[]

Harici Hard Diskteki Silinen Veriyi Kurtarmak

merhaba sevgili suserlar, öncelikle konunun uzmanı bilgisayarcı ya da türevi arkadaşlara seslenmekteyim, yardımcı olursanız çok memnun olurum;

yakın arkadaşım dün 1 tb'lık harici hard diskini bilgisayara takmış. zaten sorunlu olan bilgisayarı kilitlendiği için o da çıkarmış. geri taktığında içinde olan ortalama 700 gb'lık veri bir anda ortadan yok olmuş. başka bilgisayara takmış orada da olmamış. herhangi bir düşürme vs. yok.

bilgisayarcıya götürmüş, bilgisayarcı "bu çöp olmuş ya bunu çöpe at ya da veri kurtarma merkezinde 1500-2000 tl karşılığında verilerini kurtarabilirsin." demiş. sanırım belleğin içinde küçük bir disk varmış, onu okumuyormuş.

bilgisayarcı diskin içini baya bir açmış ve o halde vermiş arkadaşıma. dolayısıyla şu an herhangi bir bilgisayara takılması için önce bir toplanması gerekiyor.

arkadaşımın her şeyi o hard diskte ve dolayısıyla kafayı yiyor. bu işlem neden bu kadar pahalı? başka bir çözüm yolu yok mudur? uzman kişilerin görüş ve önerilerini bekliyoruz, çok teşekkürler...

 
fiziksel olarak diskin içini açtığını sanmıyorum (açtıysa çok fena) usb harici kutuyu açıp kopuk kablo vs var mı diye bakmıştır muhtemelen.

öncelikle diskin kendisi değil de usb bağlantı kartı arıza yapmış olabilir. başka bir usb harici kutu ile test etmek lazım önce.

arızalı makinada diskin dosya sistemi uçmuş olabilir. dosyalar duruyordur.
bozuk disklerin içinden data kurtaran yazılımlar var onları bir denemesi lazım.
sistem diskin adını ve boyutunu görüyor ama içinde bilgileri mi görmüyor ?
  • orpheus  (13.06.17 03:33:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.