yok, o içindeki acilikla yaşasın. Bana ne.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Sen hiç arayıp sorma. Tahrik de etme. Kanıtlayabileceğin bir yerden tehdit ederse de direkt savcılığa git.
0
la rana
(12.07.16)
Benim mallığım kızdan hiç iyi elektrik almamama rağmen iyilik yapmak. Beni böyle saçma salak durumlardan bi tek hislerim koruyor, Onun dışında yüklü başka bi aplikasyon yok. Ben niye kendimi anlatmaya başladım ya. Allah Allah. Gün de yalan oldu, gidip yatayım bari.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
madem anlatamıyormuşsun niye mal gibi 10 saat derse katılmış ki. En baştan öğrenemezsen/dersi geçemezsen paran iade gibi bir güvence vermediysen senden memnun kalmadıysa bile o para hakkındır.

Tabii olayların iki taraftan da dinlenmesini gerektiğini savunurum hep, anlattığın kadarıyla sen haklısın.
0
kimlanbu
(12.07.16)
Sen yine niye atarlaniyon godos ya. Bi dur Allah'ıni seversen. Sizi övmek için söyledim ben onu.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
Dertlesiyorum sizle, Ondan öyle sık sık feedback yapıyorum.
0
🌸damdanakan
(12.07.16)
10 saati mi 150 lira? şaka gibi, sakın verme. ne saçma insanlar var harbiden, 10 saat ders alıp bir şey anlamadıysan ...

ayrıca karşılığına anlayıp anlamama garantisi kimse veremez, parayı vermen çok saçma olur sakın yapma öyle bir şey..
0
body electric
(12.07.16)
amk salağı anlamadığını bile 10 saatte anlamışsın, anlayamaman normal deyip kapat engelle telefonlarını.

ayrıca uğraşmak istemiyorum falan dedikçe sana da saldırasım geldi. ne garip huylarınız var anlamıyorum. Bir insan göz göre göre senin hakkını almaya çalışıyor sende uğraşamam diyorsun. sümüklü angutun tekine 150 liranı kaptıracak kadar ezik misin?
0
tosunpasa
(13.07.16)
kesinlikle verme 10 saat ders anlatmışsın karşılığını almışsın bunun geri istenecek bir yanı yok.
sen anlattıklarımı kafandan silmedikçe bende paranı vermem de.
net ve sert ol laga luga yapma ne istiyorsa yapsın insanlar içinde rencide etmen gerekirse de et asla hakkını bırakma bu tip kurnazlara.
0
basond
(13.07.16)
(4)

Askerliği erteleyenler

amusan
Merhaba,Ben nasılsa bir ara bedelli çıkar şimdi ortalık kötü vs. diye yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum da bir yerden sonra tecil 2 yıl da olsa işten çıkarsam yeni iş bulmama mani olacak gibi gözüküyor. Sizce de sorun olmuyor askerliğin hep bir köşede durması?
Merhaba,
Ben nasılsa bir ara bedelli çıkar şimdi ortalık kötü vs. diye yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum da bir yerden sonra tecil 2 yıl da olsa işten çıkarsam yeni iş bulmama mani olacak gibi gözüküyor. Sizce de sorun olmuyor askerliğin hep bir köşede durması?
0
amusan
(12.07.16)
Çalışacağın sektöre ya da kurumun tutumuna göre değişir. Erkek arkadaşım yazılımcı, o da erteliyor ve son zamanlarda is değiştirdi, konusu bile geçmemiş. Aynı şekilde yapan arkadaşları da var.
0
piremses
(12.07.16)
ben de yeni bir işe girme arefesindeyim. 2 yıl tecilim var şu an. mülakatta askerlik konusunun bahsi geçti ama engel olmayacak burası için. biraz karşılıklı beklentilerimiz uyuştu o yüzden çok sorun etmediler sanki. fakat başka bir iki yerden direkt olarak elendiğimi söyleyebilirim. genel olarak ciddi bir engel askerlik mevzusu.
0
juninho77
(12.07.16)
bir an önce yap gel. yaş ilerledikçe zor oluyor. işkence gibi.
0
komando kani var bende
(12.07.16)
patronunla ilişkine bağlı. ben iş görüşmesinde söyledim masterla tecilliyorum bir şekilde diye. ben de senelerce gitmedim boş ver önemli değil dedi adam bana.
0
argent dawn
(12.07.16)
(2)

Filbox vs Tivibu vs Teledünya

pass
Ağırlık belgesel, haber vs. Sinema, spor izlemezler. Anne baba kullanacak. Hangisini alayım?DSmart'ı kapatıyorum, Kablo TV altyapısı yok.
Ağırlık belgesel, haber vs. Sinema, spor izlemezler. Anne baba kullanacak. Hangisini alayım?

DSmart'ı kapatıyorum, Kablo TV altyapısı yok.
0
pass
(12.07.16)
kablo tv altyapısı yoksa ya filbox seçeceksin ya tivibu.
0
sutlu nescafe
(12.07.16)
Digerlerini bilmiyorum ama full paket tivibu cok iyi. Bir de radio frekansli kumanda var ki allahim cok buyuk nimet.
0
isott
(12.07.16)
(11)

Kaliteli düz renk t-shirt nerden alınır?

amusan
Düz mümkünse hiçbir arma vs. olmayan t-shirt nerden alınır? Bugüne kadar genelde gömlek giydim. Hangi markalar iyidir.
Düz mümkünse hiçbir arma vs. olmayan t-shirt nerden alınır? Bugüne kadar genelde gömlek giydim. Hangi markalar iyidir.
0
amusan
(12.07.16)
H&m,zara,lcw.. lcw'nin basic tişörtleri ucuz ve kaliteli cidden.
0
archery
(12.07.16)
decathlon domyos marka t-shirt ler, hem ucuz (10-15 lira) hem de %100 pamuk, modeller şekilsiz, yazısız tek renk.
0
gezegen olan pluton
(12.07.16)
(git: 1079445)
0
kobuzchu kiz
(12.07.16)
mümkünse bu duyuruyu silmesen :)
0
rakicandir
(12.07.16)
yıllar önce bayrampaşa'da rastgele bir mağazadan düz v yaka siyah tişört almıştım. fit kesim. neyse, ben o gün sıradan bir tişört aldığımı zannediyordum ama öyle değilmiş. bu tişört kaşkorse denen bir kumaştan yapılmış. üzerime giydiğimde öyle güzel oturuyordu ki millet body mi yapıyorsun, off süper falan diyordu :) evet yapıyordum ama öyle offf'luk bir vücudum yoktu kesinlikle. normal bir tişört giydiğimde benzer tepkileri almadım hiç.

neyse bu tişörtün olayı kumaşındaydı sanırım. normal bir kaşkorse de değildi. biraz daha kalınımsı idi. yazın terleten cinsten değil ama. ne bileyim abi, efsane oturuyordu vücudu daha derli toplu gösteriyordu, sihir gibi :)

çok giydim o tişörtü, yıprandı baya sonra çöpe atmak zorunda kaldım. benzerini çok aradım bulamadım. loft'ta falan kaşkorse tişörtler var ama aynısı değil. dediğim gibi o daha kalın bir kaşkorse kumaştı.

bu da böyle bir anımdı. işin uzmanı varsa nerden bulurum bu kaşkorse tişörtlerden bir ses versin :)
0
juninho77
(12.07.16)
@rakicandir
duyuruyu silmem tamam
0
🌸amusan
(12.07.16)
daha dün erkek arkadaşımla beraber mavi'den aldık. hem fiyatı uygun hem de kaliteli. her kumaştan her kesimden her renkten var.
0
ruhen hastayim ben
(12.07.16)
teşekkürler herkese baya seçenek oldu bir anda aklımda :)
0
🌸amusan
(12.07.16)
h&m den alırım ben. 20 tl oluyor tanesi.
0
tosunpasa
(12.07.16)
gap v yakalari super indirim yakalarsan affetme
0
kaiserr76
(13.07.16)
united colors of benetton'da da bulabilirsiniz.
0
solskjaer
(13.07.16)
(20)

"Ne kadar sessizsin" lafı irite edici mi?

