Giriş
(3)

THYAO ne olur?

binder dandet
13.59 şu anda.. 1-2 sene önce 7.50 den konusmustuk bu konuları yine.Biraz yatırım düşünüyorum 3-5 bişiler(zerrab styla). Almak icin yuksek midir?Ayrıca ciddi ciddi yatırım icin kağıt önerir misiniz? kağıdı 1-2 sene saklayabilirim.
13.59 şu anda.. 1-2 sene önce 7.50 den konusmustuk bu konuları yine.

Biraz yatırım düşünüyorum 3-5 bişiler(zerrab styla). Almak icin yuksek midir?

Ayrıca ciddi ciddi yatırım icin kağıt önerir misiniz? kağıdı 1-2 sene saklayabilirim.
0
binder dandet
(08.12.17)
Aselsan,tumosan, tupras

Not: Yatirim tavsiyesi değildir.
0
grobet
(08.12.17)
yeni havalimanıyla hisselerinin tavan yapacağı düşünülüyor. Artan grafiği var. Alınabilir
0
zeldafitzgerald
(09.12.17)
aselsana şu an girilmez. riskli.

thyao varlık fonunda şu an. varlık fonu üzerinden alım satım ve benzeri olayların rahatça olabileceğini duymuştum ve daha da artacağı söylentisi vardı her zaman.
ben 3 sene önce salak 10.20 den girmiştim hisseye. 3 sene boyunca bekledim ve halen bekliyorum. bu ivmeyle artarsa 15-20 tl arası hayal değil. thyao tahtanın en sağlam hisselerinden biri.

sürpriz olarak akçansa olabilir. kanal istanbul ve 3. havaalanı gibi büyük projelere devam edecekler.

ytd ytd YTD.
0
false pretension
(09.12.17)
(12)

bitcoin kazancı helal midir?

binder dandet
s.aBitcoinden 220 bin dolar kazandım. Bu para helal midir?Teşekkürler.
s.a

Bitcoinden 220 bin dolar kazandım. Bu para helal midir?

Teşekkürler.
0
binder dandet
(08.12.17)
zekatını bana verebilirsin.
0
angelofdeath
(08.12.17)
220 bin dolar kazanınca anca mı aklına geldi???
0
merbub
(08.12.17)
degil bi yere bagisla
0
her giriste sifresini unutan adam
(08.12.17)
alın teri dökülmeden 'kazanılan' para helal değildir. faizin haram olmasının sebebi de budur.

haram paranın/malın da zekatı olmaz.

ama siyasal islamcıysan takma bunları.

ek: ortada bir kazanma durumu yok yani, rant var, bir avanta var.
0
idexo
(08.12.17)
çok kral haram para yerim. istersen deneyebiliriz yakışıklı^^
0
Tears of Devil
(08.12.17)
800 bin lira kazanıp helalini düşünen adam :D

Bence değil. Faiz haram fakat borsa o kadar şey değil. Sonuçta paranı işletmesi için birine vermiyorsun. Bir şey alıyorsun sonra fiyatı değişiyor sana kar bırakıyor bence bu gayet doğal bir şey. Veya ben yanlış bakıyorum.
0
freetakilir
(08.12.17)
tabi ki haram. ben halihazırda cehennemlik olduğum için bana gönderebilirsin :/
0
perloneth
(09.12.17)
haram diyenler kiskanclar bence.
0
000000
(09.12.17)
bizim faize karsi olan dini butun arkadaslar aliyor btc
0
jedilance
(09.12.17)
Parayla para kazanmanın yolu ne olursa olsun en hafif hali bile rakının yanında içtiğin su/şalgam kadar ''temiz''dir diye düşünüyorum.
0
mete kudur
(09.12.17)
diyanet açıkladı işte. harammış. diyanete inanmıyorsun bize mi soruyorsun?
0
sttc
(09.12.17)
kumarbazların ya da kara para aklamak isteyenler d ebitcoine yatırım yapıyor diyorlar.
0
preldzic
(09.12.17)
(4)

muhabbet kuşu cinsiyeti

everythingok
yavru mıncırım dişi mi erkek mi? güncelleme geldi https://i.hizliresim.com/nJqLma.jpg
yavru mıncırım dişi mi erkek mi? güncelleme geldi



i.hizliresim.com
0
everythingok
(08.12.17)
dişi.
0
tabirimekruh
(08.12.17)
erkek olsa maviye çalardı gözler
0
cevab veremedim
(08.12.17)
Kuşlarla ilgilenen arkadaş dişiye benzediğini söyledi.
0
1adam
(08.12.17)
gagasının üstündeki beyaz bölge eğer mavi olsaydı erkek olduğunu anlardık
0
silah taciri
(09.12.17)
(8)

Azeri kız arkadaş

hede hodo
6.5 aydır azerbaycandayım. Arkadaş grubu içersinde tanışıp sevgili diyemeyeceğim ama sık sık görüştüğüm bi kız arkadaşım var. Muhabbeti iyi, güzel vs. Bunlarda sıkıntı yok. Sıkıntı şu ki, ben bu kızın daha elini cebine attığını görmedim. Azeri arkadaşlara sordum. Sizde böyle bi şey mi var diye. Yani
6.5 aydır azerbaycandayım. Arkadaş grubu içersinde tanışıp sevgili diyemeyeceğim ama sık sık görüştüğüm bi kız arkadaşım var. Muhabbeti iyi, güzel vs. Bunlarda sıkıntı yok. Sıkıntı şu ki, ben bu kızın daha elini cebine attığını görmedim. Azeri arkadaşlara sordum. Sizde böyle bi şey mi var diye. Yani para sürekli erkekten mi çıkar gibi. Evet cevabı aldım.
Sözlükte de bununla alakalı bi kaç entry okumuştum.
Şantiyede olduğumdan haftada bir iki kez görüşüyoruz. Ve dediğim gibi muhabbetini de seviyorum kızın. Verdiğim para pul da koymuyor açıkçası ama bi şekilde bu durumu bu kıza belli de etmek istiyorum. Hani kadınlar erkeğin yanındaysa para ödemez mi gibisinden.
Bunu nasıl deyim sizce?
Ayrıca Türk kızlarını arıyor muyum ne:/
Böyle böyle bi şeyler..
0
hede hodo
(08.12.17)
Iyi vakit geciriyorsan parayi dusunme evli degilsiniz sonucta butceniz ortak olsun.
0
i m sick tired
(08.12.17)
Azerbaycan’da uzun sure yasayan arkadasim, kadinlarin hicbir zaman hesap odemedigini soylemisti. Erkekler hakaret olarak algilaniyor demisti.
0
boyalı kuş
(08.12.17)
Men para vermekten sıkılıram.
0
delicevat
(08.12.17)
lan tam da bugün tinder'dan azeri kızla tanışmıştım:)
0
nothing in my way
(08.12.17)
Bele vaziyetin içine soxum.
Şakayla karışık buluşma bahanesi olarak hadi bana bi bira ismarla da içelim falan gibi bi laf atabilirsiniz.
0
veritaslibertas
(09.12.17)
azeri bi arkadaş var burda. kızlara asla hesap ödetmiyo mesela o da. demek ki adetleri böyle...
0
promuyac
(10.12.17)
azeri bir kızla tanıştım.Hiç öyle dediğin gibi gelmedi .Gayet hayatı ortak paylasan bir kafası vardı .
0
sorunvar
(10.12.17)
Annem azeri ve bana hep "sakın bir erkeğe arkandan mojiziku benim paramı yedi dedirtme. Hayat kadını ile aynı kefeye koydurtma kendini. Paran kadar gez, ye; paran yoksa en kötü bizden ıste ama başkasına lafını ettirme." Derdi.


Neden dediğini az çok anlardım ama onlarda genel olarak durumun böyle olduğunu yeni öğrendim.
0
mojiziku
(12.12.17)
(2)

Açılmamış mayonez bozulur mu?

ya ben lan neyse
2 haftadır oda sıcaklığında, hiç açılmamış. skt geçmemiş. bozulmuş mudur?
2 haftadır oda sıcaklığında, hiç açılmamış. skt geçmemiş. bozulmuş mudur?
0
ya ben lan neyse
(08.12.17)
hayir. supermarketlerde buzdolabinda tutmuyorlar sonucta.
0
eksimtrak
(08.12.17)
hiç açılmadıysa bir şey olmaz zira markette de oda sıcaklığında duruyorlar.
0
yellow brick road
(08.12.17)
(1)

Sivex losyon saça bulaştırmadan kullanmanın püf noktası

dexter z
saçlarım 10-12 cm kadar bu yüzden bu losyonu kullanırken saçlarıma da bulaşıyor. olabildiğince deriye yedirmeye çalışıyorum ama olmuyor saçlarıma bulanıyor resmen ve günde iki kez olduğu için de gün içinde saçlarım losyonlu geziyorum. bunu bir püf noktası falan var mı daha az bulaştırarak sürmek iç
saçlarım 10-12 cm kadar bu yüzden bu losyonu kullanırken saçlarıma da bulaşıyor. olabildiğince deriye yedirmeye çalışıyorum ama olmuyor saçlarıma bulanıyor resmen ve günde iki kez olduğu için de gün içinde saçlarım losyonlu geziyorum. bunu bir püf noktası falan var mı daha az bulaştırarak sürmek için yoksa katlancak mıyım bu duruma mecbur?
0
dexter z
(08.12.17)
Tac ya da bandana gibi bir sey takarak. Kuruyana kadar dursa yeter.
0
rusyalı kozmonot
(08.12.17)
(19)

60 yasinda baba ne izlesin?

icim urperiyor
ama internetten, youtube'dan? tipik anadolu insani, altyazi olmaz dublajli olmasi lazim. televizyondaki youtube uygulamasini kesfetti cok heyecanli lakin izleyecek bir sey bulamiyor. bana bir seyler ac diyor ama benimkileri begenmiyor. soyle bi dizi-seri biseyler bulup sarsa herhangi bir turde, cok
ama internetten, youtube'dan? tipik anadolu insani, altyazi olmaz dublajli olmasi lazim. televizyondaki youtube uygulamasini kesfetti cok heyecanli lakin izleyecek bir sey bulamiyor. bana bir seyler ac diyor ama benimkileri begenmiyor. soyle bi dizi-seri biseyler bulup sarsa herhangi bir turde, cok rahatlayacak. sizinkiler ne izliyor?
0
icim urperiyor
(08.12.17)
serdar kılıç'ın doğadaki insan serisi olabilir.
0
fakirpislik06
(08.12.17)
behzat ç izlesin
0
sta
(08.12.17)
bir diziye sarsın, birkaç ay rahat et;
ilk aklıma gelen adaylar;
Ezel
Kurtlar Vadisi
İkinci Bahar
Asmalı Konak
0
michael_knight
(08.12.17)
Saygılar bizden. Kemal Sunal dizisi.
0
mezarkabul
(08.12.17)
behzat ç'ye önce ne bu diyorlar sonra çok seviyorlar.
merakı varsa
www.youtube.com
0
dedim dedim de kime dedim
(08.12.17)
dizileri ve serdar kilici onerdim begenmedi. filmi denicem birazdan direkt acip. ama ben bi tanesini acinca onerilenler kisminda devamini getirebilecegi bir sey ariyorum.

eski tiyatrolari cok seviyor mesela. yasaklar falan defalarca izledi.
0
🌸icim urperiyor
(08.12.17)
Nejat uygurdan yürü hocam o zaman
0
a r a m i s
(08.12.17)
Bir demet tiyatro
0
rusyalı kozmonot
(08.12.17)
trt belgesel kanalının belgeselleri. Ömür dediğin, bear gryllis belgeselleri. Sonra iz tv'nin belgeselleri de var. Ayrıca ben de yeni keşfettim. İnternette bazı durumlarda başvurulacak kolay çözümler var. Mesela adam dört adet şarj edilir kalem pilden powerbank yaptı. Bunlara sardım ben.
Eğer köyde büyümüşse köy tv belgeselleri var. Veyahut bir televizyonun canlı yayınını açın. Onu izlesin sabahtan akşama kadar.
0
ceyhan prensi adana
(08.12.17)
Gezegen mühendisleri, mythbusters türkçe dublajlı halini izleyebilir.
0
ceyhan prensi adana
(08.12.17)
hayvan belgeseli.
0
cevab veremedim
(08.12.17)
tamirat işlerini seviyorsa Murat Şen'in kanalına bakabilir.

www.youtube.com
0
gibicibicis
(08.12.17)
Devekuşu kabaresi
0
kablelvuku
(08.12.17)
Kovboy filmleri? Özellikle yaşça büyük baba/dedeler her pazar 10da trt’deki kovboy filmlerine bayılıyor internetten de açabilirsiniz
0
helena
(09.12.17)
Bir demet tiyatro +1
0
kediyiyenpiskopatfareyimben
(09.12.17)
charlie chaplin filmleri.
0
tabudeviren
(09.12.17)
Genelde belgesel izliyorlar.
0
thor
(24.11.18)
die hard serisi
the godfather serisi
carlito's way
in the name of the father
celda 211
bronson
the unforgiven ve diğer clint eastwood filmleri
butch cassidy and the sundance kid
the great escape
saving private ryan
heat
dog day afternoon
the departed
goodfellas
0
nice tnetennba
(24.11.18)
recep ivedik. ciddiyim.
0
cilekli krep
(24.11.18)
(24)

Bir canta begendim, 700 tl

balpolen
1000 kusurden dusmus, DKNY. Her yerde kullanilabilecek, siyah, klasin bir canta. Bi taraftan diyorum ki, o paraya baska seyler alirsin bosver, bi taraftan da diyorum ki, 10 senedir calisiyosun, bi tane boyle bir cantan olsun. Napayim, bir cilginlim yapip alayim mi?
1000 kusurden dusmus, DKNY. Her yerde kullanilabilecek, siyah, klasin bir canta. Bi taraftan diyorum ki, o paraya baska seyler alirsin bosver, bi taraftan da diyorum ki, 10 senedir calisiyosun, bi tane boyle bir cantan olsun. Napayim, bir cilginlim yapip alayim mi?
0
balpolen
(08.12.17)
DKNY her yerde çakması olan bir marka değil mi ya, 700 lira verip sokakta herkeste görmek istemezdim şahsen. alma.
0
evde liyakat kalmamis
(08.12.17)
(bkz: o paraya öküz alırız)

ben olsam almazdım. paran fazlaysa at kenara dursun. altın, döviz vs al.
0
idexo
(08.12.17)
Biraz daha ekle LV al. Beni dinle.
0
perfectum
(08.12.17)
Ali den al bence. Gayet orijinal duruyor ürünler :)
0
mezarkabul
(08.12.17)
Düşünen insan en sonunda amaaan diyerek alır, oysa yapılması gereken şey düşünüyorsan almamalısın.

