Giriş
(11)

Sizce hayatı dolu yaşamak nedir?

neysene
Yani tam tarifini yapamıyorum kendime.Bazıları için sadece çalışarak işinde üst noktalara gelmek iken, kimine göre dünyyı gezmek, kimine göre de sporu hayatı yapmak, kimilerine göre ise hayatta her zevki tatmak (örneğin nusrette yemek yeyip maimi de sörf yapmak, las vegasta kumar oynayıp, pariste se
Yani tam tarifini yapamıyorum kendime.
Bazıları için sadece çalışarak işinde üst noktalara gelmek iken, kimine göre dünyyı gezmek, kimine göre de sporu hayatı yapmak, kimilerine göre ise hayatta her zevki tatmak (örneğin nusrette yemek yeyip maimi de sörf yapmak, las vegasta kumar oynayıp, pariste sevgiliyle gezmek gibi kombolar)

Sizin şunları yaparsam hayatım dolu geçmiş sayarım dediğiniz şeyler nelerdir?

Edit: farkettim ki sadece natural zevkleri örneklemişim. Diğer örneklerde şunlar olabilir: doktor olup insanların haytını kurtarmak, 30 una gelmeden 1000 tane kitap bitirmek, akademik anlamda büyük başarılara imza atmak, bir evlat veya evcil bir hayvanı ölene kadar büyütmek, yetiştirmek vs.
0
neysene
(22.11.17)
Açık olayım. Sınırsız seks. Hayatımda eğitim de var, spor da var, müzik de var ancak hiçbiri seks kadar etkili şeyler değil.
0
dissendium
(22.11.17)
Fazla fazla tatil yapmak, evde yatmak yerine insanların arasına karışmak, yeri geldiğinde de yanlız başına bitşeyler içmek seyhat yapmak. Çocukken hayal ettiğim her şeyi yaptım gibi, bir kariyer kaldı. Onu da halledersem tamamdır
0
goodyes
(22.11.17)
Manen rahat olacağınız şeyleri yapmaktır.. Verdiğiniz örnekler hep anlık şeyler. Atıyorum hayır kurumunda bir şeyler yapmak... Benim açımdan dolu dolu yaşamaktır.
0
gotic
(22.11.17)
günümüzde bence hayatı dolu yaşamak ve öyle görünmek gibi iki farklı kavram var artık. sen olayın neresindesin bilemiyorum ama, yapılan, denenen her yeni etkinlik insanın beyninde amigdala denilen bir noktayı tetikliyormuş ve yeni bir deneyim yaşadığında o an sana daha uzun geliyormuş. dolayısı ile yaşadığın o an sana daha uzun geliyormuş.

yeni şeyler denemek derdim ben hayatı dolu dolu yaşamak istesem. eğer öyle yaşamak değil, öyle görünmek istiyorsam da yeni bir instagram ve swarm hesabıyla bu deneyimleri desteklerdim.
0
bruceandwayne
(22.11.17)
Çalışmak zorunda kalmadığım zaman
0
sorunvar
(22.11.17)
bahsettiğin kombolar güzel tabi de hayatı dolu dolu yaşamak bu şekilde kısıtlanamayacak kadar geniş ve ucu açık bir kavram bir noktada. çünkü bana göre hayatı dolu dolu yaşamak orman içinde bir kulübede, hayata karşı hiçbir sorumluluğun olmadan doğayla bütün ve yapayalnız bir şekilde yaşamak olabilirken, başkasına göre bu cehennem olabilir.
0
vedatchilipeppers
(22.11.17)
insanlığa bir şeyler katmak. sanatsal olur bilimsel olur fikirsel olur... öldükten sonra geride en az bir kişi için bile olsa değerli bir şey bırakabilenler benim için hayatı dolu yaşayanlar. uzun vadeli bütün hedef ve hayallerim de bu yönde. eğer bu hayallere ulaşamazsam ölüme yaklaştığımı anladığım anda en büyük pişmanlığım muhtemelen bu olur ve içimi kemirir.

kendim bir şey beceremezsem de bunları yapabilecek bir evlat yetiştirmek de kâfi diye düşünüyorum.
0
estranged
(22.11.17)
Daha yeni, hayatımla ilgili düşündüğüm ve kıyaslarla kendime yaptığım analiz şöyle. Hayatım zorunlu alışkanlıklar ve zorunsuz aliskanliklar arasında gidip gelmek. (İşten çıkıp hep ayni insanlarin yanina ayni şeyleri yapmaya gitmek örneğin) Arada sadece konusuyor ve hayal kuruyorum. Ogrenmiyorum, internet elimden düşmüyor.

Ve sonuç şu: daima öğrenmeye devam etmem lazim. Ben son 5 yılda işim harici hicbisey ogremedim. Yeni bir skill yok bu dönemde bana eklenen. Öğrenme isteği beynin bir ihtiyacı ve bence ben bunu internetle uyuşturuyorum. Peki beyin tamam da, benim egomun da tatmine ihtiyaci var. O tatmin de deneme, biseyleri hayal edip ortaya çıkarma, aksiyon alma.. özetle; üretmek, yaratmak.

Öğrenen ve üreten insan hayatını dolu yaşıyor. Ben öyle yapabilirsem tamamım. Bi de vermek var tabi. Biseylere katkı yapmak. Cocuk yetistirmek ya da.
0
klar
(22.11.17)
kurutulmuş patlıcan dolması yemek.
0
kediyiyenpiskopatfareyimben
(22.11.17)
Sevgili dostum,

Şöyle birşey var:
m.youtube.com

Böyle bi soruyu soran biriysen, bu konuşma hoşuna gidecektir.
0
herşeyi soran adam
(22.11.17)
Hayatın anlamı hayatın anlamını bulmaktır demiş reis. Senin dolu bardağın başkasına bomboş görünebilir. Çok takılma. Tüm inanışlarda ön önemlisi iç huzur.
0
hasmetizm 2046
(22.11.17)
(9)

Ben neden akıllanmıyorum?

uyusam iyi olur
Ders çalışmam, kendimi geliştirmem vs. gerekli ancak ben mal gibi internette takılıyorum. Nasıl disiplinli,hırslı ve çabuk pes etmeyen birisi olabilirim? Daha ne kadar dibe batmam gerek kendime gelmem için?
Ders çalışmam, kendimi geliştirmem vs. gerekli ancak ben mal gibi internette takılıyorum. Nasıl disiplinli,hırslı ve çabuk pes etmeyen birisi olabilirim? Daha ne kadar dibe batmam gerek kendime gelmem için?
0
uyusam iyi olur
(22.11.17)
Birkaç sebepten olabilir.

1. Eğitim sistemimiz yaşadığımız coğrafya ve toplum yapımızdan ötürü çoğumuz öyleyiz hatta çoğumuz bu kaygıyı bile yaşamıyoruz. Bu kaygıyı yaşayanlar da genelde disiplinsiz oluyor. Maalesef bizi zorlayan bir şey olmadıkça kendimiz çalışmıyoruz.
2. Olayların ciddiyetini idrak edememiş olabilirsiniz. Bunu yapmadığınızda ne kaybedeceğinizin farkında olmayabilirsiniz.
3. Öğrenilmiş çaresizlik yaşıyor olabilirsiniz. Ne yaparsanız yapın bir şeyin değişmeyeceğini düşünüyor olabilirsiniz.
4. İnsan ne öğrenirse acıdan sıkıntıdan dertten öğreniyor. Motivasyon durduk yere gelen bir şey değil. Büyük kayıplar size büyük şeyler öğretebilir ve gafletten uyanabilirsiniz ve bir anda büyük bir öğrenme güdüsüyle hayatınız düzelebilir. Ya da yavaş yavaş kendinizi disipline edeceksiniz sabırla uzun vadede çözülebilir.
0
but that was just a dream
(22.11.17)
hırslı olunmaz, hırslı doğulur.

git hırslı sevgili yap. istesen de istemesen de motive eder seni.
0
angelofdeath
(22.11.17)
@but that was
Siz bu gafletten uyanabildiniz mi, uyandıysanız nasıl?
0
🌸uyusam iyi olur
(22.11.17)
Gerçekçi hedefler koy kendine ve o hedeflere ulaşmaya çalış.
0
goodyes
(22.11.17)
böyle bir şey çok tuhaf geliyor bana. yani kaç yıl kendinle yaşamışsın, sonra bir bakmışsın ki sen ve olmak istediğin kişinin arasında dağlar kadar fark var. ben şahsen insanın, daha doğrusu karakterin değişeceğine çok inanmıyorum.

dolayısıyla elindeki ile mutlu olmaya bak bence :)
0
bruceandwayne
(22.11.17)
Aynı durumu yaşıyorum. Dil öğrenmem, günümün belki yarısını ders çalışarak geçirmem, çaldığım enstrumanları ilerletmem vs. gerekirken bir bakıyorum, sezon sezon dizi izlemişim.

Bazı insanlar bu konularda doğal bir yeteneğe sahip. Kendilerini kapatıveriyorlar ve mesele bitiyor. Bizimse kendimize dağılmamak için sağlam engeller koymamız, bazı teşvikler vermemiz şart.

Mental direnç de zamanla, sporda kazanılan kondisyon misali gelişen bir şey. Bir anda oturup saatlerce ders çalışmak, bu tempoyu aylarca sürdürmek zor. Adım adım.

Benim ilk önerilerimden birisi (bkz: pomodoro tekniği). Bunu uyguladığım zaman gerçekten verim aldığımı hissediyorum. Günde 4 pomodoro toplamda 100 dakikalık çalışma süresi eder, kemiksiz hem de. İyi bir başlangıç.

Bir diğer önerim ise, geçmişe ah vah etmemek olacak. Yaptım, olmuyor. Bırakmak gerek.
0
sevgikusunkanadinda
(22.11.17)
konsantrasyon ve en önemlisi motivasyon eksikliği bu.

programlı çalışmak öğretilmiyor sanırım artık ilkokulda. ciddi ciddi hayatınızı planlayın. baya saatlere bölün. sabah kaçta kalkıyorsanız gün içinde yapacaklarınızı saat saat yazın. ve her konuda kendinize hedef koyun. sizi motive edecektir.

-ders çalışmak için şu şu konuya gelene kadar gibi. şu kadar sayfa gibi. bilmiyorum ne çalıştığınızı.
- kendinizi geliştirmek istediğiniz konu ile ilgili interneti kullanın, kitap satın alın, okuyun vs. bunu da mesela ders çalıştıktan 1 saat sonraya planlayın. işin orası size kalmış.
- yukardaki arkadaş enstruman demiş. ona da tavsiyem günde en az 1 saat enstrumanını çalışması. full konsantre ile.

son tavsiyem: bu işleri yaparken telefonlarınızı sizi arayan ve mesaj atanlar dışındaki tüm bildirimlere kapayın. face-insta.. yok böyle şeyler. tv'yi kapatın. biraz kendinizle kalın.
0
herospower
(22.11.17)
Uyandım. Okula falan pek gitmeyen evde kafasına göre kitap okuyan asosyal birisiydim. Entelektüel ilgi alanlarım ve başarılı bir şekilde bitirmem gerektiğini düşündüğüm bit okulum vardı fakat sürekli bir kaçış prpcrastination durumu olurdu. Erasmusa gittim. Fransanın küçük bir şehrine. Fransızca bilmiyordum ve ingilizcem de pek iyi değildi o dönemler. Dersler fransızca olduğu için okula da yalnızca birkaç hafta gittim. Onun dışında 5 ayım 9 metrekarelik odamda geçti. Kimseyle tek kelime konuşmadan geçirdiğim bir sürü gün oldu. Büyük bir yalnızlık yaşadım ve dil sorunundan dolayı ekmek almak bile probleme dönüşüyordu. Bu geçen 5 ay hep yetersizliklerimi görmemi sağladı hem de bu yetersizliğin bedelinin ne olabileceğini. Bir taraftan da insanları gözlemliyordum tabii. Hem bizden öndeler hem de bizden çok çalışıyorlar diyordum ve bu duruma çok şaşırıyordum. Herkes çok çalışıyordu. Ben ise yapmam gereken hiçbir şeyi yapmadığım için rezil bir hayat yaşıyordum. Hayatımın en kötü ve en çok şey öğrendiğim dönemiydi. Dönünce ilk 1 hafta bunalıma girdim ardından yeniden dünyaya gelmişim gibi bir his oldu. Çok güzel bir histi. Yeni bir hayat vardı önümde ve iyi yaşamalıydım. Sonra çalışmadan bir şey olmayacağını ne yaparsam yapıyım hayatı kandıramayacağımı hayatın kimseye haketmediği hiçbir şeyi vermediğini anladım. Bağ dua değil çapa ister diye bir söz duydum mesela ya da boş duracağına boş çalış dedi babam. Ondan sonra işler biraz daha iyi gitti. Çalıştıklarımın karşılığını aldıkça da daha rahat bir hayat oldu.

Şimdi ara ara kaytarmalarım oluyor tabii ve inanç/değerlerim dışında beni ayakta tutan tek şey özgürlük hissi oluyor ve bir şekilde toparlanıyorum. Kendimi kontrol edebilmeliyim irademi elime alabilmeyim diye düşünüyorum ve yapmam gereken neyse yapıyorum. Diğer türlü sorumluluklarımı yerine getirmediğimde kendimi köle gibi hissediyorum. Bu his en sevmediğim histir.
0
but that was just a dream
(22.11.17)
@but that was just a dream
Çok güzel yazmışsın.
Ben de senin gibi asosyal bir hayat yaşıyorum ama artık bu durumdan hoşlanmadığımı ve her şeyi daha kötü yaptığını keşfettim. Ama kendimi aşmakta zorlanıyorum.


Ayrıca üstteki diğer yorumlar için de teşekkür ederim ayrıca belirtemedim siliniyor çünkü.
0
🌸uyusam iyi olur
(22.11.17)
(2)

Kronik Arızalı Ürünlerde Tüketicinin Bir Hakkı Var mı?

hala mi ceren yahu
Asus marka bir diz üstü bilgisayarım var k555ub model. Ekran ve alt kısmı birbirine bağlayan parçalar dökülüyor. İlk önce fan girişin önündeki parça çıktı, garantisi vardı servise gönderdik yaptılar, ikiciye aynı sprun oldu garantiden çözüldü. Sonrasında tekrar çıkmasına rağmen garantisi bitti bırak
Asus marka bir diz üstü bilgisayarım var k555ub model. Ekran ve alt kısmı birbirine bağlayan parçalar dökülüyor. İlk önce fan girişin önündeki parça çıktı, garantisi vardı servise gönderdik yaptılar, ikiciye aynı sprun oldu garantiden çözüldü. Sonrasında tekrar çıkmasına rağmen garantisi bitti bıraktık öyle bir engel teşkil etmiyor kullanıma diye. Yavaş yavaş ekran çerçevesi ayrılmaya başladı, en son da menteşeleri tutan vidaların girdiği plastik yerler kırıldı. İnternetten araştırdığımda bu modellerin çoğunda bu sorunun olduğunu gördüm, bir çok şikayet var bunla alakalı. Ama Asus modeli toplatmadığı gibi şikayetlerin gelmesine rağmen ürünün satışına devam etmiş. Burda tüketici için bir hak kaybı olmuyor mu? Ürünün bu sıkıntıyı çıkaracağını bile bile satmışlar, garantisi biten ürün kullanılmaz hale geliyor 3-5 aya. Yasal bir süreç başlatılabilir mi bununla ilgili?

