[]

Kindle kandırmaca mı?

Kindle için özellikle göz sağlığı uzerine pazarlama yapılıyor. Ekşi'de şöyle bir entry girilmiş:

eksisozluk.com

Youtubedan da birkac doktorun konuşmasına baktım. Örnek olarak:

youtu.be

Şimdi bu kindle kandırmacası mı? Oyleyse adamlar iyi geçirdi millete. Ben de almayı düşünüyordum. Şimdi ipad mini almayı düşünüyorum. Öyle internete girersin oyun oynarsın kısmını geçiyorum.

 
Her yerde kindle'ı e-ink doye parlatıyorlar. İşte gerçekten e-ink göz sağlığı için abartıldığı kadar iyi mi? Sanki biraz işkembeden atılıyor gibi. Türkçe karsilastirmalardan umidim yok. Ingilizcem de yetersiz. O yüzden burada bilgili kisi varsa cevap verebilir.


  • tamamen hayal urunudur  (12.07.16 19:06:00) 
Tablette 10 dk okuyunca gozum yaniyor ve okumak da zor kindleda 2 saat okusam sorun olmuyor


  • seyyar satıcı  (12.07.16 21:43:02) 
Kindle'ın ekranının normal kitaptan hiçbir farkı yok.


  • i was made for you  (12.07.16 21:52:01) 
tamamda göz bozması değil ki olay zaten.

okurken rahatsız edip etmemesi, ipadin gözleri bozmadığı bilinen bir gerçek. göz bozmak türk ailesinin atariden çocukları kaldırmak için uydurduğu bir yalandır. bunun ekürisi adaptör patlar.

ama ipadden kitap okumak ile kindle arasında fark yok diyen adam dayaklıktır. sinema ile projektör/perdeden film izlemek gibi.

alın bir 50 ekran led tvyi, karanlıkta açın, gözleriniz bi süre sonra acıyacaktır, yorulacaktır, fakat perdede bunlar çok daha az olur, direk ışık aradığınız kelime.

keza aynısı dünyanın en malca işi olan "tavandan lamba" ile tavandan seken/dağınık ışıma arasındaki fark gibi.

2010 dan beri kindle kullanıcısıyım, hayatımdaki en değerli şeylerden biri.
  • kurnaz  (12.07.16 21:56:07 ~ 21:56:29) 
o linkte arkadaş ipad reklamı yapmış. en düşük ve basit olasılıkları bile ballandırmış.

ayrıca "- kontrast duyarlılığı sorunu olanlar için kindle gibi e-ink ekranlar bariz kötüdür. bu kişilerin hiç düşünmeden e-ink'ten kaçması gerekir. ipad ekranı dostlarıdır."

burada saçmalamış. alakası yok.

gözlerim çok hassas ve pc'de ya da telefonda yoruluyor ve bir süre sonra batmalar oluşuyor. tablet de bunlarla aynı ekrana sahip. kısa süreli deneme yaptım.

kindle ise 1 yıl falan kullandım. normal bir sayfadan farkı yok. hatta arkadaş bana kindle ilk gösterdiğinde ekrana kağıt yapıştırmış sandım ve ekranı sökmeye çalıştım. o derece gerçekçi.

yenisinde ekrana sayfa dokusu da yapmışlar.
  • kupigometa  (12.07.16 22:00:56) 
Ben bilgisayar olsun telefon olsun hep kısık ışıkta kullandigimdan ışıkla ilgili bir derdim olmadi hic. O yüzden yine de ipad mini almayı düşünüyorum. Agustos ya da eylül gibi alacağım sanırım. Yine de cevaplar için teşekkürler.


  • tamamen hayal urunudur  (12.07.16 22:46:52) 
Bu arada niye illa ipad mini?


  • kurnaz  (12.07.16 23:00:35) 
ipad mat ekranlı değildi sanırım mat ekranlı bir cihazda dışarda okuması daha rahat olur

soyle de bir video var göz doktoru e-ink daha iyi dememiş:
www.youtube.com
  • toua tokuchi  (12.07.16 23:15:19) 
@kurnaz ipad mini küçük ve ucuz. Androide gore cok daha akıcı geliyor. Sorun cikarma ugrastirma meselesi daha az. Pdflerde sıkıntı yaratmiyor. Epublarda da illaki destekleyen uygulama vardır. Mesela google kitaplar gibi. Daha bir sürü neden sayabilirim.

He eğer ki ipad kitap okumama yardimci olmazsa kindle alabilirim. Ipad her türlü gider ama kindle alıp pisman olmak istemem. Bu arada lg g2 ile 3-4 kitap en az okumuşumdur. Son yillarda daha cok zamanim olsa daha cok okurdum. Vs vs...
  • tamamen hayal urunudur  (12.07.16 23:57:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.