Giriş
(1)

Bilişim Konusunda Avukat

thedewil
Bilişim suçları konusunda, İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz avukat var mıdır?
Bilişim suçları konusunda, İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz avukat var mıdır?
0
thedewil
(13.06.17)
Gokhan Ahi
0
kartonpiyer
(13.06.17)
(2)

otomobil görünümlü ama ruhsatta kamyonet olan araç almak

tabudeviren
uzun zamandır ikinci el araç bakıyorum. bütçeyi de yükseltmeme rağmen içime sinen bir araba bulamadım. gördüğüm kadarıyla piyasa haydut dolu. zaten bayram gelmesi sebebiyle fiyatlar göklere uçmuş durumda. bu durumda, kısa bir süreliğine kullanacağım çok eski ve pahalı olmayan otomobil görünümlü, iki
uzun zamandır ikinci el araç bakıyorum. bütçeyi de yükseltmeme rağmen içime sinen bir araba bulamadım. gördüğüm kadarıyla piyasa haydut dolu. zaten bayram gelmesi sebebiyle fiyatlar göklere uçmuş durumda.

bu durumda, kısa bir süreliğine kullanacağım çok eski ve pahalı olmayan otomobil görünümlü, iki kapılı, kamyonet tipi araçlara yöneldim. kısa bir süre kullanıp satacağım. yalnız bu konuda kafama takılan birkaç nokta var. geçen duyuruma www.eksiduyuru.com verilen cevaplara göre, kamyonet tipi araçlar şu niteliklere sahip:

• Hız sınırı ticaride daha düşüktür: bu umurumda değil. zaten sadece yaz için şehir dışına çıkıyor olacağım. gerekirse 80 ile giderim
• Ticari 1. Köprüyü kullanamaz: aracı istanbul'da ve köprüyü geçecek şekilde kullanmayacağım.
• Ticari her yıl muayeneye girer: sorun değil.
• Ticari kullanan kişinin alkol sınırı 1 dir: içtikten sonra araç kullanmam.

• Sürücü belgesi haricinde ayrıca evrak isterler: işte buna takıldım. ticari işlerde kullanmayacağım halde yine de evrak mı hazırlamam gerekiyor? ne evrağı?

• gerekli izinlerin olmadan yük ve eşya taşıyamıyorsun. kendi eşyan olsa bile ceza kesiyorlar: nasıl? yani ben evde kullanmadığım ıvır zıvır eşyayı köye götürmek üzere bu tip bir araca yüklersem ve polis çevirirse ceza mı ödüyorum?
0
tabudeviren
(13.06.17)
* src belgesi istenebilir. (tam emin değilim)
* muayene her sene büyük dert. sorun değil deme. hem maddi hem manevi.
* yol kantar kontrollerinde adamın keyfine göre durdurulabilirsin. durmama şansın yok. kapalı kutu, koli, yeni sıfır eşya, vs bir şey taşıyorsan irsaliye ister, ceza yazabilir. çünkü aracın ticari.
0
artci sarsinti
(13.06.17)
src istemiyorlar eger kamyonet sinifiysa(bildigim bu. yanlis olabilir)
bence en iyisi bolge trafik'e gidip sormak.

irsaliye aynen sikinti. ve onemli. kol gibi cezasi var.
0
alperz
(13.06.17)
(5)

İşsizlik maaşı için gerekli koşulları

yue
sağlayabiliyor muyum bir bakar mısınız? Sistemden günlerime baktım şunlar;Mayıs ayı- 30Nisan ayı- 30Mart ayı- 24Şubat ayı- 27Ocak ayı- 302017 yılı toplam 1412016 yılı toplamı 3322015 yılı toplamı 3562014 yılı toplamı 358Şubatta ve martta ücretsiz izin + raporlu olduğum günler vardı. Son üç ay toplam
sağlayabiliyor muyum bir bakar mısınız?

Sistemden günlerime baktım şunlar;
Mayıs ayı- 30
Nisan ayı- 30
Mart ayı- 24
Şubat ayı- 27
Ocak ayı- 30

2017 yılı toplam 141
2016 yılı toplamı 332
2015 yılı toplamı 356
2014 yılı toplamı 358

Şubatta ve martta ücretsiz izin + raporlu olduğum günler vardı. Son üç ay toplamı 120 gün yapmıyor ya bir sıkıntı oluyor mu?

Bir de bu durumda alırsam kaç ay alabilirim?
0
yue
(13.06.17)
İşsizlik sigortasından yararlanabilmek için;

§ Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

§ Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak,

§ Son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

§ Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

gerekmektedir.


Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;

§ 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,

§ 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,

§ 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün,

süre ile işsizlik ödeneği (kanunda yer alan diğer şartları taşınması kaydıyla) verilmektedir.
0
🌸yue
(13.06.17)
Bir de ben ayrıca işssizlik sigortası primi vs ödemedim maaştan kesilen paranın içinde otomatik olmuyor mu onlar?
0
🌸yue
(13.06.17)
işsizlik sigortası sgk primi ile beraber firma tarafından ödeniyor. Raporlu günler sorun değil ancak ücretsiz izinler gün sayımında geçerli değil.

edit: şimdi baktım ücretsiz izini de kabul ediyorlarmış, sorun yok.
0
oziloz
(13.06.17)
Farzedelim ki işyerim kapanacağını açıkladı 1.5 yıl sonra. Bu durumda işsizlik sigortası yaptırsam ödeme yaparlar mı
0
turkuaz
(13.06.17)
işsizlik sigortasına tabi olmak için hizmet akdine tabi çalışmak gerekiyor. Yani bir yerde bir kaç gün çalışıp kalan süreler için isteğe bağlı sigorta ile beraber işsizlik primi ödeyebilirsiniz. Ya da özel işsizlik sigortası yaptıracaksınız bankalardan.
0
oziloz
(14.06.17)
(2)

otomatik kapi alicam size de danisayim dedim

charlotte blanc
afganistanda bir marketler zinciri var. bir tane marketin otmatik kapisi bozulmus onun techizatini aliyorum. kapisi saglam sadece mekanizma lazim motoru, beyni, radari vb.1- aradigim ilk satici yavuz otomasyon sistemleri. abi bana kapi haric ortalama 2600 olur dedi. 2- marmara otomatik kapiyi aradim
afganistanda bir marketler zinciri var. bir tane marketin otmatik kapisi bozulmus onun techizatini aliyorum. kapisi saglam sadece mekanizma lazim motoru, beyni, radari vb.

1- aradigim ilk satici yavuz otomasyon sistemleri. abi bana kapi haric ortalama 2600 olur dedi.

2- marmara otomatik kapiyi aradim oradaki abi kapi boslugunu markayi falan sordu uymayabilir parcalar dedi. bana whatsapten atilan fotograflari gonderdim. bunun makarasini falan da degistirin dedi. hepsini degistiriyoruz dedim. konuya vakif bir abi gibi geldi acikcasi. size alman motoru verelim basiniz agrimasin. zaten afganistana gidiyormus bu mal beni de sizi de rezil eder dedi. yerli uretim var burada ucuz ama tavsiye etmem dedi. 3000 tl arti kdv fiyati.

3- hilal kepenk sistemleri. buradaki abiye durumu anlattim. fiyat alayim sizi arayayim dedi. bana 1500 tl + kdv verdi. motorlar yerli uretim mi diye sordum cin mali dedi. cin mali bu peki garantisi var mi ? 2 yil garantisi var dedim. afganistana gelip tamir eder misin diye sormadim. 11-12 yildir bu isi yapiyoruz artik herkes cinde uretiyor italyani da almani da dedi. bana pek guvenilir gelmedi kac yil sektorde oldugunu sadece cin malinin ayibini ortmek icin soylemis gibi geldi.

daha da baska yerleri aramaya devam ediyorum su an ama sizin oneriniz nedir sizin gorusunuz nedir ?
0
charlotte blanc
(13.06.17)
Yani konuyla sadece kapıdan geçmek duzeyinde ilgili bir "vatandaş" olarak alman ekolü diyorum ben.

Sen gübre işi yapmiyo muydun hocut ya bu arada?
0
klar
(13.06.17)
gurcistanda is yapan bir turk otomatik kapi sistemleri firmasina tercumanlik yapmistim italyada. bir suru farkli onde gelen firmaya gittik. bu konuda en iyilerin italyanlar oldugunu soylemisti.

adam sadece elektronik kartini/beynini almak istiyordu cunku mekanizmayi iscilikten oturu turkiyede ucuza yapabiliyordu fakat hic bir firma sadece kartini satmadi. ille komple sistem geciricez size seklinde is yapiyorlardi.

boyle de bir bilgi vermis olayim.
0
no christ requires
(13.06.17)
(2)

İzmir Balçova'yı bilenler

aquarium
Balçova'daki şu mahalleleri nasil bilirsiniz? Merkeze en yakın, konumu en iyi diyebileceginiz hangisidir ? Ya da bu mahalleler deyince şuraları anlamalısın diye ornek verebilirsiniz. Civari biliyorum ama mahalle ismi olarak fikrim yok.Fevzi çakmakOnur mah.Çetin emeçEğitim
Balçova'daki şu mahalleleri nasil bilirsiniz? Merkeze en yakın, konumu en iyi diyebileceginiz hangisidir ? Ya da bu mahalleler deyince şuraları anlamalısın diye ornek verebilirsiniz. Civari biliyorum ama mahalle ismi olarak fikrim yok.

Fevzi çakmak
Onur mah.
Çetin emeç
Eğitim
0
aquarium
(13.06.17)
eğitim kötü - ata caddesinden üçkuyulara kadar olan kısım, çevreyoluna çıkışın olduğu yerler. evler daha ucuz, sıkışık ve muhit olarak da pek iyi değil
fevzi çakmak - sakarya caddesi ve üst tarafı, yazdığınız diğer mahalleler içinde en iyisi bu.
çetin emeç - olimpiyat köyünü bile içine alan güzel olmayan bir mahalle, yine de atacaddesine yakın kısımlarına bakılabilir.
onur mah - agoranın önünden (mithat paşa caddesinden) , ata caddesini ve ata caddesinin narlıdere tarafını kapsayan mahalle. biraz sıkışıktır, ancak yaşanabilir ve merkeze en yakını bu mahalle.

bana sorarsanız fevzi çakmak en iyisi, 5 dk ya sakarya caddesine yürüyebilir 10-15 dkda ata caddesine inebilir, agoraya kipaya falan yürüyebilirsiniz. havası daha temiz, daha nezih. biz buradan baya ev baktık şansımıza denk gelmedi.

ama sorarsanız ki balçovanın en iyi mahallesi, kesinlikle önce korutürk sonra ılıca derim ancak herkes benim gibi düşünüyor sanırım ki orada fiyatlar uçmuş gitmiş.

balçova'da büyüdüm, başka sorularınız varsa yanıtlamaya çalışırım.
0
111111
(13.06.17)
Buun ailemiz onur mah. Esim dogma buyume balcovali.


Bence fevzi cakmak hem daha yokus hem de mezarliga yakin kismi kotu.

Egitim daha yaramaz ama guvensiz de degil.

En oturulabilir bence onur mah.
0
paranoyak kedi
(13.06.17)
(2)

yoga yapanlar,yoga videosu/hesabı tavsiyelerine ihtiyacım var

Phoebe
yoga eğitmenim en yakın dostum aynı zamanda. dolayısıyla onun derslerine ücretsiz katılıyordum. şimdi yazlığa geçti ve ben bütçe ayıramıyorum şu anda başka bir yoga sınıfına.5 aydır gidiyordum ona. daha önce de dönem dönem yogaya gitmişliğim var. haftada 3 gün 7-8 km yürüyüş yapıyorum. iki günde sab
yoga eğitmenim en yakın dostum aynı zamanda. dolayısıyla onun derslerine ücretsiz katılıyordum. şimdi yazlığa geçti ve ben bütçe ayıramıyorum şu anda başka bir yoga sınıfına.

5 aydır gidiyordum ona. daha önce de dönem dönem yogaya gitmişliğim var. haftada 3 gün 7-8 km yürüyüş yapıyorum. iki günde sabahları yoga yapmak istiyorum.

bu veriler ışığında evde yapabileceğim hatha yoga için video, hesap, blog vesaire tavsiyelere ihtiyacım var. kendim araştırdım, buldumda aslında bir şeyler. ama ben bizzat yoga yapanlardan nereleri, kimleri, hangi videoları takip ettikleriyle ilgili tavsiye almak istiyorum. teşekkürler.
0
Phoebe
(13.06.17)
Ben bi ara bunu yapıyordum www.youtube.com
Olayın felsefesine kadar gideceksen www.kundaliniyoga.org böyle bir site de var.
0
zwiegesprach
(13.06.17)
şöyle bir yoga eğitmeninin şirin kanalı var. Şimdilik az video var ama yavaştan artıyor: www.youtube.com
0
mowgli
(14.06.17)
(8)

Park yeri için ayrılmış cebe bayrak dikmek...

draconas
Arkadaşlar merhaba,Bir sorum olacak evimin hizasında bulunan apartmanın altına bir pastane açıldı. bu arkadaşlar dükkanın önüne kocaman bayrak gibi şeyler koymuşlar. Bu koydukları yer cadde üzerinde araçların park etmesi için yapılmış cep. Fotoğraflarını koyacağım. Oradan bakabilirsiniz. Ne demek is
Arkadaşlar merhaba,

Bir sorum olacak evimin hizasında bulunan apartmanın altına bir pastane açıldı. bu arkadaşlar dükkanın önüne kocaman bayrak gibi şeyler koymuşlar. Bu koydukları yer cadde üzerinde araçların park etmesi için yapılmış cep. Fotoğraflarını koyacağım. Oradan bakabilirsiniz. Ne demek istediğimi daha net anlamak için. Şimdi bu arkadaşlarla aramızda küçük bir sürtüşme yaşandı. Dün akşam eve geldim, arabayı park edeceğim. Geldim evin önü dolu. Biraz daha ileri doğru ilerledim bütün cep dolu. Parke edecek yer kalmamış. Bir tek bu arkadaşların park yapılmasın diye bayrak diktikleri yer boş. Kocaman 3 tane bayrak dikmiş adamlar. Döndüm bir tur geri geldim. Yanaştım, adamlardan kibarca rica ettim. Arkadaşlar bayrakları kaldırabilir misiniz? Park edeceğim yer yok diye. Bunlar kaldıramayız dediler. İnsan gibi konuşuyorum ama sonuna kadar hiçbir agresif tavır yok. Arkadaşlar bakın burası araçların park etmesi için yapılmış bir cep siz bayrak koymuşsunuz evime geldim arabamı park edemiyorum dedim. Bu arada arkada çocuk mızıldanmaya başladı. Benim kafa yükselmeye başladı ama hiç bozmadım kendimi. Arkadaşım sen bu bayrakları şimdi kaldırıyor musun? Kaldırmıyor musun? Diye son derece sakin bir tonla ama ciddi bir ifadeyle sordum. Adam hala kaldırmamakta ısrar etti. Dedim bak birader bu yaptığın şey yasal değil. Bunları buraya koyamazsın. Burası park yeri olarak düşünülmüş bir cep. Adam bana sen buraya park edersen dükkanımın önü kapanır falan diyor. İyi de dedim bende eve geldim tam evimin önü yani arabamı parke edeceğim sen park yerine bayrak dikmişsin diyorum. Yok adam kaldırmıyor. Son kez sordum. Kaldırıyor musun? Kaldırmadı. Ben sakin konuşunca onlarda da bir yükselme olmadı. Karşılıklı bir sürtüşme oldu yani. İtiş kakış, hakaret vs yok.

