[]

Geceleri whatsapp grubuna yazanlar

Amacınız ne lan sizin. Herkes grupları sessize almak zorunda mı?
Sabaha yetişmeyecek bir konu mu yazdığınız şeyler. Nedir sizi gece yarısı yazdıklarınızı merak ederiz sanmaya iten şey?

(Bir nevi de iç dökme postudur)

 
bence grupları sessize almayanlarda daha büyük problem var.


  • diffarentiationation  (20.12.18 01:00:57) 
grubu sessize almamakla gece olması arasında ne bağlantı var? Whatsappte içinde bulunduğum hemen hiçbir grubu sessize almam ama gelen bir bildirimden de rahatsız olmuyorum çünkü telefon zaten sessizde, sadece led ışığı yanıyor mesaj gelince. Gece uyurken telefonu sessize alabilirsin bildirimler için mesela?

Ayrıca gece uyanık olan adam şimdi yazayım sabah gören cevaplasın diye yazar yahu ne saçma bi mantık kurdunuz hiç anlamadım neye istinaden dediğinizi?

@diffarentiationation

saçma sapan sınıf grupları dışında grupları sessize alanda problem var bence de :)
  • nundu  (20.12.18 01:17:37) 
Aga sessize alsan da uygulama simgesinde 1 mesaj imgesi çıkıyor ve bunun gruptan mı başka birinden mi geldiğini bilemiyorsun...


  • her giriste sifresini unutan adam  (20.12.18 01:17:43) 
@nundu bağlantı şu, gece 2’de mesaj sesi gelmesini istemezsin değil mi?


  • her giriste sifresini unutan adam  (20.12.18 01:19:16) 
E gelmiyor işte onu diyorum, uygulamayı sessize alırsanız bildirim gelir ama sessiz şekilde gelir sadece led yanar ya da notification bar'a düşer bildirim, ses ya da titreşim çıkarmaz. Gece uyurken aramalar hariç sessize alıp uyanınca açabilirsiniz, hatta bunu otomatik yapan uygulamalar var ya da samsung telefonlarda kendinde ayar var rahatsız etmeyin modu diye.

12 yıldır telefon kullanıyorum, daha şu ana kadar herhangi bir mesaj/bildirim için ses ya da titreşim ayarlamadım. Aramalar titreşimde sadece.

İnsanlar o an aklına gelen bir şeyi yazmak için sabahı mı beklesin yani? Bence baya bencilce bu isteğiniz.
  • nundu  (20.12.18 01:22:18 ~ 01:23:26) 
@nundu
Abi ben de diyorum ki sessize almak zorunda miyim
Zorunda miyim yani alakasiz şeyleri gece yarısı yazan 3-5 denyo yüzünden, sözüm meclisten dışarı :)
  • her giriste sifresini unutan adam  (20.12.18 01:24:24) 
Gelen mesajdan rahatsız oluyorsanız bence zorundasınız :)

Çünkü uygulamanın primer amacı haberleşmek ve orda saat sınırlaması olmadığı için isteyen istediği saatte mesaj atabilir. Sessize almak kadar kolay bir çözümü de varken bunun aksini istemek bence uygulamanın mantığına aykırı olduğu için burda haklı tarafı mesaj atan olarak görüyorum.

Yani gece ben son ses müzik açıp eğlenebilirim demiyor adam, uygulama içinde o an aklıma gelen bir şeyi yazabilirim diyor. Atla deve değil, bu kadar abartılacak bir şey de değil.
  • nundu  (20.12.18 01:27:50) 
Hak vermedim ama tik’ini verdim. Numarani özelden yazarsan empati kurmanı sağlarım karşim:))


  • her giriste sifresini unutan adam  (20.12.18 01:31:11) 
Whatsapp'ı silin kurtulun. Yüzde yüz garantili huzur.


