Giriş
(3)

İçtihat veritabanı önerisi

p133mmx
Doktora öğrencisiyim. İçtihat veritabanına ihtiyacım var. Üniversitenin abonelikleri işime yaramıyor çünkü kampüs dışı erişim vermiyorlar. Ne önerirsiniz? Lexpera veritabanı içeriği güncel ve geniş midir?
Doktora öğrencisiyim. İçtihat veritabanına ihtiyacım var. Üniversitenin abonelikleri işime yaramıyor çünkü kampüs dışı erişim vermiyorlar. Ne önerirsiniz? Lexpera veritabanı içeriği güncel ve geniş midir?
0
p133mmx
(04.01.25)
kazancı'dan şaşmamak lazım
0
karsiyakaliyiz
(04.01.25)
Niye ki vetisten giremiyor musun kampüs dışı
0
turuncu tonlarda
(04.01.25)
Vetis'de hiçbir içtihat veritabanı yok. Sanırım lisans anlaşmaları bu şekilde üniversitenin.
0
🌸p133mmx
(06.01.25)
(2)

Maç Tekrarı

new day new life
Gürcistan maçını yolda olduğum için kaçırdım malesef. Tamamını tekrar izleyebileceğim bir yer var mı? Biraz bakındım ama bulamadım.
Gürcistan maçını yolda olduğum için kaçırdım malesef. Tamamını tekrar izleyebileceğim bir yer var mı? Biraz bakındım ama bulamadım.
0
new day new life
(18.06.24)
Turkcell tvplus varsa geri alınıp izlenebilir
0
okumakserbestbegenmeksart
(18.06.24)
Liyakatli kadrolarla hizmet veren güzide kurumumuz TRT, maç tekrarlarını izlememize imkan tanımıyor. Sadece özetler... Bu kadar vergi ve tonla reklam gelirine rağmen.
0
p133mmx
(18.06.24)
(7)

Sanitarium gibi oyunlarda rehbersiz ilerlemek

p133mmx
Rehbere bakmadan oynayayım diyorum ama bazen nasıl ilerleyeceğini bulmak için saatlerim gidiyor. Bu sırada bir zevk de almıyorum. Bu zamanda bu tür oyunlarda nasıl ilerleyeceğini bulmaya sizce saatlerini gömmek sizce mantıklı mı, zevkli mi? Görüşlerinizi merak etmekteyim.
Rehbere bakmadan oynayayım diyorum ama bazen nasıl ilerleyeceğini bulmak için saatlerim gidiyor. Bu sırada bir zevk de almıyorum. Bu zamanda bu tür oyunlarda nasıl ilerleyeceğini bulmaya sizce saatlerini gömmek sizce mantıklı mı, zevkli mi? Görüşlerinizi merak etmekteyim.
0
p133mmx
(21.03.24)
Yakın zamanda Sanitarium oynadım, öyle çok rehber gerektiren bir oyun değildi, biraz diyaloglara dikkat etmek lazım sadece. Oyun iyi tasarlandıysa çok sorun olmaması lazım ama kilit bir diyalog ya da işaret kaçınca sıkıntı olabiliyor. Eğer ben biraz debelenip geçemezsem hızlıca internetten bakıyorum neyi kaçırdığımı anlamak için.
0
salihdt
(21.03.24)
Temiz 5 yıl olmuştur ama ben de bir yerde baktım galiba. Bence çok güzel oyun, yüzde 99 rehbersiz yaptiktan sonra çok da kafaya takmamak lazım.
0
logisticsmanager
(21.03.24)
bu hikayeli adventure oyunlarının keyfi yanında bir arkadaşın varken çıkar, o da senin gibi sevecek, kafa yoracak, hem oyunun muhabbeti hem de günlük muhabbet yapılacak, yanında cips kola takviyesi olacak

2000 lerde bu oyunları tüplü monitörlerle böyle oynadık :)
0
grimavi
(21.03.24)
bazi yerleri cozmek zor olabilir. takildigin yerde cozume bakilabilir. ben de bakmistim diye hatirliyorum. baya uzun zaman oldu oynayali.

cozume bakmak istemeyip ugrasmaktan da zevk alan olur. kisiye bagli. cok daha zor puzzle olan oyunlar var.
0
ermanen
(21.03.24)
Eskiden takıldığım ve zorlayıp bulamadığım yerde 2-3 forum arardım. Şimdi en ufak şeyde elim gidiyor bazen. Biraz yorgunluk ve tahammül ile ilgili sanırım. Yani 20 yaşında olsam yapmazdım herhalde.

Gerçi bu kadar fazla çözüm rehberi olması ve genel olarak internette oyun çözümlerinin kolay ulaşılabilir olması olayı hikaye anlatımını bozdu zaten. Yani kendimi oyuna vermek yerine "acaba şu kararı alırsam, oyunun kendi belirlediği standartlara göre doğru olanı mı yapmış oluyorum" düşüncesi dürtüyor beni de. Oysa ki önceden kendi doğrularımla oyunu oynardım.
0
nawar
(21.03.24)
@grimavi tüplü monitör önünde arkadaşlarla geçen saatleri ben de çok özlüyorum. bu zamanda her şey var ama arkadaş kalmadı.
0
🌸p133mmx
(21.03.24)
Grim Fandango diye bir oyun vardı 1998'de çıkan. Grim Fandango'yu rehbersiz oynayamam misal.
0
put it in your appropriate place
(21.03.24)
(8)

Nas ekonomisi

dakota
Arkadaşlar kafama takılan bir şey var. Bir kişi ekonomi bilimine aykırı bir şekilde çıkıp da nas var faizi düşüreceğiz falan diye takıntı yapıp da ülke para biriminin değerinin düşmesine neden olurken, bu kişinin yanında okumuş mürekkep yalamış hiç mi insan yoktu da bi uyarmadı. Hiç mi biri çıkıp se
Arkadaşlar kafama takılan bir şey var. Bir kişi ekonomi bilimine aykırı bir şekilde çıkıp da nas var faizi düşüreceğiz falan diye takıntı yapıp da ülke para biriminin değerinin düşmesine neden olurken, bu kişinin yanında okumuş mürekkep yalamış hiç mi insan yoktu da bi uyarmadı. Hiç mi biri çıkıp sen öyle istiyorsun diye öyle olmaz demedi. Veya nas suresini kurandan geri mi çıkardılar da sonradan faiz artırımına gidildi.
Bana olup biteni anlatacak biri var mı ? Nereye gidiyor ülke daha kötü olacak mı? Mesela seçim sonrası döviz kuru ne olacak ? Birçok kişi artık beslenemiyor bile. Bu gidişat nereye böyle, bileyim söyle!
0
dakota
(12.02.24)
Abi bir şey diyecegim; bu hükümetin şu ana kadar yaptığı trilyon tane hata var farkli konularda ve bütün bu konularda yetkili insanlar var ama bu ülkede karar veren tek kişi var.

O yüzden yorma kendini boşuna, mantıklı bir açıklaması yok yani. Misal kendi özel hastanesi olan sağlık bakanının ya da damadin ekonomi bakanı olmasının falan da yok. Ne bileyim İngilizce konuşamayan adamların büyükelçi olmasının da yok. Kocasının şirketi üstünden milyonlarca liralık ihale alan bakana dava açılmamasının da yok.

Daha kötü olacak mi? Vallaha ben çok uzun zamandan beri gerek burada gerek ekside gerek sosyal medyada daha iyi olacak diyenleri görüp durdum. Covid dönemi de Çin'den üretim falan kayacakti çok süper olacakti devlet. O yüzden herhangi bir şekilde bu ülke iyi olacak denilirse mevcut hükümete bakarim, ayniysa güler geçerim.
0
logisticsmanager
(12.02.24)
padişahımızın etrafında vay sen yanlış biliyorsun diyen biri yok maalesef. kendileri ne buyururlarsa o oluyor. zaten aksi olsaydı bu şekilde olmazdık.

bu arada padişahın bahsettiği "nas" nas suresi değil. kesin yargı anlamında kullanılıyor. yani faiz haramdır diye bir şey varken faiz artırmak da ne demek oluyor. böyle kesin bir hüküm var anlamında söylenmiş bir söz "nas var nas"
0
exlibris
(12.02.24)
o biraz işin sosuydu. benim anladığım, kısa süreli bir seçim ekonomisine gidilmek istendi ve 2022 baharında erken seçim yapılmaya karar verildi. bu olaylar ise 2021 eylül ekiminde başlandı hatırlarsan, sonra anketler yolunda gözükmeyince 2022 sonbaharına ertelendi, madem erteledik faizleri düşürüp delice para dağıtalım modu şiddetlendi. 2022 sonbaharında da seçim olmadı ve 2023'e kadar bol kredili döneme girildi. teknik olarak 2021 ekimde başlayan bu süreç, sallıyorum 2022 nisanında olan bir seçim sonrasında toparlanabilirdi. ama ekstra uzadıkça uzadı. işin özü budur. ekimde başlayıp nisana kadar bolca kredi verelim diye başlanan olay 2021 ekimde başladı 2023 mayısa kadar mecburen gitti.

"Birçok kişi artık beslenemiyor bile" kısmını bilmiyorum. öğretmen maaşları 1500$ seviyesinde, doktorlar vs hepsi çok yüksek maaşlar alıyor, asgari ücret doların bu kadar artışına rağmen 550$ civarında, tr'de 300-350 falan olurdu genelde, böyle bakınca kim aç bilmiyorum. türkiye öğretmene 1,5k$, doktora 3k$, verebilecek bir ülke değil çünkü üreticisi mühendisi bu kadar refah üretemiyor.

türkiye yaşlanıyor, gençler gidiyor, nüfus tehlikede. buna rağmen emeklilik yaşı 43'lere düşürüldü, bu insanlara nasıl sen 40 sene emekli maaşı vereceksin? ne üreteceksin?

deli gibi para dağıtılıyor. türkiye gibi bir ülkede sen 43 yaşındaki insanları emekli edip aylık o kadar para ödeyemezsin, kamu hizmetindekilere böyle para saçamazsın.

seçimden sonra dolara bir şey olmayacak. parası olan herkes dolardan çıkıp tl mevduata geçti, dolar çok da baskılanmıyor, insanları aşırı cezbetmiyor. seçimden sonra daha da sıkılaşacak piyasa, daha da tl cazip olacak. şubatı yarıladık hala insanlar seçim için para dağıtılacak dolar uçacak diyor, hadi onlar azaldı şimdi de seçimden sonra dolarcılar türedi. onlar bitecek bakalım ne gelecek. neyse kısacası bir şey olmayacak
0
avatar is back
(12.02.24)
hala paranın gerçek değerini bilmeyen insanlar var
şahsen ben de geç öğrendim çünkü uzun bir süre %10 civarı enflasyonla yaşadık pek anlamadık
faiz kelimesini duyunca ekonomik açıdan değerlendirme yapmayanlar

tabi o seviyede, hatta eski mb başkanı 130 slaytlık brifing vermişti çokk önceden

bi açıdan çalışan kesim enflasyonun çok altından zam aldı bu durum
kredi kullanımına kısıtlama (yatırım hariç) getirmeden tersine faiz dağıttı hükümet nas ekonomisiyle
yani bir nevi tüketen kesim desteklendi

hala %10 faiz ile kira öder gibi ev kredisi ödeyenler var onlara da kimse dokunmadı
0
mantık
(12.02.24)
Ben meseleye siyasetten/hükümetten/muhalefetten tarafsız olarak bakma taraftarıyım.

2.dünya Savaşı'ndan sonra kapitalizm e dayalı bir ekonomi modeli var ve dünyada belki 1000-1500 kişiyi bile bulmayan bir kesimin sürekli olarak zenginleşmesini sağlayan faiz/kredi sistemi bunun ana unsurlarından biridir. Türkiye de bu sisteme çok daha önceden entegre edilerek bağımlı hale getirildi.

Faizi düşürme sürecinde izlediğim yorumculardan biri: elimizde büyük bir meblağ veya kaynak olacak ki bu indirimden o zaman kârlı çıkarız diyordu. Tutarı 400-500 milyar dolar civarı olarak belirtiyordu.
Görüldü ki o kaynak yok veya bu faiz indirimi uygulamasına tam anlamıyla hazır değildik.
Faizler arttığında ise dışarıdan yatırımcı (bir anlamda küresel tefeciler) geliyor ama giderken işin kaymağını da beraberlerinde fazlasıyla götürüyorlar.
Bize kalan ne? Hiç ..

Rezerv para sayılan doların ve dışarıya bağlı faiz ekonomisinin yaşattığı bu kısır döngüden ne olursa olsun çıkmalıyız.
Bağımsızlığımız sadece siyasi sınırları çizmekten ibaret olmamalı.
Ekonomi modelimiz de bize özgü olmalı.
Faizin olumsuzlukları ve topluma zararı, sadece dini açıdan değil akademik kaynaklarda da sıralanıyor.

Kapitalizm, sayıca az bir kesime refah, çoğunluğa ise huzursuzluk verdiğinden ve bunun acıları iyice belirginleştiğinden İslami Ekonomi yabancı ülkeler için bile düşünülmesi gereken bir alternatif.

Seçim sonrası kur için bir şey diyemem ama zam daha yakın görünüyor.

Maddi huzursuzluklarımız çok fazla ve bizi kazanılan paranın temiz olması (nerelerden geldiği) değil, büyüklüğü daha fazla ilgilendiriyor.
0
diyecevaplandı
(12.02.24)
Erdoğan’ın biyografisine bir bakar mısın? Bir de Akp’nin ilk yıllarındaki ekibe. Yanlış anlaşılmasın çok vatansever, işbilir insanlar olduklarını iddia etmiyorum. Ama Türkiye gibi bir ülkede “tek adam”ı oluşturup arkadan yönetmek kadar avantajlı bir şey olabilir mi? O ekip tasfiye olduktan sonra Erdoğan tek başına üstün nitelikleriyle mi kaldı? Hayır yerlerini arka planda başkaları aldı ve Türkiye’nin ekonomisi aşırı derecede kırılganlaştı. Erdoğan’ın vereceği kararları önceden bilen yönlendirenlerin ne tür kazançlar sağlayabileceğini benim aklım hayalim almıyor. Ha daha da “büyük resme” bakarsak ağır ekonomik çalkantılar, fiyatlarla kafayı bozmak zorunda kalan toplum uzun vadeli kapsamlı düşünemez hale geldi. Ancak günü çıkarmaya bakıyor ve kendi sorunları haricinde diğerlerininkine duyarsızlaştı. İnsan hakları, adalet, eğitim falan dediğin zaman insanlar sıkılıyor. Bugünkü kaostan nasıl bir Türkiye çıkacağını, toplumun farketmeden nereye evrileceğini ve sessizliğimizin bedelini ilerde göreceğiz.
0
sibertenik
(12.02.24)
nas bahaneydi. seçim ekonomisi uyguladılar. seçimden sonra nas ekonomisi de rafa kalktı.
0
p133mmx
(13.02.24)
Nas, tabanı ikna etmek, uyutmak için yapılmış bir söylem.

Erdoğan'ın nas'la alakası yok. Bu sadece işin bahanesi. Bile isteye enflasyonu yükselttiler. Hem daha çok vergi ve para topladılar, hem de birilerine ucuz kredi verip, haksız zenginleştirdiler.


.
0
kartallar yuksek ucar
(13.02.24)
(5)

C Programlama için laptop

sordumsoruyu
merhabayiğenim fen lisesine başladı. c programlama dili öğrenecekler bu yüzden uygun bir laptop almalıyım.bütçem kısıtlı. oyun vs. oynanmayacak. hangi özelliklerde bir laptop almalıyız?teşekkürler
merhaba

yiğenim fen lisesine başladı. c programlama dili öğrenecekler bu yüzden uygun bir laptop almalıyım.

bütçem kısıtlı. oyun vs. oynanmayacak. hangi özelliklerde bir laptop almalıyız?

teşekkürler
0
sordumsoruyu
(08.11.23)
i5 işlemcili 8gb ramli ve ssd'li 15.4" ucuz bir laptop al geç; c swift gibi 10 sene önce çıkmadı ki, 30-40 senedir var.
0
malheiros
(08.11.23)
ucuz uygun yollu bişey al geç. programlama öğrenmek için güç gerekmiyor. isterse online bile yaparlar.
0
avatar is back
(08.11.23)
Yeni laptop alın. Pili dahili olsun. Yeni laptoplar çok güzel. Klavyesinnin tuşlarının laptopun içine kadar girmesi güzel bir detay. Böylece kazayla tuş sökmezsiniz. 13. Nesil i5 alın, 16 gb rami olsun çünkü arama kısmında 8gb çekince 4, 5, 6. Nesil hurdalar listeleniyor.
0
Bir cebinde das kapital
(08.11.23)
Herhangi bir laptop ile C ogrenilir.
0
p133mmx
(09.11.23)
c ogrenmek icin ortalama bir laptop yeterlidir. eger o laptop uzerine bir de herhangi bir linux dagitimi kurulursa ogrenmek icin cok daha iyi bir calisma ortami olacaktir.
0
emrahday
(09.11.23)
(6)

Call of Duty önerin

p133mmx
Call of Duty markalı oyunlardan sadece World at War oynadım yıllar önce ve çok beğendim. Steam'deki devam eden indirimden yararlanıp serinin en iyi birkaç oyununu satın almak istiyorum. Hangilerini önerirsiniz?
Call of Duty markalı oyunlardan sadece World at War oynadım yıllar önce ve çok beğendim. Steam'deki devam eden indirimden yararlanıp serinin en iyi birkaç oyununu satın almak istiyorum. Hangilerini önerirsiniz?
0
p133mmx
(14.09.23)
modern warfare serisi ve black ops 1'i tavsiye ederim.
0
bravoteam
(14.09.23)
Black Ops (2010) +1
0
heritage
(14.09.23)
@bravoteam +1

