[]

Yeni bi laptop alıcam ama?

6 yıldır asus'un bi aletini kullanıyorum ama artık "nolur kullanma beni" diye yalvarıyor bana.

temel bi kaç özelligi şu:

İşlemci Tipi : Intel Core 2 Duo
İşlemci Hızı : 2.53 Ghz
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce GT 220M
Harddisk : 500 GB
Bellek miktarı : 4 GB
Ekran kartı hafıza : 1 GB

şimdi bu özelliklere sahip bilgisayar ölü durumda. Almak istedigim modellere bakıyorum. işlemci hızları daha düşük, harddisk aynı, bellek aynı, ekran kartı hafızası aynı.

işlemci tipiyle ekran kartı bilgisayarın performansını baştan sona degistirebilir mi bu denli?

www.hepsiburada.com

mesela bu. sadece internet kullanımı + film-dizi izlemek için kullanacagım. bana uygun gibi geldi ama yavaşlıktan ölen bilgisayarımla benzer 3-5 özellik görünce bu işlerden anlamadıgımı farkettim.

 
bu bahsettigin seyler icin bilgisayarin yeterli. kendin yapamiyorsan bir bilgisayarciya git icini temizlettir, islemcinin filan macununu yenilettir. illa hizlansin istersen bir ssd taktir.


  • redlinetheturk  (12.07.16 23:13:48) 
Macbook 2010 kullanıyorum benzer donanım özelliklerine sahip. Yavaşlıktan kullanılmayacak durumdaydı. Rami 4 den 8 gb a yükselttim ve ssd taktım. Şuanda hızına yetişemiyorum.


  • mrmlq  (12.07.16 23:20:10) 
İşlemci Tipi Intel Core i5
İşlemci 5200U
Ram Tipi DDR3
Sistem Belleği 4 GB

senin bilgisayardan farkı burada saklı zaten.. kampanyalı fiyatı 1.600 tl şu anda.. bu fiyattan daha azına laptop bulmam zaten mümkün değil..

ihtiyacın varsa ve bütçen bu aralıktaysa rahatlıkla alıp kullanabilirsin.. bu paraya fazlasıyla işini görebilecek bir ürün.

elindeki bilgisayar da yeni bir windows kurulumu ile internet-film dizi işini görür aslında..
  • pembe baytar  (12.07.16 23:25:26) 
bu donanım internette surf yapmak video izlemek için fazlasıyla yeterli

yazılımsal bir problem olmadığına emin misiniz? virüs bulaşmış olabilir pc açılırken otomatik başlayan uygulamalar yavaşlatıyor olabilir vs. format atılırsa belki düzelebilir

en kötü ihtimalle hafif bir linux dağıtımı kurdurabilirsiniz bilen birine(ubuntu tavsiye etmiyorum)
  • toua tokuchi  (12.07.16 23:26:56 ~ 23:30:55) 
öncelikle işlemci büyük fark yaratır, gidip işlemci frekansına takılma. Farkı biraz daha iyi görmek istersen :

cpuboss.com

Laptop ekran kartlarından büyük performans beklenmez ama gidip gt220m ile gt920m'i karşılaştırmak da ayıp olur. Detaylı fark :

gpuboss.com

Almak istediğin bilgisayarda windows 10 gelir, 4gb daha ram desteği yaparsan son çıkan oyunlar hariç oyun bile oynarsın.

imza : core 2 duo'dan i7'ye geçen bir insan.
  • kimlanbu  (12.07.16 23:28:02) 
hdd ni ssd ile değiştirsen yeter bence. diğer özellikler gayet iyi. benim eski laptop ile benzer. o yüzden performansını tahmin edebiliyorum.


  • sttc  (12.07.16 23:28:15) 
hocam cok basit sekilde

makineyi temizlettir
işlemci termal macun falan

SSD al tak
temiz bi windows 7

1500 TL verip alacagin pc ile aynı işi yaparsin.
  • kingcyrax  (13.07.16 10:32:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.