  • p133mmx  (20.12.18 01:31:41) 
ciddi meseleyse ben de sinir olurum ama arkadaşlarımın olduğu bir grupta geyik dönerse takmam kafaya sessizce izlerim çok uykum varsa da rahatsız etme modu mu ne var bildirimleri kapatıyor onu açar uyurum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.12.18 01:34:15) 
Bir aciklama yapayim; başlığı açmama sebep olan bu grup tamamen iş amacli ve mesleki dayanışma amaciyla kurulmuş bir grup. Paylaşılan şeyler de örneğin resmi gazetede ya da bir gazetede yayınlanmış şeyler gibi, normalde o günün sabahında üretilmiş içerikler. Ama bazıları gece yaşadığı için sanırım...


  • her giriste sifresini unutan adam  (20.12.18 01:38:58) 
bakin siz de bu mesaji gecenin/sabahin 0100 inde atmissiniz.. zorunda misiniz?
demek ki imkan ve zaman varken internetin 24/7 nimetlerinde yararlanmak isteyen insanlar var. ALicinizi ayari ile oynamak cok da zor olmasa gerek.

Bana da sitem/sikayet eden oluyor sabah 0300 de e-mail attim diye. so what? bana o zaman uygundu o zaman yazdim. seni uykudan uyandirmiyor ki e-mail. Uyaninca okursun iste. (whatsapp da bunun gibi birseydi sanirim. Allahtan Blackberryi desteklemeyi kesti de kullanmayi biraktim :)
  • parcxerox  (20.12.18 02:03:46) 
dünya senin etrafında dönmüyor. rahatsız oluyorsan sessize alırsın bu kadar basit. evet zorundasın yani.


  • saurid  (20.12.18 02:35:09) 
@parcxerox
sözlüğe yazmakla telefondan mesaj atmak aynı şey değil sanıyorum:) benim rahatsızlığım “bu saatte yaşanır mı, gece uyuyun sabah yazın” gibi bir şey değil ki; gecenin bir yarısı telefona saçmasapan bir sebeple bildirim gelmesi..

bir de herkes kendi cephesinden bakıyor da, iş için kullanilan grubu sessize aldığınızda gün icinde konuşulan önemli bir konudan saatler sonra haberdar olabiliyorsunuz. Salt kanka gruplarını emsal almayın (hala ikna olmadim bakın zorunda olduğuma hshdhd)
  • her giriste sifresini unutan adam  (20.12.18 05:40:46) 
Komple interneti kapatıyorum ben tam uykuya dalacakken gelen bildirim yüzünden uykusuz kalmaktansa.

Sessize almak zorunda değilsin ama milletin elini/ağzını da bağlayamazsın. E kendini bildirim rahatsızlığından korumak için de ya bildirimleri sessize alacak ya komple grubu sessize alacak ve kurtulacaksın.

Verdiğin cevaplara bakınca KHK çıksın falan mı istiyorsun anlamadım ki? :)
  • chicha  (20.12.18 08:07:55) 
Zorundasın evet


  • kablelvuku  (20.12.18 08:17:32) 
interneti kapatıyorum +1.

Gecenin bir körü internetten acil bir şey beklemiyorsanız kapatmanız sağlık açısından da faydalı. Yok benim gece yarısı beklediğim bir şeyler var ve bunu duymak zorundayım diyorsanız o zaman uygulamayı sessize almanız gerekiyor. İnsanların tamamı sizinle aynı yaşam düzenine sahip değil. Karşıda sorun yok.
  • desdenova34  (20.12.18 08:37:42) 
ben yatarken mutlaka interneti kapatırım, hiç böyle dertlerim olmaz. var öyle saate bakmadan yazan, tek tek anlatılmaz da. sesi kapatmak en güzeli.


  • ofelia  (20.12.18 09:42:07) 
@chicha abi ‘zorundasin’ diyenlere bile tik veriyorum, töbe de ne khk’sı:)


  • her giriste sifresini unutan adam  (20.12.18 11:44:13) 
Ben bırak grupları sık konustugum ınsanları bıle sessize alyorum.
Sen de sessize al ya da bildirimleri kapat kurtul.

Tel.in sesini acik birakirsin, acil bir durum olursa insanlar mesaj atmaz ararlar zaten.
  • chitosan  (20.12.18 12:20:39) 
zorundasın, ya da o gruptan çıkacaksın.


  • xdenizx  (20.12.18 15:27:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.