[]

Otomobil Bayisi - Satış Temsilcisi

Arkadaşlar merhaba,

Yeni mezun bir işsizim. Küçüklüğümden beri otomobillere ortalamanın üstünde ilgisi olan biriyim. Otomobil bayilerinde satış pozisyonunda işe başlamak istiyorum. Hiç böyle bir tecrübesi veya bayilerin işe alımlarda izledikleri prosedürler hakkında bilgisi olan var mı?

Teşekkür ederim.

 
işe alım vs konusunda bir şey bilmiyorum ama ikitelli otocenter arayışına başlamana yardımcı olabilir.


  • binder dandet  (01.01.18 22:24:43) 
bildiğim kadarıyla diksiyon, giyinme tarzın ve ikna kabiliyetini ölçeceklerdir işe alım sürecinde. bunlara dikkat edersen ve sen de bunu görürlerse işe alınma sürecin kolaylaşır. umarım dilediğin işe girersin.


  • erncnr  (01.01.18 22:34:02) 
Merhaba,

İşe alım sürecinde genel olarak görünüş ve diksiyon önemli. Çok büyük beklentiler yok ama buna bakıyorlar genelde. Ardından kalıcı personel olduğunuzu belli etmeniz, işe hevesli olduğunuzu göstermeniz işinize yarar. Satış personellerinden beklenen iş halledebilme, ikna edebilme gibi konularda da *biraz* iddialı davranmanız faydalı olacaktır.

Ayrıca sektörde çok fazla arabadan anlamayan insan var. Örneğin 3 ay giyim mağazasında çalışmış, teknik bilgisi sıfıra yakın birçok personel mevcut. Haliyle bilginizi ve ilginizi mutlaka gösterin. X pakette halojen farlar mı mevcut diye sorduğumda "evet homojen farlar" diye cevap veren bir satıcı gördüm yakın zamanda. Varın siz düşünün...

Tavsiyem satış rakamı yüksek olan markalara başvurmanız. Örneğin renault, fiat gibi firmalarda aracı almaya kararlı müşteri fazla olur. Bu da başlangıçta işi kolay öğrenebilmenizi sağlar. Ama mesela suzuki'ye girerseniz üzerinizdeki baskı fazla olabilir ve bu da sizi işten soğutabilir.

İşe alım sürecinde genelde önce satış müdürü ile ardından genel müdür ile görüştürürler. Çok keskin prosedürler olmadığını çıkardım gözlemlerinden. Sektöre girdikten sonra diğer markalardan da bağlantılarınız oluşur yavaş yavaş, duruma göre diğer markalara transfer olmanız kolaylaşır. Çünkü bir satışçı arandığında önce çevreden bulmaya çalışır müdürler. Bu sebeple de ilk girdiğiniz marka/bayi çok da önemli değil diyebiliriz. Sektöre girip tanıdıkça bir yol haritası oluşturursunuz.

Bu alanda çalışmıyorum ama çalışan birçok tanıdığım var, ben de bir zamanlar çalışmayı düşündüğüm için öğrenmiştim bunları.

İyi şanslar dilerim.
  • md11  (02.01.18 02:03:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.