önce modern warfare serisi
sonra black ops serisi

Bir de efsaneyi hatırlamak istersen ve gözün eski animasyonlardan rahatsız olmayacaksa Call Of Duty 2 oynanabilir. Bunun oynanışı diğerlerinden nispeten kısa olduğu için önce bunu aradan çıkarırdım ben olsam.
0
nuevo
(14.09.23)
geçen klasik seriyi aldım bitirdim, biraz çocukluğuma döndüğüm için mi bilmiyorum ama zevkle oynadım.
modern warfare serisi +1
0
black holes in the sky
(14.09.23)
modern warfare (2007)

black ops (2010) benim hoşuma gitmemişti, gerilimi sevmediğimden galiba. bir de aimbot sorunu vardı, düşmanlar yerin altına da girseniz bulup sadece size ateş ediyordu, takım arkadaşlarınız yardıra yardıra gidiyordu. reznov'un hatırına biraz oynayıp bırakmıştım.
0
kesmekes laleler
(14.09.23)
tesekkurler. modern warfare package ve black ops 1 aldım. bu fiyatlara bir daha bulabileceğimizi sanmıyorum.
0
🌸p133mmx
(15.09.23)
(4)

amerika turist vizesiyle overstay olma hk

gunbatimi
merhaba duyuru sakinleri, ben 5 martta dil kursu ve tatil icin bir iki aylıgına amerika'ya geldim. dubai'de 1 yıl oturum izni ve calısma izni almıstım 6 aylık dubai'de ingilizce kursuyla birlikte ama vize olayı uzayınca o surecte vize cıkana kadar amerika'ya geldim(amerika vizesini de bu yıl almıstı
merhaba duyuru sakinleri, ben 5 martta dil kursu ve tatil icin bir iki aylıgına amerika'ya geldim. dubai'de 1 yıl oturum izni ve calısma izni almıstım 6 aylık dubai'de ingilizce kursuyla birlikte ama vize olayı uzayınca o surecte vize cıkana kadar amerika'ya geldim(amerika vizesini de bu yıl almıstım) . havaalanında bana neden geldiğimi ve ne kadar kalcagımı sorduklarında 1 veya 2 ay dmeiştim. sonra burda arkadaslar 6 ay hakkım oldugunu söylediler 10 yıllık turist vizemle. ben de biraz daha kalmak istedim(dubai olayınınerteleyip) ve öğrenci basvurusu yapacaktım ki bana 30 mayısa kadar damga basmıslar ve yeni öğrenip şok oldum.( overstay olmusum, kacak duruma dustum nerdeyse) burda bi avukatla görüştüm iki secenegin var af basvurusu yapabiliriz ama riskli red yersen 3 yıl amerika'ya giremezsin dediler. ya da ülkeden cıkıp tekrar girersin dediler ama bu da riskli ve turkiye'ye dönersem bir daha gelmem. burda 6 ay daha kalmak istiyorum sadece(af basvurusu da 5 6 ayda sonuclanırmıs anca) siz olsanız ne yapardınız?
0
gunbatimi
(19.08.23)
Amaç nedir? Amerika'da turist vizesiyle kaçak çalışmayı falan düşünüyorsan hiç deneme bile. Bildiğin doğma büyüme amerikalılar bir anda homeless oluyorlar.
0
owen
(19.08.23)
meksikaya gir cik.
0
paudi
(19.08.23)
Ben olsam Türkiye'ye dönerim. Amerika'da birkaç hafta daha kalsan ne, kalmasan ne, ne farkedecek?
0
p133mmx
(19.08.23)
En az 3 sene red yediniz, gecmis olsun. Hic bir sekilde vize alamazsiniz overstay durumunda. Bir kac arkadasim bu duruma dusmustu maalesef. Her zaman damganiza bakin, kim ne diyor degil.
0
iluvlife
(27.08.24)
(27)

ekşi'ye giriyor musunuz

benibulmanlazim
vpn le falan. yoksa aman ne uğraşacam sağa sola bakayım video falan izleyeyim mi diyorsunuz. şayet benim elim arada bir ekşiye bi bakayıma gidiyor.
vpn le falan. yoksa aman ne uğraşacam sağa sola bakayım video falan izleyeyim mi diyorsunuz. şayet benim elim arada bir ekşiye bi bakayıma gidiyor.
0
benibulmanlazim
(26.02.23)
Uğraşmıyorum hiç.
0
mekaniker
(26.02.23)
Girmiyorum uğraşmıyorum ben de. Bi eksiklik oluşturmadı şimdilik
0
ikikerekac
(26.02.23)
vpn ile ugrasmadım hiç. mevcut dnslerimle girebiliyorum

telefondan girince vpn istiyor bende. onu da kurdum ama telden pek girmiyorum
0
abelardo
(26.02.23)
gereksiz, vakit kaybı bir alışkanlık olduğunu daha iyi anladım bu süreçte. gündemi takip etmek için haber sitelerine göz atmak çok daha mantıklı.
0
p133mmx
(26.02.23)
ekşi ve reddit okurdum zaten, artık sadece reddit'e bakıyorum.
0
mrtkp1234
(26.02.23)
Uğraşmıyorum hic
0
instant crush
(26.02.23)
Girmiyorum ama çok büyük eksiklik hissediyorum 4 gündür.
Güncel ve gerçek haberleri twitter dan okumaya çalışıyorum.
Tatsız.
0
ditu
(26.02.23)
Hayatımdan çıkardım diyebilirim.

Zaten son yıllarda artarak kalitesini kaybetmişti. Yıldık artık, önceden bir ağırlığı vardı.
0
baldan kaymak
(26.02.23)
Giremiyorum vpn internet kalitesini düşürüyor. Ama çok sinirliyim giremediğim için ve neden bu olaya bu kadar az tepki verildi ben anlamadım. Aslına bakarsanız çok tehlikeli bir adım. Bilgi alabileceğimiz tek kaynak televizyon kalırsa iki günden, welcome to 1984
0
personaa
(26.02.23)
taaa windows xp döneminden beri dns ayarlıdır bende. alışkanlık artık... ve bu engelde benim internet servis sağlayıcımda dns yeterli oluyor engel filan yaşamadım. üstüne vpn de lise döneminden beri yüklü türkiyede yaşadığım için bu bir ihtiyaç. ekşiye özel bir durum yok. engel sonrasında da normalde ne sıklıkla giriyorsam aynen devam. yani uğraşmıyorum +1 ama giriyorum.
0
konetsu
(26.02.23)
okulun internetinde yasaklar geçerli olmadığı için, okuldan sıkıntısız giriyorum. zaten sabahtan akşama kadar okulda olduğum için beni çok etkilemedi yasak. ben nasılsam bundan önce aynıyım yani: giriyorum baya çok.
0
substituent
(26.02.23)
Gunde 1 defa sadece vpnle girip 5 dk bakip cikiyorum.
0
another satisfied lover
(26.02.23)
ilk iki gün girmedim. ama sıkıldım vpn açıp girdim. hani takılmak falan değil ama merak ettiğim şeyleri sözlükte arardım. kapanınca eksiklik oldu
0
paintov
(26.02.23)
dns ile giriliyor 1.1.1.1 yazabilirsiniz. vpn gerek yok şimdilik.
0
xrated
(26.02.23)
benim internet sağlayıcım ekşiye yasak koymamış
ha kullanıyor muyum yoo
0
neira
(26.02.23)
Ben de ilk 2 gün girmedim. Hatta bunu ekşi bağımlılığımı bitirmek için bir fırsat olarak gördüm. Ama sonra ekşi sözlüğün benim için çok daha fazla şey ifade ettiğini anladım. Zaten güncel siyasi başlıklara artık hep aynı şeyler konuşulduğu için çok fazla bakmazdım. Gündem başlığında da sosyal medyada ne konuşulduğunu az çok görüyordum, bu bana yetiyordu. Twitter ı da sıkı takip ederim ama ekşinin yerini çok tutmuyor benim açımdan.
Benim açımdan ekşi sözlük bazı başlıklarla güzel. Aramaya inanınca ne cevherler var. Ekşi sözlüğün trol yuvası olduğu bir gerçek ama onların zaten girdiği başlıklar belli, oralara girmezsen onları görmezsin. Ama iyi kullanınca insanın ufkunu açan çok güzel entryler var. Örneğin tarihi olaylar, tarihi kişilikler ya da kitap, film başlıkları, bilimsel terimler bunlar için elim istemsizce ekşiye gidiyor benim. Şu 2 günde bile bu anlamda yokluğunu hissettim bu yüzden ve opera yı indirdim telefona, login olmadan kullanıyorum şimdilik.
0
desktopu
(26.02.23)
vpn ile giriyorum ama canlılık yok, sıkıcı. o yüzden pek bakmıyorum.
0
candide
(26.02.23)
Girdiğimde zamanımın büyük çoğunluğu troll engellemekle geçiyordu zaten. Vpn le falan ugrasamam. Kanzuk ve trolleri takılsınlar artık rahat rahat.
0
melancholia
(26.02.23)
ben de ekşi bağımlılığımı bitirmek için bir fırsat olarak gördüm başta ve sadece geçen gün bi girip bakayım dedim. onda da çaylak olan hesabım onaylanmıştı. sonra daha da girmedim.
0
debian
(26.02.23)
Vpn’e rağmen ne uğraşacağım diyorum. Twittera giriyorum onun yerine.
0
ruhen hastayim ben
(26.02.23)
vpn kurmak zor bi şey değil. yorumlara da şaşırdım. giriyorum ben gayet. takip ettiğim güncel başlıklar var hala ihtiyaçlarını yazıyorlar insanlar. bu sebeple giriyorum sık sık.
0
anna sun
(26.02.23)
günde 1-2 kere açıp bakıyorum, rutinim değişmedi. gündemini takip ediyorum. şu an kızılay’ın ahbap’a 42 milyon liralık çadır satması başlığı var mesela gündemde.
0
deartheodosia
(26.02.23)
tabii ki giriyorum. yurtdisindayim zaten ama vpn kullanmam gerekseydi de kullanirdim. eksi sozluk en cok girdigim internet sitesi olabilir.
0
supergirl
(26.02.23)
baska haber kaynagi yok benim icin. evet giriyorum.
0
camussar
(26.02.23)
giriyorum vpn ile. Ama genelde duyuruya giriş yapmak için kullanıyorum
0
nundu
(26.02.23)
dns over https yapildigi surece giriliyor. ben hic zahmet cekmiyorum. firefox. duyuruya yoksa giremeyiz. baska hesabim yok

(bkz: dnscrypt)
(bkz: goodbyedpi)
0
kobretti
(26.02.23)
Sözlük eski sözlük olsaydı uğraşırdım belki ama şu aldığı son hali için uğraşmam.
0
yazdonumu
(27.02.23)
(4)

CMS kullanmak yerine sıfırdan web sitesi yapmak mantıklı mı?

hadi ya la
Cevap kişiye ve ihtiyaca göre değişir mutlaka. Benim durumum şu şekilde;Asıl amaç bu projeden para kazanmak değil, işin front-end/ui-ux kısmını öğrenmek. Benim için öğrenme projesi olacak.Aklımdaki alt projeler için main bir domain alacağım, onlar için subdomain veya farklı alt siteler oluşturacağım
Cevap kişiye ve ihtiyaca göre değişir mutlaka. Benim durumum şu şekilde;
Asıl amaç bu projeden para kazanmak değil, işin front-end/ui-ux kısmını öğrenmek. Benim için öğrenme projesi olacak.

Aklımdaki alt projeler için main bir domain alacağım, onlar için subdomain veya farklı alt siteler oluşturacağım. Ana sitenin adı çok genel olmalı. çünkü alt sitelere giderken onun da adı gözükecek. Mesela,

Ana site: abc.com
Dil öğrenimiyle ilgili blog/özel ders vs içeriği: abc.com/languages
veya languages.abc.com

Müzikle ilgili blog kısmı abc.com/music
veya music.abc.com

gibi olacak.

Bunlar gibi niche kategoriler olacak;
languages
self-help
finance
music
science
podcast
news
psychology
health
cooking

Bu kategoriler için içerik oluşturmak istiyorum. Gerekirse outsourcing yapıp dışarıdan da yazar alabilirim.

Tasarımı çok minimal olacak. Bu benim aynı zamanda bi öğrenme projesi. İçindeki olaydan ziyade benim proje bazlı bu tür şeyleri pratik etmemi sağlayacak. Anlattıklarım genel bir fikir oluşturmak için yeterli mi acaba?

Visual Studio Code indirdim, çok eskiden web tasarımı yapardım, domain ve hosting alıp çocukken çok basit şeyler yapmıştım. Şimdi hayalime devam etmek istiyorum. Bu aşamada önereceğiniz şeyler var mıdır? Fikirleriniz çok değerli, teşekkürler.
0
hadi ya la
(23.02.23)
Eskiye göre web geliştirme çok değişti. Arada dağlar kadar fark var. Tavsiyem bir udemy kursu alıp oradan bir giriş yap, kendi kendine çok zorlanırsın.
0
p133mmx
(23.02.23)
Hocam bence "ne kadar" öğrenmek istediğinize göre gidebileceğiniz 2 yol var:

1- Siteye ekleyeceğiniz içerik kısıtlıysa (diyelim günde 5-10 tane yazı), "static site generator" öğrenebilirsiniz. Hugo mesela baya güzel: gohugo.io

Bu arkadaşa custom tema yapayım falan derseniz orada bi miktar css/js falan da yazabilir, pratik yapabilirsiniz.

2- İlla sıfırdan frontend yazıcam derseniz de backend için servisler var, database falan hiç uğraşmıyorsunuz, kendisi hallediyor, sadece frontend'e odaklanıyorsunuz. Benim favorim: pocketbase.io ama farklı alternatifleri de var supabase vs gibi.

Bu seçenekte backend'iniz bu oluyor, siz sadece oturup frontend'i keyfinize göre sıfırdan yazıyorsunuz.
0
plutongezegendegilmi
(23.02.23)
amaç öğrenmek ise bir cms sisteminden örnek alınıp devam edilir, böylece hızlı bir öğrenme olur, gördün anladın uyguladın kısmı çalışır.

cms kullanmak ise ben bunu iş olarak yapacağım içerik kraldır diyip içerik üretip/ürettirip hazır ürünlere yönelip içerik üreterek para kazanmak için yapılır.
0
selam
(23.02.23)
Anladığım kadarıyla siz içerik de üretmek istiyorsunuz, yazar almayı düşündüğünüze göre.

Bir blogun hem içeriğini yazıp, hem sıfırdan kodlamak sizi çok yorar.

Bir de bu alanda iş dalları çok genişledi. Yani bundan 10 yıl önce ux designer diye bir iş tanımı yoktu ya da çok nadir görülüyordu. Ya da ui designer... Bir front end developer tüm bunlarla ilgileniyordu. Ki çocukluğum demişsiniz, muhtemelen statik web siteleri yapılan dönemlerden bahsediyoruz. Bir "webmaster" gelip her şeyi yapar giderdi sadece html ve css ile. JS bile kullanmazdı çoğu.

Şimdi her biri ayrı bir iş kolu. Haliyle apayrı uzmanlıklar. Hepsinde aynı anda ilerlemeye çalışmanız sizi çok yorar, dikkatinizi dağıtır. 2 ay sonra uğraşmak bile istemezsiniz.

Bence önce kendinizi hangisinde geliştirmek istediğinizi seçin.

UX designer dediğimiz kişi bir uygulamanın, sitenin hatta bazen fiziksel bir ürünün kullanıcı dostu olmasından sorumludur. Deneyimle ilgilenir. Web alanından bahsediyorsak, bir sayfadaki metin içeriğinin uzunluğu ne olmalıdan tutun, buton büyüklükleri nasıl olmalı, sitedeki içerik nasıl organize edilmeli gibi işlerle ilgilenir. Herhangi bir kod bilgisi ya da tasarım bilgisi şart değildir bu iş için. Ama olsa faydası olur. Coursera'nın google ux kursunu tavsiye ederim başlangıç için.

UX design aslında projenin stratejik planlama safhasıdır diyebiliriz. Sitenin ya da uygulamanın çalışmayan, ama çalışınca nasıl görüneceğini, hangi butona basınca nereye gidileceğini gösteren maketlerini hazırlarlar figma ya da adobe xd gibi programlarla. Bunun dışında kullanıcı testlerini yürütürler, hedef kitle analizi yaparlar. Site içinde ürün ya da hizmetler düşünürler buna uygun olarak.

UI Design tasarımla alakalı bir konudur. Web sitesi ya da uygulama nasıl görünecek? Fotoğraf dili nasıl olacak? Fontlar, renk paletleri gibi görsel öğeler nasıl olmalı gibi konularla ilgilenir.

Bir grafik tasarım bilgisi gerektirir. Genelde grafik tasarım kökenli insanlar bu alanda kendilerini geliştirir ve çalışırlar.

Front end developer dediğimiz insanlar UX ve UI ekibinin maket olarak hazırladığı şablonu kodlar ve çalışır hale getirir. HTML, CSS, JS temel bilmeleri gereken konulardır. Ama bugün için yeterli değildir. Bunun dışında React, Angular, Json vb konularda da bilgi sahibi olmak gerekiyor. Versiyon kontrol ve test teknolojilerine aşina olmak gerekiyor gibi gibi.

Bir insanın tüm bunlarda aynı anda ilerlemesi çok mümkün değil. Mantıklı da değil. Her biri ayrı meziyetler istiyor çünkü.

Bence envato gibi platformlara bakın, oradaki tutoriallara göz gezdirin. Hangi alandaki tutoriallar size daha uygun görünüyorsa o alana yaslanın.

İçerik üretme arzunuz için de hiç sıfırdan kodlamaya uğraşmayın, vaktinize eforunuza yazık. Çünkü hayal ettiğiniz gibi bir sayfayı yapabilmek tek başınıza bugünkü standartlarla oldukça fazla efor harcamanız gerekir. Muhtemelen sonuç da istediğiniz gibi olmaz hiçbir zaman.

Bir tane cms sistemi alın, zaten özellikle front end alanında ilerlerseniz o templatei bir noktadan sonra siz kurcalar modifiye edersiniz.



Uzun uzun anlattığım konuyu şöyle özetleyeyim. OTomobil üretimi gibi düşünün.

UX designer arabanın ne işe yarayacağını sorar. arazide mi gidecek? Yolda mı? Yaşlı biri mi kullanacak, bir yarışçı mı? Yoksa bir aile mi? Yük taşıyacak mı? Sadece yolcu mu? Yoksa hem yolcu hem yük mü?

Buna göre arabanın boyunu, lastik tipini, koltuk sayısını, bagaj hacmini ve bagajın açık mı yoksa kapalı mı olacakğını, kasalı mı kasasız mı olacağını düşünür. İdeal motor tipini, şanzımanın kullancıyıa göre otomatik mi manuel mi olacağını düşünür. Ana iskeleti hazırlar. Arabanın farklı kullanıcı tiplerine göre donanımlarını belirler. sis farı olsun mu? Koltuk ısıtma koyalım mı, koltuklar sökülebilsin mi gibi? Arada kullanıcı testleri yapar. Mesela kullanıcıların kahve sevdiğini görünce ön konsola 2 tane kahve bardağı yeri koyalım der. Konu tamamen sürücünün araçtaki sürüş deneyimiyle alakalıdır yani.

UI designer, UX'in tasarladığı iskeletin nasıl görüneceğini düşünür. Rengi ne olsun, jantlar nasıl görünsün, tasarım köşeli mi olsun daha yuvarlak hatlı mı, iç tarafta nasıl bir malzeme kullanılsın? Ahşap, plastik, krom? Gösterge paneli sportif mi sade mi olsun gibi gibi...

Front end developer, henüz çalışmayan arabayı alır ve çalışır hale getirir. Elektrik aksamını takar, motoru tasarlar, genelde hazır bir motoru satın alıp arabaya uygun hale getirir, şanzımanı aktarma organlarını sorunsuz güç aktaracak hale getirir. İdeal yakıt tüketimi için arabayı optimize eder.
0
anten
(24.02.23)
(1)

Xbox Live Gold üyeliği - Yurtdışı

Northern Mariner
Xbox Live Gold üyeliği 3 senelik alınabiliyormuş, ultimate yaparsam yurtdışı fiyatından uyguna geliyor. Peki yurtdışında kullanmada sıkıntı yaratır mı?Deneyen var mı acaba?
Xbox Live Gold üyeliği 3 senelik alınabiliyormuş, ultimate yaparsam yurtdışı fiyatından uyguna geliyor. Peki yurtdışında kullanmada sıkıntı yaratır mı?

Deneyen var mı acaba?
0
Northern Mariner
(23.02.23)
Sıkıntı yok
0
p133mmx
(23.02.23)
(3)

Bir web sitesinin içinde herkese açık şeyleri bulmak mümkün müdür?

psipsipsi
Mesela örnek veriyorum Ekşi Duyuru'da geçen "kırmızı arabalar" ifadelerinin tamamını bulmak ve bunları yeniden eskiye sıralamak istiyorum. Google Search harici sitenin kendi içerisinde kullanabileceğimiz bir yol var mı?
Mesela örnek veriyorum Ekşi Duyuru'da geçen "kırmızı arabalar" ifadelerinin tamamını bulmak ve bunları yeniden eskiye sıralamak istiyorum.