bambum
Veya küçük düşürücü mü? Söylenen kişide uyandırdığı duygular nedir?
Veya küçük düşürücü mü? Söylenen kişide uyandırdığı duygular nedir?
0
bambum
(12.07.16)
evet bence küçük düşürücü gibi aşağılayıcı gibi ne kadar silik ve pısırıksın ensesine vur lokmasını al gibi, yani seni ortamın popüler, gözde insanın tam tersine koyuyor, bence kötü duygular uyandırıyor hele samimi olmadığın birinin söylemesi, kesinlikle irrite edici
0
limoncello
(12.07.16)
her konuyla ilgili ve alakalı olmak bir normallik belirtisi değildir aslında, haliyle kişinin durumlar karşısında kayıtsız kalması ve bunu diğer insanların " ne kadar sessizsin " diyerek dile alması tamamen detaylar dahilinde şekillenen bir durumdur. Art niyet veyahut kendinden bir saflık belirtebilir. Karar vermek zor.
0
şair eşref
(12.07.16)
Küçük düşürücü değil ama duyunca içimden yine mi ya diyorum sessiz biri olarak, milyon defa duydum çünkü. Portakallar ne kadar turuncu gibi bir şey. Karşılığında nasıl cevap bekleniyor onu anlamıyorum.
-Ne kadar sessizsin
-ehe
-...
-...
-?
Konuşacak bir şey bulamamışım ya da konuşmak istemiyorum demek ki, özellikle sessiz oluşuma vurgu yaparak zorla konuşturulmaya çalışmak sinir ediyor beni.
0
zetsuboushita
(12.07.16)
Cenesi dusuk bos konusan biri bunu diyorsa eleştiri bile sayilmaz. Konuskan olmak marifet olmadığı gibi sessizlik de iyi veya kotu degil.
0
rayde
(12.07.16)
hakkaten bir de bu lafa nasıl bi cevap bekliyor acaba
-ya, evet çok sessizimdir nasıl anladın ? gibi mi
eleştiri ya da eziklemek için söylendiği açık bence, çünkü böyle yaparak kendini daha üst bir konuma sokuyor, hissedersin zaten. Yoksa insanın manasız, cevap da verilmeyecek bir laf söylemesinin anlamı yok.
0
limoncello
(12.07.16)
Evet öyle ama söyleyen kişi bunu anlayamaz maalesef o kadar derin düşünmezler. Hatta çok sessizsinin asıl anlamı çok soğuksundur. Öyle demediğine şükret. Eğer kırıcı oluyorsun falan dersen senin hakkında kötü düşünür arkandan çok soğuk çok itici gibi şeyler söylerler. Muhtemelen sana dediler.Eğer sevmediğin birisi değilse durduk yere uzaklaştırma kendinden. Şakaya bağla işi ya da gülümse falan. Belki onu diyen kişide aslında kaba değildir belki seversin bile.
0
uyusam iyi olur
(12.07.16)
boş konuşmayı sevmiyorum diye karşılık veriyorum ben genelde
0
mirty
(12.07.16)
Her lafa verilecek cevabım vardır. Ama önce lafa bakarım laf mı diye; sonra konuşana bakarım adam mı diye...
0
i ve been mistreated
(12.07.16)
bu genelde çekingen erkeklere söylenir ve küçümseme vardır içinde çoğunlukla. nedeni de bizim kültürümüze (kültürümüze sıçayım) göre erkeklerin atik, öne atılan, girişken, halk arasındaki tabirle piç olması gerektiği inancıdır.
0
nathanieltroy
(12.07.16)
behzat ç., bahar'a ilk bölümlerde; "bir kere de susmayı beceremedin. biranı alıp köşeye geçip oturamadın. hep konuşmayı istedin." gibi bir şeyler söylemişti.

yani susmanın bi adabı var fakat bu çekingenlik, pısırıklık olarak algılanıyor genelde.

bence fazlasıyla küçük düşürücü.

zaten soruya "ne kadar" diye başlamaları asıl irite edici kısmı.

aha bu kadar demek istiyorum onlara us.123rf.com
0
kupigometa
(12.07.16)
Bunu duyduktan sonra insan hiç konuşmak istemiyo ya. Bu soruyu soran gerçekten itiici oluyo nedeni de sessiz kişi zaten ortamdan mutsuz olduğundan konuşmuyo. Allah belanızı versin. Sinirlendim
0
anarsika
(12.07.16)
Bana söylense 'Konuşkan değilsin, öyle konuşamadan oturmaktan sıkıldım' anlarım ya da yerine ve söyleniş şekline göre 'Yürüyeceğim ama açacak konu bulamadım, sen de pek yardımcı olmuyorsun' anlarım. İrrite edici mi? Birinin yanında 'sessizsin' denilecek kadar suskunsam, ya yanında çok konuşmadan da huzurlu olabiliyorumdur ve hatta bu huzur karşılıklıdır, birbirimizi yeterince tanıyoruzdur ya da çok da anlaşamayacağım, muhabbetimin tutmadığı, yıldızımın barışmadığı biridir. İlk durumda 'Ne kadar sessizsin' denecek dönem zaten geçmiştir, ikinci durumda zaten 'Keşke olaysızca dağılsak' diye içimden geçiriyorumdur. Dolayısıyla, irrite edici değil, 'Bizden arkadaş dahil bir cacık olmaz'ın ilamı sadece. Herkesle anlaşabilecek değilim sonuçta.
0
aychovsky
(12.07.16)
eskiden olumsuz alıyordum ben bunu, geriyordu ve canımı sıkıyordu. şimdi herhangi bir şey hissetmiyorum, duruma göre iletişim kurma çabası olarak değerlendirip sessizliği bozarak karşıladığım da oluyor hatta. ergenlikte büyük sıkıntı ve neredeyse hakaretti ama kişilik oturduktan sonra çok takmıyor insan. yalnızım, asosyalim, sessizim, barzoyum vs. kendin bunları zaten fark ediyorsun, kendinle kavga etmeyi bırakıyorsun.
0
der meister
(12.07.16)
Çocukluğumdan beri duymaya alıştığım için artık dümdüz gidiyorum; "katılacağım bir muhabbet/geyik değil" diye. Bir insanı çok konuşur diye eleştirirsiniz de konuşmaması neden bu kadar batar bilemiyoron.
0
piremses
(12.07.16)
ne konuşmamı bekliyorsunuz, bunu söyledin de noldu şimdi? diyesim geliyor ama demiyorum. birine çok konuşuyorsun demek kadar rahatsız edici bir durum. direkt canım sıkıldı senin yanında durmaktan mesajını alıyorum. o zaman kalk git, böyleyim sana göre sessizim siktir git. konuşmuyorum çünkü canım sıkkın, burada bulunmaktan zevk almıyorum herhangi bok püsür olabilir. hafızaya atıp bu kişilerden uzaklaşıyorum. az ya da çok konuşma standardı mı var oç niye canımı sıkıyorsun diyemiyorum :(

görüldüğü gibi küçük düşürülmüş falan hissediyorum, ve bi de sinirleniyorum.
0
bunaldım a dostlar
(12.07.16)
bunu diyerek seni konuşmaya teşvik edeceğini düşünen biri zaten düz bir adam/kadındır. düz bir insan beni rencide edemez. ne konuştuğunun farkında değil zaten hödük. öyle farkına varmış, rahatsız olmuş. çünkü konuşandan değil konuşmayandan korkacaksın. çenesi düşük insanların içi dışını öğrenirsin ama sessiz kişiler biraz tedirgin eder. o da korkmuş biraz, çekinmiş senden. konuşturma derdinde.
0
sttc
(12.07.16)
Gereksiz insanlarla gereksiz muhabbetlere girmediğimden "ne kadar da sessizsin" "evde de mi böylesin" "canın sıkılmıyor mu senin" gibi laflara çok maruz kalıyorum. Açıkçası umrumda da değil. Bu kişileri ciddiye bile almıyorum (alamıyorum), hehe diyip geçiyorum. Yakın arkadaşlarım ne kadar konuşkan biri olduğumu da bilirler.
0
yineiyisinoxford
(12.07.16)
buna genelde şu cevabı vermek gerekiyor;

-belki de sen/siz çok/haddinden fazla seslisin/iz !

