[]

Korktuğum başıma geldi - ilişkimin arkadaşlarca eleştirilmesi

selamlar herkese,

benim uzak mesafe bir ilişki yaşadığım tatlış bir erkek arkadaşım var. 1 yıldan beri birlikteyiz. 30-35 günde bir de yüzyüze görüşebiliyoruz. şimdi ilk nokta şu: ben oldukça uzun boylu bir kızım - 1.80. o da türkiye şartlarında orta boyda bir erkek - 1.73. yanında iri duruyorum. yanyanayken inanılmaz yakıştığımızı iddia edemem ama birbirimizi seviyoruz ve mutluyuz.

şimdi biz az görüşebildiğimiz için genelde başbaşa takılıyoruz. ama birbirimizin arkadaşlarıyla da tanıştık bu süre zarfında, tabii. neyse şimdiye kadar tanıştırdığım arkadaşlarım sonrasında onun hakkında güzel sözler söylediler ve boy konusunun hiç bahsi geçmedi. ben biraz takıyordum bu konuyu, kızlar grubuma derdimi açtım ve "saçmalama, gayet iyisiniz, bişey olmaz o kadardan, çok iyi bir çocuk, seni seviyor" gibi tepkiler aldım. biraz rahatlamıştım o zaman.

bir de başka bir kızlı-erkekli grubumla oturduk bir kez. sonrasında ben onları tekken gördüğümde baya dalga geçtiler :( işte o çocuk senden kısa, napıyosun sen filan diye. ben böyle kalakaldım, biz sadece dış görünüşe göremi yargılıyoruz ilişkileri filan dedim. sonra o ortamdaki bi çifte laf attım. kız da bizim kadar olmasa da 3-4 cm uzun erkekten. bunu kabul etmediler filan. bi de en son erkek arkadaşımın mesleğine dem vurdular, biraz iyi kazanıyor. ha zaten x işini yapıyor, ondandır gibi bir laf ettiler. çok çirkindi.

ben de bunlara laf salladım biraz. ama ortam buz gibi oldu. kısa süre sonra kalktım oradan. ertesi gün benden topluca deli gibi özür dilediler, alkollüydük, öyle düşünmüyoruz, geyik yapıyorduk ayarı kaçtı filan diye.

ya ne halleri varsa görsünler napıyım da. ben gene takmaya başladım bu boy konusunu :/ onu napıcaz?

 
enişte kaptan mı pilot mu? kaptanpilotmu? :)


  • binder dandet  (01.01.18 20:14:47 ~ 20:15:53) 
ayıp etmişler bence soğut aranı derim.


  • basond  (01.01.18 20:18:07) 
Bence çok da ciddiye alınmayacak bi konu değil. Çünkü her girdiğiniz ortamda konuşulacak bu konu. Alışın buna bence.
Bu arada nasıl bir arkadaş grubunuz var kızlar mı uzun yoksa erkeleriniz mi çok kısa?

  • valarmurgulis  (01.01.18 20:21:44) 
Karakterine ya da davranislarina laf etseler ok arkadaslarin izlenimi onemlidir. Ama boy ya da para mevzuuna donusturmeleri falan cok cirkin. Bence onlari sen gozden gecir.


  • mor oje  (01.01.18 20:25:13) 
Ayıp ve çiğ hareketler. Kendi basitliklerini dışa vurmuşlar. Bu kadar dert edilecek bir şey değil bence. Çevremde, boy konusu aynı bu şekilde olup evlenenler var.

Bence sırf bu sebepten ötürü ilişkin yerine o arkadaşlarını gözden geçirmelisin.
  • skooma  (01.01.18 20:28:46) 
topuklu giyme o zaman 170 olursun? eşit olursunuz? onu da mı biz söyleyek.
bu arada cidden aylığı ne kadar?

  • darkwizard  (01.01.18 20:30:52 ~ 20:37:00) 
Bence de cok cirkin ama sen de bu konuda biraz takilmissin gibi gorunuyor. Yani sana o sekilde konusmalari yanlis tabii ki ama takmadigin bi konu olsa he he dersin guler gecersin. Once kafanda “guzel gorunen bir cift diiliz” dusuncesini bitir. Siz guzel bir ciftsiniz. Sen onu o seni seviyor. Ne ciftler var size gelene kadar.


  • beriberi  (01.01.18 20:31:24) 
Hiç düşünme.iyi anlaşıyorsanız gerisi önemli degil.
Bizde toplum olarak hep dış görünüşe takılırlar ki en büyük sorundur bence.
insanin biraz da içine bakmak lazim.
  • red hot chili  (01.01.18 20:35:40) 
Ya muhakkak olur, boya takılmamak lâzım ama senin gibi uzun kadınların eşi olacak erkeklerin en az 190-195 olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu gibi şeyler karşınıza hep çıkacak. Ama sevgilin 195 olursa herkes "Boyu boyuna, huyu huyuna" der.