Kısacası adam bu adamlar park yeri olarak tasarlanmış cadde üzerinde bulunan cep üzerine dükkanımın önü kapanmasın diye bayrakları dikmiş park yerini gasp etmiş durumda. fotoğrafta park etmiş arabaların olduğu yer bayağı uzun bir şekilde cep. direkt olarak yol değil yani. yol olsa dahi o bayrakları oraya koyamaz zaten. Bu adamları şikayet etmeyi düşünüyorum. Doğru yer hangi birimdir. Yani bu konuya bakacak olan polis midir? Yoksa zabıta mıdır? Yolu işgal etmiş adam.
0
draconas
(13.06.17)
emin olmamakla birlikte trafik ilgilenir mi acaba? hatta fotoğrafla şikayet alıyorlar hızlı dönüş alırsınız. park yerini işgal ediyorlarsa belki trafik olabilir.
0
veritaslibertas
(13.06.17)
zabıta ilgilenir bence. trafik de ilgilenir.
0
tukenmez adam
(13.06.17)
@veritaslibertas trafik web sitesi üzerinden mi fotoğraflı şikayet alıyor.
0
🌸draconas
(13.06.17)
Eminyete ihbar yapmak isterseniz şu linki kullanabilirsiniz. Fotoğrafları da yükleyebiliyorsunuz.
www.egm.gov.tr
0
kaptan memo
(13.06.17)
türkiye'deki trafikten tiksinme sebeplerinden biri daha. mümkün olan her yeri ara dostum. olmaz böyle bir sistem ya.
0
burya
(13.06.17)
Örnek teşkil edebilir:

www.posta.com.tr

Bu habere göre siz haklısınız dükkan sahibi de suç işliyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla pankart, tabela, bayrak vs hepsi özel izne tabi kafanıza göre asamaz ya da dikemezsiniz :D
0
solo
(13.06.17)
Zabitaya sikayet ediosun. Yolu ve kaldirimi isgal ediyor diye soyle. Kamyonetle gelip o bayraklari adamın.. Bayraklari kamyonete yükleyip gidiyorlar.
0
goodman
(13.06.17)
bağlı oldugunuz belediyeye sikayet açıyorsunuz zabıtalar gelip kaldırtıyor. Aynı sorunu ben de yaşadım. 1 kişi koyduktan sonra sokağın yarısındaki işletmeler aynısını yapmaya başladı. Şikayetten sonra zabıta gelmiş sanırım sadece 1 2 işletme kaldırdı onlar da sonra tekrar koydular. devamlı bir çözüm için sanırım defalarca şikayet etmek gerekiyor.
0
kullanıcı adını aktif edemeyen insan
(13.06.17)
(7)

Kedim kızgınlık dönemine mi girdi? N'oldu?

megerse
Merhaba, dünkü depremin ardından kedim ciddi anlamda tuhaf hareketler sergilemeye başladı. Başta saklanıyordu vs. biz bunu depreme bağladık. Fakat gece o kadar çok miyavladı o kadar çok miyavladı ki, uyuyamadık. Normalde suyunu bile nerdeyse yatarak içen kedi fiyuvt diye sağa sola koşuyor. Cama çıkı
Merhaba, dünkü depremin ardından kedim ciddi anlamda tuhaf hareketler sergilemeye başladı. Başta saklanıyordu vs. biz bunu depreme bağladık.
Fakat gece o kadar çok miyavladı o kadar çok miyavladı ki, uyuyamadık. Normalde suyunu bile nerdeyse yatarak içen kedi fiyuvt diye sağa sola koşuyor. Cama çıkıyor. Miyavlıyor da miyavlıyor.
Sağa sola koku bırakmadı ama kumu oldukça kötü kokuyor, emin değilim oraya koku mu bırakıyor yoksa o standart kumun kokusumu.

Şu an 10 aylık, erkek, oldukça cüsseli (4.7 kg) , beyaz scottish.

Kızgınlıkta mıdır? Kızgınlıktaysa bunun yolu yordamı nedir? Dişi mi bulmalıyız? Kısırlaştırmadan önce bir kere de olsa çiftleşsin istiyorum ama mantıksız mı?
Dişi bulmak için önerebileceğiniz bir platform var mı?

Çok uzun yazmışım, deneyimli arkadaşlar destek olursa müthiş sevinirim.

Edit: Fotoğraf eklendi.
0
megerse
(13.06.17)
çiftleştirmeyin, çünkü aklı başında birinin yapacağı en mantıksız şey evcil hayvanını çiftleştirmek. yavruları ne yapacaksınız, iyi bakılacağından emin misiniz? sokakta bu kadar muhtaç can varken bile bile AL BU DA BENDEN diye havuza yeni yavru eklemek bana akıl dışı geliyor, dehşete düşüyorum.

kızgınlığa girmiş olsa koltuğa mindere battaniyeye fıtı fıtı yapar, birkaç gün daha bekleyin anlarsınız zaten.
0
evde liyakat kalmamis
(13.06.17)
kızgınlıkta olma ihtimali yüksek.

çifleştirmek istemeniz mantıklı da olabilir mantıksız da. Yavrulara bakacak mısınız? Ya da kolayca sahiplendirebilecek misiniz? (dişi sahibi'nin cevapları da önemli tabi) bunlara olumlu cevap verebiliyorsanız çifleştirin bence. sonrasında kısırlaştırırsınız.
0
Fusha
(13.06.17)
Kızgınlıkta büyük ihtimal. Kedilerin durduk yere hareketlerinin değişmesi hormonal olarak yorumlanıyor.
Koku bırakacak diye bir kaide yok, bizim erkek kedimiz kızgınlık döneminde koku bırakmıyordu mesela.

Bence kısırlaştırmadan önce bir kere çiftleşsin düşüncesi mantıksız. Onun için değişen bir şey olmayacak çünkü. Bence kısırlaştırın hem hayvan rahat etsin, hem siz rahat edin.
0
peggy
(13.06.17)
kediniz ergenliğe girmiş. 15-20 gün uykusuz gecelere merhaba deyin:)

10 aylık çok küçük, çiftleştirmeyin, zaten ya tutmaz ya da yavrular ölü-sakat doğar.

maşallah kilosu baya var, fotoğrafını da koyarsanız zıpırın, görmek isteriz:)
0
artci sarsinti
(13.06.17)
Kızgınlığa girmiş, erkek olduğu için çiftleştirmez iseniz bir süre sonra etrafa koku bırakmaya, işemeye başlayabilir. O kokunun da çıkması baya güç oluyor haberiniz olsun. Çiftleştirme konusunu iyi düşünmek lazım. Yavrulara bakacak, satmayacak tanıdığınız güvendiğiniz, yavru isteyen çevrenizde kimseler varsa belki düşünülebilir. Diğer türlü cins kedi olduğu için işin ticari boyutunu düşünen çok insan oluyor.

10 aylık çiftleşmek için çok küçük değil bu arada, sakat yada hasta doğar tamamen YANLIŞ bilgidir. Scottish foldları Scottish foldlarla çiftleştirmesseniz herhangi bir sakatlık oluşmaz. Biz 10 aylık, 5 kg civarında erkek British shorthair çiftleştirmiştik 3 ayrı dişi ile 15 yavru doğurdu hepsi de sağlıklıydı. Hepsi de tanıdıklarda bakılıyor şuanda.
0
FAtE
(14.06.17)
10 aylık çiftleştirmek için KÜÇÜKTÜR! bir de tamamen yanlış bilgi diye ahkam kesmişsiniz ama burda yanlış bilgiyi siz veriyorsunuz. siz çiftleştirdiğinizde yavrular sağlıklı doğmuş olabilir ama sağlıksız doğma ihtimali daha yüksektir! sorun bakalım hangi aklıbaşında veteriner hekim size 10 aylıkken çiftleştirin diyecek.
fold-straigt olayı değil bahsettiğim.
0
artci sarsinti
(14.06.17)
Tartışma başlatmak için söylemiyorum ama 10 aylık için çifleştirme erken olabilir. Bilgim yok ama mantık yürütünce nasıl ki insanlar ergenliğe girer girmez çifleşmiyor (teşbihte hata olmaz) dolayısıyla hayvanlar için de aynısı düşünülebilir. Ergenliğe girer girmez vücut gelişimini sağlamış olmayabilir. Dediğim gibi bilgi üzerine değil yorumlama üzerine yazdım.
0
Fusha
(14.06.17)
(3)

[Excel] B sütunundaki değere göre satırları boyamak

The_Lollok
Merhaba,B sütununda "true" yada "false" yazıyor. "true" olan satırları boyamak istiyorum. ama sadece B sütunundaki hücreyi değil komple satırı boyamak istiyorum nasıl yaparım? Ben sadece hücreyi boyayabildim.TeşekkürlerEdit: halloldu teşekkür ederim :)
Merhaba,

B sütununda "true" yada "false" yazıyor. "true" olan satırları boyamak istiyorum. ama sadece B sütunundaki hücreyi değil komple satırı boyamak istiyorum nasıl yaparım? Ben sadece hücreyi boyayabildim.

Teşekkürler

Edit: halloldu teşekkür ederim :)
0
The_Lollok
(13.06.17)
Ya iki boyutlu hücre biçimlendirme yapacaksın ya da makro ile çözeceksin.

www.howtogeek.com
0
cakabo
(13.06.17)
Yapamadı iseniz örnek bir dosya paylaşabilirim. Öyle sanıldığı gibi karmaşık bir şey değil.

Makroya da gerek yok.
0
birdenbire
(13.06.17)
Biraz uğraştım ama birşeyler buldum sanırım internetten:

www.extendoffice.com

1) Tüm satırlar seçilir, bu satırlar seçiliyken;
2) "Conditional Formatting" > "New Rule" > "Use a formula to determine which cells to format"
3) Formül kısmına =$B1="TRUE" - burada B1 değerin alınacağı hücre
4) Kutucukta sağ altta kalan "Format" kısmına tıklanarak boyama rengi seçilir.
0
basolmbas
(13.06.17)
(2)

booking.com kullanma

duseyazar
Selamlar ahali,Booking.com'dan İngiltere'de bir hostel rezervasyonu yaptım. Ödemesinde sıkıntı çıktı, bankayla ilgili midir, Türkiye'den booking.com'a ödemeler mi yasaklandı?
Selamlar ahali,

Booking.com'dan İngiltere'de bir hostel rezervasyonu yaptım. Ödemesinde sıkıntı çıktı, bankayla ilgili midir, Türkiye'den booking.com'a ödemeler mi yasaklandı?
0
duseyazar
(13.06.17)
ödemede sıkıntı yok diye biliyorum bankayla alakalı olabilir.
0
mikahakkinen
(13.06.17)
Senin sorunun bankadan kaynaklaniyordur cünkü Türkiye de yasanan Booking.com Problemi su an icin su sekilde;

Türkler yurtdisinda sorunsuzca rezervasyon yapabilir.
Yabancilar Türkiye de sorunsuzca rezervasyon yapabilir.
önemli--->Türkler Türkiyede rezervasyon yapamaz.
0
VIPCH
(13.06.17)
(2)

Doların stabil gidişi

veilofsin
Ne kadar daha sürer sizce. Uzun bir süredir bu seviyelerde
Ne kadar daha sürer sizce. Uzun bir süredir bu seviyelerde
0
veilofsin
(13.06.17)
faizlere birileri müdahale edinceye kadar. stabil gitmesinin sebebi faize sürekli yabancının gelmesi
0
507
(13.06.17)
katar'a müdahaleye kadar gider, katar mühdahalesiyle uçar gider
0
hosein
(13.06.17)
(2)

MSSQL SIRA

alaimisema
Merhaba,Elimizde şöyle bir sorgu olduğunu varsayalım;ID HAT_ID 1 55 2 58 3 55 4 58 ....İstediğim işlem şu; HAT_ID alanı aynı olanlara 1 den başlayarak sıra versin dinamik olarak. Yani 55 lere ayrı 1 den başlayacak, 58 lere ayrı 1 den başlayacak gibi. Ama tabii h
Merhaba,

Elimizde şöyle bir sorgu olduğunu varsayalım;

ID HAT_ID
1 55
2 58
3 55
4 58
.
.
.
.

İstediğim işlem şu; HAT_ID alanı aynı olanlara 1 den başlayarak sıra versin dinamik olarak. Yani 55 lere ayrı 1 den başlayacak, 58 lere ayrı 1 den başlayacak gibi.
Ama tabii hat_id dediğim alanda n ihtimal olabilir onlar örnek.