sessizmişiz. peh. oysa adam gibi bakabilseler içerde neler neler konuşuyoruz biz. duyan olmayınca (ya da olmadığını sezdiğimizden, inanmadığımızdan) dışarıya çıkartmıyoruz sadece.. :)
0
matrix
(12.07.16)
bu laf soylenen kisiyim genelde. cok yakin 2-3 arkadasimin yaninda deli gibi konusurum, sebeklik yaparim, gunluk hayatta asla kendimi ezdirmem, sesim cikar. onun disinda yeni tanistigim ya da yeterince samimi olmadigim insanlarlayken gerekmedikce konusmam. bu laf soylendiginde de uyuz olurum.
0
xenophobe
(13.07.16)
söyleme tarzına göre değişir
yani pek sesin çıkmıyor bir derdin mi var anlamında insancılda sorulmuş olabilir
aman ne ezik sessiz bir tipsin gibi küçük düşürücü amaçla da sorulmuş olabilir,
ortama sorma tarzına ve soranın kim olduğuna bağlı cevap değişir.
0
basond
(13.07.16)
(6)

klima soğutması hakkında

yeopgijeogin geunyeo
evdeki klimam soğutmuyor. su tahliye borusuna baktım, hiç su atmıyor. karşısına geçtiğim zaman iyi güzel serin üflüyor. ama odadan çıkıyorum, girdiğimde oda cehennem gibi. klima çalışmayan odalardan daha bunaltıcı. kumandayı kontrol ettim. ayarları değiştirdim 17 dereceye kadar düşürdüm hatta 17 der
evdeki klimam soğutmuyor. su tahliye borusuna baktım, hiç su atmıyor. karşısına geçtiğim zaman iyi güzel serin üflüyor. ama odadan çıkıyorum, girdiğimde oda cehennem gibi. klima çalışmayan odalardan daha bunaltıcı.

kumandayı kontrol ettim. ayarları değiştirdim 17 dereceye kadar düşürdüm hatta 17 derecede donduruyordu beni. bu toshibanın daiseikai modeli. yani iyi de bi klima ama kerata bir kaç gündür sıkıntı çıkarıyor bana. sorun ne olabilir sizce ?
0
yeopgijeogin geunyeo
(12.07.16)
Klimalarda yaz-kış için sıcak-soğuk gibi modlar oluyor. Modlarla oynamışsınızdır belki, kontrol edin.

Arkadaş yaz kış 23derecede çalıştırır, sadece mod ve üfleme yönünü değiştirir.
0
ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar
(12.07.16)
modları kontrol ettim kış modunda 17 derece.
0
🌸yeopgijeogin geunyeo
(12.07.16)
Gazı bitmiştir. Bi servis çağır.
0
elorelia
(12.07.16)
gazın bitmesi benim de aklıma geldi ama şunu merak ediyorum. gaz bitince klima su atmayı da mı kesiyor acaba? yani nem almıyor mu ?
0
🌸yeopgijeogin geunyeo
(12.07.16)
nem alabilmesi için ortamdan ısı alması yani soğutma yapması gerek şarttır. soğutma olmadan kondense olmaz. havadaki nem soğuk yüzeye çarpacak ki yoğuşarak sıvı olsum ve tahliye hortumundan dreyn olsun. su yoksa gaz da yok. acı ama gerçek.
0
illegalstar
(12.07.16)
sen dokunma servisini çağır derim, başıma geldi ürünü çöp yaptım, daha da birşeye elimi sürmem.

istanbulklimavesogutma.com
0
Suursuz
(11.07.25)
(3)

garanti bankasi ihtiyac kredisi

atcapar
internet subesinden giris yaptigimda hemen basvur kredi yi al falan yaziyor, daha once garanti bankasindan ihtiyac kredisi alan varmidir? Nasil isliyor surec? direk hesabina mi gonderiyorlar parayi? Online yapabiliyor musun?
internet subesinden giris yaptigimda hemen basvur kredi yi al falan yaziyor, daha once garanti bankasindan ihtiyac kredisi alan varmidir? Nasil isliyor surec? direk hesabina mi gonderiyorlar parayi? Online yapabiliyor musun?
0
atcapar
(12.07.16)
ben geçen sene aldığımda başvurunun onaylanması ile birlikte evrakları hazırladılar. daha sonra imza atmak için şubeye gitmek gerekiyordu. gittiğimde evraklar hazır olduğu için 5-10 dakikada evrakları imzaladım. onlar direkt parayı hesabıma yatırdılar. işlem tamamlanınca bloke olarak hesaba yatırılan para üzerindeki bloke kalktı ve parayı kullandım.
0
hypathia
(12.07.16)
Ben başvurduğumda (4 yıl kadar önceydi) hiç belge götürmedim ama şubeye gidip imza atmıştım. Daha sonra vadesiz mevduat hesabıma yattı para.
0
himmet dayi
(12.07.16)
ben birkaç ay önce online aldım garantiden, imza vs. olmadı. ama düşük bi miktardı..
0
turk kizi
(12.07.16)
(5)

Kaş güzel mi?

Lola90
Tatil icin bi kac yer bakıyorum. Aklımda kaş var. Nasıl güzel mi denizi filan? Tavsiye edermisiniz?
Tatil icin bi kac yer bakıyorum. Aklımda kaş var. Nasıl güzel mi denizi filan? Tavsiye edermisiniz?
0
Lola90
(12.07.16)
kaş'ta kumsal yok. o yüzden ben sevmedim. ufak ufak koycuklar var taşlı. en yakın patara plajı var herhalde.
0
tepedeki psychedelic adam
(12.07.16)
Kumsal isterseniz dalyana gidin harika denizi var. 500 m. gidiyorsunuz omzunuzu geçmiyor, denizin dibi tamamen kum ve o kadar temiz ki içi görünüyor. Kaşa gitmediğim için yorum yapamayacağım ama fikir olsun diye yazdım. İyi tatiller.
0
ekaterina
(12.07.16)
ne istediğine bağlı.

kumsal ve yavaş yavaş derinleşen deniz istiyorsan,
kalabalık seviyorsan,
yokuş sevmiyorsan her yer düz ayak olsun istiyorsan hayır.

yüzmelik temiz deniz arıyorsan,
kafa dinlemek istiyorsan,
apaçi kıro keko tipler görmeye tahammülün yoksa evet.
0
sir gawain
(12.07.16)
kaş merkezde ki plajlar genel olarak çakıllı kumsal alan pek yok ve de küçük çakıl plajı inanılmaz soğuk özellikle kıyıya yakın kesimleri,plajı kumlu olsun dersen kaputaş plajı ve patara plajı var yakınlarda kaputaş güzel bir yer ancak küçük bir plaj çok kalabalık oluyor,patara ise eski bir likya kenti ve tarihi kalıntılar mevcut çok uzun bir kumsalı var genelilke ingiliz turistler tercih ediyor,kaşa gidersen tekne turu ile üçağızdan kekova turuna mutlaka katıl, türkiye de gezip gördüğün en güzel yerlerden birisiydi burada ki koylar.onunu haricinde günlük turlar var saklıkent,gizlikent şelalesine falan uğruyorlar,yamaç paraşütü vardı,tüplü dalış vardı ama dalış yapılan yeri pek beğenmemiştim,

dalyan iztuzu plajı var yine çok uzun bir plajı var ve hemen derinleşmiyor,sahil kısmında yapılaşma yok bir tane cafe tarzı bir yer vardı,tekneler ile ulaşım sağlanıyor,bunun haricinde birkaç gün sakin bir tatil geçirmek için dalyan çok güzel biryer,köyceğiz gölünde tekne gezisine katılabilirsin,uzaktan da olsa kaya mezarlarını görürsün,bir de kautos diye tarihi kent kalıntıları varmış ama gidip göremedim zaman yetmedi.