Google Search harici sitenin kendi içerisinde kullanabileceğimiz bir yol var mı?
0
psipsipsi
(08.09.22)
Yazılımcıysanız uğraşıp yapabilirsiniz belki ama site indeksleniyorsa google en iyi yoldur. Yoksa sitenin arama fonksiyonuyla idare edeceksiniz. Aklıma başka yöntem gelmedi.
0
opethian
(09.09.22)
Yok. Bir yazilimci ile anlaşıp yaptirabilirsiniz.
0
p133mmx
(09.09.22)
google

site:eksiduyuru.com "kırmızı arabalar"
0
croswell
(09.09.22)
(3)

noterden aldığım belgeyi kaybettim

berkes2
yolda cebimden düşmüş.belgeyi kaybetmek sorun değil de üstünde tc kimlik adresim adım soyadım ve imzam var.bir sıkıntı olur mu acaba?
yolda cebimden düşmüş.

belgeyi kaybetmek sorun değil de üstünde tc kimlik adresim adım soyadım ve imzam var.

bir sıkıntı olur mu acaba?
0
berkes2
(21.05.21)
Basit bir kargo kaydında da ayni bilgiler var. Dert etmeyin.
0
p133mmx
(21.05.21)
ama kargo kaydını herkes görmüyor.

bir şey olur mu olmaz mı bilemem ama ben olsam imzamı değiştirirdim. imzanızla sahte talimat düzenlenip banka hesaplarınızda işlem yapılabilir. bilgileriniz de zaten varmış. kimin eline geçtiğini de bilmeyeceksiniz. çalıştığınız bankalardaki imzayı degistirmekte fayda görüyorum.
0
levybroo
(21.05.21)
fantastik derecede bahtsız değilseniz bir sıkıntı olmaz. bu bilgiler kullandığınız çevrimiçi platformlar vasıtasıyla o kadar çok yere zaten akıyor ki.

ihtiyacınız olması halinde kaybettiğiniz belgenin nüshasını ilgili noterden alabilirsiniz.
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(21.05.21)
(5)

Yurt disindan kablowebtv

p133mmx
Kablotv uyeligim var Turkiye'de ama ben yurt disindayim. Kablowebtv uzerinden yayin izlemek istiyorum ama hicbir yayin acilmiyor. Bunu basarabilen var mi?
Kablotv uyeligim var Turkiye'de ama ben yurt disindayim. Kablowebtv uzerinden yayin izlemek istiyorum ama hicbir yayin acilmiyor. Bunu basarabilen var mi?
0
p133mmx
(03.05.21)
vpn ile tr'ye bağlanabilirsin veya kablotv'nin yurtdışı için farklı bir üyeliği olabilir.

ama en güzeli bence iptv.
0
reanarchy
(03.05.21)
telif mevzuları nedeniyle sadece türkiye'de izlenebiliyor olması çok büyük ihtimal.
0
co2s2
(03.05.21)
soruya kaynak olacak ama @reanarchy vpn ile tr'ye bağlanmak için hangi vpn i kullanabiliriz aradım taradım bulamadım
0
karsiyakaliyiz
(03.05.21)
turkiyedenmis gibi baglanti icin vpn onerisi ve iptv onerisi verebilen olur mu lutfen?
0
🌸p133mmx
(20.05.21)
co2s2
(20.05.21)
(6)

ABD'deki banka hesabına TL göndermek

p133mmx
ABD'deki banka hesabına TL göndermek mümkün müdür? ABD'deki belli başlı hangi bankalar buna izin veriyor?
ABD'deki banka hesabına TL göndermek mümkün müdür?

ABD'deki belli başlı hangi bankalar buna izin veriyor?
0
p133mmx
(25.05.20)
Mumkundur. Gonderdiginiz hesaba dolar olarak gecer. Banka cevirir komisyon olur kesinti yapar vb. detaylar bankadan bankaya degisir.
0
tanaka
(25.05.20)
@himmet dayi: Bank of America Türk Lirası'nı exchange ettiği para birimleri arasında göstermiyor. Papua Yeni Gine parası bile var ama TL yok. Çok ilginç geldi bana bu durum.

Türkiye'den ABD'ye para göndermem lazım ama parayı Türkiye'de USD yaparsam devlet %1'ini alıyor. Neden zaten vergisini ödediğim parayı dolara çevirirken tekrar vergi ödeyeyim, diye düşünüyorum.

1. "ABD'den TL ile Dolar alınamıyor" <- Bu doğruysa, evet, düşündüğüm şeyin bir anlamı olmaz.

2. "Türk bankalardan birinde yer alan Türk Lirasını ABD'de Dolar olarak çekebilirsin." <- Nasıl? Swift'ten bahsetmiyorsunuz sanırım?

3. "Bir de Türkiye'de piyasa kapalıyken yaparsan doları çok pahalıdan almış olursun." <- Bu dert değil, uygun saatte yaparım işlemi.
0
🌸p133mmx
(25.05.20)
@tanaka: Bu işlemi yapan bir ABD bankası söyleyebilir misiniz?
0
🌸p133mmx
(25.05.20)
o parayı tr'den abd'ye gönderme maliyetin %1'in çok çok üstünde olacak farkındasın değil mi?
0
sting
(25.05.20)
@himmet dayi: Anladım. Teşekkürler.

@sting: Bu çoğu zaman doğru değil. Devletin aldığı vergi öyle az buz değil. Mesela Türkiye'de 10.000 USD almak için devlete 100 USD ödüyorsun. Swift için bankaya o kadar masraf ödemiyorsun.
0
🌸p133mmx
(26.05.20)
ben citibank kullanmistim. ama oluyor bir kac yil. burdaki citibank'e sormustum amerikadaki ile aranizda bir baglanti var mi diye. benim isime gelen bir baglantilari yoktu. ben de normal yurtdisi eft yaptim amerika'daki citibank'e. yaklasik 8000 dolar yatti o zamanki kurdan gonderdigim parayi cevirsem sanirim 8200~8300 civari yapardi. acil bir is oldugu icin de baska yollara bakmamistim o sire.
0
tanaka
(26.05.20)
(1)

iPad 2 performansi

Mehmet Ersoz
elimde ipad 2 var, pili çabuk bitiyor ve performansı çok yavaşladı.apple pilden dolayı performans düşürüyormuş. sizce yeni bir pil taksam bu aletten bir performans artışı elde edebiir miyim?
elimde ipad 2 var, pili çabuk bitiyor ve performansı çok yavaşladı.

apple pilden dolayı performans düşürüyormuş. sizce yeni bir pil taksam bu aletten bir performans artışı elde edebiir miyim?
0
Mehmet Ersoz
(02.05.20)
Cüzi bir artış elde debilirsin ama yenisini almak varken pil değişimine harcadığın paraya değer mi emin değilim.
0
p133mmx
(02.05.20)
(14)

Macbook Pro'dan anlayanlara sorularım var

işimdeyim gücümdeyim
Öncelikle cevap verecek olanlara en baştan teşekkür ederim. Tikler mutlaka gelecek. Soruların hepsini veya bazılarını cevaplayabilirsiniz. Epey fazla soru soracağım çünkü.1 - Yirmi senedir Windows kullanan ve web programlamadan mobil programlamaya geçecek olan "şahsımı" çok zorlar ve pişman eder mi
Öncelikle cevap verecek olanlara en baştan teşekkür ederim. Tikler mutlaka gelecek. Soruların hepsini veya bazılarını cevaplayabilirsiniz. Epey fazla soru soracağım çünkü.

1 - Yirmi senedir Windows kullanan ve web programlamadan mobil programlamaya geçecek olan "şahsımı" çok zorlar ve pişman eder mi Macbook Pro'ya (13") geçmek?

2 - Bu cihaz sizce gerçekten 15.000 lira eder mi?

3 - 13 inç çok küçük bir ekran değil mi? Orada her şey çok küçükk görünmüyor mu? Monitöre bağlama ihtiyacı hissettirir mi?

4 - Touchpad kullanmaktan nefret eden ve yanında eşek kadar mouse taşıyan bir insan trackpad'e alışıp mouse olmadan çalışabilir mi?

5 - Bu cihazda Photoshop kullanmanın ayıp yolları var mı? Kırk yılda bir lazım olacak diye aylık bir milyon dolar ödemem mümkün değil çünkü.

6 - Şimdi sipariş verirsen 40 gün sonra geliyormuş. Bu normal mi korona ile alakalı bir şey mi?

7 - USB falan hak getire. HUB'sız olmaz gibi geliyor. Sizce de öyle mi?

8 - Windows'ta rahatça kullanıp bunda kullanamayacağım özellikler/programlar hangileri olabilir?

9 - Sırf bu işten para kazanıyorum diye "iş için" alacağım. Normalde bir laptopa araba parası verecek adam değilim. Sizce pişman olur muyum?

10 - (Bonus soru) Bu bilgisayar beni gaza getirip Xiaomi telefondan soğutup iphone'a geçirir mi?
0
işimdeyim gücümdeyim
(25.04.20)
1- pişman etmez
2- eder
3- biraz küçük ama alışıyorsun. photoshop için 15-16 inç alman daha iyi olabilir.
4- şu an mouse kullanmaktan nefret ediyorum öyle söylim. asla da kullanmıyorum.bu bildiğin touchpadlere benzemiyor. hepsinden daha işlevli.
5- var, kullanılıyor.
6- apple değil de başka sitelerden alabilirsin.
7-yeni nesiller hubsız olmaz evet.
8- ne kullandığınıza bağlı. ben hiç sorun yaşamadım.
9- 15 bine artık araba alınmıyor. pişman olmazsın en az 7-8 sene kaymak gibi kullanırsın. ulan neden bozulmuyo bu alet dersin.
10- geçirir.
0
jelly bear
(25.04.20)
1- web programlama özelinde bir şey diyemem fakat normal bir win kullanıcısı max 1 haftada alışıyor.
3- küçük
4- çalışılır, süper bir touchpad'i var.
5- var
7-hub şart. (en azından bi usb çevirici)
8-muadili var hepsinin (özel kullandığınız bi yazılım varsa ona bakın yine de)
9-olabilirsin. aldığın alet şart değil, lüks. (ülkemiz şartlarında)
10- kullanım alışkanlığına bağlı. pc'den telefon cevaplayayım, sms yazayım vs. diyorsan belki. (direkt copy paste yapma olayı da var kendi aralarında ama meh yani. telefon değiştirtmez bence. ama halihazırda iphone kullanıyorsan hoş özellikler)
0
brkylmz
(25.04.20)
maaşınızı arttırmayacaksa gerek yok 13 inçte kör olup+ katarakt masrafı açmasın. 24 inç çift monitörlü güzel bir sistem dizer keyfinize bakarsınız.
0
bahoho
(25.04.20)
mobil programlama iOS programlama ise al ama android ise veya windows'ta halledeceğin bir şey ise alma.

1+2: ben iOS developer'ım macbook pro aldım, aldığıma pişman değilim çünkü almak zorundayım, kesinlikle harika bir alet. ama dediğim gibi aynı paraya daha gelişmiş konfigürasyonlu bilgisayar alabilirdim.

3: bence 13'' programlama için çok küçük, simulator ile yan yana çalışmak istesen ide çok küçük kalıyor. ben 16'' aldım gayet memnunum ama 13 olsaydı baya sıkıntısını çekerdim bence.

4: trackpad harika bir şey, özellikle multiscreen olayına bayılacaksın, iki parmakla scroll vs. kullandıkça güzelleşen bir şey, eğer parmakların ağrımıyorsa uzun süre kullanmıyorsan mouse'a ihtiyacın olmaz.

5: photoshop crack'li kullanabilirsin ama onun yerine adobe xd var ücretsiz onu kullanabilrisin, mobil uygulama için zaten.

7: hubsız olmaz evet, ama illa original hub almak zorunda değilsin, s-link converter'ı işe yarıyor 18 tl'ye almıştım.

9: burada düşünmen gereken şu, bu cihazı aldığında işini daha rahat yapabilecek misin ve para kazanabilecek misin? eğer cevabı evet ise düşünme gerisini.

10: diğer apple ürünleri ile mac arasındaki ortak kullanımlar çok iyi ama ekstra şeyler, belki de iPhone sahibi olduğum için bana çok ilginç gelmiyor ama işte ne bileyim, gelen aramaları macbook'tan cevaplayabiliyorsun, airdrop ile hızlı dosya paylaşabiliyorsun, telefondan açtığın bir internet sitesini hızlı bir şekilde safariden açabiliyorsun vs. ö
0
aziz dostum jack
(25.04.20)
1-Zannetmiyorum ama windows yüklenebiliyor gerekirse.
2- 15.000 az para değil. Apple'ın bence en başarılı yaptığı şey macbook pro ama yine de bilmiyorum 15 bin eder mi.
3- 13" küçük evet. Ben kullanmakta zorlanırdım şahsen.
4- Macbook trackpad i çok başarılı. yormadan kullanılabiliyor eğer photoshop vs yapılmayacaksa.
5- Var
6- Olabilir
7- Artık çoğu şey kablosuz halledilebiliyor.
8- Mesela ben mimar olarak pek çok programı osx üzerinde kullanamıyorum veya daha vasat bir versiyonunu kullanıyorum. Olabiliyor yani.
9- Pişman eden bir laptop değil ama çok kullanmayacaksan içine oturabilir.
10- Zannetmiyorum. Android rulz.
0
chavezding
(25.04.20)
1. Adı sanı duyulmadık çeşitli işletim sistemleri ile çalışıyorum. Normal şartlarda Mac OS X kimseyi pişman etmez. Cihaz tercihi size kalmış.

2. Fiyat mevzusu kur ile ilgili o sebepten fiyata göre yorum yapmak yanlış olur.

3. 13'' geneli itbari küçük bir ekran ama çözünürlük sayesinde kendini kurtarıyor. İşletim sistemin sağladığı sanal masaüstlerini kullanabilirsen o da büyük rahatlık. Bunun yarında eğer bir yerden okuyup bir yerden yazman gerekiyorsa 2. bir monitor şart.

4. Touchpad süper bir şey. Teknik bir çizim yazılım kullanmadığım sürece fare ihtiyacı olmuyor.

5. vardır. alternatif daha ucuz yazılımlarda bulunur.

6. normalde o kadar sürmez ama süreçten etkileniyor olabilir.

7. cihaz uygun bir hub bağlamak gerekli.

8. 12 senedir mac kullaniyorum böyle bir eksilik hissetmedim.

9. burada durumu şöyle bir cevap vereyim. cihazın mobil olması ile ilgli bir gerekliliğiniz yoksa sabit olan cihazlardan da alabilirsiniz. örn: mac mini veya imac. mac mini cihazlar genelde kutusunun hakkını çok üstünde veren ama mobil olmayan bir cihazdır. mobilite istemeyen arkadaşlarıma bunu tavsiye ediyorum. yazılım olduğunuz için dik dönen bir ekran işinize yarabilir. bu durumda dell marka dönen bir ekran takabilirsiniz. tabi bunu mbp'ya da takabilirsiniz.

10. telefon konusu oldukça kişisel bir tercih. bu konuda yorum yazınca saçma sapan mesajlar geliyor ama yine de şunu yazayım. icloud ile cihazları senkron ederseniz. ve tabi icloud üzerinden senkron eder ve uygun miktarda alan alırsanız. hem dosyalarınız hep yanınızda olur. hem de hangisi neredeydi aramazsınız. ben bu şekilde kullanıyorum memnunum ama dediğim gibi telefon seçimi kişiye özel bir şey o kısmı size kalmış.
0
helenart
(25.04.20)
1 - Yirmi senedir Windows kullanan ve web programlamadan mobil programlamaya geçecek olan "şahsımı" çok zorlar ve pişman eder mi Macbook Pro'ya (13") geçmek?

Zorlamaz. 20 senelik PC deneyimi olan bir yazılımcıyı hiçbir şey zorlamaz. ;)

2 - Bu cihaz sizce gerçekten 15.000 lira eder mi?

Eder. 15.000 TL = 2100 USD.

3 - 13 inç çok küçük bir ekran değil mi? Orada her şey çok küçükk görünmüyor mu? Monitöre bağlama ihtiyacı hissettirir mi?

Ben 15 aldım. 13 bana küçük gelirdi. Ben de yazılım geliştiriyorum.

4 - Touchpad kullanmaktan nefret eden ve yanında eşek kadar mouse taşıyan bir insan trackpad'e alışıp mouse olmadan çalışabilir mi?

Trackpad nefis. Mouse'u aratmaz, ama ben mouse da taşıyor ve kullanıyorum. Rahatıma düşkünüm. Magic Mouse eşek kadar değil, seksi bir fare.

5 - Bu cihazda Photoshop kullanmanın ayıp yolları var mı? Kırk yılda bir lazım olacak diye aylık bir milyon dolar ödemem mümkün değil çünkü.

Ben Affinity Suite kullanıyorum, işimi görüyor. Ayıp yollara girmedim.

6 - Şimdi sipariş verirsen 40 gün sonra geliyormuş. Bu normal mi korona ile alakalı bir şey mi?

Anormal.

7 - USB falan hak getire. HUB'sız olmaz gibi geliyor. Sizce de öyle mi?

Hiç ihtiyaç duymadım.

8 - Windows'ta rahatça kullanıp bunda kullanamayacağım özellikler/programlar hangileri olabilir?

Belki bazı oyunları ararsın, oyun oynuyorsan. Ama oyun için almıyorsun zaten.

9 - Sırf bu işten para kazanıyorum diye "iş için" alacağım. Normalde bir laptopa araba parası verecek adam değilim. Sizce pişman olur muyum?

iOS için geliştirme yapmayacaksan daha ekonomik alternatifleri düşünebilirsin. Bütçen müsaitse, çok para harcadım diye üzülmeyeceksen pişman olmazsın.


10 - (Bonus soru) Bu bilgisayar beni gaza getirip Xiaomi telefondan soğutup iphone'a geçirir mi?

Geçirebilir, ama iPhone yoksa iOS geliştirme yapamazsın, dolayısıyla bkz soru 9'a verdiğim cevap.
0
p133mmx
(25.04.20)
para kazanmka için kullanıyorsan 15bin veya 60bin lira eder.
0
tchuck
(25.04.20)
Vmware ile win üzerine mac yükleyip bir bakın. Mobil uygulama geliştirmekten kastınız nedir (oyun vs.)?
0
efx
(25.04.20)
1- Alışması 1-2 hafta sürer ama macos kullandıktan sonra windows' a geri dönemezsiniz :)
2- Eder.
3- İş görür, çok sıkıntı çekmezsiniz ama küçük, o kadar para veriyorsanız bence biraz daha verip 15" alın. Büyük rahatlık.
4- Touchpad'e alıştıktan sonra mouse kullanmak istemeyeceksiniz :)
5- Var, hatta Windows'a göre daha rahat
6- Custom modeller için normal. Hep öyleydi. Ama beklediğinizden erken gelme ihtimali yüksek, garanti olsun diye uzak zaman söylüyorlar sanırım.
7- Evet. Gerçi ne takacaksınız ona bağlı. Mouse, flash bellek ve external monitör kullanmadığım için ben ihtiyaç duymadım hiç.
8- Oyunlar :)
9- Kesinlikle olmazsınız.
10- Geçirir :D
0
plutongezegendegilmi
(25.04.20)
programlama bilmem

2- 13 inç ekranı tercih etmem ben, dolayısıyla 13 inçe para vermek istemem.

3- 13 inç çok küçük bir ekran boyutu, tavsiye etmem.

4 trackpada alışıp çalışamazsın, ne kadar büyük de olsa mouse gibi değil, magic mouse almanı öneririm. benim 2 mouse'um var birisi magic mouse , ki sağa sola scroll yapma özelliği benim için çok önemli. ikinci mouse da kablolu sıradan bir mouse, bunun da en sevdiğim özelliği kaza ile scroll yapmamam çünkü high sierra da scrollu kapatmanın bir yolu yok. magic mouse ayarlarında da yok. bazı programlarda sağa sola scroll hayat kurtarırken, bazı programlarda da kaza ile scroll yapmak büyük problem oluşturuyor.

5 aklına gelen her programın korsen versiyonu var, tabi osx için yapılmış versiyonu olduğunu varsayarak söylüyorum bunu

6 ne zaman gelir ne zaman gider bilemem.

7 benim 8 portlu usb hub'um var ama benim mac de 2 tane usb 2 tane thunderbolt var yetiyor çoğu zaman.