Bilgisayarı yaptıracağım parasını verip ama biliyorum ki tekrar olaxak aynı durum.
0
hala mi ceren yahu
(21.11.17)
Asus yardımcı oluyor değişim konusunda. Bana dediklerine göre aynı sorun yüzünden üç kere tamir edildikten sonra bir üst modelle değişim ya da para iadesi isteyebiliyormuşuz garantisi bitse de. Anadolu yakasındaki servislerinde bizzat söylemişlerdi ama daha üçüncü tamire varamadım ben.
0
inawen
(22.11.17)
menteşelere wd 40 sıkaydın zamanında yada kontak spreyi :S menteşeler sıkı olduğu için kapak açıp kapanırken yalama yapıyor asus şu menteşeleri bi yapamadı zaten
edit : yalama denmez ona kastırma yapıyor oda bağlantı yerlerine yakın olan kısımlarda hasara yol açıyor... editliyim de sazanlara gün doğmasın
0
Dönmezer
(22.11.17)
(5)

Aliexpress Alışveriş

l arrache coeur
Merhaba,Az önce ilk defa Aliexpress'ten alışveriş yaptım. Ödemeyi enpara banka kartımla yaptım ancak telefona şifre gelir diye bekledim, gelmedi. Siparişiniz alınmıştır ekranı çıktı direkt. Racon böyle mi? Daha sonra kartla ilgili güvenlik sorunu yaşar mıyım? Ona göre karttaki parayı çekeyim. Bu ara
Merhaba,

Az önce ilk defa Aliexpress'ten alışveriş yaptım. Ödemeyi enpara banka kartımla yaptım ancak telefona şifre gelir diye bekledim, gelmedi. Siparişiniz alınmıştır ekranı çıktı direkt.

Racon böyle mi? Daha sonra kartla ilgili güvenlik sorunu yaşar mıyım? Ona göre karttaki parayı çekeyim.

Bu arada güvenilir satıcıdan yaptım alışverişi.
0
l arrache coeur
(21.11.17)
Babandan yanlış bekle aliexpressten yanlış bekleme. Hiç bi sorun yaşamazsın keyfine bak.
0
England
(21.11.17)
ilkinde ben de korkmuştum. bişey olmuyo merak etme.
0
dafaisss
(22.11.17)
enpara çoğu sitede salıyor parayı. türk sitelerinde de denk geldim. ama ali'ye bizimkilerden çok güvenirim.
0
arkeolojik usb
(22.11.17)
Bir süre içinde Ödeme onaylanır. Enpara hesabınızda hareket vardır, para çekilmişse ödeme onayını beklersiniz. Çekilmemişse tekrar ödemeniz gerekebilir.

Bazı POS'larda AE 3DSecure kullanmayabiliyor, Enparalık bir durum değil.
0
kobretti
(22.11.17)
bir çok kartla işlem yapmama rağmen yabancı sitelerde 3d secure (telefona sms ile şifre gelmesi) olayını hiç görmedim. 3d secure zaten sitelerin keyfi kullandığı bir şey.
0
kutukcu
(22.11.17)
(2)

Amerika'da Banka iş ilanı

karlmarx
merhababağlantıdaki iş ilanında başvursam sizce şansım nedir? adamlar taa türkiyeden benimle ilgilenir mi? 5 yıllık banka tecrübesi türkiyede. politik durum ortada. bir şubede yapılabilecek en basit iş. bizdeki gişeci gibi bir pozisyon. lise mezunu başlangıc, lisans tercihli bir iş. alırsalar süreç
merhaba

bağlantıdaki iş ilanında başvursam sizce şansım nedir? adamlar taa türkiyeden benimle ilgilenir mi? 5 yıllık banka tecrübesi türkiyede. politik durum ortada. bir şubede yapılabilecek en basit iş. bizdeki gişeci gibi bir pozisyon. lise mezunu başlangıc, lisans tercihli bir iş.

alırsalar süreç nasıl olur?

teşekkürler.

group.bnpparibas
0
karlmarx
(21.11.17)
"teller" pozisyona H1B cikmasi imkansiza yakin. green carda basvur daha yuksek sansin olur bence.
0
eksimtrak
(21.11.17)
yok olmaz o, amerika'da sirketler disaridan eleman anca "bu kisi amerikan degil ama bizim icin cok onemli ozelliklere sahip" deyip alabiliyorlar, onun da kotasi var (vize tipi H1B), isveren acisindan masrafli ve her sene acilir acilmaz kapis kapis bitiyor zaten.
0
robokot
(22.11.17)
(1)

Yakın zamanda Londra'dan dönecek olan var mı?

anneboleyn
Primarktan bir şey isteyeceğim(çok aklim kaldı, fotoğrafını etiketini falan aticam zaten kaldıysa bulmanızın kolay olacağı bir sey ^^). 11 poundluk bir şeydi, isterseniz üzerine biraz fark da koyabilirim. Iletisime gecerseniz cok mutlu olurum ^^
Primarktan bir şey isteyeceğim(çok aklim kaldı, fotoğrafını etiketini falan aticam zaten kaldıysa bulmanızın kolay olacağı bir sey ^^). 11 poundluk bir şeydi, isterseniz üzerine biraz fark da koyabilirim. Iletisime gecerseniz cok mutlu olurum ^^
0
anneboleyn
(21.11.17)
yılbaşından önce gelicem, o zamana kadar hala çok istiyor olursan ve alan kimse olmazsa yardımcı olabilirim ;)
0
part time pollyanna
(22.11.17)
(4)

Tam Otomatik Kahve Makinesi

shotcrete
Merhabalar..Ufak çaplı bir kafede kullanılacak tam otomatik bir kahve makinesi bakıyoruz. Sütlü kahve çeşitlerini de yapabilen, iyi bir barista kadar olmasa da içilebilir güzel kahveler yapabilen bir cihaz yeterli olacaktır.Esasen 1-2 model buldum ama emin olamadım.1- Siemens TE603201RW -http://www.
Merhabalar..
Ufak çaplı bir kafede kullanılacak tam otomatik bir kahve makinesi bakıyoruz. Sütlü kahve çeşitlerini de yapabilen, iyi bir barista kadar olmasa da içilebilir güzel kahveler yapabilen bir cihaz yeterli olacaktır.
Esasen 1-2 model buldum ama emin olamadım.

1- Siemens TE603201RW -www.hepsiburada.com

Fiyatı 2000 lira. Bu makine esasen genel olarak beğenilmiş. Ancak sütlü kahveleri yeterince sıcak yapamadığını okudum. Doğruluk payı nedir? Kullanan varsa yorumlarını alabilir miyim?

2- Krups EA8298 -www.hepsiburada.com

Fiyatı 2600 lira. Hepsiburada'da beğenilmiş ama yorum sayısı az. Yabancı sitelerde o kadar da beğenilmemiş. Vasat denmiş. Bilemedim.

3- Delonghi ECAM 45.760W -www.hepsiburada.com

Fiyatı 3000 lira. Yorumlar çok olumlu. Fakat diğerlerinden pahalı. Özellikle Siemens ile 1000 lira fark var. Değer mi?

Bunlar haricinde önerebileceğiniz bir makine de olabilir tabi.
0
shotcrete
(21.11.17)
Bilgim yok makinalar hakkında ama tavsiyem yabancı sitelerin yorumlarını değerlendirin kahve makinesinde çünkü türk milletinden daha çok kahve tükettikleri için o konuda yorumları iyi oluyor.
0
England
(21.11.17)
Delonghi ESAM6600 kullanıcısıyız. Epeyce kalabalık bir ofiste birkaç yıldır sıkıntısız kullanıyoruz.

Temizliğini yapıp, arada bir kireç çözme işlemi yapınca başka derdi tasası yok. Espressosu lezzetli. Lattesi normal.
0
fever
(21.11.17)
ofiste tüm bu makinelerden daha iyi olan bir modeli kullanıyoruz. wmf 900 sensor titan modelin adı.
üzgünüm ama bizim kullandığımız da dahil olmak üzere bunların hiçiri bir kafeye uygun değil bence.
0
teritori
(22.11.17)
"Kafe" için olduğunu atlamışım. Kafedeki iş hacimini bunlar karşılamayabilir, sorun yaşamanız olası.
0
fever
(22.11.17)
(10)

Nerden kaban alalım ki dötümüz donmasın?

mutlusismankedi2015
Geçen yıl LCW'den almıştım ve beni çok mutlu ediyordu. Ama iki beden zayıfladığım için değiştireyim dedim, bu sezon yok, hediye kartı alabildim sadece. Yani bir yerlerden kaban almam lazım, çünkü sabah karanlıkta evden çıkıyorum ve ÇOK SOĞUK.Not: kaz tüyü filan olmayacak.
Geçen yıl LCW'den almıştım ve beni çok mutlu ediyordu. Ama iki beden zayıfladığım için değiştireyim dedim, bu sezon yok, hediye kartı alabildim sadece. Yani bir yerlerden kaban almam lazım, çünkü sabah karanlıkta evden çıkıyorum ve ÇOK SOĞUK.

Not: kaz tüyü filan olmayacak.
0
mutlusismankedi2015
(21.11.17)
columbia
0
elvan abeyiylegezse
(21.11.17)
decathlon
0
nickimin hakkini veremedim
(21.11.17)
quiksilver aldıydım 5 sene süper korudu beni. sarar kaşe giyiyorum o da sıcacık. 20 gün evvel damat aldım, içinde bilmem ne varmış, şimdiye kadar üşütmedi, kış sonu editlerim.
0
Corrigan prefers beer
(21.11.17)
Bütçe söylemen lazım
Lcw kaban giyen birisine columbia al demek saçmalık. 10 kat fiyat farkı var abi
0
benaslindayohum
(21.11.17)
yemin ediyorum sırf columbia yazan var mı diye gelmiştim ki, aranan columbia cevabı verilmiş zaten, vay arkadaş ne tuhaf bir topluluğuz böyle. lcw'den aldım mutluydum demiş refleks cevap columbia. yok yok lv

şekilcilikten ölen arkadaşım var benim.

www.columbia.com.tr

şunu şuraya bırakayım da, ardından bence columbia'yı boşver yeah malları çok dandik oluyor. louis vuitton ile konuştum bu sefere özgü mont yapacaklarmış. o daha iyi olabilir.
0
mete kudur
(21.11.17)
Aslında önce mangodan almıştım 260 tl falandı. Ama eve gelince kaz tüyü olduğunu fark ettim gittim geri verdim. Sonra lcwdan aldım kaz tüyü olmayan bi şey.

Bütçe en fazla 300 diyelim
0
🌸mutlusismankedi2015
(21.11.17)
Gecen sene jack jones marka mont hediye geldi. Şöyle diyeyim içine tek gömlek giyince bile terletiyor meret o derece sıcak tutuyor. Yer izmir.
0
ismira007
(21.11.17)
Columbia'yı da ilk kez gördüm ama allah affetsin çok çirkinmiş modeller :(
0
🌸mutlusismankedi2015
(21.11.17)
www.decathlon.com.tr

www.decathlon.com.tr

Aldığım kaz tüyü çıktı iade ettim deyince spor bir model aldığını düşündüm bir de bu montlar -10 a kadar ideal sıcaklık sağlayabiliyormuş ve fiyatı uygun
0
freebird5406_2
(21.11.17)
decathlon iyidir +1
0
yuto
(21.11.17)
(7)

youtube'da ne izliyorsunuz?

dedim dedim de kime dedim
haftalık olarak? sürekli takip ettiğiniz?
haftalık olarak? sürekli takip ettiğiniz?
0
dedim dedim de kime dedim
(21.11.17)
(git:www.youtube.com )(bilgi patlaması için altyazılı video)

(git:www.youtube.com) ( haftalık video yüklemiyor fakat paylaşımları iyi)
0
Aşk Adamı
(21.11.17)
Bruce
(21.11.17)
olmaz öyle sacma sey
0
eriksatie
(21.11.17)
kalt
why shy
0
aşksız prens
(21.11.17)
l arrache coeur
(22.11.17)
nejdat abiyi keşfettim ara ara ona bakıyorum.

takip ettiğim diğer kanallar:
Thomas Heathon
Anthony Morganti
Unbox therapy
İlkay Zaman
Kashgar Khanate
Teknoseyir
Sıfır Bir
Ol Adular bize Meyhur Demişler

vb.
carviser
Captain Joe
0
burya
(22.11.17)
babalatv
0
sttc
(22.11.17)
(7)

Sıfır araç alimi

kabloescobar
Merhaba ilk kez araba alıyorum. Genelde bayiler satış işlemleri sırasında vekaletname istiyor fakat benim aracı aldığım bayideki satış temsilcisi vekaletname istemedi. Tescil işlemlerini kendim yapicam dedi. Bir sıkıntı çıkmaz değil mi?
Merhaba ilk kez araba alıyorum. Genelde bayiler satış işlemleri sırasında vekaletname istiyor fakat benim aracı aldığım bayideki satış temsilcisi vekaletname istemedi. Tescil işlemlerini kendim yapicam dedi. Bir sıkıntı çıkmaz değil mi?
0
kabloescobar
(21.11.17)
O zaman istediğin kişinin üzerine araç yapar, sonra da kanunsuz işler çevirirsin.