"Herkesin dediğine göre mi yaşayacağız?!!!"

Elbette hayır. Ama sevgilinle ilk sürtüşmende bunlar aklına gelecek ve "Ya zaten kısaydı" ile devam eden şeyler geçecek aklından. Maalesef.

Benim boyum 180, senin kadar uzun bir sevgilim ya da eşim olsun istemezdim mesela. Bak açık konuşuyorum.
  • yirmisantim  (01.01.18 20:36:37) 
Takma. Sacmalayip da berbat etme iliskini boyle bir sebepten.


  • veritaslibertas  (01.01.18 20:52:03) 
Sene olmuş 2018, hala boy konusuna takılanlar var.


  • pilav  (01.01.18 20:53:45) 
özür nazarımca gayri-makbül.tükürdüğünü yalanyanlardan hayır gelmez.

söz ağızdan bi kere çıkar.

arama, sorma, gözler seni arasın, yokluğun garipsensin

vesselam
  • regardless of what they say  (01.01.18 22:08:14) 
Bence boy konusunu içine sindiremeyen sensin. Arkadaslar bahane olmus biraz.


  • aquarium  (01.01.18 22:14:23) 
sanki aquarium dogru yakalamis. arkadaslarla olan tartismana hic sasirmadim. ben sana citlatayim o grup sen yokken de senin arkandan deli gibi konusan ve aslinda seni pek de sevmeyen bir grup bence. fazla takilma. onlardan ayrildigin bir konu olmali, daha basarilisindir? daha iyi kazaniyorsundur? daha iyi bir konumdasindir yada bilmiyorum baska bisi ama soyleyeyim o grup sen yokken de seni cok eziyordur kesin.

boy konusunda ise en cok korktugum demissin. bana sanki sen bu cocugu seviyorsun ancak sadece boy konusu biraz seni endiselendiriyor o da disardan nasil gorunuruz konusu. bence 173 ile arainda cok cok cok kotu bir fark yok. erkek bu konuda olgunsa lutfen sen de takilma. mutluluklar dilerim ikinize de
  • charlotte blanc  (01.01.18 22:24:11) 
Ben adamı seviyorsam boyu umrum olmadı, olmaz, kim ne derse de umrum olmaz. Evet anlık asabım bozulur belki ama seviyorum size ne derim. Birbirini seven iki insanı sırf görünüş için eleştirenleri asla ciddiye almam. Arkadaşımdan da örnek vereyim, kendisi çok güzel ve uzun boylu, ondan 5-6 cm kısa adam ona aşık oldu ve evet arkadaşımın bana ilk dediği ya boyu bile benden kısa idi. Şimdi evliler ve birbirlerini çok seviyorlar onu geçtim boydan çok daha büyük dertleri var ama halâ insanlar kızın dengi değil diye laf edebiliyor=) gerçek sebeplere bakınca bunlar çok komik oluyor. Ayrıca sizde de erkek çok kısa değil de siz uzunsunuz=)


  • mslny  (01.01.18 22:45:22) 
1,80 hemcinsin olarak yetistim! :)

Insanlar iliskilerden tut, girdigin ise, aldigin herhangi bir karardan satin alip da "guzel mi" diye hevesle gosterdigin bir tisorte kadar en ufak seye bile camur atmayi cok seviyor ulkemizde. Hepimizde var boyle bir egilim yetistirilme itibariyle, hepimiz heves bukucu baltali ilahlariz.

Hele ki erkegin boy, yas, maas, kariyer, ses tonu, hatalarinin goz ardi edilmesi gibi milyonlarca aklina gelmeyecek konuda kadindan ustun olma hakkina ve zorunluluguna sahip oldugu bir yerde erkekten uzun olmak... Yo dostum yo, insanlarin agiz ishali olmasindan kacisin yok. Icimiz pis hepimizin.

Iyi anlasmaniza, birbirinize olan saygi ve sevginize katiyen bakmaz en yakin arkadaslariniz bile. Kendi cevremde de deneyimledim bunu. Herkes tipin pesinde. 10 yillik en yakin arkadaslarim resmen benim en itici buldugim bombos tipleri ovuyor bana, benim begendigim ve aradigim ozelliklere de "hiiiii oyle mi" cekiyorlar.

1,95 sevgilim de oldu, 1,75 de. Cok guzel vakit gecirdigim de oldu, ayi gibi kavga edip sevistigim de. Bunlar boydan bagimsiz durumlar. Milletin fikrine takmayin mevzu boy oldugunda, objektif degil sekilcilik bazinda konusacaklar tamamen.