9 iş için alacaksan hangisi uygunsa onu al, illa mac diye tutturma, grafik işleri ile uğraşmıyorsun sonuçta.
0
hem şişko hem deli
(25.04.20)
1) alisirsin sorun olmaz. console kullanimi programlama icin onemli.
2) amacina bagli. gercekten eder mi bilmiyorum. 10 yildir is sebebiyle mac kullaniyorum ama sirket vermese kendim mac alir miyim bilmiyorum
3) uzunca bir sure 13 kullandim. monitorsuz programlama icin kucuk gelir. yanyana iki pencere acilmiyor. monitorun varsa idare edebilir ama benim iki tane monitorum olmasina ragmen 15'e gecmem verimliligimi ciddi oranda artirdi.
4) touchpad kullanimi mac'te mouse'tan daha kullanisli. 2-3-4 dokunuslu kisayollar isi cok kolaylastiriyor. mac'i monitore bagliyorum ama mouse'um olmasina ragmen hala mac'in klavye trackpad'ini kullaniyorum.
5) var tabi ki
6) customize ediyorsan normal
7)butun kablolarim usb-c. adaptore ihtiyacim olmuyor. adaptor/hub almak yerine kablolarini type-c'ye cevir. uzun vadede daha mantikli. o zor geliyorsa 4-5 tane sunlardan al(www.aliexpress.com daha uyguna gelir.
8) notepad++'i hala ozluyorum.
9) ihtiyacina bagli.
10) gecirmez. iphone'a gecersen tekrar pisman olup geri donersin, ustune Apple'a sinir olup elindeki macbook'tan da sogursun :P


simdi mac o paraya deger mi sorusuna biraz detayli cevap vereyim. evet mac'ler donanimina gore pahali. markasina para veriyorsun. dedigim gibi kendime alacak olsam alir miyim bilmiyorum. sirket aldigi icin tum donanimlari maksimum olan(i9 8 cekirdek, 32GB RAM vs) bir mac'im var. kendim alcak olsam 10 kere dusunurum. 15000tl'lik dedigine gore muhtemelen mnimum donanimda mac alacaksin. bu da 4 cekirdekli i5 U islemci ve 8GB Ram demek. Gelistirme yapacaksan IDE'ler ciddi RAM isteyen uygulamalar, bunun yanina Photoshop da kullanicam diyorsun, o RAM sana yetmez, islemci de compile ederken yavas kalir. simdilik idare etse bile 1-2 yil sonra o RAM yetmemeye baslayacak, takviye de yapamadigin icin satmak zorunda kalacaksin. bu fiyati rasyonelize edecek tek arguman olan "yillarca kullanirsin" da senin icin gercerli olmamis olacak. ayni donanimdaki windowslar nerdeyse yari fiyati. tavsiyem hp'nin spectre, dell'in xps ve lenovo'nin yoga serilerine bak. hepsi de premium sinif hem hafif hem guclu bilgisayarlar esimde spectre var, o da programlama yapiyor son derece memnun, 4 yil once 1200$'a i7, 16GB ram'li almistik, hala kullaniyor.

mesela su lenovo i9 H serisi islemci ve 16GB RAM'i var, 15000TL. cok rahat 5+ sene goturur hatta ram'i 32'ye cikarilabiliniyorsa +5'i daha var. www.vatanbilgisayar.com

eger butceni zorlayip 16" maclerden yada 2019 serisi 15"lerden alamiyorsan windows bilgisayarlari ciddi sekilde dusunmelisin.
0
crucio
(25.04.20)
1 - Yirmi senedir Windows kullanan ve web programlamadan mobil programlamaya geçecek olan "şahsımı" çok zorlar ve pişman eder mi Macbook Pro'ya (13") geçmek?

- kesinlikle zorlamaz bu sebeple pisman da olacaginizi sanmiyorum.

2 - Bu cihaz sizce gerçekten 15.000 lira eder mi?

- kirmadiginiz surece cok uzun yillar dayanacagini dusunursek evet eder.

3 - 13 inç çok küçük bir ekran değil mi? Orada her şey çok küçükk görünmüyor mu? Monitöre bağlama ihtiyacı hissettirir mi?

- kucuk evet. ama pisman ettirecek kadar degil, harici ekran takma sansi hep elinizde

4 - Touchpad kullanmaktan nefret eden ve yanında eşek kadar mouse taşıyan bir insan trackpad'e alışıp mouse olmadan çalışabilir mi?

- trackpd ile touchpadi ayni ayni kefeye koymayin! mouse takilmiyor da degil zaten, sonra belki magic mouse patlatirsiniz, opsiyonel.

5 - Bu cihazda Photoshop kullanmanın ayıp yolları var mı? Kırk yılda bir lazım olacak diye aylık bir milyon dolar ödemem mümkün değil çünkü.

- hic uzmanlik alanim degil ama vardir. ayrica bkz 8

6 - Şimdi sipariş verirsen 40 gün sonra geliyormuş. Bu normal mi korona ile alakalı bir şey mi?

- korona ile ilgili sanirim. teslim aldigin gunden itibaren 2 hafta icinde iade sansin var. begenmezsen bile, bahaneye ihtiyacin yok.

7 - USB falan hak getire. HUB'sız olmaz gibi geliyor. Sizce de öyle mi?

- ben usb'ye pek ihtiyac duymuyorum acikcasi ama lazim olunca yine dunyanin sonu degil.

8 - Windows'ta rahatça kullanıp bunda kullanamayacağım özellikler/programlar hangileri olabilir?

- bilemiyorum ama Windows yukleme sansiniz da bulunuyor. (bkz: bootcamp)

9 - Sırf bu işten para kazanıyorum diye "iş için" alacağım. Normalde bir laptopa araba parası verecek adam değilim. Sizce pişman olur muyum?
(bkz: 1, 2)

10 - (Bonus soru) Bu bilgisayar beni gaza getirip Xiaomi telefondan soğutup iphone'a geçirir mi?
- sart degil, bilmediginiz bir seyi ozlemezsiniz belki ama continuity gibi seyler hos...
0
yoggi
(25.04.20)
Tüm sorulara cevap vermeyeceğim. Zaten bin kişi neredeyse aynı şeyleri yazıp durmuş.

Windows'ta yapmak isteyip de yapamadığın şey olursa OS X'in Bootcamp sihirbazı var. Windows 10 kuruyorsun. Zaten dahili bir uygulama olduğu için kaçak göçek bir iş değil. Windows'u kurunca tüm driverları vs. kendi kuruyor. Mac açılırken Alt tuşuna basılı tutarsan hangi işletim sistemiyle açayım diye soruyor. Windows da zaten çok hızlı. Ben aldığım zamandan beri her iki işletim sistemi de kurulu. 5,5 yıldır kullanıyorum. Windows'u ne kadar açmışımdır? Toplam 1 ayı geçmez. O da sadece oyun oynamak için.
0
himmet dayi
(25.04.20)
(4)

TV'nin sesini kulaklığa vermek için optik audio çıkışını kullanmak?

p133mmx
Optik audio (optical audio) çıkışı ve HDMI portları olan bir televizyonum var (Samsung 4K Smart TV). Bu televizyonu izlerken sesi kulaklıkla almak istiyorum. Televizyonda bluetooth desteği yok. 1. Optik audio çıkışını bu amaçla kullanabilir miyim? Elimde 3.5mm kulaklıklar var, bunları kullanmak için
Optik audio (optical audio) çıkışı ve HDMI portları olan bir televizyonum var (Samsung 4K Smart TV). Bu televizyonu izlerken sesi kulaklıkla almak istiyorum. Televizyonda bluetooth desteği yok.

1. Optik audio çıkışını bu amaçla kullanabilir miyim? Elimde 3.5mm kulaklıklar var, bunları kullanmak için nasıl bir kablo/dönüştürücü kullanmalıyım? Şöyle bir cihaz işimi görür mü? www.amazon.com

2. Aynı anda görüntüyü HDMI ile alıp sesi optical audio'dan kulaklığa verebilir miyim?
0
p133mmx
(15.03.20)
3.5 mm kablolu kulaklık çıkışı yok mu? en ilkelinden en teknolojiğine kadar, ses çıkaran bütün cihazlarda bundan var diye biliyorum. sizde de mutlaka vardır.

bluetooth dönüştürücülü bir kulaklık ile istediğinizi yapabilirsiniz.
0
kibritsuyu
(15.03.20)
@kibritsuyu 3.5 mm kulaklık çıkışı yok maalesef.

Bluetooth dönüştürücülü kulaklık nedir bir örnek verebilir misiniz?
0
🌸p133mmx
(15.03.20)
3.5 mm jack olsaydı bluetooth dönüştürücü ile kullanırdıniz. Elinizdekini 3.5a dönüştürme imkanı varsa tv.nizi bluetooth.lu hale şu veya benzeri aparatlarla dönüştürebilirsiniz.(ilk rastgeldigim site burası)

m.trendyol.com
0
biseysorcaktim
(15.03.20)
Optik çıkış dijital ses veriyor, kulaklık ise analog ses alıyor. Converter lazım. Optical to 3.5 mm diye arama yaparsanız istediğiniz sonuca ulaşır, kullanırsınız. Aradığınız şeyi google a yazdığınızda sonucu veriyor.
0
Tears of Devil
(15.03.20)
(5)

Sirkeli, tuzlu gargara yapalım mi?

epistemic_regress
Virüs bı müddet boğazda tutunuyor, sirkeli, tuzlu gargara yapın, akciğerlere ulaşmadan virüsü öldürün diyorlar. Yapalım mi?
Virüs bı müddet boğazda tutunuyor, sirkeli, tuzlu gargara yapın, akciğerlere ulaşmadan virüsü öldürün diyorlar. Yapalım mi?
0
epistemic_regress
(14.03.20)
Uzman hekimler (enfeksiyon hastalıkları) bunun işe yaramayacağını defaatle söyledi. Oytun Erbaş gibi alanı dışında oldukça çok konuşanlar bunun faydalı olduğunu söylüyor tek.
0
giovanne
(14.03.20)
virüse etkisi olmaz.
yapsan güzel, olur fena olmaz.
0
jimjim
(14.03.20)
Sen yap hocam. Uzmanlar yapmayın dedi ama sen yap.
0
elorelia
(14.03.20)
Tuz dediğin şey sodyum; sirke dediğin de temelde asetik asit içeren bir meyve suyu. Sodyumun ve asetik asitin bir virüse karşı öldürücü etkisinin olması mümkün olabilir mi? Bence olamaz. Yani koronaya iyi gelse teknik olarak HIV'e de iyi gelmesi lazım, böyle söyleyince ne kadar gereksiz olacağı daha iyi anlaşılabilir.
0
angelus
(14.03.20)
Tuzun da sirkenin de kimi bakteri ve virüslere karşı antiseptik etkisi var (ama hepsine değil). Hiçbir şeyi önlemese tonsiliti önlemeye yardımcı oluyor. Yapın.
0
p133mmx
(15.03.20)
(4)

Sebahattin onkibar'i takip ediyor musunuz, ciddiye aliyor musunuz?

stavro
Sb
Sb
0
stavro
(23.09.19)
En son apo, bahçeli ve Erdoğan yakında aynı karede poz verebilir, apo ev hapsine alınacak falan demişti.
İzlediğim ilk ve son videosu bu olmuştu.
Sanırım bunak.
Ciddiye alınacak bir tarafı yok.
0
yesil basli govel santor
(23.09.19)
Bakıyorum arada. Bazen çok üfürüyor ama olur o kadar.
0
prizmatik
(23.09.19)
Bazen bakıyorum ne diyor diye ama genellikle videolarına clickbait başlıklar açıp içeriğinde yeni veya ilginç bir şey söylemiyor maalesef. Bence çok yüksek izlenme sayıları alıyor buna rağmen.
0
p133mmx
(24.09.19)
bir bu bir selçuk geçer. yel allahın,kaval allahın üfle babam üfle . 2 yıl oldu hala dolar 12 lira olacak .
0
50promil
(24.09.19)
(1)

ingiltere oturma ve çalışma izni hakkına

lordoz
bir süredir eşim üzerinden dependent vize ile ingilteredeyim ve boşanmayı düşünüyorum. sonrasında ingilterede eski eşim ve 7 yaşındaki çocuğum (her ikisi de türk vatandaşı) varken oturma ve çalışma izni alma şansım var mı?ankara anlaşması birkaç ay içinde sonlanacak, boşanma davası vs. derken yetişm
bir süredir eşim üzerinden dependent vize ile ingilteredeyim ve boşanmayı düşünüyorum.

sonrasında ingilterede eski eşim ve 7 yaşındaki çocuğum (her ikisi de türk vatandaşı) varken oturma ve çalışma izni alma şansım var mı?

ankara anlaşması birkaç ay içinde sonlanacak, boşanma davası vs. derken yetişmez.

reşit olmayan çocuğumun ingiltere'de yaşamasını öne sürerek oturma ve çalışma izni alabilir miyim?

internette araştırdım ama bulamadım, aranızda bu konularda bilgili/deneyimli biri varsa çok makbule geçer.
0
lordoz
(24.05.19)
ankara anlaşması için başvuruyu her halükarda yapın. belki brexit öncesi başvurular için hak iddia edebilirsiniz.
0
p133mmx
(24.05.19)
(7)

SPOILER Game of Thrones nasıl buldunuz?

dafuq
Bence çok güzel bitti. Çok kötü diyenleri ise çok havalı buluyor ve tebrik ediyorum :)jon'un dany'i öldürmesi, aşıkların kavuşamaması, tekrar başladığı yere en kuzeye gitmesi buruk ama en doğru final oldu bence
Bence çok güzel bitti. Çok kötü diyenleri ise çok havalı buluyor ve tebrik ediyorum :)

jon'un dany'i öldürmesi, aşıkların kavuşamaması, tekrar başladığı yere en kuzeye gitmesi buruk ama en doğru final oldu bence
0
dafuq
(20.05.19)
tek bir bölümünü bile izlemedim ama takipçileri sözlük'te fena spoylır yedi gördüğüm kadarıyla.

"edit: ekleme ve düzeltme yapıldı.
edit 2.5: noktalama işaretleri düzeltildi,ekleme yapıldı. "

diye de edit yapmış spoilerın sahibi çünkü ortadaki tek problem imla :dd
0
ssiradanbirigibi
(20.05.19)
Çöp gibi bitti. Bir dizi nasıl piç edili onu gösterdi d&d
Ayrıca bu sezonla birlikte breaking bad mi got mu daha iyi tartışmaları sona erdi.
0
adwokat
(20.05.19)
açıkçası son sezona göre iyi bitti önceki sezonlara göre düşük seviye kaldı.
0
basond
(20.05.19)
bran'in kral oluşu ve kralların yeni seçim düzeni OK.
sansa'ya ayrıcalık tanınmasına diğerlerinin kuzu kuzu bakması: saçma.
arya'nın batıya yelken açması, eh işte.
jon'un "o benim kraliçem" diye tekrar edip dururken birdenbire öldürüvermesi, saçma.
jon'u lekesizlerin esir alması: saçma.
lekesiz ve dothrakilerin sayıca bolluğu, tutarsız.
lekesizleri mutlu etmek için Jon'un kara kaleye sürgüne gönderilmesi, saçma.
duvarın yeniden aynı görkemiyle ortaya çıkışı, saçma.
jon'un yaban diyarlara yürümesi, neden? bi açıklasaydınız?

sonuç: diziyi piç eden bir sezona yakışır özensizlikte bir final.
0
p133mmx
(20.05.19)
@p133mmx güzel özetlemişsin, ben de görüşlerimi söyleyeyim

bran'in kral oluşu ve kralların yeni seçim düzeni OK.
ok evet ama izleyicilerin çoğu bundan hoşlanmadı. sebebi bence bran'ı oynayan aktörün iyi oynamaması. tek bildiği donuk donuk bakmaktı. daha iyi oynasaydı izleyici daha çok kabul ederdi bu sonu

sansa'ya ayrıcalık tanınmasına diğerlerinin kuzu kuzu bakması: saçma.
evet biraz öyle. izleyiciler mutlu olsun diye yapmışlar bence.

arya'nın batıya yelken açması, eh işte.
arya maceracı zaten. baratheon piçinin evlenme teklifini bu yüzden kabul etmedi zaten. normal.

jon'un "o benim kraliçem" diye tekrar edip dururken birdenbire öldürüvermesi, saçma.
işte en güzel yer bu. jon dany'i hala seviyor ve kraliçe olarak meşruiyetinden şüphesi yok. ama tüm westeros'ta savaşı sürdürmek isteyeceğini, hatta winterfell'e saldıracağını biliyor. kendinde sorumluluk hissetti ve istemeye istemeye öldürdü. zaten can alıcı nokta burası

jon'u lekesizlerin esir alması: saçma.
yoo, dany'i öldürdüğünü gören lekesizler bunu yakaladılar ve cezalandırmak üzere hapise attılar, jon nereye kaçabilir ki zaten

lekesiz ve dothrakilerin sayıca bolluğu, tutarsız.
winterfell savaşından beri söyleniyor bu. savaşta hepsi ölmedi demek ki. bu kadar çok olamaz diyemeyiz.

lekesizleri mutlu etmek için Jon'un kara kaleye sürgüne gönderilmesi, saçma.
lekesizler ve dothrakiler fazla oldugu için yeni bir savaşı göze alamadı lordlar. ölmesinden se kara kaleye gitmesini kabul ettiler. sonuçta hiç bilmediği bir yer değil.

duvarın yeniden aynı görkemiyle ortaya çıkışı, saçma.
aradan aylar geçmiştir belki :) hemen yola koyulmasını bekleyemeyiz

jon'un yaban diyarlara yürümesi, neden? bi açıklasaydınız?
bana göre kara kalenin bir işlevi kalmadığı için kendine yeni bir yurt yaratmak üzere kuzeye gidiyor. sonuçta akgezen tehlikesi kalmadı, yabaniler ile dost olundu. kara kalede durmasının anlamı yok.
0
🌸dafuq
(20.05.19)
Ben bu sezonda 4. bölüm hariç diğer bölümlerden tatmin oldum açıkçası. Millet sövüp saymış ama valla gideri vardı bence o kadar da kötü değil herkesin küfrettiği kadar. Final de güzeldi sezonu düşünürsek. Dizinin bitmesi üzdü beni şu an baya. Dile kolay 9 senedir izliyoruz. Spinoffları erkenden gelse de devam etsek izlemeye hdshsds
0
benign neglect
(20.05.19)
cevaplarından bazılarına bazı cevaplar vereyim... :)

"jon'u lekesizlerin esir alması: saçma.
yoo, dany'i öldürdüğünü gören lekesizler bunu yakaladılar ve cezalandırmak üzere hapise attılar, jon nereye kaçabilir ki zaten"

jon o sırada yalnızdı. ceset de uçtu gitti. kraliçemi ben öldürdüm demediyse -ki yapmıştır, beklenir- bilemezler... ama jon'un son bölümlerdeki alık karakteri dikkate alındığında sorun yok. buna da OK diyorum.

"lekesizleri mutlu etmek için Jon'un kara kaleye sürgüne gönderilmesi, saçma.
lekesizler ve dothrakiler fazla oldugu için yeni bir savaşı göze alamadı lordlar. ölmesinden se kara kaleye gitmesini kabul ettiler. sonuçta hiç bilmediği bir yer değil."

lekesizler ve dothrakiler başka bir kıtanın askerleri ve zaten çekip gittiler. onlar gittikten sonra kral bran, jon seni affettim tamam sorun yok diyebilirdi. zombiler bile tarih olmuşken jon'un kara kaleye gönderilmesi gerçekten anlamsız. ayrıca gizemli hikayesini öğrenmemiz için yıllardır bekletildiğimiz, ölümden dirilmiş vs. böyle bir karaktere böyle bir son bir izleyici olarak benim için saçmalık derecesinde bir hayalkırıklığı.
0
p133mmx
(21.05.19)
(5)

ABD'den Türkiye'ye evrak göndermenin en hızlı yolları nelerdir?

p133mmx
Soru başlıkta...
Soru başlıkta...
0
p133mmx
(10.05.19)
FedEX ve DHL'dir
0
vladimirdökümov
(10.05.19)
havalanına gidip bir türk yolcu bulup yolcu beraberi ona vermek. karşı taraftan da biri teslim alacak oh mis.
0
ozdek
(10.05.19)
Benzer bir duyuru açmıştım, bir arkadaş glocale'i önermiş,bir çok kişi var o taraftan tr'yr gelen sistemde.