ölüdeniz belcekız plajı var sahile kum dökülmüş ancak deniz tabanı taşlı ve genel olarak dalgalı iyi yüzücü değilsen kıyılarda takılman gerekebilir,onun haricinde kelebekler vadisi var buranın sahili de taşlı ve dalgalı yüzmek için tercih etmezdim genel olarak çok abartılmış bir yer keza kabak koyu da öyle bence,ölüdenizden tekne turlarına çıkabilirsin kelebekler vadisi,akvaryum koyu,st nicholas adası,gemiler koyu ,soğuksu koyu ve deve plajına uğruyor özellikle akvaryum koyu,st nicholas adası,gemiler koyu çok güzel tertemiz su deniz tabanını görüyorsun arada balıklar falan yüzüyor ,birde st nicholas adasının üzerinde tarihi kalıntılar var.bunlar haricinde ölüdeniz de yapılabilecek aktivite çok yamaç paraşütü,jeep safari,kayaköy,adalar turu,dalyan turu,tüplü dalış v.b dolu dolu bir tatil geçirebilirsin istersen.

göcek ve akyaka tarafları da başka bir alternatif sakin bir tatil istersen,buralarda sahilde değilde tekne turu ile koyları gezip görmek yüzmek gerekir,bunun haricinde pek fazla yapacak aktivite yok hareket istersen sıkabilirsin.
0
sealth
(12.07.16)
Bence overrated. Denizini sevmedim, zsten tekneyle acilmiyorsan kayaliklardan, tasliklardan denize girmen gerekiyor. Yeme-icme anlaminda da bir esprisi yok ve ulasim da zor. Gecen sene gitmistim ama nir daha giecegimi dusunmuyorum.
0
kint
(12.07.16)
(2)

Protein tozu porsiyon hesabı?

agabel
Optimum gold standart whey aldım ayıptır söylemesi. Kullanım talimatında günde 1-2 porsiyon (30gr) diyor. Fakat içinden çıkan kaşık tam olarak 30 gram mıdır? Üstünde herhangi bir ölçü birimi yok.
Optimum gold standart whey aldım ayıptır söylemesi. Kullanım talimatında günde 1-2 porsiyon (30gr) diyor. Fakat içinden çıkan kaşık tam olarak 30 gram mıdır? Üstünde herhangi bir ölçü birimi yok.
0
agabel
(12.07.16)
Benim aldigim tozda antrenmandan önce ve sonra bir ölcek alın yazardi. 1 ölcekte de 28gr protein bulunur yazardi.

Özet: Yuzde bin 30 gramlik ölçektir o
0
fatih baker
(12.07.16)
Evet 30 gr o kaşık
0
fuzuli
(12.07.16)
(6)

Kredi mi kredi kartı mı?

akatreil
Bu ay nişanlanacagım. Ufak 3-5 masrafım var diye 5 bin lira kredi çekmeyi planlıyorum. (hepsi nişan için degil, telefon ya da yeni bir laptop almayı da planlıyorum)kredi kartımın 7 bin lira limiti var şuan.5 bin kredi çekersem toplam geri ödeme 5600 lira olarak görünüyor. Acaba kredi kartı ile 5 bin
Bu ay nişanlanacagım. Ufak 3-5 masrafım var diye 5 bin lira kredi çekmeyi planlıyorum. (hepsi nişan için degil, telefon ya da yeni bir laptop almayı da planlıyorum)

kredi kartımın 7 bin lira limiti var şuan.

5 bin kredi çekersem toplam geri ödeme 5600 lira olarak görünüyor. Acaba kredi kartı ile 5 bin liralık harcama yapsam daha mı avantajlı olur ?
0
akatreil
(12.07.16)
Kredi kartı. Zira taksitte faiz falan da binmez.
0
la rana
(12.07.16)
Kredi karti ile alirsan en fazla 1 ay sonra odersin. Kredi cekersen vade suresi kadar odersin.

Gelecek ay 5 bin lirayi toplu yatiracagini dusunuyorsan kredi karti mantikli. Yok asgarisini yatiririm diyorsan faiz daha fazlaya gelir.
0
isott
(12.07.16)
nişan için yapılacak harcamaları + laptop'ı taksitle alacagamı varsayarsam her ay toplam borcu ödeyebilirim. 5 bini tek çekim yapmayacagım için tek seferde de ödemem gerekmez hem.
0
🌸akatreil
(12.07.16)
@isott

kredi kartlarına taksit falan yapılıyor haberin olsun :p
0
la rana
(12.07.16)
Bazılarını kredi kartıyla bazılarını krediyel al.
0
ThomasJefferson
(12.07.16)
@la rana
Bilgilendirme icin tesekkurler.
0
isott
(12.07.16)
(9)

Roma'da taksi fiyatları?

cekilmis gayfe
senatonun kıymetli üyeleri,roma'da tiburtina'da termini'ye gitmek için taksiye bindim. binmeden önce başka bi dayıya sordum ne yazar diye 10 kaat civarı dedi. iyi dedim bindim. götürdü termini'ye 7.30 yazdı taksimetre. adam 10 ver tamam dedi. e 7.30 yazıyo dedim. 10 ver işte tamam dedi. la olm 7.30
senatonun kıymetli üyeleri,
roma'da tiburtina'da termini'ye gitmek için taksiye bindim. binmeden önce başka bi dayıya sordum ne yazar diye 10 kaat civarı dedi. iyi dedim bindim. götürdü termini'ye 7.30 yazdı taksimetre. adam 10 ver tamam dedi. e 7.30 yazıyo dedim. 10 ver işte tamam dedi. la olm 7.30 yazıyor diyorum. hala 10 ver helalleşelim falan dedi. benim de ciampino'ya gitmem gerek cingenlik yapacak vaktim yoktu, uğraşamadım.

ulan bari yolu uzatsaydın da 10 eur yazdırsaydın kazıklandığımızı anlamazdık da böylesi de koyuyor adama.

kazıklandım mı? italya'da yaşayan 2 kişiye sordum birisi vergi var ondan dedi. biri bagaj varsa ekstra alıyor ondan dedi. bi sırt çantam vardı yanımda.
0
cekilmis gayfe
(12.07.16)
vergisi var ondan --> yok oyle bir şey
valiz parasıdır --> yok oyle bir şey

ne yazarsa onu ödersin. ibnelik etmiş taksici. bu kadar.

ncr milano'dan bildirdi.

edit: olm nasil taksicilere denk geliyorsunuz? 7 senedir bir kere bile bagaj parasi vermedim (o ne ki?!), milyon kere havaalanina gittim geldim ekipce, bagajlarla vs..
0
no christ requires
(12.07.16)
Bagajdan bazen ekstra alıyorlar. Götlüklerine bağlı.

Milano'dan bildirdim.
0
suicides underground
(12.07.16)
Kazıklamış.

Ümraniyeden engin.
0
eloharp
(12.07.16)
Kazıklamış.

Jim Jarmush'un Night On Earth filminden biliyorum. Romanın taksicileri yavşak.
0
la rana
(12.07.16)
Romada taksiyi çağırdığında taksimetreyi geldiği hubtan açar adresine kadar.
Bagajdan ekstra ücret alırlar.
Yanlış hatırlamıyorsam da dakika üzerine atıyor taksi metre.

Birkaç yıl önce öyleydi en azından.
0
qazaqwsx
(12.07.16)
Kaziklandin dedim ya, niye inanmiyosun bana :D
0
kuehles blondes
(12.07.16)
tiburtina duraktan bindim bir yerden çağırmadım. taksilerin üzerinde ciampino 30, fiumicino 48 eur yazıyordu o da mı yalan?
@kuehles garantiye alayım kazıklandığımı. ulan böyle göz göre göre de olmaz :))

atina'nın gözünü sevem öyle bi taksici olsa öttürürler. bi de soğuk su satmıyo manyaklar :D
0
🌸cekilmis gayfe
(12.07.16)
Biz de 40 euroya gitmiştik merkezden havaalanına, kazıklandık mı?
0
geçerkenugradım
(12.07.16)
@cekilmis

uslerinde (ya da camlarinda da yazar sticker seklinde) yazan havaalani tarifesi yalan degil, resmi ucret onlar. dogru rakamlar yani.
0
no christ requires
(12.07.16)
(5)

Kardeşim için staj arıyoruz

lightblue
Selamlar, Kardeşim Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencisi ve zorunlu stajı var. Stajın zorunluluğu bir kenara, işin içine girip öğrenmek/yetişmek istiyor. Nisan ayından beri staj arıyoruz. Şunları denedik: * Büyük/küçük otellerin kariyer sayfalarından başvurmak, email atmak, aramak, * Bazı ot
Selamlar,

Kardeşim Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencisi ve zorunlu stajı var. Stajın zorunluluğu bir kenara, işin içine girip öğrenmek/yetişmek istiyor.

Nisan ayından beri staj arıyoruz. Şunları denedik:

* Büyük/küçük otellerin kariyer sayfalarından başvurmak, email atmak, aramak,
* Bazı otellerin İK işlerini emanet ettikleri şirketlere başvurmak,
* Tanıdık, eş-dost vasıtasıyla CV ulaştırmak. (En zayıf olduğumuz alan burası oldu. Bu alanda pek tanıdık yok.)

5-6 değişik otele görüşmeye gitti, kabul edilmeye en yakın olduğu teklif, "40 gün otopark güvenliğinde dur, stajını ön büroda yapmış gibi gösterelim" oldu. Teklifi yapan otel epey büyük, adı bilinen bir otel.