1. Eli tam bilmiyorum, ama örneğin Borusan'dan 2. el alınınca vekaletname gerekiyor.

Ya da seni imzaya falan çağıracak.
0
malheiros
(21.11.17)
işin uzmanı değilim, birinci el aldığımda vekaletname vermiştim o işlemleri yapması için borusana. vermezsen imzaya sen gider, o işlerle sen uğraşırsın. yoksa başkası senin adına iş yapamaz.
0
Corrigan prefers beer
(21.11.17)
Valla benim aldığım bayi göral da kendi yapmıştı tescil işlemini. Sıfır araclarda böyle olmuyor mu?
0
karacigerim vur kadehlere
(21.11.17)
@karacigerim vur kadehlere
biraz araştırınca bayilerin kendi yapabildiklerini öğrendim. her bayi değil ama bazı bayilerin yetkileri olabiliyormuş başka bir yerde okuduğuma göre.
0
🌸kabloescobar
(21.11.17)
@kablo Dostum bi an gerildim lan, acaba bir üçkağıt mi döndü diye? :)
0
karacigerim vur kadehlere
(22.11.17)
@karacigerim
haha:D sorma ben de baya heyecan yaptım dolandırılıyoruz diye :D
0
🌸kabloescobar
(22.11.17)
İlk aracımı şehir dışından almıştım ve noterde kendi üzerime aldıktan sonra babam trafik şubesinde adıma ruhsat yenileyip plaka çıkarmıştı. Vekalet vermemiştim. Yani plaka ve ruhsat ok de aracı sana nasıl satacak ondan emin olamadım.
0
zenlaid
(22.11.17)
(10)

Kumar oynadığından şüphelendiğimiz kişiye bunu nasıl söyleyebiliriz?

for day to break
2 milyar maaşı var. Kirada oturuyor ama yetiştiremiyorum deyip sürekli borç istiyor. En son dolandırıldım filan gibi şeyler söyledi. Bi söylediği diğer söylediğini tutmuyor.Kumar geçmişi var. Şimdi buna desek kumar mı oynuyorsun diye çok sinirlenir bağırır çağırır. Eğer öyle bi şey varsa da onun içi
2 milyar maaşı var. Kirada oturuyor ama yetiştiremiyorum deyip sürekli borç istiyor. En son dolandırıldım filan gibi şeyler söyledi. Bi söylediği diğer söylediğini tutmuyor.Kumar geçmişi var. Şimdi buna desek kumar mı oynuyorsun diye çok sinirlenir bağırır çağırır. Eğer öyle bi şey varsa da onun için ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Gel yapma etme desek zaten inkar edecek. Tedaviye hiç yanaşmayacak. Sizde olsa ne yapardıniz böyle biri?
0
for day to break
(21.11.17)
2 milyar çok iyi para, bitirene kadar yaşlanır ölür zaten; elleşmezdim.
0
Bruce
(21.11.17)
Bruce, birikmişim var diyordu şimdi ondan tık yok. 3 buçuk milyar borcum var diyor.
0
🌸for day to break
(21.11.17)
kendinize ilişkin bi bahane bulup borç vermeyin. illa kumar oynamasıyla yüzleştirmeniz gereken biri değilse zaten ne gerek var. adamın/kadının kurtarıcısı rolüne soyunmanıza da gerek yok.
0
dafaisss
(21.11.17)
borç yiğidin kamçısıdır, belki de daha fazla kazanacak; elleşmezdim.
0
Bruce
(21.11.17)
öncelikle 2 bin lira kirada oturan birisi için çok az para. ve fakat kumar geçmişi olması ve dolandırıldım demesi tekrar kumar oynamış olabileceğini gösterir. kişiyi doğrudan oynadın mı diye sorgulamaktansa, sohbet arasında nasıl da kuma meselesini geçmişte bıraktığıyla ilgili mesajlar verip ağzını aramalı. zaten yumurtlayacaktır. kötü durumda olan kişi zaten itiraf eder yardım ister. aksi durumda içinde bulunduğu halden memnundur. size zararı yoksa elleşmeyin. benim bir kaç tanıdığım at yatışı sevdasına hayatlarını yok etti. zaten durdurulamaz. içten gelecek vazgeçiş
0
karlmarx
(21.11.17)
2.000 lira nedir allah aşkına. tek yaşayan birisiyse kira artı masraflara ancak yeter.
0
burya
(21.11.17)
ev arkadaşı bulmayı önerin düzenli borç istiyorsa.
0
nickimin hakkini veremedim
(21.11.17)
Burya, inşAllah öyledir. Ama yemekleri işyerine ait ve şu ana kadar kendine yetebiliyordu.
0
🌸for day to break
(21.11.17)
demek istediğim şu oynuyorsa bile çok büyük bir miktarda oynamıyordur. ayda 50-100 liralık iddia falan oynuyordur belki. kumar derken bundan mı bahsettiniz yoksa şu yasak kapalı kapılar ardından oynanan tombala veya çeşitli kumar oyunlarından mı bahsettiniz? oralara takılıyorsa borç alıp daha çok veriyor da olabilir. gerçi iddia için de borç alıp oynayabilir pek de farklı değil. inşallah öyle değildir.
0
burya
(21.11.17)
bunu ona söylemenizin ne kadar faydası olacağını düşünmelisiniz ilk önce. sizin fark etmeniz onda nasıl bir duygu uyandıracak?
0
gkhncnzdgn
(22.11.17)
(4)

Rok olayinin özeti?

signore
Serif faysal yildirim ile ilgisi nedir bir de bunu merak ediyorum.
Serif faysal yildirim ile ilgisi nedir bir de bunu merak ediyorum.
0
signore
(21.11.17)
'Kusturmalı boşnak saksosu' şeklinde bir ifade kullandı yayın esnasında, daha sonra bunun anlamını bilmediğini iddia etti fakat olanlar oldu hâliyle. Muhtemelen geri adım atıp özür dileyerek sıyrılabileceğini düşündü, daha önce söylediği şeyler gibi ancak bu kez beklediğinden de büyük bir tepki ile karşılaşınca toparlayamadı.

Şerif Faysal Yıldırım da, bildiğim kadarıyla, kendisinin kullandığı bu terimi yıllar önce kullanmış bir Twitter kullanıcısı.

En özet hâli budur herhâlde.
0
tel tokasini duzelten samuray
(21.11.17)
seyler.ekstat.com

pbs.twimg.com

bu terimi ilk kullanan kişi. yukardan bizi izleyip gülümsüyordur eminim...
0
pikapika
(21.11.17)
peki soruya kaynak yapayım. rok bu lafı niye kullandı? öteki adam da "sanki çayına siyanür attık, sanki bilmemne yaptık, sadece uyku hapı attık" gibi bir şeyler geveliyor.

bunlar rok'un çayını falan mı haplamışlar da bu adam böğürmüş kusmuş mu acaba, onu mu demek istiyor "kusturmalı boşnak saksosu gibi oldum böğürğgğğ" falan diyor?
0
kibritsuyu
(22.11.17)
kusma muhabbeti geçmiyor. öncesinde güya bunun gazozuna uyku hapı atıyorlar, bu da canlı yayında uyuyor sonra ara veriliyor rok'suz devam ediyorlar. rok gelince direkt videodaki diyaloglar yaşanıyor. alakasız şekilde yeni öğrendiği kelimeyi cümle içinde kullanan bi çocuk gibi saçmalamış, anlam veremedim sarhoş gibi.
meraktan izledim ne rezil bi programmış yav inanılmaz.
0
pikapika
(22.11.17)
(3)

Okan Bayülgen sorusu

Sandman
hiç bir yerde gözükmüyor emekli mi oldu
hiç bir yerde gözükmüyor emekli mi oldu
0
Sandman
(21.11.17)
bodrumda barı var
Şimdi de dada sahne diye bişiyle uğraşıyo galiba.
ne kadar az görsek o kadar iyi bence
0
rentts
(21.11.17)
ertuğrul diriliş dizisiyle kafa bulunca rte sinirlenmişti.tabi yayın organları rte'den korktuğu için iş vermiyorlardır.
0
high hopes of the sozluk
(21.11.17)
Son 1 yıldır Bodrum'da mekanında takılıyordu.Şu sıralar Bodrum'daki Dada Salon ismindeki yeriyle aynı isimde bir yer açmaya hazırlanıyor İstanbul'da. Aynı zamanda bir kabare tarzı oyunları var, onun gibi müzikallerin vs yer alacağı bir yer olacakmış sanırım. Birkaç aya kalmaz düşer haberleri.
0
pokepoke
(22.11.17)
(9)

apple music vs. spotify

avianthem
hangisi?
hangisi?
0
avianthem
(21.11.17)
spoti
0
pgup
(21.11.17)
spotify
0
sta
(21.11.17)
Sportifie
0
empty man
(21.11.17)
Spotifies
0
neysene
(21.11.17)
eğer cihazınız apple ise, ve dar bir arşivden ziyade sürekli farklı şarkılar dinliyorsanız cache sorunundan dolayı spotify'den uzak durun derim. ios'ta hala düzeltilmediyse spotify cahce silme butonu falan yok ve her dinlediğiniz şarkı cihazınıza kaydoluyor. 2-3 haftada bir yüksek cache rakamlarına ulaşabilirsiniz ve tek çözümü sık sık uygulumayı telefondan silip kurmak. ayrıca ses kalitesinde de tamamen subjektif olacak ama apple music'i çok az farkla daha başarılı buluyorum. eğer çok kafa yorulmamış ama çok fazla seçeneğe sahip olayım, bol hazır liste olsun derseniz spotify, kürate edilmiş, döneme ve hatta söz yazarına göre bile listeler bulayım ama bunlar da miktarca az olsa da sorun değil diyorsanız apple music derim. iyi akşamlar.
0
eksisozlukokuryazari
(21.11.17)
Spotify
0
mutlusismankedi2015
(21.11.17)
Spotify
0
eazy
(21.11.17)
Farklı bir şey söylemek isterdim ama ikisini de kullandım: Spotify.
0
tierra santa
(22.11.17)
tierra santa+ ikisini de kullanmış birisi olarak, zaman zaman spotiye kızsam da spoti yener
fter all this time,
always spoti <3
0
part time pollyanna
(22.11.17)
(1)

aradığımı bulmak için nasıl bir google araması

dafaisss
... yapayım?1980 ve öncesi dönemin, hatta televizyonsuz sadece radyo döneminin seslendirme sanatçılarını isim isim aramak bulmak istiyorum. yazdığım kelimeleri kullanınca pek bi sonuç vermiyo google.nasıl arayayım? aradığım bilhassa radyo dönemi?bir de ismen bildiğiniz varsa da yazsanız ya
... yapayım?

1980 ve öncesi dönemin, hatta televizyonsuz sadece radyo döneminin seslendirme sanatçılarını isim isim aramak bulmak istiyorum.

yazdığım kelimeleri kullanınca pek bi sonuç vermiyo google.

nasıl arayayım? aradığım bilhassa radyo dönemi?

bir de ismen bildiğiniz varsa da yazsanız ya
0
dafaisss
(21.11.17)
radyo tiyatrolarını seslendirenler de aynı olabilir.
trt arşivi 80 li yıllar radyo yayınları olabilir.
www.trtarsiv.com/
0
rhan
(21.11.17)
(2)

green card başvurusunda türkçe karakter kullanmıyor muyduk?

tepedeki psychedelic adam
nasıldı?
nasıldı?
0
tepedeki psychedelic adam
(21.11.17)
eksimtrak
(21.11.17)
başvuru sırasında türkçe karakter kullanmıyoruz.
0
karlmarx
(21.11.17)
(1)

Iyi okul -kotu okul

sorunvar
Mesela sizin gozunuzde istanbul hukuk ile okan hukuk arasindaki fark nedir ? itu bilgisayar ile arel bilgisayar muh Hacattepe tip ile maltepe tip Itu insaat ile kultur insaat arasindaki fark nedir ?
Mesela sizin gozunuzde
istanbul hukuk ile okan hukuk arasindaki fark nedir ?
itu bilgisayar ile arel bilgisayar muh
Hacattepe tip ile maltepe tip
Itu insaat ile kultur insaat arasindaki fark nedir ?
0
sorunvar
(21.11.17)
ikincisine genelde babasının mesleğini yapacak zengin bebeleri gider başarılı olurlar. iyi özel okulları bitirmek çok da kolay olmasa gerek. yine de bi itü değildir tabi.
0
kveldulv
(21.11.17)
(5)

Tadim çekirdek'in tadi neden diğerlerinden güzel

mete kudur
Tuz oranını mi iyi ayarlıyor bunlar ne yapiyor ? Icine cin tozu mu koyuyorlar whatshappened
Tuz oranını mi iyi ayarlıyor bunlar ne yapiyor ? Icine cin tozu mu koyuyorlar whatshappened
0
mete kudur
(21.11.17)
çekirdeğin cinsiyle alakalı. aynı cins ayçiçeğinin iki farklı tarladaki mahsulü bile farklı tatta oluyor.
0
antihero
(21.11.17)
yalnız değilmişim!

görüyorum ve artırıyorum: sadece kırmızı paketli olan, yani 200 ve 400 gr'lık tadım çekirdeklerin tadı bağımlılık yaratırcasına güzel. sarı rankli küçük paketler o kadar iyi değil.

muhtemelen antihero +1 ama bu kadar mı fark olur?
0
istanbul kanatlarimin altinda
(22.11.17)
bana nedense Peyman'ın tadı daha güzel geliyor.
0
teknikekip
(22.11.17)
İstanbuldaysan tatbak diye bir yer var. En mükemmeli o bence.
0
jazzabel
(22.11.17)
izmir'de dandik bir bakkaldan aldığım, üstünde marka olmayan çekirdeğin yanında tadım çekirdekler leş gibi kalıyor. çekirdek dedim pardon, çiğdem o. izmirliler bilir.
0
washe
(22.11.17)
(1)

Ayakkabilarin asfaltta kaymamasi icin tabankik onerisi var mi

Cursed Chico
Outdoor ayakkabisi var bir firmanij ama sehir yasaminda kayiyor. Aafalt, kaldirum, yol. Islak olsun olnasin.Ne takilabilir
Outdoor ayakkabisi var bir firmanij ama sehir yasaminda kayiyor. Aafalt, kaldirum, yol. Islak olsun olnasin.