Sistem parayı bloke ediyor, ve teslim alındıyında uygulama hesabı, kişinin komisyonu düşüyor.

Ben talebimi yaptım ve yanıt bekliyorum.
0
kaset
(11.05.19)
@ozdek: havaalanında tanımadığı birinden evrak, eşya teslim alacak bir keriz bulursan bize de haber ver.
0
mekhanik karpov
(11.05.19)
@kaset glocale'i bulamadım. Link var mı? Yalnız ben evrak göndermekten söz ediyorum, para değil.
0
🌸p133mmx
(13.05.19)
(2)

Dell Xps 15 vs. Macbook Pro?

balmung
Merhaba yurtdisinda IT bolumunde lisans egitimi alacagim. Su an kullanmakta oldugum laptop Dell Inspiron 7520 ve yaklasik alti senedir kullaniyorum bu laptobu. Artik degistirme zamani geldi gibi. Program, yazilim yazmak icin hangisini satin almak daha dogru bir tercih olur?
Merhaba yurtdisinda IT bolumunde lisans egitimi alacagim. Su an kullanmakta oldugum laptop Dell Inspiron 7520 ve yaklasik alti senedir kullaniyorum bu laptobu. Artik degistirme zamani geldi gibi. Program, yazilim yazmak icin hangisini satin almak daha dogru bir tercih olur?
0
balmung
(04.03.19)
Mac. Her platform için yazılım geliştirebilirsin. Mutlu da eder.
0
p133mmx
(05.03.19)
biraz bekle, eğitim almaya gittiğin yerde windows/linux üzerinde geliştirme yapıyorlarsa xps alırsın. çoğunlukla mac kullanıyorlarsa mac alırsın. hem yurt dışında fiyatlar daha avantajlı oluyor genelde.
0
lordoz
(05.03.19)
(1)

Bilgisayarda bir uygulamayı yasaklama

JackDanielSparroww
arkadaşlar bir uygulamayı kitlemek istiyorum. ama öyle bir kitlemek ki formatla anca ortadan kalkabilsin.
arkadaşlar bir uygulamayı kitlemek istiyorum. ama öyle bir kitlemek ki formatla anca ortadan kalkabilsin.
0
JackDanielSparroww
(27.02.19)
Çalışma izinlerini değiştir.
0
p133mmx
(27.02.19)
(16)

Ülkeyi kurtarıyoruz

dayl
Herkes illa düşünmüştür bunu, bir şeyler bulmuştur, aklınıza gelenelri söyler misiniz?
Herkes illa düşünmüştür bunu, bir şeyler bulmuştur, aklınıza gelenelri söyler misiniz?
0
dayl
(26.02.19)
Ancak ikinci bir Atatürk çıkarsa kurtulur.
0
herhaltibiliyoring
(26.02.19)
Ben bi gün dolar milyarderi olursam şöyle bi projem var. Abi istanbul'u devriye gezmeleri için 50 bin civarı yakın dövüş eğitimli adam işe alıcam, aikido, ju jit su, kung fu, systema, muay thai falan kara kuşaklı adamlar olacak bunlar. dolgun maaşlı. Sonra şehrin yetkili emniyet görevlilerine bol miktarda rüşvet vericem ve polislerin bu ekiplere dokunmamasını sağlıycam.

Akabinde bu adamlar sokaklarda gezip magandalık yapan herkesi şiddetle dövecek. Magandalığı magandalıkla bitirme projesi. Mesela gece 2'de millet uyurken caddede lüzumsuz kornaya bastın, bunu ekip gördü, gelip seni arabadan indirip, ağzını yüzünü kırıp hiçbir açıklama yapmadan olay yerinden ayrılacaklar. sonra da görüntüyü twitter'a koyup gece yarısı korna çalmanın cezası bu diye herkese ilan edecekler. Mesela sokakta yalnız yürüyen bir kıza laf atıp rahatsız ettin, mesela bir adama "ne bakıyon lan" dedin, trafikte magandalık yaptın; sonuç hep aynı olacak. Böyle böyle sokakları temizlemeyi ve şehri medenileştirmeyi planlıyorum. Nasıl?
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(26.02.19)
Bir gemi düşün. Bütün sistemleri bozulmuş. Makineler çalışmıyor. Yakıt bitiyor. Gemi su alıyor, böyle giderse bu gemi yakında batacak ama yolcuların çoğunluğu kaptana taparcasına bağlı. Diğer gemiler bizi kıskanıyor diye böbürleniyorlar, tarihte bu gemi müthiş bir gemiydi yine süper gemi olacak diye övünüyorlar. Sen de bu gemide bir yolcusun. Yolculara makineler çalışmıyor, yakıt bitiyor, gemi su alıyor, gemi batıyor aklınızı başınıza toplayın diyorsun, sana gemi haini diyorlar. Kimse asla seni dinlemiyor.

Ne yaparsın? Gemiyle birlikte batar mısın, bir filika, bir can yeleği bulup suya atlar kendine hayatta kalacak başka bir gemi başka bir kara parçası mı ararsın?
0
p133mmx
(26.02.19)
@antrenamnda göz dolduran topçu: beğenmedim, şiddet şiddeti doğurur.

@p133mmx: Burası benim ülkem, gidicek başka bir yerim, başka bi' gemi yok.
0
🌸dayl
(26.02.19)
yol yapmak. köprü. havalimanı. kek. yine yol yapmak.
0
Tears of Devil
(26.02.19)
liberal bir devlet sistemi kurmak isterdim.
0
Leonardo~Da~Vinci
(26.02.19)
kapatıp gidelim. en temizi. yada yapılan yolların üstüne yeni yollar yapalım.
0
scudman1
(26.02.19)
bu kafayla daha çok ağlar sızlar, kaçacak ülke ararız
0
🌸dayl
(26.02.19)
çare gerçekten üretmek
0
basond
(26.02.19)
Beni tam yetkili ceo yapin ulkeye, hepinizi kurtaririm. Maas senelik 3,5 milyon euro. Ataturk falan gerek yok simdi diriltmeye yazik adama, tam yetki verin salin 5 sene icinde dolar 3 tl.
0
bos gezenin bos ustasi
(26.02.19)
Yahu, biz kişisel özgürlükler, ifade hürriyeti felan gibi konulara kafa yorup memleketi kurtarmayı felan düşünüyoruz da... çoğunluk böyle şeyleri pek de önemsemiyormuş gibi geliyor bana. çoğunluk memnun gibi sanki hallerinden.
0
pangea
(26.02.19)
İkinci bir Atatürk çıkmasını beklersek daha çok bekleriz.
Halbuki muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcut değil miydi? Oturup bekleyelim eyvallah, belki bir Atatürk çıkar. Ha, bu değil ki ayaklanalım, şiddete başvuralım.

Ülkeyi kurtarmak ne kurtarıcı beklemekle olur, ne şiddetle sorunlar çözülür. En azından bundan eminim.
0
dont eat me
(26.02.19)
Kaynaklarımızı akıllıca kullanmalıyız . Tüketim çılgınlığı deil üretim çılgınlığı olmalı. Eğer kaynaklarımız azsa petrol zengini araplar gibi deil eskiden olduğu gibi kanaat etmeliyiz. Katma degeri yuksek ürünler gelistirmeliyiz. Sadece inşaata değil elektronigede önem vermeliyiz. Kendi arabamız kendi silahımızi ve kendi tohumumuz olmalı mutlaka .
0
opitseri
(26.02.19)
aklıma su geldi (git:instela-static.info )
0
yuvarlanantencereninkapagi
(26.02.19)
baştaki kişiye ya da yanlış kişilere neden oy veriliyor?

insanlar kendine yakın hissediyor da o yüzden. üniversite diploması olmayan bir adama da üniversite diploması olmayan insanlar elbette oy verecekler, kendileri gibi biri çünkü.

hırsız bir insana neden oy veriyor insanlar? çünkü kendileri de ona benzer şekillerde ahlaksız.

yıllarca kendime sordum: insanlar görmüyor mu bu ahlaksızlıkları iktidardaki. diye

sonra farkettim ki kendileri de öyle. oy verenler eğitimsiz ve ahlaksızsa elbette kendileri gibi olanlara oy verecek.

bu insanları özellikle eğitimsiz bırakarak eğitimsiz birileri getirildi başımıza.
---
eskiden çok kötü davranıyordum cahil kişilere, artık bireysel de olsa elimden geldiğimce insanları bilgilendirmeye çalışıyorum.

beni tadıdıkça eğitimin aslında onların da içten içe istediği şey olduğunu da farkediyorlar.
cümle kuramayan bir adamı dinlemek onlar için çok kolay ama bilimsel dilde ki konuşmayı bu adamlar anlayamıyor, bu durum onların suçu da değil.

tek yol eğitim. okumak. başka bir çaresi yok.

bu eğitimsizlik durumuna en büyük katkıyı da müslümanlık(!) yapmıştır.
0
disardayim
(26.02.19)
yapısal reformlar yapısal reformlar ? neymiş ya bu yapısal reformlar.
0
biravekahve
(26.02.19)
(6)

"6 cups" IKEA moka potuyla "1 cup" kahve demlenebilir mi?

p133mmx
IKEA ABD sitesinde moka pot'un açıklamasında "Espresso pot for 6 cups" diyor.6 cups bana fazla gelir. Bu moka potla 1 cup kahve demlenebilir mi?
IKEA ABD sitesinde moka pot'un açıklamasında "Espresso pot for 6 cups" diyor.

6 cups bana fazla gelir. Bu moka potla 1 cup kahve demlenebilir mi?
0
p133mmx
(24.02.19)
Küçük moka potu al. İki kişilik 1 oluyor fakat o kadar büyükte sağlıklı olmaz.
0
fasulyek
(24.02.19)
fasulyek
(24.02.19)
3 cup al. 1 cup alma sakın, kullanışsız.
0
malheiros
(24.02.19)
ikeadaki paslanmaz çelik. bialetti flan alüminyum. alüminyum için de iyi değil diyorlar. o nedenle ikeayı düşünüyor herhalde."
0
sutlu nescafe
(24.02.19)
şöyle düşün 6 cups dediği şeyle tam bir kahve fincanı doluyor, tek kişiysen 3 cups olanını, çift kişiyse 6 cups olanını al, ben de 3 cups olanı var bialettinin,misafir geldiğinde 6 cups alsaymışım diyorum keşke.
0
blue rebel motorcycle club
(24.02.19)
Cevaplar için teşekkürler. Evet %100 paslanmaz çelik aradığım için IKEA'ya yönelmiştim. Anladığım kadarıyla IKEA da 1 kişiye uygun değil.
0
🌸p133mmx
(24.02.19)
(8)

Avukatlık ofisi ve konumu

avukat34
Ofisin konumu sizce önemli midir ? Tabale değeri olan bir merkezi yerde açmak istiyorum.Tabaleden de görüneyim gelsinler kafasındayım biraz .Olmaz mı hiç ?
Ofisin konumu sizce önemli midir ? Tabale değeri olan bir merkezi yerde açmak istiyorum.Tabaleden de görüneyim gelsinler kafasındayım biraz .Olmaz mı hiç ?
0
avukat34
(12.01.19)
Tabale ise olmaz.
0
038576
(12.01.19)
1- olmaz
2- ben sana avukat olamazsın demedim Türkçe öğrenemezsin dedim.
0
kljgslsdkjsd
(12.01.19)
ofise gerek yok. evden çalış
0
p133mmx
(12.01.19)
Tabale’ye bakıp gelecek müşteriden hayır gelmez.
0
malheiros
(12.01.19)
Lasvagas bölgesini tavsiye ederim
0
her giriste sifresini unutan adam
(12.01.19)
tabalenin standartları kanunla belli. öyle ışıklı janjanlı bir tabalen olmayacağı için tabale ile birilerini çekmen zor.
0
trajikomix
(12.01.19)
ilk büromu 150-200 avukatın olduğu bir işhanının ilk katı ve ilk dairesinde açmıştım denk gelmişti. çok ekmeğini yedim. çatkapı gelen müvekkillerim oldu. daha sonra biraz daha şık bir ofise geçtim ek binanın hemen karşısındaydı. orada da etkisi oldu baya. 15 yılın sonunda şimdi dışarıdan tabela asılamayan, aşağıda resepsiyonu ve güvenliği olan bir yerdeyim. artık ihtiyacım kalmadı ama mesleğin başında kendini tanıtana kadar çok zor günler geçiriliyor.
0
ground
(12.01.19)
bu arada tabela kanunla sınırlandırııyor ama kimse uymuyor artık. baroya şikayette etsen gelip bakmıyorlar. 5*2 metre genişliğinde ışıklı ledli, spotlu rengarenk tabaleler var artık.
0
ground
(12.01.19)
(6)

Cinsel İsteksizlik

alican34
Doktora gittim. Testoron oranımı ölçtü normal dedi . 1 ay öncesine kadar çok iyi olan isteğim son 1 ayda kışlarla birlikte yerlerde ..Sabah ereksiyonu bile zor oluyor .Ürolojiye gittim hpv vb benzeri bir şey yok dedi.Ama hemen kasık bölgesinde ince ince sivilceler çıkmış çok az ama arada kaşınıyor .
Doktora gittim. Testoron oranımı ölçtü normal dedi . 1 ay öncesine kadar çok iyi olan isteğim son 1 ayda kışlarla birlikte yerlerde ..Sabah ereksiyonu bile zor oluyor .Ürolojiye gittim hpv vb benzeri bir şey yok dedi.Ama hemen kasık bölgesinde ince ince sivilceler çıkmış çok az ama arada kaşınıyor .Şimdi ne olabilir ? Pazartesi cildiye gidicem .. Ya da dahiliye mi gitsem bazen karnımda hafif sertlikler oluyor .Yada böbrek kısmına üroloji mi bakıyor ? Nereye gitmeliyim ?
0
alican34
(12.01.19)
böbrek kısmına üroloji bakıyor evet ama cinsel isteksizlikle ne alakası var? dönemsel bi şey olabilir. 1 aydır isteksizsiniz diye doktor doktor gezmeniz pek normal değil.
0
elorelia
(12.01.19)
üroloji.
0
mikahakkinen
(12.01.19)
1 ay mesela depresif ya da cok mesgul olmayip isteksiz olunca sevinmemiz gerekmiyor mu?
0
e haliyle
(12.01.19)
psikoloji... beslenme...
0
p133mmx
(12.01.19)
Şikayetler için aceleci davranma eğer hala devam ederse ürolojiye gidebilirsin ancak sadece testosteron değeri sonuç vermeyebilir estradiol progesteron lh fsh gibi hormonlara baktır
0
shredd
(12.01.19)
Kafaya taktikca cogalir, fizyolojik bisey yoksa psikolojiktir. Havalarin sogumasi karanlik is guc durumu vs.. etkili bunlar. Tatile git.

Ya da bahari bekle
0
acemi
(12.01.19)
(5)

win10 ve office aktifleme

ahm1
aktiflemiştim ikisini de geçen sene format attıktan sonra. o zaman da bu kmspico programını virüs olarak karantinaya falan alıyordu ama dosyayı karantinadan, defender'ı devreden çıkarıyordum, iş çözülüyordu. şimdi defender'ı, güvenlik merkezini, güvenlikle ilgili ne bulduysam hepsini devreden çıkarı
aktiflemiştim ikisini de geçen sene format attıktan sonra. o zaman da bu kmspico programını virüs olarak karantinaya falan alıyordu ama dosyayı karantinadan, defender'ı devreden çıkarıyordum, iş çözülüyordu. şimdi defender'ı, güvenlik merkezini, güvenlikle ilgili ne bulduysam hepsini devreden çıkarıyorum ama yine de dosyanın açılmasına izin vermiyor microsoft.

ne yapıcaz ya? bir çözümü olmalı mutlaka. artık bütün activator'lar geçersiz olmayacak ya?

i.hizliresim.com
0
ahm1
(02.01.19)
arkadaşlar lütfen yardım, excel'de hiçbir şey yapamıyorum.
0
🌸ahm1
(03.01.19)
ben windows 10 için n11.com'dan 1 ay önce lisans satın almıştım. Bir sıkıntı çıkmadan kullanıyorum. ms office için açık kaynak yazılımlar kullanılabilir ya da onun da key'lerini n11'de satanlar var. Satıcı lisansların orijinal olduğunu söylüyor ama uzun vadede ne olur bilemiyorum.
0
efx
(03.01.19)
hocam ilk olarak korsana hayır :)

kmspico win7 de güzel çalışıyordu ama windows 10'da koruma falan koydular sanırım. ne yaparsan yap çalışmıyor. artı olarak çok güvenli bulmuyorum ben.

1. önerim 15-20 liraya key satın alıp yükle. (n11'de falan vardı en son)
2. yöntemim yasal değil o yüzden yazamıyorum. ama bilgisayarı yeniden yüklemen gerekiyor bu yöntem ile ok ise mesaj at.
0
delidir yakalayin
(03.01.19)
hocam
office 2010 kur
basta uyari verir
sonra yine kullanırsın
ugrasma
0
kingcyrax
(03.01.19)
office 2007 ile hiç uyarı falan almadan kullanırsın

libre office işini görüyor mu bir bak
0
p133mmx
(03.01.19)
(4)

Günübirlik Doğa Yürüyüşü Tavsiyesi - İstanbul

nevarki
Esasen çok büyük bir şey beklemiyorum... Gündüz boyunca yürüyebileceğim, ateş yakıp yemek yiyebileceğim doğal bir mekan arıyorum. Konaklamalı bir kamp falan değil yani... Şehir gürültüsü falan olmasın tabii. Ben de birtakım yerler biliyorum ama yeni fikirler de neden olmasın. “Git şurada yürü işte”
Esasen çok büyük bir şey beklemiyorum... Gündüz boyunca yürüyebileceğim, ateş yakıp yemek yiyebileceğim doğal bir mekan arıyorum. Konaklamalı bir kamp falan değil yani... Şehir gürültüsü falan olmasın tabii. Ben de birtakım yerler biliyorum ama yeni fikirler de neden olmasın. “Git şurada yürü işte” dediğiniz yerler, İstanbul için?

(Tik’ler en geç sabah)
0
nevarki
(29.12.18)
istanbul'a en yakın gebze ballıkayalar.
0
iddaaci
(29.12.18)
toplu açılışları yapılan millet bahçelerinden birini seç git <:}
0
p133mmx
(29.12.18)
Bahçeköy, Belgrad ormanı tam da istediğiniz gibi bir seçenek.
Yenikapı-Hacıosman metrosunun sonundan (Hacıosman) tek otobüsle gidebilirsiniz.

