[]

Erkekler icin sortun altina uzun spor tayti giymenin amaci nedir?

Hem spor salonunda hem de basketbol oynadigimiz sahada bazi erkeklerin basketbol sortunun altina uzun tayt giydigine cok sik rastlar oldum son donemde.

Bunun amaci nedir? Spor sirasinda rahat ettiriyor, o yuzden performans artisi falan mi oluyor? Kadinlarda oldugu gibi sadece tayt giyilse ok ama taytin ustune sort giymekte kazanc nerde?


 
Soğuktan koruyor. Sadece tayt kötü bi görüntü. O yüzden tayt ve şort giyiyorlar

Bence görüntü kirliliği.
  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (01.01.18 22:39:15) 
Turkiye'de erkegin tayt giymesi tabu oldugundan organlarinin belli olmamasi icin sort giyiyorlar tayt ustune.


  • rakunzelll  (01.01.18 22:50:19) 
Kosu icin olsa ben de soguktan koruma yuzunden diyebilirdim ama hem spor salonu, hem de basketbol sahasi saglam isitilan kapali alanlar.

Kosu disinda spor yaparken tayt giyen var mi aramizda? Alinmali mi?
  • elon  (01.01.18 22:53:00) 
kiloluysa bacaklar birbirine sürtmesin diye de olabilir


  • cedex  (01.01.18 22:56:09) 
Basketbol antrenörüyüm.
Net cevap %90 moda. Tabiki üşüyüp giyen dizlik niyetine kullanan vardır (çünkü basketbol zemini düşüp diz üstünde kaydığında çok can acıtır)

Eskiden bu kadar yaygın değildi. nba falan görürdük yine ama türkiye altyapısından bahsediyorum 14 yaşındaki kız takımım bile giyiyor şuan öyle diyim.
  • powerpufgirl  (01.01.18 23:28:51) 
Ayrıca tayt giyen erkek için görüntü kirliliği diyen göbekli abilerimiz basenli ablalarımız var :)

Arkadaşlar tabiki tayt herkese yakışmaz ama siz hayatınızda kaç tane kaslı bir erkeğin tayt giydiğini gördünüz? Ben sürekli maruz kalıyorum öyle her tarafları da meydanda değil eğer nike/under armour gibi markaların taytını giyidilerse adamlar zaten erkekler için özel olarak tasarlıyor. Ve gerçekten gözlerimiz bayram ediyor. O yüzden bence önyargıları bir kenara bırakmak ve biraz daha açık fikirli olmak lazım
  • powerpufgirl  (01.01.18 23:32:14) 
en onemli nedeni tahrisi engellemesi. moda diye giyen oldugunu hic sanmiyorum.


  • imnotsureabout  (01.01.18 23:37:07) 
Moda diye giyen olduğunu sanmıyor musunuz :) 10 yıllık basketbol geçmişim var halen de antrenör olarak devam ediyorum.

Evet herkes moda olduğu için girmiyor ama madem herkes tahriş için kullanıyor o zaman bundan 4-5 yıl önce kimsenin haberi yok muydu bu tayt mevzusundan 1-2 yıldır bu kadar artmış olmasının sebebi tahrişin bir salgın hastalık gibi yayılması mı? :) bence ya modayı çok hafife alıyorsunuz ya da basketbol camiasından haberiniz yok :)
  • powerpufgirl  (01.01.18 23:46:03) 
Tayt kasları ve eklemleri "Sıcak" tuttuğu için performansı pozitif etkiliyor, bununla birlikte kasları sıkıştırdığı için dinlenik haldeyken de kasları-sinir sistemini uyarıp harekete daha çabuk adaptasyon sağlamana neden oluyor. Tabii kullananların bu nedenle kullanıp kullanmadığını bilemeyiz ama böyle etkileri var.


  • angelus  (01.01.18 23:51:22) 
nba'de genel görüş baskılı kıyafetlerin kas sakatlarının önüne geçtiği ve iskelet kaslarının titreşimini azalttığı üzerinedir. Kasları sıcak tutar ve bu da onları gerginlikten korur.


  • cahilperiler  (02.01.18 01:25:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.