Giriş
(9)

Bugün Starbucks’a Giden Biri Var mi?

bradshaw
Yemeksepeti’nden baktigimda Christmas blend gelmis ama fiyati 74 tl gorunuyor. Bugun Starbucks’a giden biri varsa bakabilir mi subelere gelmis mi ve fiyati 74 mu hakikaten? Tesekkurler
Yemeksepeti’nden baktigimda Christmas blend gelmis ama fiyati 74 tl gorunuyor. Bugun Starbucks’a giden biri varsa bakabilir mi subelere gelmis mi ve fiyati 74 mu hakikaten?

Tesekkurler
0
bradshaw
(16.11.20)
şubeye gelmiş. geldiğini gördüğüm şubeler, bostancı, suadiye, şaşkınbakkal, caddebostan. ama fiyatından emin değilim sormadım.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(16.11.20)
Tesekkurler, tam da merak ettigim subelerdi. :) fiyatini da giden birinden ogrenebilirim insallah.
0
🌸bradshaw
(16.11.20)
Ankara'da Panora Starbucks'da gördüm bugün, 74 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Geçen sene 50-55 lira civarıydı. Bir de her sene bunun içeriği değişiyor sanırım, sabit bir içeriği yok.
0
Abdurrahman
(16.11.20)
Ay cok zam gelmis :(
Valla degisiyor mu bilemedim, olabilir. Ama bu da, anniversary blend de favorim her sene cok severek aliyorum. Degisiyorsa da guzel degistiriyorlar demek ki :))
0
🌸bradshaw
(16.11.20)
Evet, Suadiye'de 74tl. Yemeksepetinden baktım az önce.

i.hizliresim.com
0
GoodMorningTeacher
(16.11.20)
Maslak 64 tl
0
brkylmz
(16.11.20)
64 tl gördüm ben de
0
catch the arrow
(16.11.20)
Ben de Manisa'dan bildiriyorum, 64 TL'ye gördüm
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(16.11.20)
Demek ki sepet koymus 10 tl vay be. Az once vale ile espresso blend siparis verdim 49’a, pakette 44 yaziyor mesela :)
0
🌸bradshaw
(16.11.20)
(10)

okulların açılmasını neden bu kadar çok istiyor bakan

condom kurşunu
vakalar ortada, daha önce bundan daha az vaka varken okullar kapanmıştı, şimdi illa okulları açacağız diyor. derdi ne?
vakalar ortada, daha önce bundan daha az vaka varken okullar kapanmıştı, şimdi illa okulları açacağız diyor. derdi ne?
0
condom kurşunu
(16.11.20)
çalışıyoruz, önlem alıyoruz, yatmıyoruz, eğitimi aksatmıyoruz......... kamuoyunun görüşlerine göre hareket ediyorlar zaten. çoğunluk kafeler avmler açık okullar kapalı öğretmenler yatıyor vs deyince meb de bu algıyı kırmak için okulu bir an önce açmaya çalışıyor.

ekleme: herhangi bir bakanın halkın hayrına herhangi bir karar almaya çalıştığını düşünmüyorum. hepsi her şeyi çok mükemmel ve olması gerektiği gibi yapıyor kendince.
0
olutaklidi
(16.11.20)
özel okullar taş mı yesin?
0
sutlu nescafe
(16.11.20)
normal bir ülkede "bu ne saçma soru" derdim ama şu anda aksine güzel bir soru olduğunu düşünüyorum çünkü 18 yılda sınav sistemini ve müfredatı yüz kere değiştiren bir hükümetin çocukların eğitimini düşündüğünü hiç sanmıyorum.

amaç bence de bedavadan maaş vermeyelim mantığı olabilir.
0
bohr atom modeli
(16.11.20)
Bir sebep de tamamen online egitim halkin ne kadar zor durumda oldugunu daha da gozler onune sermesi bence. İnternete, bilgisayara, tablete ulasim bir cok cocuk icin hala hayal.
0
red g
(16.11.20)
Neden olabilir mesela? Ülkenin eğitiminden mesul olduğu için olmasın? Dünyada vaka sayısı bizden kat kat fazla ülkelerde bile okullar açık MEB ve devletin kurumları muhaakkak artısını eksisini hesaplamışlardır. Okulları kapatmak şehirleri kapatmak çözüm getirmiyor bu virüsün henüz bir çaresi yok ne zaman çözüleceği belli değil sonsuza kadar okullar kapalı kalacak değil ya bu şekilde kontrollü olarak eğitime devam edilmesi en mantıklısı.
0
acebi
(16.11.20)
Vakalar ilk patlamaya başladığında -tabii bize açıklandığı kadarıyla- okulların kaptılması yerinde bir önlemdi ancak bunun sürdürülebilirliği yok.

Alanım küçük çocuklar olduğu için onlar adına konuşmam gerekirse beş uzaktan eğitim dersi bir tane yüz yüze eğitim etmiyor. Kaldı ki her çocuğun internete ulaşabilme imkanı yok. İnterneti olsa tableti/telefonu olmuyor. İstanbul’da iyi gelirli bir ilçede öğretmenim. Sınıfımda online eğitime ulaşamayan öğrencim var. Çünkü diğer kardeşleri ile derslerinin saati çakışıyor. Eğitimde fırsat eşitliği açısından okullar açılmalı bu nedenle.

Bir de şunu eleştireceğim; insanların iç içe olduğu çeşitli eğlence organizasyonları faaliyet gösterirken okullar kapansın demek mantıksız geliyor. Aksine birincil önem arz etmeyen yerlerin kapatılması okulların açık kalması gerekiyor. Tıpkı hastaneler gibi.
0
ruhen hastayim ben
(16.11.20)
Online egitim fiyasko oldu.
Okullara bağlı onlarca sektör var okullar kapalı kalırsa bu sektörlerde kriz büyüyecek.
0
istege bagli sigortasiz
(16.11.20)
okullara bağlı onlarca sektör + 1
servisler, kırtasiyeler, kantinler, ihaleler, tekstil sektörü, öğrencilere yönelik spor-sanat aktiviteleri vs.
çocuklara evde kim bakacak sorunsalı
özel okullar faktörü binlerce özel okul çalışanı
uzun vadede bir şekilde üniversiteleri de geç açma korkusu (üniversitelerin etiklediği sektörler daha da geniş)
en en enn sonlarda e-eğitim için teknik altı yapı yetersizliği de olabilir ama iyice sonlarda.
0
jimjim
(16.11.20)
Dunyanin her yerinde okullar ayni zamanda cocuk bakimevi olarak kullaniliyorlar. Anne-Baba calisirken cocuk bosta kalmiyor, kontrol altinda oluyor. Pandemi doneminde cocuklar evde kalinca basibos kalma durumlari olustu ve aileler bu konuda cok dertliler.
0
cleric
(16.11.20)
Ben sadece ekonomik nedenlerle olduğunu sanmıyorum. Yukarıda belirtilmiş zaten, bakın İstanbul'da iyi ilçede bile sorun olurken anadolu'nun ilçesinde, kasabasında, köyünde yaşayanlar için 2-3 kardeşe aynı anda hem ayrı oda hem ayrı cihaz hem de internet sağlamak çoğu kişi için mümkün değil. Fırsat eşitliği tamamen ortadan kalktı uzaktan eğitimde.

Bir video vardı. Adamın 3 çocuğu var, hali vakti de yerinde. Evinde bilgisayar, tablet var, bir çocuğuna da kendi telefonunu veriyormuş. Ama hepsinin dersi aynı anda olunca yoruluyoruz diyordu. Küçükler kendi kendine açamıyor zoom vs, biri salonda biri mutfakta, biri kendi odasında, bağlantı kopuyor bişi oluyur müdahele etmek gerekiyor. Hayal edince bike afakanlar basıyor bana. Üniversite seviyesinde çok sıkıntı olduğunu düşünmüyorum uygulamalı alanlar dışında ama ilk okul için çok zor bence uzaktan eğitim.
0
playing star again
(16.11.20)
(4)

Askerlik - Yoklama, Çürük ve Virüs

heavy smoker
Herkese merhaba,29 yaşındayım. Kendimi bildim bileli askere gitmek istemedim. En son 15 bin liralık bedelli vurunca aradan çıkarayım diye kaydoldum; fakat geçen sene, ilk muayenemde, fazla kilom olduğu için heyet erteleme kararı verdi.Bu ay ise ikinci muayenem olacak fakat e-Devlet üzerinden yoklama
Herkese merhaba,

29 yaşındayım. Kendimi bildim bileli askere gitmek istemedim. En son 15 bin liralık bedelli vurunca aradan çıkarayım diye kaydoldum; fakat geçen sene, ilk muayenemde, fazla kilom olduğu için heyet erteleme kararı verdi.

Bu ay ise ikinci muayenem olacak fakat e-Devlet üzerinden yoklama yapamıyorum. e-Yoklama için uygun değilmişim. Şubeye git diyor ama gitmeden randevu almam gerekiyor mu emin değilim.
Canımı sıkan nokta da burada başlıyor. Askerlik şubesindeki kalabalığın içindeki virüs riski için ne düşünüyorsunuz? Şubeden sonra bir de hastane(Şişli Etfal) ziyaretleri olacak tabi. Aylardır yalnızca çöp atmaya çıkan biri olarak fazlasıyla çekiniyorum. Bir öneriniz olur muydu bu konuda?

Bir diğer ve esas sorum ise çürük raporu hakkında. Geçen sene 116 kiloydum ve yanlış hatırlamıyorsam tam sınırdaydım. Haliyle erteleme aldım. İkinci muayenelerde heyetin çürük verme inisiyatifi varmış sanırım. Hem 15 bini geri alırım hem de bu dertten tamamiyle kurtulurum derken virüs yüzünden evden çıkmaz oldum ve ne ilginçtir ki oturduğum yerde kilo veriyorum. Acaba sınırımın 1-2 kilo altında çıkarsam hadi yavrum askere derler mi? Ya da böyle durumlarda heyet iletişim kuruyor mu karşısındakiyle? İlk muayenede heyet odasına girip çıkmam bir olmuştu.

Boy 189 ve kilo 116 olarak aşağıdaki siteden kontrol ettiğimde de askere elverişlidir diyor.
Geçen sene nasıl ertelendi, formül farklı mı artık?

Bu konularda deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.

Link: www.istahed.org.tr
0
heavy smoker
(16.11.20)
(89-3 )+ 30=116. Formül bu. Tam sınırdaymışsın geçen sene. Normalde çürük için 126 kilonun üstünde olman lazım. Bu sene 116 - 126 arasında ölçülürsen yine erteleme alırsın. 116 altında elverişlidir der gönderirler.
0
goodman
(16.11.20)
Peki hocam inisiyatif konusunda bilginiz var mı? Geçen sene heyetten önce muayene olduğum dahiliye doktoru, ikinci heyet görüşmesinde çürük alma şansımın olduğunu söylemişti. Bir de 115 kiloyken askere elverişli olmam ve 116 kiloyken olmamam komik değil mi ya?
0
🌸heavy smoker
(16.11.20)
Biliyorsun askeriyede mantık aranmaz. Ben bu işlere çok kafa yordum hatta çürüğüde almak üzereydim ama o anda bedelli çıktığı için gidip bedelli yaptım. Bu işin tek bir doğrusu yok. Benim dönemimde kasımpaşa ilk seferde çürük verirken diğerleri 2. De veriyordu. Biri diğerini tutmuyor. Benim önümdeki çocuk +35 kilo ile ilk seferde elverişsiz alırken ben +41 ile erteleme almıştım mesela. 1 kilo kadar fark varsa iyice kalın giyin. Zaten kıyafetle tartılıyorsun gitmeden de bol su iç. Kiloyu tutturursun. İkinci de çürük alıp almaman tamamen şans şu an.
0
goodman
(16.11.20)
Bir tanıdığım ilk seferinde çürük aldığını söylüyordu, demek olabiliyormuş.

Ben daha önce hiç muayene olmadığım için bedellide kilo sınırına takıldım. Halbuki başka bir arkadaşım sınırın yukarısında olmasına rağmen sistemde kayıtlı(10 sene önce kadar) muayenesi gözüktüğü için direkt askere gitti.
Sanırım sizde de aynı durum var.

Tek umudum, biraz da virüse güvenerek çürük almak. Verin işte sanki madalya istiyoruz be.
Acaba pantolonun altına eşofman giysem anlarlar mı :)
0
🌸heavy smoker
(16.11.20)
(1)

acentelaları göremiyorum

cosmicgadin
https://www.tursab.org.tr/acenta-aramatursabın sitesinde tüm acentaların listesi çıkıyodu. şimdi isim ya da belgeyle aramaya müsaade veriyo. nasıl bulaceyiz?
www.tursab.org.tr

tursabın sitesinde tüm acentaların listesi çıkıyodu. şimdi isim ya da belgeyle aramaya müsaade veriyo. nasıl bulaceyiz?
0
cosmicgadin
(16.11.20)
ismini bilmediginiz bir acenteyi mi ariyorsunuz?
0
quietman
(19.11.20)
(2)

140journos z raporuna tekrar basladi mi?

fakyoras
Selam,Bir iki sene once 140journos z raporu diye bir sey gonderiyordu whatsapp'tan. Gunun onemli gelismelerini ozet olarak yolluyorlardi. Sonra ara verdiler, bambaska sekilde gelecegiz dediler gelmediler. Youtube'ta ikinci sezona basladik demisler. Bu bahsettigim gibi bir seye de basladilar mi bilen
Selam,

Bir iki sene once 140journos z raporu diye bir sey gonderiyordu whatsapp'tan. Gunun onemli gelismelerini ozet olarak yolluyorlardi. Sonra ara verdiler, bambaska sekilde gelecegiz dediler gelmediler.

Youtube'ta ikinci sezona basladik demisler. Bu bahsettigim gibi bir seye de basladilar mi bilen var mi? Veya benzer bir sey var mi onerebileceginiz. Twitter'da simulasyonda bugun diye bir seyi takip ediyorum, her gun o gune dair konusulan basliklari yayinliyor
0
fakyoras
(16.11.20)
fotrsapka
(16.11.20)
Kapsül ve aposto var, hem mail hem podcast olarak sesli
0
freebird5406_2
(16.11.20)
(9)

türk klasiği kitaplardan mutlaka oku dedikleriniz?

tabudeviren
araba sevdası'ndan, yeşil gece'ye hiçbir türk klasiğini okumadım. (yaşar kemal/orhan kemal kitapları hariç)bunları okuyan arkadaşlar, hangisini ve hangi yayınevinden tavsiye edersiniz?
araba sevdası'ndan, yeşil gece'ye hiçbir türk klasiğini okumadım. (yaşar kemal/orhan kemal kitapları hariç)

bunları okuyan arkadaşlar, hangisini ve hangi yayınevinden tavsiye edersiniz?
0
tabudeviren
(16.11.20)
Tanpınar. Saatleri Ayarlama Enstitüsü ve Huzur. Yayınevi fark etmez bence, tercüme olmayacağı için. Font, kağıt filan hassasiyetiniz varsa bi şey diyemiyorum.
0
gayda
(16.11.20)
intibah
0
mehmed resad
(16.11.20)
adalet ağaoğlu, ölmeye yatmak, şu an everest basıyor iyidir.
araba sevdası'nın iletişim'deki eleştirel basımı
kemal tahir, yorgun savaşçı ve devlet ana, ithaki
nazım hikmet, memleketimden insan manzaraları, yky
orhan pamuk, benim adım kırmızı, kara kitap, yky
sait faik'in mümkünsünse bütün eserleri :) iş kültür
tarık buğra, küçük ağa, iletişim
peyami safa, dokuzuncu hariciye koğuşu ve yalnızız, ötüken sanırım
leyla erbil, sevgili arsız ölüm. ben everest'ten okumuştum şu an hangi yayınevde hatırlamıyorum.
haşim ve fikret'in şiirleri. sanırım dergah'ta vardı ikisi de.

türk edebiyatını severseniz yakup kadri'nin gençlik ve edebiyat hatıralarını tavsiye ederim.
0
black holes in the sky
(16.11.20)
Niye kimse Sabahattin Ali'den bahsetmemiş?

@black holes in the sky 'ın listesi güzel. Ama Sevgili Arsız Ölüm Leyla Erbil'in değil Latife Tekin'in.
0
Mirket
(16.11.20)
@gayda

onu şundan dedim: güncel olmayan kelimelerin tanımlanması ve gereken ekstra bilgilerin verilmesi olabilir.
0
🌸tabudeviren
(16.11.20)
Nihal Atsız - ruh adam
+Yalnızız(peyami safa)
sSafiye Erol - Ciğerdelen
0
adivar
(16.11.20)
İnce memed 1234 diyorum.
0
dickens
(16.11.20)
İnce Memed Serisi - Yaşar Kemal
Dağın Öte Yüzü Üçlemesi - Yaşar Kemal
Dar Zamanlar Üçlemesi - Adalet Ağaoğlu
Kurt Kanunu - Kemal Tahir
0
ruhen hastayim ben
(16.11.20)
Benim yazacağım klasik sayılmaz herhalde

H. Nihal Atsız'dan Deli Kurt.

Aynı yazardan Ruh Adam'ı yazmış bi arkadaş ama ben bi türlü sevememiştim o kitabı.

