[]

Kedim kızgınlık dönemine mi girdi? N'oldu?

Merhaba, dünkü depremin ardından kedim ciddi anlamda tuhaf hareketler sergilemeye başladı. Başta saklanıyordu vs. biz bunu depreme bağladık.
Fakat gece o kadar çok miyavladı o kadar çok miyavladı ki, uyuyamadık. Normalde suyunu bile nerdeyse yatarak içen kedi fiyuvt diye sağa sola koşuyor. Cama çıkıyor. Miyavlıyor da miyavlıyor.
Sağa sola koku bırakmadı ama kumu oldukça kötü kokuyor, emin değilim oraya koku mu bırakıyor yoksa o standart kumun kokusumu.

Şu an 10 aylık, erkek, oldukça cüsseli (4.7 kg) , beyaz scottish.

Kızgınlıkta mıdır? Kızgınlıktaysa bunun yolu yordamı nedir? Dişi mi bulmalıyız? Kısırlaştırmadan önce bir kere de olsa çiftleşsin istiyorum ama mantıksız mı?
Dişi bulmak için önerebileceğiniz bir platform var mı?

Çok uzun yazmışım, deneyimli arkadaşlar destek olursa müthiş sevinirim.

Edit: Fotoğraf eklendi.

 
çiftleştirmeyin, çünkü aklı başında birinin yapacağı en mantıksız şey evcil hayvanını çiftleştirmek. yavruları ne yapacaksınız, iyi bakılacağından emin misiniz? sokakta bu kadar muhtaç can varken bile bile AL BU DA BENDEN diye havuza yeni yavru eklemek bana akıl dışı geliyor, dehşete düşüyorum.

kızgınlığa girmiş olsa koltuğa mindere battaniyeye fıtı fıtı yapar, birkaç gün daha bekleyin anlarsınız zaten.
  • evde liyakat kalmamis  (13.06.17 12:53:34) 
kızgınlıkta olma ihtimali yüksek.

çifleştirmek istemeniz mantıklı da olabilir mantıksız da. Yavrulara bakacak mısınız? Ya da kolayca sahiplendirebilecek misiniz? (dişi sahibi'nin cevapları da önemli tabi) bunlara olumlu cevap verebiliyorsanız çifleştirin bence. sonrasında kısırlaştırırsınız.
  • Fusha  (13.06.17 13:06:08) 
Kızgınlıkta büyük ihtimal. Kedilerin durduk yere hareketlerinin değişmesi hormonal olarak yorumlanıyor.
Koku bırakacak diye bir kaide yok, bizim erkek kedimiz kızgınlık döneminde koku bırakmıyordu mesela.

Bence kısırlaştırmadan önce bir kere çiftleşsin düşüncesi mantıksız. Onun için değişen bir şey olmayacak çünkü. Bence kısırlaştırın hem hayvan rahat etsin, hem siz rahat edin.
  • peggy  (13.06.17 13:32:05) 
kediniz ergenliğe girmiş. 15-20 gün uykusuz gecelere merhaba deyin:)

10 aylık çok küçük, çiftleştirmeyin, zaten ya tutmaz ya da yavrular ölü-sakat doğar.

maşallah kilosu baya var, fotoğrafını da koyarsanız zıpırın, görmek isteriz:)
  • artci sarsinti  (13.06.17 14:06:34) 
Kızgınlığa girmiş, erkek olduğu için çiftleştirmez iseniz bir süre sonra etrafa koku bırakmaya, işemeye başlayabilir. O kokunun da çıkması baya güç oluyor haberiniz olsun. Çiftleştirme konusunu iyi düşünmek lazım. Yavrulara bakacak, satmayacak tanıdığınız güvendiğiniz, yavru isteyen çevrenizde kimseler varsa belki düşünülebilir. Diğer türlü cins kedi olduğu için işin ticari boyutunu düşünen çok insan oluyor.

10 aylık çiftleşmek için çok küçük değil bu arada, sakat yada hasta doğar tamamen YANLIŞ bilgidir. Scottish foldları Scottish foldlarla çiftleştirmesseniz herhangi bir sakatlık oluşmaz. Biz 10 aylık, 5 kg civarında erkek British shorthair çiftleştirmiştik 3 ayrı dişi ile 15 yavru doğurdu hepsi de sağlıklıydı. Hepsi de tanıdıklarda bakılıyor şuanda.
  • FAtE  (14.06.17 09:47:56) 
10 aylık çiftleştirmek için KÜÇÜKTÜR! bir de tamamen yanlış bilgi diye ahkam kesmişsiniz ama burda yanlış bilgiyi siz veriyorsunuz. siz çiftleştirdiğinizde yavrular sağlıklı doğmuş olabilir ama sağlıksız doğma ihtimali daha yüksektir! sorun bakalım hangi aklıbaşında veteriner hekim size 10 aylıkken çiftleştirin diyecek.
fold-straigt olayı değil bahsettiğim.

  • artci sarsinti  (14.06.17 10:59:50) 
Tartışma başlatmak için söylemiyorum ama 10 aylık için çifleştirme erken olabilir. Bilgim yok ama mantık yürütünce nasıl ki insanlar ergenliğe girer girmez çifleşmiyor (teşbihte hata olmaz) dolayısıyla hayvanlar için de aynısı düşünülebilir. Ergenliğe girer girmez vücut gelişimini sağlamış olmayabilir. Dediğim gibi bilgi üzerine değil yorumlama üzerine yazdım.


  • Fusha  (14.06.17 12:19:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.