*düşünmek kelimesini eylem olarak değil durum olarak kullandım.
0
mete kudur
(08.12.17)
o paraya her yerde kullanılacak ürün alınmaz,
senin para harcayasın gelmiş, mont al o paraya önümüz kış dötün donar valla.
0
dedim dedim de kime dedim
(08.12.17)
700 liralık çantayı bırak beğenmeyi,bakamam bile ben.bir çılgınlık yapıp alsam,başına bir şey gelir diye kullanamam. empati kuramadım,yere batsın dar gelirlilik :) alma arkadaşım,tatile git :)
0
denef
(08.12.17)
Çanta ve ayakkabıda böyle şeyler önemli. 700 lira bir şey değil. 10 yıldır çalışıyorsam bir tane böyle çantam olsun diye düşünsem ben direkt chanel ya da gucci alırdım ama yurtdışında indirim zamanı vs türkiye fiyatları arasında çok fark var.

Dkny alma üzerine ekle lv al +1
0
jazzabel
(08.12.17)
Yazık günah bence ya. Bi çantaya o para verilmemeli diye düşünüyorum ben
0
mutlusismankedi2015
(08.12.17)
kendin için sık böyle şeyler yapmıyosan al. 182 dolar o çanta şu an bi şey değil yani biz fakiriz genel :( alırsın da 10 sene de kullanırsın sonra taş gibidir bi şey olmaz muhtemelen. ama modellerden markalardan çok anlamıyorum çanta konusunda üstüne koy başka bir şey al diyenleri de değerlendirmek lazım.

ayrıca, bunu almasan bu ay içinde yemeye içmeye gidecek o para %100. hava olacağına çanta olsun markete 2 kere daha az girersin.
0
freya
(08.12.17)
çantaya bu parayı veren insanın akıl sağlığından şüphe ederim ben. eşyalarla/markalarla bu kadar bağ kurmak hep ruhlarında ki bir boşluğun üstünü örtmek gibi geliyor bana.

the best things in life aren't things.
0
Phoebe
(08.12.17)
dandik çantalar bile 300-400'den başlıyor. 700 çanta için fazla değil.
0
pinkpeony
(08.12.17)
bir kadının en önemli aksesuarının gülüşü olduğunu bilmeyenlerin aldığı çanta.

ay :/
clipartbarn.com
0
Bruce
(08.12.17)
700 lira 200 dolar bile değil. Ciddi fakirleştik. Derimod'daki poliüretan çantalar bile 300-400'den başlıyor gerçekten.

Soruna gelince:
DKNY çantaya ben de vermezdim.
Michael Kors'a da vermezdim mesela. Çok bilindik, çok göz önünde, sahtesi çok.

Mansur Gavriel +1 ama ilk çıktığı zamanlarda 1500 liraydı. Dolarla fırlamıştır.
Furla olabilir. İndirimde tabi. Yoksa etmez bence o fiyatlar.

Diğer markalar daha pahalı. 3-4 katına çıkman lazım.
Sen bilirsin ya.
0
Lim5
(08.12.17)
@maleficent Bu kadin 10 yili askindir calisiyor maasinin bir kismini eklese alabilir bence. Ayrica birikimi varsa ustune yine ekleyebilir birikiminden.
0
perfectum
(08.12.17)
belki aradığın çanta veya daha güzeli buradadır:

www.modacruz.com
0
michael_knight
(08.12.17)
Olay zaten bütün kıyafetlerim eşyalarım marka olsun değil ki. Kapitalizmden girilmiş akıl sağlığından çıkılmış. Gidersin bir tane düzgün ayakkabı, çanta alırsın uzun süre kullanırsın. 10 tane indirimden ucuz mal alacağına 1 tane düzgün alırsın ve biter sonra kafan rahat.
0
jazzabel
(09.12.17)
Bana da kirk yilda bir kullanilacak gece elbisesi veya ayakkabiya cok para vermek fazla geliyor, onun yerine o parayla her gun kullanabilecegim gundelik bir kiyafet alirim, cok sik kullanirim. Lv ya da gucci olmasi onemli degil, bu cantayi da markasi icin begenmediginizi varsayiyorum, 700 tl de bir canta icin cok asiri bir fiyat degil, bu kadar icinizde kalacaksa alin.
0
lallala
(09.12.17)
ya seni tatmin edecekse mutlu edecekse al gitsin herkesin zevki kendine.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(09.12.17)
Bir erkeğin birkac bin liraya kol saati almasi normalken çantaya 700 lira vermek neden bu kadar garipseniyor ki ? Benim icin onemli olan gelirinle alacagin cantanin orantili olmasidir. Yani maaşının yarisini cantaya vereceksen saçma ama maddi durumun iyiyse istersen 2 bin liraya canta al. Senin bileceğin iş.
0
aquarium
(09.12.17)
babana falan aldir. bakamayacaklarsa yapmasalardi.
0
imnotsureabout
(09.12.17)
Alın! birkaç yıl sonra parçalanacak kıytırık markalar sezonda 300-400den aşağı değil. Ömürlük ve klasik kalite bir çantayı beğendiysem ve de param varsa alırdım. Bi tek maykıl kors a param olsa da vermem, cılkı çıktı.
0
mslny
(09.12.17)
şimdi çantaya 700 de verilir 1700 de.
ama DKNY çantaya verilmez. Tabii çantayı da görmek lazım ama önyargılıyım.
0
sagin
(09.12.17)
alma
0
yüzyıllık yalnızlık
(10.12.17)
(5)

YHT biletlerinin hızlı tükenmesi

feldspar
Bu nedir kardeşim koskoca trende bir kişilik yer bulamıyoruz haftasonları. Özellikle cmt erken, pazar geç saatlerde. Ankaradan eskişehire gidelim dedik, bilet bulamadık iyi mi. Bayram değil seyran değil bu yht niçin bu kadar dolu?
Bu nedir kardeşim koskoca trende bir kişilik yer bulamıyoruz haftasonları. Özellikle cmt erken, pazar geç saatlerde. Ankaradan eskişehire gidelim dedik, bilet bulamadık iyi mi. Bayram değil seyran değil bu yht niçin bu kadar dolu?
0
feldspar
(08.12.17)
karı milleti 2'li koltukları tek tek doldurmasa... sonra tcdd "sen sapıksın" deyip karı yanına vermiyor. baba-kız bile yan yana oturamıyor gerçi.
0
ya ben lan neyse
(08.12.17)
sadece ankara eskişehir değil her yöne her sefer dolu. talep çok, sefer az.

aynı anda bilet alındığı sürece cinsiyet çakışması olmaz. bu arada sapık olmasa da "karı" diyene en kibar tabirle kaba deniyor.
0
yellow brick road
(08.12.17)
Rezervelerden dolayı tren dolu görünüyor olabilir. Ara ara deneyin. ayrıca tcdd kimseye sen sapıksın demedi. Yhtler ilk basladiginda yabancı erkek ve kadınlar yanyana oturabiliyorlardi.kadınlardan tepki gelince bu duruma gelindi. Baba kız olayında ise yan yana yer olmadığı halde ķızıyla oturmak isteyen bir baba vardı. Bilmeden atmasyon olmasın.
0
delicevat
(08.12.17)
Cuma ve Pazar dolu oluyor Eskişehir.
Çarşamba-Perşembe gibi bilet almak gerekiyor. Bence de bu günlerde ek sefer olabilir.
0
kayranin kedisi
(09.12.17)
karılar tepki koyuyor diye ben sapık oluyorum yani? çok meraklıyız da ondan özellikle karı yanı arıyoruz.

feldspar senin de tik koymaman çok sikimde kardeşim.

moderasyondan ve okuyanlardan özür dilerim. yıllardır yht kullandığım için doluyum.
0
ya ben lan neyse
(10.12.17)
(3)

kiracı hakları

tenceredibi
merhaba,ev sahibim evi satılığa çıkardı. daha alıcı yok. satış işleminden sonra ne kadar oturma hakkım var?
merhaba,

ev sahibim evi satılığa çıkardı. daha alıcı yok. satış işleminden sonra ne kadar oturma hakkım var?
0
tenceredibi
(08.12.17)
6 ay diye kalmış aklımda,
daha iyi bilen biri yazıverir.
0
michael_knight
(08.12.17)
kendisi oturmayacaksa yeni ev sahibiniz olurlar ve sözleşme aynen geçerli olur. kendileri oturacaklarsa da 6 aylık bir süreniz oluyor.
0
yellow brick road
(08.12.17)
Aynı olayı bu sene yaşadık. Mart ayında ev aldık, kiracının Eylül’e kadar sözleşmesi vardı. Zaten tam 6 ay olduğu için aynı hesaba geldi.

Tabi kadın manyak çıktı, Mayıs’ta çıkacağım ama kira ödemem bedava oturma hakkım var diye filan zırvaladı, biz de seve seve vereceksin diyince kaçtı gitti :)
0
captainimsi
(08.12.17)
(10)

Hapşuu!

namandigurai
Diyelim hapşırdınız, aynı ortamda olduğunuz ama tanımadığınız biri size çok yaşa dedi. Nasıl cevap verirsiniz?
Diyelim hapşırdınız, aynı ortamda olduğunuz ama tanımadığınız biri size çok yaşa dedi. Nasıl cevap verirsiniz?
0
namandigurai
(08.12.17)
teşekkür ederim
0
sta
(08.12.17)
Siz de görün. :)
0
le jeune turc
(08.12.17)
Hep beraber!
0
grobet
(08.12.17)
teşekkürler.
0
balik kraker
(08.12.17)
Teşekkürler.
0
mutekebbir
(08.12.17)
Tesekkur ederim yahit hep beraber derim
0
dilemma of subscribtionability
(08.12.17)
başlık çok güzel olmuş yalnız. okuyunca çok yaşa dedim istemsizce. çevreden duyan birisinin de demesi normal. tebessüm edin.
0
fakirpislik06
(08.12.17)
ben de bunu merak ediyorum ya, bazen hocalar falan diyor, herkese söylediğim gibi refleks olarak "hep beraber" diyorum sonra "çok mu samimi oldu şimdi bu" diye kendi kendime düşünüyorum birkaç saniye falan.
0
haykorsamdunyaya
(08.12.17)
Hepsini birden söylüyorum ben; 'Teşekkür ederim, siz de görün' diyorum.
0
aychovsky
(08.12.17)
seni hiç ilgilendirmez derim :)
0
since1907
(09.12.17)
(1)

transferwise

sta
transferwise kullanarak artık yurtdışına para gönderemiyor muyuz? ingiltere’ye para göndermeye çalıştığımda olmuyor. muadili var mı bunun?
transferwise kullanarak artık yurtdışına para gönderemiyor muyuz? ingiltere’ye para göndermeye çalıştığımda olmuyor.
muadili var mı bunun?
0
sta
(08.12.17)
benim bildiğim güvenli muadili yok
0
dirsegini yalayabilen cocuk
(08.12.17)
(5)

Paribu'dan Binance'e BTC Transferi: Onay Durumu İlerlemiyor?

ozzycatt
Efendim biliyorsunuz bir IOTA'dır gidiyor. Ben de bu işleri bilmeyen biri olarak ufak bir miktarla IOTA alayım dedim. Paribu hesabı açtım, Binance hesabı açtım. Paribu'da az bir miktar BTC aldım. Onu Binance'e atıp oradan IOTA alacaktım. Paribu'daki BTC'yi Binance'e yollamak için order'ı bugün saat
Efendim biliyorsunuz bir IOTA'dır gidiyor. Ben de bu işleri bilmeyen biri olarak ufak bir miktarla IOTA alayım dedim. Paribu hesabı açtım, Binance hesabı açtım. Paribu'da az bir miktar BTC aldım. Onu Binance'e atıp oradan IOTA alacaktım.

Paribu'daki BTC'yi Binance'e yollamak için order'ı bugün saat 12.34'te verdim. Ama Binance'e ulaşmadı. Paribu'da onay durumu 0/3 gösteriyor tam 7 saattir.