Anadolu yakası ise Aydos Ormanı'nı da düşünebilirsiniz.
0
Etanglement
(29.12.18)
belgrad+1
0
cooperr
(29.12.18)
(4)

Xiaomi

isidoreducasse
Merhaba, xiaomi telefon alacağım ancak hangisini almalıyım karar veremiyorum. Sosyal medya kullanmam, oyun oynamam. mi 8,mi 8se ve mi 6 (onlardan hangisi iyi bilmiyorum) bu telefonlar arasında kararsızım. bir telefonu en az 8 sene kullandigimi bildigim icin en iyisinden aliyim diye düşünüyorum ama e
Merhaba,
xiaomi telefon alacağım ancak hangisini almalıyım karar veremiyorum. Sosyal medya kullanmam, oyun oynamam. mi 8,mi 8se ve mi 6 (onlardan hangisi iyi bilmiyorum) bu telefonlar arasında kararsızım. bir telefonu en az 8 sene kullandigimi bildigim icin en iyisinden aliyim diye düşünüyorum ama en iyisi olan mi 8'de benim gibi telefonu çok kullanmayan bir insana fazla geliyor. Hangi modeli tavsiye edersiniz?

ayrıca telefonu aliexpress'ten Fransa'ya sipariş edeceğim daha once aliexpressten telefon almış birileri varsa ve nelere dikkat etmek gerektiğini söylerse çok sevinirim.

bu kararsızlıktan kurtulmam icin yardim edin arkadaslar, şimdiden teşekkürler
0
isidoreducasse
(28.12.18)
Mi6 kullanıyorum aşırı memnunum ama artık eskidi, yeni alacak birine önermem. Mi8 iyidir. Trye aliexpressle falan telefon getiremiyorsunuz fransadaki mevzuatları iyice öğrenin sonra gümrükten falan uğraşırsınız.
0
bahoho
(28.12.18)
pocophone +1
0
prasinos
(29.12.18)
yedek parça ve servis sorunu yaşarsın. telefon bu, düşer, kırılır, uğraşır, üzülürsün. resmi kanallardan memlekete gelen veya burada üretilen bir marka al geç.

ayrıca sosyal medya kullanmıyorsan fotoğraf delisi değilsindir. e oyun da oynamıyorsan ne gerek var zaten yüksek ram'e, işlemciye? ihtiyacına göre bir marka ve model seç.
0
p133mmx
(29.12.18)
mi8 lite aldım memnunum. gayet güzel.
0
rahat ya
(29.12.18)
(21)

Geceleri whatsapp grubuna yazanlar

her giriste sifresini unutan adam
Amacınız ne lan sizin. Herkes grupları sessize almak zorunda mı? Sabaha yetişmeyecek bir konu mu yazdığınız şeyler. Nedir sizi gece yarısı yazdıklarınızı merak ederiz sanmaya iten şey?(Bir nevi de iç dökme postudur)
Amacınız ne lan sizin. Herkes grupları sessize almak zorunda mı?
Sabaha yetişmeyecek bir konu mu yazdığınız şeyler. Nedir sizi gece yarısı yazdıklarınızı merak ederiz sanmaya iten şey?

(Bir nevi de iç dökme postudur)
0
her giriste sifresini unutan adam
(20.12.18)
bence grupları sessize almayanlarda daha büyük problem var.
0
diffarentiationation
(20.12.18)
grubu sessize almamakla gece olması arasında ne bağlantı var? Whatsappte içinde bulunduğum hemen hiçbir grubu sessize almam ama gelen bir bildirimden de rahatsız olmuyorum çünkü telefon zaten sessizde, sadece led ışığı yanıyor mesaj gelince. Gece uyurken telefonu sessize alabilirsin bildirimler için mesela?

Ayrıca gece uyanık olan adam şimdi yazayım sabah gören cevaplasın diye yazar yahu ne saçma bi mantık kurdunuz hiç anlamadım neye istinaden dediğinizi?

@diffarentiationation

saçma sapan sınıf grupları dışında grupları sessize alanda problem var bence de :)
0
nundu
(20.12.18)
Aga sessize alsan da uygulama simgesinde 1 mesaj imgesi çıkıyor ve bunun gruptan mı başka birinden mi geldiğini bilemiyorsun...
0
🌸her giriste sifresini unutan adam
(20.12.18)
@nundu bağlantı şu, gece 2’de mesaj sesi gelmesini istemezsin değil mi?
0
🌸her giriste sifresini unutan adam
(20.12.18)
E gelmiyor işte onu diyorum, uygulamayı sessize alırsanız bildirim gelir ama sessiz şekilde gelir sadece led yanar ya da notification bar'a düşer bildirim, ses ya da titreşim çıkarmaz. Gece uyurken aramalar hariç sessize alıp uyanınca açabilirsiniz, hatta bunu otomatik yapan uygulamalar var ya da samsung telefonlarda kendinde ayar var rahatsız etmeyin modu diye.

12 yıldır telefon kullanıyorum, daha şu ana kadar herhangi bir mesaj/bildirim için ses ya da titreşim ayarlamadım. Aramalar titreşimde sadece.

İnsanlar o an aklına gelen bir şeyi yazmak için sabahı mı beklesin yani? Bence baya bencilce bu isteğiniz.
0
nundu
(20.12.18)
@nundu
Abi ben de diyorum ki sessize almak zorunda miyim
Zorunda miyim yani alakasiz şeyleri gece yarısı yazan 3-5 denyo yüzünden, sözüm meclisten dışarı :)
0
🌸her giriste sifresini unutan adam
(20.12.18)
Gelen mesajdan rahatsız oluyorsanız bence zorundasınız :)

Çünkü uygulamanın primer amacı haberleşmek ve orda saat sınırlaması olmadığı için isteyen istediği saatte mesaj atabilir. Sessize almak kadar kolay bir çözümü de varken bunun aksini istemek bence uygulamanın mantığına aykırı olduğu için burda haklı tarafı mesaj atan olarak görüyorum.

Yani gece ben son ses müzik açıp eğlenebilirim demiyor adam, uygulama içinde o an aklıma gelen bir şeyi yazabilirim diyor. Atla deve değil, bu kadar abartılacak bir şey de değil.
0
nundu
(20.12.18)
Hak vermedim ama tik’ini verdim. Numarani özelden yazarsan empati kurmanı sağlarım karşim:))
0
🌸her giriste sifresini unutan adam
(20.12.18)
Whatsapp'ı silin kurtulun. Yüzde yüz garantili huzur.
0
p133mmx
(20.12.18)
ciddi meseleyse ben de sinir olurum ama arkadaşlarımın olduğu bir grupta geyik dönerse takmam kafaya sessizce izlerim çok uykum varsa da rahatsız etme modu mu ne var bildirimleri kapatıyor onu açar uyurum.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(20.12.18)
Bir aciklama yapayim; başlığı açmama sebep olan bu grup tamamen iş amacli ve mesleki dayanışma amaciyla kurulmuş bir grup. Paylaşılan şeyler de örneğin resmi gazetede ya da bir gazetede yayınlanmış şeyler gibi, normalde o günün sabahında üretilmiş içerikler. Ama bazıları gece yaşadığı için sanırım...
0
🌸her giriste sifresini unutan adam
(20.12.18)
bakin siz de bu mesaji gecenin/sabahin 0100 inde atmissiniz.. zorunda misiniz?
demek ki imkan ve zaman varken internetin 24/7 nimetlerinde yararlanmak isteyen insanlar var. ALicinizi ayari ile oynamak cok da zor olmasa gerek.

Bana da sitem/sikayet eden oluyor sabah 0300 de e-mail attim diye. so what? bana o zaman uygundu o zaman yazdim. seni uykudan uyandirmiyor ki e-mail. Uyaninca okursun iste. (whatsapp da bunun gibi birseydi sanirim. Allahtan Blackberryi desteklemeyi kesti de kullanmayi biraktim :)
0
parcxerox
(20.12.18)
dünya senin etrafında dönmüyor. rahatsız oluyorsan sessize alırsın bu kadar basit. evet zorundasın yani.
0
saurid
(20.12.18)
@parcxerox
sözlüğe yazmakla telefondan mesaj atmak aynı şey değil sanıyorum:) benim rahatsızlığım “bu saatte yaşanır mı, gece uyuyun sabah yazın” gibi bir şey değil ki; gecenin bir yarısı telefona saçmasapan bir sebeple bildirim gelmesi..

bir de herkes kendi cephesinden bakıyor da, iş için kullanilan grubu sessize aldığınızda gün icinde konuşulan önemli bir konudan saatler sonra haberdar olabiliyorsunuz. Salt kanka gruplarını emsal almayın (hala ikna olmadim bakın zorunda olduğuma hshdhd)
0
🌸her giriste sifresini unutan adam
(20.12.18)
Komple interneti kapatıyorum ben tam uykuya dalacakken gelen bildirim yüzünden uykusuz kalmaktansa.

Sessize almak zorunda değilsin ama milletin elini/ağzını da bağlayamazsın. E kendini bildirim rahatsızlığından korumak için de ya bildirimleri sessize alacak ya komple grubu sessize alacak ve kurtulacaksın.

Verdiğin cevaplara bakınca KHK çıksın falan mı istiyorsun anlamadım ki? :)
0
chicha
(20.12.18)
Zorundasın evet
0
kablelvuku
(20.12.18)
interneti kapatıyorum +1.

Gecenin bir körü internetten acil bir şey beklemiyorsanız kapatmanız sağlık açısından da faydalı. Yok benim gece yarısı beklediğim bir şeyler var ve bunu duymak zorundayım diyorsanız o zaman uygulamayı sessize almanız gerekiyor. İnsanların tamamı sizinle aynı yaşam düzenine sahip değil. Karşıda sorun yok.
0
desdenova34
(20.12.18)
ben yatarken mutlaka interneti kapatırım, hiç böyle dertlerim olmaz. var öyle saate bakmadan yazan, tek tek anlatılmaz da. sesi kapatmak en güzeli.
0
ofelia
(20.12.18)
@chicha abi ‘zorundasin’ diyenlere bile tik veriyorum, töbe de ne khk’sı:)
0
🌸her giriste sifresini unutan adam
(20.12.18)
Ben bırak grupları sık konustugum ınsanları bıle sessize alyorum.
Sen de sessize al ya da bildirimleri kapat kurtul.

Tel.in sesini acik birakirsin, acil bir durum olursa insanlar mesaj atmaz ararlar zaten.
0
chitosan
(20.12.18)
zorundasın, ya da o gruptan çıkacaksın.
0
xdenizx
(20.12.18)
(6)

Red Dead Redemption 2

tolgame
Ps4 platformunda yaklaşık 2 aydır oynuyorum oyun hala bitmedi siz nasıl oyun yaptınız arkadaş grafik oynanış yapay zeka senaryo hepsi muazzam
Ps4 platformunda yaklaşık 2 aydır oynuyorum oyun hala bitmedi siz nasıl oyun yaptınız arkadaş grafik oynanış yapay zeka senaryo hepsi muazzam
0
tolgame
(20.12.18)
Ben de alacağım oyunu. Videolarını izledim ve bayıldım. Bir arkadaş 60-70 saatte bitirdim demişti. Tadını çıkararak, bol bol dolaşıp yan görevlerle oyalanarak 100 saat de oynanabilir. Ki benim planım bu.

Online moduna bakmadım, o konuda bir bilgim yok.
0
amortisman
(20.12.18)
Bende yan görevleri yapıyorum bos geçmiyorum dolu dolu oynuyorum kesinlikle tavsiye ederim oyunu
0
🌸tolgame
(20.12.18)
Bu oyun da gta gibi bir al ömürlük oyna türünden mi yoksa god of war gibi al oyna geri sat tarzı mı? Online olması önemli değil, gta online olmadan bile yıllarca oynanabiliyor mesela. Rdr2 fiyatı çok pahalı, eğer ömürlük oyunsa büyük indirime girdiği bir anda psn üzerinden almak daha mantıklı. Ama oyna sat türünden ise kutulu tek yol o da ucuzlarsa artık
0
siyah giyen adam
(20.12.18)
aldım oyunu ama daha jelatinini açamadım vakitsizlikten :(
0
p133mmx
(20.12.18)
Abi %50 indirime girerse kesin alıyorum. Şu an çok pahalı...
0
himmet dayi
(20.12.18)
beni god of war kadar sarmadı ki 3 haftadır açıp oynamadım
0
KendineAteist
(20.12.18)
(7)

Doğum gününde çiçek yollayan akp belediye başkan adayını şikayet

Bruce
Vatdıfaklardayım şu anda, akp ile hiçbir ilişkim yok ama bu akşam kapıya gelip çiçek getirmişler doğum günümü kutlamak için, bi de fotoğraf çektirmek istemişler. Bunlar nereden buluyor benim bilgilerimi, bu sene cayır cayır bağrılmadı mı kişisel verileri koruma kanunu diye? Ben bu bilgilerimin beled
Vatdıfaklardayım şu anda, akp ile hiçbir ilişkim yok ama bu akşam kapıya gelip çiçek getirmişler doğum günümü kutlamak için, bi de fotoğraf çektirmek istemişler. Bunlar nereden buluyor benim bilgilerimi, bu sene cayır cayır bağrılmadı mı kişisel verileri koruma kanunu diye? Ben bu bilgilerimin belediye başkan adaylarıyla paylaşılmasını onaylamadım?

Nereden bulduğu belli de, ben bunu şikayet etmek istiyorum? Cimer mimer, kime kimi şikayet ediyorum evet doğru haklısınız da, yasal bi dayanağım olabilir mi? En azından canlarını sıkayım, bi dayanağım olsun istiyorum. Ne yapabilirim?

Ah ben evdeyken getirseydi de ağzına soksaydım o çiçeği. Bi de utanmadan adımı falan yazıp kart doldurmuşlar. Teallam.
0
Bruce
(13.12.18)
Doğum günün kutlu olsun abi.
0
kablelvuku
(13.12.18)
happy börtdey bruce
0
killerbee
(13.12.18)
Bruce olmak isterdim
0
acemi
(13.12.18)
dogum gunun kutlu olsun bruce!

bana kuru kandil mesajindan baska bir sey gonderdikleri yok. kiskandim seni.
0
Leonardo~Da~Vinci
(13.12.18)
@Leonardo~Da~Vinci, ben de şahit olmadım daha önce böyle bir şeye. öyle önemli bi kişi falan da değilim, ne alaka ben? hani akp'li olmayanlara gönderiyorlar desem, insan biraz araştırır da değil bir çiçekle kandırmak, kew gardens'ı üstüme yapsalar yine de oy vermeyeceğimi anlar.
herkese teşekkür ederim bu arada.
@acemi, bunca tantanaya değmiyor, boşver hiç heves etme.

bi de yol gösteren çıkarsa çok güzel bir doğum günü yaşayacağım, teşkür.
0
🌸Bruce
(13.12.18)
Unfoğçunıtli. Hiçbir şey yapamazsın.

Başını belaya sokarsın, fişlenirsin, saf olma. Hülo diyip geçecen aga.
0
bos gezenin bos ustasi
(13.12.18)
bos gezenin bos ustasi +1.

Başına iş alma. Hüloğ de geç.
0
p133mmx
(14.12.18)
(10)

günün sonunda

duchess jessamine
bu tabir nerden çıktı? son zamanlarda herkes kullanmaya başladı.
bu tabir nerden çıktı? son zamanlarda herkes kullanmaya başladı.
0
duchess jessamine
(12.12.18)
ingilizceden apartma
"at the end of the day" lafından geliyor.
bizde mis gibi "eninde sonunda" var halbuki.
0
birsürüsorumvar
(12.12.18)
@birsürüsorumvar'ın dediği gibi "at the end of the day"den geliyor.

ama bence "nihayetinde" daha uygun. salak salak dublajlar yüzünden herkes dublaj gibi konuşmaya başladı artık.
0
hitokiri kenshin
(12.12.18)
Ben ilk Nevşin Mengüden duydum epey sık kullanıyor.
0
Ufuk
(12.12.18)
nerede kullanılıyor ben hiç görmedim? normal bir ifade işte.
0
diffarentiationation
(12.12.18)
ingilizceden birebir çeviriyle dilimize girdi. oysa dilimizde yerleşmiş karşılıkları zaten vardı.
0
p133mmx
(12.12.18)
Dilimizde "son tahlilde" var bunu rahatça karşılayabilecek..
0
twelfth
(12.12.18)
kuzuloğlu başlattı sanırım
0
bardakigüneşgözlüğü
(12.12.18)
bankacılıkta "gün sonu" terimi vardır. Gün içindeki işlemlerin, arka planda çalışan muhasebe hesaplarının durumu kontrol edilir. Belki günün sonunda terimi bankacılıkla da alakalı olabilir.
0
silah taciri
(12.12.18)
plaza dili veya kurumsal türkçe dediğimiz dilin bel kemiği bu ifade. arkadaşların dediği gibi "at the end of the day"in direkt çevirisiyle elde edilmiş. "bunda ne var normal bir söz öbeği" diyenler şunu göz ardı ediyor plaza dilinde geçekten o günün veya bir günün sonunu ifade etmek için kullanılmıyor, öyle olsa çok normal olurdu. "nihayetinde" anlamında kullanıldığı için bir tuhaf oluyor. normalde bu plaza diliyle dalga geçme geyiğinden çok sıkıldım, plaza dilinden daha can sıkıcı bence. ama tek istisnam bu kelime grubu. cidden tatsız.
0
emzegrit
(12.12.18)
Turkce diye ovundugunuz bircok sozcuk ve ifade aslinda Arapca. Nihayetinde ya da son tahlilde diyecegime iki tane Turkce sozcukten olusan gunun sonunda derim daha iyi.
0
Traveller
(12.12.18)
(3)

Hukuk fakültesi mezunları

Vse budet horosho
Mezun olduktan sonra hangi alana yöneldiniz? İcra, ceza, ticaret vs? Adliye stajı yaparken ne tür şekilde kendinizi geliştiriyordunuz? Örneğin dilekçe yazımı, icra takibi ya da cmk vs. Hala ders kitabı falan okuyor musunuz? Kısaca bilgilendirirseniz sevinirim :)
Mezun olduktan sonra hangi alana yöneldiniz? İcra, ceza, ticaret vs? Adliye stajı yaparken ne tür şekilde kendinizi geliştiriyordunuz? Örneğin dilekçe yazımı, icra takibi ya da cmk vs.

Hala ders kitabı falan okuyor musunuz? Kısaca bilgilendirirseniz sevinirim :)
0
Vse budet horosho
(10.12.18)
Borçlar, ticaret, milletlerarası özel.

Adliye stajı yaparken kendimi geliştirmek için adliyede mümkün olduğunca az kalıp ofise dönüp okumaya, araştırmaya ve dilekçe yazmaya çalışıyordum. :)

Dilekçe yazımı, karar okuma, kitap ve makale okuma hiç bitmedi, yıllardır hala devam ediyorum. Ömür biter, okuma bitmez.
0
p133mmx
(10.12.18)
adliye stajinda bol bol dava dosyası okuduğum dönemler oldu. Müzekkere nereye yazılır nasıl yazılır ? Duruşmada kim nerde durur ne söylenir usul hukuku vs. O yüzden bu süreci illa ofiste geçirmeli diye bir şey yok.
0
damla sakızlı dondurma
(10.12.18)
Süreci elbette sırf ofiste geçirmeyin ama adliyede yapacağınız gözlemlerle edinebileceğiniz bilgiler sınırlı ve bunları kısa zamanda alıyorsunuz. 6 ay çok uzun zaman. Adliyede harcamayın bu zamanın hepsini.
0
p133mmx
(11.12.18)
(6)

bitcoin mi altcoin mi almak mantıklı?

s0phiesw0rld
arkadaşlar şimdi herkes bitcoin ölecek vs dediğine göre bitcoinin yakında çıkışa geçeceğine inanıyorum. ancak bazı ekonomistler de altcoinler ucuz fiyatından dolayı daha avantajlı diyor. sizce hangisi daha mantıklı. ayrıca altcoin tavsiye edecekseniz hangisi olur ve altcoini hangi platformda alabili
arkadaşlar şimdi herkes bitcoin ölecek vs dediğine göre bitcoinin yakında çıkışa geçeceğine inanıyorum. ancak bazı ekonomistler de altcoinler ucuz fiyatından dolayı daha avantajlı diyor. sizce hangisi daha mantıklı. ayrıca altcoin tavsiye edecekseniz hangisi olur ve altcoini hangi platformda alabilirim?
0
s0phiesw0rld
(09.12.18)
"Hepsinin sonu aynı". O iş bitti.

Ticaret yap. Emtia al, sat, ufaktan başla büyüt, öyle zengin ol. Bu boş hayallerden zarar etmeyen az kişi var çevremde.
0
p133mmx
(09.12.18)
git bir hayır kurumuna bağış yap daha iyi.
0
insert coin
(09.12.18)
O iş bitti diye bir şey yok ama yükselişe de en az 6 ay var diye tahmin ediyorum ben. Ki yeniden all time high yapması 2 yılı bulabilir.

Etf, bakkt, halving
Bunları araştır.

Öğrenmek için şimdi bi 100 lira dolar vs ile al binance'te trade yap.

Mycrypto üzerinden ether wallet oluştur biraz gönderi yap kendi cüzdanların arasında. Priv.key. mantığını anla.

Neo wallet aç mesela neon wallet üzerinden.

Biraz okumadan anlamadan girme yani. Sonra fırsat görürsen sokarsın paranı.