Var mı böyle bir ihtimal?
0
alaimisema
(13.06.17)
row_number() fonksiyuonunu inceleyebilirsin. o işini görür.
0
prezarlatif
(13.06.17)
SELECT
ROW_NUMBER() OVER (Partition by HAT_ID ORDER BY HAT_ID) IX, HAT_ID
FROM ...

böyle ya da buna benzer olması lazım.
0
tepedeki psychedelic adam
(13.06.17)
(8)

Laptop ekranına görüntü gelmemesi

joehigashi
Merhaba.. Dün acer marka laptoptan lcd televizyona görüntü aktarırken laptopdaki görüntü gitti ve bir daha ekranı göremedim. Bilgisayar çalışıyor görünüyor ama ekranda herhangi bir tepki yok. Laptopun ekranını indirip beklemeye almak istediğimde dahi görüntü kapanmıyor ve laptop beklemeye geçmiyor.
Merhaba.. Dün acer marka laptoptan lcd televizyona görüntü aktarırken laptopdaki görüntü gitti ve bir daha ekranı göremedim. Bilgisayar çalışıyor görünüyor ama ekranda herhangi bir tepki yok. Laptopun ekranını indirip beklemeye almak istediğimde dahi görüntü kapanmıyor ve laptop beklemeye geçmiyor. Sorun ne kaynaklı olabilir ? Acaba bilgisayarcıya giderse ne kadar masrafı çıkar ya da benim kendi imkanlarımla yapabileceğim bir şeyler olabilir mi ?
0
joehigashi
(13.06.17)
klavyede tuşu var onun, görüntüyü tvye/projeksiyona gönderme ya da tekrar laptopa almak için. onu bulursanız çözersiniz muhtemelen. F tuşlarının üzerindeki simgelere bakın Fn+fx şeklinde bir tuşa basmanız lazım.
0
veritaslibertas
(13.06.17)
@veritaslibertas

dediğin işlemi yaptım herhangi bir düzelme olmadı. Bilgisayarı açtığımda turuncu hard disk ışığı da yanıp sönmüyor.
0
🌸joehigashi
(13.06.17)
Kapatip açtınız mı pcyi? power tuşuna pc kapanana kadar basılı tutun, kapandıktan sonra da basıp tekrar açın.
edit: bu arada tvye görüntüyü aktarabildiniz mi? tvde görüntü var ama pcde mi yok?
0
veritaslibertas
(13.06.17)
Kapatıp açabiliyorum ancak fan sesleri dışında bilgisayarda herhangi bir tepkime olmuyor tv'ye aktarmak istediğimde de hiçbir şekilde görüntü gelmiyor.
0
🌸joehigashi
(13.06.17)
kapatıp açtığınızda hdmi kablosu takılı halde mi?
bir de tvden görüntüyü alabiliyor musunuz yoksa hiç bir yerde görüntü yok mu?
0
veritaslibertas
(13.06.17)
laptop bataryasını söküp 15 sn bekleyip tekrar takın. hdmi kablosunu çıkartıp tekrar pc'yi açmayı deneyin.
0
teknikekip
(13.06.17)
makineyi burdaki bir bilgisayarcıya götürdüm ekran kartındaki bir çipin değişmesi gerektiğini 300 lira civarı masrafı olduğunu söyledi
0
🌸joehigashi
(13.06.17)
düzgün çalışan notebookunuzu hdmi ile tvye bağladınız diye ekran kartındaki bir çipin mi değişmesi gerekiyormuş? yani sırf hdmi bağlantısı yaptınız diye böyle bir arıza meydana gelebilir mi bilemedim
0
veritaslibertas
(13.06.17)
(11)

Şirket iftarı

chicha
Şirkette neredeyse kimse oruç tutmuyor ama maksat bir araya gelmek olsun demişler ve böyle bir organizasyon planlanmış. Tuhafıma giden ise gelen e-postada ücretin de belirtilmesi. Şimdiye dek irili ufaklı bir sürü şirkette çalıştım, organizasyonu personele kilitleyen bir yere ilk kez denk geliyorum.
Şirkette neredeyse kimse oruç tutmuyor ama maksat bir araya gelmek olsun demişler ve böyle bir organizasyon planlanmış.

Tuhafıma giden ise gelen e-postada ücretin de belirtilmesi. Şimdiye dek irili ufaklı bir sürü şirkette çalıştım, organizasyonu personele kilitleyen bir yere ilk kez denk geliyorum.

Sizce milyar milyon kazanan şirketin bin tl bile tutmayacak (15-20 kişi çalışıyor, yazılım şirketi) organizasyona sahip çıkmaması normal mi? Patron da cimri değildi şimdiye dek şaşırdım ben açıkçası.
0
chicha
(13.06.17)
kimse oruç tutmuyor, iftar organizasyonu yapılıyor ve ücretli.
çok basit, gitme.
0
manuel mandalina
(13.06.17)
katılmayın madem öyleyse. ben olsam gitmem. daha az önce konuştuk biz de, bizimkiler de haftaya pazartesi yapacak ve şirket karşılıyor.
0
veritaslibertas
(13.06.17)
hiç normal değil. ücretliyse katılmayın, iş yerindeki insanlarla ekstra vakit geçirmek için üzerine para mı vericeksiniz bir de daha neler.

yukarıdakini yazdım ve meğer patron da böyle düşünüyormuş diyip güldüm ya hahdkjşljfkdsf.
0
evde liyakat kalmamis
(13.06.17)
şirketi çok merak ettim ya. gitme o ne öyle.
0
pgup
(13.06.17)
Davet olmamış zaten bu, personel kendi arasında gitse anlarım da, kendileri organize edip parayı ödetmek saçma olmuş. Gitme derim
0
gazozailacatmauzmani
(13.06.17)
gördüğüm en komik iftar programı. iftar mantığına ters yahu bu.
0
cabiday
(13.06.17)
ben gitmezdim.
0
battal gemalmaz
(13.06.17)
tahminim işgüzar arkadaşların organize etmişler bu iftarı. şirket düzenlese öderdi büyük ihtimal. zaten bu tarz şeyleri vergiden de düşüyorlar bir şekilde. o yüzden dokunmaz şirkete.

işin aslını öğrenin, canınız sosyalleşmek isterse gidin istemiyorsa gitmeyin.
0
hosein
(13.06.17)
İftar değil o piknik.
0
1adam
(13.06.17)
bence patron düzenlemiyor bunu, şirket çalışanları kendi aralarında yapma kararı almışlar.

her ne şekilde olurs olsun gitmek saçma olur bence.
0
teritori
(13.06.17)
Gideceğini söyleyip gitme :) öyle saça böyle tarak hesabı
0
Fusha
(13.06.17)
(1)

Burs Verebileceğim Üniversite Öğrencisi Arıyorum

Kedilerinefendisi
BULUNDU... (Mesajlar geldi arkadaşlar bir kişiyi seçeceğim aralarından, teşekkürler)Eylül-Haziran arası bir üniversite öğrencisine burs vermek istiyorum arkadaşlar. Öğrencinin not ortalaması en fazla 2.50 olmasını istiyorum. Sosyal hayatı olan, gezmeyi seven kısacası inek olmayan biri olmasını istiy
BULUNDU... (Mesajlar geldi arkadaşlar bir kişiyi seçeceğim aralarından, teşekkürler)




Eylül-Haziran arası bir üniversite öğrencisine burs vermek istiyorum arkadaşlar. Öğrencinin not ortalaması en fazla 2.50 olmasını istiyorum. Sosyal hayatı olan, gezmeyi seven kısacası inek olmayan biri olmasını istiyorum. Çevrenizde varsa mesajla ulaşabilirsiniz.


Not: Yanlış anlamalara sebebiyet vermemek adına kendim nişanlıyım herhangi bir beklentim yok, cinsiyet farketmiyor o yüzden. Üniversite yaşantıma benzeyen birine burs vermek istiyorum.
0
Kedilerinefendisi
(13.06.17)
pm gönderildi.
0
pgup
(13.06.17)
(1)

Ege'de Devremulk - Yazlik Kiralamak

tum haklari saklidir
Ailecek gidilen tatiller Devremulk ya da yazlik kiralayarak daha ucuza geliyor gibi. Daha önce gittiniz mi, f/p memnuniyetiniz nasildi?Onerebileceginiz yazlik ya da Devremulk ya da site vs var midir?
Ailecek gidilen tatiller Devremulk ya da yazlik kiralayarak daha ucuza geliyor gibi. Daha önce gittiniz mi, f/p memnuniyetiniz nasildi?

Onerebileceginiz yazlik ya da Devremulk ya da site vs var midir?
0
tum haklari saklidir
(13.06.17)
burasi var, biz memnun kaldik, aile isletmesi, her konuda yardimci oluyorlar, evin onunde havuz, gun icinde de ister azmakta ister denizde yuzebiliyorsunuz. akyaka'ya daha once gitmediyseniz ozellikle cocuklu aileler icin bence guzel bir yer.
www.tripadvisor.com.tr
0
mavicorap
(13.06.17)
(2)

iş geliştirme platformları

ofelia
herkese günaydın sevgili insanlar, hepinize çok güzel bir gün diliyorum. -ofisteki gereksiz neşeli sinir bozucu tip mode off-globn diye bir iş geliştirme platformu varmış, dün bir arkadaşım paylaştı. ilk iki toplantıya gidebiliyorsun sonra üye olmak istersen yıllık 1700 lira. amaç yeni insanlarla ta
herkese günaydın sevgili insanlar, hepinize çok güzel bir gün diliyorum.
-ofisteki gereksiz neşeli sinir bozucu tip mode off-

globn diye bir iş geliştirme platformu varmış, dün bir arkadaşım paylaştı. ilk iki toplantıya gidebiliyorsun sonra üye olmak istersen yıllık 1700 lira. amaç yeni insanlarla tanışmak, iş ağını geliştirmek, yeni müşteri bulmak falan.

sözlükte biraz araştırdım benzer bir sistemle ilgili birazcık yorum var ama onlar da çok arada bıraktı beni.

daha önce böyle bir şey deneyen oldu mu? mantıklı geliyor mu kulağa? ben şu an zaten tam zamanlı çalışıyorum ama yaptığım işin dışında freelance yapabileceğim şeyler var, sosyal medya-metin yazarlığı-redaktörlük falan. hem çalıştığım yere hem de direk kendime bir yararı olur mu bu zımbırtının acaba?

iş adamları derneği var aynı mantıkla çalışan onların üyelik ücretleri çok yüksek tabi ama işe yaradığını biliyorum. bu henüz fakir olanlar için bir sistem gibi.

napayım, bir gidip ortama bakayım mı?
0
ofelia
(13.06.17)
benzer işe yarayan çok çeşitli platformlar var, bni bunlardan biri mesela. çevremde tanıdıklarım memnun, hayvan gibi iş alıyorlar, yetişemediklerini paslıyorlar filan ama tabi alanınız da çok önemli. freelance redaktörlük ve sosyal medya fatura kesemiyorsanız olmaz gibi ama yine de bir deneyin tabi.
0
evde liyakat kalmamis
(13.06.17)
@evde liyakat kalmamış

çalıştığım yer reklam ajansı, freelance yapacağım şeyler için çalıştığım şirket üzerinden de fatura kesebilirim, o konuda sıkıntı olmaz. ajansa da iş alabilirim.
0
🌸ofelia
(13.06.17)
(2)

Turkce'den Ingilizce'ye kitap tercume ettirmek istiyorum.

gormemisin oglu
Toplam 300 sayfa civarinda kendi yazdigim 3-4 mini kitabi Ingilizce'ye cevirtip ese dosta hediye etmek ve uyelik modelli bir sitede yayinlamak istiyorum. Malesef oturup bizzat cevirecek vaktim yok; dolayisiyla bir tercume burosuyla calismak en mantiklisi olacaktir.Bu noktada bazi endiselerim var tab
Toplam 300 sayfa civarinda kendi yazdigim 3-4 mini kitabi Ingilizce'ye cevirtip ese dosta hediye etmek ve uyelik modelli bir sitede yayinlamak istiyorum. Malesef oturup bizzat cevirecek vaktim yok; dolayisiyla bir tercume burosuyla calismak en mantiklisi olacaktir.
Bu noktada bazi endiselerim var tabi. Birincisi tercume burolarinin cevirmenlerine nasil guvenecegiz? Maliyetten kismak icin tecrubesiz universite ogrencilerine is yaptirmadiklari ne malum? Sorunun basiti: elime cop mu gecer yoksa hakikaten guzel cevirilmis birseyle mi karsilasirim?
Ikincisi yine guvenle ilgili. Tercume burosunun isi verdigi tercuman tutup da bu yazilari kucuk bolumler halinde sagda solda paylasirsa ne yapacagiz? Sonucta ben yurtdisindayim, adam Turkiye'de. Mahkemedir sudur budur masraflarina degmez.

Bu konuda tecrubelerinizi paylasabilir misiniz rica etsem?
0
gormemisin oglu
(13.06.17)
merhaba, kitap konusunda deneyimli bir çevirmen bulup onunla çalışabilirsiniz.
Tercüme büroları için önemli olan maliyettir. güven sorunu konusunda gizlilik sözleşmesi yapabilirsiniz. tabi ne kadar uyulur onu bilemem.
0
alibaba06
(13.06.17)
Elinize çöp geçme ihtimali yüksek. Tecrübeli birine çevirtim bence. Zaten mesaj kutunuza da birkaç mesaj gelmiştir bu sorunuzs müteakiben ;) onları da değerlendirebilirsiniz
0
Fusha
(13.06.17)
(2)

visual basic sorusu

klar
abc = a³ + b³ + c³olan sayıları bulan bi program yazmaya çalışıyorum. aşağıda biyerde çok pis saçmalıyorum ama nerde? yeniyim, yeni bile sayılmam sınav var ona çalışıyorum, umarım birileri vardır bilen. tşk.----------------------- Dim a As Integer Dim b As Integer Dim c As Integer Dim abc As Integer
abc = a³ + b³ + c³

olan sayıları bulan bi program yazmaya çalışıyorum. aşağıda biyerde çok pis saçmalıyorum ama nerde? yeniyim, yeni bile sayılmam sınav var ona çalışıyorum, umarım birileri vardır bilen. tşk.

-----------------------

Dim a As Integer
Dim b As Integer
Dim c As Integer
Dim abc As Integer


Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load

For abc = 100 To 999
If abc = (a * a * a) + (b * b * b) + (c * c * c) Then
Msgbox
Else
End If
Next
End Sub
0
klar
(13.06.17)
bilgisayar abc sayısını bizim gördüğümüz gibi görmüyor. yani 101 sayısının yanyana gelmiş 1, 0 ve 1 rakamlarından oluştuğunu anlayamaz. Ona bunu anlatman lazım. Dolayısıyla kavramsal olarak şöyle yazman lazım;

int a=1
int b=0
int c=0
int abc = 100*a + 10*b + c

Daha sonra iç içe üç tane for yazman gerek. En dıştakinde a'yı 0'dan 9'a bir artıracaksın, onun içindekinde b'yi ve onun da içindekinde c'yi bir artıracaksın. c'nin for döngüsüne de if şartını yazacaksın. hepsinin sonuna da tek tek a=a+1 b=b+1 c=c+1 yazacaksın.

ek: ha, bir de her if'in sonunda ilgili değişkeni sıfırlamayı unutma. sadece a'yı sıfırlamayacaksın. o 9'a ulaştığında döngün bitmeli.
0
alperz
(13.06.17)
biraz daha verimli yazmak istersek iç içe for kullanmak yerine senin yöntemle gidip bir for ile bitirebiliriz. fakat abc'yi basamaklarına ayırmak gerekiyor. bunun için de normal bölme (/) yerine integer bölme (\) kullanmak gerekiyor.