Şu iki link'te de transferin durumu var anladığım kadarıyla, bunlardan anlamıyorum:

btc.com

blockchain.info

Şu aşamada bu işlemin çok uzun sürdüğünü düşünüyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Paribu'ya durumu bildiren, destek almak için bir mail attım fakat dönüş olmadı. Siz ne dersiniz?
0
ozzycatt
(08.12.17)
Çok fazla yoğunluk var bitcoin işlemlerinde. Şu an dünya genelinde blockchain.info 222 bin onaylanmamış işlemler var. Bu da çok uzun zaman alıyor. Aynı şekilde bende 12:34te vermiştim.
0
emrefb1907
(08.12.17)
binance hesabını kontrol et, bitcoin çoktan geçmiş olabilir. paribu'daki durum çubuğu bazen geç çalışıyor ama bitcoin çoktan transfer olmuş olabiliyor.

yani bitcoin'in transfer olup olmadığını paribu'dan değil binance'ten kontrol edin.
0
ocanal
(08.12.17)
btc de zorluk çok yükseldi ve karlılığı düştü diye miner abiler farklı coinlere yönelmiş. tabi burada büyük minerlar söz konusu. aciliyeti varsa başka bir alt coin üzerinden transfer edin.
0
angelofdeath
(08.12.17)
@angelofdeath paribu'da altcoin olmadığı için mecburen bitcoin ile transfer ediyordur.

bu arada soruyu cevapladıktan sonra aktarım yaptım 20 dk'da geçti.
0
ocanal
(08.12.17)
@ocanal ipucu için teşekkür ederim, btc'nin geçip geçmediğini doğrudan binance hesabım üzerinden kontrol edeceğim paribu yerine. fakat henüz hala sıfıra sıfırda. beklemedeyim.
sizinki ne iyi 20 dk'da geçivermiş. kendiminki yarın sabah, öteki gün bile geçse sevinecek haldeyim, çünkü şu anda btc'ler uçtu gitti şeklinde hissediyorum :)

@angelofdeath, size de teşekkürler. bir dahaki transferlerimi paribu ve btc yerine başka şirket ve coin'lerle yapmanın daha hızlı işlem getireceğini öğrenmiş oldum.
0
🌸ozzycatt
(09.12.17)
(3)

abur cubur tatlarının gittikçe kötüye gitmesi?

mehmed resad
bilgisi olan var mı diye soruyorum.bisküviler, gofretler, jelibonlar.. tatları yıllar içinde berbatlaşmaya başlıyor ve ben markete gidip tadı muhteşem diyebileceğim bi şeyle karşılaşmıyorum artık. (belki bi miktar damak antep fıstıklı hariç) bi 10 yıl önce gerçekten muhteşem ürünler vardı. şimdikile
bilgisi olan var mı diye soruyorum.

bisküviler, gofretler, jelibonlar.. tatları yıllar içinde berbatlaşmaya başlıyor ve ben markete gidip tadı muhteşem diyebileceğim bi şeyle karşılaşmıyorum artık. (belki bi miktar damak antep fıstıklı hariç) bi 10 yıl önce gerçekten muhteşem ürünler vardı. şimdikilerin tadı berbatlaştığı gibi bi de herkesin hayvan gibi tükettiği halde kaldırılan şeyler var. piçliğine mi yapıyorlar? bunların formülleri mi değişiyor, ne oluyor?
0
mehmed resad
(08.12.17)
Eskiden şeker pancarından elde edilen şekerler kullanılıyordu ürünlerde. Artık şeker şurupları kullanılıyor. Koruyucu maddeler daha fazla. Normalde evde yapılan bir kek iki gün sonra yenmeyecek kadar sertleşirken, küçücük keklerin bir yıl tüketim tarihleri var. Bozulmadan durabilmeleri tamamen kimyasallara bağlı. Herkesin tükettiği şeyler işletme için kârlı olmayabilir. Eskiden incirli Biskrem vardı örneğin. Üretim prosesine incir kattığın zaman fabrikaya yeni makine almak gerekiyor. O kadar incire para veriyorsun. Sonra işletmeye getirip kurutma, buharlaştırma gibi bir sürü aşamaya sokuyorsun. Bunların hepsi maliyet. İşletmeler bunun verimsiz olduğunu görürlerse anında vazgeçerler. Ayrıca ürünlerin boyutları da değişiyor. Eskiden Magnum daha büyüktü. Şimdi dondurmaların boyutu da küçüldü. Bu şekilde kullanılan malzemeler de azalıyor. En basitinden süt fiyatının artması bile çikolatada kullanılan sütün azaltılmasına neden olabilir. Ya da süt sabit tutulur ama çikolatanın fiyatı artar. Kinder bu yüzden pahalı denebilir. Süt, şeker, yağ gibi en temel gıdaların ekonomik değerinin değişmesinden hemen etkileniyor işletmeler.
0
dissendium
(08.12.17)
Öncesinde de birçok üründe glikoz şurubu kullanılıyordu fakat hammadde olan buğday ve mısır kalitesi de yıllar içinde değişti, gdo hayatımıza girdi. Zaten zararlı olan glikoz şurubu daha da beter bir hal aldı.

Glikoz şurubu üreten fabrikalar sektöründe çalışıyorum. Üretim yapacak fabrikaların projesini yapıyoruz. Hangi işlemlerden geçtiğini halk bilse gerçekten bir gecede yapay tatlandırıcılı ürün tüketimi yarıya iner. Fare zehiri üretiminde kullanılan kostikler, asitler, diğer kimyasallar kullanılıyor. Mısırdan bunları üretmek için asit kullanılması şart, öyle keşfedilmiş çünkü. Devlet de gıda ürünü için belli sınırlar çizmiş ama neresinden tutsanız uzun vadede bünyeye ciddi zararlar verir.

Yani bir bakıma sizin açınızdan iyi oluyor. Şeker ihtiyacınızı kuruyemiş ve meyvelerden karşılayın. Yetmezse pancar şekerli ürünler tüketin. Sağlık önemli.
0
desdenova34
(08.12.17)
Benim yer yemez başım ağrıyor.
0
for day to break
(08.12.17)
(2)

bu durumun/kisilerin adi neydi?

ordinov
genellikle bati ulkelerinde oluyor galiba.. bir grup insan bos oldugunu/sahibinin tatile gittigini bildikleri evlere grup olarak girip bir sure orada yasiyorlar. bu kisilerin bi adi vardi, bilen eden var mi?
genellikle bati ulkelerinde oluyor galiba.. bir grup insan bos oldugunu/sahibinin tatile gittigini bildikleri evlere grup olarak girip bir sure orada yasiyorlar. bu kisilerin bi adi vardi, bilen eden var mi?
0
ordinov
(08.12.17)
Squad?
0
elestirman
(08.12.17)
İng. Squatting/squatter
0
pilav
(08.12.17)
(2)

İki ortaklı limited şirketin maaş muhasebesi

norek
Selamlar. Sormak istediğim bir soru var.Elimizde iki ortaklı bir limited şirketimiz olacak. Bu ortaklar kendi maaşlarını düzenlerken diğer işçilerinin maaş hesaplamaları gibi mi yapacaklar yani"Net Maaş + (SGK İşçi Primi + İşsizlik Primi) + Gelir Vergisi + Damga Vergisi + SGK İşveren Payı" diye yoks
Selamlar. Sormak istediğim bir soru var.

Elimizde iki ortaklı bir limited şirketimiz olacak. Bu ortaklar kendi maaşlarını düzenlerken diğer işçilerinin maaş hesaplamaları gibi mi yapacaklar yani
"Net Maaş + (SGK İşçi Primi + İşsizlik Primi) + Gelir Vergisi + Damga Vergisi + SGK İşveren Payı" diye yoksa şirket ortağının maaşında farklı bir durum var mı?

Şimdiden teşekkürler.
0
norek
(08.12.17)
sadece gelir ve damga vergisi
0
ayaklibalik
(08.12.17)
5510 sayılı sgk kanunu'na gör ortaklar kendi şirketlerinde 4/a'lı (yani eski tabirle ssk'lı) olamıyorlar. Ortak 4/b'li (eski tabirle bağkur'lu) olacak, kendisi ödeyecek. şirketten maaş alıyorsa da sadece gelir ve damga vergisi kesilecek.
0
kibritsuyu
(09.12.17)
(3)

boğaz kuruluğu yaşıyorum, kaloriferlerden mi acaba?

for day to break
yudum yudum su içersem bir nebze iyi ama suyu bırakır ve yutkunursam özellikle uyurken çok can yakıcı oluyor. çaresi var mıdır, doktora gitmek istemiyorum.
yudum yudum su içersem bir nebze iyi ama suyu bırakır ve yutkunursam özellikle uyurken çok can yakıcı oluyor. çaresi var mıdır, doktora gitmek istemiyorum.
0
for day to break
(08.12.17)
sanırım ondan oluyor peteğin arasına plastik kaplar var su doldur yararı oluyor baya
0
high hopes of the sozluk
(08.12.17)
Büyük olasılıkla ondandır. Kalorifer sulukları çok işe yarıyor.
content.bitenekadar.net
Ben şu an merkezi ısıtmalı bir yerdeyim ve petek yok. Odada bir kavanoz suyu açık bulunduruyorum. Bir de arada lavanta yağı, nane yağı veya okaliptus yağı eklersen suya, uyurken daha rahat nefes almayı da sağlıyor.
0
aychovsky
(08.12.17)
Larenjit, burun tikanikligi ve bogaz reflusu de bunu yapar.uzarsa bir kbb uzmanina gorunun.
0
terastaki havlu
(08.12.17)
(3)

Geceyarisi scooty cagirinca geliyo mu?

lucky strike
Gece 2 de falan
Gece 2 de falan
0
lucky strike
(08.12.17)
Varsa geliyor? Yoksa saat kaç olursa olsun gelmez.
0
Tears of Devil
(08.12.17)
Varsa derken neyi kastediyorsunuz? Nasil emin olabilirim varligina yokluguna? Bilmedigimden soruyorum
0
🌸lucky strike
(08.12.17)
uygulamada yakindakiler gozukuyor
0
fakyoras
(08.12.17)
(1)

quad paten ankara nerde bulabilirim? (iki önde iki arkada teker)

sonidojardin
merhaba denemeden alamam diye soruyorum 38-39 numara quad pateni (iki önde iki arkada olacak şekilde) deneyerek alabileceğim neresi var? merkezi olursa daha iyi olur decathlonun metromall şubesinde bir tane varmış ama hem görüşü dandik ve o görünüme göre pahalı üstelik denemek için de orası uzak. kı
merhaba denemeden alamam diye soruyorum 38-39 numara quad pateni (iki önde iki arkada olacak şekilde) deneyerek alabileceğim neresi var? merkezi olursa daha iyi olur decathlonun metromall şubesinde bir tane varmış ama hem görüşü dandik ve o görünüme göre pahalı üstelik denemek için de orası uzak. kısaca önerilerinize müteşekkir olacağım :))
0
sonidojardin
(08.12.17)
Ankara'da neresi vardır bilmem ama decathlonda da denemeye izin vermiyorlar, bir yıl önce öyleydi yani.
0
datdiridat
(08.12.17)
(2)

Şişlide otel

tchuck
eli yüzü düzgün neresi var? akşam 11-12 gibi gidip yer bulabileceğim?150-200 civarı verebilirim gecelik malesef. (eğer mümkünse. o paraya yok derseniz, en yakın fiyata bakarım artık)
eli yüzü düzgün neresi var? akşam 11-12 gibi gidip yer bulabileceğim?

150-200 civarı verebilirim gecelik malesef. (eğer mümkünse. o paraya yok derseniz, en yakın fiyata bakarım artık)
0
tchuck
(08.12.17)
booking'den baktım şimdi
Dencity Hotels & Spa 159 tl 8,1 puan kahvaltı da varmış
Istanbul Dora Hotel 171 tl 7,7 puan
Listana Hotel 199 tl 7,9 puan kahvaltı varmış.
4 yıldızlı olarak bunlar var.sanırım 159 luk mantıklı duruyor fakat ayırtsan iyi olur şimdiden.
0
high hopes of the sozluk
(08.12.17)
Grupanyada güzel firsatlar oluyor. Büke hotel var tavsiye ederim 150ye kalmıştık grupanya ile.
0
karacigerim vur kadehlere
(08.12.17)
(3)

bitcoin kadar başımıza taş düşme olasılığı?

binder dandet
yüzde kaç olabilir?
yüzde kaç olabilir?
0
binder dandet
(08.12.17)
Muhtemeldir, yakın zamanda olabilir, bekliyorum.
0
skooma
(08.12.17)
sekiz
0
sta
(08.12.17)
Dönemindeki dört şey benim durduk yere sinirlerimi bozuyor:
-Spartacus
-Breaking Bad
-Game of Thrones
-Bitcoin.