Ve en sevdiğim kitap Sabahattin Ali'den Kuyucaklı Yusuf.
0
antihero
(16.11.20)
(1)

binanın yapısına göre deprem riski

la mort heureuse
merhabalar, istanbulda yaşıyorum ve önümüzdeki ay taşınmam gerekiyor. ev ararken en çok düşündüğüm şey deprem riski maalesef. şu an bakırköyde yeni bir apartmanda yaşıyorum. iş yerim leventte olduğu için ve bakırköy deprem açısında riskli yerlerden biri olduğu için buradan uzaklaşmak istiyorum zaten
merhabalar, istanbulda yaşıyorum ve önümüzdeki ay taşınmam gerekiyor. ev ararken en çok düşündüğüm şey deprem riski maalesef. şu an bakırköyde yeni bir apartmanda yaşıyorum. iş yerim leventte olduğu için ve bakırköy deprem açısında riskli yerlerden biri olduğu için buradan uzaklaşmak istiyorum zaten burada da kiralar uçmuş durumda.

iş yerime yakın metro güzergahında semtlerde evlere baktığımda şöyle bir şey dikkatimi çekiyor. evler genel olarak birbirine bitişik, aralarında hiçbir mesafe yok ve tek cepheler. bu durum deprem açısından riskli midir? sizce nelere dikkat etmeliyim?
0
la mort heureuse
(16.11.20)
genel olarak 2001den önce yapılmış binalar eski deprem yönetmeliğine göre ve risklidir.

2005 sonrası yeni yönetmelik çıkıyor ve 2010da güncellniyor yanılmıyorsam. 2010 sonrası binalarda denetim oldukça sıkı bu binalar için güvenli diyebiliriz.

eksisozluk.com
0
orpheus
(16.11.20)
(10)

bu ne şimdi?

spaghetti
bir çiftimiz var, 5+ yıldır evli. erkek evliliğin ilk yıllarında libidosu düşük bir insan olduğunu, ilişkiye girmeyi sevmediğini söylüyor. kadın kabullenip devam ediyorken tesadüfen erkeğin hiç de libidosu düşük biri olmadığını, tercihinin kendini tatmin olduğunu öğreniyor ve başka kadınları arzulad
bir çiftimiz var, 5+ yıldır evli. erkek evliliğin ilk yıllarında libidosu düşük bir insan olduğunu, ilişkiye girmeyi sevmediğini söylüyor. kadın kabullenip devam ediyorken tesadüfen erkeğin hiç de libidosu düşük biri olmadığını, tercihinin kendini tatmin olduğunu öğreniyor ve başka kadınları arzuladığını keşfediyor, çok ağır geliyor. iki yıl gel gitten sonra (fiziksel olarak aldatıldığını bilse bir saniye bile düşünmez) artık kaldıramıyor ve boşanmaya karar veriyor. boşanma kararından sonra son bir kez denemeye karar veriyorlar ve erkek bu aşamada birden değişip aşırı talepkar, istekli bir karaktere bürünüyor.
5 yılda libidosu 1/10 olan erkek birden 9/10 nasıl olabilir?
kadın bunun rol olduğunu düşünüyor ve anlam veremiyor.
not: boşanma gerçekleşse temiz bir ayrılık olacak, kadının bir talebi yok.
0
spaghetti
(16.11.20)
Geçmiş olsun. Kadınımız başta bir hataya düşmüş ancak bu hataya ikinci kez düşmesi onun aptallığı olur. Aptal olmasın.
0
ruhen hastayim ben
(16.11.20)
Bence bunun bir matematiği yok, olabilir yani. Ayrılığın adı geçmesi bile travmatik bi olay, hakikaten etkilemiş olabilir. Madem her şey normale dönmüş ben olsam devam ederdim. Kendini tatmin konusunu da çok iyi anlayabiliyorum, porno bağımlılığı çok ciddi bi olay. Durum gerçekten de bir bağımlılık olabilir. Sadece bu süreci 5+ yıl boyunca sürdürmek ilginç geldi.
0
roket adam
(16.11.20)
Koşarak profesyonel yardım almaya gitmelisiniz.
0
intihar etsem de kendime gelsem
(16.11.20)
5 yılda libidosu 1/10 olan erkek birden 9/10 nasıl olabilir? Olamaz. Sizinle ilişkiye girmeyi sevmiyormuş demek ki, zaten başka kadınlara ilgisi olduğunu da fark etmişsiniz.

Ya size yıllarca yalan söylemiş veya sizi arzulamamış, ki libidosu hep 9/10sa fiziksel olarak da aldatmış olma ihtimali var.
Ya da psikolojik bir sorunu var, ki bence bunun bir anda düzelmesi mümkün değil, birden değişmesinin altında başka bir şey olabilir.
0
zetsuboushita
(16.11.20)
Erkek kişisinin eşcinsel olma olasılığı var. Son yıllarda çok fazla şekilde buna benzer olaylar duyuluyor. Bir çift evleniyor ama erkek kişisi yüzünden çok nadir şekilde -çoğunlukla kadının ısrarı ile- birliktelik yaşıyorlar. Bu tip erkekler genellikle kendilerini saklamak için evleniyorlar sonuçta evli barklı, evinde karısı olan adam imajı çiziyorlar.

Birkaç aylık evlilik olsa sorun değil, devam edilir evliliğe ama beş yıl çok ağır. Hani bir sorunu olsa zaten siz fark ederdiniz, derdiniz bu sorunu var bu yüzden birlikte olmak istemiyor ama o da değil.
0
GoodMorningTeacher
(16.11.20)
çocuk falan yoksa uğraşmayın boşuna derim ben. illa ki roldür.
0
prodeq
(17.11.20)
aklı başına gelmiş olabilir
arzuladığı kadınları elde edemeyeceğini anlamış olabilir
eşini arzulamaya başlamış olabilir
rol yapıyor olabilir
geçici olabilir

karşılıklı konuşmak gerekir
0
bir soru sorcam
(17.11.20)
Kadını arzulamıyorsa bile Cialis benzeri alındığında yarım saat içinde cinsel birlikteliğe hazır hale getiren ilaçların varlığını hatırlatmak isterim. Boşanmamak için onlara başvurduğunu düşündüm bir an.
0
velvetmorning
(18.11.20)
adam yalan soyluyorsa veya velvetmorning'in dedigi gibi ilacla falan bu acigi kapatiyorsa da bunda yanlis birsey yok. aksine kadinla iliskisine deger verdigini ve bitmesini istemedigini gosteriyor. bir caba var. aferim.

oturup konussunlar.
0
2oda1salon
(18.11.20)
mastürbasyondan kendisi vazgeçmişse ilişkiye daha aç hale gelmiştir.bu da olabilir.
0
drako
(18.11.20)
(10)

Drone almak ya da almamak ?

denizmaniaherif
Merhaba. Sanırım drone almak istiyorum. Öncelikle youtube kanalı için destek görüntüler almak için istiyorum. Bir kaç sorum var ;1 - Drone 500 gr altı üstü muhabbeti tam olarak nedir ? Hangisi daha mantıklı ? ( Yeşil alanda deniz kenarında vs çekeceğim )2- 1500 lira ya da 2000 lira bütçe ile düzgün
Merhaba. Sanırım drone almak istiyorum. Öncelikle youtube kanalı için destek görüntüler almak için istiyorum. Bir kaç sorum var ;

1 - Drone 500 gr altı üstü muhabbeti tam olarak nedir ? Hangisi daha mantıklı ? ( Yeşil alanda deniz kenarında vs çekeceğim )

2- 1500 lira ya da 2000 lira bütçe ile düzgün görüntü almak mümkün mü ? Ben yürürken beni takip etsin 4k olmasa da croplanabilir kalitede bir şeyler çeksin istiyorum. Link veya isimle yeşillendirirseniz müthiş güzel olur..

3- Drone almadan önce nelere dikkat etmek lazım ? İyi bir şey almadan uyduruk bir drone ile alıştırma yapmak olur mu ?

4- Antalayda yaşayıp dronundan sıkılan ve bana düzgün bir fiyata satmak isteyen var mı ? :)

5 - Bu da benden sana bir tavsiye buna da dikkat et dedikleriniz..
teşekkürler..
0
denizmaniaherif
(16.11.20)
Çok az daha bütçeyi artırıp minimum dji mavic mini almanı öneririm. Ayrıca dağda bayırda çekmeyeceksen almanı önermem, polisler çok arıza çıkartıyor.
0
roket adam
(16.11.20)
Kolay ama unutulmaması gereken kısım ehliyet alman lazım. Diğer nokta şehir yakınında çoğu yer için uçuş izni alman çok zor, ancak çok uzak yerlerde ya da kaçak olarak kullanabilirsin ki, bu da sıkıntılı.
0
cursor
(16.11.20)
@cursor Ehliyet mevzuu 500 gr üzeri için değil miydi?

@roket adam Dji'ye baktım da 3500 lira deniyor..takip etme de yok :/ bu üzücü
0
🌸denizmaniaherif
(16.11.20)
Ehliyeti herkes almak zorunda, kayıt işlemi 500gr üzeri için.

Dji dışındaki ucuz markalar genellikle oyuncak ve çöp. en ucuz ve uygun dji mavic mini.
0
Northern Mariner
(16.11.20)
Azami Kalkış Ağırlığı 500 gr. Altı İHA sahipleri yeşil bölgelerde mülki idare amirliğine bilgi vererek uçuş gerçekleştirebilirler. Yeşil bölge haricinde ise uçuş izin başvuru formu ile resmî olarak Genel Müdürlüğümüze başvuru yapabilirler.

işte bu izinler için kayıt olmak ve ehliyet almak gerekiyor. Yoksa her çekim için mülki idare amirine dilekçe yaz cevap bekle uzun iş. Diğer türlü en azından online hallediyorsun işini.

Polis, jandarma çok fazla sıkabiliyor, ne zaman ne yapacakları belli olmuyor.
0
cursor
(16.11.20)
Ehliyet alsan da kafana göre uçurabileceksin manasına gelmiyor bu arada, dendiği gibi can sıkıcı bi izin prosedürü var. O yüzden dedim dağda bayırda görünmeyen yerlerde uçuracaksan iyi de diğer türlü sıkıntı oluyor.
0
roket adam
(16.11.20)
1500 2000 liraya istediğiniz gibi birşey bulmanız pek mümkün değil. Düzgün görüntü alayım, takip özelliği olsun vb. şeyler istiyorsanız benim tavsiyem mavic air 2. fly more combo paketi 10bin lira civarında. 2 değil de mavic air alın desek o da tek pilli paketi 5bin, fly more paketi 7 küsür. Yani 2000 liraya oyuncak kategorisindeki şeyler var. Malesef durum bu.

Uçurduğunuz drone un gramajından bağımsız her halükarda (en az) IHA-0 Sportif/Amatör pilot lisansı almanız gerekiyor. Sivil Havacılığın internet sitesinden başvuruyorsunuz, online olarak yapılıyor.

500gr muhabbeti şu, uçuş ağırlığınız 500gr üzerindeyse drone u sivil havacılığa kayıt ettirmeniz gerekiyor. 500 gr altı için bu şart değil. Ama bu 500gr altı da olsa drone u her yerde izin almadan uçurabileceğiniz anlamına gelmiyor. Özellikle istanbul ankara gibi yerlerde uçuşa serbest bölge çok çok az, yok gibi birşey. başvuru yapıp izin almanız gerekiyor öncesinde.
0
battal gemalmaz
(16.11.20)
@cursor teşekkürler

@battal yorum harika oldu. Benim derdim deniz kenarında dağda bayırda gezerken çekeyim.. Çoğunluğu sahil olacak o yüzden sanırım yeşil alan sıkıntısı pek yaşamam.. Mavic mini takip özelliğinin olmaması üzdü.. sanıyorum mavic air yani bu 5k olan cihazda vardır ?

Bu iş de işte her teknolojik cihaz alımı öncesi girilen arapsaçına dönüyor.. aruzlar şelale oldukça oluyor onu da isteyeyim o zaman almışken 1000 fazla vereyime gidip 10 bin liradan bahsetmeye başlanıyor..

Azıcık crop yapmaya imkan sağlasın edit sırasınde ve düzgün kalitede çeksin istiyorum açıkcası.. Sanırım benim hobi amaçlı videolarıma cevap verecek.. Yürürken koşarken bisiklet sürerken takip etsin istemiştim 1 2 dakika ama belki bir arkadaşımdan rica ederim o sırada yanımda olabilecek olan.. Neticede iş biner biner katlanıyor..

mavic mini'ye odaklanayım ben onun altındakiler epey kötü deniyor herkesçe..
0
🌸denizmaniaherif
(16.11.20)
ufak bir not; antalya’da yeşil alan yok maalesef, her halükarda izin almanız gerekecek yani. yeşil alan neredeyse hiçbir yerde yok zaten.
0
orient blue
(16.11.20)
Antalaya merkezde değil de yeşillik yerlerinde sahilde çekeceğim orası da mı kırmızı yahu ? :( orası kırmızı ise neresi yeşil ki ?
0
🌸denizmaniaherif
(16.11.20)
(4)

Covid gelmeden takviye ne alayim?

palmtree
Simdiye kadar kactim bir sekilde covidden ama durumlar belli, kacmak gittikce zorlasiyor, benim de kapimi calacak en sonunda bu lanet.Ne iceyim, d ve c vitamini diyorlar, siz ne kullaniyorsunuz, recetesiz alinabiliyor mu ornegin d vitamini?
Simdiye kadar kactim bir sekilde covidden ama durumlar belli, kacmak gittikce zorlasiyor, benim de kapimi calacak en sonunda bu lanet.

Ne iceyim, d ve c vitamini diyorlar, siz ne kullaniyorsunuz, recetesiz alinabiliyor mu ornegin d vitamini?
0
palmtree
(16.11.20)
D, c ve çinko. Gıdalardan almaya çalışın bir ton para diğerleri.. Ezbere vitamin almak da mantıklı değil önemli olan düzgün sağlıklı beslenme..
0
denizmaniaherif
(16.11.20)
Eczacım şunu önermişti

www.hepsiburada.com
0
awlmi
(16.11.20)
sumbucol
propolis
d vitamini
çinko+c bazen biotin alıyorum, bu ikisini dönüşümlü yukarıdakileri düzenli kullanıyorum.

iyi uyku + egzersiz, temiz hava+protein ağırlıklı beslenme+ hijyen.
0
jimjim
(16.11.20)
Propolis
0
Arthur Dayne
(16.11.20)
(2)

Implant sorusu

nefertarii
Disime implant yaptilar.Persembe oldu (dikis filan da atildi) hicbir sorun yoktu. Dun gece ve bugun devam eden bir tahris gibi bir sey var dis etimde. yani bole kizarir ya oyle oldu...Normal mi sizce?
Disime implant yaptilar.

Persembe oldu (dikis filan da atildi) hicbir sorun yoktu. Dun gece ve bugun devam eden bir tahris gibi bir sey var dis etimde. yani bole kizarir ya oyle oldu...

Normal mi sizce?
0
nefertarii
(16.11.20)
evet. fazlasıyla normal
0
giovanne
(16.11.20)
bu tarz tahriş durumları olasıdır ama yine de seviyesi önemli. bu bakımdan eğer uzun süreli devam ederse doktorunuzla görüşmenizde fayda var.
0
anathemamen666
(24.12.20)
(5)

4 kişilik oyun

EasyTiger
4 erkeğiz. 20 senelik arkadaşız. Özellikle sinemayla ilgili eşli oyun oynayıp eğlenmek istiyoruz. Akla ilk sessiz sinema geliyor. Başka ne olabilir?Board oyunu tarafında eksiğiz maalesef. Elde tabu vs yok.
4 erkeğiz. 20 senelik arkadaşız. Özellikle sinemayla ilgili eşli oyun oynayıp eğlenmek istiyoruz. Akla ilk sessiz sinema geliyor. Başka ne olabilir?