Sub abc()
Dim a As Integer
Dim b As Integer
Dim c As Integer
Dim abc As Integer

For abc = 100 To 999
a = abc \ 100
b = (abc - a * 100) \ 10
c = abc - a * 100 - b * 10
If abc = (a * a * a) + (b * b * b) + (c * c * c) Then

Debug.Print (abc)

End If
Next
End Sub

bu özelliği sağlayan sayılar: 153 370 371 407

ek bilgi: bu özelliği sağlayan sayılara narcissistic number deniyormuş.
0
bellbane
(13.06.17)
(10)

Fotoğrafım izinsiz şekilde kullanıldı ne yapabilirim?

atzehri
Hukukçu arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.Geçen hafta estetik ameliyat geçirdim. Başarılı da bir ameliyattı doktorum sağolsun ancak fotoğraflarımı öncesi sonrası şeklinde instagramda paylaşmış gözlerimi tamamen kapatarak.Gözleri kapatınca herşey bitiyor mu benim iznimi almadan koymuş?
Hukukçu arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Geçen hafta estetik ameliyat geçirdim. Başarılı da bir ameliyattı doktorum sağolsun ancak fotoğraflarımı öncesi sonrası şeklinde instagramda paylaşmış gözlerimi tamamen kapatarak.
Gözleri kapatınca herşey bitiyor mu benim iznimi almadan koymuş?
0
atzehri
(13.06.17)
Yaz doktora kaldirsin ?
0
sen nasıl bir insansın
(13.06.17)
doktora yazdım gözleri kapattığı için kullanabileceğini söylüyor kendisi ama öyle mi gerçekten?
0
🌸atzehri
(13.06.17)
oyle bir sey yok. soyle kaldirsin.
0
baldur2
(13.06.17)
ameliyattan önce imzalattıkları belgede yazıyor olabilir.
0
nickimin hakkini veremedim
(13.06.17)
ailenin gordugunu ve cok rahatsiz oldugunu derhal kaldirmasini senden izin alinmadigini aksi halde savciliga verecegini soyle.
veya direk eksiye rezalet acarim de, gotu yiyosa kaldirmasin ozaman.
0
duyurumvar
(13.06.17)
rahatsız olduğunu söylüyorsun ve gözlerini kapattım kaldırmam mı diyor ? direk sağlık bakanlığına kendisini şikayet edin, tabi operasyon öncesi imzalanan belgelerde izin için imza vermediyseniz.
0
oscar
(13.06.17)
oscar +1

kaldir diyorsan kaldiracak. goz filan hikaye.
0
cedex
(13.06.17)
Benim de discim tellerim ciktiktan sonra bana sormadan hatta gozleri falan bile bantlamadan gulerken cekilen fotografimi paylasmis seneler sonra instagraminda gordum :) sesimi cikarmadim, amaaaan guzel olmus ki koymus, zaten cok severdim kendisini cok iyi bir dis hekimiydi.

Burnun guzel olduysa, adamin yaptigi isten, sundugu hizmetten memnun kaldiysan salla gitsin gercekten, gozleri de bantlamis zaten kimse anlamaz sen oldugunu. Zaten yapma burunlularin profilleri hep birbirine benziyor ayirt edici bir durum olmuyor. Ben hukukcuyum ama sirf bu sebepten savciliga vermek falan gercekten cirkin mevzular, insan doktoruyla bu sebepten bozusmak istemez. İlerde bir komplikasyon yasasan hangisini istersin, ameliyati bizzat yapana gitmek mi, yoksa fildir fildir yeni doktor mu aramak mi? Saglik bakanligina sikayet et denmis, gercekten mi ya? Ne kadar acimasizsiniz abi, ya da insan iliskileriniz ne kadar kotu. Her hoslanmadiginiz durumda savciliga sikayet, bimere sikayet, zabitaya sikayet, belediyeye sikayet... ne kadar tahammulsuz olduk. Adam senin doktorun yahu, canini emanet ettigin adam. Sanki ameliyat masasinda icinde makas unutmus gibi, tirt bir fotograf yuzunden bozusmaya deger mi? :) Ha burnumu yaptirdim, okuz oldu ortaklik bitti ne bok yiyosa yesin serefsiz diyorsan sikayet et tabi. Ama ben bazi durumlarda biraz alttan alinabilinecegini dusunuyorum.
0
duru arsnova
(13.06.17)
doktor çamura yatmış, bi daha rica et, olmazsa önerildiği gibi tehdit et.
0
manuel mandalina
(13.06.17)
kesinlikle buna hakkı yok. böyle bir şeye hakkı olmadığını tekrar belirtin. aksi halde tehdit de olabilir. ne densiz insanlar yahu!
0
alaimisema
(13.06.17)
(8)

Gece dinlemelik slow şarkı önerisi

sorunvar
soul ,slow olabilir.Alayım linkleri :)
soul ,slow olabilir.Alayım linkleri :)
0
sorunvar
(13.06.17)
Linke üşendim kusura bakma :')

Tamer-Beautiful Crime
Until the Ribbon Breaks - One Way or Antother
Ursine Vulpine - Wicked Game

Bunlar kadar slow olmayan Zella Day - Hypnotic'i de şuraya bırakayım.
0
helena
(13.06.17)
joga - georgie kay
0
rahip janick
(13.06.17)
jeff healey - as the years go passing by
0
Apocalypse
(13.06.17)
yirmisantim
(13.06.17)
transatlantics - when i feel so lonely
www.youtube.com

bir tom waits - dirt in the ground cover'ı
www.youtube.com

bu yazın ilk summertime'ını dinliyorum janis joplin
www.youtube.com

funkadelic - maggot brain
youtu.be
0
freebird5406_2
(13.06.17)
birsen tezer - cihan albumu.
0
baldur2
(13.06.17)
Barış Manço Lady öf seven sky
0
sejlav
(13.06.17)
Exxus - Glass Animals
0
battal gemalmaz
(13.06.17)
(11)

Herkes neden Yunanistana gidiyor

atcapar
son 2 haftadır arkadaşlarımın çoğusu yunanistana tatile gittiler facebookta falan görüyorum resimlerini ben mi bişey kaçırdım acaba yunanistan neden bu kadar popüler oldu tatil için?
son 2 haftadır arkadaşlarımın çoğusu yunanistana tatile gittiler facebookta falan görüyorum resimlerini ben mi bişey kaçırdım acaba yunanistan neden bu kadar popüler oldu tatil için?
0
atcapar
(13.06.17)
bizdeki ege kiyilarinin daha medeni hali, yakin, yurtdisina da cikmis oluyorlar. hem de bodrum'da tatil yapmaktan daha ucuza bile gelebiliyor.
0
fraise
(13.06.17)
Turkiye'de ortalama para kazanan beyaz yakalinin tatil yapmak isteyecegi bir cok yerden ucuz, insanlar cok daha sempatik/guleryuzlu, hizmet kalitesi daha iyi, yemekler daha ucuza daha iyi, daha guvenli.
0
kassiopeia
(13.06.17)
Çeşme'de bir restaurantta yedigini ictigini ayni ayarda bir mekanda yunan adalarında daha ucuza alabiliyorsun. Plajlarda bizde oldugu gibi mafyatik oluşumların parsellemesi yok. Karina kizina bakan laf atan tayfa yok. Çıplak guneslenenler bile rahat türkiye'de halk plajinda dusunemiyorum. Turizmi canli tutmak icin esnaf gercekten iyi niyetli ve nazik yaklasimda. Daha sayabilecegim cok sey var ama bunlar benim icin yeterli olanlar.
0
goodman
(13.06.17)
yakin
0
baldur2
(13.06.17)
Bizim esnafımız deniz ürünlerini ya yapmayı bilmiyor (kalamar,ahtapot,ıstakoz) ya da fahiş fiyat alıyor.Kazıklanmak istemiyor kimse.Bir de Yunanistanda artist artist ortada gezen ciks tipler yok.Herkes daha relax
0
turkuaz
(13.06.17)
Yakın, ucuz ve medeni.
0
jazzabel
(13.06.17)
Ucuz, güzel, yakın, tanıdık, türkçe bilme ihtimalleri yüksek, türkçe menüleri var, daha temiz, free shop var falan filan
0
wild honey suckle
(13.06.17)
Cennet gibi ve ucuz.
0
beriberi
(13.06.17)
İzmir'de oturuyorum. Sakız ve Çeşme'yi fiyat olarak mukayese ederseniz her türlü Sakız koyar. O taraflarda bir plajlar var ki çok iyi.
0
teknikekip
(13.06.17)
cok yakin, tekirdaga gider gibi, bir tik daha gittin tamam.

ortalama butceyle yurtdisi yapmis oluyorsun.

arabayla, motorla gidilebiliyor olmasi avantaj. ucaga mahkum degilsin.

bodrum, Antalya, mugla rotasindan sikilanlar icin alternatif

temiz deniz, medeni ortam, duzgun hizmet

ucuz degil. pahali da degil. ama o hizmet bizde olsa daha pahaliya satilirdi.
0
jimicik
(13.06.17)
Her yunanistanli baslikta gozlerim @cekilmis gayfe yi ariyor, tuhaf bi sekilde ucurdular yeni modlar, geri gelmesini bekliyoruz artik, uzun surdu.

Soruya cevaba gelince:
Icki daha ucuz
Tesisler temiz, plaja girmeye min 30-40 tl degil, max 5€ filan veriyosun. Barzolar yok, kadinlar istedikleri gibi giyiniyor.

Ortadoguyla akdeniz harmanlamasi degil, helen ve akdeniz kulturu harmanlamasi, cok guzel oluyor.

Yemekler guzel, deniz guzel. Iki degisik insan goruyosun, gitmesi cok kolay vs vs.
0
kuehles blondes
(13.06.17)
(3)

Tavuk göğsü - Bozuk olanı ayırt etmek

hümanist tabutçu
Tavuk göğsü satın alıp evde yapmaktan çekiniyorum zehirlenirim diye. Bozuk tavuk göğsünü satın alırken veya pişirmeden önce nasıl ayırt edebilirim kesin bir şekilde? Daha önce zehirlenme vakası yaşadığım için o ağır durumu tekrar yaşamak istemiyorum.
Tavuk göğsü satın alıp evde yapmaktan çekiniyorum zehirlenirim diye. Bozuk tavuk göğsünü satın alırken veya pişirmeden önce nasıl ayırt edebilirim kesin bir şekilde? Daha önce zehirlenme vakası yaşadığım için o ağır durumu tekrar yaşamak istemiyorum.
0
hümanist tabutçu
(13.06.17)
Önce tatlı olan tavuk gögsunden bahsediyorsunuz sandim.

Kokusuna bakacaksiniz oncelikle. Normal ciğ tavuktan daha farkli, ağır kokar bozuksa. Renginde bir bozukluk olabilir, dokununca yapis yapis bir his veriyorsa elinizde parcalaniyorsa falan bozulmustur. Alirken de pakette su olmamasina, yine paketin uzerinden tavugun dokusuna sertligine falan dikkat edin. İlla ki anlaşılır aslında anormallik varsa.
0
aquarium
(13.06.17)
tavuk tehlikeli. diğer gıda ürünleri gibi dışarıdan tepki vermeden bozuluyor. örneğin bir süt ürünü küflenir, kokar, rengi sararır, sümükleşir. ama tavuk hiç belirti vermez. yani dışarıdan bakınca taze ve kokmamış görünen bir tavuk adamı hastanelik edebilir. o yüzden tavuktan zehirlenme vakalarını diğerlerine göre daha fazla duyuyoruz. "peynirden zehirlenen" diye bir şey olmuyor, çünkü adamı zehirleyecek kadar bozulan peynir, yanına bile yaklaşılmayacak kadar kötü kokuyor.

aldığınız markete, taşınma ve saklanma koşullarına ve son kullanma tarihine güveneceksiniz artık, pek yapacak bir şey yok.
0
kibritsuyu
(13.06.17)
Tavuk nispeten diğer ürünlere göre tehlikelidir. Tazeliği de işi bilen tarafından farklı testler ile anlaşılabilir ama bunu yazarak anlatmak pek olacak iş değil.

Bununla beraber en sağlamı soğuk zinciri güvenli olan yerlerden satın almak. Bu nedenle ben çoğunlukla büyük alaman gross marketini tercih ediyorum.
0
cursor
(13.06.17)
(1)

Erasmus için Sağlık Sigortası

osmaniye osmanlarindir
Herkese merhaba, ya bu erasmus stajı için Sağlık sigortası istiyorlar da, hangi firma iyidir güvenilirdir bir yardımı olabilecek var mı acaba?
Herkese merhaba, ya bu erasmus stajı için Sağlık sigortası istiyorlar da, hangi firma iyidir güvenilirdir bir yardımı olabilecek var mı acaba?
0
osmaniye osmanlarindir
(13.06.17)
Güvenilir olup olmamasını ne yapacaksın ki? En ucuza hangisini bulursan yaptır geç.
0
diffarentiationation
(13.06.17)
(2)

Calibro e-kitap okuyucu, ekran bozulması

gayda
İyi geceler,İki senedir filan sorunsuz kullandığım calibro elektronik kitap okuyucunun ekranına bir şeyler oldu. Fotoğraflarını ekliyorum. Ekranın üst kısmı fotoğrafta olduğu gibi kaldı, gözükmüyor. Ama o kısımda dokunmatik özelliği devam ediyor. Oraya dokununca sayfa çevriliyor mesela, ya da o kısı
İyi geceler,
İki senedir filan sorunsuz kullandığım calibro elektronik kitap okuyucunun ekranına bir şeyler oldu. Fotoğraflarını ekliyorum. Ekranın üst kısmı fotoğrafta olduğu gibi kaldı, gözükmüyor. Ama o kısımda dokunmatik özelliği devam ediyor. Oraya dokununca sayfa çevriliyor mesela, ya da o kısımda hangi komut varsa gerçekleşiyor. Ama ben sayfanın o kısmını göremiyorum.