(Ben teklifin içeriğine değil ama şekline bozuldum biraz. "2 ay çalışıp 500 lira para kazanacaksın, hiç fena para değil" demelerine.) (Staj olduğu için para beklentisi olmadığını belirtmişti.)

Bu yıl sektörün durumu malum. İnsanların Türk turizmcisi hakkında düşündüklerine ben de katılıyorum, ancak kardeşim de mezun olduğunda elini işe bulaştırmış bir insan olarak hayata başlamak istiyor.

Sizce ne yapalım? Her türlü öneriye açığız, gerçekten.


Dipnot: Nereye gitsek, bu sektörde torpilsiz adam alınmaz diyorlar.
0
lightblue
(12.07.16)
okuldaki hocalarından yardım isteseniz?
0
kelepir
(12.07.16)
normalde zorunlu stajı okul ayarlıyor, okuldan gelen bilgi ne yönde? kış stajı için mi soruyorsunuz? kardeşinizin bölümü ne? hangi il hangi okul? cevaplara göre ben yardımcı olabilirim.
0
baba jo
(12.07.16)
@kelepir, okuldaki hocalara başvurduk. Birkaç kez daha görüştük, ancak bir sonuç alamadık. ÇYDD ile iletişime geçmiştik, oradakiler birkaç yere haber gönderdi. Takip edip sorduğumuz halde bir imkan çıkmadı.

@baba jo, size sözlükten mesaj atıyorum.
0
🌸lightblue
(12.07.16)
kardeşinin cv sini bana ulaştırabilir misin ? istanbul için birden fazla otele ulaştırabilirim.
0
fernandoenes
(12.07.16)
@fernandoenes, CV'yi size mail attim.
0
🌸lightblue
(12.07.16)
(6)

fiyat/perforsman boya markası

Kedilerinefendisi
Evin içini boyayacam bi tane boya aldım iki kat sürmek zorunda kaldım. Tek seferde duvarı kapatan boya hangileri iyidir. Önceki rengi bej duvarın. Cevaplar için teşekkürler
Evin içini boyayacam bi tane boya aldım iki kat sürmek zorunda kaldım. Tek seferde duvarı kapatan boya hangileri iyidir. Önceki rengi bej duvarın. Cevaplar için teşekkürler
0
Kedilerinefendisi
(12.07.16)
babam inşaat kalfası ondan bildiğim kadarıyla fillinin boyaları iyi. duvarın eski renginden farklı bir renge boyayacaksan geçiş astarı mı ne bi zımbırtı var önden o zımbırtıdan vurmanda fayda var.
0
cagdassalur
(12.07.16)
Paraya kıyayım ama çok iyi olsun diyorsan Jotun.

Yoksa Marshall.
0
ihanet kac kisilik
(12.07.16)
İç cephede benim denediğim bence f/p açısından en iyisi Polisan. Su oranını iyi ayarlarsan tek kat iyi tutuyor. Galonu 12.50-17.50 lira arasında değişiyordu en son.
0
pokepoke
(12.07.16)
1.jotun
2.filli
3.marshall
0
curiosita
(12.07.16)
1. Polisan elegance
2. Filli boya alpinasilan

İşi bilen biri söylüyor
0
etna
(12.07.16)
Arkadaşlar kiracıyim evi boya da çık dedi ev sahibi. Çok iyi olmasına gerek yok koctacta fabrk fix var 59 lira 20 kilosu
0
🌸Kedilerinefendisi
(13.07.16)
(6)

Datca'da kopekbaliklarinin çok olduğu doğru mu?

fraise
Sözlükte datça başlığına bakıyordum da 2-3 kişi kopekbaliklari cirit atiyor; belinize kadar suyun olduğu yere bile gelebilirler. Yuzerken ilerde yuzgeclerini görmek mümkün filan demişler. Kucuklugunden beri köpekbalığı fobisi olan ben fena korktum bu durumdan. Sırf bu sebep yüzünden tropik yerlere g
Sözlükte datça başlığına bakıyordum da 2-3 kişi kopekbaliklari cirit atiyor; belinize kadar suyun olduğu yere bile gelebilirler. Yuzerken ilerde yuzgeclerini görmek mümkün filan demişler. Kucuklugunden beri köpekbalığı fobisi olan ben fena korktum bu durumdan. Sırf bu sebep yüzünden tropik yerlere gitmedim ucuz biletler bulduğumuz halde kaç kere. Doğru mu bu? Datca'da o kadar çok varlar mi? Otel rezervasyonu yaptiracaktim, korktum bekliyorum öyle.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
0
fraise
(12.07.16)
datça'ya 2 kere gittim hayatımda. köpekbalığını görmeyi bırak k'sinden bahsedeni duymadım.
0
cekilmis gayfe
(12.07.16)
Datça'da camgöz köpekbalığı olur doğrudur. Ancak 25 yıldır Datça ve civarında tatil yapan biri olarak daha insana saldırdıklarını görmedim, duymadım.
0
dostlarorkestrasi
(12.07.16)
Geçen eylül ekim ayında camgöz görülmüştü gazetelerde haber olmuştu ama vukuat olmamıştı
0
napoli
(12.07.16)
köpekbalıkları tüm dünya genelinde yılda ortalama 10 insanın ölümüne sebebiyet veriyor. ortalama 450 bin insan ise cinayete kurban gidiyor.

belki bu istatistikler içinizin rahatlamasına neden olabilir :)
0
maxc
(12.07.16)
bir de her denizde olabilir kopekbaligi ama bizim denizlerimizdeki baliklar o sim-nemADA İZLEDİGİMİZ JAWS KADAR DEGİLDİR MERAK ETMEYİN.

25-30 cm uzunlugunda da kopek balkigi vardir.
0
exlibris
(12.07.16)
440 cesit kopekbaligi vardir. Ama bunlarin sadece 10 kadari insan icin tehlikelidir. Onlar da Turkiyede gorulmez zaten. Icin rahat olsun.
0
innerbliss
(12.07.16)
(9)

Kindle kandırmaca mı?

tamamen hayal urunudur
Kindle için özellikle göz sağlığı uzerine pazarlama yapılıyor. Ekşi'de şöyle bir entry girilmiş:https://eksisozluk.com/entry/27087199Youtubedan da birkac doktorun konuşmasına baktım. Örnek olarak:https://youtu.be/s0RO6Gh5QXoŞimdi bu kindle kandırmacası mı? Oyleyse adamlar iyi geçirdi millete. Ben de
Kindle için özellikle göz sağlığı uzerine pazarlama yapılıyor. Ekşi'de şöyle bir entry girilmiş:

eksisozluk.com

Youtubedan da birkac doktorun konuşmasına baktım. Örnek olarak:

youtu.be

Şimdi bu kindle kandırmacası mı? Oyleyse adamlar iyi geçirdi millete. Ben de almayı düşünüyordum. Şimdi ipad mini almayı düşünüyorum. Öyle internete girersin oyun oynarsın kısmını geçiyorum.
0
tamamen hayal urunudur
(12.07.16)
Her yerde kindle'ı e-ink doye parlatıyorlar. İşte gerçekten e-ink göz sağlığı için abartıldığı kadar iyi mi? Sanki biraz işkembeden atılıyor gibi. Türkçe karsilastirmalardan umidim yok. Ingilizcem de yetersiz. O yüzden burada bilgili kisi varsa cevap verebilir.
0
🌸tamamen hayal urunudur
(12.07.16)
Tablette 10 dk okuyunca gozum yaniyor ve okumak da zor kindleda 2 saat okusam sorun olmuyor
0
seyyar satıcı
(12.07.16)
Kindle'ın ekranının normal kitaptan hiçbir farkı yok.
0
i was made for you
(12.07.16)
tamamda göz bozması değil ki olay zaten.

okurken rahatsız edip etmemesi, ipadin gözleri bozmadığı bilinen bir gerçek. göz bozmak türk ailesinin atariden çocukları kaldırmak için uydurduğu bir yalandır. bunun ekürisi adaptör patlar.

ama ipadden kitap okumak ile kindle arasında fark yok diyen adam dayaklıktır. sinema ile projektör/perdeden film izlemek gibi.

alın bir 50 ekran led tvyi, karanlıkta açın, gözleriniz bi süre sonra acıyacaktır, yorulacaktır, fakat perdede bunlar çok daha az olur, direk ışık aradığınız kelime.

keza aynısı dünyanın en malca işi olan "tavandan lamba" ile tavandan seken/dağınık ışıma arasındaki fark gibi.

