[]

Kira sözleşmesi yapmadan kiracı olmak hakkında

Merhaba

Yakın bir arkadaşımın 4 yıl boyunca kiracı olarak kaldığı evi kiralamayı düşünüyorum. Arkadaşım evden çıkıyor. Anlayışlı, ılımlı bir ev sahibi varmış.

O, kira sözleşmesi yapmadan, elektrik ve suyu kendi üzerine almadan 4 yıl boyunca oturmuş. Ev sahibi şehir dışında, evin olduğu şehre uğradığı da yok. Muhtemelen benim sürecimde de gelmeyecek.

Evin depozitosu 900 TL, arkadaşım 4 yıl önce bu parayı kendinden önceki kiracıya vermiş, şimdi de ben ona (müstakbel yeni kiracı olarak) 900 TL'sini vereceğim. Bu süreç hep böyle işlemiş.

Malum; ne sözleşmemiz, ne de depozitomuzu belgeleyen kağıdımız olacak elimde. Birkaç sene sonra evden çıkıyorum dediğimde, ev sahibinin, depozitonuzu vermiyorum deme hakkı var mı? Böyle bir şey ile karşılaşmamak için alabileceğimiz önlemler nelerdir?

Teşekkür ederim.

Not: Bunların haricinde konuyla alakalı önerebileceğiniz başka bir şey varsa müteşekkir olurum.

 
ev sahibini arayıp en azından sözlü teyit almak gerekir. hatta mümkünse 900TL depozitonun onda olduğuna dair size bir mail atsın. kesin kanıt değil ama samimiyet gösterir.


  • prodeq  (12.07.16 22:52:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.