Gına geldi yemin ederim. Tez zamanda patlıyorsa patlasın ya da o taş düşsün de kurtulalım artık. İhtimali hesaplayamıyorum, bir Bitcoin "ustası" gelir de açıklar belki. Tabii öncesinde milyonlarca kez sağdan soldan bilgi topladıktan sonra.
0
m e b
(08.12.17)
(5)

Boya kokan ayakkabı

hair freak
Yolda beyaz şerit yeni boyanmış ve üstüne bastım.(yeni asfalt da dökülmüş ve hiç uyarı yok, ziftten kaçarken boyaya yakalandım) Bir saat uğraşıp altını kazıyıp boyayı tamamen çıkardım ama leş gibi kokuyor, normal evlerde kokan badana kokusu gibi de değil, berbat bir koku, nasıl kalitesiz adi bir boy
Yolda beyaz şerit yeni boyanmış ve üstüne bastım.(yeni asfalt da dökülmüş ve hiç uyarı yok, ziftten kaçarken boyaya yakalandım) Bir saat uğraşıp altını kazıyıp boyayı tamamen çıkardım ama leş gibi kokuyor, normal evlerde kokan badana kokusu gibi de değil, berbat bir koku, nasıl kalitesiz adi bir boyaysa. Googleda çıkan her çareyi denedim zerre azalma yok, sirke, bulaşık deterjanı, süt, limon. Başka aklınıza gelen bir çözüm var mı? Bu zamanla azalır mı, böyle kokarsa ayakkabı çöpü boylayacak :(
0
hair freak
(08.12.17)
en iyi çözücü, temizleyici şey tinerdir. bildiğimiz tiner. sanayide ustalar ellerindeki boyaları tinerle çıkartırlar.
0
caletti
(08.12.17)
tiner ise yarayabilir belki?

caletti benden once davranmis.
0
hopeless
(08.12.17)
bezin ufak bir bölümünü tinerle ıslatın ayakkabının altına sürtün. sanki inatçı lekeleri temizliyor gibi. kirlendimi diğer tarafını tinerleyip devam edin.
0
caletti
(08.12.17)
Boya çıktı aslında ama tiner kokuyu çıkarır mı? Ev bile boya kokuyor şu an deli gibi, ayakkabı da balkonu kokutuyor şu an :(
0
🌸hair freak
(08.12.17)
Kokuda en ufak bir azalma yok, tiner de ayakkabının altını eritir diyorlar, zaten tiner boyayrı geçiriyor tamam ama ayakknıda boya kalmadı, koku kaldı.
0
🌸hair freak
(09.12.17)
(1)

yedi karanfil müziği olabilecek bir müzik

tabudeviren
yedi karanfil albümlerinden birinde olabilir ama emin değilim.neydi bu?https://vocaroo.com/i/s18fhNpnfsmV
yedi karanfil albümlerinden birinde olabilir ama emin değilim.

neydi bu?

vocaroo.com
0
tabudeviren
(08.12.17)
Kütahya'nın pınarları.
www.youtube.com
0
ceyhan prensi adana
(08.12.17)
(8)

3 tane çeyrek bilet aldım ben salak mıyım?

binder dandet
Nimet abla'dan bilet aldım. bize de çıkabilir mi? yoksa o parayı bağışlasa mıydım?61 mil. TL bi kişiye çıkıcakmış.
Nimet abla'dan bilet aldım. bize de çıkabilir mi? yoksa o parayı bağışlasa mıydım?

61 mil. TL bi kişiye çıkıcakmış.
0
binder dandet
(08.12.17)
bi kişiye çıkması kesin değil. 3-4 farklı bilete çıkabiliyor.
4 çeyreğe çıkıp 15,25 milyon paylaşılabilir.

salak değilsin, hayal kurma hakkın var işte 1 ocağa kadar. hayal satın alıyorsun.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(08.12.17)
Yok est. Kucukken babam seri alirdi 15 tane falan sasirirdim. Buyudum simdi ben 1 belki 2 tane aliyorum yeterli bence sans isi sonucta. Paran varsa sikisik degilsen sorun degil.
0
imelih
(08.12.17)
ben de alıcam bu sene.

çok mantıklı hareket
0
nucleon
(08.12.17)
biz bütçe ayırdık 30 bilet alıyoruz.

salak değilsin. sırf hayal kurmana bile değer.
0
benaslinda
(08.12.17)
iktisatta loto vs. için aptal/enayi vergisi denir...

ama ya çıkarsa? :)
0
passion rules the game
(08.12.17)
Yine tanıdıklara çıkıcak ama insan 1 ocağa kadar hayal kuruyor o paraya mis gibi. Bu ülkede hayal kurmak bile parayla vay anasını.
0
England
(08.12.17)
almayın şunları en güzelinden yemek yerdiniz büyük ikramiye çıkma ihtimali uçağınızın düşme ihtimalinden daha az .sürekli uçağın düşmesini ikramiye çıkmasını da düşünmek saçma.at yarışı iddia oynasanız neyse diyeceğim .
0
birdposing
(08.12.17)
o paralari yiyorlar ki eskiden insanlara cikiyormus simdi kimseye cikmiyor sadece icediyorlar, bununla ilgili cok yazildi cizildi, eksisozlukte millipiyango altina bir bakin
0
mavicorap
(09.12.17)
(3)

Akıllı TV için akım korumalı priz?

chicha
Samsung TV aldık, servis geldi takarken 100 liraya akım korumalı priz satmaya çalıştı. İnternetten bi bakayım dedim o an, 60 küsür liraya buldum aynısını.Evin elektrik altyapısı eski, topraklama falan olduğunu sanmıyorum. Bu zımbırtılar işe yarıyor mu cidden? Önerdiğiniz marka/model var mı?
Samsung TV aldık, servis geldi takarken 100 liraya akım korumalı priz satmaya çalıştı. İnternetten bi bakayım dedim o an, 60 küsür liraya buldum aynısını.

Evin elektrik altyapısı eski, topraklama falan olduğunu sanmıyorum. Bu zımbırtılar işe yarıyor mu cidden? Önerdiğiniz marka/model var mı?
0
chicha
(08.12.17)
Bana sattılar ondan. Geçenlerde hece tahmin ediyoruz evin sigortaları atti. Priz çalışmıyor su an. Ve altı simsiyah. Yanmış. Belki benimki çok kötüdür
0
kablelvuku
(08.12.17)
Tuncmatik 650kva UPS 130 lira. HEm akım koruma hem belli süre elektrikleri kompanse etme.

Yani...
0
binder dandet
(08.12.17)
İşe yarıyor tabi iyi olanlar ama o fiyat çok fazla tabi

Ne zaman bir servis gelse bir şey itelemeye çalışıyor. kablo, priz, kumanda, kireç sökücü bilmemne
0
passion rules the game
(08.12.17)
(3)

naziler - flash arrow spider man captan america spoler

Cursed Chico
flash arrow ve diğer 2 diznin son bölümleri birleşmiş. crysis on earth x diye.naziler saldırıyor.spidermanin çizgi filmlerinde de nazilere değiniliyordu. kaptan amerika onlara karşı yapılmış, onlar da kedi kadını yapıyor. red skull var.yani anlatmak istediğim kaç yıl geçti ama hala böyle popüler dzi
flash arrow ve diğer 2 diznin son bölümleri birleşmiş. crysis on earth x diye.

naziler saldırıyor.

spidermanin çizgi filmlerinde de nazilere değiniliyordu. kaptan amerika onlara karşı yapılmış, onlar da kedi kadını yapıyor. red skull var.


yani anlatmak istediğim kaç yıl geçti ama hala böyle popüler dzilerde kullanılıyor. ne düşünüyorsnuz bukonuda?
0
Cursed Chico
(08.12.17)
kahraman yaratmak için düşmana ihtiyaç var. onlar da herkesin bildiğini kullanıyor.
0
euphrat
(08.12.17)
euphrat +1

Ayrıca naziler hakkındaki uzaylılar olsun süper bilmemneler olsun baya rivayetler olduğu için o gizemlere bir kulp bulmak da insanların hoşuna gidiyor
0
helena
(09.12.17)
film dünyasında bir nazileri birde zombileri öldürmek serbest. kimse o benim dayımdı amcamdı demiyor.
eski tür usa sinema'sı gibi film çekseler şimdi baya büyük kavga çıkar. captain america suriye'de falan. spiderman meksika'ya karşı.
herkesin kötüdür diyeceği nazi, zombi, uzaylı falan var işte. mesela komik olan lan bi bin ladin vardı noldu ona demiyor kimse. şu adamı nasıl çökerttiniz bi film yapsanızda izlesek.
0
dedim dedim de kime dedim
(09.12.17)
(1)

Android Box - IPTV ve Kodi

ufoozgur
11.11 satışından bir Android Box aldım. Şu an IPTV olayı dışında güzelce kullanıyorum. Ancak doğru düzgün bir IPTV kurulumu anlatan rehber bulamadım. İçinde KD Player (Kodi) yüklü geldi.-Asıl amacım yerli öncelikli olarak yabancı kanalları izlemek.-Şifreli kanalları da izleyebiliyorsam ne ala.-İlla
11.11 satışından bir Android Box aldım. Şu an IPTV olayı dışında güzelce kullanıyorum. Ancak doğru düzgün bir IPTV kurulumu anlatan rehber bulamadım. İçinde KD Player (Kodi) yüklü geldi.

-Asıl amacım yerli öncelikli olarak yabancı kanalları izlemek.
-Şifreli kanalları da izleyebiliyorsam ne ala.
-İlla şifresiz kanalları ücretsiz izleyebiliyor muyum?

Bunlar için ne yapmam gerekiyor? Basitçe biri anlatabilirse sevinirim. Bu arada teknolojiyle içli dışlıyım, alakası olmayana anlatır gibi anlatmanıza gerek yok :)
0
ufoozgur
(08.12.17)
yurtiçinden alacağın çoğu iptv dandik olacaktır. bu iş için özel appler falan da var, reddit/iptv
0
passion rules the game
(08.12.17)
(5)

mersin mi adana mi ?

kamyonsans
is icin 2 yere gidilecek ve secim bana ait olacak; sizce hangisine gideyim 1-2 gun kalinacak en fazla; ne yapilir, ne edilir ? is disinda zamanim olacak cunku bol bol
is icin 2 yere gidilecek ve secim bana ait olacak; sizce hangisine gideyim 1-2 gun kalinacak en fazla; ne yapilir, ne edilir ? is disinda zamanim olacak cunku bol bol
0
kamyonsans
(08.12.17)
Deniz kıyı şehri tantuni istiyorsan rakı-balık --> Mersin
Kebap, Eski Adana, yeni Adana, kebap, rakı- kebap --> Adana
0
amonaki
(08.12.17)
mersin. yapacak daha çok şey bulabilirsiniz iş çıkışında.
0
dedim ben sana
(08.12.17)
Sana cevreyi gosterecek yerli biri varsa ve araba varsa yani seni iyi yerlere goturecekse falan adana yoksa mersin.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(08.12.17)
kalacak yer olarak mersin, vakit gecirmek icin de 1 gun mersin, 1 gun adana. tantuni bence overrated bir olay tabii ki zevk/renk meselesi.

adana icin onerilerim de ogle yemegi olarak firat doner de sutlu ekmek doner, kazim da muzlu sut, aksam yemegi olarakda dede kebap oneririm.
0
pwnography
(08.12.17)
Yemek istiyorsan adana
Deniz hsvasi istiyorsan mersin.
0
i m sick tired
(08.12.17)
(1)

bir şarkı arıyorum?

kornisch
sokakta söylenen ispanyolca bir şarkıydı.gitarı berk gürman'a benzer biri çalıyordu küçük bir çocuk söylüyordu.edit:@cezzar dede yok hocam bu değildi bir de gündüzdü.
sokakta söylenen ispanyolca bir şarkıydı.gitarı berk gürman'a benzer biri çalıyordu küçük bir çocuk söylüyordu.
edit:@cezzar dede yok hocam bu değildi bir de gündüzdü.
0
kornisch
(08.12.17)
cezzar dede
(08.12.17)
(3)

güvenilir bahis sitesi?

bialo czerwoni
son zamanlarda cep bank yatırınca çalma (çekip para bize gelmedi) olayları çok oluyor diye duydum.güvenilir ,son zamanlarda sorunsuz işlem yaptığınız bir site önerir misiniz? (tuttur vs değil diğerlerinden ;) )
son zamanlarda cep bank yatırınca çalma (çekip para bize gelmedi) olayları çok oluyor diye duydum.

güvenilir ,son zamanlarda sorunsuz işlem yaptığınız bir site önerir misiniz? (tuttur vs değil diğerlerinden ;) )
0
bialo czerwoni
(08.12.17)
Ben imajbet kullanıyorum uzun zamandır. Hiç bir problem yaşamadım. Truvabet de iyi bir sitedir ama bir kere cepbankla dediğiniz problemi yaşayınca daha kullanmadım.
0
etna
(08.12.17)
restbet kullanıyordum ben de memnunum.oranları fena değil bir kere çekim yaptım yatırdılar.bonusları fena değil
0
birdposing
(08.12.17)
bets10 ve 1xbet'ten uzak dur. şikayetvar'da sitelere bakabilirsin.
0
xu
(08.12.17)
(2)

haftasonu kültürel sanatsal aktivite - izmir

helmet
sevgili duyuru insanları,Bu haftasonu annemle izmirde ne yapabiliriz?sergi olur, müze olur, güzel bir tiyatro olur vs.
sevgili duyuru insanları,

Bu haftasonu annemle izmirde ne yapabiliriz?

sergi olur, müze olur, güzel bir tiyatro olur vs.
0
helmet
(08.12.17)
Folkart'taki sergi bitmek üzere.onu yakalayabilirsiniz.
0
Phoebe
(08.12.17)
Arkas Sanat Merkezi -- Su Sergisi -- www.arkassanatmerkezi.com
Hemen yakınında yenilenen haliyle Atatürk Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.
0
teknikekip
(08.12.17)
(3)

