[]

Hamileyim kedim ısırdı parmağım şiş

Selamlar,

Soru başlıkta aslında. Parmağım şişti ve sertlik ile ağrı var. Pansuman yaptım sardım. Veterineri bir sorun olmaz dedi ama şişliği görünce tedirgin oldum açıkçası. Başına gelen var mı? Ya da doktora gitsem hangi bölüm hangi hastane bakar? Aşı yasak, ilaç yasak. Yani ne yapabileceğimi bilmiyorum şu durumda.

Teşekkürler.

 
alerji olabilir.yine de içiniz rahat olması açısından acile gidin.


  • follow rivers  (02.01.18 01:57:49) 
Tetanos asisi yasak degil hamilelere. Mutlaka doktora gidin


  • old possum  (02.01.18 09:20:26) 
"Hamileyim dedim ısırdı parmağım şiş" okudum :D Geçmiş olsun :)


  • bir peynir kutusu kibrit  (02.01.18 09:24:59) 
selamlar, malesef enfeksiyon olabilir. çok yakın bir zamanda başıma geldi.
ağrı ve şişlik varsa kötüye gidebilir takip edin, benim bildiğim tek yolu antibiyotik kullanmak.

bende de kedim veterinerden korkup bir anda elime asılıp çok derin ısırmıştı (belki inşallah sizinki daha hafif bir ısırıksa benimki kadar kötü olmadan geçebilir).
hem çok kanama oldu hem elimi uyuşturacak kadar derini ısırmıştı. başta yapacak bir şey yok çok önemsemedim, ama bir iki gün sonra parmak gittikçe şişmeye başladı, çok ağrım vardı, çevresi de kırmızıydı. hemen vet'i aradım. kadının görmesine bile gerek kalmadı, ben söylemeden tüm belirtileri kendi saydı zaten, çünkü onun başına haliyle çok sık geliyor. meğerse kedilerin tükürüklerinde insanlarda enfeksiyon yapan bir şey varmış. özellikle böyle derin ısırıklarda direkt kana karışınca enfeksiyon olmuşum ben de. antibiyotik kullanacaksın başka geçmez dedi. ben 10 gün civarı kullandım. bir iki güne acım anca azaldı. o sertlik aylar geçmesine rağmen hala içeride hafif kaldı. bir de iyileşmesi uzun sürüyor. ama sonuçta ilaçla enfeksiyon geçti.

ama ihmal etmeyin kötüye gitmesin, hamilelerde antibiyotik kullanımı nasıl bilemiyorum. ama enfeksiyon da daha kötüleşirse o da sıkıntı olabilir o nedenle takip edip kötüye giderse işinden anlayan bir veteriner sonra da doktorunuzla görüşün. (belli ki sorduğunuz veteriner pek önemsememiş.)
bu arada tetanoz çok gerekli değil. kendi kediniz olduğu için sorun olmayacaktır. dışarı da çıkmıyorsa hiç sıkıntı olmaz. zaten üzerinden vakit geçmeden olmak gerekirmiş aşıyı..
ama enfeksiyona dikkat edin. çok geçmiş olsun.
  • kaputt  (02.01.18 09:41:12 ~ 09:46:35) 
hamilelerde toksoplazma enfeksiyonu riski var kedilerden geçebilecek. çok çok önemli. mutlaka araştırın.


  • stanley weber  (02.01.18 09:57:08) 
kadın doğum doktorunuzu arayın. toksoplazma meselesi önemli, ama acil değil. sizi yönlendirecektir.


  • babilbaligi  (02.01.18 10:06:08) 
Merhaba,

Doktora gittim. Veteriner antibiyotik krem sürsem geçebileceğini söyledi. Kedide bana zararlı herhangi bir şey yokmuş.

Jinekologum ise tetanoz olmamı ama kuduz aşısı olmamamı söyledi. Tanıdığımız bir iki doktor da kuduzu önermedi.

Tetanoz oldum. Her gün pansuman yapıp bandajlamam gerekecek tabi ne zaman geçecek bilmiyorum.

Antibiyotik ile ilgili olarak hiçbir doktor bir şey demedi zaten içmem de yasak. Ofis hekimim kullanamazsın dedi sadece.

Tetanozun bebeğe zararı yokmuş. Kuduzun bir ihtimalmiş. Jinekolog öyle dedi ama tabi sokak hayvanı olsaydı yaptırmak zorunda kalacaktım.

İşin özü, hamileler hayvanlarla biraz mesafeli davranmalı. Dünden beri öldüm öldüm dirildim.

Başına gelen olur ise de soru sorabilir sonrası için.
Verilen cevaplar için de teşekkür ederim.
  • makarnacanavari  (02.01.18 15:18:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.