Ne takilabilir
0
Cursed Chico
(21.11.17)
www.amazon.de

seç beğen al. bu türden bir şey işini görür, şık ve ayakkabıda pek belli olmayan birini seçersin sanırım günlük kullanım için. Türkiye'de Decathlon gibi yerlere bakmak lazım, N11 de falan da uygun arama ile bişeyler çıkabilir.
0
candanag
(21.11.17)
(5)

Metrobusle hayvanla gitmej icin ideal saat

Cursed Chico
Sogutlucesmrden bduzune iki saatkij yol gitmek icin. On onbir iyi midir yogunluk azligi acisindan. Scesme oldugu icin oturarak gitme sansi var da aktarma olacsk avcilarda, o yuzden sikinti.
Sogutlucesmrden bduzune iki saatkij yol gitmek icin. On onbir iyi midir yogunluk azligi acisindan. Scesme oldugu icin oturarak gitme sansi var da aktarma olacsk avcilarda, o yuzden sikinti.
0
Cursed Chico
(21.11.17)
söğütlüçeşmeden binin, ardından zncirlikuyuda inip direkt sıfırdan beylikdüzü metrobüsüne binebilirsiniz. saat konusu çok esnek , mantık akşam geç saatler diyor ama belli bir saatten sonra azalan toplu taşıma imkanlarından dolayı metrobüs tekrar yoğunlaşıyor. hafta içi geç saatler yine de mantıklı gibi.
0
eksisozlukokuryazari
(21.11.17)
Sabah 10 - 10.30 civari nispeten rahat
0
rusyalı kozmonot
(21.11.17)
söğütlüçeşme - avcılar yapıp. beylikdüzü aktarması avcılarda yapılsa daha kolay olmaz mı ?
0
orpheus
(21.11.17)
avcilarda oturmayi birakin binmeniz cok zor, hala deli kalabalik oluyor (ikindi vakitleri tecrubem) zincirlikuyuda sirada biraz bekleseniz de yine de oturarak gitme ihtimaliniz var.
0
pide
(21.11.17)
avcılara gelmek zorunda kaldım.ordan 10 dakika sürdü.boştu metrobüs 11 gibi
0
🌸Cursed Chico
(22.11.17)
(6)

korkunç bir soru 2

Sandman
Bir komşunuz var kibar ve beyefendi biri ama psikopat bir katil ve öldürdükleri kişileri yemek yapıyor. İlk başta normal yemek yapıyor sanıyorsunuz ama daha sonra yemeğin asıl malzemesini öğreniyorsunuz soruyu eksik yazdığım için özür dilerim işte adamın yaptığı yemeği yiyorsunuz ama yemeğin insan
Bir komşunuz var kibar ve beyefendi biri ama psikopat bir katil ve öldürdükleri kişileri yemek yapıyor. İlk başta normal yemek yapıyor sanıyorsunuz ama daha sonra yemeğin asıl malzemesini öğreniyorsunuz soruyu eksik yazdığım için özür dilerim işte adamın yaptığı yemeği yiyorsunuz ama yemeğin insan eti olduğunu yiyorsunuz tepkiniz ne olurdu ?
0
Sandman
(21.11.17)
Soru nerede enter sandman ?
0
mete kudur
(21.11.17)
Komşum Dr. Hannibal Lecter galiba. İyi bir psikiyatriste ihtiyacım vardı zaten.
0
Lim5
(21.11.17)
Ben prensip olarak iyi yapilan seylerin nasil yapildiklarina takilmam. Yemeğin tadi- goruntusu guzelse ve zararli degilse yer geçerim.
0
mete kudur
(21.11.17)
Dün gece buna benzer rüya gördüm. Teyzemin oğlu sevmediği bi lavugu öldürüp yemisti. Midem bulanarak uyandim, bi sure uyuyamadim falan.
0
japon askeri
(22.11.17)
kafayı yerdim.
0
thomaswantsmore
(22.11.17)
Yemekten ölmediysem sorun yok.
0
synesthesia
(22.11.17)
(2)

saç şekillendirici

paintov
linkteki gibi bi şekillendirici erkeklerde işe yarar mı https://www.trendyol.com/Amaze-Smooth--Volume-Airstyler-Sac-Masasi-AS1220-E51/UrunDetay/171841/36997458/Erkek
linkteki gibi bi şekillendirici erkeklerde işe yarar mı

www.trendyol.com
0
paintov
(21.11.17)
Profesyonel bir fön makinesi ve iyi bir yuvarlak tarak alırsan bundan daha verimli olur. Youtubetan fön çekme videolarını izlersin
0
neysene
(21.11.17)
saçlarım uzun ve düz,

ya bende işe yaramıyorlar ya da ben kullanmasını bilmiyorum.

neysene+1 fön makinasının gücü baya önemli, kuaförler ne hangi güçte kullanıyor, onu öğrenip aynısını internetten sipariş verebilirsin.
ve bir de güzel yuvarlak tarak ile çok daha başarılı sonuçlar elde edersin
0
part time pollyanna
(21.11.17)
(7)

Hangi ülkede iş bakayım?

shenergy
AB vatandaşıyım. mühendisim.Tecrübe 5 yıl. Sektör enerji.Anadile yakın ingilizce, başlangıçtan az ilerde almanca ve sokak dili şeklinde rusça biliyorum.İş bulup yaşamalık hangi ülkeleri önerirsiniz?
AB vatandaşıyım. mühendisim.
Tecrübe 5 yıl. Sektör enerji.

Anadile yakın ingilizce, başlangıçtan az ilerde almanca ve sokak dili şeklinde rusça biliyorum.

İş bulup yaşamalık hangi ülkeleri önerirsiniz?
0
shenergy
(21.11.17)
Fransa.
0
dissendium
(21.11.17)
tecrübene göre değişmekle beraber ingiltereyi başa yazmalısın. almanya dil olmadan sıkıntı olabilir iş bulmak vb. hollanda diğer bi alternatif. oil&gas şirketlerine kapağı atarsan relocationla falan paranın azına vurabilirsin ileride.
0
kveldulv
(21.11.17)
Hollanda olabilir, mühendislik alanında master için en çok burs veren ülkelerden biri sanırım, Delft'te okumuş bir sürü arkadaşım vardı, bir kısmı masterdan sonra iş bulup orada devam ediyorlar. UK düşünüyorsanız hızlı davranmakta fayda var, malum Brexit muhabbeti var. ne bok yiyeceklerini kendileri de bilmiyor. İçlerinden bi kısmı bizim commonwealth imiz var, hard brexit se hard brexit sktri çekelim abye, sömürge commonwealth adamlarını kullanalım, abyi niye bu kadar şımartıyoruz diyor.
0
freedonia
(21.11.17)
Enerji sektöründe norveç bayağı atılımlar yapmakta. Özellikle temiz enerji kısmında
0
neysene
(21.11.17)
Enerji sektörü ve ab vatandaşlığı.
İngiltere’den sonra Almanya en mantıklıları gibi.
0
bubiruyaolmali
(21.11.17)
Norvec, almanya, hollanda
0
kuehles blondes
(21.11.17)
sektörü bilemem ama norveç derdim kesinlikle.
0
burya
(21.11.17)
(3)

telegram vs. whatsapp

avianthem
bu ikisi arasında teknik açıdan ne gibi farklılıklar var?hangisi daha güvenli? eğer ikisi de aynı popülaritede olsa hangisini kullanırdınız?teknik haricinde hangi açıdan hangisi daha iyi / kötü? teşekkürler.
bu ikisi arasında teknik açıdan ne gibi farklılıklar var?

hangisi daha güvenli? eğer ikisi de aynı popülaritede olsa hangisini kullanırdınız?

teknik haricinde hangi açıdan hangisi daha iyi / kötü?

teşekkürler.
0
avianthem
(21.11.17)
telegram'da telefon numarası vermen gerekmiyor.
gizlilik konusunda whatsapp'tan güvenli olduğu ve verilerin whatsapp'ın yaptığı gibi incelenip başka hizmetlerle birleştirilmediği söyleniyor.

sanırım ilgi alanlarına grup arayıp dahil olabiliyordun telegram'da (umarım başka bir programla karıştırmıyorumdur). ilgi alanına göre gruplar arayabiliyorsun.
0
dahinnotha
(21.11.17)
Ek olarak:

Whatsapp pcden açıldığında telefonun da internete bağlı olması gerekiyor, çok sorun çıkarıyor.

Telegramda bu zorunluluk yok ve sorunsuz.
0
Adramelekhh
(21.11.17)
telegram iran gibi ülkelerde çok yaygın kullanılıyor ve rakamı tam hatırlamıyorum ama en son telegram üzerinden çok büyük ticaret-reklam dönüyordu.
0
orpheus
(21.11.17)
(7)

Sırtta sivilceler

senolll
Ne yapsak da geçse?Teşekkürler
Ne yapsak da geçse?

Teşekkürler
0
senolll
(21.11.17)
Ben Neutrogena'nın sivilce karşıtı temizleme jelini sırt, omuz ve göğüs bölgelerimde duş jeli gibi kullanıyorum. Ucuz zaten. Senelerdir öyle yaparım, arada sırada tek tük ve minik çıkan sivilceler dışında o bölgede sivilce sorununu çözdüm. Ki eskiden baya vardı.
0
love my way
(21.11.17)
alkolü azalt.
0
goodz
(21.11.17)
Liflen
Love my way in bahsettiği ürünü kullanıyorum ben de ama çok etkili olmadı
0
sagin
(21.11.17)
duştan çıkarken bir miktar sirkeyi sulandırıp sırtından aşağı döküyorsun, tekrar durulanmak yok. kuruyunca kokusu gidiyor zaten. bunu bir süre uyguladıktan sonra verim alırsın.
0
who cares wins
(21.11.17)
Goodz, bu ara neredeyse içmiyorum bile.

Sagün, lifleniyorum ama daha iyi lifleneyim.
0
🌸senolll
(21.11.17)
Nadixa krem sür.
0
Lim5
(21.11.17)
Beslenme ile alakalı olabilir. Şeker kullanmayı bir süre bırak ve bakalım sivilceler ne duruma gelecek.
Ayrıca ciğerlerle alakalı bir sorun da olabilir.

Doktora gitmen iyi olur.

Onun dışında liflen, güzel temizle, sıkma.
0
patty duke
(21.11.17)
(2)

çeviri işi nasıl oluyor

durbikonusucaz
diyelim ki bir kitap var ve türkçe'ye çevrilmemiş. bu kitabı nasıl çeviriyoruz?birkaç durum ortaya çıkıyor galiba. tüm olasılıklar nelerdir?
diyelim ki bir kitap var ve türkçe'ye çevrilmemiş. bu kitabı nasıl çeviriyoruz?

birkaç durum ortaya çıkıyor galiba. tüm olasılıklar nelerdir?
0
durbikonusucaz
(21.11.17)
kitabi turkce basmak isteyen bir yayinevi oluyor onlar cevirtiyorlar.
0
robokot
(21.11.17)
kitabin telifi alinmadiysa, kitabi basmak isteyen yayinevi once kitabin telifini alir, bunun akabinde bir cevirmen ve editor ile anlasilir. surec bu sekilde devam ediyor.

buyuk yayinevleri; is, yapikredi, can vb. genelde cogu basilmamis/cevirilmemis kitabin teliflerini ellerinde bulundurur, ancak cesitli sebeplerden cevirtmez/basmazlar, bazen cevirisi, redaktesi ve editoryal sureci tamamlanmis olsa dahi basmazlar.

bir eserin cevirisinin bulunmamasi, telifinin kimseye ait olmadigi anlamina gelmiyor. eger bir cevirmenseniz, bir yayinevine gidip ya ben bu kitabi cevirmek istiyorum ya da bu kitap, bu da cevirisi, para da istemiyorum hadi basalim diyemiyorsunuz.

eger eser cevirmenligine merakliysaniz, yani bir basili yayinin icyuzunde adim yazsin diyorsaniz, cesitli edebi dergilerde ceviri yaparak baslayabilirsiniz. bu isler genelde referans'a dayalidir. her ne kadar yetenekli de olsaniz, karsiliginda birsey istemeseniz de, kimse hic tecrubesi olmayan birine bir basili eser cevirisi vermez.
0
bollocks44
(22.11.17)
(2)

Bir web sayfasında yapılan son değişikliğin tarihi

voyager 1
Bunu öğrenmenin bir yolu var mı?
Bunu öğrenmenin bir yolu var mı?
0
voyager 1
(21.11.17)
archive.org

şuradan kabaca bi fikir edinebilinebilir, site yoğunluğuna göre daha isabetli olacaktır.
0
yuto
(21.11.17)
Burası en son Eylül ayında kaydetmiş sayfayı sanırım. Diğer yöntemlere de açığım.
0
🌸voyager 1
(21.11.17)
(2)

foster nedir?

estimated time left
merhaba. barınaklarla alakalı araştırma yapmam gerekiyordu. foster ile karşılaştım. tam olarak türkçesi nedir? barınaktaki bi hayvanı geçici olarak besleyen kişiye deniyor sanırım ama ben yine de sormuş olayım.
merhaba. barınaklarla alakalı araştırma yapmam gerekiyordu. foster ile karşılaştım. tam olarak türkçesi nedir? barınaktaki bi hayvanı geçici olarak besleyen kişiye deniyor sanırım ama ben yine de sormuş olayım.
0
estimated time left
(21.11.17)
evet geçici yuva demek.
0
pide
(21.11.17)
Sahiplenme değil de, geçici olarak ilgilenme diyebiliriz. Foster aile falan vardır bazı ülkelerde. Anne baba çocuğa bakamayacak durumda veya öldüyse foster aile geçici olarak ilgilenir çocukla. Hayvan olması şart değil.
0
bos gezenin bos ustasi
(21.11.17)
(3)

Stada sokulmayan şeyler

Corrigan prefers beer
İlk defa maça gideceğim. Nolur aydınlatıverin nereden okuyim bilemedim
İlk defa maça gideceğim. Nolur aydınlatıverin nereden okuyim bilemedim
0
Corrigan prefers beer
(21.11.17)
bozuk para, çakmak, su şişesi, bayrak sopası ve bilumum delici yanıcı eşya. kalemi de
(özellikle versatil) delici olarak kabul edebiliyorlar bazen. bozuk paraları ayakkabıya, varsa çakmağı sigara paketine zulalayabilirsin. diğerlerini sokma zaten.
0
nrmnm
(21.11.17)
Bozuk para, çakmak, kesici/delici aletler, şemsiye, power bank, yiyecek/içecek, meşale falan zaten saymıyorum.

Bozuk para ve çakmak çorapta sokulabilir veya cüzdanında fermuar varsa bakmazlar genelde. Diğerleri zor.
0
tierra santa
(21.11.17)
Bilgisayar denemedim sokmayı

Bozuk para çoraba sokulur girer içeri
0
EasyTiger
(21.11.17)
(1)

Çifte Vatandaş olup yurt dışında okumak.

welc0met0hell
yeni bulgaristan çifte vatandaşı oldum yurt dışında bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.ülke fark etmez gitme amacım diploma + yurtdışını gezme zaten yazılım üstüne çalışıyorum 2 yıllık mezun olduğum ve 4 senedir yazılımcılık yaptığım için bana alanımda öğretecekleri pek bir şey yok ,diploma o
yeni bulgaristan çifte vatandaşı oldum yurt dışında bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.

ülke fark etmez

gitme amacım diploma + yurtdışını gezme
zaten yazılım üstüne çalışıyorum 2 yıllık mezun olduğum ve 4 senedir yazılımcılık yaptığım için bana alanımda öğretecekleri pek bir şey yok ,
diploma olsun hem 3-5 sene yurt dışında yaşamak belki temelli yerleşmek istiyorum.