Grup mülakatı örnekleri

herşeyi bilen kadın
Merhaba arkadaşlar,Çok yakın bir zamanda bir Gsm firmasının yöneticilik mülakatına gireceğim ve toplu grup mülakatı olacak, daha önce yaptıkları mülakatlarda, çalışanların belli bir konu üzerinden münazara tarzında birbirleriyle olan diyaloglarını, fikirlerini savunma şekillerini vs gözlemleyerek e
Merhaba arkadaşlar,
Çok yakın bir zamanda bir Gsm firmasının yöneticilik mülakatına gireceğim ve toplu grup mülakatı olacak, daha önce yaptıkları mülakatlarda, çalışanların belli bir konu üzerinden münazara tarzında birbirleriyle olan diyaloglarını, fikirlerini savunma şekillerini vs gözlemleyerek eleme yapılmıştı. Bir adaya düşüldüğünde alınacak 3 şeyi savunuyorsunuz, 30 a yakın madde var tarzında bir konusu vardı. Bu tarz bir mülakata hazırlıklı olmak için çok sıkı çalışmam gerekıyor, örnekler taktikler va bulabileceğim bir kişi ya da bir site vs önerisi olan var mı acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim
0
herşeyi bilen kadın
(08.12.17)
En yakın arkadaşlarını topla. Bu senaryoları uygula. Hadi başla.
0
MaNOfTheYear
(08.12.17)
hocam herkesin fikrini dinleyip konsolide eden ve ortak bir noktada buluşturabilen tiplere bakarlar. Yani hepsinden mantıklı bir yan bulmalı, mantıksız olan yanlarını eleyerek herkesi bir çatı altında birleştirmen lazım. Bu da şans biraz.. Benim girdiğim bitanesinde ABVlik bir gruptu. Mal mal konuştular ve papağan gibi "ille de benim sözüm" diye başa sardılar toptan sıçtık.
0
lcha
(08.12.17)
müdür pozisyonu için grup mülakatı değil de assessment olabilir mi?
0
benaslinda
(08.12.17)
(2)

SGK çıkış kodu

zxcd
Başka bir işyerine girecek olsam son çıktığım işin SGK çıkış kodunu görebilir mi?İftiraya uğrayarak çıktım ve mahkeme süreci başlattım o yüzden bunu öğrenmem lazım.
Başka bir işyerine girecek olsam son çıktığım işin SGK çıkış kodunu görebilir mi?
İftiraya uğrayarak çıktım ve mahkeme süreci başlattım o yüzden bunu öğrenmem lazım.
0
zxcd
(08.12.17)
sgk'da veya işkur'da tanıdığı falan yoksa normal yollardan göremez.
0
kibritsuyu
(08.12.17)
yeni şirket gördüğü her şeyi senden istediği belgelerin üzerinde görüyo. kendileri açıp bi yerden bakamaz senin kişisel bilgilerine. ama eski firmandan da çıkış belgeleri isteyecekler. sgk çıkış belgeni istemezlerse göremiyorlar doğal olarak.
0
freya
(08.12.17)
(6)

ne ile zaman gecer ?

kamyonsans
ofisteyim, calisasim yok; sizce ne yapayim ?
ofisteyim, calisasim yok; sizce ne yapayim ?
0
kamyonsans
(08.12.17)
Kare karalamaca oyna.
Kağıt-kalem değil de Griddlers sitesinde java ile keyifli oluyor.
0
cakabo
(08.12.17)
duolingo
0
cedex
(08.12.17)
podcast'ler dinleyin.
0
monogram
(08.12.17)
ben sudokuya veriyorum kafayı. özellikle en zor olanını seçiyorum ki kafayı gömebileyim iyice
0
silah taciri
(08.12.17)
lionel messi goals and skills
cristiano ronaldo top 50 goals
0
istambul
(08.12.17)
Aynı durumdayım, sözlükle Reddit arasında geziniyorum.
0
voyager 1
(08.12.17)
(7)

Gençlere okutulacak siyasî tarih, uluslararası ilişkiler vb. kitabı?

istambul
Siyasî konulara meraklı lise öğrencisi tanıdıklarınız vardır sizin de. Bu gençlerin kafalarının etnik, dinî, siyasî düşmanlıklar ve komplo teorileri üzerinden şekillenmemesi için kaliteli bir temele ihtiyaçları var. Yoksa olaylara tek taraflı bakıyorlar, hem aktörler hem koşullar bakımından.Uluslara
Siyasî konulara meraklı lise öğrencisi tanıdıklarınız vardır sizin de. Bu gençlerin kafalarının etnik, dinî, siyasî düşmanlıklar ve komplo teorileri üzerinden şekillenmemesi için kaliteli bir temele ihtiyaçları var. Yoksa olaylara tek taraflı bakıyorlar, hem aktörler hem koşullar bakımından.

Uluslararası ilişkiler, genel uluslararası hukuk, siyasî tarih, sosyoloji gibi alanlarda hem temel kavramları ve ilişkileri öğrenebilecekleri hem de onlara ağır gelmeyecek hangi kitapları (veya makaleleri) önerirsiniz?
0
istambul
(08.12.17)
Türkiye'nin Düzeni : Dün Bugün Yarını

makale olarak fikret şenses, erinç yeldan hocalar geldi direk aklıma. Biri cumhuriyet’te yazıyor zaten, sol tandanslı. bilginiz olsun tarafsız istiyorsanız.

saydığınız alanlar önemli ama dünyayı iktisadi mekanizmalar şekillendiriyor. (Belki iktisatçı olduğum için bu kadar önem veriyorum) üstteki alanlarla ilgili bilgi verirken bu ülkede ilgili dönemlerdeki yozlaşma, adalet vs. çok önemli.
0
passion rules the game
(08.12.17)
Öncelikle Nutuk okusunlar.
Oral Sander siyasi tarih 1 ve 2 kitapları var.
Prof. Dr. Fahir Armaoğlu'nun "Dünya siyasi tarihi" isminde bir kitabı var.
Gençler "savaş sanatı" kitabını da okumalı.
Jean - Paul Roux - Türklerin Tarihi
Bozkurt - H. C. Armstrong
0
ceyhan prensi adana
(08.12.17)
oral sandler'in siyasi tarih serisinin dili yalındır. güzel bir kaynakça olabilir en baştan aldığı için. ama tabi merak eden konulara bakılacak oturup da baştan sona okunmaya kalkarsa o iş yaş.
Bunlara ek bir dönemi iyi anlatan hatıratlar, romanlar vs. okunulursa düşünceler biraz daha berraklaşır. mesela o yaşlardakiler için yakup kadri sodom ve gomore ve yaban, halide edip ateşten gömlek, türk'ün ateşle imtihanı kemal tahir'in esir şehir üçlemesi kesinlikle okunması/okutulması elzem eserler.
0
cevab veremedim
(08.12.17)
@passion rules the game, türkiye'nin düzeni ağır gelmez mi :) liseyi geçtim üniversitelilerin bilmediği kavramlar ve olaylar var.

@ceyhan prensi adana, nutuk ağır gelir bence, şu telgraf bu olay vs... bozkurt da kötü kitap, oral sander, fahir armaoğlu ve roux mantıklı. sindire sindire okunabilir.
0
🌸istambul
(08.12.17)
Aklıma Soner Yalçın geldi. Gençler belki çoğu şeyi buradan öğrenecekler ama yine de okusunlar. Kitabın adı "Siz kimi kandırıyorsunuz."
0
ceyhan prensi adana
(08.12.17)
@istambul yani ağır olduğu kabul ama temel olan birkaç kavram ve konu akıllarında kalsa yeterli bence. üniversiteye gelenlerin çoğu bomboş geliyor. belki ilgi duydukları spesifik alanlara dair kaynak sağlamak da faydalı olabilir.
0
passion rules the game
(08.12.17)
(3)

Sabiha Gökçenden Kurtköy otogarina ulaşım?

coca cola
13.40 ta iniyor uçağım. 14.30'daki otobuse yetisir miyim?E10 otobüsü Kurtköye gidiyor ama otogara yakın yerde mi bırakıyor? Nasil yapayim.Hic bilmiyorum istanbulu.
13.40 ta iniyor uçağım. 14.30'daki otobuse yetisir miyim?
E10 otobüsü Kurtköye gidiyor ama otogara yakın yerde mi bırakıyor?
Nasil yapayim.Hic bilmiyorum istanbulu.
0
coca cola
(08.12.17)
sabiha gökçene vaktinde inen uçak pek kalmadı artık.
ben olsam bu kadar peşpeşe almazdım.
sabiha gökçen zaten semt olarak kurtköyde
taksiyle de gidebilirsiniz bence.
0
interview with the vampire
(08.12.17)
Sabihadan taksiyle 10dk sürmez.
Toplu ulaşımla kısacık yola iki vesayit oluyo bence gerek yok. Ama istersen anlatırım
0
Nature Works
(08.12.17)
Geliş katındaki taksiler çok kısa mesafe olduğundan almayabilir yalnız. Gidiş katına çıkıp ordan binerim ben olsam
0
nuevo
(08.12.17)
(1)

kitap tavsiyesi

tenceredibi
merhaba,çocuklarla iletişim konusunda kitap önerebilir misiniz?
merhaba,

çocuklarla iletişim konusunda kitap önerebilir misiniz?
0
tenceredibi
(08.12.17)
kablelvuku
(08.12.17)
(10)

Caiz midir

tavish11
Araştırma olarak benimle aynı konuları çalışan birisi var. Kendisini şahsen tanımıyorum bir arkadaşım gösterdi o şekilde haberdar oldum.Bu kişi sosyal medya hesaplarında sürekli kendini üstün görüp çeşitli kişileri hakir görüyor. Eleştiriyor. Bir kaç kez sosyal medya üzerinden de tartıştım. Haklı ol
Araştırma olarak benimle aynı konuları çalışan birisi var. Kendisini şahsen tanımıyorum bir arkadaşım gösterdi o şekilde haberdar oldum.

Bu kişi sosyal medya hesaplarında sürekli kendini üstün görüp çeşitli kişileri hakir görüyor. Eleştiriyor. Bir kaç kez sosyal medya üzerinden de tartıştım. Haklı olduğum halde hala kendi doğrusunda ısrar ediyor.

İnternette ben de hoşuma gitmeyen şeyleri eleştiriyorum ama hakaret etmiyorum. Bunda sürekli bir aşağılama var. Çomaristan, ezik, ekmek kafa vs şeklinde. Bu belli bir kuruma veya kişiye yönelik olarak gerçekleşiyor.

Şimdi ben bunun yazdıklarını caps alıp ilgili kişiye yorumsuz bir şekilde mail atsam ispiyoncu mu olurum!?

Kendisi rahat ki kafasına estiği şekilde yazıyor. 2000 küsür de takib edeni var. Karşısındakinin de cevap hakkı olmalı öyle değil mi
0
tavish11
(08.12.17)
Bence şikâyet et veya gereken kişileri haberdar et. Yeni moda bu oldu herkes her konuda uzman, her şeyi biliyor. Biraz haddini bildirmek güzel olur.
0
demirKamil
(08.12.17)
Sebebi şu. Kendisini sevmiyorum. Ama iftira falan atmam. Sadece ne yazdıysa olduğu gibi göstermeye ön ayak olabilirim. Yoksa normal şartlarda ilgili kişi nereden bulsun da görsün. Zira kendi üniversitendekilere bile sallıyor.
0
🌸tavish11
(08.12.17)
Haklısın. İlgili kişileri haberdar et. Önemli olan zararı gidermektir. Bana ne, neme lazım? demek bir gün buna benzer bir durumun sana denk gelmesine razı olmak demektir.
0
1adam
(08.12.17)
yapacağın bu hareket en az onunki kadar "çirkin" olur. başkasının yaptığı hareketlere "çirkin" diyip aynı "çirkinliği" yaparsan üstüne bir de ikiyüzlü olursun. "umrumda değil, yapacağım çünkü yapabiliyorum" dersen hiçbir farkın kalmaz. çünkü bunu yapma sebebin "adalet yerini bulsun" ya da karşıdakinin söz hakkı kaybolmasın değil, az çok anlayabiliyoruz bunu.
0
Bruce
(08.12.17)
"ekmek kafa" tabiri hiç hoşuma gitmedi, o yüzden bence ispiyonlayabilirsiniz. rasyonel düşünemeyen bir beyin belli ki. birtakım ruhsal problemler mevcut. hakaret ve öfke çoğunlukla özgüven eksikliği durumunda ortaya çıkar.
0
fleur du mal
(08.12.17)
Caizdir. Bu bir şeyler yazmak değil hakaret. Bu duyuruyu silin ve yapın. Kişilerin yüzüne söyleyemeyeceği şeyleri klavye arkasına saklanıp söylemek hiç hoş değil.

Ama siz de yüzyüze gelecek olsanız yaptığınızı gizlemeyecek kadar mert olun.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(08.12.17)
tam bir ispiyoncuymuşsun , caiz değildir.
0
kennym
(08.12.17)
bazı arkadaşlar fazla mafya dizisi-filmi izlemişler. soruyu sorana rat muamelesi yapmışlar. akademik çevredeki bir insanın herkese açık hesabından hakarete varan ifadeleri paylaşması suçtur. kendisine hakaret edilen kişiye haber vermekte herhangi bir problem yoktur.

caiz midir sorusuna fetva formatında cevap verdim :)
0
dinozoffuneldiveni
(08.12.17)
E yazdığını zaten internette ve herkese açık yazmıyor mu? Zaten herkes görüyordur. 2000 takipçisi varmış, her şeyi ortada değil mİ? Neyi ispiyonlayacaksınız?