Board oyunu tarafında eksiğiz maalesef. Elde tabu vs yok.
0
EasyTiger
(16.11.20)
bu telefonu kafada tutmalı kelime anlatmalı bir oyun vardı ismi aklıma gelmedi ama o olabilir
0
karsiyakaliyiz
(16.11.20)
Sessiz sinemayı pictionary gibi çizerek de oynayabilirsiniz. Ek olarak ismini bilmiyorum ama herkes bir post-ite bir sinema oyuncusu veya yönetmeninin (veya herhangi bir ünlünün) ismini yazıp gruptan birinin alnına yapıştırır, alnına yapıştırılan kişi evet/hayır soruları sorarak kim olduğunu bulmaya çalışır. Eğlenceli oluyor.
0
fotrsapka
(16.11.20)
Scribbl oynayabilirsiniz.
0
nax
(16.11.20)
Filmolog diye bir oyun çıkmış. Biraz oynadık geçen arkadaşlarla, çok eğlendik. Ama çok amatör hazırlanmış, kuralları anlamak epey sıkıntı oldu, tabu'nun sinema versiyonu olmuş. ona bakabilirsiniz, 50-60 tl gibi bir fiyatı vardı
0
kendi helvasını kavuran zombi
(16.11.20)
Tabuyu apple filan oynayabilirsiniz aslinda. He piyonlarjn harejet ettirildigu kartondan da yapmak gerekir.
0
red g
(16.11.20)
(14)

evden calisiyorum, sirketten fatura yardimi talep etsem abes kacar mi?

buenosdias
cok mu sacma? boyle bir talepte buluncam. eskiden ofise gidiyorduk. adam simdi ne kira, ne fatura veriyor. dolayisiyla yukler benim uzerimde. mantiken dusununce bu istek gayet normal geliyor ama gene de fikrinizi alayim/.
cok mu sacma? boyle bir talepte buluncam. eskiden ofise gidiyorduk. adam simdi ne kira, ne fatura veriyor. dolayisiyla yukler benim uzerimde. mantiken dusununce bu istek gayet normal geliyor ama gene de fikrinizi alayim/.
0
buenosdias
(16.11.20)
Gitmediginiz icin ofisin kirasinin ödenmedigini sanmiyorum. Hem patronda size, yol parasi ve yeme icme giderleri gibi detaylarla gelebilir. Ayliginizda kisintiya gidilmediyse bence biraz abes kacar. Ayliginizda büyük kisinti varsa teklif edilebilir.
0
VIPCH
(16.11.20)
Bence uygun bir dille istenebilir. Benim çevremden duyduğum bütün şirketler ulaşım yardımlarını kestiler. Yemek fişini çay/kahve masraflarını düşünerek ciddi oranda artıran (900 lira/ay) firma da var, tamamen kaldıranlar da.
0
ganik
(16.11.20)
Çok mantıklı bir şey, ama ben yapabiliyor muyum? Hayır, yemek yardımı ve kesinlikle en azında internet faturasını ödemeleri gerekiyor bence ama işte lafta kalır benim dediklerim :/
0
atom karincanin torunu
(16.11.20)
Bence kaçar.
0
elorelia
(16.11.20)
Kira olmaz da internet-elektrik destegi istenir gayet makul. Bizim sirket multinetlere yatiriyor destegi
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(16.11.20)
Benim bunu istemeye yüzüm olmazdı şahsen. Evden çalışmak ama harici hiçbir ödeme almamak ya da eski usül ofisten çalışmak şeklinde iki seçenek sunulsa zaten evden çalışmayı tercih ederim. Evden çalışmanın sebep olacağı tek gider yemek ve bilgisayarın kullanacağı elektrik. İnternet zaten var evde, kullansan da kullanmasan da sabit bir gider. Bu giderin karşılığında evden çalışma rahatlığını veriyorlar. Madem bu tarz ince hesaplar yapılıyor, sabah giyinip hazırlanma ve gidiş dönüş yolda harcayacağın vakitten kurtardığı için maaşında, priminden ya da diğer kalemlerden kesinti yapsın mesela şirket.
0
IncredibleMau
(16.11.20)
Bence pijamanız için amortisman da isteyin.
0
wrench
(16.11.20)
gidişat yanlış talep doğru. işveren (sanmıyorum ama) ofise kira ödemiyor diye senin kiranı niye ödesin? elektrik ve internet faturaları için destek isteyebilirsin.
0
scudman1
(16.11.20)
Wrench+1
En mantikli talep bu bence :)
0
Kirmizibavul
(16.11.20)
hoşunuza gitsin gitmesin, mantıklı bulun bulmayın; mesai saatleri içerisinde ofiste olmak yerine evde olan birisi eve fazladan gider getirir. elektriğe, suya, yiyeceğe.. internete getirmese bile o internet de şirket işleri için kullandığından bunun da parasının talebi gerekir. sırf 'nasılsa ödeniyor' diye bir şey yok, bir evde oda kiralayınca nasılsa ben kalsam da kalmasam da bu oda burada duruyor diye kira falan vermeyelim o zaman. bu kadar patron yalakası olmayın abi, her halt kendi cebinizden çıkıyor gibi savunmayın patronları.

bunları talep etmek senin durumunla alakalı ama.. insani olarak yemek parasını vermeye devam ediyor olması gerekir, yolu kesmediyse mesela o zaman adam sana zaten yol yokken yol veriyorum diyebilir.. muhattabını sen daha iyi bilirsin, sonra elinde patlayabilir de. mantıken doğru. mantıken çok doğru hatta, olması gereken bu. ama mantıken daha çok sosyal hak ve maaş da almak lazım, ama o işler öyle olmuyor malesef.. haklısın, ama yöneticinin tavrını sen daha iyi bilirsin, kim ne dese yalan.. insansa kabul eder, değilse yollar..
0
mehmed resad
(16.11.20)
Pijama gibi işi sulandırmaya gerek yok. Olması gereken ödenmesi. Hatta evinde düzgün çalışma sandalyesi yoksa bunu bile karşılayan şirketler var. Nasıl dana telefon veriyor bunları da vermek zorunda. Ama Türkiye deyiz. Sigortayı tam ödemeyen yerler varken çoğu bunu da ödemez.
0
black mamba
(16.11.20)
"dolayısıyla yükler benim üzerimde" derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. mantıken düşününce yemek parası vermesi gerek, ama başka bir ödeme ne için yapması lazım anlayamadım. evden çalışmasanız internet bağlatmıyor muydunuz veya kira vermiyor muydunuz? mesai saatlerinde kullanılan elektrik için belki ödeme istenebilir ama, o da nasıl olacak ki? o zaman mesai saatlerinde özel işiniz için kullandığınız elektrik ile iş için kullandığınız elektriği de bir şekilde kanıtlamanızı isterse şirket? her şeyi kuralına uygun ve etik şekilde yapmaya kalkarsak şirket de böyle bir şey yapabilir mesela.

teoride size kesinlikle hak veriyorum da, uygulamada nasıl olur emin değilim.
0
ilgisiz garson
(17.11.20)
İş arkadaşım evde çalışma sandalyem yok evden çalışamıyorum deyip kendine sandalye bile aldırdı :D İşin özü ihtiyacınız varsa dillendirin, sonuçta durumun bu hale gelmesini siz istemediniz. Ayrıca evden çalışan personelin kuruma servis, yemek, elektrik, ısınma, diğer ihtiyaçlar vs. ne kadar kar bıraktığını duysanız şaşarsınız. Çekinmeyin derim.
0
koskoca kirpi
(17.11.20)
bizim alman ve ingiliz çalışanlar su faturasından bile yüzdesel olarak destek istedi şirketten. biraz mırın kırın yaptı şirket ama ödedi.
0
Efoody
(21.11.20)
(4)

İstanbul civarı müstakil ev

sos fistik olsun mu
Ben muhtemelen pandemi bittikten sonra da evden çalışan bir insan olmaya devam edeceğim.bu nedenle artık şehrin göbeğinde yaşamaya ihtiyacım yok. yine arada işe gideceğim için istanbul sınırları içinde müstakil, bahçeli bir yere taşınasım var.Lüks arayışım yok ama köy evi de olmasın. tek yaşadığım i
Ben muhtemelen pandemi bittikten sonra da evden çalışan bir insan olmaya devam edeceğim.

bu nedenle artık şehrin göbeğinde yaşamaya ihtiyacım yok. yine arada işe gideceğim için istanbul sınırları içinde müstakil, bahçeli bir yere taşınasım var.

Lüks arayışım yok ama köy evi de olmasın. tek yaşadığım için öyle dev gibi bir eve de ihtiyacım yok. Bu ayarda evler için nerelere bakmam gerekir?
0
sos fistik olsun mu
(16.11.20)
kurtköy şile ağva riva
0
karsiyakaliyiz
(16.11.20)
Şile'de tam istediğin gibi bir çok ev var. Üçüncü köprü yoluna yakın olduğu için ulaşımı da çok kolay ve medeniyetten de çok uzak değil. Fiyat olarak da merkezi yerdeki bir apartman dairesi kadar desem yeridir. 30-40 dakikada ataşehir'e inebiliyorsun. Mesela bizim ev şu tipte buraya yakın sayılır www.sahibinden.com
0
roket adam
(16.11.20)
uskumruköy tarafları
tuzla
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(16.11.20)
ercumentcozer
(16.11.20)
(3)

IELTS Computer based

karaca2
Gunaydin. Ielts sinavina hazirlaniyorum, listening’te rahat etmek adina bilgisayarli sinava girmek istiyorum. egitim aldigim video’da her seyi kagitta highlight ederek cozmek uzerine anlatiyor ama bilgisayar tabanli sistemde istedigim kelimeyi boyayabiliyor muyum ekran ustunde?
Gunaydin. Ielts sinavina hazirlaniyorum, listening’te rahat etmek adina bilgisayarli sinava girmek istiyorum. egitim aldigim video’da her seyi kagitta highlight ederek cozmek uzerine anlatiyor ama bilgisayar tabanli sistemde istedigim kelimeyi boyayabiliyor muyum ekran ustunde?
0
karaca2
(16.11.20)
evet, deneme sinavlarinin aynisi oluyor iste
0
aynose
(16.11.20)
ieltsonlinetests.com

şuradan örnek testler çözebilirsin. neler yapıp yapamayacağını da anlarsın hocam
0
avatar is back
(16.11.20)
Yakın zamanda girdim. Kesinlikle computer based doğru karar. Writing kısmını kağıt üzerinde mümkünü yok bitiremezdim silip yeniden yazmaktan. Kelimeleri de sayıyor sistem. Buna rağmen çalışma imkanım olmadığı için ikinci kez kontrol fırsatım olmadı spell/grammer check için.

Bütün kısımlarda müsvette olarak kullanmanız için kağıt veriliyor. Listening zaten aktığı için kağıt kalem kullanmadım. Reading kısmında metni okurken highlight özelliğini kullandım, yine not almadım. İstediğiniz kelimeleri boyayabilirsiniz. Ctrl+c/v yapabilirsiniz yine reading kısmında. Ctrl+f yapılmıyor. Müsvetteyi sadece writing task 1’de kullandım, grafik anlatımı için. Trendleri not alıp öyle geçtim yazma işini.

Bir de az bilinen bir şey, speaking kısmında bilmediğiniz bir kelime çıkarsa, examiner’dan kelimeyi açıklamasını isteyebilirsiniz. Bu konuda konuş diye kağıt verildi ve bilmediğiniz bir kelime var. Kelimeyi açıklamasını isteyebilirsiniz. Yahut söylediği kelimeyi bilmiyorsanız, açıklamasını rica edebilirsiniz. Çok sık yapılması tavsiye edilmiyor, ama bir hak tanımıştım ben kendime lazım olursa sorarım diye. Gerekmedi, ama herkesin bilmesi gereken bir şey bence girerken gerekirse diye.
0
gayda
(16.11.20)
(6)

Modem ve wifi ile ilgili sorular

siyahsekiz
Elimde iki tane modem var. Bildiğiniz adsl modem. Birisini esas modem diğerini de wifi sinyal dağıtıcı/güçlendirici olarak ev içerisinde kullanabilir miyim? Kullanabilirsem nasıl yapmalıyım? İki modemden hangisini kullanırsam kullanayım tek başına ne yazık ki ev içerisinde odalar da sağlıklı hızları
Elimde iki tane modem var. Bildiğiniz adsl modem. Birisini esas modem diğerini de wifi sinyal dağıtıcı/güçlendirici olarak ev içerisinde kullanabilir miyim? Kullanabilirsem nasıl yapmalıyım? İki modemden hangisini kullanırsam kullanayım tek başına ne yazık ki ev içerisinde odalar da sağlıklı hızları veremiyor wifi üzerinden. Şimdiden teşekkürler. Tikler hemen.
0
siyahsekiz
(16.11.20)
bridge mode, router mode bunlara benzer özellikler vardır muhtemelen. onlar varsa yapılabilir
0
sutlu nescafe
(16.11.20)
İçlerinden birini "Router" özelliği olması lazım, model numarasını ver bakalım.

Sonrası kolayi router olarak kullanılacka modemin ip numarasını ana modemden bi numara büyük yapacaksın, DHCP seçeneğini kapatacaksın. Bu kadar, bazı modemlerde router olarak kullanılması için bir tik daha seçmek gerekiyor ama genel ayar yolu bu.

Sonra da iki modemi birbirine ethernet kablosu ile bağlayacaksın, Router olan modem ana modemdeki interneti kablo ile uzağa taşıyıp WiFi olarak dağıtacak.

Hee bi dakka, sen kablosuz mu kullanmayı düşündün? Adsl modemde repeater özelliği olması zor ihtimal, ama yine de ver modele bakalım.
0
John Bloor
(16.11.20)
@John Bloor evet hocam ben ikinci modemi wifi sinyal güçlendirici/dağıtıcı (adına ne deniyor bilmiyorum) olarak kullanmak istiyorum.

İkinci modemin modeli;
ZyXEL P-1302-T10D V3 Adsl2+ Kablosuz 4-Port Modem/Router
0
🌸siyahsekiz
(16.11.20)
Bu arada ana modem olarak kullandığım modemin modeli ise şu;
ZyXEL VMG8623-T50B
0
🌸siyahsekiz
(16.11.20)
İkincinin adında geçiyor zaten özelliği, Modem/Router diyor adında. Onu kablolu olarak uzağa taşıyıp sinyali dağıtabilirsin.

Ana modemin de adında Router geçiyor, o da bu özellikte kullanılabilir, ama ana modem 5 ghz wi-fi verebiliyor, bu yüzden ana modem olarak kullanılması mantıklı.
0
John Bloor
(16.11.20)
Ben bunları nasıl eşleştirip ikinci modemimi sinyal dağıtıcı/güçlendirici olarak kullanabilirim hocam?
0
🌸siyahsekiz
(16.11.20)
(6)

Gümrükten PS Getirmek

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
PS5 fiyatı ülkemizde iki katı olduğu için yurt dışından almayı düşünüyorum. Aradaki farkla Doğu Karadeniz turuna gidip, oradan da Gürcistan'a geçerek almayı planlıyorum ama bazı sorularım var.Sorulardan önce söyleyim, 1 seneden fazla Artvin'de çalıştım, Gürcistan'a birkaç kez gidip geldim. O yüzden
PS5 fiyatı ülkemizde iki katı olduğu için yurt dışından almayı düşünüyorum. Aradaki farkla Doğu Karadeniz turuna gidip, oradan da Gürcistan'a geçerek almayı planlıyorum ama bazı sorularım var.

Sorulardan önce söyleyim, 1 seneden fazla Artvin'de çalıştım, Gürcistan'a birkaç kez gidip geldim. O yüzden gidip gelme prosedürünü biliyorum, sorum sadece neler ve nasıl getirebileceğimle ilgili.

1 - Gürcistan'a yürüyerek gidip gelmeyi düşünüyorum. Elde getirebileceğim elektronik neler var ? PS kutulu olarak ülkeye alıyorlar mı yoksa çantaya koymak gerekir mi ? IMEI numarası olmayan cihazın pasaport kaydı olmadığı için takip edilmesi kolay değil.

2 - Elde getirmek sorun çıkarırsa arabayla geçmek kolaylık sağlayabilir mi ?

3 - Kişi başı getirme limiti var mı ?

4 - Ya şubat ayının başında ya da nisan ortasında gitmeyi düşünüyorum. Bu tarihlerde virüse çözüm bulunamadığını düşünürsek, ülkeye giriş için nasıl bir sağlık prosedürü uyguluyorlar ? Bizim HES kodunu dikkate almazlar sanırım ? Geri girişte bizim polisler nasıl bir prosedürle ülkeye alıyor ?
0
ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
(16.11.20)
3- Sadece 1 adet
B)Diğer eşya
7- Bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti

www.ticaret.gov.tr

Soru: Yolcu beraberi hediyelik eşya muafiyeti nedir?
Cevap: Transit yolcular hariç olmak üzere, yolcu beraberinde getirilip serbest dolaşıma sokulan gayri ticari nitelikteki, kişisel ve ailevi kullanıma mahsus veya hediye edilmek üzere getirilen eşyaya muafiyet tanınır. Muafiyet, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır. Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 150 Avro olarak uygulanır.
0
Northern Mariner
(16.11.20)
430 Euro kuralından anladığım kadarıyla, fiyat üzerindeyse bunun vergisini ödemek gerekiyor. 500 Euro için %20 hesaplarsak 100 Euro, üzerine 18 Euro TRT Bandrolü ile birlikte toplam 118 Euro gümrüğe ödememiz gerekiyor.
0
🌸ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
(16.11.20)
Hayir malin kiymeti vergisiz haliyle hesaplanir. 500 euro odedigin bir aletin icinde yuzde 20 kdv varsa 416 eurodur malin kiymeti. Ayrica bir sey olmaz cok kasma.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(16.11.20)
kutusundan cikartin, cantaniza atin. giderken goturdum gelirken getiriyorum dersiniz.
0
bollocks44
(16.11.20)
gürcistan'a geçişler en son kapalıydı açılmış mı?
0
karsiyakaliyiz
(16.11.20)
yürüyerek gidemezsin
araca kayıtlı olman lazım
benim bildigim
0
kingcyrax
(16.11.20)
(8)

Kan vermek hakkında

minikbrowni
Covid geçirdiğim için plazma mı bişey alacaklarmış. Ben hayatımda hiç kan vermedim ve hastanede filan alırlarken çok zor alıyorlar benden damar filan bulamıyorlar bayılacak gibi oluyorum.Vermesem mi? Korkuyorum biraz :(
Covid geçirdiğim için plazma mı bişey alacaklarmış. Ben hayatımda hiç kan vermedim ve hastanede filan alırlarken çok zor alıyorlar benden damar filan bulamıyorlar bayılacak gibi oluyorum.

Vermesem mi? Korkuyorum biraz :(
0
minikbrowni
(16.11.20)
korkacak bişey yok. verin, hem sağlıklı hem de bir hastaya deva olacak öyle düşünün. çevirin kafanızı başka yöne derin nefes alın. ufacık bir iğne size hiç birşey yapamaz.
0
erty_ksk
(16.11.20)
@erty_ksk ufak değilmiş galiba. Bi arkadaşım epey korkuttu. Birde benim antikorlarım azalmaz mı kan verirsem. O zaman daha kolay covid olmam mı tekrar ?
0
🌸minikbrowni
(16.11.20)
Ya hocam senin sağlığına zarar verecek bir şey olsa doktorlar yapar mı bu nasıl sorular?