2010 dan beri kindle kullanıcısıyım, hayatımdaki en değerli şeylerden biri.
0
kurnaz
(12.07.16)
o linkte arkadaş ipad reklamı yapmış. en düşük ve basit olasılıkları bile ballandırmış.

ayrıca "- kontrast duyarlılığı sorunu olanlar için kindle gibi e-ink ekranlar bariz kötüdür. bu kişilerin hiç düşünmeden e-ink'ten kaçması gerekir. ipad ekranı dostlarıdır."

burada saçmalamış. alakası yok.

gözlerim çok hassas ve pc'de ya da telefonda yoruluyor ve bir süre sonra batmalar oluşuyor. tablet de bunlarla aynı ekrana sahip. kısa süreli deneme yaptım.

kindle ise 1 yıl falan kullandım. normal bir sayfadan farkı yok. hatta arkadaş bana kindle ilk gösterdiğinde ekrana kağıt yapıştırmış sandım ve ekranı sökmeye çalıştım. o derece gerçekçi.

yenisinde ekrana sayfa dokusu da yapmışlar.
0
kupigometa
(12.07.16)
Ben bilgisayar olsun telefon olsun hep kısık ışıkta kullandigimdan ışıkla ilgili bir derdim olmadi hic. O yüzden yine de ipad mini almayı düşünüyorum. Agustos ya da eylül gibi alacağım sanırım. Yine de cevaplar için teşekkürler.
0
🌸tamamen hayal urunudur
(12.07.16)
Bu arada niye illa ipad mini?
0
kurnaz
(12.07.16)
ipad mat ekranlı değildi sanırım mat ekranlı bir cihazda dışarda okuması daha rahat olur

soyle de bir video var göz doktoru e-ink daha iyi dememiş:
www.youtube.com
0
toua tokuchi
(12.07.16)
@kurnaz ipad mini küçük ve ucuz. Androide gore cok daha akıcı geliyor. Sorun cikarma ugrastirma meselesi daha az. Pdflerde sıkıntı yaratmiyor. Epublarda da illaki destekleyen uygulama vardır. Mesela google kitaplar gibi. Daha bir sürü neden sayabilirim.

He eğer ki ipad kitap okumama yardimci olmazsa kindle alabilirim. Ipad her türlü gider ama kindle alıp pisman olmak istemem. Bu arada lg g2 ile 3-4 kitap en az okumuşumdur. Son yillarda daha cok zamanim olsa daha cok okurdum. Vs vs...
0
🌸tamamen hayal urunudur
(12.07.16)
(5)

Otel check in hk

patos64
Merhaba. Otelin check in saati 2. Biz ise gece 11-12 gibi varacağız, otele talep ettim 3 euro talep etti. Bu mantıklı mı? Check out için isteyen var da bunu ilk defa duydum.
Merhaba. Otelin check in saati 2. Biz ise gece 11-12 gibi varacağız, otele talep ettim 3 euro talep etti. Bu mantıklı mı? Check out için isteyen var da bunu ilk defa duydum.
0
patos64
(12.07.16)
Valla bana da mantıklı gelmedi,bazı oteller emanete falan alabiliyor eşyaları. Olmazsa o şekilde eşyaları bırakıp takılırsınız.
0
archery
(12.07.16)
3 euro mu? Eksik yazdınız sanırım.

Sabah 8 vs bir parça da gece 11 demek 1 gece fazla konaklamak demek.
0
ihanet kac kisilik
(12.07.16)
çoğu kez otellere check in vaktinden erken gittiğim oldu. ekstra ücret talep etmediler ama odanın hazır olmadığını söyleyip bi kez beklettikleri oldu.

gittiğinizde yardımcı olurlar bence.
0
allanpoe
(12.07.16)
Ben sadece geç geleceğimi bildirdim, bookingten yazdım ve sistemsel olarak da talep ettim, bilgileri olsun diye. Çünkü 2 kez karşılaştım yani duydum, arkadaşlarım geç checkin yaptılar ve adamlar oteli başkasına vermiş, saçmalık ama yapıyorlar işte ben de bunun önüne geçeyim dedim, adamlar tuttuğım gün için extra para istiyorlar olaya bak
0
🌸patos64
(12.07.16)
Ama zaten adamlar gitmezsem ilk gecenin ücretini karttan çekecek. Yani zamanında iptal yapmazsam 2 gün kalaya kadar hakkım var, zaten sonrasında çekme hakları bulunuyor.
0
🌸patos64
(12.07.16)
(4)

başakşehir-beylikdüzü-bahçeşehir-avcılar civarında çocuk doktoru önerisi

tolga asp
daha doğrusu bebek, rutin kontrol ve aşılar için önerebileceğiniz doktor, klinik veya hastane var mıdır?normalde kolan hastanesine gidiyorduk ama doğum için 15 bin lira kilitledikleri için bir daha adım atmamaya karar verdik.
daha doğrusu bebek, rutin kontrol ve aşılar için önerebileceğiniz doktor, klinik veya hastane var mıdır?

normalde kolan hastanesine gidiyorduk ama doğum için 15 bin lira kilitledikleri için bir daha adım atmamaya karar verdik.
0
tolga asp
(12.07.16)
Avcılar hospital murat palabıyık
beylikdüzü medicana vedat baş
0
whatsup
(12.07.16)
Kesinlikle avcılar hospital nil bilgen.

Başa birine gidemezsiniz, gitmemelisiniz.
0
shenergy
(12.07.16)
Ha çocuk doğmuş galiba


O zaman bdüzü medicana ilhan hatipoğlu.
0
shenergy
(12.07.16)
Plase doğuş polikliniği enrico rinaldi.
0
shenergy
(12.07.16)
(7)

AVM-Mağaza Alarmlarını Öttürmek ?

birfincankahvedahaisteyenadam
Trajikomik olacak biraz ama ben ister istemez bir çok mağazaya girerken evet girerken mağaza alarmlarını öttürüyorum ve doğal olarak çıkarken de ötüyor,oralı değilmiş gibi yapıp olay yerinden uzaklaşıyorum tabi ama rezil olmamak için artık mahalledeki kipa'ya gidemez oldum :/İlk kez başıma cepadaki
Trajikomik olacak biraz ama ben ister istemez bir çok mağazaya girerken evet girerken mağaza alarmlarını öttürüyorum ve doğal olarak çıkarken de ötüyor,oralı değilmiş gibi yapıp olay yerinden uzaklaşıyorum tabi ama rezil olmamak için artık mahalledeki kipa'ya gidemez oldum :/

İlk kez başıma cepadaki kipa'da geldi,çıkarken öttü alarmlar güvenlik geldi tamam dedik çıktık. Memlekete döndüm orada da öttüm. Lcw,de facto,teknosa,gold mağazalarının hepsine ötüyor yine alarmlar. Koton,h&m,decathlon da sıkıntı yok mesela. Ulan çıldıracağım ya abi neden ötüyor bu alarmlar ? Üzerimde alarmı unutulmuş bir şey olduğunu sanmıyorum,unutulmuş olsa ötmek için mağaza mı seçiyor bu alarm? Alarm yutmuş da olamam :d acaba cüzdandaki kartlar mı ötüyor diyorum,cüzdansız g
rmeyi denemedim daha hiç,ama komple kıyafetlerimi değiştirdim bigün en aşağı 2 yıllık eski kıyafetlerimi ayakkabıları giydim gittim lan yine öttürdüm alarmları :(
İçimi döker gibi oldum ama var mıdır önerisi olan,aynısı başına gelen ?