Bir de “Ben onu sevmiyorum” diye bir bahaneyle birinin kuyusunu kazma onun edbilceği hakaretlerden çok daha çirkef, çok daha aşağı bir davranış. Bunu kendinize yakıştrmayı düşünmenizi açıkçası daha çok ayıpladım.

İnsanın bulunduğu kurumu gömmesinde bir şey yok. Açıkçadı, “ekmek teknem” diyerek her şeyi görmezden gelmekten daha takdir edilesi, daha yükseltilmeye layık bir davranış olarak görüyorum. Muhalifliğin ayarını, tartışma adabını bilemiyorum. Eleştrinin ayarını bilmiyor, işkembe-i kübradan sallıyorsa, zaten o kadar takipçi ile kendi kuyusunu kazıyordur. Birinin işte bulunma amacı yetkinliği, liyakatidir. Eğer işini iyi yapıyorsa, sizin onu ispiyonlamanızın “Şu Fetö’cüymüş” diye kuru-yaşı ayıramayanlatın arasında atmaktan farkı yok. İşini iyi yapmıyor da sallıyorsa, zaten sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Hepimiz kndi hareketlerimizden sorumluyuz, başkasının “taraf olması”, bu konudaki hukuki bir sorun oluşturmayan günahı-sevabı sizi ilgilendirmez.
0
aychovsky
(08.12.17)
bu gibi bir durumun caiz olup olmadığı değil etik olup olmadığı tartışılır.
saygılarımla :)
0
regardless of what they say
(11.12.17)
(2)

Iphone X hoparlörde cızırtı sorunu

zeldafitzgerald
hoparlörde cızırtı sorununu bi tek ben mi yaşıyorum, yok mu bunun çözümü? ses %100 de özellikle görüşmeyi hoparlöre alınca cızırtıdan karşı taraf anlaşılmıyor. keza müzik dinlerken, video izlerken de yüksek seste cızırtı devam ediyor. Tüm X modellerinde mi var bu?
hoparlörde cızırtı sorununu bi tek ben mi yaşıyorum, yok mu bunun çözümü? ses %100 de özellikle görüşmeyi hoparlöre alınca cızırtıdan karşı taraf anlaşılmıyor. keza müzik dinlerken, video izlerken de yüksek seste cızırtı devam ediyor. Tüm X modellerinde mi var bu?
0
zeldafitzgerald
(08.12.17)
benimkinde cızırtı yok.
0
sta
(08.12.17)
normal değil.
telefonu farklı yerlerde de deneyin, bulunduğunuz ortamda girişim vs olabilir. yoksa teknik servis.
0
cedex
(08.12.17)
(3)

Sağlıklı Kilo Alabilmek

silentscream
kilolu yapıda biri olmamama rağmen, bu yaz deniz-plaj dönemleri öncesi "şu az göbeği de komple atayım" diye bayağı kilo vermiştim, şimdi ne yapsam o verdiğim kiloları geri alamıyorum. epey zaman sonra kimle görüşsem "çok zayıflamışsın, yüzün çökmüş" diyor.sağlıklı kilo alabilmek için işe yarayan öne
kilolu yapıda biri olmamama rağmen, bu yaz deniz-plaj dönemleri öncesi "şu az göbeği de komple atayım" diye bayağı kilo vermiştim, şimdi ne yapsam o verdiğim kiloları geri alamıyorum. epey zaman sonra kimle görüşsem "çok zayıflamışsın, yüzün çökmüş" diyor.

sağlıklı kilo alabilmek için işe yarayan önerileri olanlar varsa memnun olurum. hangi tür besinleri, hangi sıklıkla tüketmek faydalı olabilir?

"gece pizza göm, cips ye, nutellalı ekmek götür, adana dürümü indir" gibi kolesterol, şeker, karaciğer yağlanması türü sıkıntılara davetiye çıkaracak türde aksiyonlar değil tabi bahsettiklerim.

düzenli spor takviyesi için de maalesef zaman yok bu arada, bunu da ilave etmiş olayım.
0
silentscream
(08.12.17)
Spor için vaktin yoksa hiç o işlere girme en fazla yağlanırsın.
0
angelus
(08.12.17)
sık sık çiğ kuruyemişler (badem, kaju, kabak çekirdeği, fındık vb.) tüketebilirsin. hem sağlıklı yağlar içeriyorlar hem kalorileri yüksek. bir kuruyemiş markası üretiyor bu saydıklarımın çiğ olanlarını.

şeker ve basit karbonhidratlardansa böyle besin değeri yüksek gıdalarla kilo almak çok daha iyi.
0
honeybunny
(08.12.17)
Sporcular bulk doneminde ne yiyorlarsa onu arastir.
0
i m sick tired
(08.12.17)
(3)

buzdolabı gaz kaçağı

amaaaan
merhabalar, başlıkta bahsettiğim üzere gaz kaçağı ile ilgili detaylı bilgi arıyorum. evimde sabahları kalktığımda gaz kokusu alıyorum, fakat ev merkezi sistem ve mutfak tüpü dahil olmak üzere herhangi birşey kullanmıyorum. ya havalandırmadan yada buzdolabından kaynaklandığını düşünüyorum. bununla il
merhabalar, başlıkta bahsettiğim üzere gaz kaçağı ile ilgili detaylı bilgi arıyorum. evimde sabahları kalktığımda gaz kokusu alıyorum, fakat ev merkezi sistem ve mutfak tüpü dahil olmak üzere herhangi birşey kullanmıyorum. ya havalandırmadan yada buzdolabından kaynaklandığını düşünüyorum. bununla ilgili bilgisi olan, yada birilerine yönlendirebilecek olan varsa şimdiden teşekkürler.
0
amaaaan
(08.12.17)
maalesef. koku evde bir haftadır var, üstelik sabahları kalktığımda farkediyorum. evi havalandırmama rağmen. evde gaz kaçağı olabilecek herhangi birşey yok buzdolabından başka çünkü ev merkezi sistem ve mutfak tüpü de kullanmıyorum, ocak ve şofben de elektrikli eğer buzdolabı değilse geriye apartman boşluğundaki diğer evlerin mutfak tüpleri kalıyor, onunda evimde bu kadar baskın olması garip.
0
🌸amaaaan
(08.12.17)
banyoda yerdeki giderlerden kötü koku geliyor olabilir. su dökün hepsine. evde gazlı bir şey yoksa gaz kaçağı olması imkansız.
0
argent dawn
(08.12.17)
su tesisatından kaynaklanan kokular da çok yoğun olabiliyor. mutfak dolaplarının arkalarındaki tesisata bir bakın.
0
dinozoffuneldiveni
(08.12.17)
(2)

uçak bileti için kredi kartı önerisi

abin18ablan19
THY'den iki kişi için yaklaşık 5500 TL tutarında uçak bileti alacağım.Daha önce hiç mil biriktiren ya da benzer özellikli kredi kartı kullanmadım.Siz olsanız bu bileti hangi bankanın kartıyla alırdınız(Shop&miles, wings, Yapı kredi adios benzeri)şimdiden teşekkürler.
THY'den iki kişi için yaklaşık 5500 TL tutarında uçak bileti alacağım.
Daha önce hiç mil biriktiren ya da benzer özellikli kredi kartı kullanmadım.
Siz olsanız bu bileti hangi bankanın kartıyla alırdınız(Shop&miles, wings, Yapı kredi adios benzeri)

şimdiden teşekkürler.
0
abin18ablan19
(08.12.17)
artık eskisi gibi önemli dğeil mil işleri. 200 TL'ye 1 mil veriyorlar ve 1 mil 1 TL gibi düşünebilirsiniz yani karınız maks 30 TL olacak. miles&smiles'ı ihmal etmeyin thy ile çok uçuyorsanız ufak tefek bişeyler alıyorsunuz shopandmiles'tan , keyifli oluyor
0
nevrochaotica
(08.12.17)
Wings iyi değil
0
mutlusismankedi2015
(08.12.17)
(6)

renault clio 1.5 dci yakıt tüketimi

allahinadiylaoku
merhaba arkadaşlar, toyota corolla 2006 benzinli otomatik aracım var yakıt tüketimi nedeniyle değiştirmek istiyorum. Clio 4 1.5dci 90hp kullanmıştım araç inanılmaz az yakıyordu fakat şu an clio4 bütçemi aşıyor. Onun yerine clio3 bakıyorum fakat bu kasada 70hp ve 85hp lik modeller mevcut. bunlar ista
merhaba arkadaşlar, toyota corolla 2006 benzinli otomatik aracım var yakıt tüketimi nedeniyle değiştirmek istiyorum. Clio 4 1.5dci 90hp kullanmıştım araç inanılmaz az yakıyordu fakat şu an clio4 bütçemi aşıyor. Onun yerine clio3 bakıyorum fakat bu kasada 70hp ve 85hp lik modeller mevcut. bunlar istanbul şehir içi yakıt tüketimi nedir, kullanan var mı? 90 beygirlik olanın yaklaşık 5.5 litreydi benim kullanımımda -bol trafikli şehir içinde-

Kullananlar önerir mi bu araçları? (executive ve night&day donanımları güzel gözüküyor)
0
allahinadiylaoku
(08.12.17)
1,5 dci az yakan motordur. hatta şehir içi istanbulda en az yakanlardan biridir. almışken de 85lik al. uzun yolda hiç yakmaz. benim 1.0 motor istanbul içi 8 litre yakıyor.
0
iddaaci
(08.12.17)
Otomatik benzinliden az yakan dizele geçince insan bi manyaklaşıyor. Bir ayda 3k km yaptım :D
0
Nature Works
(08.12.17)
@iddaaci, @acemi, @Nature Works

teşkkür ederim cevaplar için arkadaşlar, evet çok az yakıyor ama 90 beygirlik olanı çok az yakıyor diye biliyorum ve bütçemi aşıyor bu yüzden kullanan varsa 70 ve 85 beygirlik modelleri(2010-2012 arası üretilen) ne kadar yakıyor diye soruyorum.
0
🌸allahinadiylaoku
(08.12.17)
az yakıyor az yakıyor da mazot oldu 5,05 TL
yani ne kadar az yakacak daha yaw.
dizel otomatik vites 1.6 tdi skoda bile 100 km de 6 litre yakıyor 30 kuruşa geliyor.
bu da yaksa yaksa 5 litre yakar 25 kuruşa gelir
0
alt4y
(08.12.17)
85hp'lık 2011 modelini kullandım 4 sene falan. otomatik olanı 6-6,5 litre arası yakıyordu ama çok basıyordum. az bastığım zamanlar 6nın altına iniyordu. manuel alacaksan 1 litre daha farkeder kesin.
0
argent dawn
(08.12.17)
1.5 65 bg kullandım. şehir içi 6.5-7 yakıyordum. katalog değeri 5 küsür.
0
sttc
(08.12.17)
(1)

Günlük olarak takip edilen siteler?

amonaki
Günlük olarak takip ettiğiniz içi dolu içerikler paylaşan (gündem,spor,ekonomi,teknoloji) tavsiye edebileceğiniz siteler?takip ettiğim bir kaç site :https://www.dunya.com/http://www.diken.com.tr/http://www.fortuneturkey.com/http://www.webtekno.com/
Günlük olarak takip ettiğiniz içi dolu içerikler paylaşan (gündem,spor,ekonomi,teknoloji) tavsiye edebileceğiniz siteler?


takip ettiğim bir kaç site :

www.dunya.com
www.diken.com.tr
www.fortuneturkey.com
www.webtekno.com
0
amonaki
(08.12.17)
reddit derya deniz
lifehacker, kendi diğer sitelerine de link veriyolar bazen
pocket iyi, ilgilendiğin şeyleri topluyor
0
passion rules the game
(08.12.17)
(4)

Araç elektroniği sorusu

sarper361
Aracımda aux kablosu çıkışı yok. Elektrik işlerinden de hiç anlamam. Aliexpressten kablo aldım. Şu videodayız>>>https://www.youtube.com/watch?v=SkEsE7Z5bHU&t1:53 kısa devre yapmamız gerektiğini anlattığı yerde şöyle bir kablo yaptım diyor. Nasıl yaparız o kabloyu? O kablo şart mı? Kısa devre nasıl y
Aracımda aux kablosu çıkışı yok. Elektrik işlerinden de hiç anlamam. Aliexpressten kablo aldım. Şu videodayız>>>

www.youtube.com

1:53 kısa devre yapmamız gerektiğini anlattığı yerde şöyle bir kablo yaptım diyor. Nasıl yaparız o kabloyu? O kablo şart mı? Kısa devre nasıl yapacaz?

Bir de uymadı kestim maket bıçağıyla dedi. O iş kolay bir iş mi? Becerebilir miyim?