Tamir edilir mi? Edilirse nerde edilir? Ne civarda bi masrafı olur? Yeni bi cihaz almak daha mı mantıklıdır?

Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.
0
gayda
(13.06.17)
Şu şekilde ekranın görünümü:

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
0
🌸gayda
(13.06.17)
Aynı şeyi yaşayıp servise gönderdim 2 yıl önce. Ekranın darbe aldığını söyleyip değiştirmek için 150 lira mı ne para istemişlerdi.
0
mutlusismankedi2015
(13.06.17)
(1)

Harici Hard Diskteki Silinen Veriyi Kurtarmak

sdhnc1
merhaba sevgili suserlar, öncelikle konunun uzmanı bilgisayarcı ya da türevi arkadaşlara seslenmekteyim, yardımcı olursanız çok memnun olurum;yakın arkadaşım dün 1 tb'lık harici hard diskini bilgisayara takmış. zaten sorunlu olan bilgisayarı kilitlendiği için o da çıkarmış. geri taktığında içinde ol
merhaba sevgili suserlar, öncelikle konunun uzmanı bilgisayarcı ya da türevi arkadaşlara seslenmekteyim, yardımcı olursanız çok memnun olurum;

yakın arkadaşım dün 1 tb'lık harici hard diskini bilgisayara takmış. zaten sorunlu olan bilgisayarı kilitlendiği için o da çıkarmış. geri taktığında içinde olan ortalama 700 gb'lık veri bir anda ortadan yok olmuş. başka bilgisayara takmış orada da olmamış. herhangi bir düşürme vs. yok.

bilgisayarcıya götürmüş, bilgisayarcı "bu çöp olmuş ya bunu çöpe at ya da veri kurtarma merkezinde 1500-2000 tl karşılığında verilerini kurtarabilirsin." demiş. sanırım belleğin içinde küçük bir disk varmış, onu okumuyormuş.

bilgisayarcı diskin içini baya bir açmış ve o halde vermiş arkadaşıma. dolayısıyla şu an herhangi bir bilgisayara takılması için önce bir toplanması gerekiyor.

arkadaşımın her şeyi o hard diskte ve dolayısıyla kafayı yiyor. bu işlem neden bu kadar pahalı? başka bir çözüm yolu yok mudur? uzman kişilerin görüş ve önerilerini bekliyoruz, çok teşekkürler...
0
sdhnc1
(13.06.17)
fiziksel olarak diskin içini açtığını sanmıyorum (açtıysa çok fena) usb harici kutuyu açıp kopuk kablo vs var mı diye bakmıştır muhtemelen.

öncelikle diskin kendisi değil de usb bağlantı kartı arıza yapmış olabilir. başka bir usb harici kutu ile test etmek lazım önce.

arızalı makinada diskin dosya sistemi uçmuş olabilir. dosyalar duruyordur.
bozuk disklerin içinden data kurtaran yazılımlar var onları bir denemesi lazım.
sistem diskin adını ve boyutunu görüyor ama içinde bilgileri mi görmüyor ?
0
orpheus
(13.06.17)
(3)

hotmail adresini uzun sure sonra acmak

mrsmoon
cok uzun sureden sonra yedek instagram, yemepsepeti ve bilimum diger eskiden acilmis hesaplarimin baglantili oldugu hotmailimi acmam gerekti. instagrama uzun zaman sonra girdigim icin mailinize bi code attik onunla girin diyor. fakat adrese giriyorum, asla bu mail ulasmiyor. yemeksepetinden siparis
cok uzun sureden sonra yedek instagram, yemepsepeti ve bilimum diger eskiden acilmis hesaplarimin baglantili oldugu hotmailimi acmam gerekti. instagrama uzun zaman sonra girdigim icin mailinize bi code attik onunla girin diyor. fakat adrese giriyorum, asla bu mail ulasmiyor. yemeksepetinden siparis verdim, onun maili geldi. gmail guncel olan adresten kendime(hotmaile) rastgele mail attim, o da geldi. ama.instagramdan o mail bir turlu gelmiyor. ustelik hem bilgisayardan, hem mobil hem de uygulamadan hotmail oturumu aciyorum, eski maillere asla ulasamiyorum. son iki yildir bana hic mail gelmemis gibi... neyse o maillere olan oldu da su instagram hesabini nasil kurtaririm?
0
mrsmoon
(13.06.17)
bakmadigim klasor kalmadi. hem webde hem mobilde hem uygulamada. her seyi denedim. ustelik instagramda onbin kez "[email protected]" adresine code attik, yazisini da gordum. gelmiyor ama nalet mail.
0
🌸mrsmoon
(13.06.17)
iyi de hesabi degistirmis olsam, nasil o hesapla o isim ayni olsun. bunu gorebiliyorum. butun ihtimalleri dusundum, denedim.. ama nein, olmuyor. ismimi yazinca o hesaba mail attik diye cikiyor zati. su anda hotmail support ile yazisiyorum, onlar cozmeye calisiyorlar vow. sag ol yine de
0
🌸mrsmoon
(13.06.17)
İnstagram mailini engellemiş olabilir misin
0
feel the blanks
(13.06.17)
(2)

Alışveriş sitelerşndnden beyaz eşya alınca garantinin az olması

Cursed Chico
Bayiden alınca 7 yıl garanti oluyormuş. ALışveriş sitelerinde 2-3 yıl arası gördüğüm benim garanti var.Bayiden almak daha mı iyi pahalı da olsa?
Bayiden alınca 7 yıl garanti oluyormuş. ALışveriş sitelerinde 2-3 yıl arası gördüğüm benim garanti var.

Bayiden almak daha mı iyi pahalı da olsa?
0
Cursed Chico
(13.06.17)
bayiden çamaşır makinesi aldık 3 sene garantili. eve yetkili servis geldi kurulum için. ekstra para verip 7 seneye uzattık. yani servis, garantiyi uzatabiliyor.
0
sutlu nescafe
(13.06.17)
Sitelerde satan firmalar spotçu okuyor genelde, direk bayi olmasa da kurulumu servis yapıyor. Sutlu nescafe nin dediği gibi kurulum esnasında servis uzatıyor olmalı. Almadan bu konuyu markanın müşteri hizmetleri ile görüşüp teyid edin derim
0
gazozailacatmauzmani
(13.06.17)
(15)

Yunanistan

harmanim
Arkadaşlar selamlar;Yunanistana 10 günlük vize aldım. Fakat ben yunanistana geçip ordan da aynı gün hollandaya geçicem. Dönüşüm de holşandadan olacak. Bununla ilgili sıkıntı yaşar mıyım bi sonraki vize başvurusunda? Çünkü vizeyi en çok kalınacak yerden alınıyor bildiğim kadarıyla fakat ben yunanist
Arkadaşlar selamlar;
Yunanistana 10 günlük vize aldım. Fakat ben yunanistana geçip ordan da aynı gün hollandaya geçicem. Dönüşüm de holşandadan olacak. Bununla ilgili sıkıntı yaşar mıyım bi sonraki vize başvurusunda? Çünkü vizeyi en çok kalınacak yerden alınıyor bildiğim kadarıyla fakat ben yunanistanda neredeyse hiç kalmayacağım. 10 günü hollanda da geçireceğim. Holşandadan almamamın nedeni daha önce vize başvurumu reddetmiş olması.
0
harmanim
(13.06.17)
Hollandaya uçakla gideceksin?
0
stiletto heel
(13.06.17)
ilk yunanistandan girecekseniz hiçbir sıkıntı çıkmaz.
0
goodman
(13.06.17)
Yaşamazsın.
0
cakabo
(13.06.17)
tek giriş mi multi mi? tek giriş olunca yapılmasında sakınca yok mu ülke değiştirmenin (tahminimce yoktur da yine de sorayım dedim)
0
justinial
(13.06.17)
@stiletto hell evet uçakla yunanistandan hollandaya geçicem

@justinial evet tek giriş. Fakat okuduğum kadarıyla şengen bölgesinden çıkmadığım sürece sıkıntı yok
0
🌸harmanim
(13.06.17)
Normalde evet sorun olmaz ama bugün almanya shengen olayını askıya aldı mesela. Durumlar eskisi gibi değil ondan belki sıkıntı çıkabilir.
0
stiletto heel
(13.06.17)
@stiletto heel Yani hollandaya girişte mi sıkıntı çıkar yoksa bir sonraki vize başvurusunda mı?
0
🌸harmanim
(13.06.17)
Hollandaya girişte. Neden direk bizden vize almadın deme ihtimalleri var. Nırmalde yok ama artık diyebiliyorlar. Yani 10 günlük yunan vizenin 7 sini yunanistanda geçirip 3 ünü hollanda da geçirsen okey ama yunanistanı transit olarak kullanacaksın.
0
stiletto heel
(13.06.17)
@stiletto heel anladım, yani orda da yunanistanda programım vardı iptal oldu buraya geldi desem geri mi yollayacak beni?
0
🌸harmanim
(13.06.17)
Yunanistandan hollandaya geciste gumrukten gecis yok o yuzden niye bunu yaptin diyecek biri yok. Haberleri bile olmaz konsolosluklarin. Bosuna stres olmayin.
0
beriberi
(13.06.17)
Buradan yunanistana oradan hollandaya gecin, sizin icin daha rahat olur. Yunanistana gectikten sonra ve hollandaya gectikten sonra sizin vizenizi kontrol edecek kimse yok.

Almanyanin schengeni askiya alma durumu farkli. G-20 zirvesi suresince kara gecislerinde pasaport kontrolu yapilacak. Elinizdeki schengenle almanyaya hala giris yapabilirsiniz yani.
0
c1b2k3
(13.06.17)
Cevaplar için teşekkürler. İlk giriş yunanistan sonra hollanda =)
0
🌸harmanim
(13.06.17)
Dediğim gibi yaptım. Amsterdam dan yazıyorum. Hepinize güzel günler.
0
🌸harmanim
(20.06.17)
Yasamazsin.
0
stavro
(20.06.17)
Ölmem de
0
🌸harmanim
(21.06.17)
(2)

Bayram tatilinde köpeğime bakabilir misiniz?

osculus
Merhaba sb.İstanbul Bahçelievler mahallesi yakınında sokak köpeğimiz olan 9 yaşındaki Zeytin'i 2 ay önce sahiplenmek zorunda kaldık. Yoksa uyutulacaktı v.s hikayesi çok uzun. Benim bir köpeğim daha var ve Zeytin ofisimin bahçesinde kapalı bir çit içinde duruyor. Onu gündüz çıkarıp 1 tur çiş kaka içi
Merhaba sb.

İstanbul Bahçelievler mahallesi yakınında sokak köpeğimiz olan 9 yaşındaki Zeytin'i 2 ay önce sahiplenmek zorunda kaldık. Yoksa uyutulacaktı v.s hikayesi çok uzun. Benim bir köpeğim daha var ve Zeytin ofisimin bahçesinde kapalı bir çit içinde duruyor. Onu gündüz çıkarıp 1 tur çiş kaka için gezdirecek ve akşam da o klubesinin olduğu alana kapatacak onu sevecek yemini suyunu ki hepsi barınağında verebilecek bir hayır sever / hayvan sever arıyorum. Tarihler 24.06 ile 02.07 arası.

Hatta belki arkadaş olabiliriz zira hiç hayvan sever arkadaşım da yok. :(

Bayram olduğu için kimse yardımcı olmuyor. Eğer ilgilenen olursa en kısa zamanda zeytin ve benle tanışmaya bekliyoruz. resmen sıkıntıdayım. Çok teşekkür ederim.

Sevgiler

Osculus
0
osculus
(13.06.17)
Merhaba, size sözlükten mesaj gönderdim :)
0
buridanessegi
(13.06.17)
Ben de buraya kaynak yapayım, kedişimi İstanbul'da emanet edecek bir hayvansever arıyorum. Aday varsa detayları mesajla paylaşabilirim, şimdilik bu burada dursun. :)
0
yirmisantim
(13.06.17)
(1)

BUgün ekonomik bir gelişme mi oldu?

justinial
Pazarda sebze meyve ucuzdu, euro dolar baya düşmüş, borsa artmış. Aktrol gibi oldum hayırdır noldu bugün? Normal mi böyle şeyler?
Pazarda sebze meyve ucuzdu, euro dolar baya düşmüş, borsa artmış. Aktrol gibi oldum hayırdır noldu bugün? Normal mi böyle şeyler?
0
justinial
(13.06.17)
qazaqwsx
(13.06.17)
(2)

Vantilatör motoru açınca kilitleniyor. giçbir yöne dönmüyor.

ipmus90
nedeni ne olabilir?
nedeni ne olabilir?
0
ipmus90
(13.06.17)
Elle çevirebiliyor musunuz? Elle dönmeyecek kadar çok sıkıştıysa fanı sökün. Orada fanın bağlandığı mil göreceksiniz. Motor milinin dibine wd40 sıkabilir veya makine yağı damlatıp hareket ettirirsiniz. Tozların oradaki yağ ile birikip çamurlaşması sonucu sıkışmıştır diye düşünüyorum.
0
oligomer
(13.06.17)
çok teşekkürler @oligomer

fan normalde elle dönüyor. ne zaman elektrik versem sıkışıp kalıyor. elle çevimeye zorladığımda zırr elektrik sesi geliyor.

bütün motoru söktüm. içindeki her parça çalışıyor. sadece elektrik verince donup kalıyor. bağlantıları da sağlam gözüküyor.
0
🌸ipmus90
(13.06.17)
(4)

Yurtici tatile hangi bolgeye gidiyorsunuz / neden?

stavro
Ornegin denizi guzel, dogasi guzel, ortami guzel vs.
Ornegin denizi guzel, dogasi guzel, ortami guzel vs.
0
stavro
(13.06.17)
Çocukluğumdan beri evimize yakın olmasından dolayı ve yazlık akraba gibi ev imkanlarından dolayı alanya, manavgat, side'idi tatil yerimiz. Şimdi yaşadığım şehre de uzak olmasına rağmen yine alanya kaş arası geçiriyoruz. Akdenizden başka sahil deniz beni kesmiyor. Çıralı, olimpos, kaşın doğasına zaten diyecek yok.
Baştan sona bi ege turu istiyorum ama ünşü yerler hariç hiç bilmediğim için kolaya kaçıyorum herhalde hep.
0
intihar etsem de kendime gelsem
(13.06.17)
biz genelde ege tarafini tercih ediyoruz. Gecen sene antalya'ya gittik; bayilacaktik sicaktan, bir daha yazin oraya gitmeyiz herhalde. Kas/kalkan tarafina guzel diyorlar gerci.

egede hem gezilecek yer cok hem de denizi, havasi guzel.

bir de biz hep ayni yere gitmektense farkli farkli yerlere gitmeyi tercih ediyoruz.
0
fraise
(13.06.17)
@frasie

Yazin ortasinda Kas'ta bulundum ben de gunubirlik. Sicaklik oyleydi ki hayatta kalip kalamayacagimi dusunmeye basladim. Son nefesimi Kas'ta verecegime inandim bir an:)
0
🌸stavro
(13.06.17)
ekim ayında side.
hem sıcaklık insani seviyede oluyor, hem deniz hala ılık oluyor, hem kumsal güzel, hem sezon kapandığı için kalabalık olmuyor. <3
0
sedat peker in yegeni
(13.06.17)
(6)

Türk Japon Üniversitesi Kuruluyormuş

tavish11
http://www.milliyet.com.tr/turk-japon-bilim-ve-teknoloji-siyaset-2467088/Daha çok mühendislik alanında öğrenci alacakmış.Peki sizce bu üniversitede Türkiye'de Japonca lisans bölümü okumuş olanların veya Japonya'da master-doktora yapmış olanların iş bulma şansıları ne olur?
www.milliyet.com.tr


Daha çok mühendislik alanında öğrenci alacakmış.