Ama hepsini geçtim vermezsen verme tabi can senin kan senin. Ama empati kur, bir gün senin ya da çok yakınının başına gelirse o sırada senin gibi düşünen insanlar için ne düşüneceksin. İçine siniyorsa ne yaparsan yap.
0
lcha
(16.11.20)
Ben ömrümün her döneminde verebildiğim kadar sık kan veriyorum, vermeye de devam edeceğim. vücudun kendi kanını yenilemesi sağlıklı. bunun için normal süreyi de 6 ay olarak veriyor doktorlar.
korkunu anlıyorum ancak korkunun yersiz olduğunu da sen anla, üstüne git, korkunu yen.
neden hayatını kısıtlıyorsun, kokularından kaçarak özgürlüğünü daraltıyorsun. gerek yok, cesaret yeter.
0
erty_ksk
(16.11.20)
Durum ne kadar acil olursa olsun, eğer sizin sağlığınıza zarar verecekse doktorlar kan almıyorlar. Daha önce acil kan ihtiyacında kan vermek istediğimde kilom yeterli olmadığı için benden almadılar. Sizde antikor bitmeyecek. Sizin hücreleriniz o antikoru üretmeyi öğrendiği için sizden alıyorlar. Siz tekrar üreteceksiniz. Aşı olduğunuzu düşünün. Aşı olduktan bir süre sonra antikor değerleri düşüyor ama virüsle karşılaşınca çok hızlı antikor üretiliyor.

Plazma tedavisisinin garantisi yok ama işe yararsa bir insanın hayatını kurtaracaksınız. Yine de karar sizin. Doktorla konuşun, ayrıntılı bilgilendirme isteyin, içiniz rahat etsin.
0
evrim halkasi
(16.11.20)
Plazma verebilecek durumdaysaniz lutfen verin.
Ailemde pek cok kisi yogun bakimda olum esiginden plazma tedavisi sayesinde kurtuldu. Korkunuzu anliyorum ama hayat kurtarabilirsiniz.
0
nax
(16.11.20)
hasta olsam veya bir yakınım olsa, plazma verebilecek birisi "iğneden korkuyorum" diye vermese...
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(16.11.20)
Saç gibi düşün, antikorun kökü sende. Sen saçından bir tutam kesip veriyorsun.
0
helena
(16.11.20)
(1)

Cep telefonu kamerası netleme problemi (hoplaya-zıplaya)

pili geçmiş zaman
Bir süredir hep aynı sıkıntıyı yaşıyorum, cep telefonu ile kayıt alırken bir türlü sabit kalmayan bir netleme problemim var..Özellikle işim gereği cep telefonundan sık sık canlı yayın çıkıyorum facebook üzerinden. Bulunduğum ortamı görüntülüyorum bu zamanlarda; ancak netlemiyor.Sürekli zıplaya zıpla
Bir süredir hep aynı sıkıntıyı yaşıyorum, cep telefonu ile kayıt alırken bir türlü sabit kalmayan bir netleme problemim var..

Özellikle işim gereği cep telefonundan sık sık canlı yayın çıkıyorum facebook üzerinden. Bulunduğum ortamı görüntülüyorum bu zamanlarda; ancak netlemiyor.
Sürekli zıplaya zıplaya bir şeyler yapıyor kamera, odaklanmakta büyük problem yaşıyor, izleyenler ise bir süre 'mide bulantısı ve baş dönmesi' gibi şikayetlerle bırakıyor izlemeyi..
Cidden..
Normal video kaydı alıyorum, bir yerleri parmakla netleyince problem yok; ama facebook uygulaması da parmakla netlemeye de izin vermiyor.
Başka telefonlarla olmuyor bu, yanımda bulunanlardan bir süreliğine telefonu alıyorum; onlarda yok bu ama; zaman zaman çıktığı da oluyor.


Problemin kaynağı nedir?
Başkalarının telefonunu çakmak ister gibi istemekten bıktım; çözümü bilen varsa gelsin..
0
pili geçmiş zaman
(16.11.20)
Telefonun marka modeline göre focus hunt diye bir google araması yaparsanız yaygın bir sorunsa forumlarda denk gelirsiniz belki

Marka modelini merak ettim ben de
0
freebird5406_2
(16.11.20)
(5)

En iyi deri bot markaları?

soru icin geldim
Chelsea model deri bot almak istiyorum. Kaba görüntüsü olmayan kaliteli bir bot markası arıyorum. Yerli markalar önceliğimdir.
Chelsea model deri bot almak istiyorum. Kaba görüntüsü olmayan kaliteli bir bot markası arıyorum. Yerli markalar önceliğimdir.
0
soru icin geldim
(16.11.20)
chelsea'den kastınız böyle bir şeyse eğer geçen hafta aldım. gerçek deri. çok rahat
www.trendyol.com
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(16.11.20)
eger baslıgı acan erkekse www.trendyol.com böyle bir şeyden bahsetti sanırım. arkadasım almıs cok rahat demişti bana.
0
koela
(16.11.20)
Erkeğim arkadaşlar
0
🌸soru icin geldim
(16.11.20)
Divarese.
0
logisticsmanager
(16.11.20)
Camper. Not: ayakkabı mesleğim olur.
0
suicides underground
(16.11.20)
(4)

Arsa vasfı nasıl değiştirilir ?

denizmaniaherif
Merhaba tarla olarak gözüken bir arsam var ama 30 / 60 imar izni 2 kata kadar izin vs biliyorum hatta yanında 2.5 katlı ruhsatlı villalar var, tapu vasfı için belediyedekiler bir kuruluşa gideceksin lisanslı haritacılar vs dedi.. ama 1 yıl içince imarı bozulur dedi tekrar para verip alman gerekir de
Merhaba tarla olarak gözüken bir arsam var ama 30 / 60 imar izni 2 kata kadar izin vs biliyorum hatta yanında 2.5 katlı ruhsatlı villalar var, tapu vasfı için belediyedekiler bir kuruluşa gideceksin lisanslı haritacılar vs dedi.. ama 1 yıl içince imarı bozulur dedi tekrar para verip alman gerekir dedi..

imar durumu ve vasfı farklı şeyler mi ? Her ikisi için işlem farklı mı ? Tarladan Arsa ya çevirtmek mantıklı mı ?

Bir mimar arkadaş her geçen sene arsa üzerinden imar hakları kısıtlanıyor azaltılıyor oynuyorlar bence çevirt dedi.. Yani Tarla'dan Arsa'ya çevirtmek mi lazım enazından bu işlemler nasıl yapılıyor bilen var mıdır ?
0
denizmaniaherif
(16.11.20)
"Lihkab"tır bahsettikleri, yetkili harita mühendisi yani.

Bölgede imar planları değişmiş ve bölgedeki her arsa değişime uğramış da bi sizinki mi tarla kalmış? İlginçmiş gerçekten.

Siz ö blgede çalışma yapan bir Lihkap'a gidin ve danışın, nedir ne değildir bi baksınlar.

Arsa vasfı ve imar durumu farklı şeyler evet. Mümkünse tarladan arsa'ya çevirmek tabi ki mantıklı, yanında ruhsatlı yapılar da var hatta.
0
John Bloor
(16.11.20)
Tapulama yaparken tarla yazılıyor kadastro zamanında ama yıllar sonra imar planına dahil ediliyor araziler sonra cins değişikliği ile tarladan arsaya çevrilir lisanslı büro yada kadastro tarafından sıradan bir olay. Her sene yenilemek diye birsey yok kim dediyse yanlış fikir sahibi.

Gelelim imar durumuna ve planına her yıl değişmez kamu yararı var ise plan tadilatı yapılır tabi bunlar genelde hastane okul yeşil alanları vs yerler için birde zengin iş adamları daha fazla inşaat yapsın diye yapılır konumuz bu değil.

Sağında solunda yapı bulunan arazi imar planında yapılaşma izni var ise çok çok Ekstrem birşey olmalı ki imara kapansın örneğin karayolu geçmesi askeri tesis güvenlik önlemleri yada ve benzeri şeyler böyle durumda arazi ve ev kamulaştırma bedeli ödenmesi lazım bu tercih edilmez.

Resmi imar durumu talep edin devam eden plan çalışmasi yoksa hiç sıkıntı yok. Cins değişikliği bir defa yapılır ancak arazinin vasfı değirse yine değişir misal şuan boş tarladan arazi inşaat yaptınız bu sefer bahçeli ev geçer.
0
Fritz-X
(16.11.20)
@john Lihkab evet muhtemelen.. Benimki tarla kalmış değil de sanıyorum vergi ödemesi yapılırken ucuz olsun diye tarla bırakmışlar imar verildikten sonra da.. Parselizasyon yapılmış ortalama m2 üzerinden genelde hep aynı ama tarla bırakmışlar. Ben de değiştreyim istedim..

@Fritz Teşekkürler bilgilendirmeler epey yararlı oldu. Ben o zaman cins değişikliği yapayım imar durumu istemeyeyim her sene yenilenmesi gereken doğru mu anladım :) ?
0
🌸denizmaniaherif
(16.11.20)
Her sene mevzusu şu aslında, anlatamamışlar;

İmar durumu aldığınızda bir sene geçerli bu belge, bir sene içinde bu belgedeki imar durumuna uygun proje hazırlayıp belediyeden ruhsat alabilirsiniz.

Olur da imar durumlarında düşme olursa bu bir sene için yapmazsanız yeni imar durumu almalısınız, bu yüzden de kaybınız olur.

Ha yükselme olursa yine yeni imar durumu alır imarınızı arttırırsınız.

Aslında inşaat yapmayı düşünmüyorsanız imar durumu almanız saçma, gereksiz.
0
John Bloor
(16.11.20)
(10)

aldığım her şey çöpe gidiyor. her şeyi dondursam?

disardayim
10 günde bir mutfak için alışveriş yapıyorum. ve oldukça az şey satın alıyorum.son iki alışverişimi örnek vereceğim.20 ekimyoğurtsütpeynirmeyvekrakerdondurmadonuk margherita pizza 5 kasımyoğurt sütmeyveeti cici bebeevde hazır pizza - dondurma - müsli - meyve - kraker tüketiyorum. arada makarna yapar
10 günde bir mutfak için alışveriş yapıyorum. ve oldukça az şey satın alıyorum.

son iki alışverişimi örnek vereceğim.

20 ekim
yoğurt
süt
peynir
meyve
kraker
dondurma
donuk margherita pizza

5 kasım
yoğurt
süt
meyve
eti cici bebe

evde hazır pizza - dondurma - müsli - meyve - kraker tüketiyorum. arada makarna yaparım.

geçen hafta bütün dolabı çöpe attım. sütleri açmışım üzerinden günler geçmiş. yoğurtların tarihi geçmiş. peynirleri alalı çok uzun süre olduğu için de tribe girdim. bütün meyvelerim çürüyor. aldığım meyve de 2 elma 2 muz 2 bilmemne oluyor.

şu an konserve mısır ve müsliden başka tüketecek bir şeyim yok. olmasına ihtiyacım da yok bu arada. canım bir şey çekmiyor. ama yarın isteyebilirim.

aldığım her şeyin bozulmasından bıktım. bu hayatım boyunca böyle oldu.

satın al çöpe at satın çöpe at.

corona olduğu için de her gün markete gitmek istemiyorum. bir adet muz en küçük boy süt için her gün gidilmez ki.

nasıl bir sistem kurabilirim? önerebileceğiniz bir yöntem? ürün?

şöyle bir sıkıntım var. mesela paketli kuruyemiş almışım. paketi açıp 5 6 tane badem yiyorum. ikinci gün 3. gün derken bir hafta geçiyor; içinde yarısı duruyor. hem de zaten neredeyse bomboş olan buzdolabında tutuyorum bunu.

sonra tribe giriyorum. bu paket açıldı zehirlenicem diyip ağzı kapalı dolapta tutulan paketleri de çöpe atıyorum.
0
disardayim
(16.11.20)
Çok çok az beslenen birisin ve çok sağlıksız besleniyorsun. Tribe girişinden de belli oluyor ki çok stresli çok bunalmış bir haldesin uzun zamandır. Bence bunu bi düzenle ondan sonra daha doğru ve yeterli beslenirsin, dolayısıyla da gıdaların çöpe gitmez. Ama bu gerginlik iyi değil, biraz sinirlensen anında miden deli gibi kasılıp ağrıyordur eminim, çünkü belli ki hırsını iştahından alan bir yapın var, her durumda mideni muhatap alıp tribini midene atıyor. Onun için kraker, onun için müsli... asidi durdurmaya çalışıyorsun.

Lütfen akşam yemeklerini yarım saat tempolu yürüyüş veya koşudan hemen sonra ye. Yoğurdunu mutlaka ye her akşam, meyveli süt yapıp yanına al öğün olsun sana. Lütfen şu gerginliğinin üzerinde çalış. Bunun daha yetişkinliği var, yaşlılığı var...
0
1bir1bir1
(16.11.20)
@1bir1bir1

çok boktan beslendiğimi biliyorum ama bunu hiç umursamıyorum. hep kötü beslendim ben. acıkıp gidip jelibon yerim. yemek yemeyi hiç sevmem. keşke yemek hapı olsa da kurtulsam.

hiç gergin ve sinirli değilim. aksine rahatsız edici düzeyde sakin ve umursamaz biriyim ben aslında. ama dediğin gibi midemde bir sorun var. çok bulanır. üzülürsem de bulanır. yemek görünce de bulanır. başkasının yemek yediğini görünce iyice bulanır. corona olmadığı zamanlarda dışarda da çok bir şey yiyemezdim.

sürekli paketli aburcubur tüketiyorum ki aslında onlardan midem bulanması gerekiyor.

@panzerkampfwagen iv
ambalajlı sütler açılmadan önce uzun dayanıyor ama. açıldıktan sonra değil. 3 kat kilitli poşet ve en sağlıklı cam kapların içine bile koysam ürünleri midem bulanıyor yiyemiyorum.

yoğurtları minicik alıyorum zaten. açarken kendi kendime diyorum ki . hadi bunu bitirebilirsin bir haftada. yok. ilk gün iki kaşık yiyorum. sonra o iki hafta duruyo bozuluyor.
0
🌸disardayim
(16.11.20)
Yoğurt, en az miktarda al
Süt, yarım litre al
Peynir, 250 gram al
Meyve, 250’şer gram al
Kraker bozulmaz
Dondurma ve pizza derin dondurucuda bozulmaz

Sonuçta bitiremeyip çöpe atıyormuşsun. Yani markete seve seve gideceksin. Gitmezsen aç kalırsın. Gidersen çok alırsan çöpe atarsın. Gidersen az miktarda alırsan çöpe atmazsın.
0
i ve been mistreated
(16.11.20)
Kuruyemişler iyice ağzını kaparsanız ya da bir kavanozda ağzı kapalı saklarsanız bir şey olmaz uzun süre. Muzları da kararmaya başlayınca halka halka kesip buzlukta saklayabilirsiniz ben smoothie yapıyorum mesela donmuş muzla çok güzel oluyor. Yemeyeceğiniz şeyleri de hemen açmasanız, aslında sizin elinizde madem küçük boy alıyorsunuz 3-4 gün içinde bitirecek şekilde yeme programı yapabilirsiniz kendinize. Sütleri de 250 ml bi seferde fazla miktar alıp saklayabilirsiniz buzdolabına koymanıza gerek yok son kullanım tarihleri uzun açmadığınız sürece.
0
carmenta
(16.11.20)
Yogurtlu makarna yiyin, icine peynir ufalayin, onlari kullanmis olursunuz.

Sutu musli icin kullaniyorsunuz sanirim, ufak, su 200ml lik pipetli olanlardan alin, en azindan actiginizi komple bitirmis olursunuz her seferinde.

Bademden fln zehirlenmezsiniz korkmayin. Ben 1.7kg lik paketler alip 3 ayda filan tuketiyorum, bisey olmuyor. Yiyin rahat rahat cekinmeyin, et/sut/yumurta/sivi olmayan seyler oyle hemen bozulmaz, bozulunca da renginden ve seklinden anlarsiniz. Bademlerin tadi bayat gelirse firina atin 10-15 dk, mis gibi kavrulmus badem oluyor.

Meyve yemiyorsunuz madem, almayin? Zaten duzgun beslenmiyorsunuz, meyve de yemeseniz olur. Gercekten sevdiginiz seyleri gercekten caniniz isteyince alir yersiniz boylece.

Yogurdu da kafaniza gore atmayin, ustu yesermediyse/pembelesmediyse, tadi eksimediyse yenir o. Ev yapimi yogurt bile 10 gun rahat dayanir dolapta. Peynir de oyle, aylarca dayanir, suyun icinde olup kurumasin yeter. Bozuldugunu zaten renginden/kokusundan anlarsiniz, durduk yere bozulmustur bu kesin diyip atmayin.

