[]

ne yapabilirim? çalışmak/rahatsızlık

selamlar,

kasım ayında işte düşüp ayağımı kırdım. bir buçuk ay kadar alçıda kaldı ayağım. şimdi kemik iliği ödemi ve ganglion kisti var. doktor tam istirahat ilaç ve hiperbarik oksijen tedavisi önerdi.

bir yandan uzun süredir çalışmıyorum. maddi sıkıntılar çekiyorum. babamın yaşı çok geçkin ve takside çalışıyor. iyi bir insan olduğu için pek kazanamıyor, 12 saat çalıştığı için çok yoruluyor ve yollarda yaşadığı stresin haddi hesabı yok. bir kaç sene içerisinde bir sürü sağlık problemi yaşadı ve gözle görülür bir şekilde çöktü, yaşlandı.


şimdi babama yük olmak istemiyorum. annemden zaten para almıyorum. ben evde ne yapabilirim? uzun zamandır böyleyim, artık bir şekilde kazanmam gerek. iyileştikten sonra iş arama faslı zaten beni yeterince düşündürüyor. fakat o aşamaya geçmeden şu anda az buz kendimi karşılayabilmem lazım.


bilgi sinema tv mezunuyum, son dönemimi amerika'da burslu okudum. ingilizcem çok iyi, yayın evi ve dergi tecrübem de mevcut. metin çevirisi yapabilirim. photoshop'tan çok iyi derecede anlıyorum. yine kurgudan, adobe premiere'den de iyi derecede anlıyorum.

alçım çıktıktan sonra çalışırım diye normal işler arıyordum fakat şu an ne yazık ki yine eve dönmüş durumdayım ve kayıbım... ne yapacağımı bilemiyorum artık. neler yapabilirim bu donanımdaki bir insan olarak sizce? önerilerinizi bekliyorum.
şimdiden teşekkürler.

 
Kendine bu kadar yüklenme bence. Iş bulunur ama giden akıl sağlığı yerine gelmiyor. Moralini yüksek tut, bol bol film izle mesela. Kendini geliştirmek için.


  • femme vitale  (18.01.18 19:39:55) 
@ femme vitale teşekkür ederim moral için :) fakat uzun süredir sinema mezunu olarak izlemediğim bütün filmler, diziler, avrupa yakası da dahil her şeyi tükettim. giriş düzeyde fransızca bile öğrendim hatta :) durun size linkini vereyim çok güzel anlatıyor, bir gün öğrenmeyi düşünürseniz; www.youtube.com

alçım çıkmaya yakın iş aramaya başladım. her şey normale dönecek ve akışa devam edeceğim diye düşündüğüm için hemen araştırmalara, haber salmalara koyuldum. nitekim elim çok boş döndüm. bırakın iş bulmayı, başvuracak ilan bulmak bile çok zor. bu yüzden çok endişeliyim. bir an evvel maddi açıdan toparlanmam kimseye yük olmamam lazım. ve düzeldiğimde bile imkanlarımın kısıtlı olduğunu bilmek beni çok düşündürüyor. o yüzden şimdiden bir şeyler kovalamak istiyorum.

çeviri ve photoshop işlerinde bir şeyler yapabileceğime inanıyorum aslında. belki buradan bu işlerle ilgilenen arkadaşlar görür de yönlendirebilir diye düşündüm.
  • çaykovski  (18.01.18 20:02:08) 
bionluk.com

şu siteye bir baksanız
  • oscar  (18.01.18 20:04:15) 
Çaykovski Facebook çevirmenler, çevirmen dayanışma gruplarına uye ol, bir de proz var. Yurtdışındaki çeviri bürolarına da gönder. Hatta en çok onlara gönder.


  • geçerkenugradım  (18.01.18 20:13:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.