Bununla ilgili bir çok sorum var.

Burs alabilir miyim ?
Her ülkede illa ki ücret ödemem gerekiyor mu okula ?
1 sene İngilizce hazırlık okumam mümkün mü ?
vs.

ekşi üzerinden direkt mesaj atabilirsiniz.

yardımcı olabilecek arkadaşlar [email protected] dan mail de atabilir.
0
welc0met0hell
(21.11.17)
Almanya bizdeki devlet ünileri gibi cüzi harçlar alıyor. Gayet okunur, eğitimi de iyi tabii ki.
0
neysene
(21.11.17)
(2)

Pc izleme gizlice

yue
Arkadaşımın 12 yaşında kızı var evde ortak laptop kullanılıyor ama bu aralar kızımız pcde zaman geçirirken annesi babası gelirse kapatıyormuş her şeyi, ne yapıyorsa göstermek istemiyor yani. Annesi de pedofili vs den korumak için çaktırmadan ne yapıyor öğrenmek istiyor. Pcye program kursak arada pri
Arkadaşımın 12 yaşında kızı var evde ortak laptop kullanılıyor ama bu aralar kızımız pcde zaman geçirirken annesi babası gelirse kapatıyormuş her şeyi, ne yapıyorsa göstermek istemiyor yani. Annesi de pedofili vs den korumak için çaktırmadan ne yapıyor öğrenmek istiyor.
Pcye program kursak arada printscreen alsa gizlice, var mı öyle güvenilir bir program? Aynı pcden internet alışverişi vsde yapıyorlar pcnin içine etmeyen kolayca kurulup kaldırılan bir şey lazım.
0
yue
(21.11.17)
jamswety
(21.11.17)
www.screenretriever.com

"watch your child on pc" gibi anahtar kelimelerle arama yaparsanız sadece bu amaçla yapılmış onlarca program çıkacaktır karşınıza. sadece bilgisayar değil aynı zamanda cep telefonunu da izleyebilirsiniz. kullanmadığım için tavsiye edemem ancak keylogger gibi bir yazılımdan ziyade yapanı edeni belli olan yazılımları kullanmanızı tavsiye ederim.
0
dahinnotha
(21.11.17)
(9)

bir futbol maci tam olarak kac dakika sonra biter?

mayeskuel
ilk yari ve 2. yari uzatmalara da toplamda 5 dk versek, 20:00 de baslayan bir mac saat kacta biter?
ilk yari ve 2. yari uzatmalara da toplamda 5 dk versek, 20:00 de baslayan bir mac saat kacta biter?
0
mayeskuel
(21.11.17)
15 dakika da devre var
0
freebird5406_2
(21.11.17)
aa evet o da var.
0
🌸mayeskuel
(21.11.17)
21:52
0
tepedeki psychedelic adam
(21.11.17)
20:45'te ilk yarı biter de, 21:00 ikinci yarı başlar. 21:45 maç biter. toplam 5 dk uzatma versen ilk yarı ve ikinci yarı beraber 21:50 diyelim
0
euphrat
(21.11.17)
21.55-22.00 arası biter.
0
fyodor fyodorovic
(21.11.17)
taraftar girerse daha da uzar.elektrik kesilirse de uzar.kavga çıkarsa da uzar.
0
since1907
(21.11.17)
Ben 21.53 diyorum
0
klar
(21.11.17)
maçın nerede oynandığına bağlı.
0
lazpalle
(21.11.17)
genelde 2 saati bulur
0
bobinhoo
(22.11.17)
(3)

İşten uzaklaştırma, maaşa bloke koyma vs

zxcd
Geçen hafta pazartesi günü işyerinden disiplin soruşturması sebebiyle uzaklaştırıldım. İşe gelmediğim günlerin parası dahil maaşın ödenecek dediler. Bir arkadaş daha bu şekilde uzaklaştırıldı ve maaşına bloke koymuşlar. Benimde maaşım bloke olursa nasıl bir yol izlemek lazım?
Geçen hafta pazartesi günü işyerinden disiplin soruşturması sebebiyle uzaklaştırıldım. İşe gelmediğim günlerin parası dahil maaşın ödenecek dediler. Bir arkadaş daha bu şekilde uzaklaştırıldı ve maaşına bloke koymuşlar.
Benimde maaşım bloke olursa nasıl bir yol izlemek lazım?
0
zxcd
(21.11.17)
Disiplin soruşturmasının mali bacağı var mı ona bakmak lazım. Örneğin bahsettiğiniz kişinin durumunda şirketi kasıtlı maddi zarara sokmak ve bu yolla menfaat temin etmiş olmak vardır, sizin durumunuzda bu yoksa yapmazlar.
Maaşa bloke konmasına (maaşa bloke konmadan) maniş olmazsınız, sadece sonrasında avukatınız aracılığıyla haksız bloke için itiraz edebilirsiniz (bizim şirkette öyle yapıyorlar).
0
SiyamkedisiZorro
(21.11.17)
Ortada ispat edilmiş birşey yok ama maddi ayağı var tabi ki olayın. Ben kendi adıma kendimden eminim, ispat edebilecekleri hiçbir şey yok tamamen iftira şu an her şey. İspat edemeseler bile suçlayarak maaşı kesebilirler mi?
0
🌸zxcd
(21.11.17)
Maas yatmazsa noterden ihtar cek eger bi sorusturma varsa da vermek zorundalar senin maasın o ki kesmek isterlerse kesemezler dogan bir zarar varsa tutanak tutup rucü ederler ancak mahkeme yoluyla
0
steward
(21.11.17)
(2)

Viyana saatiyle iki İstanbul'da dört mü oluyor?

inawen
SB.
SB.
0
inawen
(21.11.17)
what time is it in wien? kalıbı googleda kullanabilirsin. evet 2 saat ilerideyiz biz.
0
euphrat
(21.11.17)
Evet, yilin bu gunlerinde oyle oluyor.
0
lamira
(21.11.17)
(24)

duyurudan dolandirilmak ne demek bizi baglamaz???

mayeskuel
yukarida sabitlenen duyuruda soyle yaziyor---Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Eksi Duyuru, kullanıcılar arasında yapılan alim/ satimlarda güvenliği sağlamak ile yükümlü değildir; insiyatif kullanıcilara aittir. Dolayısıyla alım/ satimlarda ortaya çıkan sorunlar için bizim direkt olarak yapabilece
yukarida sabitlenen duyuruda soyle yaziyor

---
Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Eksi Duyuru, kullanıcılar arasında yapılan alim/ satimlarda güvenliği sağlamak ile yükümlü değildir; insiyatif kullanıcilara aittir. Dolayısıyla alım/ satimlarda ortaya çıkan sorunlar için bizim direkt olarak yapabileceğimiz bir şey yok.
---

ne demek bizi baglamaz? bu satisin gerceklestigi ortam senin siten degil mi? gecen sene bi arkadasim sirf firinci portali actigi icin uyelerden biri baska markanin urunlerini kullanmisti. o marka da siteye dava acmisti. arkadasin evine tebligat gelmisti. evet yorumlarinizi alayim ey ahali.
0
mayeskuel
(21.11.17)
Ben daha çok şey kısmını sevdim, özel mesaj ifşası suç ancak dolandırıldığınıza dair kanıt sunarsanız dolandıran hesabı uçururuz demişler.

Bazen bir konuyu anlamadığımda acaba diyorum, günümde olmayabilirim-algılayamamış olabilir miyim ya da benden daha zeki bir insan evladının açıklaması/onları hedef alan bir yaklaşım mı ki bu diye heyecanlanarak düşünüyorum. hayatta en azından sonuncusuna 1 kere de olsa evet demek isterdim. Yine başaramadım.
0
mete kudur
(21.11.17)
gayet de bağlamaz. bunun anlaşılmayacak nesi var?
bu satıştan ekşi duyuru bir komisyon vs alıyor mu? hayır.
yazarlık satışında sözlük bile beni bağlamaz derken, hatta ssg bu konuyla ilgili "hesabı aldığınız kişi hesabım çalındı derse" gibilerinden bir entry girip kanmayın böyle şeylere, girişmeyin de demişti.
dünyanın en önemli şeyi sandığın sözlük yazarlığına keriz gibi para verip amö ökşü düyürü büze sahüp çıkmiyür diye boşa ağlama. o senin kerizliğin oluyor duyuruluk bir şey yok.
0
fakirpislik06
(21.11.17)
fakirpislik, bunlar kendi goruslerin mi yoksa hukuki kanit gosterebilecegin ifadeler mi?
0
🌸mayeskuel
(21.11.17)
Yani facebook grupları üzerinden yapılan ikinci el vs. satışlar fb'yi bağlıyor mu? Duyuruyu neden bağlasın? Hesapları uçurmak konusunu biraz daha geliştirmeliler ancak bence satışın bağlamaması mantıklı.
0
whoosie
(21.11.17)
Ucuz mala tuzlukla koşacak kadar aptal olmasın insanlar. Malı almadan parayı yollamasın insanlar. Keriz olanı silkeleyen çok olur. Dolandırıcılık her yerde var. Adamların işi bu. Sizin işiniz de ayık olmak. Siteyi bağlamaz, ekşi duyuruya satış sitesi demek çok saçma.
0
hasmetizm 2046
(21.11.17)
bağlamaz tabi. eksiduyuru sana insanlarla iletişim kurmak için bir platform veriyor, sen de aklını kullanıp dolandırılmayacaksın. kişisel bilgilerini paylaşmayacak, çok emin olmadıkça tanımadığın insanlara para yollamayacaksın.
0
monicapp
(21.11.17)
bağlamayabilir evet.

ama acemi'ye katılıyorum.

kişi aynı nick ile bikaç kişiyi dolandırıyor. hakkında duyurular açılıyor ama yönetimden tık yok. bu adam dolandırıcı şeklinde açılan duyuruyu da siliyolar. gerekçesi de şu. aynı kişi önce duyuru olarak açmış. sonra insanlar mesaj atabilsin diye aynı konuyu bi de soru olarak açmış. yönetim de aynı duyuru gerekçesi ile silmiş. bunun gibi bişeydi. saçma bence.

yani bi kişi nick bile değiştirmeden dolandırmaya devam ediyor. yönetim uçurmuyor bile.

ayrıca aklını kullanıp dolandırılmayacaksın tavsiyesi de son zamanlarda duyduğum en işe yarar tavsiye gerçekten. zekice.
0
elorelia
(21.11.17)
o zaman maç bileti de satılmasın.
0
since1907
(21.11.17)
Turkcell hat kullanarak telefon dolandiriciligi yapan adamlar dolandiricilik yaptiginda, turkcell de sorumlu olsun demekle ayni sey savundugun.
0
rentts
(21.11.17)
Hukuken bilmiyorum ama mantıken tabi bağlamaz. Senin paranın takibini mi yapacak site? Ben mesela şirket telefonu ile kendi özel işimi yaparken dolandırdılar beni diyelim şirketi mi bağlar bu? Benim salaklığım?
0
sagin
(21.11.17)
Ben şirketime ya sizin telefonunuzla konuşurken dolandırıldım mı diyeceğim?
0
sagin
(21.11.17)
who is x?
dolandırılmak duyurunun sorunu olmayabilir, ama dolandırılmaktan kaçınmanın yollarından biri de en azından kişinin sanal kimliğini izleyebilmektir.
bu konudaki izleri silmenin de en azından dolandırma eylemini yapan kişiyi dolaylı olsa da desteklemek olduğunu söyleyebiliriz.
0
yalnux
(21.11.17)
neden sadece 2 konu yasaklanan ki? bütün ticaret konularında aynı dolandırıcılıklar oluyor. dolandırcılar şimdi başka konulara dadanacak hiçbir şey değişmeyecek. çok saçma bir iş olmuş.
0
kediyiyenpiskopatfareyimben
(21.11.17)
Bence de bağlamaz. Ama o kişinin nickini ben de birden fazla olayda duydum neden uçurulmadığını anlamak zor.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(21.11.17)
@mayeskuel, kendi görüşüm olunca hukuki olamıyor mu hocam?

bu site bir yer sağlayıcısıdır. bu site üzerinden diğer kullanıcılar veya siteyi ziyaret edenler tarafından dolandırılırsanız; muhatabınız bu site değil, sizi dolandıran kişidir.

buradan birisi sizi dolandırırsa bu durum duyuru'yu da sözlük'ü de bağlamaz. sözlük ve duyuru sadece sizi dolandıran kişi burada kayıtlı ise bu kişinin bilgileri(ip log vb) savcılık ile paylaşır o kadar. bağlayıcı olan tek kısım hukuki olarak budur.

örneğin:
xxx bir duyuru açıp iphone x sattığını söylemiş. fiyat da 4000 TL demiş. ben mesaj atmışım, bana sat demişim, parayı yollamışım, xxx'in gönderdiği kutuyu bir açmışım ki karşımda bir hıyar duruyor. haliyle dolandırıldım. burada yapacağım şey nedir? gidip savcılığa xxx hakkında şikayetçi olmak. bu şikayetimde de "eksiduyuru.com isimli sitede ilan veren xxx isimli kullanıcı beni dolandırdı" dediğimde savcılık xxx'in bilgilerini içerik sağlayıcıdan(duyuru'dan) talep eder. duyuru'nun bu olayda müdahil olduğu tek durum budur. başkaca da bir sorumluluğu yoktur.

yok ben duyuru'dan da şikayetçiyim derseniz duyuru yer sağlayıcı olduğu için şikayetinizin bu kısmı için "kovuşturmaya yer yoktur" diyecektir.

örnek mi?
türkiye'de en çok dolandırıcılık vakasının olduğu yer sahibinden.com'dur muhtemelen. donanım haber üyesi birisi o site üzerinden dolandırılmış, dolandırıcı bulunmuş ve ceza almış.
link: forum.donanimhaber.com

sahibinden.com ilanlardan ücret vs alsa bile birisi sizi dolandırdığında bu konuda sorumluluk almaz, sadece böyle bir olay olursa savcılık talep ettiğinde xxx kişisinin bilgileri(ip log vb) savcılıkla paylaşır. zaten bunu da yapmak zorundadır.