Yemekle ugrasmayi sevmiyorsaniz konserve hazir yemeklerden alin, mesela tamek barbunya, patlican kizartma vs. Isitip yersiniz, hizli kolay temiz, yillarca bozulmuyorlar da.
0
taurina
(16.11.20)
sütü actiktan sonra 2 gun icinde tuketiniz yaziyor ama ben 3 4 belki de 5 gün icinde tuketiyorum, hic de bir sey olmuyor. benim buzdolabi baya sogutuyor sanirim.

yogurt 2 hafta bile dayanir. ekşimediyse ye gitsin.

badem vs. aylarca dayanir.

ben de tek yasayan ve yemek yapmaya usenen bir insanim. ama yemek yemeyi severim, tum gun bir seyler tikinabilirim. ama usendim mi de tam usenirim. bu yuzden her seyi az az aliyorum. getir'den veya baska marketlerden eve siparis veriyorum. boylece hem cope atilmiyor hem de surekli markete gidip risk almis olmuyorum.

meyvelerle smoothie yapmak guzel oluyor. süt ve meyvelerimin bozulmamasini buna borcluyum. her sabah yapip iciyorum. icine badem ve ceviz de atiyorum. 3 5 tane atiyorum ve 1 ay belki de daha fazla yetiyor o marketten alinan kuruyemis paketleri. hic de bozulmuyor.


yalniz cok sagliksiz besleniyorsun. canin istemiyor olabilir ama yemen lazim. bagisikligin dusebilir. neden mideni bulandiriyor yemekler ve yemek yiyen insanlar gormek? bunun icin bir doktorla veya psikologla gorusebilirsin.

ac karna jelibon vs yemek benim midemi bulandirir. tuzlu bir sey ararim. kraker de cok yagli bir sey. kuru ekmek ye daha iyi.

ekmek yemem ben, kurur gider cop olur diye. bir ara tost ekmegi alip sorunu cozdum ama sonra onu da bitirememeye basladim. kucuk paketleri de varmis gerci.

peyniri de iyice sarsan buzdolabi posetiyle, bozulmuyor.

tabagina az az koyma. cokca koy ve bitircem de bitir.

sutasin kutuda peynirleri var, dorde bolunmus halde. onun kucuk olanini al. bir karesi 2 catalda bitiyor zaten. 4 gunde yersin.

yemek yerken bir seyler izlesen belki ne oldugunu bile anlamadan bir bakmissin butun tabagi bitirmissin.

bari tavuk ye, al marketten mesela incik kanat. buzluga atmadan once 4e bol onu posetlere. sonra canin ne zaman isterse yap ye. en kolay yemek. yaglamana salcalamana gerek yok. at baharatini ver firina veya tavaya.

makarna yiyorsan da ton baligi ekleyebilirsin.
0
batlegolas
(16.11.20)
Benim haftalık yemeğimi yapan bir kadın var. Küçük boyutta sebzeler alıyorum. Kafasına göre harika yemekler çıkarıyor. Sen de bul böyle bir kadın ve yemek yaptır. Onlardan az az yersin 3-4 günde. Kalan günlerde dışarıdan yersin. Abur cubur yeme, az ama düzgün ye. Pizza boş kalori ve gluten.

İkincisi, çiğ meyve ve sebzeyi akşam saatlerinde yeme. Vücut bunları hızlı bir şekilde sindiremez o saatlerde ve bağırsaklarında çürümeye ve gaz yapmaya başlar. Hatta bakteri florasına zarar verir. Bunları sabah veya en geç öğlen tüket.
0
stewie
(16.11.20)
okb var mı acaba? bozulduğunu düşünüp çöpe atan ve okb tanılı birini tanıyorum da. anası yemek yapıp gönderiyor, 2 gün sonra bozulmuştur deyip atıyor.
0
sutlu nescafe
(16.11.20)
yarım kiloluk süt bile fazla bence. ben minik kutulardaki sütlerden alıyorum hep. çocuklar pipetle içiyor ya hani, 200'lük sanırım. Bir su bardağı yapıyor. Onun bile bazen atıyorum yarısını. Kahvaltıda mısır gevreğini ıslatmak için kullanıyorum mesela, yarım bardak yetiyor. Kutu süt açsam gerisi kalır.

Çikolataların bile minik şişesi var. Asla büyük kutu bir şey almıyorum. "Bu sefer bitiririm herhalde" dediklerimi hep attım.

Bir de, mutfakta vakit geçirmek hoşuna gitmiyor sanırım. Bir gününü feda edip, konserve yapabilirsin. minik kavanozlara koyup, acil yemek istediğimde onları açıyorum ben. hazır konservenin tadını beğenmemem bir yana, bana fazla geliyor miktarı, yine yarısını atmak durumunda kalıyorum.
konserve dediysem, bu seni korkutmasın. patlıcan ve biber kızartmıştım mesela, domatesleri de doğrayıp bir tencerede pişirdim. kızartmayı domatesle karıştırıp, kavanozlara koydum. hazır kızartmalarım var kenarda yani. bunun gibi şeyler yapınca hem evini daha çok sahiplendiğini fark edeceksin, hem de tek kullanımlık sağlıklı gıdaların olacak. muhtemelen istemeyeceksin yapmayı, ama yine de dayanamadım, yazdım :)
0
lovemyself
(16.11.20)
anladigim kadariyla cok tuketim yapmiyorsun bu durumda ornegin 200 ml sut alip bir seferde bitirebilirsin, yogurdu da ayni sekilde tek porsiyonluk olarak alip bozulmadan bir seferde tuketebilirsin, biraz pahali olur ama en azindan israf olmaz
0
exlibris
(16.11.20)
(3)

YouTube'dan indirebileceğim dizi önerisi?

soru icin geldim
Selamlar. Türk dizisi olabilir yeni/eski farketmez. Kafa açmayan,akıcı ilerleyen tavsiyelerinizi bekliyorum.Yabancı dizilerde olabilir ama youtube'a yüklü türkçe altyazılı yabancı dizi yoktur sanırım
Selamlar. Türk dizisi olabilir yeni/eski farketmez. Kafa açmayan,akıcı ilerleyen tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yabancı dizilerde olabilir ama youtube'a yüklü türkçe altyazılı yabancı dizi yoktur sanırım
0
soru icin geldim
(16.11.20)
Tutunamayanlar
0
kaset
(16.11.20)
Kurban. 4 bolumluk
0
Kirmizibavul
(16.11.20)
7 numara :)
0
false pretension
(16.11.20)
(1)

Wikipedia dışında ingilizce kaynak

carmenta
Merhaba ödevlerim için bir kaç ingilizce kaynağa ihtiyacım var ama kitap vs. okumak için vaktim kalmadı direk net , kısa ve önemli bilgilere ihtiyacım var bir kaç farklı konu hakkında. Aslında istediğim tamamen wikipedia mantığında. Bazen iki şey öğrenicem diye kaç sayfa kitap okuyorum bütün ödevler
Merhaba ödevlerim için bir kaç ingilizce kaynağa ihtiyacım var ama kitap vs. okumak için vaktim kalmadı direk net , kısa ve önemli bilgilere ihtiyacım var bir kaç farklı konu hakkında. Aslında istediğim tamamen wikipedia mantığında. Bazen iki şey öğrenicem diye kaç sayfa kitap okuyorum bütün ödevlerim gecikiyor:/ Google’a yazıyorum saçma sapan sayfalar çıkıyor. Siz nasıl, nereden yapıyorsunuz araştırmalarınızı?
0
carmenta
(16.11.20)
britannica.com'a bak bakalım
0
yeteramadenedimherseyi
(16.11.20)
(4)

Kanser, moral ve destek

titanyum
Merhaba,Bugün çok üzgünüm ve içimi buraya dökmek istedim. Yazdıklarım sizi de üzebilir. Yaşadıklarımı birilerine anlatmak biraz olsun beni rahatlatıyor. Bugün her zaman ki monotonlukta geçerken kuzenim aradı. Ağlıyordu, kardeşinin kanseri tekrar nüksetmiş akciğere sıçradığından şüpheleniyorlarmış. Ç
Merhaba,

Bugün çok üzgünüm ve içimi buraya dökmek istedim. Yazdıklarım sizi de üzebilir. Yaşadıklarımı birilerine anlatmak biraz olsun beni rahatlatıyor.
Bugün her zaman ki monotonlukta geçerken kuzenim aradı. Ağlıyordu, kardeşinin kanseri tekrar nüksetmiş akciğere sıçradığından şüpheleniyorlarmış. Çok yalnız kaldı, eski günleri çok özlüyor, morali çok kötü nolursun uğra ziyarete gel dedi. Vaka sayıları çok artmadan önce seyrek aralıklarla uğramaya çalışıyordum. Aylardır bişey bulaşır korkusuyla gitmiyorum. Telefondan sonra ziyarete gittim ve hiç iyi değildi. Yanımızdaydı ama çok ağrısı vardı. Konuşamıyor, sadece bizi dinliyordu. Çok zayıflamış. Bir süre sonra uykusu geldi ve odasına gitti. Ailesi iyileşmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor, doktor doktor geziyor.

Babası, dedesi, babaannesi kanserden vefat etti. Halası ve abisi kanser oldu, şükürler olsun iyileştiler. Şimdi savaşma sırası onda ve 23 yaşında. Her şey dişindeki küçük bir şişlikle başladı. Doktorların parça almasıyla, 3 ay içinde yanağı kocaman oldu. Osteosarkom dediler. Çene kemiğini aldılar, tekrarladı 2. defa bacağından kemik alıp çeneye koydular. Gözüne sıçradı dediler, gözünü temizleyip elmacık kemiğini aldılar. O gözünü kullanamıyor şu anda. Beyne sıçradı dediler, onun için de tedavi gördü temizlendi. Heyet toplandı, yurt dışında tedavi olmalı diye karar alındı. Tedavi için Amerika’ya başvurdular. Akciğere sıçradığından şüphelendikleri için durduruldu. Ağzındaki tümörden dolayı konuşamıyor.

Çok zor, çok. Çaresizlik neymiş öğrendik. Corona her şeyi daha da berbat etti. Tedavisi aksadı. Aylarca ameliyat olmayı bekledi. Ne pis bir tümörmüş 1 gün olduğu yerde durmuyor, ameliyatı beklerken beyne sıçradı. Ameliyat oldu, eve geldikten bir kaç gün sonra mide kanaması başlamış. Mide kanaması geçirdiğini anlamamış. Üzülmesinler diye kötü olduğunu da kimseye söylememiş. Sabaha karşı fenalaşıp hastaneye kaldırıldığında öğrendik. Saatlerce kan verildi. Artık iyileşeceğine inanmıyormuş. Bazen daha ölmek istemiyorum diye, bazen de artık ölmek istiyorum diye ağlıyormuş. Bunların hepsi 1,5 sene içinde oldu. Hep birileri ziyaretine gelsin diye bekliyor ama annesi iyileşsin diye gözlerinin içine bakarken virüs bulaştırmaktan korkuyoruz. Bugün görünce öyle mutlu oldu ki, gözleri gülüyordu. Neşelendi. Elimizden geldiğince çok dikkat ettik, ama yine de korkuyorum.

Onun için de bir mucize olsun istiyorum, çok dua ediyorum. Atlatabilsin şu illeti. Çok sevdiği meyveyi tekrar ısırarak yiyebilsin. Acı çekmeden kahkaha atabilsin. Ağrıları son bulsun. Konuşamıyor ama mesajlaşıyoruz. Film, dizi izlemeyi çok seviyor. İzlediğim güzel filmleri öneriyorum. Onu anlamaya çalışıyorum ama yaşayan bilir derler. Ona daha fazla nasıl destek olabilirim, neler yapabilirim?

(Kuzen.: E)
0
titanyum
(16.11.20)
Geçmiş olsun çok. Eğer dışarı çıkabiliyorsa, arabanız varsa gezdirebilirsiniz belki. Değişiklik olur.
0
dissendium
(16.11.20)
Almak istediği, yapmak istediği bir şeyler varsa onu yapması için destek olabilirsin.
0
OrangeYellow
(16.11.20)
Çok geçmiş olsun. Şifa diliyorum. Size de güç ve sabır diliyorum. Çünkü bazen üzülmekten, üzerimize düşenin ne olduğunu unutabiliyoruz.

Yapacağınız şey belli: O hastalığı mental olarak önce sizin yenmeniz gerek.

Asla acı yarıştırmak için yazmayacağım burdan sonraki cümleleri.

Arkadaş ve akraba çevremde 20'li, 30'lu, 40'lı ve 50'li yaşlarda birçok tanıdığımı kaybettim. Birçoğunda ortak yaşanan bazı olaylar var. Onlardan birini anlatmak istiyorum.

En son belki yüzlerce kişiyi çocuk sahibi yapmış ve tek bir sevmeyeni olmayan çok donanımlı bir doktor abimizi kaybettik. Hastalığının hangi döneminde ne kadar tedavi edilip ne kadar edilmeyeceğini biliyordu. Tedavisi devam ederken hayata dair yapmak istediği her şeyi yapmaya çalıştı. Çevresindekilerle beraber dolu dolu yaşadı. Tedavi sürecinde kendisi ve çevresindeki herkes her şeye hazırlandı.

Yakınındaki tüm insanlarla kurduğu sevgi bağı özlem ve çok güzel anılar olarak yaşamaya devam ediyor.

Bu güzel anılarla yaşayanların arkasından daha az acı çektiğini görüyorum.

Başta söylediğim şeyi tekrar söylüyorum: O hastalığı mental olarak önce sizin yenmeniz gerek. Hastalık ana temasından vazgeçin ve elinizden geldiğince onunla güzel zamanlar geçirmeye çalışın. Onun için yapabileceğiniz en önemli şey budur.
0
pass
(16.11.20)
Eger durumu musaitse fiziksel olarak gitmek yerine video call yapabilirsiniz. Hatta discord gibi bir uygulama uzerinden ekraninizi paylasip google earth uzerinden caddeleri/ gormek istedigi yerleri birlikte gezebilirsiniz.
0
nax
(16.11.20)
(7)

bu tampon adam olur mu?

kibritsuyu
arkadaşlar stabilize yolun ortasındaki taşı görmeyerek ön tamponu çarptım ve tampon maalesef alttan kırıldı. sol çamurluk tarafında da yerinden ayrıldı (yere düşmedi). ittirerek yerine oturttum ama tam da geçmedi. ekteki fotoda ayrılmış hali görülüyor. ittirince yerine oturdu ama, çamurluğun içindek
arkadaşlar stabilize yolun ortasındaki taşı görmeyerek ön tamponu çarptım ve tampon maalesef alttan kırıldı. sol çamurluk tarafında da yerinden ayrıldı (yere düşmedi). ittirerek yerine oturttum ama tam da geçmedi. ekteki fotoda ayrılmış hali görülüyor. ittirince yerine oturdu ama, çamurluğun içindeki taraf hala havada. araç 2019 toyota corolla sedan, araç garanti kapsamında, kaskomuz da mevcut. fotoğraflar ekte.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

1. yetkili servise götürsem bunu tamir ederler mi, yoksa direkt tamponu mu değiştirirler? sigortacım diyor ki "yetkili servis de olsa tamir edilebiliyorsa tamir eder, kendi yapamıyorsa da tamponu söküp şaşmaz'da rs servis diye bir yer var, oraya götürüp mini onarımda yaptırıp getirirler". doğru mu?

2. servis "yok bu tampon illa değişecek" derse, alıp rs servis'e kendim götürsem olur mu? araç garanti kapsamında olduğu için dışarıdan bir ustaya götürme taraftarı değilim, yetkili servis dışında müdahale edildi diye garanti kapsamı dışına çıkar mı?

3. tamir edilirse adam olur mu, yoksa uyduruktan tamir edip, japonla maponla orasını burasını tırnağını yapıştırıp kaydırıktan mı teslim ederler? yoksa onarım dediğin de adamakıllı bir işlem mi? tamir edilirse adam olur mu yani?

4. "tampon ölmüş, illa değiştirilecek" denirse veya servis dışarıda onarımına onay vermeyip illa biz değiştiricez, dışarıda yaptırırsan garantin bozulur" falan derse aşağı yukarı masrafı ne tutar? kaskomun hasarsızlığı %60'tan %50'ye düşermiş hadi o neyse de, tramer'e hasar kaydı girecek? ya da cepten vereyim desem çok üzer mi? günahı sevabı ne olur bunun bana?

cevaplarınız için teşekkürler.
0
kibritsuyu
(16.11.20)
yetkili servis o tamponu yaptırabilir. sonra da boyar. daha ucuza mal olur. tabi istersen kendinden dışarıda yaptırabilirsin.

görünen kırıklar ufak fark edilmeyecek sekilde tamir olur muhtemelen.

kasko varsa değiştirebilirsin. servis fiyati muhtemeln 500-1000 tl arasidir. tamponun dışarıda değişiminin garantiye etkisi olmasa gerek.
0
helenart
(16.11.20)
1-servis tamir etmez,tamir edecek yere gönderir,tamir edilir ,gelir,servis yerine takar
2-servis öyle desede eksper kabul etmez,tamponda görünen büyük hasar yok,küçük onarım verecektir.servise bulaşmadan direk anlaşmalı bu hizmeti veren yerlere gidebilirsin.
3-gayet güzel olur,
4-cepten yapayım dersen boyasıyla beraber 500 civarında masrafın olur.
0
duptıs
(16.11.20)
Tampon işi sıkıntı biraz. Şu basit olay için hasar kaydına gerek yok. Tırnaklar kırılmış gibi görünüyor. Önce bir servisle konuşun, olmadı dışarda en fazla 500 e toparlanır. Belki alt kısımdaki çatlak belli olabilir o da nazar boncuğu olur.
0
istege bagli sigortasiz
(16.11.20)
Geçmiş olsun. Tamponda hiçbir şey yok hocam. Çamurluk bağlantı klipsleri yerinden çıkmış ve panjurun alt kısmı da çatlamış. Tampon sökülüp kırılan klipsler değişir, ayakları kontrol edilir, panjurun altındaki çatlağı içeriden yapıştırıcı ya da minik bir fiberglas parçayla sabitlerler, dışardan da rütuş yapılır olur biter.
Ama yetkili servise götürürseniz büyük ihtimal değiştirmeye çalışırlar.
0
battal gemalmaz
(16.11.20)
bundan daha beteri başıma gelmişti, kenardaki tırnaklar kırılmış muhtemelen. kenara ve öne plastik kaynakla kaynatıp boya attırdığınızda tertemiz oluyor. kaynak işi 200 tutmuştu. boyamaya ne kadar verdim hatırlamıyorum. kolayca hallolabilecek bir şey.
0
trajikomix
(16.11.20)
Bunun garanti ile alakası yok.

