[]

spotify'daki ses kalitesi, 320 kbps mp3 veya 260 kbps m4a'dan daha mı iyi?

ben cidden ayırt edemiyorum. telefon ve bilgisayarımdaki müzikler hep 320 kbps veya itunes ses formatında, yani 260 kbps m4a uzantısında. spotify'dan da müzik keşfetmek için dinliyorum ama duyduğum şey bildiğimiz mp3 işte. spotify'a "ses kalitesi süper ağbi yea." diyenler önceden 128 kbps (daha aşağı kalitede de olabilir) mp3 indirdikleri veya youtube'dan mp3 olarak çekip dinledikleri için mi kaliteli geliyor spotify? yani aslında kendileri eskiden kalitesiz şekilde mp3 yükledikleri için mi spotify'ın ses kalitesi mükemmel geliyor kendilerine?


not: soruya, spotify'ın genel işlevinden ziyade bu noktasından cevap verirseniz daha iyi olur.

 
bildigimiz 320 kbps ogg. "ses kalitesi super yea" diyenler gercekten bahsettigin yontemle muzik dinleyenler.


  • hopeless  (12.06.17 23:14:48) 
320kbps ile 260 kbps arasındaki farkı algılayabileyen insan sayısı çok çok azdır. ama evet, bu insanlar önceden vk'dan şarkı indirip ya da yutup videolarını 2 mb'lık mp3 haline getiren insanlardı. spotify ucuzlayarak bu insanlara inmeye çalıştı zaten, bunda şaşılacak bir şey yok.

ha bu arada; tek olay 320-260 kıyası değil. spotify'ın sıkıştırma teknolojisi daha kendine has ve gelişmeye müsait. ayrıca android telefonlardaki sıkştırılmış ses dosyalarını kaliteli oynatmaya yarayan yazılımlar sayesinde belirgin fark oluşturulabiliyor. mesela ben xperia xz kullanıyorum, telefonun kendi ekolayzır ayarlarından DSEE HX ayarını açınca farkı duyabiliyorum. yeni nesil telefonlarda ses yazılımları gelişiyor, spotify da bu yazılımlarla daha entegre halde çalıştıkça gittikçe daha çok fark edilir boyuta çıkacaktır fark.
  • baba jo  (12.06.17 23:26:32 ~ 23:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.