[]

Park yeri için ayrılmış cebe bayrak dikmek...

Arkadaşlar merhaba,

Bir sorum olacak evimin hizasında bulunan apartmanın altına bir pastane açıldı. bu arkadaşlar dükkanın önüne kocaman bayrak gibi şeyler koymuşlar. Bu koydukları yer cadde üzerinde araçların park etmesi için yapılmış cep. Fotoğraflarını koyacağım. Oradan bakabilirsiniz. Ne demek istediğimi daha net anlamak için. Şimdi bu arkadaşlarla aramızda küçük bir sürtüşme yaşandı. Dün akşam eve geldim, arabayı park edeceğim. Geldim evin önü dolu. Biraz daha ileri doğru ilerledim bütün cep dolu. Parke edecek yer kalmamış. Bir tek bu arkadaşların park yapılmasın diye bayrak diktikleri yer boş. Kocaman 3 tane bayrak dikmiş adamlar. Döndüm bir tur geri geldim. Yanaştım, adamlardan kibarca rica ettim. Arkadaşlar bayrakları kaldırabilir misiniz? Park edeceğim yer yok diye. Bunlar kaldıramayız dediler. İnsan gibi konuşuyorum ama sonuna kadar hiçbir agresif tavır yok. Arkadaşlar bakın burası araçların park etmesi için yapılmış bir cep siz bayrak koymuşsunuz evime geldim arabamı park edemiyorum dedim. Bu arada arkada çocuk mızıldanmaya başladı. Benim kafa yükselmeye başladı ama hiç bozmadım kendimi. Arkadaşım sen bu bayrakları şimdi kaldırıyor musun? Kaldırmıyor musun? Diye son derece sakin bir tonla ama ciddi bir ifadeyle sordum. Adam hala kaldırmamakta ısrar etti. Dedim bak birader bu yaptığın şey yasal değil. Bunları buraya koyamazsın. Burası park yeri olarak düşünülmüş bir cep. Adam bana sen buraya park edersen dükkanımın önü kapanır falan diyor. İyi de dedim bende eve geldim tam evimin önü yani arabamı parke edeceğim sen park yerine bayrak dikmişsin diyorum. Yok adam kaldırmıyor. Son kez sordum. Kaldırıyor musun? Kaldırmadı. Ben sakin konuşunca onlarda da bir yükselme olmadı. Karşılıklı bir sürtüşme oldu yani. İtiş kakış, hakaret vs yok.

Kısacası adam bu adamlar park yeri olarak tasarlanmış cadde üzerinde bulunan cep üzerine dükkanımın önü kapanmasın diye bayrakları dikmiş park yerini gasp etmiş durumda. fotoğrafta park etmiş arabaların olduğu yer bayağı uzun bir şekilde cep. direkt olarak yol değil yani. yol olsa dahi o bayrakları oraya koyamaz zaten. Bu adamları şikayet etmeyi düşünüyorum. Doğru yer hangi birimdir. Yani bu konuya bakacak olan polis midir? Yoksa zabıta mıdır? Yolu işgal etmiş adam.

 
emin olmamakla birlikte trafik ilgilenir mi acaba? hatta fotoğrafla şikayet alıyorlar hızlı dönüş alırsınız. park yerini işgal ediyorlarsa belki trafik olabilir.


  • veritaslibertas  (13.06.17 12:41:27) 
zabıta ilgilenir bence. trafik de ilgilenir.


  • tukenmez adam  (13.06.17 12:47:03) 
@veritaslibertas trafik web sitesi üzerinden mi fotoğraflı şikayet alıyor.


  • draconas  (13.06.17 12:50:07) 
Eminyete ihbar yapmak isterseniz şu linki kullanabilirsiniz. Fotoğrafları da yükleyebiliyorsunuz.
www.egm.gov.tr

  • kaptan memo  (13.06.17 14:03:31) 
türkiye'deki trafikten tiksinme sebeplerinden biri daha. mümkün olan her yeri ara dostum. olmaz böyle bir sistem ya.


  • burya  (13.06.17 14:09:37) 
Örnek teşkil edebilir:

www.posta.com.tr

Bu habere göre siz haklısınız dükkan sahibi de suç işliyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla pankart, tabela, bayrak vs hepsi özel izne tabi kafanıza göre asamaz ya da dikemezsiniz :D
  • solo  (13.06.17 15:04:36 ~ 15:05:45) 
Zabitaya sikayet ediosun. Yolu ve kaldirimi isgal ediyor diye soyle. Kamyonetle gelip o bayraklari adamın.. Bayraklari kamyonete yükleyip gidiyorlar.


  • goodman  (13.06.17 15:55:39) 
bağlı oldugunuz belediyeye sikayet açıyorsunuz zabıtalar gelip kaldırtıyor. Aynı sorunu ben de yaşadım. 1 kişi koyduktan sonra sokağın yarısındaki işletmeler aynısını yapmaya başladı. Şikayetten sonra zabıta gelmiş sanırım sadece 1 2 işletme kaldırdı onlar da sonra tekrar koydular. devamlı bir çözüm için sanırım defalarca şikayet etmek gerekiyor.


  • kullanıcı adını aktif edemeyen insan  (13.06.17 16:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.