özetle:
1- birisi sizi eksiduyuru.com üzerinden dolandırırsa sizi dolandıran kişiden şikayetçi olursunuz.
2- şikayetiniz sonrasında savcılık dolandıran xxx kişisinin bilgilerini eksiduyuru.com'dan talep eder.
3- yok ben siteden de şkayetçiyim derseniz duyuru savcılığa "ben sadece yer sağlayıcıyım" der ve geçer; sizin bu yöndeki şikayetiniz "kovuşturmaya yer yoktur" şeklinde sonuçlanır.

başka hukuki görüş isteyen var mı?

sözlük yazarlığı satışı ile ilgili de ssg zamanında şunu demiş,
eksisozluk.com

yani, "birinden hesap satın alırsanız ve sattığınız kişi hesabıma erişemiyorum diye gerçek bilgileri ile bize ulaşırsa biz o kişiye hesabı geri veririz" diyor. bunu neden diyor? çünkü sözlük yazarlığı devir yoluyla değil yeni üye olma yoluyla kazanılır.
(bkz: sözlük hakkında sıkça sorulan sorular)
0
fakirpislik06
(21.11.17)
@acemi,

x kişisi sizi dolandırdığında bununla ilgili bir kanıtınız varsa(dolandırıcılık bir suç olduğu için bunun kanıtı mahkeme kararıdır), bunu duyuru'ya sunduğunuzda kişi hakkında işlem başlatılır.

x kişisi hakkında kesinleşen bir yargı kararı olmadıkça "x beni dolandırdı" demek sadece bir iddiadır. bu duyuruların silinmesi de x hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadığı için yapılıyor muhtemelen.
(bkz: masumiyet karinesi)
iddia aşamasındaki bir durumda da özel mesajların ifşa edilmesi halinde özel hayatın gizliliğini ihlal edersiniz.

iddianızı mahkeme önünde kanıtlar ve bu kararı da duyuru ile paylaşırsanız, duyuru x kişisi hakkında işlem yapar.

x ile ilgili olayın hukuki boyutu bu şekilde.

ps: bu yazı sadece hukuki görüş içermektedir. kişisel yorum içermez.
0
fakirpislik06
(21.11.17)
valla heralde acemi olduğun için bilmiyorsun; mahkemeyi öyle yiyemiyorsun sen. dolandırıldıysan gideceksin ve uğraşacaksın. zaten sizin bununla uğraşmayacağınız ön kabulü ile cesaretleniyorlar.

vakit yok diye de bir bahane yok. yazarsın dilekçeni, kimlik fotokopini de ekleyip adliyeye savcılığa hitaben postalarsın. adliyeye gitmene bile gerek yok. mahkeme açılırsa gideceğin bir duruşma, ona da bir zahmet git senede 1 gününün 3 saatini ayırıp.

masumiyet karinesine nereni kaşıdığını bilemem ama bu olay anayasal bir güvence. hakkında kesinleşen bir mahkeme kararı olmayan birisi hakkında söylediğiniz her söz iddiadır.

sen kendi hakkını üşenip arama, sonra duyuru çok rerö rerö. hayır kardeşim duyuru rerö değil siz tembelsiniz.
0
fakirpislik06
(21.11.17)
bağlamaz, bağlasaydı burası duyuru değil ticaret platformu olurdu. suç bariz ise gerekeni yapacaklarını belirtmişler ki bunu bile yapmayabilirlerdi. bu yoldan geçen kişiyle alışveriş yapıp kandırılınca devletin suçu demek gibi bir şey oluyor.
0
tukenmez adam
(21.11.17)
yazılanları okumadığı belli olan da sensin. bak orada donanım haber linkinde üşenmeyen biri sayesinde dolandırıcı 2 yıl 6 ay ceza almış. hemen üstten linkte ceza alan örneği var, hala kim var diyorsun.
0
fakirpislik06
(21.11.17)
Şöyle bir açıklama yapayım.

Daha önce birkaç kötü olay oldu. İlkinde sitedeki bir kız bir erkeği 'Hayatım tehlikede, peşimde. Beni takip ediyor' diye şikayet etti. Hayatının tehlikede olduğunu söyleyince ona inandık, meğer kız çocuktan intikam almaya çalışıyormuş.

Bu dolandırıcılık meselesinde de aynı şey oldu. Bir kişi birçok hesabı üzerinden 'Dolandırıldım' diye yaygara yaptı. Meğer iş kişisel bir hesapmış, mal alınıp satılmış ama bir dolandırıcılık yok ortada. Mal yerine ulaşmış, kargo fişleri var, imza var, yerli yerinde. Sadece iki gün geç gitmiş. İki gün için aciliyeti olan bir ürün de değil. O kişi de bu nedenle uçurulmamıştı mesela ama diğer kişi de elimizde belgelerin olduğunu bilmiyordu ve hala 'Uçurmadınız, Allah belanızı versin' diye duyuru açıyordu. Sonra olaydan haberdar olduğumuzu öğrenince bir daha kendi girmedi.

Bunlar demek değil ki dolandırıcılık yok ama moderasyon sizin 'Dolandırıldım' demenize güvenemez. Kanıt istiyor ama TCK gereği bu kanıt da mesajlaşmalar olamaz, özel mesaj ifşası yasak olduğundan. Yeni modların da başına geldiğini biliyorum, bizde de benzer şeyler yaşandı; dolandırıcılık olmuş ve savcılığa verildiği iddia ediliyor. 'Savcılık belgesini isimler olmadan bize gönderin, ilgili kişiyi uçuralım' diyoruz; belge yok. Belge yerine 'Sizin yapacağınız işi ...' diye küfür geliyor. 'Ya, bir fotoğrafını çekip isimleri göstermeyiz. Adamı uçuracağız. İzniniz olursa açıkça yayınlayalım, herkesin haberi olsun' diyoruz; 'Zaten dolandırılmışım, şimdi ne anlamı var.. Milletten bana ne'; 'Bir de onunla mı uğraşacağım, ne biçim iş yapıyorsunuz' diye mesaj geliyor geriye. E o zaman da elde kanıt yok ve hani savcılığa vermiştin. Yukarıda da 'Mesajlar hariç her belge olur' denmek istenmiş, ki en önemlisi de savcılık belgesi. Modlar kimsenin sözüne güvenerek iş yapacak lükste değil.

Duyuru'yu bir platform olarak bağlamaz çünkü Duyuru bu işlerin hukuki aracısı değil. Yani, dolandırılırsanız size avukat bulmaz ya da sizin adınıza işlemleri başlatmaz. Demek istenen bu. Ayrıca aşağıda 'Bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir' diyor, bu şekilde de hukuki sorumluluğu kalmıyor sitenin. Bir de e-ticaret sitesi değil, herhangi bir parasal kaynak sağlamıyor bu satıştan. Bağlamaz'dan kastedilen bu. Bu amaçla açılmamış herhangi bir site eğer kurallarda veya anasayfada belirtmedikçe sorumlu değildir. Ancak, tabii ki siz savcıya gittiğinizde her türlü belgeyi savılığa iletmekle yükümlü.
0
aychovsky
(21.11.17)
@acemi,
50 kereye gerek yok. dediğin kişi hakkında(şu 500 liradan maç bileti mevzusunu diyorsun sanırım) buraya resmi bir evrak konursa(savcılık suç duyurusu ve/veya mahkeme kararı) kişi hakkında işlem yapılır. diğer kalan her şey beğenmesek de iddiadan ibarettir. kanunen işleyiş bu şekilde.
0
fakirpislik06
(21.11.17)
@acemi Mayıs 2015'te mod değildim daha. Ağustos 2015 sonralarını araştır. Haliyle de anlattığım olay o değildi.

Dolandırıcılık olduğunun herkes farkında ve evet, hepsine işlem yapılmadı ama kanıt olmadan işlem yapılamıyor maalesef, bunları inkar ettiğim yok. Söylediğim şuydu, modlar size inansa bile inanç üstünden işlem yapamaz. Bu da onların kısıtı ve değiştirmek gibi bir yetkileri de yok. Tüm duyuruyu sıradan gezse bile, kanıt olmadığı sürece işlem yapamaz. Bir de 'Kanıt getirin, işlemi yapalım' demişler; daha ne yapsınlar. Savcılığa gitmeye üşeniyorsan ve 'O kadar da değil' diye düşünüyorsan, mod ne yapsın?

Bu arada, tamamen konuyla alakasız şöyle bir bilgi de vereyim. Aynı şekilde, özel mesajla küfüre de işlem yapılamıyor ama birkaç küfür davası küfredenin aleyhine güzel şekilde sonuçlandı. Üşenmeyenlere, kendi adıma teşekkür ederim.
0
aychovsky
(21.11.17)
e adamı uçurmuşlar? verdiğin linkin altında compu uçurdum diye yazmış?

senin iddian uçurmuyorlar, bunu desteklemek için link koyuyorsun adam uçmuş çıkıyor. yok sen gerçekten acemiymişsin :) benden bile daha entry-nick uyumun var helal olsun.
0
fakirpislik06
(21.11.17)
arkadaşlar bunu bir mod olarak değil, bir kullanıcı olarak yazıyorum ve benzer dolandırıcı duyurularının altına hep aynı şeyi yazıyorum. şimdi okuduğunu anlamayanlar "dolandırıcıyı koruyor" diyecek eminim ama yine de yazacağım.

dolandırıcının uçurulmasını niye istiyorsunuz? dolandırıcının uçurulmasının kullanıcılara ne gibi bir faydası var? ekşi duyuru'da kullanıcı hesabı dediğiniz şey, 5 lira bağış yapılarak alınabiliyor. adam uçuruldu. ne olacak? 5 lira bağış yapıp bambaşka sıfır bir nickle gelip işine devam edecek.

hem diyorsunuz ki "adam hakkında duyuruda bir sürü şikayet var" yok efendim "google'da bile aratınca çıkıyor". e iyi ya işte, adam sabıkalı ve sen sabıkasını biliyorsun. uyanık ol ve dolandırılma o zaman? adam onca yerden sabıkalı olduğu halde sen bu adama çarpılıyorsan, adam yepyeni sıfır nickle geldiğinde daha beter çarpılırsın. haksız mıyım? tamam dolandırıcıya bir ceza verilmesini istiyorsunuz ama uçurmak belki yazar olmak için kırk takla attığınız ekşi sözlük için uygun bir ceza olsa da, 5 lira bağışla yeni hesap alınabilen ekşi duyuru için caydırıcı bir ceza değil, tam tersine adama yepyeni bir nickle gelip sabıkasız şekilde, ifşa olana kadar yeniden dolandırıcılık yapma fırsatı.

bunu niye kimse dikkate almıyor da adamın dolandırıcı diye ifşa edilmiş sabıkalı nickinin uçurulmasını istiyor anlayamıyorum.

dolandırıcı diye ifşa edilmiş bir hesabın uçurulmasının -dolandırıcı olduğu kesin olarak kanıtlanmış olsa bile- ekşi duyuru gibi 5 liralık bağış ile yeni hesap alınabilen bir sitede ne gibi bir fayda sağlayabileceğini hakaretsiz, küfürsüz açıklayabilir misiniz bana?
0
kibritsuyu
(22.11.17)
(2)

Android telefondan dosyaları almak

barky
Merhaba arkadaşlar!Samsung Galaxy S5 telefonumun ekranı kırıldı, hiçbir görüntü vermiyor. Fakat telefon açılıyor, görüntü olmadığı halde. Benim bu telefonun içindeki dosyaları almam lazım, fakat normalde usb ile bilgisayara bağladığımda telefon ekranında dosya paylaşımını onaylıyor musunuz? tarzı bi
Merhaba arkadaşlar!
Samsung Galaxy S5 telefonumun ekranı kırıldı, hiçbir görüntü vermiyor. Fakat telefon açılıyor, görüntü olmadığı halde. Benim bu telefonun içindeki dosyaları almam lazım, fakat normalde usb ile bilgisayara bağladığımda telefon ekranında dosya paylaşımını onaylıyor musunuz? tarzı bir şey çıkardı ve ben ona evet deyince bilgisayardan dosyaları görebilirdim.

Ekranı görünmeyen fakat açılan bir telefondaki dosyaları nasıl alabiliriz?
0
barky
(21.11.17)
Telefon kapalıyken deneyin olur belki
0
hernezıkkımsa
(21.11.17)
samsung un paylaşım programlarını yüklemeyi deneyebilirsin. eskiden vardı masaüstü programı.
0
euphrat
(21.11.17)
(1)

Miles and smiles kart hakkında bilgisi olan

flore
mecvut statü mil 8.550toplam mil 80.000kartımızı classic plus yapabilmek için ihtiyacımız olan statü mili 16.4505 bonus mili 1 statü miline karşılık gelecek şekilde çevrim yapılabiliyormuş. bu bonus mil nedir? gördüğümüz toplam mil mi? eğer öyleyse;şöyle bi uyarı var:Miles&Smiles kredi kartınızla he
mecvut statü mil 8.550
toplam mil 80.000

kartımızı classic plus yapabilmek için ihtiyacımız olan statü mili 16.450

5 bonus mili 1 statü miline karşılık gelecek şekilde çevrim yapılabiliyormuş. bu bonus mil nedir? gördüğümüz toplam mil mi? eğer öyleyse;

şöyle bi uyarı var:
Miles&Smiles kredi kartınızla herhangi bir ücret ödemeden her 5 Bonus Mili 1 Statü Miline çevirebilirsiniz. Bir yılda 40.000 Statü Milinden daha fazlasını çeviremeyeceğinizi hatırlatalım.

bu durumda bana gereken 16450*5 : 82.250 bonus/toplam milim olsa dahi 40.000den fazlasını statü miline çeviremiyor muyum?

*müşteri hizmetleri ile konuştum. kart sahibi değilim, bilgi vermiyolar ama öğrenmem lazım.
0
flore
(21.11.17)
Statü mili uçarak kazanılan; bonus mil alışverişle kazanılan mil.

40.000 statü= 200.000 bonus mili. yani 200.000'den fazla bonus milini statü miline çeviremezsin.
0
lcha
(21.11.17)
(1)

Gmail okunmamış maili bulamama

kitap arasında kalmış silgi tozu
4 adet okunmamış mailim varmış. is: unread yaptıgımda bütün klasörlerdeki okunmamışları getiriyor (güncellemeler, forumlar, seyahat, vsvs) halbuki bu 4 mail sadece birincil gelen kutusunda sanırım. Nasıl bulabilirim?
4 adet okunmamış mailim varmış. is: unread yaptıgımda bütün klasörlerdeki okunmamışları getiriyor (güncellemeler, forumlar, seyahat, vsvs) halbuki bu 4 mail sadece birincil gelen kutusunda sanırım. Nasıl bulabilirim?
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(21.11.17)
in inbox is unread yapinca oluyor mu
0
tukenmez adam
(21.11.17)
(5)

kartlık/cüzdan vb.

doxanikee
klasik kalın cüzdandan sıkıldığım için kartlık tarzı bir şey arayışına girdim. dax diye bir kickstarter projesi gördüm, bir walter wallet diye şeye denk geldim. bunlardan ya da bunların harici bir fikri olan var mı? internet üzerinden alacağım saçma sapan bir şeye para vermek istemiyorum.https://www
klasik kalın cüzdandan sıkıldığım için kartlık tarzı bir şey arayışına girdim. dax diye bir kickstarter projesi gördüm, bir walter wallet diye şeye denk geldim. bunlardan ya da bunların harici bir fikri olan var mı? internet üzerinden alacağım saçma sapan bir şeye para vermek istemiyorum.

www.kickstarter.com
www.slimwalletjunkie.com
0
doxanikee
(21.11.17)
ayni kaygilar neticesinde para klipsi olan ince bi cuzdan aldim. hic konforlu degil. marketten gecince mesela uzun sure aliyor parayi yirtmadan guzelce klipsin arasindan gecirmek, o esnada esyalar posetler falan baya gerilim yasatiyor insana. ben de hala cozum bulamadim, ince deri bir cuzdan alayim diyorum.
0
icim urperiyor
(21.11.17)
Pocket organise al daha mantıklı
0
all girls dream
(21.11.17)
Onlar ne kadar pahalı öyle, hele kickstarter sırf reklam. 5 kartlık yeri var.