Şu an meşgulüm bir ara daha yardımcı olurum istersen.
0
nhk ni youkosu
(09.12.18)
beni üzmeyecek miktarlar ile altcoin alıyorum.

sıfırlansa canım acımaz ama yine 30-40 kat değerlenirde para yatırmamış olursam canım acır :)

geçen seneden bu zamana 30-40 kat azalan, bilinen coinler var.

bitcoin cash 4000ü görmüştü 100 dolar
neo 160ı görmüştü, 6 dolar :)
0
tamamhosdiyonda
(09.12.18)
bence litecoin falan gibi amaci para gibi kullanilmak olan coinlere girme. hisse senedi gibi sirketini, urununu begendigin projeye gir. tavsiyelerim uzun vadeli hydro ve xyo. bu fiyatlardan ethereum, neo falan alanin da en gec 1 2 yila en az 4x 5x kazanacagini dusunuyorum. ama kar elde edince cikmak isin en zor kismi. bunu unutma.
0
000000
(09.12.18)
ethereum alan şimdiden yuzde 60 kar etti bile.
0
000000
(24.12.18)
(5)

Bahane Uydurmaca

aradaki uzaklik
Selamlar. Şirkette istanbulda düzenlenecekler bir toplantıya gitmemek için bahane arıyorum. Ayağımı burktum bayağı şişti adım atamıyorum diyeceğim ama nasıl bir senaryo çizsem bilemedim. Bir de doktor kırık dışında ayağa nasıl bir teşhis koyabilir ki kesinlikle üstüne basmayayım?Önerilerinizi bekliy
Selamlar.

Şirkette istanbulda düzenlenecekler bir toplantıya gitmemek için bahane arıyorum. Ayağımı burktum bayağı şişti adım atamıyorum diyeceğim ama nasıl bir senaryo çizsem bilemedim. Bir de doktor kırık dışında ayağa nasıl bir teşhis koyabilir ki kesinlikle üstüne basmayayım?

Önerilerinizi bekliyorum gencolar.
0
aradaki uzaklik
(09.12.18)
İshal oldum evden çıkamıyorum de.
0
sta
(09.12.18)
zehirlendim de en klasik yalandır
0
oscar
(09.12.18)
Bahane bulma konusunda yardım edemeyeceğim; ama doktor kırık dışında "yumuşak doku zedelenmesi" diyebilir. Buna da 10 gün rapor verebilir. Burkma sonucu oluşan yumuşak doku zedelenmesiyle 10 gün rapor almışlığım var. Ama gerçek olmayan bir hastalık için hangi doktor rapor verir, bilemeyeceğim.
0
siyah noktali film
(09.12.18)
Rapor istemiyorum bahane yeterli rapor istemez şirket.
0
🌸aradaki uzaklik
(09.12.18)
Gıda zehirlenmesi
0
p133mmx
(09.12.18)
(1)

"sır kapısı" izlemişler

diffarentiationation
bir bölüm arıyorum. sözlüğe yazdım buraya da yazıyorum, bir umutla :(https://eksisozluk.com/entry/84158948"bulamadığım bir bölümü ruhuma işlemiş, vaktinde ödümü bokuma karıştırmış dizidir.olay öğrenci yurdunda geçiyordu. geceleri başrol kızın kaldığı koridorda bir insan, karanlıkta gidip gelerek "çı
bir bölüm arıyorum. sözlüğe yazdım buraya da yazıyorum, bir umutla :(

eksisozluk.com

"bulamadığım bir bölümü ruhuma işlemiş, vaktinde ödümü bokuma karıştırmış dizidir.

olay öğrenci yurdunda geçiyordu. geceleri başrol kızın kaldığı koridorda bir insan, karanlıkta gidip gelerek "çıkarın beni" tarzında şeyler söylüyordu. kızın da ödü bokuna karışıyordu tabi.

sonra bu çocuğun bir yerde sıkışmış veya kapalı kaldığı anlaşılıyordu, bu kız buluyordu onu. kurtarıyordu ve bitiyordu.

bulana starbucks'tan kahve ısmarlayacağım. valla."
0
diffarentiationation
(09.12.18)
bilmiyorum, bilemiyorum ama anlatmandan bile yeterince ürktüm.

sır kapısı ve daha nice psikopatlığa yıllarca maruz bırakılmış bir milletin evlatları olarak bence kendimize fazla yüklenmeyelim. kendimize karşı hoşgörülü olalım arkadaşlar. her şeye rağmen yine iyiyiz bence.
0
p133mmx
(09.12.18)
(8)

Evde 29 senelik rakı buldum

diye yazdim ama hep yalan
Yazlık evi taşırken daha önce şişesi hiç açılmamış 89 yılına ait altınbaş buldum. İçilir mi ?
Yazlık evi taşırken daha önce şişesi hiç açılmamış 89 yılına ait altınbaş buldum. İçilir mi ?
0
diye yazdim ama hep yalan
(08.12.18)
Onu da içmeyiver kardeşim. Nasıl bi yokluk bu ya.

İçilebilse bile içilmez
0
Delay Fuze
(08.12.18)
Hakkaten onu da içmeyiver. Koy bir köşeye dekor olsun.
0
synesthesia
(08.12.18)
Ya onu içmiyorum zaten, rahmetli babamdan kalan bir şişe zaten. Sadece soruyorum ya hu. Biraz saygı lütfen. Lütfen ya lütfen.
0
🌸diye yazdim ama hep yalan
(08.12.18)
İçme bence. Boşver. Kör olursun falan. Mazallah.
0
p133mmx
(08.12.18)
Adam size ne yaptı efendi efendi sorusunu sormuş yahu...

Kör etmez sanırım sonuçta orijinal rakı. Ama tüketmeyin derim midenizi bozar hiç olmadı.
0
farabi
(08.12.18)
içmeyin
0
mavi gri
(08.12.18)
ben aslında bir tadına bakardım ama siz ben değilsiniz dikkat edin.
0
caletti
(08.12.18)
Kesinlikle tadına bakardım
0
kisa
(09.12.18)
(9)

İnsanlardaki programlama dili öğrenme merakı

birsürüsorumvar
Merhaba ekşiduyuru, uzun zamandır aranıza katılmak istiyordum kısmet bugüneymiş. Bu ve bundan sonraki günlerde sizi bol bol sorularımla bayıltabilirim, şimdiden verdiğim rahatsızlık için özür dilerim.Efendim, ilk sorum şu olacak. Sağda solda sürekli (yazılımcı veya mühendis olmadıkları halde) devaml
Merhaba ekşiduyuru, uzun zamandır aranıza katılmak istiyordum kısmet bugüneymiş. Bu ve bundan sonraki günlerde sizi bol bol sorularımla bayıltabilirim, şimdiden verdiğim rahatsızlık için özür dilerim.

Efendim, ilk sorum şu olacak. Sağda solda sürekli (yazılımcı veya mühendis olmadıkları halde) devamlı Java, c++, python öğrenmek isteyen insanlar görüyorum. Burada da çok soru var bu konu ile ilgili. Hatta ilkokul çocuklarına kod yazmayı öğreten okullar bile varmış. Anladığım kadarıyla bu prog. dilleri ile yazılım yapılabiliyor, mobil uygulama tasarlanabiliyor. Araştırdığım ama bulamadığım şey şu: Bunca insanın amacı nedir? Mesela aklında bir yazılım/ uygulama fikri vardır hayata geçirmek istiyordur anlarım. Ama hepsinin mi bir fikri var? Çeviribilim okuyan adam Javayı ne yapar mesela? Çok büyük bir şeyden bihaber olduğumu hissediyorum ama bulamadım.

Beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
0
birsürüsorumvar
(08.12.18)
Bi hype bu.

Yazılımcılar iyi kazanıyor, özeniyorlar.

Ama şu da var ---- wordpressle web sitesi yapan bi ton adam var ve kendilerine bu titri uygun görüyorlar. Bakkal hasan abinin web sitesini yapıp 50 lira alınca aowww ben neyim oluyorlar.

Yazılımın özü mantık'tır ve baya bir matematiktir. Bu sularda ne gezer.
0
insert coin
(08.12.18)
Programlama sadece uygulama yazmak icin ogrenilmiyor. Bircok alanda veri onemli hale geldi. Ceviribilimci degilim ama metin analizi yaparken programlama gayet ise yarayabilir. Programlama bilen bir sosyal bilimci calistirmak, bir yazilimci bir sosyal bilimci calistirmaktan daha cok ise yariyor. Fen bilimlerinin bir suru dalinda da durum boyle.
0
evrim halkasi
(08.12.18)
@evrim halkasi peki bu programlama bilen sosyal bilimci tam olarak ne yapıyor?
0
🌸birsürüsorumvar
(08.12.18)
Alanina gore degisir. Ornegin, gazetecilik: www.youtube.com

Surada sosyal bilimlere dair daha fazla ornek var: nealcaren.github.io
0
evrim halkasi
(08.12.18)
Merhaba. Ben, ilgimi çektiği için öğrenmek istiyorum. Zaten bilimin/bilişimin içinde ne varsa ilgimi çekiyor :) Onun dışında, ben de iyi kazandıkları için, bu insanların yazılımcılara özendiklerini söyleyebilirim.
0
simderun
(08.12.18)
Gelecekte bir çok meslek ortadan kalkacak bunun korkusu var. Şoförsün mesela hobi olarak 1-2 prg dili öğrenip mantığını kavramaya çalışıyorsun. Yarın bigün self driving araçlar ortaya çıktığında işsiz kalacaksın ama belki bu hobi ve temeli sana başka bir iş imkanı yaratacak. Bunun paniği var insanlarda haklı olarak.

Bugün Avrupa'da berberlerin, restoranların, tamircilerin bile web sayfası var randevu sistemleri var, işe giriş çıkış yazılımları var çalışan için. Bütün bunlar için ayrı ayrı şirketlere para vermen lazım. Ama bilen biri olarak kendin yapsan bu kadar bütçeni sarsmaz mesela. Veya bilen bir çalışanın olsa.

Her şeyin içinde yazılım var artık. Biyologlar bile öğreniyor data analizi falan gerekli hale geldi.
0
bos gezenin bos ustasi
(08.12.18)
Bu iyi bir soru. İyi ki sordunuz.

Kimisi meslek değiştirmek istediği için ilgileniyor olabilir, kimisi sırf hobi için olabilir, kimisi de bir-iki uygulama yazıp uygulama marketlere koyup ek gelir kazanmayı umuyor olabilir. Kimisi de memleketi terketmek istediği için yurt dışında geçerli bir beceri edinmek istiyor olabilir.

Bu saydıklarımın az bir orana sahip olmadığını tahmin etmekteyim.
0
p133mmx
(08.12.18)
Daha once de cok soruldu bu.
90larda dil ogrenin ortaligi dagitin adamlari vardi, onlar evrildi yazilim ogrenin piyasayi mahvedin dunya vatandasi olun adamlari turedi.

Nasil 3 dil bilen adama para yagmiyorsa, dunya vatandasi olamiyorsa. Yazilim bilince de bisey olmuyorsun.

Ben bilgisayar muhendisiyim nerdeyse 1 yil issiz dolastim. Kimse de dil biliyorsun gel start up acalim cosalim demedi.
Sofor ornegi verilmis, o donemde sofor isi daha cok geldi bana.
Doblom olsa ayda en az 5 tane tasima isini sirf duyurudan alirdim.
0
acemi
(08.12.18)
türkiye'de kimse şoförsüz araç gelince işsiz kalacam filan diye öğrenmiyor, halihazırda zaten işsiz veya beyaz yakalı işinden bir kaçış arıyor...bence daha çok, yabancı dil öğrenme/öğretme konusunda sıkıntılı olan (tamam bir kısmı sıkıntılı değil mesele ben de değilim tamamen dilimle iş yapıyorum...) sayısalcı. ama bu ana gövde hardcore yazılımcılar olmakla birlikte hardcore olmayan ama "eline gitar alınca tıngırdatabilen" düzeyde takılan da kendini yazılımcı sanıyor. yoksa aslında hobi bu. ama bedava sayılır, para bile kazandırma ihtimali var. adamlar akvaryumculuk yapacağına bunu yapıyor işte.
mühendis/matematikçi/istatikçi/vs. tayfası öğreniyor. ekonometri mezunları matematik mezunları zaten çok yatkın, öğreniyor adamlar. zibil gibi mezun var, iş yok.
evet biyologlar öğreniyor: (genetikçiyim) kodlama öğrendiğim insanlarda ODTÜ mezunu ABD doktoralı insanlar ama onların bile dediği şey: biz sizin gibi biyoloji bilmiyoruz, sizin alan bilginiz olayın çok farklı bir yerinde olmanızı sağlıyor. yani ben de olsam, bilim için çalıştıracaksam IT kökenli biyoinformatikçi çalıştırmam çünkü adam olaya data olarak bakıyor sadece öyle görmüş öyle alışmış. bizde böyle farklı bir durum var.
çeviribilimcilere bakma sen ya onların ne yaptığından haberi yok. öyle NLP filan uğraşan çok çok az insan var. (genetikçiyim demiştim ama çeviri sektörünün birebir içindeyim, onlarca kişiye eğitim verdim) Dilcilerin %95'inin bilgisayar okul yazarlığı ilkokul düzeyinde benim x veya y programlama diliyle uğraşıyor olmam beni yazılımcı yapmadığı gibi onlar içinse acaip ütopik bir şey bu da hacettepe filan gibi okullar yani hakkari üniversitesinden bahsetmiyorum. tabi istisnası vardır da felsefe okuyan gazetecilik okuyan her şey okuyan uğraşabilir, sonuç olarak hepsi işsiz hepsinin de okulda inanılmaz boş vakti var...çeviride JAVA iş için lazım olmuyor ama makro filan yazmayı bilse yarar mesela, yok bilen :)
0
niye ama
(08.12.18)
(15)

Araba yıkatmak için ne kadar ödüyorsunuz?

insert coin
şu saat itibariyle araç kuaför bakımı adı altında döşemeler yerler iç dış ve motor temizleme dahil olmak üzere 200 lira ile yollarımı ayırdım.a kerizimb kerizimc normal?Siz ne kadar veriyorsunuz?not: döşemelere kedi işemişti
şu saat itibariyle araç kuaför bakımı adı altında döşemeler yerler iç dış ve motor temizleme dahil olmak üzere 200 lira ile yollarımı ayırdım.

a kerizim
b kerizim
c normal

?

Siz ne kadar veriyorsunuz?

not: döşemelere kedi işemişti
0
insert coin
(08.12.18)
5 tl dis yikama.
Ic dis 25tl(yalayarak temizliyorlar bu paraya)
0
acemi
(08.12.18)
iç dış 25 lira

a şıkkı ile b şıkkı arasında kararsızım.
0
killerbee
(08.12.18)
Köpük ve tazyikli su otomatına 1 er liradan 2 lira.
İç temizliğini de evimin önünde kendim hallediyorum.
Total olarak yaklaşık 1-2 saat arası ve 2 liraya mal oluyor.
0
guardiands
(08.12.18)
2 ay önce 90 tl'ye almışlardı o dediğin temizlemeden. ama tanıdıktı sürekli gittiğim yer.keriz olmasanda normalin biraz üstü olmuş.

dış 5 tl
iç dış 25 tl.

sirke gazyağlı yıkama falan sahibinin ruh haline göre 50-70 tl.
0
ketcapli dondurma
(08.12.18)
motor hariç 25/50 arası
0
ground
(08.12.18)
Biraz fazla sanki. İşini hakkıyla yapan yer mi? Oto şampuanı olarak ne kullandı? Çift kova ile mi yıkandı? Sonrasında hızlı cila uyguladı mı? Motor temizleme için hangi marka sprey kullandı? Bir sürü soruya göre net bir şey söyleyebilirim.
0
Dr_Stat
(08.12.18)
İç dış yıkamaya en son 20 papel vermiştim. Uzun zamandır araç yikatmiyorum ama...
Kuaför olayı ayrı bir şey sanırım.
Bir de bir şey yaptiracaginiz zaman ne kadar diye mutlaka sorun bu soruyu iş bittikten sonraya bırakırsanız kazık atıyor ibneler mecbur kalıyorsunuz odemeye. İlk önce sorun düşünsünler ki bu adam kıl ve paraya takık makul bir şeyler söylesinler çok gelirse başka yere bakacam fazla dediniz deyin. Kaybetmezsiniz.
0
scorpion37
(08.12.18)
Benzincide 5 TL verip makineye yıkatıyorum.

Bir de akaryakıt aldıktan sonra bedava yıkamalar oluyor, bazen de onlardan yararlanıyorum.

20-25 TL verip yıkattığım da oluyor ama nadir.
0
p133mmx
(08.12.18)
büyük ihtimal avm araç yıkama dolandırıcılarına yakalandınız, şunu yapıcaz, bunları yapıcaz derler, normal iç dış yıkarlar 200 tlye
0
kleider
(08.12.18)
normal hocam bence, bu temizlik malzemelerin çoğu ithal gayet pahalı ürünler. sizin içinize sinmişse burdaa yazanları dikkate almayın bile. motor temizleme döşeme koltuk yıkama vs vs bunlar fiyatı arttıran şeyler.
0
captainmrg
(08.12.18)
iç dış 25-30 lira veriyorum ama senin dediğin olay kuaföre giriyor. kuaför olarak 200 lira verdiysen çok iyi vermişsin. ankara için 250 300'e kuaför temizliği yapılıyor. sende ek olarak motor temizliği de var.
0
trajikomix
(08.12.18)
iç dış motor temizleme piyasada 600 tl iyi markalarda. ben 350ye yaptırdım. 200e yapam ortalama altı yapar. motoru öyle herkese yıkatmıcan. adam motora su tuttu sanayiden çıkamıoz.
0
mikahakkinen
(08.12.18)
benzincide 2tl veriyorum, iç dış olursa 30
0
mavi gri
(08.12.18)
iç dış 25.

geçen sene koltuğa süt döküldüğünde 75 lira ödemiştim. 200 biraz kerizlik olmuş. can sağlığı.
0
babilbaligi
(09.12.18)
iş - dış 15 tl
0
elinde tivit
(09.12.18)
(8)

Freelance yazilimcilar yaslaninca ne yapiyor ya da yapacaklar?

gezegen olan pluton
Merak ettigim durum bu kod yazma olayi 40 yasından sonra yapmasi zor bir is, normal hayatta belirli bir tecrubeden sonra proje yonetici olup kod yazma olayından çekiliyorlar ama freelanceler icin durum nasil?
Merak ettigim durum bu kod yazma olayi 40 yasından sonra yapmasi zor bir is, normal hayatta belirli bir tecrubeden sonra proje yonetici olup kod yazma olayından çekiliyorlar ama freelanceler icin durum nasil?
0
gezegen olan pluton
(08.12.18)
Danışmanlık yapıyorlar, kendi şirketlerini kuruyorlar...
0
talemon
(08.12.18)
Kod yazmak 40 yaşından sonra neden zor? (soru samimidir)
0
p133mmx
(08.12.18)
ben 60 yasinda olup da hala app gelistirenleri, kendi sirketlerini kuranlari biliyorum. arkadas surekli olarak kendini gelistirip yeni seyler ogrendigi icin yastan bagimsiz calisiyor sonucta. nufus kagidina degil yaptigin ise bakiyorlar.
0
parcxerox
(08.12.18)
kod yazmak dunyadaki en az fiziksel aktivite isteyen islerden birisi. 40 yasindan sonra neden zor olsun? 45-50 yasinda gayet developerlik yapan insanlar biliyorum, hem de uluslararasi buyuk sirketlerde. tecrubeli developer'in proje yoneticisi olmasi hem sirket acisindan hem de sirket acisindan cok yanlis bir karar ve sadece turkiyede gecerli bir durum. iyi bir developer'in yonetici yetenekleri olmayabilir, olsa bile sifirdan baslayacagi icin zaman kaybi arti sirket kaliteli bir developer'ini kaybetmis olacak.
0
crucio
(08.12.18)
çok ilginçsiniz ha
günde 10 saat ayakta dikilen perakendedeki satış görevlisi, fiziğiyle iş yapan inşaat işçisi mi, seks işçisi, manken filan mı bu adam/kadın da 40 yaşından sonra ne yapacak?
Türkiye'de beyaz yakalılar artık 30'da filan doğru düzgün bir yerde çalışmaya başlıyor, ne demek 40 olduk ne yapcaz? çıldırdınız mı?
misal ben 40'ta tam freelance yazılımcı olacağım, 3. birbirinden apayrı (ama bir şekilde benim birbirine bağladığım) sektörüm olacak o da öğrencilikteki işleri filan saymıyorum: 21-30 arası 30-40 arası 40- artık bilmem kaç arası 3 ayrı sektör 3+ ayrı ülke olmuş olacak.
0
niye ama
(08.12.18)
Genç arkadaşlar 40 yaşından sonra neden zorlaşacağını anlayamamış görünüyor. Çünkü beynin öğrenme kapasitesi 30-40 yaşlardan sonra azalmaya başlar, bunu zaten çevrenizdeki yaşlı insanlarda gözlemleyebilirsiniz. Tabi herkeste aynı olmuyor, bazı kişiler çok az etkileniyor. Yazılım sektörü sürekli yeni teknolojiler öğrenmeyi gerektirdiği için "programmer burn out" denilen sorun ortaya çıkıyor. Yazılımcı sadece koda gömülmek yerine ilişkili iş süreçleri, proje yönetimi vb gibi konularda da birikim kazanırsa, ileriki yaşlarda daha yönetimsel ağırlıklı işlere geçiş yapabilir diye düşünüyorum.
Tabi herkes burn out olacak diye birşey yok ama her yazılımcının dikkat etmesi gereken bir konu.
0
mikro patlama
(08.12.18)
benim bildiğim bir adam var, subaydı emekli oldu gitti bilgisayar mühendisi okudu şimdi 3-4 kişi ortak firma kurdular yazılım geliştiriyorlar.