Uğraşmayıp götüreyim mi bi elektrikçiye? Para vermek istemiyorum.
0
sarper361
(08.12.17)
Araba marka/model nedir? Ben pejo307 için şu kablodan aldım ve yaptım: www.aliexpress.com

teybin cd changer girişi varsa bu olur. sonra bu özellik kapalıysa açtırmanız gerekiyor.
0
teknikekip
(08.12.17)
Fiat Punto. Her şey videodaki gibi. Yaşadığım sorun da aynı şekilde. Dediği yerler arasında kısa devre yapmam için gereken kabloyu nasıl yaparım diye soruyordum aslında.
0
🌸sarper361
(08.12.17)
Videoyu izledim. Bence yapabilirsiniz. O soketlerden parça satan yerlerde bulabilirsiniz. ya da oto elektrik tamircilerinde vardır.
0
teknikekip
(08.12.17)
Ben de kendim uğraşmıştım ama hiç gerek yokmuş. Kabloyu araç müzik sistemleri yapan bir yerden almıştım, o modeli sorup ona göre ek yapmıştı sokete.
0
okumakserbestbegenmeksart
(09.12.17)
(3)

Askerlik lisans bitimi, tecil ve iş durumu

turkoglu
Arkadaşlar 1991 doğumluyum.Bazı sebeplerden dolayı 2017 yılı temmuz ayında 26 yaşımda lisanstan mezun oldum.Şu anda güzel bir işin arefesindeyim tecil durumum için 2018 aralık dedim çünkü henüz okurken o şekilde gözüküyordu şuan benim tecil hakkım var mı? yoksa asker kaçağı mıyım? Bir diğer husu
Arkadaşlar 1991 doğumluyum.
Bazı sebeplerden dolayı 2017 yılı temmuz ayında 26 yaşımda lisanstan mezun oldum.
Şu anda güzel bir işin arefesindeyim tecil durumum için 2018 aralık dedim çünkü henüz okurken o şekilde gözüküyordu şuan benim tecil hakkım var mı? yoksa asker kaçağı mıyım? Bir diğer husus ise Askerlik şubeye gittiğim zaman bana ayrıca tecil hakkı tanırlar mı yoksa direkt askere mi alırlar ? Nasıl halledebilirim şimdiden teşekkürler.
Not:Mobilden acele yazıyorum imla için kusura bakmayın.
0
turkoglu
(08.12.17)
2 yıl direkt tecil hakkın var.
0
sarper361
(08.12.17)
askerlik şubeye belgelerin ile beraber bu ayın sonuna kadar mutlaka git. 2 yıl tecil edilecek
0
kablelvuku
(08.12.17)
@sarper361 @kablelvuku teşekkür ederim Arkadaşlar
0
🌸turkoglu
(08.12.17)
(1)

kaz dağları-otel tavsiyesi

tosbaterbiyecisi
kaz dağları ve çevresinde tavsiye edebileceğiniz butik otel var mı?
kaz dağları ve çevresinde tavsiye edebileceğiniz butik otel var mı?
0
tosbaterbiyecisi
(08.12.17)
Biz albatros dağ evlerinde kalmıştık. Bungalov tarzı ama çok temiz, şık bir yerdi.
0
denef
(08.12.17)
(12)

Nasıl olumlu insan olunur?

uyusam iyi olur
Çok olumsuz bir insanım. Her şeyde bardağın boş tarafını görüyorum ve bu bende isteksizlik yaratıyor. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim?
Çok olumsuz bir insanım. Her şeyde bardağın boş tarafını görüyorum ve bu bende isteksizlik yaratıyor. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim?
0
uyusam iyi olur
(08.12.17)
yoga yap
0
istanbul kanatlarimin altinda
(08.12.17)
güneydoğu asya felsefeleri veya mevlevilik ile ilgilenebilirsin

meditasyon +1
0
cedex
(08.12.17)
dünyanın 3 günlük olduğunu düşün
0
kediyiyenpiskopatfareyimben
(08.12.17)
goethe'nin bir sözünü okudum bugün. şöyle demiş üstat:

"yalnız bilmek yetmez, uygulamak da gerek. yalnız istemek yetmez, yapmak da gerek."

1. olumsuz olduğunu biliyorsun, bardağın boş tarafını görmek sende isteksizlik yaratıyor. hayat tecrübelerinden çıkardığın ilkelerin ve her insan evladı gibi senin de değerlerin olduğunu varsayıyorum. bildiğin şeyleri uygulaman gerekiyor. bunun için bir motivasyona ihtiyaç duymaman gerekiyor, uygulama konusunda kendini disipline edersen kendini özgür kılarsın.

2. bu duruma bir çözüm arıyorsun, çözüm üretmek istiyorsun. bunun için herhangi bir şeyler yapman gerek ve yaptığın şeyin sonucu ne olursa olsun bir şeyler yapmaya devam etmek gerek. bu tip şeyler böyle çözülmez diyenler olacaktır belki ancak aramakla bulunmuyor olsa da en çok bulanlar arayanlar olmuştur hep.

bardağın boş tarafını görmek sana herhangi bir menfaat sağlamayacak. eğer faydacılık prensibi değil de çilecilik prensibiyle hayata bakıyorsan geçmişler olsun, ya böyle devam edeceksin ya da sufi olacaksın.
0
vedatchilipeppers
(08.12.17)
Niyet edip o niyet doğrultusunda adım atıcan. Bünyen neye müsaitse o kadar veya o hızda adım atıcan, belki bir tek adım atıp alıştıkça bir adım daha bir adım daha atarak gelişicen, belki de bir anda koşar adım yürüyenler gibi hemencecik alışıvercen, uyum sağlıcan. Önemli olan niyet edip o niyet doğrultusunda uygulamaya geçmek ve istikrarlı olmak. Her insanda olayda mekanda durumda vs güzellikleri görmeye çalışırsan işin çok kolaylaşır.
0
yaren
(08.12.17)
geçici çözümler yerine hayat görüşünü değiştirme yoluna gitmek daha mantıklı bence. sevgili yaparsın, ayrıldıktan sonra gene aynı şeyler. bir şey elde edeceğim diye kafana takarsın, elde edersin, gene aynı şeyler olur. öncelikle gerçekçi ve materyalist bir bakış açısı lazım ki durumları iyi değerlendirip kararlarını iyi alasın. hayat görüşün henüz oluşmamış, çiğ bir durumdaysa da okumaktan başka bir çaresi yok bunun. bana kalırsa felsefeyle ilgilenmek tek yol. mümkünse de yıkıcı olmayan felsefelerle ilgilenmek. dine dönmek, doğu felsefeleri biraz at gözlüğü takmak gibi geliyor bana. hem gerçekçi olup hem de olumlu düşünmek mümkün olmalı.
0
fleur du mal
(08.12.17)
Bence mutlu degilsin. Mutlu olan insan olumlu olur.Cok seven de bir insan degilsindir. Sevmekle basla.
0
i m sick tired
(08.12.17)
Kahkahalarla güldüm, ye sev şükret. böylemiydi, sev ye dua et miydi ? Nasıldı, ilk Sev miydi, neydi bi yardımcı olun :)) İnsanların da sonunu bu getirecek işte, ''eyyamcılık''

İnsanoğlu tuhaf, içinde bulunduğu ''mood''un ondaki hormonsal etkileriyle ''empati''k yaklaşımlar gösteriyor. Canım benim, birtane o birtane. Dileyene tez konusu : Sevmeye çalışmak


Bardağın dolu mu boşmu olması önemli değil, aslolan şey bardakta seni doyuracak kadar su olup olmadığı. eğer doymuyorsan bu senin olumsuz bir insan olmandan dolayı değil, yanlış zamanda yanlış yerde yanlış işlerle uğraşıyor olmandan kaynaklanıyor.

Hayat senin tek başına gücünün yetebileceği bir serüven değil, başka etkenlere, insanlara, metalara yani esas olarak şansa ihtiyacın var ve eğer şanssızsan, ne kadar çabalarsan çabala emellerine ulaşamazsın, bunda neye ne kadar olumlu ya da olumsuz baktığının hiçbir önemi yok.

yoga, kişisel gelişim, kendini tanıma süreçleri filan hep bi' mastürbasyondur. tek başına sana çok iyi hissettirir, cepheye çıktığında ise zaten halihazırda karakterin olan kaderinle yüzleşirsin. Şans bu hayattaki herşeydir.

O yüzden, olumlu insan olmanın tek yolu var; kaybedeceğin, üzüleceğin durumların içinde olmamak, onları istememek ve yapmamak.

Eğer kafan doğru çalışıyorsa; her neyin boş tarafını görüyorsan onun zaten o tarafı boştur, seninle alakalı bir durum değil.
Boşsa boştur, sen fikrini bin kere de değiştirsen 100bin kere olumlu olmaya çalışsan bazen boşsa boştur.

Yani yer çekimi yok diye defaatle düşünsen de; cepheye çıktığında zıplarsan çakılırsın, çünkü yerçekimi var. Seninle alakalı bir durum değil, senin gücünün yetebileceği bir etken değil.

Çık o yerden, durma o karmaşada eğer boş taraflarını gördüğün birşey varsa. Çalışmak başarmak için gerek sebeptir fakat yeter sebep asla değildir. Şans bu hayattaki tek gereklilik ve gerçektir.

İster Allah'ın kaderine inan, ister dünyanın karmasına isterse kendi küçük zırvalıklarına. Hiçbirinin hiçbir önemi yok.

ekleme şunu da şuraya yazayım ki fazla ntv izlemekten aklı karışmış avamın da gönlünü almış olayım(siz seversiniz böyle şeyleri): dreams don't work unless you do
0
mete kudur
(08.12.17)
psikolojik destek al
0
dirsegini yalayabilen cocuk
(08.12.17)
@mete kudur
Döktürmüşsünüz valla :)
Aynen sizin gibi düşünüyorum. O bardak boşsa boştur yarım olması dolu olduğunu göstermiyor. Kendimi kandıramıyorum.
Yanlış zamanda yanlış yerdeyim bunun da çok iyi farkındayım.
Şansımı artırmaya çalışıyorum yapılabilir bişey mi bilmiyorum, sadece bişeyler için çabalamaya çalışıyorum.
0
🌸uyusam iyi olur
(08.12.17)
rusyalı kozmonot
(08.12.17)
Her sey evrensel dogru degil. Bizim algilarimiz hic hic degil. Bir insanin olumlu olmasi kendini kandirmasi demek degil, olumsuz olmasi da gercekleri tum ciplakligi ile gormesi degil. Dolayisiyla, "Kendimi kandiramiyorum" degil, "Kendimi bu yonde kandiramiyorum" deseniz daha dogru olur.

Olumluluk-olumsuzluk ne degildir'den baslayayim.
- Sorunlar karsisinda uzulmek ve caresizlige kapilmak olumsuz olmak demek degildir, ayni sekilde var olan veya rahatsiz eden bir sorunu yoksaymak ve Pollyanna'cilik oynamak da olumluluk demek degildir.
- Neseli olmak olumluluk olmadigi gibi, nesesiz olmak da olumsuzluk demek degildir.
- Bir sey sizi rahatsiz ediyorsa bir problem var demektir. Bu problem, baskasini rahatsiz etmiyorsa, o olumlu olmuyor veya siz olumlu olmuyorsunuz. Sadece oncelikleriniz farkli oluyor. Belki baska bir problem de sizi rahatsiz etmiyor ama onu rahatsiz ediyordur.

Bardagi ele alirsak, ki kendisinin cok sacma bir ornek oldugunu dusunuyorum, yarisi dolu ve yarisi bostur. Olumsuzluk bu bardaga tamamen bos muamelesi yapip kisisel dunyayi karartmaksa, olumluluk da bardaga tamamen dolu muamelesi yapip bos kismi yok saymaktir. Dolayisiyla olumsuzluk da olumluluk kadar gerekli, ikisinin de fazlasi zarar ama mesele su ki, bardak hakkindaki gercegi bilmiyoruz ya da algilayamiyoruz. Insan olarak buna beynimiz basmiyor. O bardaktan iyisiyle kotusuyle ne algiliyorsak hayatimiz o oluyor sonucta. Koskoca atasozu var "Akillari pazara cikarmislar, herkes kendi aklini begenip almis" diye. Haliyle, siz olumsuz oldugu iddia edilen aklinizi begenip onunla gurur duyuyorsunuz, ben ne idugu belirsiz aklimi sevip kolluyorum, baskasi da oyle. Biri bizi ancak konusal ve ikna edip fikrimizi degistirebilir ama aklimizla ovunuyoruz

Dolayisiyla, sizin olumsuz olarak gordugu ve "Kendimi kandiramiyorum" dediginiz sey aslinda bir fizik kanunu gibi bir gercek degil.

Olumsuz olmak, cozebilecegin bir problemi kendini sabote ederek karmasiklastirmak, cozmeye engel olmak ya da cozum surecini kendine zehretmek ve caba gostermek icin odaklanmayi dusurmek demek. Ayni sekilde olumlu olmak da "Inaniyorum, yer cekimine ragmen ucacagim" demek degil, problemin varliginda ya da kabulunden sonra kendini motive ederek cozum surecini daha kolay gecirmek, cabalamak icin guc bulmak demek. Aciyi, uzuntuyu olumluluk maskesi altinda inkar etmek veya hali altina gommek, olani anksiyete ile birlestirip gozunda buyutmek ile ayni sey. Ornegin, birini aradiniz ve acmadi. Duruma cok bagli tabii ama ortalama bir durum varsayalim. "Isi vardir" diye dusunurseniz olumlu bir dusunce olur, "Benimle gorusmek istemiyor" ya da "Kesin basina bir is geldi" diye dusunuyorsaniz, bunlar olumsuz olur. Ki, konu ile ilgili hicbir verimiz yok. Dolayisiyla hicbiri dogru olmayabilir, hepsi dogru olabilir. Yarisi dolu-yarisi bos bardak da bu. Bardagi bilmiyoruz, sadece bir varsayim yaparak yola devam etmeye calisiyoruz. O varsayimi da dogru kabul edemeyiz, cunku dogru falan degil.