Ben yazın şundan aldım

i.hizliresim.com

15 20 lira verdim galiba, beşiktaş otobüs duraklarının oradan aldım, baya kullanışlı hele cüzdandan sonra. İki tarafta 6 kart gözü var üst taraf da cep, kağıt ve bozuk para koymaya. Üstü fermuarlı olanları da var galiba. Ben şu an 15 kart falan taşıdığım için biraz kalın ama böyle bir kartlık gayet ideal bence, ön cepte taşıyorum artık harika.
0
senolll
(21.11.17)
git bi avm'ye mavi'de greyder'de falan oluyor envai çeşit model, seç beğen al uğraşma internetlen falan.
0
yuto
(21.11.17)
secrid
0
bellbane
(21.11.17)
(2)

Koridor Tipi Barfiks Kullanan var mı?

delicevat
Merhabalar,Koridora takılabilecek tipte barfiks barı kullanan var mı? Montaj yaparken delme işlemi şart mı ? delmeden yaklaşık 80 kiloya dayanır mı?Teşekkürler
Merhabalar,
Koridora takılabilecek tipte barfiks barı kullanan var mı? Montaj yaparken delme işlemi şart mı ? delmeden yaklaşık 80 kiloya dayanır mı?
Teşekkürler
0
delicevat
(21.11.17)
Hiçbir delme işlemi yapılmıyor, sadece barfiks i cevirerek genisletiyorsunuz, duvarın saglamligina bağlı olarak iz kalıyor biraz da ice geçiyor ama ufak bir alci ile sonrasında halledebilirsiniz.

Biz iki kısı sallandik, sağlam yaptiysaniz 80 kg da düşme ihtimaliniz yok.
0
thatisthedoctor
(21.11.17)
delmeden çevrilerek takılanlardan almıştım ben birkaç yıl önce. yanında iki tane halka veriyor yapacağın yere vidala diye istersen. takmadım.

bi taraftan kollarımın içine bakarak diğer taraftan kollarımın dışına bakarak çalışıyodum. çünkü öteki tarafa dönmesi barı çevireceğinden çıkacaktı...

hesaplayamadığım bir şey oldu. yeğenlerime şov yapcam derken ayaklarımı yukarı kaldırdım ve biraz döndü. kafamın üstüne geri geri düştüm çubukla beraber.


tartmasına tartıyor 100 kiloya kadar. ama 58 kilo olan beni düşürdü yanlış kullanınca.
0
supergirl
(21.11.17)
(14)

ev yemeği yaptırtmak

oddyseus
bunun piyasası nedir? komşuyla anlaşmak istiyorum. bana günlük 1 tencere et/tavuk 1 tencere de bulgur/makarna yapacak günlük. bu olaylar nasıl oluyo? ama market alışverişi için de vaktim yok her şey ona ait olacak. bu işin piyasası nedir? komşu kadın samimi birisi normal ticaret gözüyle fazla isteme
bunun piyasası nedir? komşuyla anlaşmak istiyorum. bana günlük 1 tencere et/tavuk
1 tencere de bulgur/makarna yapacak günlük. bu olaylar nasıl oluyo? ama market alışverişi için de vaktim yok her şey ona ait olacak. bu işin piyasası nedir? komşu kadın samimi birisi normal ticaret gözüyle fazla istemez ama piyasasına uygun vermek istiyorum yine de. market masrafları dışında ne kadar vermek uygundur?
0
oddyseus
(21.11.17)
www.mamame.com.tr
buradan bakabilirsiniz bence piyasasına.
0
whoosie
(21.11.17)
istanbul'da ortalama bir lokantada 20 tl civarı et yemeği artı pilav artı çorba artı cacık/salata. et yerine tavuk dersen 17-18 tl civarındadır.

tencere mi diyorsun tabak mı diyorsun bu önemli burada tabii ki. bir tencere yemek yaklaşık 4-6 kişilik olur. tek kişiysen biraz abartılı. yok bir tabak demek istedim diyorsan da fiyatlar yukarda yazdığım gibi.
0
hosein
(21.11.17)
tek kişiyim ama tencere olarak lazım. günde pişmiş hali 1-1.5 kilo bulgur. 700 800 gram civarı da tavuk/et yiyorum.
0
🌸oddyseus
(21.11.17)
ne kadar doğru bilgi olur bilmiyorum. ama ankarada bir yer var ev yemeği yapan açık büfe tabağı dolduruyorsun. sonra tabağı tartıyorlar kaç kilo ise o kadar ödeyip çıkıyorsun.

kilosu 25 tl
0
kablelvuku
(21.11.17)
kollar 90 cm falan herhalde
0
bobinhoo
(21.11.17)
bulunduğum yere yakın temiz ve güzel ev yemekleri yapan bir yerin sitesini de (www.iclalmutfagi.com günlük menü fiyatları) referans alacak olursak beyaz et için 18-20, kırmızı et için 20-22 gibi bir şeye tekabül ediyor. Senin verdiğin gramajlar rahatlıkla iki katından fazla olduğu için belirttiğim fiyatları en az iki ile çarpman gerekir malzeme dahil.

NOT: bu işe girmeden önce toplu alım-nakitte falan güzel bir indirim yapacak düzgün bir kasap bul ve onunla anlaş derim.
0
candanag
(21.11.17)
bir yemek asla bu anlatılanlar kadar pahalı olmamalı.

market masrafları dışında aylık 300 lira verseniz yaparlar diye tahmin ediyorum. Çünkü insanlar aylık 1400 liraya hem yemek yapıp hem temlik yapıp hem de çay getiren insanları çalıştırıyor.

bu rakam suriyeliler için günlük 25 liraya düşüyor.


yine 4+1 evin günlük temizliği(halı silmek duvar silmek de arada sırada tabi oluyor bu tarifeye) + ütü + yemek = 120 ile 150 lira arasında güzelce yaptırılabiliniyor. ( bu sonuncusu bonus bilgi, konuyla alakasını ben de kuramadım )
0
mete kudur
(21.11.17)
kendin yap basit
0
sizofren06
(21.11.17)
sizofren06, şu an kendim yapıyorum zaten ama 1 saatimi alıyor en az. kendime ayırmak istiyorum o süreyi.
0
🌸oddyseus
(21.11.17)
Ben buharlı pişirici almayı düşünüyorum sırf bu yüzden. Arkadaşım çok memnun. Sebze pilav et tavuk herşeyi yapıyor. Sıcak tutma özelliği de varmış. Spora giderken ayarla geldiğinde hazır olsun mis gibi.
0
hasmetizm 2046
(21.11.17)
Ben de bakındım hocam ona BPA free güzel bi şey bulamadım Türkiye'de
0
🌸oddyseus
(21.11.17)
alışveriş-yemek prosedüründe tamamen pasif takılıp hazır yemeğe çökeyim mantığı ile alternatiflerinden biri de butik ve yerine göre kişiye özel menüler de çıkartabilen uygulamalara göz atman, değerlendirmen ve fiyat almandır. Ankara'da isen Fitbon gibi mesela www.fitbon.com.tr
0
candanag
(21.11.17)
kollar kaç cm hocam
0
bobinhoo
(22.11.17)
Homend marka alıcam ben. Arkadaşta ondan var. En azından tepsileri paslanmaz çelik. Sağlıklıdır diye düşünüyorum. Bu cuma Black friday, amazondan indirim de bakabilirsin, belki denk gelir.
0
hasmetizm 2046
(22.11.17)
(3)

müzik yapma yazılımı

dedim dedim de kime dedim
şimdi apple'da garageband varya hani bunun daha detaylısı var mı? laptop'da istediğim enstrümanlar ile oynayabileceğim istediğim şarkıyı yapabileceğim? ücretli de olur?
şimdi apple'da garageband varya hani bunun daha detaylısı var mı? laptop'da istediğim enstrümanlar ile oynayabileceğim istediğim şarkıyı yapabileceğim? ücretli de olur?
0
dedim dedim de kime dedim
(21.11.17)
logic pro x var
0
mete kudur
(21.11.17)
apple'da logic var.
windows için ableton, fl studio falan var. fl studio biraz dandik ama, ableton da karışık. en iyisi logic.
0
vedatchilipeppers
(21.11.17)
logic tamamdir. zilyon tane sesle birlikte geliyor.
0
alperz
(21.11.17)
(7)

Arabaya çarpılması ve akabindeki sigorta uyuşmazlığı

vejeteryanvampir
Merhaba,Geçen hafta normal seyir halindeyken arabaya çarptılar, araba soldan hasar gördü. Kusur tamamen karşı tarafta. Ama karşı taraf düşük bütçeli bir sigorta yaptırmış ve eksper bana şu an "çıkma parçayı" karşılayacaklarını söylüyor. Araba Nissan Micra, sözleşmelerinde araç yan sanayii ya da yoks
Merhaba,

Geçen hafta normal seyir halindeyken arabaya çarptılar, araba soldan hasar gördü. Kusur tamamen karşı tarafta. Ama karşı taraf düşük bütçeli bir sigorta yaptırmış ve eksper bana şu an "çıkma parçayı" karşılayacaklarını söylüyor. Araba Nissan Micra, sözleşmelerinde araç yan sanayii ya da yoksa çıkma parçayı, bunlar da yoksa orijinal parçayı karşılayabileceği yazıyormuş. Çıkma parça, pert olan orijinal bir araçtan çıkan orijinal 2. el parçalarmış.

Doğal olarak ben kabul etmiyorum bunu ve orijinal parça takılmasını istiyorum. Aradaki farkı çarpan kişi karşılasın, beni ilgilendirmez. Hem arabaya gelip çarpsın, hem değerini düşürsün, hem de çıkma parça diretsinler. Adam sigorta yaptırırken az ödesin diye riski düşük tuttuysa bu benim problemim değil, riske kendi katlanmak zorunda.

Bu yönde direteceğim ama bu konulara da hiç hakim değilim. Bilenler, başına gelenler bir akıl verebilir mi? Cidden tamamen kusurlu olan karşı taraf düşük bütçe ile sigorta yapıp riske katlandığı için bu riski benim de almam mı gerekiyor?

Görül ve önerilerinizi rica edebilir miyim?
0
vejeteryanvampir
(21.11.17)
trafik sigortasının kaza başı minimum rakamları var. yanılmıyorsam da kazada araç başı en az 35.000 gibi bir rakamdı. sizin masraflarınız bu rakamı geçiyor mu yoksa sigorta mı uyanıklık yapıyor.

her durumda aracınızın tam donanımlı ve yetkili bir servisteki tüm onarım maliyetlerini üstüne de eğer 5 yaşından yeni ise değer düşümü farkını ödemek zorundalar.
0
orpheus
(21.11.17)
Yok yahu 3700 TL gibi bir rakamdan bahsediyorlar, çıkma parça da 2100 TL miymiş neymiş.
0
🌸vejeteryanvampir
(21.11.17)
Eksperin çakallığı. Siz bu çıkma parça olayını kabul etmeyin. Eğer çıkma takılırda ben onu tespit edersem dava ederim sizi deyin. Kendi acentenizle görüşün önce, en iyi onlar yönlendirir sizi.
0
battal gemalmaz
(21.11.17)
yeni çıkan sigorta kanununa göre yan sanayi ve çıkma parça da kullanılabilecek gibi bir şeyler duymuştum en son ama bilemiyorum. çıkma parça takılması mantıksız yani sıfır takılmalı her halükarda
0
burya
(21.11.17)
Aradaki farkı öde orijinal taktır sonra da değer kaybı isteyeceksin zaten karşı tarafın sigortasından. Yine cebinden az bir miktar çıkmış olacak
0
goodman
(21.11.17)
sigorta tahkim komisyonuna gidin ve başvuru yapın çakallık yapmışlar.
0
vedatchilipeppers
(22.11.17)
Arkadaşlar, biraz araştırdım, 2015'te Tebliğ değişmiş ve gerçekten çıkma parça takabiliyorlarmış:

www.resmigazete.gov.tr (B2-1)

Astronomik rakamlarla zorunlu trafik sigortası yaptırtan devletimiz tarafından bize atılan başka bir kazık.
0
🌸vejeteryanvampir
(22.11.17)
(3)

bu haber başka nerede var

cedex
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/aselsanda-bir-supheli-intihar-daha-2099569/başka kaynakta göremedim
www.sozcu.com.tr

başka kaynakta göremedim
0
cedex
(21.11.17)
her giriste sifresini unutan adam
(21.11.17)
kaynak bilmiyorum ama haber gerçek, yüzüncü yıl tarafında yaşıyorum.
0
bobinhoo
(21.11.17)
tabirimekruh
(21.11.17)
(3)

ehliyetten gözlük yazısını çıkarmak

diffarentiationation
5 sene önce sağlık raporunda gözlük kullanıyorum demiştim. şimdi hiç kullanmıyorum, gözümü daha kötü yapıyor. nasıl çıkarabilirim bunu?şuan arabayı gözlüksüz kullansam, kontrolde, kazada hep ben suçlu olurum değil mi, cezası falan var?
5 sene önce sağlık raporunda gözlük kullanıyorum demiştim. şimdi hiç kullanmıyorum, gözümü daha kötü yapıyor. nasıl çıkarabilirim bunu?
şuan arabayı gözlüksüz kullansam, kontrolde, kazada hep ben suçlu olurum değil mi, cezası falan var?
0
diffarentiationation
(21.11.17)
ehliyeti yenile sağlık raporunu aile hekiminden al. çok üstün körü görmede sıkıntı var mı diye sorup geçiyor. bende öyle oldu yani
0
aşksız prens
(21.11.17)
ehliyet yenileme için randevu al, aile hekimine git rapor için, aynı bu şekilde açıklamanı yap. huylanırsa yazı okutabiliyor orada sıkıntı yaşamazsan verir gözü sağlam raporunu.
0
yuto
(21.11.17)
Yeni ehliyette gözlük yazmıyor zaten. Kaza sonrası da gariptir kimse sana neden gözlük kullanmıyorsun demiyor. Zaten sorgulasa bile lens kullanıyorum desen kimse tersini ispat edemez.

