[]

black mirror ilk bölüm ne anlatıyor.?

uygun olmayan bir ortamda izledim pek anlayamadım.. da




 
şahsi kanaatim kurgusu falan bomboş saçma bir bölüm çok takılma bence anlamaya çalışmak enerji kaybı olur derim.

tehdit ile ülkenin başbakanına işler yaptırmak ve başbakanın boyun eğmesi vs
  • basond  (01.01.18 19:59:02) 
Sosyal medyanın devlet başkanı üzerinde bile kuracağı tahakküm. Karar alma mekanizmaları üzerinde bile böyle etki bırakıyorsa, acaba sıradan insanlara neler yaptırabilir şeklinde sorgulatıyor.


  • cok iyi yol  (01.01.18 20:03:30) 
black mirror'daki en iyi bölüm falan değil tabii ama biraz da haksızlık yapılıyor bence, öyle çok da kötü bir bölüm değil. baya ingiliz kara mizahı işte.

o bölümdeki ana unsur ise başbakandan ziyade, insanların o olayı izlemek için nasıl da can attığıydı. toplum eleştirisi işte. tüm ülke bu olaya odaklanmıştı ve insanlar heyecanla bunu izlemek istiyordu. alayı baya baya eğlenceli de buluyordu olayı.

yani bir yanda onurunu, tüm itibarını kaybeden başbakan, diğer yanda kaçırılan ve sözüm ona parmağının falan kesildiği, hayatı tehlikede olan bir prenses var. olay epey acıklı olmasına rağmen, toplumun verdiği tepki ortada ve insanlar o kadar odaklanmış ki tüm ülkede hayat durmuş, prensesin önceden salındığından kimsenin haberi yok, kızı köprüde tek başına yürürken görüyoruz. yani aslında kimsenin umrunda değildi prenses de, aynı şekilde başbakan da. tek istedikleri o ana şahit olmaktı. olmaz ya, diyelim ki bugün gerçek hayatta buna benzer bir şey oldu, şu anki toplum da buna yakın tepki verecektir. bunu anlatıyor bölüm. en azından benim anladığım buydu.
  • soso  (01.01.18 21:18:23 ~ 21:23:16) 
orada en son sahnede bir yıl sonrayı gösteriyordu.
kadın (basbakanın eşi) tavır yapıyordu o sahnenin sebebi hikmeti neydi?

  • moderniko  (01.01.18 21:40:18 ~ 21:41:26) 
Esas nokta şu; eğer toplum bu kadar başkalarının hayatları ve skandallarına meraklı modda olmasa kız olaydan önce salındığı için çoktan görülmüş olacaktı ve de o sahnenin yaşanmasına gerek kalmayacaktı. Bir kişi bile sokakta değildi ama arayan da yoktu kızı. Herkes o skandalı izlemek için TV başına geçti.

Zaten çoğu kimse olaylarla ilgili gerçekten duyarlı değil. Sadece dizide değil, gerçekte de. Yani bir konu hakkında beğeni (Like, retweet, thumbs up vs.) alma peşinde. O da (beğeni kısmı değil, gerçekten ilgilenmeme kısmı) işlenmiş biraz o bölümde.
  • nawar  (02.01.18 01:22:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.