[]

evde noodle pişirmek

merhaba, evde internette bulduğum tariflere bakarak noodle yaptım. tabii ki dışarda yediğim gibi olmadı -_- bığday nişastası koydum ama sanki daha yapış yapış oldu, nedir nişasta koymanın mantığı? wok tavam yok bide bu çok önemli mi? evde noodle yapmanın incelikleri nelerdir duyurunun noodlesever insanları?

zeytinyağı ile susamyağını birlikte mi kullanayım?


 
aslında noodle'ın orjinali öyle olur. yapılıp yumuşakken pişirilir yani endüstriyel noodle'lar gibi sert ve kuru değildir. bundan dolayı ağız tadı orjinal olmayan noodle'a alışkın olduğu için evde yapılan sanki olmamış gibi gelir. youtube'da çeşitli videolar izleyip kıvamı göz kararı tutturursunuz, zamanla da malzemeleri koyacağınız miktar oturur kafada, sonunda kase kase götürürsünüz ana öğün olarak. böyle bir şeydir ev noodle'ı.


  • zebragibi  (01.01.18 23:24:32) 
Nisasta sosu kivamli olsun diye konan bisey. Evde ben noodle yaparsam mutlaka susam yagi kullanirim. Bir de, pirinc sirkesi+soya sosu+sekerle sos yapiyorum.


  • beriberi  (01.01.18 23:30:01) 
susam yağıyla güzel oluyor (çoğu yerde koymuyorlar ama). bir de taze soğan, soya filizi ve lahana noodle'ı lezzetli kılan malzemeler. ayrıca sweet chili sauce+ soya sosu ya da baharatlı hp sos+soya sosu gibi kombinasyonlar da deneyebilirsiniz, güzel oluyor. edit: nişasta koymayın bence. ben de nişasta konduğunu duymuştum ama öyle beğenmiyorum.


  • slow like honey  (01.01.18 23:39:28 ~ 23:40:33) 
Nisasta ne alaka anlamadim,noodle in eristesini mi hazirladin kendin?

bi de ne kadar ayip vok tavan yokmus,dokum tavanda yoktur simdi senin:)))butun memleketin ahci olup,forumda dokum tava tartistigi bir ulke olduk,yoksa yok cok onemli degil ama derince bir tavan olsa iyidir.

Her yigidin noodle yapisi farkli tabi benim icin soyle.az susam yagi yoksa siviyag tencereye,onu isitip kokusu gelince soteledigin sebzelerin icine,bunlari dondururken soyani,istedigin soslar istiyorsan zencefil vs ekleyip pisir,son kademe bence olmazsa olmazi yesil soganlari ekle,final haslanmis noodlelarini uzerine ekleyip karistir.toplam sure 10 dakika,fena yemek.
  • duptıs  (01.01.18 23:58:13) 
Yapis yapis oldu-fazla haslamisin.pratik noodle kutularindan cikarip yaptiysan onlarin sureleri 1-2 dakika,normal eriste paketiyse 4 maksimum 5 dakika kafi.yanliz nu kardesler genelde ithal gelip,rafta falan uzun sure kalinca ,bu sureleri tutturmak zor olabiliyor,risk almak gerekiyorbenim riskim 5 dakika.


  • duptıs  (02.01.18 00:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.