[]

calisma vizesi alinca ne gibi mecburiyetlerimiz oluyor?

portekiz'de calisma vizesine basvurcam. ama kafamda sorular var.

amacim zamanla portekiz/ab vatandasi olmak. ama baslangicta biraz turkiye'de biraz portekiz'de calismak istiyorum.

acaba bu vizeye basvurunca su kadar sure o ulkede kalmak zorundasin yada sigortani, maasini ordan almalisin gibi bir zorunluluk var mi?

 
sirketin orada subesi var. dokumanlari onlar ayarlayacak.


  • dokunmakalbime  (15.12.20 12:54:13) 
pek çok ülke sınırsız oturum/vatandaşlık için ülkede yılda en az 181 gün kalmanızı, ikametinizi oraya aldırmanızı, ve evet orada az ya da çok para kazanıp vergi veriyor olmanızı bekler.

portekiz özelinde bilmiyorum.
  • fever  (15.12.20 13:08:27) 
ab vatandasligi almis biri olarak yazayim.

her yilin yarisindan fazlasini orada gecirmeniz gerekir, toplamda vatandaslik 8c8n gereklibsurenin neredeyse tamami orada oomalisiniz. soyle hesaplaniyor bu yilin 20% i disari olmaniz ulke 8ci gibibhesaplanir fazlasi cikarilir.

kisaca daha gitmeden bu hesaplara girismeyin. önce kalici oturum alin, portekizi bilmiyorum ama bazi ulkeler kalici oturum almadan vatandaslik vermiyor zaten.

tüm parayi orada kazanmaniz gerekecektir buyuk ihtimal resmi olarak. sadece uzerinize ev filan varsa bjnun kirasini gelir olarak gosterebiliyorsunuz.

genelde minimum 1-2 yene bir sirkete mahkumsunuz. o sirada isten cikarilirsaniz iptal oluyor oturum ve calisma izni.
  • duygusuzromantik  (15.12.20 15:11:14) 
Baska bir avrupa ulkesi icin konusursam; ilk vizede sıkıntı olmayabilir ama yenilemede eger 6aydan az kaldigin ortaya cikarsa ki pasaport damgalarini vereceksin, sıkıntı cikar.


  • logisticsmanager  (16.12.20 01:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.