[]

Stresi nasıl yeniyorduk?

Yenmesem, başa çıksam o da olumlu. Çoğu zaman da gereksiz stres aslında. Gerekli şeylere çok daha fazla stres oluyorum tabi.




 
meditasyon nefes egzersizi ben de ise yarıyor ozellikle meditasyon


  • daisyy  (15.12.20 19:39:04) 
Şarkı söyleyerek, iki bira içerek, sevdiğin şeyleri yiyerek, sahilde oturup hiçbir şey yapmadan mal mal boşluğa bakarak...


  • pati  (15.12.20 19:47:36) 
Bende zen meditasyonu ise yaradi. ilgini cekerse persembe aksam zoomda bulusup beraber meditasyon yapiyoruz.


  • JohnOakley  (15.12.20 20:17:23) 
hafta sonu damıtımcı arkadaşlarla bahçede, mesafeli damıtım rakı tadım toplantısı olacak.
herkes kendi rakısını getirecek sen de katıl istersen.
stres nasıl yenilirmiş görürsün :-)
  • ankarakecisi  (15.12.20 21:54:02) 
ben bugün bir eğitim aldım zaman planlaması ile ilgili. normalde böyle kendine yardımdır yok iş hayatında nasıl göklere çıkarım yok on adımda on iki adım (bkz: yiğit özgür) şeylerine hiç güvenmem, pazarlamacı işi gibi gelir. ama eğer işlerin nedeniyle strese giriyorsan -ki genelde bu nedenle giriliyor gördüğüm- ufak bir zaman matrisi ile ve tabi ki plana sabit kalarak nispeten stressiz olabiliyorsun.

ha, eğer özel hayatın (aile, arkadaş, sevgili vs vs) ile ilgiliyse durum, sorunun kökenine inip çözmesi en mantıklısı. aslında bu herşey için geçerli, strese giriyorsan orada bir sorun var demektir. o sorunu çözersen stres -tamamen bitmese bile- azalır.

eğer benim gibi okbli isen ve pandemi döneminde toplu taşıma nasıl kullanıcam derdin varsa, onu bilemedim XD psikiyatrik bir problem varsa uzmanı ile çözmesi en iyisi.

son olarak, okul-eğitim hayatı ile ilgili olan şeylerde de en yukarıda bahsettiğim iş yaşamı için olan zaman planlama matrisini kullanabilirsin. nette aratınca çıkar sanırım.
  • pasp  (15.12.20 22:11:50 ~ 22:12:15) 
eğer müzik kulağın varsa sana bir müzik göndereceğim. Yapman gereken şu: Bu müzik yaklaşık 15 16 dakika sürüyor. Ve trampet ritmi hep aynı, hiç değişmiyor. Eline iki kalem ya da uzun sopa alıyorsun bir de yastık buluyorsun(parmaklar da olur). Sonra başlıyorsun bu ritmi çalmaya. Hiç kolay değildir 15 16 dakika boyunca aynı ritimi bozmadan çalmak. Bu da beyninin tamamen buraya odaklamanı sağlayacak ve ritimden başka bir şey düşünmeyeceksin. Müzik bittiğinde kuş gibi hafifleyeceksin. Kulaklıgın varsa öyle dene
müzik: (git: www.youtube.com

eğer zorlanırsan notalısını bırakıyorum, en soldakine bakarak çalmaya çalış. :) Sonra gözünü kapatabilirsin
(git:www.youtube.com )

en azından bir süreliğine idare eder seni
  • kadera bach  (16.12.20 01:17:43 ~ 01:40:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.