[]

Roma'da taksi fiyatları?

senatonun kıymetli üyeleri,
roma'da tiburtina'da termini'ye gitmek için taksiye bindim. binmeden önce başka bi dayıya sordum ne yazar diye 10 kaat civarı dedi. iyi dedim bindim. götürdü termini'ye 7.30 yazdı taksimetre. adam 10 ver tamam dedi. e 7.30 yazıyo dedim. 10 ver işte tamam dedi. la olm 7.30 yazıyor diyorum. hala 10 ver helalleşelim falan dedi. benim de ciampino'ya gitmem gerek cingenlik yapacak vaktim yoktu, uğraşamadım.

ulan bari yolu uzatsaydın da 10 eur yazdırsaydın kazıklandığımızı anlamazdık da böylesi de koyuyor adama.

kazıklandım mı? italya'da yaşayan 2 kişiye sordum birisi vergi var ondan dedi. biri bagaj varsa ekstra alıyor ondan dedi. bi sırt çantam vardı yanımda.

 
vergisi var ondan --> yok oyle bir şey
valiz parasıdır --> yok oyle bir şey

ne yazarsa onu ödersin. ibnelik etmiş taksici. bu kadar.

ncr milano'dan bildirdi.

edit: olm nasil taksicilere denk geliyorsunuz? 7 senedir bir kere bile bagaj parasi vermedim (o ne ki?!), milyon kere havaalanina gittim geldim ekipce, bagajlarla vs..
  • no christ requires  (12.07.16 19:53:48 ~ 21:22:16) 
Bagajdan bazen ekstra alıyorlar. Götlüklerine bağlı.

Milano'dan bildirdim.
  • suicides underground  (12.07.16 20:12:24) 
Kazıklamış.

Ümraniyeden engin.
  • eloharp  (12.07.16 20:16:14) 
Kazıklamış.

Jim Jarmush'un Night On Earth filminden biliyorum. Romanın taksicileri yavşak.
  • la rana  (12.07.16 20:26:03) 
Romada taksiyi çağırdığında taksimetreyi geldiği hubtan açar adresine kadar.
Bagajdan ekstra ücret alırlar.
Yanlış hatırlamıyorsam da dakika üzerine atıyor taksi metre.

Birkaç yıl önce öyleydi en azından.
  • qazaqwsx  (12.07.16 20:30:23) 
Kaziklandin dedim ya, niye inanmiyosun bana :D


  • kuehles blondes  (12.07.16 21:05:36) 
tiburtina duraktan bindim bir yerden çağırmadım. taksilerin üzerinde ciampino 30, fiumicino 48 eur yazıyordu o da mı yalan?
@kuehles garantiye alayım kazıklandığımı. ulan böyle göz göre göre de olmaz :))

atina'nın gözünü sevem öyle bi taksici olsa öttürürler. bi de soğuk su satmıyo manyaklar :D
  • cekilmis gayfe  (12.07.16 21:36:48) 
Biz de 40 euroya gitmiştik merkezden havaalanına, kazıklandık mı?


  • geçerkenugradım  (12.07.16 21:40:14) 
@cekilmis

uslerinde (ya da camlarinda da yazar sticker seklinde) yazan havaalani tarifesi yalan degil, resmi ucret onlar. dogru rakamlar yani.
  • no christ requires  (12.07.16 22:01:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.