Vay arkadaş, şimdi baktım da adam ölmeyi unutmuş.
0
mete kudur
(08.12.18)
benim tanıdığım böyle birkaç kişi var. genelde belli sektörlerde uzmanlaşıp kendi kütüphanelerini falan hazırlayıp çatır çatır kod ve uygulama yazıyorlar.
0
babilbaligi
(09.12.18)
(4)

Antibiyotikle artan crp

uzun kulaklı yalnız tavşan
Geçenlerde eşimin rahatsızlığından bahsetmiştim. Bugün tekrar crp bakılmış 10 iğne kullandı ama değeri 36 ya yükselmiş. Yarın başka bir Dr a daha görünecek ama uyku tutmadı kafamda deli sorular.Bir de hct degeri normal sınırında altına düşmüş. 5 günde bu kadar değişiklik olur mu?
Geçenlerde eşimin rahatsızlığından bahsetmiştim. Bugün tekrar crp bakılmış 10 iğne kullandı ama değeri 36 ya yükselmiş. Yarın başka bir Dr a daha görünecek ama uyku tutmadı kafamda deli sorular.

Bir de hct degeri normal sınırında altına düşmüş. 5 günde bu kadar değişiklik olur mu?
0
uzun kulaklı yalnız tavşan
(07.12.18)
dr fln değilim ama iyi bir dr hastaneye gidin. hangi şehirdesiniz ?
0
oscar
(07.12.18)
İstanbul. Yarın gidicez bakalim
0
🌸uzun kulaklı yalnız tavşan
(07.12.18)
Doktor değilim ama 10 iğne sonrası CRP 36 bana baya yüksek göründü. Antibiyotik etki etmemiş/yanlış olabilir mi? Bence acilen doktora gidin. Gerekirse başka doktora gidin.
0
p133mmx
(07.12.18)
bağırsak iltihabı nedeniyle crp değerleri 300'lere çıkmış biriyim. 36 normale göre elbette yüksek. enfeksiyon olabilir. başka bir doktora görünmek ve testleri yenilemek iyi olur sanırım. geçmiş olsun.
0
teknikekip
(07.12.18)
(3)

banka-imza

wishmaythşngs
arkadaşlar, pasaport ücreti için bankanın verdiği ödeme belgesi var ya, onun ikincisine imza istedim, bankada ki memur imza atmadı. ikinciye imza atmıyoruz dedi. bu ikinci makbuzu ilkinden, 1 hafta sonra istemiştim, sonradan lazım oldu.fakat bana imzalı lazım olduğu için, başka bi şubeye sordum, ora
arkadaşlar, pasaport ücreti için bankanın verdiği ödeme belgesi var ya, onun ikincisine imza istedim, bankada ki memur imza atmadı. ikinciye imza atmıyoruz dedi. bu ikinci makbuzu ilkinden, 1 hafta sonra istemiştim, sonradan lazım oldu.

fakat bana imzalı lazım olduğu için, başka bi şubeye sordum, oradaki görevli atması lazımdı dedi.

bu ilk görevli işlem yaparken, of falan diyor, konuşması da çok hızlı. hızlı da değil de agresif gibi. tavırlarından dolayı güvenemedim, başından mı savdı? ikinciye gerçekten imza atmıyorlar mı?
0
wishmaythşngs
(06.12.18)
dekont, atılır niye atılmasın ne olacak ki.
bedelli için 5-6 tane aldım hepsini tek tek imzaladı.
0
ocanal
(06.12.18)
şube müdürüyle görüşmek istiyorum deyin. neden atmadıklarına dair izahat versin.
0
p133mmx
(06.12.18)
yarın bi daha gideyim, en baştan isteyeyim o zaman.
0
🌸wishmaythşngs
(06.12.18)
(11)

Aleyna Tilki'yi beğeniyor musunuz?

darkwizard
ses olarakkadın olarakbence sesi fena değil, fizik de iyi.
ses olarak
kadın olarak

bence sesi fena değil, fizik de iyi.
0
darkwizard
(06.12.18)
Kadın gibi gelmiyo bana. Çocuksu. Zaten 18 yaşında. Bazı hatunlar 18’indeyken bile olgun görünüyo ama bu öyle değil. Bi 5-6 senesi var beğenenilmem için.

Şarkıcılığı daha iyi. Oturup aleyna tilki dinlemesem de şarkılarını bi yerde duyduğumda hiç fena olmadığını düşünüyorum. Ama içi boş tabii. Daha ziyade güzellğiyle falan popüler oluyo. Arkasında emrah karaduman var. Geleceğin demet akalını olur en fazla.

Bu kız için emrah karadumanı bıçaklayacak kadar gözü dönebilen abazan kekolar olduğu sürece iyi ekmek yer. Allah çarşısına göre pzar versin.
0
Delay Fuze
(06.12.18)
cocuk kategorisinde degerlendiriyorum. kendi kategorisinde iyi is cikariyor. o sen olsan bahri sarkisi guzeldi.
0
Leonardo~Da~Vinci
(06.12.18)
Ses olarak fena değil ancak kadın olarak bana da çocuksu geliyor :)
0
simderun
(06.12.18)
Ses iyi dinlemek zevk veriyor. Diger açıdan pek de beğenmiyorum çekici de gelmiyor.
0
scorpion37
(06.12.18)
iki açıdan da sevmiyorum. sevenlerini de hiç sevmiyorum.
0
nothing in my way
(06.12.18)
Sesi güzel. Fiziksel olarak da güzel. Öyle muazzam kültürlü ve oturaklı biri olmayabilir ama o yaşlarda biz nasıldık onu da düşünmek gerekiyor. Paranın getirdiği özgürlükle birlikte sürekli yurt dışına çıkma imkânı da buluyor. Yani aslında muazzam kültürlü demesek de yaşıtlarının birçoğundan daha çok gezdiği için daha kültürlü olduğu kesin. Bir de zeki bir kız olduğu kesin, zira nice sesler var da hiç gün yüzüne çıkamıyorlar. Bu kız ise başarılı olmayı ve kısa sürede en tepelere çıkmayı başardı. Bunu şans faktörüyle açıklamak isteyenler de olur elbette ama ben şansa pek inanmam.

Nefret edenlerin çoğunun kendisini kıskandığını düşünüyorum. Birçok örnekte olduğu gibi Aleyna Tilki'de de böyle. Tabii sorsan hiçbiri kabul etmez.
0
hitokiri kenshin
(06.12.18)
her anlamda hayır
0
p133mmx
(06.12.18)
türkçe poptan nefret eden biri olarak tek dinlediğim türkçe pop şarkıcısı. Spotify'da 2018'de en çok dinlediğim 4. şarkıcıymış aynı zamanda, bi ara yalnız çiçek'i baya loopa almıştım o yüzden sanırım sdhssdh

ikinci soru içinse yaşım kendisinden çok büyük olmadığı için çok çocuksu gelmiyor bana, güzel kız yani :D bu arada yarı hemşeriyiz sanırım, anne tarafı Oflu diye biliyorum babası Konyalı ve bu kombinasyon Türkiye'nin en tehlikeli kombini olabilecekken gördüğüm kadarıyla yobaz olmayan, mantıklı sayılabilecek biri.
0
nundu
(06.12.18)
kadın olarak çekici bulmuyorum. yani çirkin değil ama kadın olarak göremiyorum. böyle çocuk ile simülasyon arası bir şey gibi geliyor.

ses olarak sesi iyi. ama efekt manyağı şarkılarındaki inanılmaz yapaylığı sevmiyorum. sen olsan bari başarılı bir pop parçasıydı.
0
dilemma of subscribtionability
(07.12.18)
yoo...

ama malum soruyu sorarsan
(bkz: gol yemem ama sörf tabii ki yerim)
0
anon1m
(07.12.18)
ses için bi yorumum yok. ne rahatsız ediyor ne de olumlu etkiliyor.
fizik olarak da normal. yani pop piyasasındaki kadınların çoğu gibi. iyi bi fiziği var.
yüzü rahatsız edici geliyor bana. bi solukluk, donukluk var. gözlerinde bi ölü balık mı desem gamsız kurbağa mı desem bi gariplik var
0
barankovan
(07.12.18)
(4)

Alkalen Reflü Gastrit (Safra Reflüsü)

sc41
Merhabalar,Safra kesesi ameliyatından sonra yaptırdığım endoskopide "Alkalen Reflü Gastrit" tanısı aldım, yani mideme safra kaçağı var. 6 aylık ilaç tedavisine başladım. Daha önce bu tanıyı alan varsa, ilaç tedavisi ve doğru beslenme ile sonuç alınabiliyor mu, alternatif bir tedavi yöntemi var mıdır
Merhabalar,

Safra kesesi ameliyatından sonra yaptırdığım endoskopide "Alkalen Reflü Gastrit" tanısı aldım, yani mideme safra kaçağı var. 6 aylık ilaç tedavisine başladım. Daha önce bu tanıyı alan varsa, ilaç tedavisi ve doğru beslenme ile sonuç alınabiliyor mu, alternatif bir tedavi yöntemi var mıdır?
0
sc41
(06.12.18)
antepsin faydalı olabilir. eniştemde vardı aynı sıkıntı, ppi(lansor,pantpas) ve gaviscon gibi ilaçlarla daha kötü olmuştu.zayıflamıştı bayağı.antepsin ile toparladı. günde 4 defa (yemeklerden ve yatmadan önce)
0
underzero
(06.12.18)
safra kesenizi mi aldırmıştınız?
0
p133mmx
(06.12.18)
nexium+antepsin ile 6 ayda netice alabildim. doktorların farklı ilaç sevdasıyla vakit kaybetmetin. en son doktor değişti. Antepsin benim hoşlanmadığım bir ilaç dedi gevşek gevşek. Yazmamış hıyar ağası. Ben o kadar o ilaçla iyileştim dememe karşın. Gaviscon filan işe yaramıyor bu tipte. Gece yatmadan da ursactive içseniz iki tane o da çok faydalı olur. Doktora bunları zorlayın. Ya da vakit kaybedersiniz. Aynı tanıyla mücadele ediyorum uzun süredir.
0
adivar
(07.12.18)
1-2 haftadır antepsin kullaniyorum, mide sorunlarım baya azaldı. 6 aylik ursactive tedavisine de başladım. Bu safra reflüsü sanırım mide reflüsünü de tetikliyormuş. Boğazda yanma hissediyorum arada, özellikle sabahları. Merak ettiğim şey, 6 aylık ilaç kullanımından sonra normale dönüp dönemeyeceğim. Yoksa ilaçlara daha uzun süre devam etmek ya da başka bir tedaviyi denemek zorunda mı kalacağım?
0
🌸sc41
(07.12.18)
(11)

"Aynen" kelimesi iticiliği

garaser
Bir tek bana itici gelmiyor değil mi? Kendim de kullanıyorum bazen, ne kadar kullanmamaya çalışsam da; ama çok gıcık geliyor. İnsanların günlük hayatta kullandıkları kelime sayısını çok azalttığını düşünüyorum bu kelimenin.
Bir tek bana itici gelmiyor değil mi? Kendim de kullanıyorum bazen, ne kadar kullanmamaya çalışsam da; ama çok gıcık geliyor. İnsanların günlük hayatta kullandıkları kelime sayısını çok azalttığını düşünüyorum bu kelimenin.
0
garaser
(05.12.18)
tek cevap olarak söylenmediyse itici değil ama uzun uzun bir şey anlattığın kişi cevap olarak sadece "aynen" dediğinde ben de rahatsız oluyorum. beyin tembelliğinden kaynaklanıyor. ama cümle içinde ben de kullanıyorum. "aynen abi zaten şöyle de bir şey var bla bla..." gibi.
0
sir gawain
(05.12.18)
Çok itici.
Ben de kullanıyorum kullandığımda hemen sir gawain in dediği gibi yanına bir şeyler ekleyip toparlamaya çalışıyorum.
0
mutekebbir
(05.12.18)
aynen
0
€xpolerer
(05.12.18)
aynen johny waynen diyom ben ekstra itici
0
sen nasıl bir insansın
(05.12.18)
eskiden “doğrudur” denirdi, bence “aynen” daha iyi. hatta bazen hayatı kolaylaştırıyor bence itici değil.
0
cedex
(05.12.18)
katiliyorum dense itici gelir mi?

a y n e n harflerinin yanyana gelisi katiliyorumdaki harflerin yanyana gelisine gore sizin hissiyatinizi degistiriyor mu yani?
0
jimicik
(05.12.18)
aynen aynen deyip bir de kafa sallaması çok itici
0
xdenizx
(05.12.18)
itici gelen taraf kelime değil zaten bu kadar sık ve çok kullanılması. 2-3 sene önceye kadar böyle bir kelime yok muydu vardı; fakat böyle sürekli kullanılması rahatsız eden şey.
0
🌸garaser
(05.12.18)
Kelimenin kendisine odaklanır kelime üstüne özel olarak düşünürsen evet sinir bozucu geliyor ama diyalog esnasında karşı tarafın fikrini (Aynı fikirde olduğunu belirtme amaçlı) onaylayıp üstüne kendi düşüncelerini ekliyorsan daha makul bir hale gelebiliyor.
0
angelus
(05.12.18)
Bunun daha kötüsü uzun uzun önemli bir şey anlatmanız ve karşınızdakinin aynen bile dememesi. Beterin beteri var.
0
p133mmx
(05.12.18)
bu bana çok konuşan insanların derdi gibi geliyor.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(05.12.18)
(15)

Siz maaşı nasıl söylüyorsunuz? Ankete yüksek katılım bekliyorum

zunkatsar
Her ay elinize net 5bin geçiyor diyelim. Yemek kartı akbil parası primlerle beraber 7bini buluyor diyelim. Birisi size “maaşın ne kadar” dedi. Arkadaş ortamı. Güvendiğiniz bir ortam. Bir şekilde sordu işte. Orasını geçtik. Mal beyanı falan değil. Açık yüreklilikle doğruyu söyleyeceksiniz. Siz 5bini
Her ay elinize net 5bin geçiyor diyelim. Yemek kartı akbil parası primlerle beraber 7bini buluyor diyelim.

Birisi size “maaşın ne kadar” dedi. Arkadaş ortamı. Güvendiğiniz bir ortam. Bir şekilde sordu işte. Orasını geçtik. Mal beyanı falan değil. Açık yüreklilikle doğruyu söyleyeceksiniz.

Siz 5bini mi söylüyorsunuz 7bini mi? Sizin için maaş sadece maaş mıdır yoksa yol yemek prim her sey dahil para mıdır?
0
zunkatsar
(04.12.18)
8 derim
Olm bu maaş söyleme olayı nasıl böyle abartılı anlatılıyor anlamıyorum. İstersen 100k al ve 200 de banane? Sanki herkes kapıda yüksek maaş alan adamı yolmayı falan bekliyor tripler tripler
0
zxcd
(04.12.18)
bize yazdığın gibi "maaş 5 bin ama yemekle primle vs ile 7 bini buluyor" derim.
0
tabirimekruh
(04.12.18)
maaşlı çalışmıyorum ama bence maaş eline geçendir. yemek yol prim de eline geçen para sayılır bence. yani 7bindir senin maaşın. içinde şu bu var diye dersin soru detaylanırsa, daha da merak edip sorarsa net 5bin dersin.
0
bir ileti paylastim
(04.12.18)
7 bini buluyor derim
0
nodrama
(04.12.18)
Ozel sektorde yilda eline gecen paranin ortalamasi soylenir.

Doktor veya ogretmensen 2500 denir :D doner falan katilmaz.

Ben cift haneli diyorum gerisini sormuyorlar
0
acemi
(04.12.18)
Şükür der geçerim. Söylemem
0
Delay Fuze
(04.12.18)
Son 12 yada nakit olarak eline geçen rakamın ortalaması söylenir. Ancak ben genellikle o gruptaki maaşın bir ortalamasını söylüyorum. Sivrilmek genelde zararlı oluyor böyle arkadaşlıklara.
0
roket adam
(04.12.18)
maaşı söylerim. madem maaş sorulmuş. ektrasısını sorarsa sonra onu da söylerim.
0
jamiro
(04.12.18)
5 + ek imkânlar var de.
0
FeykIM
(04.12.18)
sorudaki ortam için; "normalde 5 ama yol yemek prim fln. 7 oluyor" derim.

bu hariç tüm ortamlar için "çok şükür 3-5 bişeyler alıyoruz" derim.
0
trajikomix
(04.12.18)
Maaş sadece maaştır.
0
p133mmx
(04.12.18)
Masadakilerin ortalamasına göre değişir. Ortalama düşükse düşük olanı söyleyin, yüksekse yüksek olanı söyleyin.
0
sekerse tehlike
(04.12.18)
emekliliğe aktarılacak maaşı.
0
cekcekli
(04.12.18)
"Net maaşım 5 bin ama ek ödemelerle falan 7 bini buluyor" gibi bir şey derim.
0
ms brownstone
(05.12.18)
Eline ortalama geçen garanti nakit parayı söylersin, artı yıllık -varsa- şu kadar prim dersin.
0
efx
(05.12.18)
(3)

Ikinci el bilgisayar alirken nasil guvenilir?

bir ileti paylastim
SelamIkinci el macbook air almayi dusunuyorum 2013-2014 model. Nasil kime guvenilir?Tesekkur.
Selam

Ikinci el macbook air almayi dusunuyorum 2013-2014 model. Nasil kime guvenilir?

Tesekkur.
0
bir ileti paylastim
(03.12.18)
Güvenlik risklerinden az çok haberdar birisi olarak söylüyorum. Maalesef %100 güvenilmez. Satan kişi güvenilir bile olsa o farkında olmadan cihaza kalıcı şekilde bulaşmış zararlı yazılım olabilir. Bilgisayarla önemli işler yapıyorsanız, kişisel veriler kaydediyorsanız en temizi daima sıfır almaktır.
0
p133mmx
(03.12.18)
Macbook donanımlarını pek bilmem ama zararlı yazılımdan korkuyorsanız hard diski değiştirir temiz temiz kullanırsınız.
0
opethian
(03.12.18)
Hard diski değiştirmek yeterli olmayabilir.

www.pcworld.com
0
p133mmx
(04.12.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.