Tamir için Google : tarihi Paşalı tampon
0
catch the arrow
(16.11.20)
Bunun garanti ile ilgisi yok. Servise giderseniz kaskonuz üzerinden yenisi ile deiştirir. Dışarda yaptırırsanız macun ve boya işlemi olacaktır ve tırnaklar kırılmış ise onları bir şekilde yapıştırmaya çalışıyorlar.
0
piotr
(16.11.20)
(6)

Ellerdeki egzama için krem?

ikikerekac
Ne önerirsiniz? Kortizonsuz.
Ne önerirsiniz? Kortizonsuz.
0
ikikerekac
(16.11.20)
kortizon içermediğinden emin değilim ama ben locoderm kullanırım yıllardır
0
siyah gece
(16.11.20)
Hocam ben babama alıyorum ama yurtdisindan (yani ben ya Türkiye'ye gelirken getiriyorum ya onlar geldiginde)
Malesef Türkiye fiyatları ciddi pahalı ama.(ilkinin Fransa'da 400mlsi 17 euro, turkiyede 200ml 147 lira)
Losyon olarak; Noreva Psoriane Lait Apaisant
El için ek; Eucerin Crème Mains Réparatrice
Ikisinden de cok memnundu, kortizon yok. En son sadece vücut noreva, yüz icin norevanin özel yüz losyonu kullaniyor.
0
logisticsmanager
(16.11.20)
excipial lipo
0
ala09
(16.11.20)
kızımda var çok doktor gezdik. egzama kendisi aktif bir haldeyken kortizonlu kremler veriliyor. advantan gibi. bu aşamada bakım kremi sürmek yumuşatıp kötü yapıyor.

sonrasında önünü almak için sabah akşam bioderma intensive baume. eli sabunla yıkamak yok. bioderma nın ürünleri var yine vucut için el yıkamada kullanılabilir. çok suda tutmak yok.
0
kenarortay
(16.11.20)
çocuğumuzda vardı. kortizonsuz kremlerle (fucidin, bepanthol vb.) geçmedi. Advantan veya hipokort kullandık. Cilt tipine göre her gün yıkandı ve nemlendirici kullanıldı. İlk başta her gün kortizonlu krem kullanırken bir zamandan sonra göre gün aşırı ve haftalık kullanıma geçildi. Şimdi gerek duymuyoruz.
Önemli olan kısmı bence deri üzerinde geçmesine rağmen aslında krem kullanımının bırakılmaması yerlerini bilinip doktorun belirteceği süreler dahilinde devam edilmesi.
Ayrıca kullanım miktarının ayarlanması çok önemli.
0
emininsel
(16.11.20)
kortizonsuz için ben pirdolin krem önerebilirim.
0
kobretti
(16.11.20)
(2)

excel'de formülü son satıra kadar nasıl uygulayabilirim? (kısayol)

fucking machine in my head
merhaba, görsel'e eklediğim gibi, D sütunundaki son satırı kulağından çekerek en aşağı kadar indirmenin kısayolu nedir? ctrl+shift ile en aşağı indiğimde 1milyonuncu satıra gidiyorum. eğer formül uygulamıyorsam bir yandaki sütünuda ctrl ile seçerek ctrl+shift ile en aşağı iniyorum ama formül uygula
merhaba,

görsel'e eklediğim gibi, D sütunundaki son satırı kulağından çekerek en aşağı kadar indirmenin kısayolu nedir? ctrl+shift ile en aşağı indiğimde 1milyonuncu satıra gidiyorum. eğer formül uygulamıyorsam bir yandaki sütünuda ctrl ile seçerek ctrl+shift ile en aşağı iniyorum ama formül uygularken bunu yapamıyorum.

teşekkürler.
0
fucking machine in my head
(15.11.20)
sağ alt yeşil kareye çift tıklayın.

diğer yöntem; formül olan hücreyi kopyalayın, yaptığınız gibi; sol ok, ctrl + alt ok, sağ ok, shift + ctrl + üst ok (tersten boş olan hepsini seçiyorsunuz), paste special -> formül.
0
archmage mahmut
(15.11.20)
Yesil cercevenin sag alttaki buyuk nokta ustune mouse ile cift tik yaptiginizda dediginizi yapiyor olmasi gerekli.
0
burfak
(16.11.20)
(1)

Telegram hakkında

infernalcadre
Bu telegram fi tarihinden rehberimde olan insanları telegram rehberinde gösteriyor. Bu şahıslar normal rehberimde yok silmişi filan daha önce.Bunu nasıl engelleriz/sileriz?Birde rehberimde biri telegramı kullanmaya başladığı an bana mesaj geliyor "mahmut telegrama katıldı" diye. Bana ne mahmuttan. B
Bu telegram fi tarihinden rehberimde olan insanları telegram rehberinde gösteriyor. Bu şahıslar normal rehberimde yok silmişi filan daha önce.
Bunu nasıl engelleriz/sileriz?

Birde rehberimde biri telegramı kullanmaya başladığı an bana mesaj geliyor "mahmut telegrama katıldı" diye. Bana ne mahmuttan.
Bunu nasıl engelleriz?
0
infernalcadre
(15.11.20)
Ayarlar -> Gizlilik -> Eşitlenen Kişileri Sil,

Mahmut kısmını ben de çözemedim sadece bildirimler kısmında bildirimleri kapatabilirsin ama sohbette çıkıyor yine de.
0
atom karincanin torunu
(15.11.20)
(3)

İkinci ya da üçüncü defa korona

infernalcadre
Durun hemen çeşitli haber sitelerden tanımadığınız adamların haberlerini atmayın.Soru şu; bu aralar herkes "yav eskiden korona nedir bilmezdik, haberlerde duyardık şimdi bize kadar geldi" diyor.Bu ne demek; kendisi ailesi yakın arkadaşı bizzat korona olmuş demek.Bende böyle yaygın bir şekilde ikinci
Durun hemen çeşitli haber sitelerden tanımadığınız adamların haberlerini atmayın.

Soru şu; bu aralar herkes "yav eskiden korona nedir bilmezdik, haberlerde duyardık şimdi bize kadar geldi" diyor.

Bu ne demek; kendisi ailesi yakın arkadaşı bizzat korona olmuş demek.

Bende böyle yaygın bir şekilde ikinci veya üçüncü kez korona olan var mı onu soruyorum. Sağlık çalışanları hariç.

Mesela aradığım cevap; "benim sevgilim ikinci kez korona oldu" gibi yani bizzat gözle görülür elle tutulur örnekler Sağlık çalışanları hariç.
0
infernalcadre
(15.11.20)
"bize kadar geldi" ile ikinci kez korona olmanın alakasını kuramadım -saat geç, algılarım kapanmış olabilir.

İkinci kez enfekte olma konusunda en başta yapılan yayınların güvenilir olmadığı ortaya çıktı. Şu an literatürde güvenilir biçimde ikinci kez enfekte olduğu belirlenen bir kişi var. Virüs DNA'sına bakarak iki virüsün farklı olduğu tespit edilmiş. Bu kişi ilk enfeksiyondan yaklaşık 5 ay sonra ikinci kez enfekte oluyor. Şimdilik bunun ender görülen bir durum olduğu konuşuluyor. Ender değilse de ikinci enfeksiyonun asemptomatik olabileceğini belirtmişler.

Science'tan konuyla ilgili bir yazı: www.sciencemag.org
0
evrim halkasi
(16.11.20)
arkadaş diyor ki; ikinci veya üçüncü defa korona olmuş çok yakınız biri var mı? direkt ilk ağızdan duyduğunuz biri.

benim yok.
0
batlegolas
(16.11.20)
Bizzat tanıdığım var ikinci kez korona olan. Sağlıkçı falan değil. Bir Haziran'da oldu bir ekimde. İkisi de aynı agirliktaydi diyebilirim.
0
sckxyss
(16.11.20)
(9)

Pandemide İngiltere'ye Yerleşililr mi?

ganik
- 31 Aralık'a kadar gitme hakkım var. Sonra gidemiyorum.- 35 yaşındayım. Hiç girişimcilik tecrübem yok. 10k üzeri İstanbul'da iş bulma imkanım var.- Yalnızım.Bana öneride bulunun.Teşekkürler.
- 31 Aralık'a kadar gitme hakkım var. Sonra gidemiyorum.
- 35 yaşındayım. Hiç girişimcilik tecrübem yok. 10k üzeri İstanbul'da iş bulma imkanım var.
- Yalnızım.

Bana öneride bulunun.

Teşekkürler.
0
ganik
(15.11.20)
bunlar cok kisisel kararlar ama ben olsam hic düşünmez yarin giderdim. ingiltere vs turkiye. bu karsilastirmada turkiye cikmasi mucize olur.
0
hazen
(15.11.20)
detaylandirmadan cevap vermek mantiksiz madem zar attiniz ben de ingiltere+1 diyorum
0
ala09
(15.11.20)
git en kötü dönersin ya.
0
ayin yazari
(15.11.20)
Gitme sakın, bulaş olur, temas olur. İkinci dalga var. Maskeyi burna sokmuyorlarmış orda. Aman diyeyim, başka zaman olsa neyse de, pandemi zamanı çok ters. Ay inşallah aşı bir an önce bulunur da eski hayatımıza döneriz.

Şaka bir yana, vereceğin karar zaten uzun vadeli bir karar sanırım. Pandemiyi(bu kelimeden de nefret ediyorum) değil başka kriterleri göz önünde bulundur bence.
0
trixi
(15.11.20)
(bkz: IR35)
0
camussar
(16.11.20)
6ay 1 yil dene, oldu oldu. olmadi en kotu ingilizce ogrenirsin (konusmayi aksan vs). bir de hatiri sayilir para kaybedersin, ingiltere pahali.

baktin olmadi, geri donersin. ama denemezsen denemedi olur. ingiltere para kazanmak icin en dogru yer olmamakla beraber (tax cok yuksek), her turlu tr den daha iyi gelirin olur.
0
camussar
(16.11.20)
AA ile geleceksen gelme, Tier 2 ile geleceksen gel
0
try again fail again fail better
(16.11.20)
Kronik bir sağlık sorunun yoksa git. Şu ülkede kalmamın tek sebebi sağlık sorunum.
0
kanlakarisikyagmur
(16.11.20)
Çok zor bu süreçte, herşey alel acele olacak. Ama gitme şansın da var, ben 3 ay deneyimledim yeni döndüm, amacım 5 sene oturum almaktı ve aldım. ( pre settlement ) ama şuan seneye gideyim mi gitmeyeyim mi ufak kararsızlığım var.

Evet orada yaşam çok güzel, ama yalnızsan zor. Düzenin tamamen bozuluyor, seveceğin bir işi yapmıyorsan hele geçmişler olsun. Ben burada ev ve araba durumlarına bağlı olarak 10 alıyorsam gitmezdim, ya da tecrübe edip dönerdim. Ev araba vs yoksa kesin giderdim ama.
0
garavel
(16.11.20)
(1)

Bu hafta çok az uyumam lazım, nasıl?

damba
Merhaba, Haftaya pazartesi ve salı sınavlarım var, çok fazla çalışıp iyi bir puan almak zorundayım, yoksa çok sevdiğim bir dersten kalacağım. Dersten kalırsam derse seneye kadar veda edeceğim.Az uyumazsam bunun altından kalkamam çünkü gerçekten iş yüküm çok fazla. Günde 3-4 saatlik bi uykudan bahsed
Merhaba,

Haftaya pazartesi ve salı sınavlarım var, çok fazla çalışıp iyi bir puan almak zorundayım, yoksa çok sevdiğim bir dersten kalacağım. Dersten kalırsam derse seneye kadar veda edeceğim.

Az uyumazsam bunun altından kalkamam çünkü gerçekten iş yüküm çok fazla. Günde 3-4 saatlik bi uykudan bahsediyorum.

Nasıl daha az uyumaya dayanabilirim? Taktiklere açığım.

Karbonhidratı azaltıp, spor yapsam birazcık dayanma gücüm artar mı acaba?

Teşekkürler.

(Zihnimde eye of the tiger çalmaya başladı bile, köstek olarak arkadaşlar lütfen yorum yazmasın, size de teşekkürler)
0
damba
(15.11.20)
Ben son senemde meditasyona başlamıştım. Sabah 8de evden çıkıyordum, 3te kalkıp 8e kadar çalışıp okula gidiyordum. Dönünce de gece 10a kadar çalışıyordum. Çok bunaldığım ve uykum geldiği zaman 15-20 dk meditasyon yapıyordum. Zihin tamamen boşaldığı için sıfır yorgunlukla tekrar derse başlayabilirsin. Başlarda insan meditasyon yapamıyor ama zorlayınca alışıyor. Bu şekilde 11+11+4 ders verdim bir senede.
0
jazzabel
(15.11.20)
(1)

youtuber, vlogger vs arkadaşlara soru

roket adam
izleyici sayısı ya da gelir elde etmekten ziyade bulunduğum sektörde beni daha tanınır hale getirmesini hedeflediğim bir video kanalı projem var.beni neden izlesinler, benzer bilgileri veren bir sürü yer var, ben olsam izlemem gibi olumsuz yorumları kenara atıp, kimin izleyip izlemeyeceğini takmadan
izleyici sayısı ya da gelir elde etmekten ziyade bulunduğum sektörde beni daha tanınır hale getirmesini hedeflediğim bir video kanalı projem var.

beni neden izlesinler, benzer bilgileri veren bir sürü yer var, ben olsam izlemem gibi olumsuz yorumları kenara atıp, kimin izleyip izlemeyeceğini takmadan böyle bir emeği verme noktasında, kendine güveninizi nasıl sağlıyorsunuz? ne kadar başlamaya hevesli olursam olayım hep bir noktada "eee ne bu şimdi" psikolojisini üstümden atamıyorum.
0
roket adam
(15.11.20)
Selam. en temel motivasyonun "bir şeyler üretmeyi sevmek" olduğunu düşünüyorum. eşim'in gezi kanalı (www.youtube.com) var. bu süreçte daha çok DIY'e dönüştü ama olsun. ilk başladığı zamanlar o da izlenme ve para kazanmadan çok istediği ve sevdiği bir şeyi yapmak ve üretmek motivasyonu ile hareket ediyordu. gerçi hala öyle ama bir süre sonra ortaya koyduğunuz ürüne olan ilginin kısıtlı olduğunu görünce moraliniz çok bozuluyor ve motivasyonunuz sarsılıyor.

burada en önemli olan şey sanırım vazgeçmemek. tabi bir de kanalınızı insanlara söylediğiniz de gelen tepkilere alışacaksınız. çünkü tek skala takipçi sayısı. ilk zamanlar bir ortamda kanalından bahsettiğinde (50-100 kişi takip ederken) insanlar burun kıvırıyordu. şimdi (yaklaşık 2k takipçi var -ki bu da aslında düşük bir sayı) daha farklı bir tavır sergiliyorlar. bu sayı yarın 10k olduğunda bambaşka bir tavır içerisinde olacaklar.. bunu niye yazdım. sektörde tanınır olmanın maalesef tek yolu takipci sayının çok olması. tabi işin algoritma vs. gibi teknik yönlerini sürekli araştırman ve yayınlarını ona göre ayarlaman gerekiyor. bunu da zamanla öğreniyorsun.

başlangıçta her ne kadar takipçi sayısı gibi şeyleri dert etmediğinizi söyleseniz de bu sizin motivasyonunuzu uzun süre ayakta tutacak saç ayaklarından birisi. ama pes etmemek en önemlisi.

şimdiden başarılar.
0
kafa koparan manyak
(16.11.20)
(4)

corona olunca kaç gün izinli sayılıyoruz?

ayseee
özel sektördeyim. corona olunca kaç gün işe gidilmiyor?
özel sektördeyim. corona olunca kaç gün işe gidilmiyor?
0
ayseee
(15.11.20)
10 gün.
0
sparkle kiddle
(15.11.20)
14 gün rapor yazıyorlardı ama şimdi 10 gün yazıyorlar.
0
Diskirminant
(15.11.20)
rapor mu? rapor yazmıyorlar. karantinada kalıyorsun boş.
0
alt4y
(15.11.20)
Rapor yazıyorlar tabi ki yoksa neye göre karantinadasın. Aile hekimini arıyorsun telefonla kendisi 10 gün rapor veriyor 10 gün sonunda yine aynı şekilde 10 gün daha veriyor istersen. Filyasyon ekibinin verdiğini söyleyenler de olmuş ama ben aile hekiminden aldım zaten kendisi haftada 2-3 defa arıyor.

Özel sektör ise iş göremezlik parası mı ne yatıyormuş sanırım e devletten hesabını tanımla sonra ptt den para çekmek için uğraşma.
0
infernalcadre
(15.11.20)
(11)

Ben Aramasam Hiç Bir Arkadaşım Aramıyor

qazwsx
3 ay boyunca kimseyi aramasam bi Allah'ın kulu da merak edip aramaz. İnsanlar mı çok hayırsız bende mi problem var anlamadım. Hayır yani öyle kötü bi tip değilim. Saçma sapan konuşarak kafa şişirmem, aykırı davranmam, gayet efendi her ortama girebilecek biriyim. Hatta örnek vereyim; yediğimiz içtiği
3 ay boyunca kimseyi aramasam bi Allah'ın kulu da merak edip aramaz. İnsanlar mı çok hayırsız bende mi problem var anlamadım. Hayır yani öyle kötü bi tip değilim. Saçma sapan konuşarak kafa şişirmem, aykırı davranmam, gayet efendi her ortama girebilecek biriyim. Hatta örnek vereyim; yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir arkadaşım vardı. Hep ben arar sorardım birlikte takılırdık, dedim bi kere de o arasın ben aramayacağım, deyiş o deyiş adam 1 senedir ne aradı ne hal hatır sordu Yolda görürsem selam veriyorum o kadar.
0
qazwsx
(15.11.20)
insanların çoğu genel olarak öyle, takma kafana.
0
tabirimekruh
(15.11.20)
aynı durumdayım, kimse aramaz sormaz(telefon numaram hiç değişmedi). tek yakın arkadaşım diyebileceğim kişi de sadece bilgisayarında sorun olunca arardı. bir kaç kere ters yaptım, "işin düşmese aramıyorsun." diye. sonrasında onunla da koptuk. düzenli konuştuğum/görüştüğüm kimse kalmayalı uzun zaman oluyor.
iş ile ilgili bir şeyler sormak için arayan olur, o kadar.
0
late viper
(15.11.20)
bunlar hep boyleler. bunlari takmayacaksin. isleri dustugunde ozellikle.
0
Sosyal teokrat
(15.11.20)
işte ben tam olarak o aramayan sormayan hayırsız arkadaşım. Soruları alıyım :)
0
msb
(15.11.20)
msb +1 ama soruları almayayım. zaten aramıyorum da her aradığında niye aramıyorsun lan hayırsız diyen arkadaşları özellikle hiç geri aramıyorum.
0
engelbert humperdinck
(15.11.20)
Serkan sen misin, nerelerdesin be oğlum?