Peki sizce bu üniversitede Türkiye'de Japonca lisans bölümü okumuş olanların veya Japonya'da master-doktora yapmış olanların iş bulma şansıları ne olur?
0
tavish11
(12.06.17)
Büyük olasılıkla yüksek şansları okur. Japonca bilmek bir adım kazandırır açılacaksa.
0
aychovsky
(12.06.17)
Bence eşit olur. Çünkü burası Türkiye. Saçma sapan koşullar koyarkar büyük ihtimalle: ALES, ortalama falan. Hali ile bilkent'ten mezun ama 2.57 ortalamalı adam erzincan'dan mezun 3.00 lık adamın gerisinde kalıyor.
0
jihat
(13.06.17)
ne degisecek, endustri mi kaldi memlekette.

binalinin basbakan, lise mezunu adamin cumhurbaskani oldugu memlekette senin ne kadar kalifiye olduguna mi bakarlar. adamlar, bugun liselerdeki karma egitimi kaldiralim, kadin-erkek ayri siniflarda okusun tartismasini yapiyorlar. galatasaray adasina cami yapalim, millet kiskansin diyorlar. bu vizyonsuzlar takar mi sence bunlara?
0
ubi dubium ibi libertas
(13.06.17)
ortalama bir okuldan kabul alip yurtdisina kacmak en iyisi..
0
ubi dubium ibi libertas
(13.06.17)
Türkiyede turizm Fakültesi turizm işletmeciliği bölümü için Coğrafya mezunu arıyorlar

Bir diğer okul ise Gastronomi bölümüne arkeoloji de yüksek lisans yapmış birini arıyor.

Sen hesap et gerisini
0
sejlav
(13.06.17)
Türk-Alman Üniversitesi kuruldu da ne oldu? Egitim kalitesi Almanya ile karsilastirilamayacak kadar kötü. Kadroya tanidiklari getirmeyle isleyen mahalle üniversitesi, FETÖ falan cikinca iyice azitip, tüm muhalifleri eleyip, tam bir hükûmet üniversitesi oldular.

Diyecegim o ki, isin icinde Türk bilesimi varsa cok da kalite bekleme o egitimden.
0
buf-e kür
(13.06.17)
(6)

Duduk nasıl çalınır?

difdiringi
Bi duduk aldım ermenistandan heves edip ama calamiyorum. Ufluyorum ses gelmiyor. Islatın dediler ıslattım ağzı açıldı ama nafile hiç tık yok. Anlayan bilen var mı?
Bi duduk aldım ermenistandan heves edip ama calamiyorum. Ufluyorum ses gelmiyor. Islatın dediler ıslattım ağzı açıldı ama nafile hiç tık yok. Anlayan bilen var mı?
0
difdiringi
(12.06.17)
Suyla doldurman gerekiyor olabilir. Fotoğraf koysaydin keske. Koydun mu yoksa mobildeyim ben göremedim.
0
norek
(13.06.17)
Baktım şimdi bu baya mey. Yani bizde Mey denir buna. Uzun hava öncesi giriş yapılır. Su falan doldurma yok sakın ıslatmayın kamışı.(İlk kez açılmıyorsa) Kamışın akort ağzı vardır onu geçirin iki dudağınızın arasına alacaksın fakat dudaklarını içeri çekerek. Sakız jelatini üfler gibi.

Oldukça zordur nefesi ayarlaması.

Edit: www.youtube.com
0
gozu acik sevisen yahudi
(13.06.17)
gereksiz bilgi: dudaklarda dolgu varsa düdük vb çalamazsınız.
0
hasmetizm 2046
(13.06.17)
ıslattım
açıldı ağzı. ufluyorum ses cıkmıyor.
0
🌸difdiringi
(13.06.17)
biraz klarinet gibi mantık. sadece üstten dişinle sıkıştırma. iki taraftanda dudağınla hafifçe bası yapman gerek.

kamışın iki tarafı da birbirine yapışmalı senin dudaklarının baskısıyla. sıkıştırırken üflersen de aradan hava geçmeye çalışacak. ne kadar çok sıkıştırırsan o kadar parlak ses çıkar. ses çıkmıyorsa az sıkıştırıyorsun demektir.

tabi kamışı önceden biraz yaladığını varsayıyorum.
0
alperz
(14.06.17)
akşam deneycem haber veririm alperz
0
🌸difdiringi
(14.06.17)
(1)

TTNET Taahhütname

gonion
Mecbur kalıp TTNET'e bulaşmanın sonucuna katlanıyorum ama bir de size danışmak istedim.24 aylık taahhütü bozuyorum, kalan = 8 aylık süre var. 8mbit yalın internet (50gb AKN) normal fiyatı 95 lira iken GÜYA kampanya ile 57 liraya indirilmiş. İndirim = 40 küsür lira görünüyor.Bir de modem ücreti, bağl
Mecbur kalıp TTNET'e bulaşmanın sonucuna katlanıyorum ama bir de size danışmak istedim.

24 aylık taahhütü bozuyorum, kalan = 8 aylık süre var. 8mbit yalın internet (50gb AKN) normal fiyatı 95 lira iken GÜYA kampanya ile 57 liraya indirilmiş. İndirim = 40 küsür lira görünüyor.

Bir de modem ücreti, bağlantı ücreti vb var.

Özetle: 40TL x 16 ay = 640 TL (+ modem ücreti falan) gibi bir cayma bedeli çıkıyor.

Ama hatırladığım kadarıyla cayma bedeli kanunen alınamadığı için başka bir isimle tahsil ediyorlar bunu.

Tüketici hakem heyeti bununla ilgilenir mi sizce?

Teşekkürler.
0
gonion
(12.06.17)
İlgilenir tabi. 12 aya kadar sözleşmelerde hiç bir hak talep edemiyorlar, 24 ay ve altında ise bir iki tüketiciyi koruyan şey vardı. Tüketici hakem heyetine gidin, siz 640 lirayı ödeseniz de 3-6 ay sonra o parayı alma olasılığınız yüksek bence.
0
taqster
(12.06.17)
(8)

ekşi sözlüğe küsen kaliteli yazarlar nereye gittiler?

for day to break
yazdıkları bir platform var mıdır? yoksa herkes kendi halinde mi takılıyordur?
yazdıkları bir platform var mıdır? yoksa herkes kendi halinde mi takılıyordur?
0
for day to break
(12.06.17)
Diazepam Onedio'nun kurucularından sanırım. Sallamış olmayayım ama Onedio ilk çıktığında onla alakalı bir şeyler yapıyordu. Eminim ki, birçoğu işi paraya dökmeye çalışıyordur. Madem Ekşi'ye o kadar komik şeyler yazabiliyoruz, o halde neden kendi sitemizi kurmuyoruz diye düşünüyor olmaları yüksek bir olasılık. Twitter'da güzel flood yapan birkaç kişi var. Onların da yazar olduklarını düşünüyorum. Hatta bana göre Twitter'da komikli şeyler paylaşanların genelinin yazarlık geçmişi var. Gerçi ilk dediğim yazar bırakmadı da, her gün bir şeyler yazmıyor artık kimse işsiz olmadığı sürece.

Ben de mesela önceden kaliteli şeyler yazardım ama uçurulduktan sonra Sözlük'e güvenim kalmadı. Bilerek hiçbir şey yazmıyorum.
0
dissendium
(12.06.17)
Ben vardim kustum bi de sutladilar beni.
0
brad pitt
(12.06.17)
bazıları işin çöplüğe gittiğini gördüler ve sadece okuyucu olarak takılıyor. Kendi çevrelerince ortamları var. Millet şimdi şeyine bakmaktan yazamıyor bile.
0
evimin paspasi
(12.06.17)
+1 bende dusuncedeyim , Bana değer vermeyene bende değer vermem
0
kleider
(13.06.17)
Yazanlar twitter da, bi kaçı blog vs yazıyor. ama bayasından hiç haber yok. özellikle ilk 3 nesilin ağır abileri yer yarıldıda içine girdi sanki.
0
arnatuile
(13.06.17)
ekşi'den başka yerine konabilecek bir yer yok, en fazla arada okuyucu takılıyordurlar.
0
gezegen olan pluton
(13.06.17)
twitter fenomeni oldu benim bildiklerim, memur olan da var :)
0
otonomo
(13.06.17)
toplandıkları bi yer var da saklıyorsanız benden... bu arada yazdığınız yazarlardan hiçbirini bilmiyorum.

edit: diazepem'i haftanın beğenilerinden anımsıyorum.
0
🌸for day to break
(13.06.17)
(2)

Emeklilikten anlayan bir baksa, aydınlatsa beni...

bakerst221b
Annemi emekli yapmak istiyorum. Ancak durum şu: 1961 doğumlu. Sigorta giriş yılı: 1985İki çocuk var. Toplam gün sayısı: 507. Şu an emekli etmek istesem. SGK'ya toplu halde ne kadar ödemem gerekir? Teşekkürler.
Annemi emekli yapmak istiyorum. Ancak durum şu:

1961 doğumlu.
Sigorta giriş yılı: 1985
İki çocuk var.
Toplam gün sayısı: 507.

Şu an emekli etmek istesem. SGK'ya toplu halde ne kadar ödemem gerekir?

Teşekkürler.
0
bakerst221b
(12.06.17)
Şu işe yarayabilir.

www.sgk.gen.tr

5000 yazıyor.

Biz de geçen baktık. Annemin 2000 günü var. Çocuk borçlandırması yapar ve beş yıl daha çalışırsa geriye 20 bin lira kadar bir şey kalıyordu. Onu da öderiz dedik.

Sizin de tahminime göre 35-40 bin lira arası ödemeniz gerekebilir.

Tamamen tecrübelerime göre çıkarım yaptım. Yanlış olabilir.
0
dissendium
(12.06.17)
Toplu ode,eyle emekli olunamiyor.istege bagli vs yapip gunu tamamlamaniz lazim.en guzeli alo sgk yi arayip durumu anlatmak,en dogru yolu onlar soyleyecektir.
0
duptıs
(13.06.17)
(2)

Küçük Çeviri İşleri

sigigci
Herkese merhabalar, akşamları eve gelince bir şeyler yapmadığım günlerde üzülüyorum. Bi uğraş arıyorum kendime, düşündüm ki belki birilerinin bana ihtiyacı vardır bir yerlerde. Böyle küçük bloglara ya da başka güzel amaçlarla ufak tefek makaleler, yazılar çevirmek, böylece zamanımı küçük da olsa bir
Herkese merhabalar, akşamları eve gelince bir şeyler yapmadığım günlerde üzülüyorum. Bi uğraş arıyorum kendime, düşündüm ki belki birilerinin bana ihtiyacı vardır bir yerlerde. Böyle küçük bloglara ya da başka güzel amaçlarla ufak tefek makaleler, yazılar çevirmek, böylece zamanımı küçük da olsa bir meblağa çevirmek, hem biR şeyler araştırarak zamanımı güzel değerlendirmek istiyorum. Böyle küçük küçük çeviri işleri verebilecek kimselerle iletişime geçmek istiyorum. İngilizce seviyemi değerlendirmek içinse elimde TOEFL'ım var, 98 almıştım geçen kasımda. İlgi alanlarım ise bilim, fizik filan aslında. Ama çok bir kıstasım yok araştırmak daha çok çekiyor beni.
0
sigigci
(12.06.17)
youtube'dan bulabileceğin videolara türkçe altyazı yapabilirsin
0
denlar
(12.06.17)
ted konuşmalarını türkçeye çevirmeye çalışabilirsiniz. wikipedia yazılarını türkçe vikipedia'ya kazandırabilirsiniz.
0
kosteklisaat
(18.06.17)
(2)

spotify'daki ses kalitesi, 320 kbps mp3 veya 260 kbps m4a'dan daha mı iyi?

m e b
ben cidden ayırt edemiyorum. telefon ve bilgisayarımdaki müzikler hep 320 kbps veya itunes ses formatında, yani 260 kbps m4a uzantısında. spotify'dan da müzik keşfetmek için dinliyorum ama duyduğum şey bildiğimiz mp3 işte. spotify'a "ses kalitesi süper ağbi yea." diyenler önceden 128 kbps (daha aşağ
ben cidden ayırt edemiyorum. telefon ve bilgisayarımdaki müzikler hep 320 kbps veya itunes ses formatında, yani 260 kbps m4a uzantısında. spotify'dan da müzik keşfetmek için dinliyorum ama duyduğum şey bildiğimiz mp3 işte. spotify'a "ses kalitesi süper ağbi yea." diyenler önceden 128 kbps (daha aşağı kalitede de olabilir) mp3 indirdikleri veya youtube'dan mp3 olarak çekip dinledikleri için mi kaliteli geliyor spotify? yani aslında kendileri eskiden kalitesiz şekilde mp3 yükledikleri için mi spotify'ın ses kalitesi mükemmel geliyor kendilerine?


