[]

Belirli bir eseri devam ettiren başka yazarların eserleri

Merhaba,

başlıktan çok anlaşılmayabilir ama araştırmam için şu tarz kitaplar arıyorum: bir yazarın yazdığı bir eser var. sonradan başka bir yazar da bu hikayeyi kullanarak ya da devam ettirerek veya yapısını değiştirerek aynı eserin iskeleti üzerine başka bir metin yazıyor. taklit etmekten bahsetmiyorum. yasal bir durumdan bahsediyorum.

örneğin jane austen'ın ünlü eseri aşk ve gurur'u bilirsiniz. yıllar sonra Seth Grahame-Smith isimli birisi çıkıp aşk ve gurur ve zombiler'i yazdı mesela. stephen king'le alakalı da böyle bir mesele vardı sanki.

neyse bu konuda bildiğiniz yazarları, eserleri belirtirseniz çok sevinirim.

edit: bir mesaj geldi: ahmet ümit - beyoğlu rapsodisi / agatha christie - roger ackroyd cinayeti

 
tam dedigine uyuyor mu emin degilim ama dr. who shada vardi. douglas adams'in senaryosunu gareth roberts romanlastirmisti.


  • in vino veritas  (13.07.16 00:29:49) 
İkinci yazarın da ünlü olmadığı, kitabın hayranlarının devam kitaplarını yazdığı durumların adı yanlış bilmiyorsam 'fanfiction' olarak geçiyor. Aramanızda bunu kullanabilirsiniz. Bir sürü fanfiction kitap var. Bazıları ünlü oluyor. Mesela 50 Shades of Grey aslında Twilight'ın bir fanfiction'ı olarak doğdu, sonra çok meşhur oldu.

BBC'den konu hakkında bir podcast de var, dinlemek isterseniz.
www.bbc.co.uk
  • 1lisan1insan  (13.07.16 00:36:51) 
kürk mantolu madonna'nın devamı niteliğinde şu kitap var, elbet başka bir yazardan:

m.kitapyurdu.com

okumadım ama, nasıldır hiç bilmiyorum.
  • veronica supertramp  (13.07.16 00:42:32) 
Frank Herbert'ın Dune altılısı ve oğlunun suyunu çıkardığı devam kitapları var.
ek: en.wikipedia.org(franchise)#By_other_authors

  • kobuzchu kiz  (13.07.16 00:49:51 ~ 00:51:16) 
metin üstündağ'ın orhan veli'lemeler sayılır mı?


  • petekpare  (13.07.16 01:00:16) 
Beşpeşe var:

tr.wikipedia.org
  • conrad moricand  (13.07.16 01:27:37) 
ejderha döveli kız kitabının 4. kitabı var, ilk üç kitabı yazan yazar öldü geçtiğimiz senelerde, normalde bu seriyi 10 kitap olarak planlıyormuş ama işte böyle bir durum. Şimdi başka bir yazar tarafından 4. kitabı yayınlandı devam olarak. Hepsini okumuş biri olarak söyleyebilirim ki asıl yazarın derinliği başka ama sürükleyicilik ve konu olarak son kitap da çok iyi sadece işleyiş tarzı her ne kadar benzetme içerse de aynı tadda değil.


  • gezegen olan pluton  (13.07.16 01:36:53) 
küçük prens - saint exupery
küçük prens geri döndü - jean pierre davidts

  • ambrosia  (13.07.16 02:05:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.