Şaka bir yana, tespitiniz doğru, insanlar hayırsız. Çok sıkı eskiye dayanan ve birçok ortak noktayı paylaştığınız arkadaşlar hariç kimse kimseyi öyle arayıp hal hatır sorayım demiyor. Anca işi düşünce arar bunlar. Takmayın kafanıza.
0
battal gemalmaz
(16.11.20)
Aramayan sormayan benim +1

Artık insanlar sosyal medya ile o kadar haşır neşir ki, arama ihtiyacı duymuyorum. Her gün story atan arkadaşı niye arayayım ki? Görüyorum zaten ne yaptığını, nasıl olduğunu. Arada whatsapp'tan yazarım ama telefon çalınca kimin aradığından bağımsız olarak telefonu camdan fırlatasım geliyor. Hiç sevmiyorum telefonda konuşmayı.
0
himmet dayi
(16.11.20)
Ben hep aradigim adamlardan geri donus almayinca aramayi biraktim. Artik aramayani aramiyorum. 6 ay kimseyi arama, arayip ne oldu lan oldun mu kaldin mi demeyenleri ufaktan ikinci ucuncu kategori tanidik listesine atabilirsin.
0
cooperr
(16.11.20)
Aramayan hayırsız arkadaşım ben de. Telefonda konuşmayı sevmiyorum. Elim telefona gitmiyor.
0
pati
(16.11.20)
Ben de aramıyorum ama mesela onun bulunduğu şehre gidersem arayıp görüşelim diyorum, veya aynı şehirdeysek de arıyorum görüşüyoruz. Spesifik bir konu olmadan telefonda konuşmak bana garip geliyor.
0
plutongezegendegilmi
(16.11.20)
beni yakın arkadaşlarım senin gibi arasa hayırdır bi şey mi oldu derim. ısrarla haftada bir falan arasa ne arıyorsun oğlum habire derim. bizde de yok öyle arayıp konuşma olayı. bayağı da iyi arkadaşızdır.
0
bohr atom modeli
(16.11.20)
(2)

İphone değişim

loser blueser
Selamlar, bugün 1,5 yıllık telefonumu sessiz anahtarı arızası sebebiyle apple store'a götürdüm ve değişim yapıldı, telefonun hakkında kısmından kontrol ettiğimde garantisi 2022 sonunda sona erecek şeklinde görünüyor. Değişim telefonlarda garanti kalan süre kadar devam ediyor diye biliyordum ama şimd
Selamlar, bugün 1,5 yıllık telefonumu sessiz anahtarı arızası sebebiyle apple store'a götürdüm ve değişim yapıldı, telefonun hakkında kısmından kontrol ettiğimde garantisi 2022 sonunda sona erecek şeklinde görünüyor. Değişim telefonlarda garanti kalan süre kadar devam ediyor diye biliyordum ama şimdi telefonun değişmesiyle birlikte 2 sene daha mı uzamış oldu garantim? bu garanti de her şeyi kapsıyor mu?
0
loser blueser
(15.11.20)
swap cihaz verildiyse yani sıfırlanmış yeni bir cihaz ile değişim yapıldıysa +1 yıl, direkt kapalı kutu sıfır cihazla değiştirdilerse +2 yıl garanti oluyor diye biliyorum. Bu arada ses kilit tuşu bozuk diye telefonu nasıl kolayca değiştirdiler hayret etmedim değil, sadece bu sorunu mu vardı ve hangi iphone modeliydi?
0
pardus
(15.11.20)
normal sınırlı garanti işte ilk aldığınızdaki garanti gibi.
0
pardus
(15.11.20)
(1)

uluslar ligi'nde ligden düşmüştük

duyuru
lucescu'yla b liginden düşmüştük ama şimdi yine b ligindeyiz nasıl oluyor? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum bişeyler.
lucescu'yla b liginden düşmüştük ama şimdi yine b ligindeyiz nasıl oluyor? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum bişeyler.
0
duyuru
(15.11.20)
formati degistirdiler ilk sezondan sonra, oylelikle kaldik
0
der meister
(15.11.20)
(1)

siyasal bilimler

aynose
örneğin, otoriterleşme çalışan birisi kurumların bozulmalarını sebep olarak gösteriyor. bu onun sınıfsal etmenleri göz ardı etmesi sonucunu mu doğurur?yani iki zıt görüş illa birbirini dışlar biçimde mi bakıyor olaylara? yoksa kaynaştırılabilirler mi?
örneğin, otoriterleşme çalışan birisi kurumların bozulmalarını sebep olarak gösteriyor. bu onun sınıfsal etmenleri göz ardı etmesi sonucunu mu doğurur?

yani iki zıt görüş illa birbirini dışlar biçimde mi bakıyor olaylara? yoksa kaynaştırılabilirler mi?
0
aynose
(15.11.20)
Aşağıda "A" kısmı soruna direkt ve kısaca cevap verecek, "B" kısmı ise eğer tez yazıyorsan belki işine yarar diye konuyu biraz derinleştirecek.

-----A-----
Öyle bir çıkarım yapamayız. Neden? Kurumların bozulması bir şeylere sebep bile olsa aslında bir şeylerin sonucudur. Kurumlar kendi kendine değil, siyasal/toplumsal etkinlikler sonucunda bozulur. Eğer kurumlar, sınıf mücadelesinin aracı olarak kullanılır (genelde sermaye/burjuva sınıfı için bir araç olarak) ve sömürüyü arttırmak, sosyal hakları kısıtlamak için kullanılmaya başlanırsa (örnekleri için gazetelere bakabilirsin:) bozulmalar meydana gelir. Sınıfsal bakış açısı burada var mı yok mu anlamak için bozulmayı nasıl ele aldığına bakmak lazım.

Bozulma dediğimiz mesele de karışık tabi (corruption). Bozulma bence 2 türlüdür: 1) Senin ideal yönetim sistemine uymayan stabil durumlar için kullanabilirsin; ya da 2) kim kime dum duma, liyakatsız, leş, vasat bir ortam olur, toplumsal krizlere yol açar -ki bu da aslında kapitalizmde bazı koşullarda sermayenin toplumu yönetme biçimdir ve istenmeyen durum da değildir. Yani bozumla sonuç olarak ya "normalized corruption" ya da "unstable corrupted situation" şeklinde ele alınabilir. Daha da açmak gerekirse: 1) Tüm kapitalist devletler corrupted kurumlara sahiptir: Bu kurumlar kriz yaratmaz, kendi sistemlerini sorunsuz biçimde yeniden üretir, stabildir. 2) Atina şehir devletinin yıkıldığı süreçte sebep "corruption" olarak görülür. O süreçte sürekli toplumsal krizler çıkar, yönetimler çok sık biçim ve el değiştirir, din ve ahlak artık toplumun belirleyenleri değildir, rüşvet, adaletsizlik yaygındır. Filozoflar, düzeni tekrar sağlamak için "sistem"ler sunmaya çalışır.


-----B-----
Ayrıca bu mesele structure-agency tartışmasına da götürür. Otoriterleşmenin sebebi kurumların bozulması ise kurumlar, siyasal süreçlerin belirleyenidir. Yani aynı zamanda kurumlar, aktör davranışlarını da belirler diyebiliriz. Ama bu bahsettiğin argüman sahibi bunu söylüyor mu net olarak? İki zıt görüş vardır sosyal teoride 80'lere kadar: agency sürecin belirleyenidir vs structure (kurumları da bunun içine ekleyebilirsin) sürecin belirleyenidir. Ancak ben bir Roy Bhaskarcı olarak bu ikisinden birinin değil ancak her ikisinin diyalektik ilişksinin toplumsal süreçleri belirlediğini savunurum. Bourdieu ve Giddens de aşağı yukarı böyle düşünür. Yani bu konuda tez yazacaksan bunlara da bakmalısın. Sınıf tartışması da aslında bununla ilişkili.

Sonuç olarak, ben, kurumların bozulmasını sebep olarak gösteren birine sınıfsal ilişkilerden önce kurumların nasıl bozulabilidiğini sorardım.
0
prole
(15.11.20)
(1)

is bankasi sms numarasi nedir?

ertanunver
is bankasindan gelen sms'lerin hepsi IS BANKASI ismi ile telefona geliyor.simdi ben yillar once is bankasini spam mesaj yolluyor diye iphone'dan engellemisim. bunun sayesinde smslerini gormuyorum. fakat artik is bankasi musterisiyim bu sms leri almam lazim.engellenen numaralar arasinda IS BANKASI ol
is bankasindan gelen sms'lerin hepsi IS BANKASI ismi ile telefona geliyor.

simdi ben yillar once is bankasini spam mesaj yolluyor diye iphone'dan engellemisim. bunun sayesinde smslerini gormuyorum. fakat artik is bankasi musterisiyim bu sms leri almam lazim.

engellenen numaralar arasinda IS BANKASI olarak gozuken bir kayit yok. sms geliyor bana cunku sim karti android telefona taktim sms geldi.

benim bu engeli kaldirmam icin IS BANKASI isminin arkasindaki numarayi bulmam lazim. sizce nasil yapabilirim bunu ?
0
ertanunver
(15.11.20)
(472) 265 27 4

bu numarayı rehbere kaydet ya da ara ve hemen kapat. Arama kaydından 'i' butonuna bas ve engellemeyi kaldır.
0
himmet dayi
(15.11.20)
(6)

Kanser şüphesi

ataman
Tabi ki doktoru söyleyecek ancak beynim patlayacak stresten. Kendisi de kanser olduğuna inanmaya başladı maalesef. 1 ay önce Zatürre oldu . 1 hafta antibiyotik tedavisi ile tamamen iyileşti Ancak acile gittiğimizde mutlaka göğüs hastalıkları uzmanına gitmemiz gerektiğini söylemişlerdi geçen hafta gi
Tabi ki doktoru söyleyecek ancak beynim patlayacak stresten. Kendisi de kanser olduğuna inanmaya başladı maalesef.

1 ay önce Zatürre oldu . 1 hafta antibiyotik tedavisi ile tamamen iyileşti Ancak acile gittiğimizde mutlaka göğüs hastalıkları uzmanına gitmemiz gerektiğini söylemişlerdi geçen hafta gittik. Göğüs hastalıkları uzmanı PET ve biyopsi istedi. Muhtemelen birkaç haftaya tüm gerçeği öğreneceğiz . Ancak bu kadar şüpheli yapan nedir.

"Şüpheli Konsoloditatif Lezyon" mu ?

71 Yaş, 20 yıl önce sigarayı bıraktı.
öncesinde 30 yıl ortalama 1 paket içiyordu.



AKCİĞER BT raporu :


Aorta, pulmoner konus, her iki pulmoner arter normal olarak izlenmektedir.



Mediastinal genişlik olağandır.



Kalp normal büyüklük ve konfigürasyondadır.
Her iki akciğerin bronkovasküler dağılımı normal sınırlarda izlenmiştir. Pulmoner vasküler yapılar, ana ve segmental bronşlar normaldir. Akciğerlerin havalanması ve damarlanması normal sınırlardadır.
Sağ akciğer üst lobta yaklaşık 12 mm ebatlı fibrotik nodül izlenmektedir. Sağ akciğer alt lob hiler bölgede içerisinde kavitasyon bulunan şüpheli bir konsolidatif kitlesel lezyon izlenmektedir. Kitleden ayrımı net olarak yapılamamıştır.

Sağ hemitoraksta ön-arka çapı 2 cm efüzyon izlenmektedir. Efüzyon komşuluğunda buzlu cam dansite artışı izlenmektedir. Klinik ile birlikte değerlendirme önerilir.

Kemik yapılar normaldir.

İnceleme acil istek üzerine gerçekleştirilmiştir .

-------------------------------------------------------------

TEMMUZDA YİNE ZATÜRRE OLMUSTU. 1 hafta hastanede covid tedavisi gördü.
(3 PCR alındı , hiç pozitif gelmedi)

O zamanki BT raporu da aşağıdaki gibi.


İnceleme tekniği : İntravenöz kontrast madde verilmeksizin aksiyel planda 5 mm kesit kalınlığı ile gerçekleştirilmiştir. İnceleme acil şartlarda elde olunmuş olup acil patolojiler yönünden değerlendirilmiştir. Mediastende acil patoloji saptanmadı. Sağ akciğer apikal bölgede 1 cm çapında kalsifiye nodül ve çevresinde plevraya uzanan fibrotik bantlar izlendi.Sağ akciğer alt lob posterior segmentte çevresinde halo tarzında buzlu cam dansitesi bulunan nodüler konsolide saha izlenmiştir.Ayrıca komşuluğunda alt lob lateral segmentte peribronkovasküler yerleşimli buzlu cam dansitesinde yamasal alanlar izlenmiştir.Bulgular enfeksiyöz süreç lehine değerlendirilmiş olup viral-baterial ayrım yapılamamıştır.Klinik korelasyon ve tedavi sonrası kontrol incelemeler önerilir. Kemik yapılarda deprese fraktür izlenmedi. Vertebralarda dejenerasyona sekonder osteofit oluşumları mevcuttur. OLASI PNÖMONİK TUTULUM AÇISINDAN SONUÇ:Grup 2 ve ya 3 Grup 1 : Normal Grup 2 : Bakteriyel enfeksiyon ile uyumlu Grup 3 : Viral pnömoni ile uyumlu Grup 4 : Mix enfeksiyon ile uyumlu Grup 5 : Covid 19 ile uyumlu .


2 BT raporunu değerlendirip , anlayabileceğimiz dile çeviren bir arkadaş olursa müteşekkir olurum.
0
ataman
(15.11.20)
Öncelikle geçmiş olsun, doktor değilim. Bu tip sorulara burada pek doktorlar cevap vermiyorlar, keşke cevaplasalar... Ancak, PET veya biyopsi çıkmadan, kesin yargılara varıp kendinizi üzmeyin. Kesin bir şey olsa, doktor söylerdi zaten.

Benim anladığım, 1. BT'de "konsolide saha" pnömoni leyhine yorumlanmış. Akciğer konsolidasyonu, herhangi bir sebeple gerçekleşen katılaşma, akciğerlerin sıvı ya da gazla dolması gibi durumlardan dolayı oluyor. Yani bunu kitlesel bir lezyon (tümör vs) da yapabilir, zatürre de. Bu sebeple teşhis zorlaşıyor. Sanırım sizin durumda, pnömoni iyileşmesine rağmen görünen konsolidasyon, bu sefer kitle mi diye şüphe uyandırmış.

Umarım, şüpheler boşa çıkar. Bu süreçte lütfen sakin olun ve olumsuz düşünmemeye çalışın bence... Ayrıca, soruyu doktorsitesi.com'a yazarsanız daha hızlı geri dönüş alırsınız.
0
PhoenixRising
(15.11.20)
@PhoenixRising çok tesekkürler.

Bende araştırmalarımda sizinle aynı sonuca vardım. Ancak bu kadar acil ne gördü hiç vakit kaybetmeyin, PET ile bronoskopi randevunuzu hemen alın denildi bize. PET bu hafta çektireceğiz bronoskobi için en erken 1 ay sonrasına randevu bulabildik.
Corona durumları da malum.. Hastanenin önünden bile geçmeye korkarken başımıza gelen..
0
🌸ataman
(15.11.20)
babam akciger kanseri olmustu. pet ceken doktor cektigi an sonucu bize soylemisti. raporu yazmamisti ama biz kanser mi diye sordugumuz da evet demisti ve nerelere yayildigini soylemisti.

yani pet cekildigi zaman rica etseniz bir seyler soyler size doktor.

son zamanlarda sagliksiz kilo verdimi diyecegim ama zature fln oldugundan da kilo vermis olabilir
0
oscar
(16.11.20)
Veri olması için yazıyorum..