not: soruya, spotify'ın genel işlevinden ziyade bu noktasından cevap verirseniz daha iyi olur.
0
m e b
(12.06.17)
bildigimiz 320 kbps ogg. "ses kalitesi super yea" diyenler gercekten bahsettigin yontemle muzik dinleyenler.
0
hopeless
(12.06.17)
320kbps ile 260 kbps arasındaki farkı algılayabileyen insan sayısı çok çok azdır. ama evet, bu insanlar önceden vk'dan şarkı indirip ya da yutup videolarını 2 mb'lık mp3 haline getiren insanlardı. spotify ucuzlayarak bu insanlara inmeye çalıştı zaten, bunda şaşılacak bir şey yok.

ha bu arada; tek olay 320-260 kıyası değil. spotify'ın sıkıştırma teknolojisi daha kendine has ve gelişmeye müsait. ayrıca android telefonlardaki sıkştırılmış ses dosyalarını kaliteli oynatmaya yarayan yazılımlar sayesinde belirgin fark oluşturulabiliyor. mesela ben xperia xz kullanıyorum, telefonun kendi ekolayzır ayarlarından DSEE HX ayarını açınca farkı duyabiliyorum. yeni nesil telefonlarda ses yazılımları gelişiyor, spotify da bu yazılımlarla daha entegre halde çalıştıkça gittikçe daha çok fark edilir boyuta çıkacaktır fark.
0
baba jo
(12.06.17)
(5)

Kombine / Tribün sorusu

cay koy geliyorum
Merhaba tribüncü abilerkombine bilet alıcam ve alt düşünüyorum. kale arkası değil, normal kapalı tribün. bu tarz bir yerden bir defa maç izledim, acayip hoşuma gitti o yüzden böyle bir gaza geldim. neyse sorum şuen önde oturmanın bir dezavantajı var mı? nispeten daha yukarı tarafta olmayı tercih edi
Merhaba tribüncü abiler

kombine bilet alıcam ve alt düşünüyorum. kale arkası değil, normal kapalı tribün. bu tarz bir yerden bir defa maç izledim, acayip hoşuma gitti o yüzden böyle bir gaza geldim. neyse sorum şu

en önde oturmanın bir dezavantajı var mı? nispeten daha yukarı tarafta olmayı tercih ediyor gibi geliyor bana insanlar. bu böyle mi gerçekten ve böyleyse neden?


galatasaraylılar için bonus soru

doğu alt mı
batı alt mı

oturup insan gibi izlemek istiyorum. batı altta fener maçı izledim, herkes ayakta takılınca mecbur ayakta izledim bütün maçı. doğuyu kestim arada, orada insanlar baya efendi gibiydi
ne diyosunuz bu işe
0
cay koy geliyorum
(12.06.17)
Aşağıda oturursan sahanın derinliğini fark edemezsin.
Oyuna ve sahaya hakim olmak için üst katın ön tarafları en iyi yer kanımca.
0
cakabo
(12.06.17)
Yaza girilirken ön taraflara pis güneş vuruyor haberin olsun. Gerçi GS ise gündüz maçı vermezler ama yine de göz önünde bulundurabilirsin dezavantaj olarak.
0
norek
(13.06.17)
Bilader eski sezon kombinen varsa yenilemek isteyen 5 arkadaşından biri olabilir miyim? Yardımcı olabileniniz var mıdır?
0
kronik hasta
(13.06.17)
en önde önünde kim oynuyorsa onu izlersin, oyun genelinin takibi gerçekten zor oluyor ama detay izlemek istiyorsan en ön daha iyi.
0
valkin rockefeller
(13.06.17)
@cakabo normalde hep oradan izliyorum senelerdir. dediğim gibi işte bu tribünde bir defa izledim ve çok hoşuma gitti, uzakta kalan pozisyonu görmek falan konusunda da zorlanmadım hiç.

@norek gündüz maçı bir tek arada kupada oynanıyor, onun dışında ligde falan olmuyor pek.
0
🌸cay koy geliyorum
(13.06.17)
(3)

davetiye ile vize icin sorular

brad pitt
Selamlarhttps://i.hizliresim.com/kWjBDy.jpgBu davetiye nasil olacak. Dayim macaristanda. O mail atacak bana. Ben onu bastiricam mi. Bana mi mail atilacak, turkiyedeki macaristan konsolosluguna mi. Onu mu bastiricam ben. Dili ingilizce mi olmali davetin. Bi de ek soru. Ya annem emekli degil kardesim
Selamlar

i.hizliresim.com

Bu davetiye nasil olacak. Dayim macaristanda. O mail atacak bana. Ben onu bastiricam mi. Bana mi mail atilacak, turkiyedeki macaristan konsolosluguna mi. Onu mu bastiricam ben. Dili ingilizce mi olmali davetin.

Bi de ek soru. Ya annem emekli degil kardesim ogrenci. Ben bunlarin gelir seyini nasi gostercem de belgelicem. Bankada para gostermek yeter mi.
0
brad pitt
(12.06.17)
Macaristana vize almana gerek yok
0
stiletto heel
(12.06.17)
Dayin gidip ogrenecek. Kimi ulkeler elle yazilmis dilekce + banka hesap dokumu/maas bordrosu kabul ediyor, kimisi o ulkede polise finansal belgelerinle gitmeni gerektiriyor.

Prosedur hakkinda bilgi alsin. Macaristanda yasayan birinin davetiyesinin macarca olmasi gerekir diye dusunuyorum. Ayrica eger masraflari dayi kisisi karsilayacaksa zaten baska gelir durumu gostermeniz gerek yok.

Ayrica @stiletto heel bu kadar yanlis bilgi verme.
0
kuehles blondes
(12.06.17)
Pardon makedonya ile karıştırmışım.
Bu kadar derken on tane bilgi yazmamışım, bu kadar abartma @kuehles
0
stiletto heel
(13.06.17)
(15)

eşime aldığım masajda eşimi taciz etmeleri

allaccess
geçen gün eşimin doğum gününde, ben sürprizi hazırlarken o da zaman geçirsin diye masaj almıştım biraz rahatlar hem. otele falan baktım tripadviser puanı falan yüksekti. yorumlardan da baktım gayet iyi yorumlar var. neyse alıyım bunu dedim fırsattan. her şey güzel, eşim masajdan geldi akşam sürpriz
geçen gün eşimin doğum gününde, ben sürprizi hazırlarken o da zaman geçirsin diye masaj almıştım biraz rahatlar hem. otele falan baktım tripadviser puanı falan yüksekti. yorumlardan da baktım gayet iyi yorumlar var.
neyse alıyım bunu dedim fırsattan.
her şey güzel, eşim masajdan geldi akşam sürpriz falan derken arkadaşları da gitti masajı sordum.
direkt şey dedi. sen ne aldın kızım hiç araştırmadın mı.
masajın masajla hiçbi alakası yoktu elleyip durdular dedi.
Kendini kötü hissetmiş, taciz edilmiş gibi hissetmiş...
hmmm dedim.
aklımdan hiç çıkmıyor...
Sizce de kendi kötü hissetmiş midir?
0
allaccess
(12.06.17)
Rahatsız hissetseydi çıkar giderdi :)
0
stiletto heel
(12.06.17)
Hissetmemiştir.
0
angelus
(12.06.17)
Hayır.
0
i m cool with that
(12.06.17)
masajda elleme yok mu zaten, ellemeden nasıl masaj yapılıyor? neyi ellemişler ki?
0
baba jo
(12.06.17)
Hissetmemistir
0
sen nasıl bir insansın
(12.06.17)
Taciz edilmiş ama sonuna kadar beklemiş mi? Hmmm, serinlik kokusu alıyorum.
0
elorelia
(12.06.17)
hisetmiştir tabi. ama iyi de hissetmiştir. önce iyi sonra kötü.
0
klar
(12.06.17)
Masaj yaparken elliyorlar genelde, isler boyle yurur. Kotu falan hissetmemistir:)
Ya esin seni trolledi ya da sen bizi trolluyon.
0
stavro
(12.06.17)
aklima su hadiseyi getirdi: www.youtube.com

bir yaparlar, iki yaparlar ucuncusunde sesini cikarmasi gerekirdi ki bence aliskin degil bu masaj olayina.
0
ubi dubium ibi libertas
(12.06.17)
Kötü hissetmiş ama masajdan değil :')
0
Ufuk
(12.06.17)
En fazla mutlu sonlu masaja denk gelmistir onada orada caz yapacak hali yok,hosunada gitmistir.ama bundan cok tras bir masaja denk gelmis olabilir,firsat kuponuyla alinan masajin guzel olmasini beklemek biraz hayal gibi.kendini kotu falan hissetmez.
0
duptıs
(13.06.17)
ellemeyip ne yapacaklardi onu anlamadim su an. kalcaya falan masaj yaptilar diye oyle soyluyorsa ici rahat olsun. gerilimin en cok toplandigi yerdir o bolge ve olmazsa olmazdir masajda benim icin.
0
mrsmoon
(13.06.17)
Otel adını dm den iletebilir misin? Spa, masaj vb takip ediyorum gol yemeyelim.

Etkili bir masaj olmadı demek istemiştir. Sonuçta her tesis uzman masör barındırmıyor
0
gazozailacatmauzmani
(13.06.17)
Neresini ellediklerine bağlı.
0
arnold schwarzeneger
(13.06.17)
Bence başarılı bir masaj değildi demek istemiş. Hani normalde masaj kaslara güçlü şekilde bastırarak yapılıyor ya, alelade yapınca sanki sırf ellemiş, okşamış gibi olmuş sanırım.

Kötü hissedip rahatsız olsa bırakır giderdi diye düşünüyorum, ben olsam öyle yapardım yani. Direkt kendisiyle konuşman daha iyi olur.
0
peggy
(13.06.17)

Evin İktisap Bedeline Neler Dahil?

uzman pratisyen
Satıcıya ödenen para haricinde tapu masrafı vs. iktisap bedeline dahil midir?kira geliri vergisinde şöyle bir madde var da : Konut olarak kiraya verilen bir adet gayrimenkulün iktisap yılından itibaren 5 yıl süre ile iktisap bedelinin % 5’i , brüt kira geliri tutarından indirilebilir.
Satıcıya ödenen para haricinde tapu masrafı vs. iktisap bedeline dahil midir?

kira geliri vergisinde şöyle bir madde var da : Konut olarak kiraya verilen bir adet gayrimenkulün iktisap yılından itibaren 5 yıl süre ile iktisap bedelinin % 5’i , brüt kira geliri tutarından indirilebilir.
0
uzman pratisyen
(12.06.17)
(11)

Evde sevişirken aileden birisine yakalanmak :S

denizaya
Ya evde kız arkadaşla depişirken ailelere yakalanan oldu mu?ne kadar sürede her şey eskisi gibi normale dönüyor, hep o anı hatırlatıp laf sokuyor mu aileler?yakalandıktan sonraki aile ile olan ilişkiler nasıl oluyorherkes sevişiyor diye kendini teselli etmek de iç rahatlatmıyor sanki.
Ya evde kız arkadaşla depişirken ailelere yakalanan oldu mu?

ne kadar sürede her şey eskisi gibi normale dönüyor, hep o anı hatırlatıp laf sokuyor mu aileler?

yakalandıktan sonraki aile ile olan ilişkiler nasıl oluyor

herkes sevişiyor diye kendini teselli etmek de iç rahatlatmıyor sanki.
0
denizaya
(12.06.17)
Yengem yakalamıştı oğlunu. Yıllar geçti hala konu olduğunda laf sokar.
Benim yeğen pek takmaz böyle şeyleri bu yüzden pek etkilenmedi aradaki ilişki.
0
mutekebbir
(12.06.17)
Babasina 31 cekerken yakalanan vardi burada. Ama 13 yasindaydi sonrasinda babasi yikanman lazim falan demis.

Yani kimin yakaladigina ve ne sekilde dusundugune bagli. Annem beni yakalasa sevinir sanirim cunku hicbir sevgilimden soz etmem cok ciddiye aliyorlar.
0
Traveller
(12.06.17)
Yakalanmistim, yani tam odanin oradan geciyorlardi da sonra kiz arkadasimi annesi uyarmisti. Aklinizi basiniza alin diye. Ucuk, kacik tabi ama yapmamak lazim.
0
evimin paspasi
(12.06.17)
Benim hatunun annesi korunun diyordu akfşggjdk
0
[GODDARD]
(12.06.17)
Ben bi kaç kere yakalandım, birisinde çok fena bi durumdaydık. kapı açıldı sonra hemen geri kapandı(odamın kapısı) kız arkadaşım çok ürpermiş ve çok utanmıştı. bi' kaç sn ne yapacağını bilemeyip durdu öyle. sonra ben kalkıp gittim işte, kapıyı çal girip çıkarken filan dedim. Bi' süre ne zaman kapalı bi' kapıdan girecek olsam içeride insan varsa kapıyı filan çalarak girdim. bi' mesaj versin diye. Herkes öyle bi' olay sanki hiç yaşanmamış gibi davranıyor.