BONUS : www.facebook.com son çare böyle yapmayı düşünüyorum
0
birfincankahvedahaisteyenadam
(12.07.16)
Bir ara bende de oluyordu ve cüzdanımdan kaynaklandığını anlamıştım. Bazı mağazalar cüzdan ve çantaların içine gizli alarm denen bir şey koyuyormuş,onu da cüzdanı/çantayı aldığın yerde halledebiliyorsun.
0
archery
(12.07.16)
Benim de cüzdanımda gizli alarm varmış o ötüyordu.
0
Lim5
(12.07.16)
Etiket alarm yutmus olabilirsin belki de. Yazdiklarindan sonra baska secenek kalmamis. :)
0
isott
(12.07.16)
sürekli kullandıgın bir seyin icin, orn. canta, cuzdan, vb. öldürülmemiş ya da az öldürülmüş bir alarm etiketi var. öten yerlerden birinde deneme yaparak bulabilirsin. örneğin cüzdan varsa sadece cüzdani geçir. ürünü bulunca da mağazadan rica edersen öldürürler o alarmı.
0
helenart
(12.07.16)
bi yerinde etiket var iste bulcsn onu. benim cok sevdigim bi kazagim vardi icinde garip bi yerde etiket varmis otuyodum her yerde.
0
xenophobe
(13.07.16)
Cüzdanı inceleme altına aldım,her ötüşümde yanımda o vardı mutlaka,ne kadar kıyafetlerimi değiştirsen de cüzdanı ayırmadım yanımdan. Fakat cüzdanda 3-4 senelik yani önceden ötmezken aktif mi oldu birden :d
0
🌸birfincankahvedahaisteyenadam
(13.07.16)
cüzdanın içinde bi kağıt gibi bişey varmış o ötüyomuş.
0
🌸birfincankahvedahaisteyenadam
(19.11.16)
(1)

şu synhesizer'ın marka modeli ne

timmie
https://www.instagram.com/p/BDyIQGSQ13-/?taken-by=eskizband
0
timmie
(12.07.16)
korg ms 20 mini mi acaba demiştim ama, teşekkürler.
0
🌸timmie
(12.07.16)
(1)

Pokemon go nedir

antikadimag
Yurtdisinda ve kisitli internet sahibi oldugum icin arastiramadim ama herkes bir pokemon go konusuyor. App store a baktim bir sey yok. Heyecanlanmistim halbuki 1. Nesol pokemon falan duyunca. Nereden edinebilirim bunu?
Yurtdisinda ve kisitli internet sahibi oldugum icin arastiramadim ama herkes bir pokemon go konusuyor. App store a baktim bir sey yok. Heyecanlanmistim halbuki 1. Nesol pokemon falan duyunca.

Nereden edinebilirim bunu?
0
antikadimag
(12.07.16)
Appstore için ayarlar>appstore>çıkış yap daha sonra "new zealand" ülkesini kullanarak yeni üyelik al. bu adresleri kullan hesap açarken: www.fakeaddressgenerator.com
0
cemallamec
(12.07.16)
(1)

Ekşi sözlük ve şukela hakkında

cgtto102
Şimdi ben sözlükte bir başlıkta (örneğin ezel) 1 mayıs 2012 den 1 temmuz 2012 ye kadar olan entryleri şukela sıralaması yaparak görebiliyor muyum? Görebiliyorsam nereden arayabiliyorum?
Şimdi ben sözlükte bir başlıkta (örneğin ezel) 1 mayıs 2012 den 1 temmuz 2012 ye kadar olan entryleri şukela sıralaması yaparak görebiliyor muyum? Görebiliyorsam nereden arayabiliyorum?
0
cgtto102
(12.07.16)
yok, göremiyoruz. tümü veya bugün sıralaması yaptırabiliyoruz.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(13.07.16)
(22)

Kiracidan kirayi fazla artirmasini istemek

sckxyss
Bizim bir kiracimiz var. Yaklasik 3 yildir oturuyor dairemizde. Kirayi zamaninda oder, evi cok temiz kullanir falan hicbir sikintimiz yok. Ancak bu 3 yil icerisinde evin bulundugu bolgede kiralar cok yukseldi. Kendisi su an 8 bucuk birim kira oduyor, piyasada ise ayni ev 13-14 birime gidiyor. Biz so
Bizim bir kiracimiz var. Yaklasik 3 yildir oturuyor dairemizde. Kirayi zamaninda oder, evi cok temiz kullanir falan hicbir sikintimiz yok. Ancak bu 3 yil icerisinde evin bulundugu bolgede kiralar cok yukseldi. Kendisi su an 8 bucuk birim kira oduyor, piyasada ise ayni ev 13-14 birime gidiyor. Biz son yil durumu anlatip kirayi ufe den biraz daha fazla artirmasini istedik ancak yine tam ufe'de artirdi. Evet kendisi de hakli ancak ortalamanin cok altinda bir gelir elde etmek maddi olarak bizi zarara ugratiyor.

Bu durumda yapmamiz gereken en mantikli veya etik hareket nedir? Biz yine ayni uyariyi yapip yine ufe miktarinda artirirsa sozlesme sonunda evi bosaltmasini istemeyi dusunuyoruz. Siz ne yapardiniz?
0
sckxyss
(12.07.16)
valla sizin hatanız. avrupada olsa adam sizi mahkemeye verir çatır çatır süründürürdü.
0
kurnaz
(12.07.16)
Sozlesme sonunda evi bosaltmasini istemek icin bi 7 senecik beklemeniz gerekiyor.

İlk 10 yil boyunca kiraci istedigi surece o sozlesme uzayacak. Olaganustu durumlar, tahliye sebepleri gibi istisnalar var ama gül gibi kiraciniz var, hakim sizi hakli bulmaz o durumlarda da.
0
signore
(12.07.16)
en mantıklı hareket sözleşme yenilememeniz gibi görünüyor.
0
evde liyakat kalmamis
(12.07.16)
Öncelikle aynı muhitte , yine 3 yıldır oturan kiracıların ne ödediğine bak .
Önce oturan az öder , oldu Emlakta kiralar her sene tefe den daha fazla arttı çünkü .
0
dunyatuhaf
(12.07.16)
@kurnaz
Biraz sakin ol, henuz bir sey yaptigimiz yok. Ne yapmamiz dogrudur diye soruyorum burada.

@dunyatuhaf
Kiraci girerken de bir 100 lira kadar az ile baslatmistik yeni evliler vs diye. Yani diger kiracilardan az odedigi kesin gibi. 3 yil oncesine gore kira gelirine daha fazla ihtiyacimiz oldugu icin sikintili bir durum cikti ortaya.
0
🌸sckxyss
(12.07.16)
geçen bi apla vardı o da aynı dertten muzdaripti. cevaplar istediği gibi gelmeyince de evi olmayan yazmasın falan demişti en son. sen o değilsin değil mi? adfsgdfghj

kiracı kendi çıkmak istemediği sürece 10 yıl dolmadan çıkartamazsınız. zammı da yine kiracı kabul etmediği sürece maksimum üfe oranında yapabilirsiniz. maalesef "normal" şartlar altında yapacak bir şeyiniz yok. kiracı hakkını ararsa her türlü kazanır. ha siz kiracıyı sürekli taciz edersiniz falan, adam lanet olsun deyip çıkarsa yeni kiracıya istediğiniz ücretten verebilirsiniz..
0
nrmnm
(12.07.16)
başkan sen bu başlıgı 3 günde bir açıp duruyorsun ama hiçbir şey yapamazsın.

anca evi satarsınız ,yeni ev sahibi 6 aylık süre verir o şekilde çıkarlar. yoksa bir hakkınız yok.
eğer bir hakkınız olsaydı alayımız ayvayı yemiştik, şuanki hızda bile kiralar uçuyorken insanlar yetişemezdi hiçbi paraya.
0
tchuck
(12.07.16)
bu kiracıları sırf üzerlerinden daha fazla para kazanamıyorsun diye çıkarırsan umarım 3 vakte kadar ''kiracım zamanında kirasını ödemiyor, 3 dönem kirası birikti. evde de çok masraf çıkardılar, en etik çözümünüz ne olur .s.s.s'' diye duyuru açarsın da o zaman yardımcı olurum işte :D

daha ne istiyorsun ki? adamlar ederinde kirasını bir de böyle bir kriz dönemi türkiyesinde zamanında yatırıyorlar. ayrıca ne güzel bak temiz de kullanıyorlarmış. ne diye ek gelir peşindesin ki? hayır diğer ev sahipleri kiracı s*kiyor diye sen de mi özendin? insanların da bir bütçeleri, geçim dertleri var.
0
air
(12.07.16)
Benzer durum bizde de var. 1000tl kira alıyoruz, o bölgede kiralar 1600 falan. Ama adam 8 yıldır kiracımız ve hiç aksatmadı bugüne dek.
Uzun yıllar oturan kiracılarda hep aynı durum var. Düzgün ödeme yapıyorsa hiç aksiyona gerek yok. Biz üfe oranında arttırıyoruz.

Şimdi sen evden çıkaramazsın kolay kolay. Hadi çıkarsan bile 1-2ay boş kalsa orda da maddi kayıp olacak, kiralama sürecindeki çabanı ise hiç söylemiyorum.
0
Tyler89
(12.07.16)
@tchuck,
Ben acmadim boyle bir baslik daha once.