Özetle, ehliyetini yenile başka da bişey yapmana gerek yok :)
0
gkn
(21.11.17)
(3)

Türkçe Soruları

mete kudur
Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde sözcük kök ve eklerine doğru biçimde ayrılmıştır?Yem-le-n-mekBirik-tir-il-mekEk-len-mekKısa-l-t-ı-l-makGörüş-tür-ül-mek(cevap - d; ben a yaptım)Yapım / Türetim ekleri, yeni sözcükler üretirken sözcük türünü değiştirebilir. Aşağıdakilerin hangisi, eylemden üretilen
Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde sözcük kök ve eklerine doğru biçimde ayrılmıştır?

Yem-le-n-mek
Birik-tir-il-mek
Ek-len-mek
Kısa-l-t-ı-l-mak
Görüş-tür-ül-mek

(cevap - d; ben a yaptım)

Yapım / Türetim ekleri, yeni sözcükler üretirken sözcük türünü değiştirebilir. Aşağıdakilerin hangisi, eylemden üretilen yeni bir ad değildir?
Seçilen Yanıt:
Yanlış koşu
Cevaplar:
sevgi
ölüm
yemek
koşu
Doğru dansçı


Aşağıdaki sözcüklerden hangisi düzlük-yuvarlaklık uyumuna örnek olarak verilemez?
Seçilen Yanıt:
Yanlış yalan
Cevaplar:
yalan
sinek
kurak
Doğru varil
görev
0
mete kudur
(21.11.17)
Kök, anlamını kaybetmeyecek şekilde en yalın hale getirilebilen sözcüktür.

Yem sözcüğünü ye olarak bir adım daha geriye götürebilirsin. Buradaki "ye" fiili kök olur. Yem kök değil.

O yüzden A doğru değil.

-

Sevgi, sev fiilinden gelir.
Ölüm, öl fiilinden gelir.
Yemek, ye fiilinden gelir.
Koşu, koş fiilinden gelir.

Dansçı, dans fiilinden gelmez. Çünkü dans diye bir fiil yok. Dans isimdir. Dolayısıyla bu kelime eylemden türetilmemiş.
0
dissendium
(21.11.17)
1 - bunu bilemedim. kısaltı diye bi kelime yok sanki. tdk'dan da baktım.


2 - kökü eylem olmayan bi tek dansçı kelimesi var zaten
sevmek-sevgi
ölmek-ölüm
yemek(fiil)-yemek(ad)
koşmak-kuşu
dans zaten kendi başına bir ad.



3 - tdk'daki açıklamaya baktım. özellikle alttaki tabloya bakınca çıkıyor cevap.

Bir kelimede düz ünlüden sonra düz (a, e, ı, i), yuvarlak ünlüden sonra yuvarlak dar (u, ü) veya düz geniş (a, e) ünlüler bulunur.

a → a, ı

o → u, a

e → e, i

ö → ü, e

ı → ı, a

u → u, a

i → i, e

ü → ü, e
0
elorelia
(21.11.17)
ilk soru için ekleme yapayım. (naçizane fikrimdir, yanlış olabilir)

kısalt-mak fiili için bağlantı ünlüsü kullanılıyor (ı harfi)

normalde ye-mek fiili için yen-n-mek olarak n harfi ile edilgenlik katılıyor.

kısalt-mak fiiline n veya l harfi ile edilgenlik katılmak istendiğinde araya bir ünlü harf geliyor ve kısalt-ı-l-mak oluyor. o sebeple ı harfi bir ek olarak gözüküyor
0
azeriturku
(21.11.17)
(2)

Çiçeğin yaprağını delsek ne olur;

mete kudur
elimizde, kılıç gibi uzayan yaprakları olan soğanlı bi' çiçek var; yaprakları uzayıp yamulduğu için kuvvet x kuvvet kolundan dolayı bi' noktada deforme olmuşlar, oradan kırılacaklar büyük ihtimalle. o noktaya destek profil koyalım diyoruz, ama bağlayamıyoruz, ille yaprağı delerek tutaracağız. delse
elimizde, kılıç gibi uzayan yaprakları olan soğanlı bi' çiçek var; yaprakları uzayıp yamulduğu için kuvvet x kuvvet kolundan dolayı bi' noktada deforme olmuşlar, oradan kırılacaklar büyük ihtimalle. o noktaya destek profil koyalım diyoruz, ama bağlayamıyoruz, ille yaprağı delerek tutaracağız. delsek yaprak ölür mü ?
0
mete kudur
(21.11.17)
Y şeklinde destek yapın. arasına yaprağı koyun. boşuna delmeyin
0
eeb
(21.11.17)
Yaprağı delersen büyük olasılık ölmez ama o şekilde tutunmaz ki yine kendini salmayacak mı? Yaprağa zarar vermene gerek yok zaten, profille bi kurdelayla bağlayabilirsin. kurdelayı iki kez gevçekçe yaprağa dola sonra profile bağla.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(21.11.17)
(5)

şuradaki olay ne?

diffarentiationation
https://youtu.be/IsyXG8Xhcsg?t=195dediklerinden hiçbir şey anlamadım.
youtu.be

dediklerinden hiçbir şey anlamadım.
0
diffarentiationation
(21.11.17)
hakemlerin verdiği saçma sapan yanlış kararlarla derleme bir video.
0
rockman002
(21.11.17)
onu biliyorum, oyuncu ne yapmış da ne karar vermiş?
0
🌸diffarentiationation
(21.11.17)
sanırım puanın ortasında kenara geldiği için diskalifiye etti. rakip faulden sonra 2.servisi kullanacaktı oyle o an kafasına gore gelemez kenara
0
rockman002
(21.11.17)
hatalı karar olmuyor ki o zaman, neden bu videoda verilmiş olabilir?
0
🌸diffarentiationation
(21.11.17)
hakem, janowicz'in topu bilerek kortun dışına gönderdiğine hükmedip code violation veriyor. üçüncü code violation olduğu için oyun cezasıyla sonuçlanıyor. o sıralar shapovalov'u takip ettiğim için ben bu maçı izlemiştim. janowicz çok sinirliydi önceki kararlardan ötürü. (hatta maçı tamamlamaz diye düşünüyordum) bence de sinirle vurdu topa ama kesin bir hüküm verilemeyeceği için ve adam haksız bir durumdan ötürü bu raddeye geldiği için ben hakem olsam böyle bir karar vermezdim.
0
misterturist
(22.11.17)
(4)

askerlik tecil sıkıntısı

rockman002
merhaba üniversitem uzamıstı askerliğimin tecili 31 aralık'da bitiyor. ben bu donem maddi sorunlarımdan dolayı harç yatıramadıgımdan kaydım yenılenmedi .dolayısıyla tecili uzatamadım. 2. dönem harcları 22 ocakta yatıyor yanı tecilim bitmiş olacak işe yaramıyor sanırım. askere su an gidemem bir çözüm
merhaba üniversitem uzamıstı askerliğimin tecili 31 aralık'da bitiyor. ben bu donem maddi sorunlarımdan dolayı harç yatıramadıgımdan kaydım yenılenmedi .dolayısıyla tecili uzatamadım. 2. dönem harcları 22 ocakta yatıyor yanı tecilim bitmiş olacak işe yaramıyor sanırım. askere su an gidemem bir çözümü var mı bu işin? üniiversitede hala kaydım duruyor acaba bu yeterli mi ne yapmam lazım arkadaslar?
0
rockman002
(21.11.17)
ne okuyorsun? yaş kaç?
0
blue eyes white dragon
(21.11.17)
2 senelik okuyorumda 4 senedir bitmedi malum tecilde 4 senelik uzamıstı. yaşım 23
0
🌸rockman002
(21.11.17)
okduğunuz/okulda kayıtlı olduğunuz müddetçe sorun olacağını zannetmiyorum. artık okul yapmaz siz yaparsınız tecili. öğrenci belgesi alıp gidin askerlik şubesine.
0
blue eyes white dragon
(21.11.17)
aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. 31 aralıka kadar kayıt yaptırıp okulun bunu askerlik şubesine yollaması lazım yoksa şubatta askersiniz. en azından bana askerlik şubesinde bu cevabı verdiler
0
monicapp
(21.11.17)
(12)

Kızlara soru (seksli meksli değil

gameofannen
kızlar cildi egençlerştirmek, böyle fresh bir görünüm sağlamaak için napıyorsunuz? önerebileceğiniz zerzevat var mı? maskedir, kremdir erkek güzeli sefil biloyum
kızlar cildi egençlerştirmek, böyle fresh bir görünüm sağlamaak için napıyorsunuz? önerebileceğiniz zerzevat var mı? maskedir, kremdir
erkek güzeli sefil biloyum
0
gameofannen
(21.11.17)
Makyaj yapmazsan cilt zaten genc duruyor. Yuz icin kullanilan her seyin cildi yiprattigini dusunuyorum. 60 yas ustu degilsen tabi..
Salatalik kabugu/ avokado kabugu/ saf zeytin yagi gibi seyler yumusacik yapiyor.
0
nax
(21.11.17)
bir pamuğa gül suyu döküp yüzünü sil hergün bu şekilde. çok iyi geliyor.
0
tabirimekruh
(21.11.17)
Sigara iciyorsaniz birakin, alkolu azaltin, duzenli uyuyun, bol su icin. Quenzim, e vitamini gibi seyler deneyin. Disardan cilde surulen hicbir sey cildi genclestirmiyor.
0
red g
(21.11.17)
Güneş kremi
Güneş kremi
Güneş kremi

scotdir.com
0
jazzabel
(21.11.17)
Fazla yağ cildi yaşlandırır.
Sabahları normal suyla yüzümü yıkıyorum sadece. Akşam temizleme jeli, tonik ve nemlendirici uyguluyorum. Shiseido ibuki sleeping mask da inanılmaz iyi nemlendiriyor, indirimde bulursan haftada 1 gece yatarken yüzüne onu sürüp yatabilirsin. Sabaha pamuk gibi uyanıyorsun.
0
kayranin kedisi
(21.11.17)
senin halinden bir erkek anlar kızlara ne diye sorarsın!

sigara, alkol, stres, uyku düzeni, beslenme gibi etkenler başlı başına etken olabilir, bunları bir kenara koyup salt harici dokunuşla ne yapabilirim diye sorarsan günlük olarak kaliteli bir güneş kremi içeren nemlendirici (Kiehls olabilir) kullanmanın yanı sıra haftada bir yine kaliteli bir detaylı temizlik (Shiseido deep cleaning scrub gibi) ürünü kullanabilirsin. İmkanun varsa bakımı kolaydır eve bir aloe vera çiçeği al büyüttükten sonra haftada bir de onun yaprağından özünü alıp yüzüne masaj yap (biraz sperme benziyor ama idare ediver artık), yumuşacık olursun.
0
candanag
(21.11.17)
:))
@alkol sigara yok. su içerim yeterince.

@gül suyu deneyebilirim.

@güneş kremi kışın da kullanılıyor mu? kapalı havalarda.?

@ yağ anlamında sadece nemlendirci kullanıyorum. bazen traştan sonra argan yağı

@halimden erkekler anlamaz işte cevabı hatunlarda bu sorunun
0
🌸gameofannen
(21.11.17)
bence argan yağı sürme
aldığın yağ nerede nasıl üretiliyor bilmiyoruz
küçük kabartma tozu gibi paketlerde kuru maya satılıyor ya marketlerde ondan al
haftada 1 ya da 2 haftada 1 defa bir kaseye dök hepsini kremimsi bir hale gelene kadar limon sık üzerine çay kaşığı ile karıştır. sür yüzüne bekle .
1 saat kadar sonra ılık suyla yıkarsın. benim en sevdiğim ve tek kullandığım yüz bakımım budur .
siyah noktalar sivilceler renk değişimlerini yok ediyor.
hem de ne olduğu belli maya ve limon .
not :yüzünde kururken mumya gibi oluyorsun bir de gerim gerim gerilir süper bir his :)
0
devilone
(21.11.17)
Güneş kremi yaz kış kullanılıyor. Cildine yağ sürme sakın. Her cilde iyi gelmez beyaz yağ bezeleri ve siyah nokta çıkarsa çok uğraşırsın.

Gül suyu +1 ben cildiyeye tonik yaptırdım. İçinde gül suyu falan da var çok iyi geliyor.
0
jazzabel
(21.11.17)
Argan cezayirden aldım. Güvenilir kaliteli. Bizzat kendim aldım. Onda sıkıntı yok ama tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Sadece traş sonrası yangına iyi geliyor hemen de kayboluyor.
0
🌸gameofannen
(21.11.17)
bol bol bol su tüketmek.
en fazla 1 bardak kahve içmek
düzenli beslenmek, düzenli uyumak, spor yapmak


cildi doğru nemlendirmek, doğru su ısısında duş almak veya yüz yıkamak. açıkçası çok sıcak suda ne banyo yaparım ne de yüzümü yıkarım. olabildiğince soğuk su kullanmaya özen gösteriyorum yüzümü temizlerken.
yeşil çayı buzdolabı buz poşetlerine koyup donduruyorum. gece yüzümü temizledikten sonra o buzlu çayla yüzüme buz masajı yapıyorum mesela.

yatmadan önce aloe vera ya da hindistan cevizi yağı sürüyorum. haftada bir nemlendirmeye yönelik yüz şeklinde olan maskelerden kullanılabilir. salatalık veya aloe veralı olanları tavsiye ederim. çok fazla kozmetik marka kullanmamakta fayda var. olabildiğince doğal ürünler kullanın.
0
vedderbaug
(22.11.17)
nemlendirici şart ama hangi nemlendirici olduğu da önemli.
ben bütün dertlerimin üstüne bepanthol losyon sürüyorum :) hücre yenilenmesini artırıyormuş, ki bende işe yaradı diyebilirim. sivilce izlerini bile yok ediyor. özellikle duştan çıktığım gibi yüzüme mutlaka sürerim.

şunu da izle bir ara. krem diyince serbest çağırışım yaptı aslında çok alakalı sayılmaz ama aşırı güzel bir animasyon-umsu.
www.youtube.com
0
istanbul kanatlarimin altinda
(22.11.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.