Aralarinda bir karis boy farki olan (hatun uzun) arkadas ciftim evlendi ve cocuk bekliyorlar mesela. Milletin yorumlarini once puskurtmeyi, sonra iplememeyi ogrenmisler.

Onemli olan islevi zaten.
  • rakunzelll  (01.01.18 23:07:13) 
1.80 kızın yanındaki 173cm erkek girilen her ortamda konuşulur. Bunu bi kere bil. Sadece bazı ortamlar bunu direkt senin yüzüne söyleyecek kadar samimidir, bazı ortamlar ise sen gittikten sonra fısırdamayı tercih eder.

Artı hepsinden önemlisi bence sen takıyorsun boy farkını baya baya, takmasan bu kadar önemsemezdin.
  • roket adam  (02.01.18 02:04:13 ~ 02:05:09) 
Boyle bir boy farki her zaman gundemde olacaktir . Erkek arkadasinla benzer boydayim. Ben benle ayni boyda biriyle bile iliskiyi ciddi boyuta taşıyamadım(kiz da beni beğenmişti ama onun da boy takintisi vardi ama ciddi olsam olurdu birseyler) erkek arkadaşını cesaretinden dolayi takdir ettim. Eger birbirinizi sevip bu laflara kulak asabilecekseniz cok klasik olacak ama boy,kilo, mesafe lanet birer sayi olarak kalir.


  • i m sick tired  (02.01.18 02:40:37) 
ben inanamadim.

bence icinize sinmeyen baska seyler var, boy mazeret.

yok, yok; inanamadim.
  • e haliyle  (02.01.18 03:43:01) 
seviyorsan takmaman lazım, mutluluklar dilerim.


  • Apocalypse  (02.01.18 10:47:43) 
Topluca ozur dilemisler, yanlisini anlamislar. Takacak bir sey yok bence. Soylediklerinin arkasinda dursalardi o zaman sorun vardi. Ozur dilediklerine gore kendilerini senin yerine koyabilmisler demektir.

Ayrica ozur dilemek erdemdir, tukurdugunu yalamak falan degil.

Bunun disinda yukaridaki arkadasin da dedigi gibi 1.80K-1.73E isteseniz de istemeseniz de her ortamda konusulur, bu bir gercek. Bunu konusmak sigliktir, terbiyesizliktir, seviyesizliktir, karaktersizliktir bilmemnedir bu ayri bir konu, ortadaki gercek bunun her ortamda konusulacak olusu. Buna alisin. Istediginiz kadar kaliteli ortama girin, konusulur. Ama yuzunuze soylerler, ama aralarinda konusular, ama gittikleri baska ortamda konusular, bir sekilde konusulur. Buna bagisiklik kazanin.
  • stavro  (02.01.18 11:07:55) 
arkadaşların saçmalamış. ama alkol böyle şeyler söyletiyor. laf sallamakla iyi etmişsin, haddini aşan da haddini aştığını bilmeli. ama sonuçta özür de dilemişler. bence olanları unut. hayır erkek arkadaşının boyunu, huyunu, suyunu geçiyorum; sanki bunu söyleyen herkesin mikemmel ilişkileri varmış gibi gelip milletin sevgilisine laf etmiyorlar mı, deli olacağım. neyse. psikolojik açıdan bakarsak ise laf edenlerin hayatlarında cinsel anlamda asla tatmin olamayanlar olduğuna emin olabilirsin. o yüzden yazık yani biraz onlara, boşver :)

para açısından onunla birlikte olmadığına eminim. sana bunu ima eden kızlar bariz seni çekememiş ve demek ki kendileri sırf çok kazandığı için herkesin altına yatabilecek potansiyelde kızlarmış kendilerini belli etmişler. ama arkadaşlar böyle işte her ortamda bir-iki çekemeyen oluyor, sonra sürü psikolojisiyle ve alkol etkisiyle herkes onların fikirlerini destekliyor.

boy konusuna da hiç takılma. erkek kuzenim ve ondan baya uzun eşi (sanırım sizin boylardalar) yıllardır birlikteler, dünya güzeli 2 kızları var. Google'a "mutlu aile tablosu" yazsan ilk sıralarda çıkacak kadar tatlı fotoğrafları var sosyal medya hesaplarında.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (02.01.18 11:23:23) 
arkadaş lafına falan bakma pek. ben de zamanında eski sevgilime çirkin dediler diye soğumuştum sonunda. halbuki hiç de öyle bir tip değil. zamanla soğudum ve ayrıldık ama sonra pişman olup çok koştum peşinden de dönmedi. geri dönmediği daha iyi oldu yellozun o ayrı.


  • tughan  (02.01.18 21:42:12) 
eğer çiftken süpersiniz diyip tek kalınca saçmalama kızım diyen arkadaşların varsa sevgilini değil arkadaşlarını değiştirmelisin.


  • freetakilir  (03.01.18 08:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.