Zaten karsilikli anlasmaya calisarak bir seyler yapmaya calisiyoruz. Cirkinlesmek gibi bir amacimiz yok.
0
🌸sckxyss
(12.07.16)
Bu kadar batıyorsa sözleşme bitince çıkarın. Mantıklı bir hamle değil ama siz olaya tek açıdan bakıyorsunuz. Ben de ev sahibiyim, kirayı düzgün ödeyen evi temiz kullanan adam bulmak zor. Çıkmasın diye kirayı artırmadığım kiracılar oldu.
0
ThomasJefferson
(12.07.16)
@air,
Kiraci yolmaya calistigimiz yok. Yapilan yatirim bekleneni veremiyorsa, o yatirim gozden gecirilebilir. Yani evi satmamiz bile bir cozum olabilir.
Ayrica tum ev sahipleri milyoner degil. Onlar da gecim sikintisi cekebiliyor.
0
🌸sckxyss
(12.07.16)
Sanirim iyi kiraciyi kacirmamak en mantikli davranis. O nedenle yine kendi iradesine birakacagiz karari. Zaten 1 kez tatli dille soylemistik kendisine, baski falan yaptigimiz da yok. Tesekkurler cevaplar icin.
0
🌸sckxyss
(12.07.16)
10 yil cikartamamak ne ya. Cok orantisiz bi hak bu.
Adamin oglu/kizi evlenecek diyelim. Cikartamayacak mi kiraciyi. Mulkiyet hakki gasp ediliyo bi anlamda o zaman. Yanlis mi yorumluyorum?
0
yons
(12.07.16)
nick değiştirip istediğim cevabı alana kadar duyuruda soru sorardım.
hahahaha
0
burya
(12.07.16)
Her 5 yılın sonunda emsal artış talep edebilirsiniz. 10 sene sonunda da sorgusuz sualsiz çıkarabilirsiniz.

2 sene sonra emsal kira isteme hakkınız var. Kiracı 8 veriyorsa, çevrede kiralar 14 ise 14 yapabilirsiniz.
0
kartallar yuksek ucar
(12.07.16)
Kiracıyı çıkartmak için haklı sebepler :

* Kendiniz oturacaksanız ve o ilçe sınırları içinde başka eviniz yoksa,
* Yakın akrabanız (dayı, amca, kız, oğlan vs.) oturacaksa ve o ilçe sınırları içinde eviniz yoksa,
* Kiracı, kirayı aksatıyorsa veya ödemiyorsa.
* 10 yıl sonunda,

Bunun dışında ağzınızla kuş tutsanız çıkaramazsınız.
0
kartallar yuksek ucar
(12.07.16)
Oglum hasta misiniz lan siz? Soruyu ilk defa soruyorum diyorum . Baskalari da sormus olabilir. Duyuruda sozluk hesabim haric baska bir hesabim yok. O hesabi da duyuruda kullanmiyorum zaten.
Hem, istedigim cevap gelse kiraciyi cikarma hakkim mi olacak lan? 7/24 duyuruya gire gire kafayi yemis herkesi kendiniz gibi saniyorsunuz.
0
🌸sckxyss
(12.07.16)
Durumunuz sıkışık olabilir ama tek acıdan ve yanlı bakıyorsunuz haklı olarak. Bir miktar da saçma buldum. Eski kiracının daha ucuza oturması normal bir durum, her yerde böyle. Kaldı ki perakende sektörü değil ki bu rekabete göre mevcuttaki kiracının kirasını kafaniza göre arttirasiniz. Madem düzgün bir kiraci, normal artışla devam edin bu devirde ev bulmak da, düzgün kiracı bulmak da baya zor.

Not: 24k (k: kiracı. alsknsns)
0
piremses
(12.07.16)
yapılması gereken en etik hareket kiracıya bir kez daha sormak, onun insiyatifi bu.

başka örnek vereyim, yurt dışında oturuyorum, kiram yaklaşık 390€ senede 500€ küsür indirim yapıyorlar bir kerelik, 340€ya geliyor aylık, bunun 280 kadarı kira, kalanı gider, evim 100 yıllık eski ev olduğundan 150€ ya dava açıp şu anda 250-220€ civarına indirebilirim, hem papaz olmamak hem de evin gerçek ederi bu diye yapmıyorum. bu arada hayat boyu kiraladım evi, yani ben çıkana kadar bende, ve sadece yıllık enflasyon bazında arttırabilirler, o da yılda 5-10€ maks. çocuğuma kalsa kalır yani.

senin yaptığını yapsa bana ev sahibi sormaya teşebbüs etse bile, çakarım davayı.
0
kurnaz
(12.07.16)
Çevredeki ev sahiplerinin sizden 500-600 lira daha fazla kazanması sizin zarar ettiğiniz anlamına gelmez. Onların o kadar daha fazla para kazandığı anlamına gelir. Siz enflasyon oranında zam yapmıyor olsaydınız zarar konusu haklıydı.

İstanbul'da kirade evi olanın bir de kendi evi vardır o zaman 1 trilyon parası vardır da aşırı fantastik bir kafa olmuş. Güle güle kullansın. Herkes son 5 sene içinde ev alıp kiraya verdi çünkü.

Kiracıların büyük çoğunluğu sıkıntılı, sorunlu önemli bir kısmı da pislik tipler. Bence hazır sorunsuz bir kiracınız varken bozmayın derim ben. Zor bulunuyor çünkü. Aksi halde kiracıyı koruma adı altındaki saçma sapan kanunlara uymak ya da onların çevresinden dolanmak zorundasınız. Mesela evi kağıt üzerinde birine satıp, kira parası almaya devam edip, 1-2 sene sonra geri almak falan gibi. Tabii bu ne kadar etik, o tartışılır.
0
nawar
(12.07.16)
@kurnaz, enflasyon rakamları doğru olsa kimse itiraz etmez. reel enflasyon %30-40 civarındayken, her şeye geçen seneye göre %30-%50 fazla öderken, tefe-tüfe %6 gösteriliyor. Burada sıkıntı var.

Ancak yine de iyi kiracı bulduysanız biraz az kazanmayı göze alıp devam ettirin. Her şey para demek değil...Piyasada şerefsiz çok.
0
kartallar yuksek ucar
(13.07.16)
(4)

Pokemon go

Sskywalkeremre
Bir suru ayni pokemondan var bende farkli combat power li. Bunlarla napabilirim acaba?
Bir suru ayni pokemondan var bende farkli combat power li. Bunlarla napabilirim acaba?
0
Sskywalkeremre
(12.07.16)
En yüksek skill olanı tutup, diğerlerini profesöre gönderip, şeker alıp, şekerleri evolve için kullanabilirmişiz. Cp yükseliyor ama yeteneklere bakmak lazımmış. Cpsi düşük diye hemen göndermeyin bence.
0
malwethiel
(12.07.16)
ben bugün bütün düşük olanları gönderdim prof'a. hepsinden tek tip var. balbazarı'da 167 cp'ye kadar bastım.
0
hakim oynayin dedi
(12.07.16)
oyunun çakallığı var haci. pidgey ve weedle var ya onalrdan yüzlerce yakalıyorsun zaten ister istemez elinde 10 15 tane tut hep gerisini profa şutla. lvl 9 yada lvl 10'da lucky egg veriyor. bu pidgey ve weedle'ları hiç evolve etmiyorsan lvl 10'a kadar. o lucky egg gelince lucky egg'e basıp bunların alayını evolve ediyorsun. evolve başına 12 istiyor. az yani. 4tane yakalayınca bir evolve. lucky egg aldığın xp'yi ikiye katlıyor. bin xp alıyorsun evolve başına. 10 tane evolve'da lvl11 oluyorsun. 11 tanede lvl12 böyle böyle zart diye 20 dkda lvl 13'ün sonuna geldim. zaten lvl'in artınca çıkan pokemonlar da değişiyor ve güçleniyor.

hadi bu da benden size amme hizmeti olsun.
0
ayiadam
(12.07.16)
evolve edince vurduğu skill değerleri de değişiyor. en mantıklı olan yüksek cp olanları tutup diğerlerini şeker yapmak. sabret, hemen evolve edip power up yapmaya çalışma. bak pokemon'un üzerinde böyle yarım çember bi çizgi var. o pokemonun cp'si maksimum cp bar'da hangi düzeydi olduğunu gösteriyor. onun üst sınırına yakın olanlardan çıktığı zaman evolve et. yarın birgün dust ve candy işe yarar, gereksiz yere zayıf pokemonlara harcama.
0
air
(12.07.16)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.