Soyle bir ornek vereyim, zamaninda KOBI'lerde isbirlikleri ile ilgili bir tez yazmistim. Orada gorduk ki, eger buyuk bir sorun varsa, bunun altindan kimse kalkamiyor. Bir sorun yoksa, isbirligi zaten sorunsuz isliyor. Ancak, kucuk sorunlarin varliginda azicik bir olumlu itekleme isbirligini fonksiyonel hale getirirken, az kassalar uyumlu olabilecek bir isbirliginde azicik bir negatif itekleme bir cuval inciri berbat edebiliyor. Olumluluk-olumsuzluk da bu kucuk sorunlarin veya iyiliklerin varliginda ise yariyor. Yoksa, "Hayatimda deger verdigim tek kisi aniden oldu" durumunda herkes yere cakilir, hayatinda hicbir engelle karsilasmamis herkes hayatinda buyuk bir gocuk olmadan devam eder. Olumluluk-olumsuzluk bunlarin ilaci ya da sihirli degnegi degildir.

Nasil daha olumlu olabilirsiniz'e gelince, ilk once olumlu olmak zorunda degilsiniz. Toplumsal, evrimsel, vb acilardan bakarsaniz olumsuzlar sayesinde toplumlar bazi olasi felaketlerden pacayi siyirmistir. Ayni sekilde, olumlular sayesinde de firsatlari degerlendirip oteye gecmistir. Dolayisiyla, biri olmadan digeri fonksiyonunu surduremez ve hepsine ihtiyacimiz var.

Diyorsaniz ki "Kisisel olarak keskin sirkeyim, kendi kupume zarar veriyorum bu olumsuzlukla ve degistirmek istiyorum", o zaman, ilk olarak kabullenmeniz ve aklinizla gurur duymayi birakmaniz gerekiyor. Dusuncelerinizi sahiplenmeyin; onun yerine degisim cabanizi ve adim atma niyetinizi sahiplenin ve onunla gurur duyun. Sonra da aktif olarak kafanizdaki dusunceleri takip edin ve kategorize edin olumlu-olumsuz diye ve olumsuz olanlari yakalayin. Ustunde uzun uzun dusunun "Ben buna neden olumsuz dedim", "Bunun gercekten olma olasiligi nedir", "Bunun alternatifleri nelerdir", "O alternatiflerin olasiliklari nelerdir", "Ben bu olasiliklari kafamdan mi uydurdum, dayanagim, verim var mi" diye kendinizi suzgecten gecirin. "Ben demistim boyle olacak diye" gibi laflari kafanizda ezin. Dolayisiyla, kafanizdan gecen olumsuz dusuncenin ne kadarini gozunuzde buyuttugunuzu belirlemeye calisin, Insanlardan fikir alin ve kendi fikrinizle karsilastirin. Onlarin neden boyle dusunduklerini irdeleyin. Gercekten bir dusunceye on kusur saat ayirin yani. Sonra onun alternatifi iyi bir sey var mi, ona bakin. Olumsuz dusunceyi inkar etmeyin. "Bu olabilir ama bu da olabilir" diye kafanizda alternatiflerini yaratin. Hepsinin dogru olabilecegini kabullenmeye calisin. Boylece kafanizdaki tek dogruya saplanmayin.

Tabii paraniz varsa, terapiye gidin.
0
aychovsky
(08.12.17)
(7)

Mecidiyeköy ve lahmacun

chicha
Hacıoğlu harici bu lanet olası yerde özgürce lahmacun yiyebileceğimiz bir yer yok mu?Tam meydan tarafındayım, Cevahir'i talan ettik bulamadık, birkaç kebapçı gezdik ya memnun kalmadık ya da biz yapmıyoruz abi dediler :/Meydana maksimum 10-15 dk yürüme mesafesinde lahmacuncu önerir misiniz a dostlar?
Hacıoğlu harici bu lanet olası yerde özgürce lahmacun yiyebileceğimiz bir yer yok mu?

Tam meydan tarafındayım, Cevahir'i talan ettik bulamadık, birkaç kebapçı gezdik ya memnun kalmadık ya da biz yapmıyoruz abi dediler :/

Meydana maksimum 10-15 dk yürüme mesafesinde lahmacuncu önerir misiniz a dostlar?
0
chicha
(08.12.17)
buket lahmacuna bir bakın
0
dedim dedim de kime dedim
(08.12.17)
buket +1111
0
istanbul kanatlarimin altinda
(08.12.17)
buket varken başka lahmacuncunun bahsi açılmaz bile :)
0
tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz
(08.12.17)
Buket tabiki, lutfen
0
solenkol
(08.12.17)
kimse dememiş, ben diyeyim bari- buket lahmacun tabiisi de.
0
vejeteryanvampir
(08.12.17)
Ben buket'ten zehirlendim geçenlerde. Haberiniz olsun. Orası bayağı kötü malzeme kalitesi olarak
0
mor oje
(08.12.17)
Buket Lahmacun
0
michael_knight
(08.12.17)
(13)

Ortaklı Yeni Girişim - Kar-Zarar Nasıl Bölünmeli?

aradaki uzaklik
Beyler, Bayanlar, selamlar.Aklımda bir proje var, ortalama 60.000TL'lik bir yatırım gerektiriyor. Gıda alanında bir işletme, yoğun bir sokakta açılacak.Ben çalıştığım için açamıyorum, istifa etme lüksüm yok. Çok çok yakın bir arkadaşım işten çıkacak. Bana "bende para yok, sen finanse et projeyi, ben
Beyler, Bayanlar, selamlar.

Aklımda bir proje var, ortalama 60.000TL'lik bir yatırım gerektiriyor. Gıda alanında bir işletme, yoğun bir sokakta açılacak.

Ben çalıştığım için açamıyorum, istifa etme lüksüm yok. Çok çok yakın bir arkadaşım işten çıkacak. Bana "bende para yok, sen finanse et projeyi, ben başında dururum, sen de fırsat buldukça gelirsin" dedi.

Böyle bir durumda kazancı nasıl paylaşmalıyız? Ben finans gücünü, o insan gücünü kullanacak. Karı (veya zararı) yüzde 50-50 mi paylaşmalıyız yoksa "finans büyüktür insandan" veya "insan büyüktür finanstan" deyip oranı değiştirmeli miyiz?
0
aradaki uzaklik
(08.12.17)
sen patronsun, o müdür. %60 sen, %40 o olmalı.
0
silah taciri
(08.12.17)
finans büyüktür insandan bence.
ortaklıktan ziyade maaşlı çalışan olmayı kabul etmez mi arkadaşınız?
0
karamaleksey
(08.12.17)
kar ortagi olacaksiniz.
0
baldur2
(08.12.17)
Kemal sunal'ın oynadığı yoksul filminde böyle bir sahne vardı. Yoksul kendine verilen payı beğenmediği için itiraz edip " ayıp oluyor butun işi ben yapacağım ama " dediğin de karşıdan gelen cevap " eee bu işler böyledir. sermayeyi koyan kazanır " demişti. En azından denildiği gibi 60-40 verilmeli.
0
origse
(08.12.17)
sermayenizi cikarana kadar siz daha fazla alin, sonrasinda 50-50 ye donersiniz. yani ben bir arkadasimla girecek olsam bu sekilde yapardim
0
ahoy kaptan
(08.12.17)
Sonrasında problem yaşamamak için bence maddi anlamda da eşit ortak olun. Şu anda parası yoksa ve tümünü siz veriyorsanız zamanla durum eşitlenebilir. Atıyorum ayda toplam kazancınız (kar) 10 bin lira olsun. Size olan 30 bin lira borcunu kapatana kadar 5-5 değil de onu da üzmeyecek bir miktar kadar fazlalığını siz alın. Bir şekilde rakamlarınızı ayarlayıp 6 ay ile 1 sene içerisinde kapatabilirseniz rahat edersiniz. Tabii bir de her ihtimali değerlendirip aranızda anlaşmalar yapın. Mesela 1 yıl sonra taraflardan birisi ayrılmak istedi ne olacak gibi. Kim kime ne kadar verecek, iş ne durumda vs.

Aksi durumda sizin ona belli bir maaş ödemeniz lazım. Bu da işin iyi gitmediği zaman olursa sıkıntı yaratabilir. Bu şekilde taraflardan birisinin ortaya hiç para koymamış ve işe kar ortağı olmuş olan çalışmalarda yüksek ihtimalle parayı veren bir süre sonra patron gibi davranmaya başlar, diğer taraf da "sen parayı verdin ama bir şey yapmıyorsun, ben eşek gibi çalışıyorum" der ve problemler çıkar.

Her zaman en kötü ihtimali düşünmeli. İş kötü giderse ne yapılacak, batarsak ne olacak ya da ayrılırsak ne olacak gibi. İş iyi giderken herkes mutlu olur çünkü.

Tabii daha sonra sizin de yanına katılacağınızı düşünerek bunları söyledim. Ya da en azından işle ilgileneceğinizi düşünerek.
0
pokepoke
(08.12.17)
Sürekli söylerim. Bu duyuruda "Bekara karı boşamak kolay" durumu söz konusu.
Yorumlara bakıyorum, çıldırmış olmalısınız.
Bu kadar basit, kestirip atılmış yorumlara bakarak hareket etmeyin.
Kendini sizin yerinize koymadan, bilip bilmeden konuşmuş herkes.

Kar ortağı olursanız enayilik etmiş olursunuz. (Yüzde 99-1 olsa dahi)
Arkadaşınızı maaşlı çalışan yapmalısınız.
Performansına göre de prim taahhüt edebilirsiniz.
Böylelikle o da risk almış olur.

Adam risk almıyor ki, maaşlı çalışan olarak çalıştığı bir işten çıkıp, büyüme potansiyeli olan başka bir fikre cebinden bir kuruş çıkmadan ortak oluyor. Ne kaybedecek? Arkadaşınız için çok iyi bir fırsat. Başkasının parasıyla yatırım yapıyor. Hatta siz ona 30 bin lira vererek bu durumda bir "Private Equity" ortaklığına girmiş oluyorsunuz.

Ha adamda über yetenekler vardır, sizin kattığınız sermayenin karşılığı olarak onda da aynı değere sahip bir "know-how" vardır, o zaman lafım yok. Eğer bu arkadaşınızın bilgi ve becerilerinin 30 bin lira ettiğini düşünüyorsanız ortak olun, aksi halde arkadaşınızın yerinde olmak isterdim doğrusu.

Yani, dışarıdan başka birini getirip bu işin başına koymuyor oluşunuzun tek sebebi arkadaşınızın güvenebileceğiniz birisi olması ise, bence feci bir yanılgı içindesiniz. Bizim patronun bir lafı vardı, "Bir şirketi patrondan başkası soyamaz" diye. Sermayenizi başkasına emanet ederken dikkatli davranın. Duygusallığı silip atın kafanızdan.
0
elf of darkness
(08.12.17)
@elf of darkness,

Isini birakan risk almiyor ama Isini birakmayan mi risk almis aliyor. Nasil risk anlayisi bu?
0
baldur2
(08.12.17)
@baldur2, işini bırakanın aldığı risk burada devede kulak.
Arkadaşına iş teklifi yapacak.
Mevcut maaşın bu, al sana daha cazip bir maaş öneriyorum.
Arkadaşı da bunu değerlendirecek.

Bana kalırsa profesyonel bir yönetici ile anlaşıp, iyi bir kontrol mekanizması kurmak daha akıllıca bir çözüm.
0
elf of darkness
(08.12.17)
aradaki can
yapılacak şey

%5 verilmesi uygundur.
ya da maaş vereceksin

bir de 60000 tl ilk yatırım maliyeti
aylık masraflar vs. de olacak
o yüzden bu işin ideali budur.

bizzat arkadasim

400.000 tl lik yatırım yaptılar
bizim mudure de 55 verdiler
yatırım patladı
bizim arkadastan 25 k tl aldılar %5 zarar ettiği için
bu arkadasindan da bu parayı isteyemeyeceğine gore o da vermeyecegine gore.

kabul etmezse de ailenden guvendigin birini durdur basında.
0
kingcyrax
(08.12.17)
bastsn ikinizin de içine sinecek şekilde anlaşmazsanız o çok çok yakın arkadaşınızla bir sene içinde kanlı bıçaklı olma ihtimaliniz olabilir. hiçbir iş yatırımdan sonra anında kazanca dönmez, sabretmeniz gerekir en az bir sene ve de dayanma gücünüz olmalı en az 1 sene. 60bin yatırım yapıyorsunuz ama sonradında da sermaye ihtiyacınız olacaktır muhtemelen. arkadaşınızın tarafından bakarsak bu işten başka geliri olmayacak dolayısıyla beklentisi olacak.
0
kveldulv
(08.12.17)
size tavsiyem ortak olarak bu ise girmeyin, birak oranlari filan
0
kamyonsans
(08.12.17)
Maaş + kardan pay gibi bir şey olmalı. Maaş kesin olmalı ve gider olarak görünmeli. Profesyonel düşünmek lazım. Sadece kara ortak olursanız zarar ettiğinde o adam para kazanamayacak, para kazanamayan adamdan da zaten verim alamazsın. O da bir yerde çeker gider.
0
feedback
(08.12.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.