Maalesef şüpheydi gerçek oldu.. Sağ akciğerdeki söz konusu alandan alınan örnekten yapılan biyopsi incelemesi sonucu dev hücreli karsinom ve iğsi hücreli karsinom tanısı aldı.. PET sonucunda böbrek üstü bezinde de belirgin bir tutulum oldu(metastaz).. Ancak uzak organ olduğundan 4. evre olarak değerlendiriyorlar.. Diğer organlarında şimdilik bişi yok. Direkt kemoterapi öneriyorlar..
0
🌸ataman
(07.12.20)
Yine arastiran arkaslara veri olmasi icin yaziyorum.. babami 1 hafta önce kaybettik.. tüm sürec sadece 3 ay sürdu.. 3 ayda ana tümör 6.5 cm olmus.. ayrica karacigere de sicramis durumdaydi.. sonradan edindigim bilgilere göre en agresif tümörlerden biriymis bu tip.. kemoterapiye 100 hastadan 30 u cevap veriyormus ortalama..
0
🌸ataman
(26.02.21)
başınız sağolsun hocam.
0
drako
(26.02.21)
(6)

Ofis bilgisayarım için işlemci önerisi.

civcivlerin dedesi
Ofisimde kullanacağım pc için amd ryzen 5600 x işlemci ile bir sistem toplmayı düşünüyorum. Bilgisayarda klasik ofis uygulmalarını kullanacağım ancak kamera izleme programı ile kameraları izleyeceğim. Konuya çok hakim olmadığım için yardımcı olabilicek yazarlardan yardım bekliyorum. Beklentim uzun y
Ofisimde kullanacağım pc için amd ryzen 5600 x işlemci ile bir sistem toplmayı düşünüyorum. Bilgisayarda klasik ofis uygulmalarını kullanacağım ancak kamera izleme programı ile kameraları izleyeceğim. Konuya çok hakim olmadığım için yardımcı olabilicek yazarlardan yardım bekliyorum. Beklentim uzun yıllar bu sistemi kullanmak (8-10 yıl). İşlemci uygun mu ekran kartı konusunda da yardımcı olur musunuz?
0
civcivlerin dedesi
(15.11.20)
b550 auros pro ac. oneririm benimki de o. ya da x570 lerden bi kart alin. size bagli butce nedir.pcle 4.0 baglantisi olsun kendinlikle.

bir de siyle bir durum var. islemci ile ayni gelen son nesil amd 2021 de soket degisecek yani aldiginiz anakarta 2023 model islemci takamazsiniz. haaa atiyorum 5 yil sonra. ryzen 9 5900x alirim. isimi gorur. cunku soketi de buna uygun em guclu son islemci bu olacak.

ki bu islemci sizi rahat 5 yil goturur ust seviyelerde. her isinizi gorur. dolarin ne olacagi da belli degil. siz yine b550 ya da x570 alin. onerim anakartiniz ile ayni marka ekrantina sahip olmaniz. fiyat performansta da asus cok iyidir. ozellikle tuf serisi.
0
turbo sadık
(15.11.20)
Açıkcası ofis bilgisayarı için 5600x aşırı güçlü bile olur. O yüzden performans bakımından endişeniz olmasın.

Anakart olarak b550'ler gayet yeter, x570 gibi üst seviye anakarta ihtiyacınız yok. Anakart modeli olarak da bütçenizi söylerseniz öneride bulunmak daha kolay olur çünkü modeller oldukça geniş bir skalada. MSI b550 gaming plus ya da b550 a-pro gibi bir model işinizi görür.

Keza ekran kartı da bütçenize bağlı, oyun felan oynamayacak ise GTX 1050,1650 modellerinden birisi alınabilir.
0
Haldamir
(15.11.20)
Oyun kesinlikle oynanmayacak. Ancak uzun yıllar idare etsin istiyorum çünkü içine sql tabanlı programlar kurulacak. Bütçe konusunda çok sıkıntı yok.
0
🌸civcivlerin dedesi
(15.11.20)
O zaman önerim MSI B550 gaming plus olur. Eğer wifi da istiyorsanız, B550 gaming edge wifi daha iyi olur.

Ekran kartı da GTX 1650 sıkıntı çıkarmadan işinizi görür, bunda MSI, EVGA, ASUS gibi markalara bakabilirsiniz.

Güzel bir güç kaynağı almayı da ihmal etmeyin. En kötü ihtimalle Corsair CX450 alın, daha iyisi TX550, bunlar uzun yıllar çalışacaktır. Zaten sanırım birinin 5,diğerinin 7 yıl garantisi var. Ucuz güç kaynaklarına 3-4 yıldan fazla güvenmem, ne olacağı belli olmaz. Değerli bir sistem olacağa benziyor o yüzden güç kaynaklı bir hasar hoş olmaz.
0
Haldamir
(15.11.20)
Oyun oynamayacaksanız ekran kartı almanıza gerek yok bence, onboard işinizi görür
0
fatihdr
(16.11.20)
Sql deki veri boyutunuz onemli, belirttiginiz sure icinde ne kadar artacak. Rami yuksek tutmalisiniz.

Fatihdr +1 dedigi gibi ekran karti yerine rame arttirabilirsiniz.
0
kaiserr76
(16.11.20)
(2)

şişme mont

astronom bey
şişme mont bakıyorum baktıklarımın çoğu ya çok ince sanki ara katman gibi yada çok kabarık kutup görevine gidiyormuş gibi. şöyle kışın üşütmeyecek, terletmeyecek ve yağmurdan koruyacak mont arayışındayım.skechers bu modelini gördüm resimdeki nasıldır kullanan var mı ?
şişme mont bakıyorum baktıklarımın çoğu ya çok ince sanki ara katman gibi yada çok kabarık kutup görevine gidiyormuş gibi. şöyle kışın üşütmeyecek, terletmeyecek ve yağmurdan koruyacak mont arayışındayım.
skechers bu modelini gördüm resimdeki nasıldır kullanan var mı ?
0
astronom bey
(15.11.20)
Resimdeki iyimiş, aradığın tarza yakın.

İkisinin ortası bir şey aradığın için bu tarz modellerin çok olduğu Mudo'ya da bakmanı tavsiye ederim.
0
ırene adler
(15.11.20)
www.trendyol.com

Nike'ın şu modelini kullanıyorum hala, baya memnunum ama inanılmaz artmış fiyatı geçen yıla göre :')
0
fatihdr
(16.11.20)
(1)

Şu iki müzik (bir kanal haber introsu ve tanıdık müzik cover'ı) hangisi?

winston insani
Merhabalarhttps://www.youtube.com/watch?v=pAKyjQS5oq0&ab_channel=JahreinVideonunun 0:01'indeki giriş ve sonundaki (2:25:57) müzikler hangileri acaba? Telifli midir bunlar?
Merhabalar

www.youtube.com

Videonunun 0:01'indeki giriş ve sonundaki (2:25:57) müzikler hangileri acaba? Telifli midir bunlar?
0
winston insani
(15.11.20)
avatar is back
(15.11.20)
(4)

Kapora ve Kira Sözleşmesi

insallah canim yaa
Merhabalar, yeni bir eve taşınacağım ve taşınma konusunda pek tecrübem olmadığı için kafamda deli sorular mevcut.Hali hazırda kaldığım ev için bu ayın kirasını ödedim ancak bu ayın sonunda taşınmak istiyorum. Beğendiğim bir ev var ama iki eve birden kira ödemek istemediğim için 10-15 gün sonra taşın
Merhabalar, yeni bir eve taşınacağım ve taşınma konusunda pek tecrübem olmadığı için kafamda deli sorular mevcut.

Hali hazırda kaldığım ev için bu ayın kirasını ödedim ancak bu ayın sonunda taşınmak istiyorum. Beğendiğim bir ev var ama iki eve birden kira ödemek istemediğim için 10-15 gün sonra taşınmak istiyorum. Aklımdaki sorular şu şekilde:

1. Emlakçıya kapora versem evi benim için 10-15 gün tutabilir mi?

2. Gidip evi hemen kiralarsam ve emlakçı ücreti, depozito ve kirayı verirsem kira sözleşmesini önümüzdeki ayın başında başlatabilir miyim? Yani kirayı ödemiş olacağım ancak sözleşme ayın 1'inden itibaren geçerli olsun istiyorum.

3.Eğer yukarıdaki gibi bir durum imkan dahilinde değilse, bu ayın ortasında yeni eve taşınırsam ilk önce sadece 15 günlük kira ücreti mi ödeyeceğim? Yoksa bir aylık mı ödeyeceğim?

Eyyorlamam bu kadar, teşekkürler.
0
insallah canim yaa
(15.11.20)
1. 15 gün kapora ile tutulacak bir süre değil. En fazla 2-3 gün tutar kapora ile. Sen evi kesin tutacaksan ev sahibine söyle "Aralık başından itibaren eve gelebilirim, o tarih itibariyle sözleşme yapalım." de, anlayışlı biriyse zaten tamam der. Ben öyle yapmıştım.

2. bkz 1. cevap.

3. ev sahibinin insafına kalmış bir durum. Eğer yok hemen başla derse (ki aşırı aç gözlü biri değilse demez) 15 günlük kira ödersin.
0
himmet dayi
(15.11.20)
ev sahibiyle anlaşmaya bağlı hepsi.
0
hadsafhada
(15.11.20)
tamamen eve talep olup olmadığıyla, ev sahibinin ev ile ilgilenip ilgilenmediğiyle alakalı...

şimdiye kadar kiraladığımız her gayrimenkul'de 10-15 gün için kira ödemedik. aynı şekilde biz de kira istemedik. önemli olan kiracının ödeyebilecek olması. siz emlakçıya ev sahibine o güveni verdikten sonra hem kira için pazarlık yaparsınız, hem de kirayı ay başında başlayacak şekilde ödemelerinizi yapabilirisinz.

fakat tamamen emlakçılara bırakılmış evlerde, emlakçılar sizin gibi kiracı istemediklerinden her talebe hayır derler. eve taşındıktan sonra da olacak sıkıntılar içni ilgilenmezler. onlar için kira değil ne kadar komisyon alacağı. eğer öyle bir emlakçı ise başka eve bakın.
0
malheiros
(15.11.20)
Ev sahibinin tutumuna bağlı ancak 10-15 gün bence uzun bir süre. Ben evi ayın 25’inde tutmuştum. 1’ine sözleşmeyi yapmayı teklif etmiştim, kabul etmemişti. 25’inde bir aylık kira ödemiştim.
0
ruhen hastayim ben
(15.11.20)
(1)

Kireçli suya çözüm önersi

coca cola
Merhaba, yaşadığım yerde sular çok kireçli. Duş başlığına takılan filtreler varmış. Bunlar etkili midir, ne kadar süre kireci önler? Açıkçası saçlarım kötü durumda ne yapayım bu kirece?Ve de çamaşır makinesine de ayrı olarak ne önlem alabilirim?
Merhaba, yaşadığım yerde sular çok kireçli. Duş başlığına takılan filtreler varmış. Bunlar etkili midir, ne kadar süre kireci önler?
Açıkçası saçlarım kötü durumda ne yapayım bu kirece?
Ve de çamaşır makinesine de ayrı olarak ne önlem alabilirim?
0
coca cola
(15.11.20)
Aşağıdaki gibi bina girişine takılan bir filtre monte ettirilebilir, tüm muslular ve cihazlar için kireçsiz su sağlanabilir.

urun.n11.com

veya sadece duş başlığına giden boruya aşağıdaki filtre takılabilir.

urun.n11.com

biraz daha basiti:

urun.n11.com
0
faithless
(15.11.20)
(2)

adobe reader yardımı

mg3929
https://get2.adobe.com/tr/reader/yukarıdaki linkten adobe reader indirdiğimde highlight etme özelliği kapalı geliyor. pdf üzerinden ders çalışıyorum ve bazı yerleri highlight etmem gerekiyor, bunu yapabileceğim adobe reader'ı nereden indirebilirim bulamıyorum :(
get2.adobe.com

yukarıdaki linkten adobe reader indirdiğimde highlight etme özelliği kapalı geliyor. pdf üzerinden ders çalışıyorum ve bazı yerleri highlight etmem gerekiyor, bunu yapabileceğim adobe reader'ı nereden indirebilirim bulamıyorum :(
0
mg3929
(15.11.20)
torrentten crackli olarak bulabilrisin belki. ya da google aadobe crack vs yazıp bi cracklemeyi dene. ama virüs de bulaşabiilir pc ne dikkatli ol.
0
papuayenigine02561
(15.11.20)
filteria
(15.11.20)
(1)

sürücü kursu?

egokalp
Beylikdüzü civarı sürücü kursu tavsiye edebilecek var mı?
Beylikdüzü civarı sürücü kursu tavsiye edebilecek var mı?
0
egokalp
(15.11.20)
Avcılar size çok uzak gelmezse Nisa sürücü kursu.
0
akan dame
(16.11.20)
(4)

Kadıköy Kabataş vapur

sanguine
Seferleri var değil mi hiç kullanmadım ilk defa yarın kullanicam
Seferleri var değil mi hiç kullanmadım ilk defa yarın kullanicam
0
sanguine
(15.11.20)
yok sanırım ya. kabataş'tan beykoz taraflarına gidiliyo
0
ala09
(15.11.20)
helenart
(15.11.20)
var var. dentur da şehir hatları da gidiyor.
0
hadsafhada
(15.11.20)
Evet bütün rıhtımda dolaştım ve Kabataş vapuru şu an yok gibi görünüyor ne kadar gerizekalica
0
🌸sanguine
(17.11.20)
(9)

Covid 19 pozitif

karacigerim vur kadehlere
Pozitif olduğum bilgisi geldi az önce. Sadece iki gün evvel ateşim çıkmıştı akşam 1 saat filan. Başka bir belirti yok. Tabi olmayacağı anlamına gelmiyor. Birazdan gelip ilac bırakacaklarmış. Ne yapayım içeyim di mi ilaçları?
Pozitif olduğum bilgisi geldi az önce. Sadece iki gün evvel ateşim çıkmıştı akşam 1 saat filan. Başka bir belirti yok. Tabi olmayacağı anlamına gelmiyor. Birazdan gelip ilac bırakacaklarmış. Ne yapayım içeyim di mi ilaçları?
0
karacigerim vur kadehlere
(15.11.20)
Çok geçmiş olsun öncelikle, yani modern tıbba güvenmeyip bize nasıl güvenicen orasıda ayrı bir konuda da esas şeyi merak ediyorum neden içip içmeme konusunda tereddütlüsünüz?

Bende geçirdim bu arabada çatır çatır içtim, sorgulamak aklımın ucundan bile geçmedi. Tekrar geçmiş olsun
0
paramolacak
(15.11.20)
Eczacı, doktor veya bilim insanı olmadan iç ya da içme diyemem fakat tecrübemi yazayım.

Eşimin babası pozitif çıktı ve ilaçları belirtildiği ölçüde içti. Birkaç gün içinde bütün vücudunda kabarıklıklar oluştu ve ufak halüsinasyonlar görmeye başladı. Ardından 10 güne yakın hastanede yattı. İlaçları hemen bıraktırdılar ve yan etkisi olduğunu söylediler.

Temaslı olduğumuz için bir hafta sonra biz de pozitif çıktık ve eşimle bu ilaçları kullanmadık. Test yaptırdığım gün sonuç daha çıkmadan doktorum, bağışıklık sistemi güçlendirici ve antibiyotikli bir reçete yazmıştı. O ilaçları kullanarak geçiriyorum süreci.
0
mr rosebud
(15.11.20)
iç ama uzerine alkol alma.
0
bluewhale
(15.11.20)
öncelikle çok geçmiş olsun.
sanırım nick'ten dolayı tereddütünüz var.
ilaçları almadığınız taktirde her geçen an ölüme daha yakınsınız, bunu hatırlamak yeterli olacaktır umarım.
düzenli için iyi beslenin, iyi uyuyun. bol su alın.
0
jimjim
(15.11.20)
ilaçları kullanmanız lazım. kan sulandırıcı gibi bi ek de almanız gerekebilir
0
ala09
(15.11.20)
Kuzenim doktor, pek sıcak bakmıyor ilaç kullanımına. Sadece fikir sordum buranın da amacı bu galiba ki burada da doktorlar var. @paramolacak

Nickten dolayi tereddütüm yok, 8 senedir düzenli spor yapar kalori sayarım tatlı,alkol kullanmayali seneler oluyor. @jimjim

Herkese teşekürler.
0
🌸karacigerim vur kadehlere
(15.11.20)
Sadece o belirtilerle olabiliyor. Ama bi noktada nefes darligi, oksuruk baslayabir. İlaclarla ilgili gerçekten kafa karistirici bir durum var dunyada farkli uygulamalqr nedeniyle. Gelen ekip belirtilerini soruyor ve ona gore ilaclardan birini veriyor gordugum kadariyla. Pla.. biraz daha fazla yan etki verdigi icin belirtisi az olanlara verilmiyor pek diger ilac (fav..) daha az yan etkiye sahip size de onu birakirlar muhtemelen. Ben de sizin gibiydim ama ani bir kotulesme olur korkusuyla ictim. (İlk gun 8er tane almak biraz goz korkutuyor evet) ama ciddi bir sıkıntı yaratmadi. Bu noktada deneyim dışında soyleyebilecegim baska bir sey yok.Doktorlarin da farklı farkli fikirleri var takip ettigim kadariyla.
0
red g
(15.11.20)
Öncelikle geçmiş olsun. Bence böyle bir soruyu doktorunuza sorun ve öyle karar verin. Burda fırlamanın biri hayır kullanma bıdı bıdı yapınca kullanmakta vaz mı geçeceksiniz??
0
limonlu eksi
(15.11.20)
ilaç verildiyse kullanın.
bazıları çok hafif atlatıyor, yani şimdi iyiyim ama bir kaç güne kötü olur muyum diye diye evham yapmayın diye söylüyorum.
0
nuisance
(15.11.20)
(3)

üst komsu corona olmus ama maskesiz dısarı cıkıp iniyor.

neoluyokardesimnebutantantana
annem uyarmış ama hala yapmaya devam ediyor.üstelik günde 2-3 kez. evden çıkmamaları gerekiyor bu heriflerin.ne yol izlemek gerekiyor ?
annem uyarmış ama hala yapmaya devam ediyor.üstelik günde 2-3 kez. evden çıkmamaları gerekiyor bu heriflerin.ne yol izlemek gerekiyor ?
0
neoluyokardesimnebutantantana
(15.11.20)
hayat eve sığar uygulaması üzerinden isimsiz ihbar edebilirsiniz. olmadı polis arayın.
0
false pretension
(15.11.20)
ihbar edin. hemen edin hatta. cezayı kessinler akıllanır. lan ne geri zekalı insanlar var ya. laf da anlatamıyorsun geri zekalı oldukları için. bu modeller söz konusu para olunca anlamaya başlarlar.
0
trt2deki ressam
(15.11.20)
Bir de belediyeyi arayip apartmani ilaclattirin.
0
red g
(15.11.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.