[]

Tıpçılar veya anlayanlar kalp krizi sorusu

İyi akşamlar herkese,babannem vefat etti. 76 yaşındaydı.Olay şöyle oluyor:Şiddetli bir göğüs ağrısı ve mide bulantısıyla acilen hastaneye kaldırılıyor. 3-4 saat o göğüs ağrısına müdahale etmiyorlar.

Yani bir dizi kan testi yapılıyor fakat ağrıyı dindirecek bir şey yapmıyorlar.Yanında rekafatçi var ailemizden.Sonra 4 saat sonra kardiyologla görüşme ve testlere göre şu an çok ciddi bir kalp krizi geçiriyor,daha iyi bir hastane sevk edelim denmesi.

Burda sormak istediğim bu tür bi şikayette ağrıyı ve paniği durdurmak için müdahale edilmemesi doğru mu?İlaçların test sonuçlarını etkileyebilceğinden mi kaçınılıyor?Bu kısmı tam anlamadım.

Sonra morfin yapılıyor, başka hastaneye sevk ediliyor.Bu sırada çok rahatlıyor.O hastaneye gidildiğinde ve sonuçlar görüldüğünde doktor çok umutsuz.Anjiyoya alabiliriz diyorlar.Diğer durumda ise 5-6 saat içinde kaybedilebilceğini söylüyorlar.Anjiyoya gircek olan doktor da açık kapı bırakmış.Coraspin kullanan tansiyon ve şeker hastası biriydi.


Bu konu hakkında sormak istediğim soru şu:sanırım yaşlılar kalp krizine daha dayanıklıymış,bu kadar saat bilincini kaybetmeden durması da buna işaret.Anjiyoya girecek doktorun olumsuz tavrı açılacak damarların geri dönülemez hasarlar aldığını düşündüğü için mi? Yani hastaneye bir şekilde yetiştirilmiş,damarlar kriz yüzünden tıkalı ve bu damarları açmak o kadar da kolay değil mi?Bu konularda baya cahilim. Coraspin kullanımdan dolayı mı dezavantaj oluşmuş olabilir?Bu arada yanlış anlaşılmasın,suçlamak için birilerini aramıyorum.Tecrübe ve bizim gözden kaçırdığımız noktalar olabilir mi diye soruyorum. Anjiyo sırasında kaybediliyor hasta.

 
Başınız sağolsun.

Ağrıya hemen müdahele etmediklerini biliyorum, nedenini bilmiyorum.
Kan tahlilinde bi değeri görmeleri gerekiyor ondan sonra kalp krizi eşhisi koyuyorlar.

Öyküsünde kalp krizi olan kardeşim de epey uzun süre ağrı çekti. Prosüdür gereği ambulans en yakın hastane diye ilçeye götürdü Aldığı konum İzmir - İlçe arasındaydı. İlçede tahliller için bekletildi, sonra İzmir'e getirildi, aynı yolu tekrar döndüler filan derken kriz sabah başlamıştı, gece yarısında anjiyo olabilmişti.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (19.01.18 00:51:03) 
Anjiyo mümkün olan en kısa zamanda yapılır. İlk saat altın saattir. Zaman=Kalp kası yani tıkalı kalıp beslenemediği her geçen dakika daha fazla kalp kası ölüyor. Yapacak koşullar yoksa hızla sevk edilir. 4 saat beklemesi teorikte kabul edilemez bir şey. Türkiye'de pratikte ise en gelişmiş imkanlara sahip hastanelerde bile hasta yoğunluğundan beklemek zorunda kalabiliyorlar. Kalp krizi olduğunu anladıkları an tedavisine başlamışlardır. Morfinin verilmediği bazı istisnai durumlar var, sizinki de büyük bir kalp krizi olduğu için hemen verilmemiş olabilir ama o zaman da başka bir tür güçlü ağrı kesici veriliyor. Allah rahmet eylesin.


  • Lim5  (19.01.18 01:04:00) 
Lim5, Bizim olayda kriz olduğu belli olduğu halde kan değerini görmeden hastayı İzmr'e göndermediler. Prosüdür böyleymiş. Kardeşimin yanında tesadüfen deneyimli bi hemşire vardı o gün.
Prosüdür gereği ambulans hasta sayısı yönünden uygun hastene aramış, önceden tedavi olduğu, kontrole gittiği hastaneye götürmemiş... Dip dibe iki hastane, birinde kendi doktoru var diğerine götürüyor. Orada da gece yarısına kadar bekletildi. Ağrı kesici de vermemişler, kardeşim istemiş sonradan. Belki 10 saat sonra anjiyo yapıldı.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (19.01.18 01:31:10 ~ 08:13:27) 
Bunlardı duymak çok üzücü. Tanı koymak için kan testi görmek mutlaka şart değil. Tipik göğüs ağrısı, EKG bulguları ve kan değerlerinden 2'si gerekiyor. Enzimler yükselene ve laboratuvar sonuç verene kadar ciddi zaman geçiyor. Anjiyo ekibi hangi hastanede müsaitse oraya gönderiliyor. O kısımda sıkıntı yok.


  • Lim5  (19.01.18 11:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.