1 keresinde de ben farkında olmadan yakalanmışım; o zaman liseden yeni mezunum dershanede durumlar pek parlak değil '' bilmemkimlerle bilmemne yapacağına otur biraz ders çalış'' diye masayı kırmıştı kuzenim.(kendi masasını böyle vurdu, masanın bi bölümü düştü bişey oldu)

2 kerede ev boş zannederek anahtarla kapıyı açtım, böyle işte elim yanlış bi' yerde içeri girdik çat içeride 1inde kuzenimin arkadaşına diğerinde de ev sahibinin oğluna yakalandık, gerçi ev sahibinin oğluda eve 2 farklı kız atmış 1i rus diğeri türk.
o çok ilginç bir hikayeydi, evde kiracıyız, benim ev arkadaşlarımdan birisi anahtarı ev sahibinin oğluna vermiş, çocuk istemiş işte ben faturalarınızı da öderim demiş(çocuk dediğim 32 yaşında filandı o zaman- adam bildiğin) bizde o zamanki kız arkadaşımla ailelerimizle tatili kısa kesip(sömestr) döndük okullara, aynı gün aynı saatlerde indik otogara, geçtik eve; işte malum uzun süre ayrı kalınmış filan anahtarla evin kapısını açıp hole girdik, biraz oyalanırken(cilveleşirken) odanın kapısı açıldı, herkes şok, ve suçluluk duygusu içinde birbine filan baktı. değişikti.

haa 1 de bu bizim evde olmadı, aileden de sayılmaz ama benım en çok utandıgım 1 avukat abımızın kız arkadaşına yakalanıyordum. oha yalnız ne çok yakalanmışım ben böyle, bunu anlatmayacağım.

edit: aklıma geldi, sayılırmı bilmiyorum ama 1 kerede kız arkadaşımın ev sahibi basmıştı beni yatakta ama bunda normal uzanıyorum. şimdi bu adam emekli astsubay; balıkesirde eğitim kampüsü var nef, tam onun karşısında 4 katlı evi var bütün daireleri kız öğrencilere kiraya veriyor. ama sözleşmede eve erkek giremez diye bi' maddesi filan var. ve adamda anahtar var, evin anahtarı. böyle çatkapı filan girebiliyor eve (bu arada evin alt katı da cafe; balıkesiri bilenler için, tam sağında yurt var 2 aparman solunda da bim; tam öğrenci mekanı bi' yer yani) işte adam arada kendi anahtarıyla filan giriyor ama öyle çok sık değil; genelde ev eski olduğu için tamirat işlerinde filan giriyor. işte öyle bi' zamanda bizde çok sallamıyoruz sözleşmeyi filan(öyle bi' maddenin geçerliliği olmaz diye düşünüyoruz), bir de kışın adam kabuğuna çekiliyor, yani mesela üst komşuda kız, onun da erkek arkadaşı var denizci bi'' çocuk o çocuk da o kızda kalıyor yani o da normalde orada yaşıyor filan, hatta benım arkadaşım oraya ilk taşınırken bu durumu konuşmuş problem olacaksa tutmayacaklar ''... kış gelince kış uykusuna yatar merak etme'' demiş o kız. neyse yine kış vakti, hatta aralık ayının başlarında, ben yatakta uzanıyorum; kapı açıldı o zamanki kız arkadaşım hemen duruma uyandı ama adamda içeri girerken(odanın kapısı yarı açık ama beni göremez yani, kördeyim ben) adam içeri girerken aa evdemiydin kızım sen filan dedi, kız arkadaşım hışımla kendi odasının kapısını kapattı; adamda eliyle tuttu; artık neden tuttu o anda refleks mi ne ben tam anlamadım, bende uzanıyorum yatakta; adam kızım dur napıyorsun askılığı mı kıracaksın diyor birşey diyor şimdi tam anımsamıyorum, kız arkadaşım da amca giyiniyorum diyor böyle kısa bi o itti öteki itti ama adam açtı kapıyı (yaşlıydı ama demekki güçlüymüş) bu arada kendisi beni tanıyor 1 kere apartmana girerken yakalamış apartmana almamıştı beni, ironik olan kısmı şu ben de o sıra camiden namazdan çıkmış eve gidiyorum. zaten de artık benı ne zaman gördü girerken mi yoksa yolda mı gördü bilmiyorum ben bahçenin kapısını açacakken orada belirdi; birsürü tantana olmuştu yani beni tanıyor, bende adamı biliyorum huyunu filan, neyse bu kapıyı itekledi girdi içeri, ben uzanıyorum ama bu beni görmedi bakmadı yani. oda da balkona açılıyor. bu böyle balkona gitti ama balkona çıktı mı çıkmadımı hatırlamıyorum, geri döndü tam o anda beni gördü.sonrası kıyamet.

edit2: bazı özel sebeplerle yazının bir kısmını sansürledik
0
mete kudur
(12.06.17)
lise yıllarında oldu.
kız arkadaşımla evlerinin çatısında sevişirken psikopat babası yukarı çıktı.
ayak seslerini duyar duymaz fırladım. kızın verdiği akılla, çatıda su deposu olarak kullanılan odacığın "çatısına" yatıp bekledim. hayatımda çok az kez bu kadar yoğun heyecan, korku yaşamışımdır.

yattığım yerde deli gibi atan kalbimi sakinleştirmeye, nefes almaya çalışarak babasıyla (içeriğini anlayamadığım) konuşmalarını dinledim.

bir başka kız arkadaşımın evinde kalırdım ama annesi benden haberliydi, beni severdi. biz sevişirken eve gelişlerine baskın demek bu yüzden mümkün değil.
0
filteria
(12.06.17)
İki kez basıldım 20li yaşlarımın başında, ikisinde de erkek arkadaşlarımın evinde, eve kimse gelmeyecek sanırken birilerinin gelmesi şeklinde, yoksa bulunduğumuz odaya giren olmadı.

Birinde elleşirken erkek arkadaşımın annesine yakalamıştık. Biz odaya kapanmışken, kadın bişey yokmuş gibi mutfağa girmiş yemek yapmaya girişmişti. Ben de rica ettim, görünmeden kaçtıydım.

Diğerinde aksiyon halindeyken erkek arkadaşımın babası eve gelmişti. Bu apar topar salona çıkıp adamı karşıladı, adam evde benim bulunduğumu çakmadı ama kapının tam dibindeki devasa kitaplığının önünde oğluna, kitaplarını kimseye hacılatmaması yönünde uzuun bi nutuk vermişti. O sıra kitaplarından üçünün oğlu tarafından bana hediye edilmiş vaziyette çantamda olduğunu bilseydi, sanırım varlığımdan daha büyük bi skandal olurdu xD
0
manuel mandalina
(13.06.17)
Şimdiye kadar duyduğum kadarıyla çoğu aile konuyu görmekten bile utanıp tekrar açmak istemiyor
0
gazozailacatmauzmani
(13.06.17)
@mete

"ama sözleşmede eve erkek giremez diye bi' maddesi filan var. ve adamda anahtar var, evin anahtarı. böyle çatkapı filan girebiliyor eve"

oha bu nasıl ev sahibi? kiracılar nasıl kabul etmiş bunu? adamda nasıl anahtar olur? garip bir kafa arkadaşlardaki gerçekten.
0
black mamba
(13.06.17)
@black mamba

ev sahibinde anahtar olmasinin nesi anormal?
0
baldur2
(13.06.17)
bütün ilişkilerimde olayı evimde gerçekleştirmeme ragmen hiç basılmadım.ama bir kere annem ev temizliği sırasında ergenlik dönemime ait porno cd lerimi bulmuş ve bunları imha et bunlar yalan dolan diyerek kızmamış ve hatta yol göstermişliği var.
0
siyahbeyaz1903
(13.06.17)
(2)

Kendimi sabote mi ediyorum?

devilred
Bilenler bilir, uzun zamandır sağlık sorunları yaşıyorum. Az önce dinlediğim bir konuşma sonrası aydınlanır gibi oldum, ne kadar doğru geliyor kulağa diye size sorayım dedim. Geçen sene doktora yeterlik sınavları öncesi başladı rahatsızlıklarım, bir seneyi boş geçtim, sınavlara girmedim. Şu ara yine
Bilenler bilir, uzun zamandır sağlık sorunları yaşıyorum. Az önce dinlediğim bir konuşma sonrası aydınlanır gibi oldum, ne kadar doğru geliyor kulağa diye size sorayım dedim.

Geçen sene doktora yeterlik sınavları öncesi başladı rahatsızlıklarım, bir seneyi boş geçtim, sınavlara girmedim. Şu ara yine bir tuhafım, doktor doktor geziyorum ve birkaç ay sonra doktora yeterliğe girmek zorundayım bu sefer. Geçer de teze başlarsam hayatımı ve standartlarımı değiştirmek zorunda kalacağım. Diyorum ki sınava girer de geçersem gerçekleşecek hayat belirsizliği ve olası zahmeti stresinden hastalık yaratıp kendimi sabote edip duruyor olabilir miyim acaba?
0
devilred
(12.06.17)
olabilir
insan ileride yaşayacağı sıkıntıları bilip bilinçaltından bunlardan kaçınmak için kendini sabote ediyor olabilir.

tamamen rastlantısal da olabilir.
0
basond
(12.06.17)
Daha yaşadığın şeyi okurken savunma mekanizması dedim aynen. Vücudun o doktora süreci ve sonrasından korktuğu için tepki gösteriyor ya da sen öyle düşünüyorsun. Kesin olmmakla beraber yaşadıkların bu fikirden çok uzak durmuyor.
0
uzunuzunilgi
(12.06.17)
(2)

Emlakçı Komisyonu

vejeteryanvampir
Merhabalar,Emlakçı komisyonunu kiralamalarda kiracının ödeyeceği ve miktarı her yerde yazıyor. Lakin bunların dayanak mevzuatını bulamadım. Yönlendirme yapabilecek olan var mı?Çok teşekkürler.
Merhabalar,

Emlakçı komisyonunu kiralamalarda kiracının ödeyeceği ve miktarı her yerde yazıyor. Lakin bunların dayanak mevzuatını bulamadım. Yönlendirme yapabilecek olan var mı?

Çok teşekkürler.
0
vejeteryanvampir
(12.06.17)
(5362 SAYILI E.S.K 62 ci Maddesi.),

SATIŞLARDA Alıcı ve satıcıdan yüzde (A%3 + S%3) %18 KDV Dahil

Yukarıda yer alan emlak komisyonu tarifesi 5362 SAYILI E.S.K 62 ci gereğince, emlakçı alım satım komisyonu satış bedeli üzerinden hesaplanır. Bu bedel hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tahsil edilmektedir. Kiralamada ise Yalnızca Kiralayan kişi ve kurumdan Yıllık kira bedelinin %12 si KDV Dahil olarak tahsil edilir.

edit: bunu buldun sanırım direk .gov uzantılı mevzuat arıyorsun bulursam editleyeceğim

edit2: bulduklarım mevzuatta net şekilde % vermemiş o yüzden ekleyemedim.
0
basond
(12.06.17)
onu buldum da, 62. maddede öyle bir şey yazmıyor maalesef: www.mevzuat.gov.tr
0
🌸vejeteryanvampir
(12.06.17)
(3)

Hesaba para gelmeme sorunsalı

fatih terim akti
Denizbank'tan maaş hesabım vardı,2-3 aydır kullanmadım hiçbir şekilde.Bazı nedenlerden dolayı yurt dışına çıktım.Ailemden birine rica ettim "havale yap hesabıma ben burada bankamatikten çekeyim " diye.Kendisi 2 kez havale yaptığını söylüyor fakat ikisinde de para dönmüş hesabına.Benim yurt dışında o
Denizbank'tan maaş hesabım vardı,2-3 aydır kullanmadım hiçbir şekilde.Bazı nedenlerden dolayı yurt dışına çıktım.Ailemden birine rica ettim "havale yap hesabıma ben burada bankamatikten çekeyim " diye.Kendisi 2 kez havale yaptığını söylüyor fakat ikisinde de para dönmüş hesabına.Benim yurt dışında olmamla bunun bir alakası var mı ? Kartı yurt dışında hiç kullanmadım,kredi kartı değil maaş kartı(hesabı).Kart yurt dışında kullanıma kapalı durumundan dolayı mı para gelmiyor sizce ?
0
fatih terim akti
(12.06.17)
kartla ilgisi yok.banka hesabına bağlı olan karttır.
hesaba para gelirse karttan çekersin.
hesaba gelmeme nedeni de, hesbaın artık inaktif olması olabilir.
aktifleştirmen şart
0
neo
(12.06.17)
bankaya mail attım umarım en kısa sürede cevap yazarlar.
0
🌸fatih terim akti
(13.06.17)
hesap numarasını yanlış verme gibi bir şansım yok direk internet bankacılığından print screen yapıp yolladım. :/

buradan müşteri hizmetlerini arayamam öyle bir şansım da yok.mail atabildim ancak cevap bekliyorum.
0
🌸fatih terim akti
(13.06.17)
(1)

Tp-Link modem sorusu

skooma
TD-W9970 modelini düşünüyorum ama bu modem adsl, vdsl, fiber vs. için uygun mudur? Bugün vdsl kullanırım, yarın fiber bağlayalım dediğimde elimde kalır mı?Bu arada, vdsl bizim uydurduğumuz bir terim mi 4.5g gibi? Vdsl=adsl2 midir?
TD-W9970 modelini düşünüyorum ama bu modem adsl, vdsl, fiber vs. için uygun mudur? Bugün vdsl kullanırım, yarın fiber bağlayalım dediğimde elimde kalır mı?

Bu arada, vdsl bizim uydurduğumuz bir terim mi 4.5g gibi? Vdsl=adsl2 midir?
0
skooma
(12.06.17)
İkinci el alacağım zaten, o yüzden çok yüksek rakamlara hazır değilim. F/p olarak bu iyi gibi geldi. Yanlış bir seçim mi yoksa?
0
🌸skooma
(12.06.17)
(3)

NBA maci izlemelik internet

elon
Sabaha karsi 4'te NBA Final serisi 5. (ve buyuk ihtimalle son) maci var. Yeni eve tasindim, internetim yok. Gidip evinde izleyebilecegim arkadasim da yok. Evimde tv veya kablo-uydu falan da yok.Ben bu maci nasil izlerim??Faturasiz Avea'nin sinirsiz mobil internet paketi falan var mi? Ya da akliniza
Sabaha karsi 4'te NBA Final serisi 5. (ve buyuk ihtimalle son) maci var. Yeni eve tasindim, internetim yok. Gidip evinde izleyebilecegim arkadasim da yok. Evimde tv veya kablo-uydu falan da yok.

Ben bu maci nasil izlerim??

Faturasiz Avea'nin sinirsiz mobil internet paketi falan var mi? Ya da akliniza baska bir cozum geliyor mu? :(
0
elon
(12.06.17)
büyük şehirdeysen 24 saat açık internet kafe bul derim. ben de yurt internetim dandik olduğu için koca bir ay her gece kafede izlemiştim nhl maçlarını. biraz masraflı oluyor ama değiyor bence, bayağı eğlenceli oluyor.
0
der meister
(12.06.17)
ttnetin ramazan hediyesi var 10 gb hediye. onunla izleyebilirsin 4 6 arasi olan kismi.
SAHUR yazıp 5555’e kalan kisim icin de molalarda kapatwrak 100 mb falan internet yeter.
0
partizan
(12.06.17)
Komşudan şifreyi isteyiver. Hd link atarım :D
0
glamdr1ng
(12.06.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.